Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45051) -NoVa- válasza FőDudu (#45049) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az eddigi felsorolt előnyök mellé még az orrára kéne egy Multipla stílusú redő, hogy az egyedül élő bringagyűlölő csomagfóbiásokat is elrettentse, mert azok még talán megvennék.

(#45052) FőDudu válasza -NoVa- (#45051) üzenetére


FőDudu
addikt

Az meg rendben is lenne, hogy az uvegtetore nem lehet bringa szallitot vagy csomagtartot rakni. De hatra sem? Mert azt meg direkt kihangsulyozza, hogy uvegtetovel ott sem.

Ezek jol tokon lottek magukat, csinaltak egy Golf meretu (valoszinuleg Passat belseju) varosi kisautot. Mert mashova vagy csomaggal, vagy bringaval, vagy csaladdal utazik a vasarlok jo resze esetenkent. Na ok most kiesnek. Oda meg minek a nagy akksi? :F

Lehet igy terelik majd a zembereket az auto berles fele ahol lehet az utazas celjanak megfelelo modelt is berelni?

FőDudu

(#45053) FőDudu válasza -NoVa- (#45050) üzenetére


FőDudu
addikt

Probaltuk Chord Mojo-val is, ott sem muzsikalt jobban.
Pedig az vagy 20x nagyobb kimeneti teljesitmenyre kepes mint a BTR3.
Szoval az eszkozt azt inkabb kizarnam.

Marad a fulem tokeletlensege.

FőDudu

(#45054) npera válasza Samott (#45046) üzenetére


npera
újonc

Ezek a cikkek most eléggé ráálltak a VW ekézésére, amit részben nem is csodálok, mivel a dízeles mókájuk után van nyomás rajtuk. Ettől függetlenül nem érdemes leragadni egy bevezető modell első lépéseinél.

Ha visszamegyünk időben, akkor hogyan ment a Tesla Roadster a kezdetekben? Milyen problémák voltak vele? Mennyire hamar is adták ki az eredeti elképzelésekkel szemben? Ott is ment az ekézés elég szépen.

A Tesla akkor kezdett el gyártani és autót tervezni. A VW már egy ideje tervez ugyan autót, meg gyárt is. De egy BEV gyakorlatilag felfogható teljesen új autónak és nem csak a tophatre gondolok most. Alapjaiban más az egész filozófia, a hajtáslánc jellege és a magasfeszültségű akksi miatt ez egy paradigmaváltás. A platformok között nincs átjárás. Hiába csináltál előtte akár 100 évig ICE kocsikat, csak a magasfeszültségű vonatkozás és a szoftverben rejlő kihívások miatt minimális az áthallás az ICE-kocsik vezérlése és a BEV-ek között. Semmi nem úgy működik rajta. A biztonsági követelmények alapjaiban különböznek BEV esetén. Szerintem itt a fórumon ez kábé kitárgyalhatatlanul komplex kérdés, de az elektromos architektúra annyira más egy BEV esetén, hogy a szoftveres gondok abszolút várhatóak ilyenkor.

Az egy másik kérdés, hogy ezt miként kezelik és mire a vevőhöz kerül a dolog mennyire érett és biztonságos kalibráció megy ki.

Ismét túl mély téma lenne és az IP miatt nem is igazán átlátható külsősöknek. De nagyon jól emlékszem, amikor Model S és Model 3 esetében kielemeztem a korai vevőhöz kiadott kocsik szoftveres és hardveres jellemzőit és megállapítottam, hogy ez gyakorlatilag egy C-sample szintű prototípus amit pénzért eladnak. És azt is kitárgyaltuk, hogy a „loss of life or limb” mennyire nem tréfás kategória az FMEA-ban. Ez az amivel abszolút nem lehetne hazardírozni, de van aki megteszi. És van aki nem.

Nem tisztem a VW-t védeni, nincs semmiféle érdekeltségem ott. És a Teslát sem érdekem fikázni. De sokszor teljesen mellőzik a cikkek a dolgok hátterét és olyasmikről írnak, amiről igazából fogalmuk sincsen.

