Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45301) Samott válasza cyberde (#45299) üzenetére


Samott
addikt

Sorolhatjuk a kiveteleket, de azert azt te is vagod, hogy nem ez a jellemzo panellakas. Hanem a tengeralatjaro folyosos.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#45302) eattila válasza Samott (#45295) üzenetére


eattila
csendes tag

A folyoson laknak?
Panelban lakok. Nem szuk semmi. Es es is kertesben nottem fel.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45303) Bujdy81 válasza npera (#45253) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

A kardiorendszered és az edzettséged nem feltétlenül jár együtt!

Ismerek olyat, akinek 187 a zsíranyagcsere teteje, nekem meg 137. Nem vagyunk egyformák. De ha neked 200 a plafon és (mondjuk) 50 a nyugalmi, akkor a releváns intervallum az 150 bpm. Azt mondják, hogy a releváns intervallum 75%-a fölé ne menj ha hosszút mész, mert felborulsz. Neked ez ugyebár 50+150*0,75=162,5

Nekem 37 a nyugalmi, 192 a maximum, a releváns intervallum 155, a 75%-os pont pedig 153. Az máris 9 bpm eltérés. ;)

És a 75%-os ponton a profik mennek. Akik szépen kiszámolják a kaját, vizet, sót, mindent. Azt én nem tudom, ezért is borulok meg már 150-es átlagpulzus után is.

(#45304) Bujdy81 válasza ncc1701 (#45254) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Én nem 105 kg-os gyúrós, hanem 105 kg-os triatlonos vagyok.
A hosszú táv első két száma (3,8 km úszás, 180 km bicaj) kb. megfelel egy Balaton körnek.
Szóval a következő Balcsi kör végén jussak eszedbe, hogy "na, most még kocogjunk egy maratont"! ;)

(#45305) Phülöp válasza Samott (#45301) üzenetére


Phülöp
addikt

Nekem speciel pont van összehasonlítási alapom, mert tengeralattjáróban is jártam már - egy élhető méretű panellakás általában nem olyan, csak ha a benne lakó tesz róla, hogy de.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#45306) ncc1701 válasza Bujdy81 (#45304) üzenetére


ncc1701
veterán

Ne bolondozz már. :) Futás kivételével megcsinálnám amúgy, de azt soha többé, elvből sem. Futottam már eleget, meg hát nyilván nem is menne.

(#45307) cyberde válasza Samott (#45301) üzenetére


cyberde
csendes tag

Mivel nem ismerjük a tényeket, ezért nem érdemes életviteli tanácsot adni ismeretleneknek. Lehet, hogy a család n. kocsija volt. Mondjuk a nagyobbik gyereké. Aki azért lakik -egy átlagos- panelban, mert csak ezt lehetett megvenni az egyetem közelében.
A kiscsalád pedig egy -alsóhangon- két milliárdos kecóban héderel, valahol vidéken, kicsit nagyobb telken, mint fél Vecsés. :D

(#45308) Bujdy81 válasza Samott (#45295) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Tehát NEM laktál panelban, de TUDOD, hogy milyen panelban lakni és akik tényleg laktak panelban, azoknak a véleményét nem fogadod el.

Minek vitázzunk veled ezek után? ;)

Én is laktam panelban. Semmivel sem volt rosszabb egy JÓ állapotú panelház, mint egy "lakóparki lakás" (olyanban is laktam). Sőt! Albérlőként laktam szar panelban is. Onnan elvágytam, az tény. De pl. Gazdagrét teljesen OK volt. Volt erkély, volt 71 nm, két gyerekkel elég volt. Kilépve az ajtón dönthettek, hogy a 1,5 éves gyerek gyaloglási távján belüli három játszótér közül melyikre menjünk.

Hogy miért jöttünk el családi házba? Mert ilyenben nőttem fel, igénylem az udvart. De attól még tartom by default szarnak az összes panellakást...

