Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#70599) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Napasztmek autós kalandok. :W
Asszonyék voltak ugye nyíregyen, tegnap elmentem értük. Kölcsönkaptam apám mazdáját, hogy ne a bizonytalan csapágyas bmw-vel kelljen utazni annyit.
Odafele eléggé toltam neki, 2.5óra alatt odaértem.
Visszafelé ez az út 7órásra sikeredett :Y
Elindulunk, alig telik el 10-15perc, nagyobbik gyerek panaszkodik, hogy hányingere van ("fáj a fogam", de tudjuk, hogy ő jelzi a hányingert is). Itatunk vele vizet menet közben, de nem segít. Elalszik pár perc múlva, bár láttuk, hogy nagyon sápadt. Egyszercsak felébred, mondja, megint, hogy mi a baja. Kb utolsó pillanatban váltottam sávot és mentem ki egy pihenőbe.
Gyereket éppenhogy kivesszük az autóból, amint a lába talajt ér, már ki is hányta amit evett...
Szépen leültetjük padra, mossuk le a gyerek lábát, nézem a jobb első kerék mintha lapos lenne. Nézem jobban, hát ez tényleg lapos, de nem teljesen eresztett le. Nézem a térképet, 10km-rel odébb van egy shell kút. Hát mondom megkockáztatjuk, elmegyünk oda, aztán ott fújok bele levegőt és meglátjuk mi lesz. A pihenőnél semmi nem volt, csak wc.
Kúton elkezdtek bele fújni levegőt, akkor látom, hogy a gumiszelep szét van repedezve és ahogy mozgatom úgy ereszti a levegőt. Na mondom ez király, ennek a fele sem tréfa, de ha épp nem feszül semerre, akkor nem jön ki a levegő. Tekerem vissza a szelepsapkát, majd azzal a lendülettel az egész szelepnek a belseje a kezembe maradt és a gumiból a nyomás kb 2másodperc alatt eltűnt. Há mondom akkor nincs mese, kerékcsere.
Pótkerék helyett van mankókerék és persze az összes csomagot ki kellett pakolni.
Csakhogy 4évszakos gumi van az autón, ezért évek óta nem volt leszedve és rá volt rohadva a kerékagyra. :W
Kutasok hoztak csavarlazítót, kalapácsot, semmi. Végül a mankókerékkel le tudtam ütni úgy ,hogy az autó alatt kellett vízszintes irányban mozgatni, hogy kifelé üsse a kereket. Próbáltam kívültől is, hátha lepattan, meg rúgdosni is, de semmi.
Szóval kb 1óra alatt keserves kínok között sikerült leszedni a kereket. Nade mankókerék is 13-14éves darab, imádkoztam, hogy bírja, meghát ugye max 80-al lehet vele menni. Ennek fényében az M3-on minden kamion ennek örült és nem bírtak megelőzni :W Mindezt fényekkel, dudaszóval adták a tudtomra, holott látták, hogy elakadásjelzővel megyünk lassan.
Úgyhogy a köv lehajtó után már a régi 3ason mentünk. Persze kb 10x megálltunk, pelanka, szoptatás, pisi, nyomásellenőrzés, szélvédőmosás, stb miatt.
M0-án és M7-en már a kamionok probléma nélkül kikerültek. Kerestünk menetközben éjjelnappli gumist, de a gyerekek bealudtak, és végül úgy döntöttem, hogy nem megyek be Bp-re gumist keresni, hanem hazamegyünk így. Sikeresen meg is érkeztünk, utána még jó volt becuccolni, gyerkőcőket visszaaltatni. :))

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.