Továbbra is fenntartom, hogy nemsokára jön a VW-től és a német prémium triótól márkánként kábé 25-30 modell és majd akkor nézzünk újra rá a témára. Addig a Tesla sem fog pihenni, de pár szereplő helyett lesz hamarosan közel 100 kocsi, ami nagyon meg fogja változtatni a piacot.

(#45055) ncc1701 válasza FőDudu (#45052) üzenetére


ncc1701
veterán

Bicaj miatt kb most vagyok úgy vele, h mikor anya vasa megy műszakira, kap egy horgot. Az ötödik ajtóra szerelhető bicaj tartókat nem csípem, de egy vonóhorgos már OK lehet.

(#45056) Jahno


Jahno
őstag

Röviden. Szóban felmentem a HRre, most viszem aláírva a papírt. Ott nem örülnek. Meg persze cégen belül jóban is voltunk, az sokszor ritka.

Itteni főnököm azt mondta, hogy ha látok valamit akkor Neki is szóljak, mert szintén nem érzi túl biztosnak a pozícióját és ez a dátum most hetente közelebb jön :Y

Kinti főnököknek még nem szóltam, bár jó arcok de mivel egy ideje hanyagolva vagyok és csak a kötelező scrum meg egyéb kötelező dolgok vannak, így most nem erőltetem. Du 4re meg megyek a következő helyre meghallgatni.

(#45057) FőDudu válasza Jahno (#45056) üzenetére


FőDudu
addikt

Szoval W7 EOL ;)

Olyan helyre ne nagyon menj ahol meg most allnak at W10-re. Vagy most tervezik az atallast.
Ott erosen le vannak maradva. Szerintem.

Olyat keress (ha lehet) ahol tanulhatsz valami ujat, nem csak a tizenx eves szarokat kell babusgatni.

FőDudu

(#45058) npera válasza FőDudu (#45057) üzenetére


npera
újonc

Nálunk 2019 december 31-ig tervezték a kötelező push kinyomását a W10-nek. Aztán karácsony előtt bemondták, hogy bizonytalan ideig halasztják. De van külön egyezségük Microsofttal, hogy kapunk frissítéseket. Majd talán 2021-ben újra előveszik a kérdést.

Mondjuk 1978 óta ugyanaz a szoftver kezeli az összes alkatrészt, összeállítást, rajzot, specifikációt, a teljes gyártást (az összes valaha eladott kocsi teljes BOM-ja egyenként), aftermarket rendszert, az előrendeléseket, valamint a hozzá tartozó logisztikát.

Lehet sejteni, hogy a stabilitás fontosabb dolog, mint az, hogy a legújabb szoftver fusson mindenhol.

(#45059) -NoVa- válasza FőDudu (#45053) üzenetére


-NoVa-
őstag

Eléggé ködösít a Mojo a specifikációi között, a valóság kicsit más. Leközlik a hivatalos statok között, hogy 8 ohm-on 1kHz-en 720mW-ot tud, 800 ohm-on meg még 32mW-ot kinyög, eddig szép. Aztán azért kissé szétboncolva jól ki lehet mérni, hogy közel torzításmentes karakterisztikával 16 ohm-on 130-180mW között ad le frekvenciafüggően, a P1 20ohm-ján ennél még kicsit arányosan kevesebb. A legtöbb normál membrános fejhallgatónak elég is, planároknál és elektrosztatikusoknál más a helyzet.
Azaz kb az ES100 balanced kimenetének a szintjét alulról közelítve hozza itt ami konkrétan 3x nagyobb kimeneti teljesítmény. És az ES100 oldalanként elkülönítve ad le ennyit, nem sztereóban összesítve.
És emellett mondom azt, hogy az ES100 egész jó mobil kompromisszum, de az ehhez képest 4x-es teljesítményt leadó PowerDAC-on már érezni, hogy van alatta nyomaték, teljesen más világ. Cserébe közel 50 fokra hevül az asztalon üzemszerűen (még nem éget meg, de kellemetlen rátenni a kezed), és telefonra rádugva kb másfél percenként szív le 1% akkuidőt, sokkal inkább asztali megoldás.