[ Szerkesztve ]

(#45309) Bujdy81 válasza ncc1701 (#45306) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

És nem akarsz felvágni a teremben az arcoknak, hogy ez is lekerült a bakancslistáról? ;)

16 óra van a három számra, 2 óra az úszás, 7 a keró, akkor marad 7 órád gyalogolni 42 km-t. Egyszer megérné kipróbálni, nem? ;)

(#45310) Samott válasza Bujdy81 (#45308) üzenetére


Samott
addikt

Kertem barkit, hogy vitazzon velem? Leirtam hogy nem ertem, gondolom aki lakott ilyenben az meg erti. De en attol meg tovabbra se fogom erteni. :) Meg csak azt se mondtam hogy nekem van igazam. Csak azt, hogy nem ertem a donteset.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#45311) Samott válasza cyberde (#45307) üzenetére


Samott
addikt

Igaz, lehet hogy a Meszaros csalad egyik perverzioja ez. :DDD Bar ok nem hiszem hogy Aurisszal jarnak.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#45312) cyberde válasza Samott (#45311) üzenetére


cyberde
csendes tag

Nem kell mindenbe belekeverni a politikát!

Elég sok, nagyon gazdag ember él Mo-n. Aki egyébként pártállástól függetlenül nagyon gazdag.

Volt egy csajom, az apjának vágóhídjai voltak. Levágtak vagy 500 disznót naponta. Ha egy disznón csak egy ezrest keres, már az jól hangzik. :O

A csaj viszont menekült a vidéki agyhalálból. Az egyik Nánási úti négyemeletes panelban bérelt egy kertkapcsolatos földszinti lakást. Ha nem lettek volna bukszusok az előkertben, még a Dunát is látta volna. És csak egy panel volt.
Amikor nem azon kell görcsölnöd, hogy mennyi a havi fizetésed, akkor megváltoznak a preferenciák. :)

(#45313) hobizoli


hobizoli
nagyúr

jovanazugy, majd a vakolat eltakarja :DDD

:U

több drón kell ;P

(#45314) qnadam válasza Samott (#45301) üzenetére


qnadam
veterán

ugyanannyira jellemző a szűk folyosós lakás, mint a tágas. te az előbbivel találkoztál, én meg az utóbbival. kertre nem vágyom, azt meg nem értem, mennyivel lenne jobb egy ki tudja milyen minőségben megépült új ház. esetleg csinosabb a lift, de még az se biztos.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#45315) halapidori válasza Samott (#45295) üzenetére


halapidori
csendes tag

Szerintem próbáld ki.
20évig éltem Szentendrén, azon belül is jó környéken, nagy házban, nagy kerttel, patakkal, egyetlen közvetlen szomszéddal. Imádtam. Utána a belvárosba, a József körútra költöztem körfolyosós téglaépületbe, nagy belmagasságú lakásba. Első emelet, a 4-6 villamosra nézett az egyik ablak. Szinte minden nap voltak vendégeink, mert mindenkinek útbaestünk, és nekünk is minden közel volt. Imádtam, 4évig laktam ott.
Most panelban lakunk, 2perc séta az erdő, 3perc a villamos, fél óra a belváros. Nem nyírunk füvet, nem engem terhel az épület minden nyűgje, a szomszédaink normálisak. Két nagyobbacska agárral is kiváló, tényleg sok előnye van. Szerintem ez a legélhetőbb minden eddigi otthonom közül. Simán ki tudnánk adni mondjuk havi 150ért, és mehetnénk máshova, de valahogy mindkettőnknek jó itt.
A panel nem feltétlen csóróék szükséglakása:)

(#45316) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Óóó kedvencem a panelgyűlölködős téma. Én ugyebár 30évig panelban laktam (csúsztatott zsalus, igazából jobb mint a szokványos panel), aztán volt pár hónap valódi panel, aztán 3-4év téglalakás, aztán 1év kertkapcsolatos sorházi lakás, aztán végül mostmár saját kertesház.

Az első 30év még igazából vállalható volt, több felújítás is megesett, amióta elköltöztem volt még egy elég nagy felújítás, modern cpl ajtók kerültek be, szép és minőségi laminált parketta, szépen ki lett festve, stb, elég patent parkra néző cucc, de igazából én nagyon korlátozva éreztem magam ott, főleg a barkácsolási vágyam miatt.
Szóval az a fajta lakás az amit el tudok képzelni olyannak, akinek nincsenek olyan igényei mint nekem.
Viszont asszony nagymamája és anyósom is panelban laknak és azokat gyűlölöm. Nekem nagyon agyon szűkek. Fürdőszoba 2nm, a wc olyan, hogy leülök a fajanszra és kb mindkét térdem súrolja a falat, gyakorlatilag állandóan beleütközöm valamibe. Gyerekkel, kutyával, rémálom már. És ami méginkább zavar, a papírvékony falak. Gyakorlatilag nincs privát szférád, hallod ahogy a szomszéd veszekszik, vagy ha fingasz, akkor a szomszéd szobában is hallani.

