Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#74896) zetor2000 válasza WiZARD (#74835) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az ilyet "gyengeáramú hálózat" rétegen szokták elhelyezni az épület alaprajzán. Esetleg megkülönböztetik, hogy IT, vagy biztonságtechnika, és akkor megint másik réteg...
Szóval előre kéne menned annyira, hogy amíg nincsenek falak, kitaláld, hogy melyik szobába melyik fal / sarok mennyi IT végpontot kapjon, és mikor már állnak a falak, benn vannak az ablakok, és a villanyszerelő embere vési a falat az erősáramnak (ez külön réteg az alaprajzon), akkor a bérnigger vésse ki a gyengeáramú csövezés helyét is. Majd ezt is csövezze be. Ha a Jahno féle csővel szerelik, akkor az egy kötődoboz mentesebb megoldás lehet, mert eléggé hajlékony a cső. Nem kizárt, hogy azért fog kelleni kötő/húzódoboz.
Találd ki, hova szeretnéd a szolgáltató eszközét tenni, és tervezz be neki egy végpont helyet, illetve egy 230as aljzatot. Utána az jön, hogy ide kéne kerülnie egy sokportos switchnek, ami a lakás IT aljzataira juttatja el a zinternettet. Ennek is kell egy 230as aljzat. A végpontok, amik a szobai aljzatokból jönnek, is itt kéne, hogy végződjenek. Vagy fali aljzaton, vagy patch panelen, de ebből én még nem láttam szép falon kívülit, csak rackest, abból mondjuk van szép és jó is (de az nem olcsó). Ez a hely célszerűen olyan kéne, hogy legyen, hogy tudjon szellőzni, bár sok hőt nem termel egyik eszköz sem. Egy spájz / kamra felső polca alkalmas lehet, de alkalmasint lehet, hogy hozzá kell férjél. Ha most kéne ilyet csinálnom, és épülő házam lenne, lehet, vennék egy nem túl mély, fali rendező racket. Üvegajtóst. Azt fel lehet fúrni, és minden is elfér benne, tisztára modern megjelenése is lehet, és erre való. ~4-6U nál nem kell nagyobb. Ez olyan ~40 cm magasság, ~80cm szélesség, és ~40-50cm mély.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.