Az eredeti hypeindító revieweknél is egészen sokat számít az az apró tény, hogy pl Zeos fogta, bedugta az asztalon álló teljesen jelentéktelen kinézetű, ha jól emlékszem xDuoo DSD TA01-be, és közölte, hogy WOW. Az egy 2W-os kimeneti teljesítményű csöves asztali DAC. Ki sem merem próbálni az E1DA-nál erősebb cuccon, mert akkor még a végén kell rendeljek valami táposabb csöves asztali megoldást.

(#45060) Jahno válasza FőDudu (#45057) üzenetére


Jahno
őstag

Írtam már, hogy a legújabbnak sem szeretnék nekirontani, de olyan helyre megyek ahol már vagy 1+ éve kivezették a Win10et.

(#45061) FőDudu válasza npera (#45058) üzenetére


FőDudu
addikt

Van olyan helyzet amikor kenytelen valaki a W7-en maradni.

Erre talalta ki a MS az Extended Security Update megoldast.
3 evig meg tamogatja az adott rendszert, evenkent novekvo koltseg aran.

Elso evben 50, aztan 100, aztan 200 dollar (vagy Euro) es meg ad ra tamogatast.

Nekunk is van egy rendszer aminek a vezerlo resze nem portolhato W10-re.
Koszi Siemens...

Amit leirsz az tipikusan a bankok altal hasznalt osregi rendszerek megletenek mintapeldaja ;)

Lattam belulrol egy ATM-et, pl. azon is W7 futott, de nem is az ipari vagy thinPC verzio.
Sima. Gondolod most ezrevel frissitik vagy dobjak ki oket? :C
Amig valaki vallalja a feleosseget, addig banja a fene ha DOS/Cobol/Fortran fut valami alatt.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#45062) Samott válasza npera (#45054) üzenetére


Samott
addikt

A Tesla ennek a toredeket benazta a Model 3-al, aztan mennyi kritikat kaptak erte. Szoval megerdemli a VW a savazast. Nekik igazan kene tudniuk merre mennyi. A Tesla a Roadsterbol meg nem gyartott harmincezret a gyarudvarra.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#45063) -NoVa- válasza Jahno (#45060) üzenetére


-NoVa-
őstag

Jó lesz az a FreeDOS is a népnek, amivel jön a notebook a boltból, majd Volkov Commanderrel nézik a Novell Netware hálózaton a dolgokat. Tuti nem szopnak be rajta semmi ransomware-t, teljes az immunitás minden modern szarra.

(#45064) FőDudu válasza Samott (#45062) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem vagyok naoprakesz az auto gyartasbol sem, de nem ugy megy, hogy gyartasba akkor kerul ha kvazi kesz van?

Ezek meg legyartanak tobb tizezer darabot ugy, hogy a vezerlo szoftver nem is letezik?
Beraktak a rendszereket ugy, hogy npera szolasaval le sem teszteltek 1 darab auton sem?

FőDudu

(#45065) FőDudu válasza -NoVa- (#45063) üzenetére


FőDudu
addikt

Ne is mondd. Mult heten lattam egy igeretes Dell lapost.
32GB ram (es bovitheto, nem beforrasztott), ujfajta proci (G7 vagy 7G vegu grafikus maggal), 15" fullhd, touchscreen - Ubuntu linux gyarilag.

Azt hittem rosszul latok. Bivalyeros konfig, linux rendszerrel, gyarilag.

FőDudu

(#45066) -NoVa- válasza FőDudu (#45065) üzenetére


-NoVa-
őstag

2020 a desktop Linux éve, nem tudtad? 2020 IS.

(#45067) Gabibácsi válasza FőDudu (#45057) üzenetére


Gabibácsi
tag

hát, a kliensen futó winizéknek nem sok köze van ahhoz, hogy milyen rendszerek futnak , szerintem

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45068) Gabibácsi válasza -NoVa- (#45066) üzenetére


Gabibácsi
tag

a desktop linux éve rég eljött, amúgy , csak nem a jahnonál :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45069) FőDudu válasza -NoVa- (#45066) üzenetére


FőDudu
addikt

Megint?