Családi ház is lehet közel játszótérhez, ahhoz nem kell panel, de tipikusan jellemző, hogy a paneldzsungelek jobban el vannak látva játszóterekkel. Cserébe parkolóhely nincs. Anyóséknál ráadásul már fizetős is lett, mondván, hogy túl sokan parkolnak ott és nincs az ottlakóknak hely. Így most igazából ugyanúgy nincs hely, cserébe fizetni is kell érte, szóval ez is szívás. Nálam meg a ház előtt le tud parkolni 4-5autó is gond nélkül.
Játszótér a kert, lehet grillezni, szalonnát sütni, a teraszon is elférünk 8-10en, ahogy az ebédlőben is és nem az van, hogy a 3nm-es konyhában ketten már logisztikázunk, hogy jaj lépj arrébb, hogy kihúzzam a fiókot. Nyilván én is nagyobb darab ember vagyok és ha ilyen 60kg-os ropi lennék, akkor lehet kevésbé zavarna, de attól még a többi dolog szívás.

Ja és persze sokkal több meló is társul a kertesházhoz, mert nem 50nm-es tenyérnyi helyet kell bebútorozni, hanem mondjuk 3x annyit és akkor a kertre is aztán lehet locsolni a pénzt. Ha pedig nincs még több lóvé kertészre akkor az időt is. Van akinek ez sok, nyűg, inkább elissza a pénzt és az időt, másnak meg kikapcsolódás.
Cserébe sokkal több pluszt is ad. Arról nem beszélve, hogy alig 1.5-2éve élek itt vidéken, de már érzem azt, ha bemegyek Bp-re, hogy mennyivel szarabb a levegő. Eddig fel sem tűnt soha.

(#45317) blueboi69 válasza halapidori (#45315) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez azért nagyon nem az átlag sztem, 10ből 1 olyan panel van, ami élhető is sztem. Az, hogy saját kertre nincs igényetek, azt tiszteletben tartom, én az év felében imádom, mert ki lehet ülni, madárcsicserégs, jó levegő. Fa alatt nyugágyban laptoppal az ölemben dolgozni azért nem rossz :)

Na a körfolyosós, nagy belmagasságú régi rettenet, ráadásul a körútra nézve...sztem az embertelen, én ledózerolnám az összes ilyen romos épületet.

(#45318) Gabibácsi válasza FőDudu (#45277) üzenetére


Gabibácsi
tag

Nem szeretek, de itt van a fiam, és hetente látni szeretném továbbra is.
Jól keresek, de gyerektartás, lakbér, azért nem kevés... igen, valami hitelt kell keresnem, csak eddig nem tudtam azt sem merre hol, kivel, most már lassan rendeződik az életem

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45319) Jahno válasza Samott (#45311) üzenetére


Jahno
őstag

Hanem mivel járnak? Amúgy szerintem meg sörös. Vagy Soros, vagy mittomén. A végén még úgy néz ki, hogy Mészáros családtól is kaptam ajánlatot, akkor mi legyen? Péntek délután dől el.

(#45320) Jahno válasza eattila (#45291) üzenetére


Jahno
őstag

Szemben lakó kolléga asszem 30 felett adta el. De megkérdezem.

(#45321) Jahno válasza Samott (#45292) üzenetére


Jahno
őstag

Figy, családban van még egy teljes házam kerttel, amivel szabadulni akarnak. Kb. az Auris negyede, de gondolom pont nem érdekel. Akkor?

(#45322) Jahno válasza Samott (#45284) üzenetére


Jahno
őstag

Hol és milyen felszereltséggel az meg a múlt homályába vész és így jön ki egy valamilyen arányszám majd 250ezer és 3.5 millió közt, de biztos találok majd drágábbat is. A 30 millió a XVII ben teljesen reális +/-, de mi a kérdés? És ennek mi köze a 3 havi nettóhoz?

(#45323) Jahno válasza Samott (#45287) üzenetére


Jahno
őstag

Mitől csóró aki panelban lakik és mitől van olyan bazi sok pénze annak, aki újat vesz?

(#45324) Jahno válasza qnadam (#45286) üzenetére


Jahno
őstag

Elmúlt 5 évben az összes nagyon megfejtős, használt autót vásárlós haverom folyamatosan csak szopolt. 1+ éves távlatban jobban költöttek, mint én. Párat lehet még idézni is tudok.

