Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#54294) Frawly válasza ncc1701 (#54064) üzenetére


Frawly
veterán

Nem magyarspecifikus. Nyugaton sincsenek nagy tartalékaik az embereknek, hiába keresnek jobban, nagyobb lábon élnek, meg többet költekeznek, főleg hülyeségre, sportfogadások, ivászat-drog például, elutazgatják, elbulizzák, stb..

Azt viszont nem hinném hogy mindenkit kirugdosnak. Ha vége a koronajárványnak, lecseng, akkor ki fog dolgozni? Mert ugye akkor ki fog mindenki nyitni, csak nem lesz, aki a munkát csinálja. Maximum azzal trükközhetnek, hogy a kiesett időre nem fizetnek, ezt egyes kormányok kompenzálják, az angolok pl. 80%-os támogatással.

Szóval nagyon valószínűtlen, hogy az emberek nagy része elvesztené a munkáját, akár csak 6 hónapra is. Persze, vannak, akik elvesztették máris, tudok róla, de még elenyésző szám. Ez a minden lezárása fog kb. 3-4 hétig tartani maximum. Tovább nem lehet csinálni, mert kellenek a társadalmi szolgáltatások, egyre jobban fog hiányozni mindenhonnan a kiesett termelés, szolgáltatás.

Én egyébként nem értek egyet ezekkel a le/bezárásokkal, mert feleslegesen hoztak el egy kvázi posztapokaliptikus világot. Semmit nem lett volna szabad lezárni. Hiszen
1) a COVID-et mindenki el fogja kapni, ne is reménykedjen senki, hogy majd megússza, idő kérdése csak, ezzel a lezárós trükkel csak a lebetegedési ütemet lassították le. Legfeljebb akinek mázlija van, annál vagy tünetmentes lefolyású a betegség, vagy csak enyhe influenzaként jelentkezik, szövődmény nélkül, ezen az esélyen a lezárások nem változtatnak.
2) az állami EÜ rendszerek nem fognak túlterhelődni akkor sem, ha mindenki egyszerre lesz beteg, pár napon belül. Az angol NHS már most azt csinálja, hogy nem lát el senkit, főleg azokat nem, akik influenzaszerű, vagy COVID-nek megfelelő tünetekkel mennének, szépen haza vannak küldve. Patikák meg már most sem bírják a rohamot, már így a legelején. Gondolom ez M.o.-on is hasonlóan megy.
3) ez a lezárás pánikot és hiányt generált mindenhol, mindent felvásároltak az emberek, mert majd nem lesz, elfogy. Pedig alapból nem fogyott volna le semmi, de mivel mindenki pánik miatt betankolt, ezért önbeteljesítő jóslatként el is fogyott. Plusz most mindenki otthon ül, nyomatják a netet, bedől majd az is. Ezt meg lehetett volna előzni.

Egyedül az iskolabezárás az, ami szerintem okés húzás, mert az nem okoz valódi gazdasági kiesést, tanár fizetve van, diáknak, hallgatónak kiadják az anyagot otthoni tanulásra, házira, későbbi beszámoltatásra.

Szóval ezt úgy kellett volna lezavarni, hogy aki tényleg beteg, feküdjön otthon és nyögjön. Aki meg nem, az szépen húzzon el dolgozni. A szimulánsokat meg azzal serkenteni a munkára, hogy extra szabadságot vagy pótlékot adni, hogy motiválja őket valami, hogy ne maradjanak otthon. Persze, ez azzal járt volna, hogy több ember fertőződik meg, de azt kell érteni, hogy így is meg fognak. Nem zárkózhat be mindenki örökre, meg hiába is van otthon, családban, albérletben is fertőzik tovább egymást az emberek. Meg azért boltba, ide-oda csak ki kell mozdulni, meg kézbesítőktől, stb.-től is le lehet kapni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.