FőDudu

(#45070) -NoVa- válasza FőDudu (#45069) üzenetére


-NoVa-
őstag

Vagy 20 éve mindig.

(#45071) eattila válasza npera (#45054) üzenetére


eattila
csendes tag

Van igazság abban amit mondasz. Sőt. De!

A szállítható személyek száma, és a hátra szerelhető kerékpár tartó versus panoráma tető kérdése se nem szoftveres, és szerintem se nem elektromos kérdéskör.

Szerintem az Id3 egy public teszt. Azon kitapasztalják amit még ki akarnak, és kezdődnek a megszokott platformok gyártásai.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45072) eattila válasza Gabibácsi (#45068) üzenetére


eattila
csendes tag

És el is múlt :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45073) Jahno válasza Gabibácsi (#45068) üzenetére


Jahno
őstag

Na, van már rá karaoke program?

(#45074) Gabibácsi válasza eattila (#45072) üzenetére


Gabibácsi
tag

Nálam a win desktop éve múlt el tizenéve :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45075) Gabibácsi válasza Jahno (#45073) üzenetére


Gabibácsi
tag

Biztos van, honnan tudjam? Sosem volt karaoke programom :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45076) Jahno válasza FőDudu (#45061) üzenetére


Jahno
őstag

Amúgy igen, ezrével frissítik és dobják ki, itt is terjed a Diebold lassú izé vas. Meg dolgoztam is ilyenben ugye, ahol Win10 és mindenféle hasonló kenyérpirító volt a témakör.

Zárt cucc megint más, mint Sanyika gépe. Most egy régebbi UHt sem dobsz ki, bár inkább ott is a funkciók miatt bővítenek, ami Win10el jön. Néha van meló a frissítés mögött, néha csak tényleg felrakják, felelősséget sem vállalnak aztán sok pénz.

(#45077) Jahno válasza eattila (#45071) üzenetére


Jahno
őstag

Elektromos kérdéskör lesz ha az egész doboz változik mechanikában. Az magával húz mindent is.

(#45078) Gabibácsi válasza Jahno (#45077) üzenetére


Gabibácsi
tag

holnap azért vihetem még a vodkát?

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45079) eattila válasza Gabibácsi (#45074) üzenetére


eattila
csendes tag

Hát, én csak win-en játszok. Sőt, fotót is azon buherálok. Bár tudnék MAC-en is. Mivel win/mac előtt az esetek 90%-ban csak dolgozom, nem nagyon foglalkoztat a dolog :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45080) Jahno válasza Gabibácsi (#45078) üzenetére


Jahno
őstag

Persze kockaklub lesz és marad :C

(#45081) Gabibácsi válasza eattila (#45079) üzenetére


Gabibácsi
tag

én ipadon játszom a legtöbbet (gta széria meg wot), aztán meg switch skyrim, de mostmár kaptam jahnotol egy retro laptopot, azon szoktam emulátorozni is néha, sega ilyesmi
fotót buherálni kár belém, ipad automata képjavító és szevasz :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45082) Gabibácsi válasza Jahno (#45080) üzenetére


Gabibácsi
tag

akkor jó, mert holnap akkor viszem a cuccot

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45083) Jahno válasza Gabibácsi (#45081) üzenetére


Jahno
őstag

Emulátorozni? Ajajj...

:Y :DD

(#45084) Gabibácsi válasza Jahno (#45083) üzenetére


Gabibácsi
tag

Igen :wub:

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45085) vkp válasza Jahno (#44989) üzenetére


vkp
aktív tag

Az új korában is szar volt, mégis olyan hype volt körülöttük, mint később az almánál...

(#45086) eattila válasza Gabibácsi (#45081) üzenetére


eattila
csendes tag

Kinek mi :) Célszerszám, kész :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45087) eattila válasza vkp (#45085) üzenetére


eattila
csendes tag

Nekem is volt. De driver már nem volt egy csomó szarjához.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45088) FőDudu válasza eattila (#45079) üzenetére


FőDudu
addikt

Most hozott egyik kollega egy Asus ROG gamer laptopot.
32GB ram, GTX980.

