Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#63940) npera válasza -NoVa- (#63931) üzenetére


npera
újonc

Ah! Ez egy elég jó ellenérv. De te ezek szerint tudsz forrasztani is.

Én először egy 30W-nak mondott pákával hobbiskodtam. A repülőt és helikoptert ezzel forrasztottam. Iszonyatosan pocsék volt.

Ha vennék valami jobbat, akkor az vélhetően sokat segítene abban a problémában, hogy túl szoktam melegíteni a dolgokat. Tudom, hogy rövid időre kell a hőt lokálisan bevinni és aztán nem melegíteni tovább.

De ez a mostani páka olyan, hogy odateszem mondjuk az XT60 terminálhoz a hegyét és kábé 20 másodpercig semmi nem történik, aztán kezd el olvadni az ón. De akkor viszont meg annyira, hogy ha nem hagyom abba nagyon hamar a melegítést, akkor pedig kezd olvadni a műanyag is körülötte.

Az első XT30-as csatit simán beolvasztottam úgy, hogy átesett rajta a terminál. A másodikat csak megolvasztottam annyira, hogy ferde lett.

Utána elfogytak a csatik, de most megjött amit rendeltem. Ott már nagyon igyekeztem rövid ideig melegíteni és úgy sikerült.

Lokál hobbiboltból vásárolt hegyet használok, a legvékonyabbat. A 48W-os páka pedig fullra fel van tekerve.

Amikor pici dolgokat forrasztok, akkor igyekszem egyszerre felmelegíteni a dolgokat. Tehát picit előmelegítem a draut végét, amikor már sejtem, hogy olvadni fog az ón a terminálon például. Szóval próbálom az elméletet megvalósítani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.