Kurva nagy, kurva nehez.

Mondjuk erzesre gyorsabb a 4 eves mekemnel - lehet iden ujitanom kell valamit.

FőDudu

(#45089) Gabibácsi válasza FőDudu (#45088) üzenetére


Gabibácsi
tag

nekem nagyon nem kéne kurva nagy és kurva nehéz laptop

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45090) Jahno válasza FőDudu (#45088) üzenetére


Jahno
őstag

Pár ismerős hetekig el volt vele, aztán rájött, hogy ha asztalokra cseréli akkor jobban jár.

(#45091) Jahno válasza eattila (#45087) üzenetére


Jahno
őstag

OEMtől kell összevakarni.

(#45092) eattila válasza FőDudu (#45088) üzenetére


eattila
csendes tag

Ha kiiktatjuk a kütyüb_zi énemet (ami x idő után amúgy is elalszik adott eszközzel kapcsolatban), akkor:
- nem kéne gamer laptop.
- nem kéne nagy kaptop.
- nem kéne nehéz laptop.

Én igazából egy kisebb tableten agyalok. Ágyban filmezni, netezni bőven jó. Ha kell kiküldöm a tv-re a képet. Ha nem kell akkor meg a hasamon elvan. Osztjóvan. Bár én nem vagyok gamer, mert a legújabb játékom amit tolok a COD Black Ops 2.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45093) FőDudu válasza eattila (#45092) üzenetére


FőDudu
addikt

Ugyanigy vagyok vele.
Viszont a sebessege eleg jo volt.

FőDudu

(#45094) eattila válasza FőDudu (#45093) üzenetére


eattila
csendes tag

Elhiszem. De sebeségre (általános használatkor, munkára) az i5-ös gépem is elég 8G rammal. LR+PS már képes megtorpantani nem mondom, de na.
A 3 éves MBP is bőven elég sebességre. 16G ram meg i7.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45095) ncc1701


ncc1701
veterán

Notiban az új ryzen mobil procik a várósok nekem. Elvileg ténylegesen verik az intelt, mint vak a poharat, plusz van benne valami "értelmezhető" integrált vga is. Meglássuk, ezért sem pattogok nagyon noti ügyben.

(#45096) -NoVa- válasza eattila (#45094) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ha sebesség, akkor a 2 éves rMBP-nél 40fps-re kell low detailben limitálni a PUBG Lite-ot, hogy passzívan vigye, ne zúgjon. A gamer desktopgépemen fullfullfull detailen 60fps-en nagyritkán egy pár másodpercre megmozdul a tápventillátor, vagy a GPU hűtő, aztán áll is le, szintén passzívan kussol. Mással meg nincs időm játszani, ez pont jó néha.

(#45097) Jahno válasza ncc1701 (#45095) üzenetére


Jahno
őstag

Verhetni verheti, AMDvek annyi kisebb de szopós hibába futottunk már bele, aztán alaplap / csipkészlet vonalon is, hogy inkább ne.

(#45098) Jahno válasza eattila (#45092) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem sem kellene nehéz, bár a saját az átlagon felüli és persze időnként 2-3 darabot is cipelek. Akkor a céges még közte sincs.

(#45099) Gabibácsi válasza eattila (#45092) üzenetére


Gabibácsi
tag

nekem évek óta ipad mindenre tökéletes, kanapéről
ilyen netezni kicsit játszani ilyesmi
de úgy látom asszonynak is kéne valami, nem a nagy dög céges laptopjához ugrálni mindig, ha meg akar nézni valamit

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45100) npera válasza Samott (#45062) üzenetére


npera
újonc

Én elmondtam amit NDA nélkül kábé lehet, a különféle OEM-ek gyepálásába nem megyek bele.

Ez a téma jóval mélyebb annál, hogy mennyire hülyék, hogy az udvarra gyártanak és miért nem megy az OTA egyből vagy miért nem olyan az akksi, mint korábban valamilyen forrásból utalt rá valaki.

De mint mondtam NDA nélkül kábé ezen a szinten lehet beszélni róla, így pedig okafogyott hamar.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.