(#45325) Jahno válasza Samott (#45295) üzenetére


Jahno
őstag

Tudja fene, én most így vagyok, aztán jó ég tudja, hogy mit lehetne meg merre. Ennyi erővel gondolkozhatnék azon, hogy meg kellene vásárolnom a Gellért szállót és abból milyen jó bevételem lenne. Szívni sem kell vele, sameszok intézik a dolgokat miközben csak a pénzt számolom vastagon a Bahamákon. Kertes ház tök jó, megint beázik a tető, tuja rádőlt a házra, csiribiri.

(#45326) Jahno válasza Samott (#45292) üzenetére


Jahno
őstag

És nem lenne autója, ami. Ez ilyen ha lenne pálinkám, már nem lenne pálinkám.

(#45327) Jahno válasza -NoVa- (#45298) üzenetére


Jahno
őstag

Naja, erről haversrác jut eszembe, akitől kamerákat szoktam bérelni. Egy kívülről lekotlott valamilyen házban lengett, ami belülről úgy nézett ki, hogy a fal adta a másikat :Y

Legalábbis akkor sok éve olyan TV volt a falon, amit a Corinthiába alig bírtunk eladni és egyik júzerem most 1+ milliárd befektetéssel épült háza néz ki hasonlóképp. Elvegetált a csajával és magasról tolt a világra. Előteret néha elfoglalta 80 milliónyi videós cucc, de hát ez hozta a még több pénzt :-D Hegyek akkor nem voltak közel, aztán most már vannak. Mást nem tudok róla, lepattant valamerre egy alpesi víkend házba.

(#45328) Jahno válasza Samott (#45301) üzenetére


Jahno
őstag

És mennyit foglalkozol a folyosóval? Napi 2x10 másodpercet?

Na jó, én mondjuk többet, mert most reggel-este meg este-reggel is Sanyika menni lapátolni víz....

(#45329) Jahno válasza blueboi69 (#45317) üzenetére


Jahno
őstag

Anyósnál van kert, de ha nagyon kellene akkor itt is akad Duna part meg grill, meg bigyó, de mivel úgyis csak félig aludni járunk panelba, innentől kvázi mittomén. Ehhez képest a mienk tök élhető vagy mi. Nem tudom, nem értek hozzá, vidéki életet sem láttam soha. Dolgozom a valahol a valami előtt, sütöttem már én az Andrássy út közepén és városban is és aludni is bírok.

Legdurvább madárcsicsergés néha a Király utcában akad, ahol érdekesen erős a kontraszt a hajléktalan sorral és angol búcsúsokkal.

Vasárnap sétáltam egyet az erdőben mindenfelé, arra azt mondom rendben volt. Később jöttek családok, kiskölkök, de ott a semmi közepén a mocsárban egyedül a csendben teljesen átszellemülős volt. Ezt meg tudtam oldani panelen kívül is.

Panel mögött van egy ilyenünk, mellette jön a Duna, előtte kis híd mocsárral, tóval, teknőcökkel. Elmúlt 10 évben már kétszer is voltunk arrafelé:

Hétvégén meg errefelé lőttem be magam és pont kielégíti a követelményeket, ami lehetőségből bőven több van, mint amit ki tudok használni:

Nem üvöltöttem be a semmibe, hogy höhnyeeeee.

(#45330) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Na, Igu... mond neked a Nedal Band barmit is?

Most vettem jegyeket Okilly Dokillyre. Es agyalok csatlakozok haverhoz Aucklandba In Flamesre.

(#45331) Phülöp válasza BobaHWSW (#45330) üzenetére


Phülöp
addikt

Eddig nem mondott semmit, de majd ránézek.
Én egyelőre boldog vagyok az Ian Anderson koncertjeggyel (nem tudom, mond-e valamit ez a név).

Szerk: rákerestem, nem rossz. Remélem,hogy a Tidal is ismeri őket.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#45332) Samott válasza Jahno (#45328) üzenetére


Samott
addikt

Ezt a folyosot szerintem tobben is felreertettettek. A lakason beluli folyosora gondoltam, amin a szobak, konyha, furdo kozt kozlekedsz. Nekem az volt a fura. Az volt a szuk.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#45333) ncc1701 válasza Jahno (#45324) üzenetére


ncc1701
veterán

Anyának vettük a yarist, 8 éves korában, valós 89000km-el. Azóta ami váratlan, az egy rugó törés volt. Kötelező volt ráköltve, meg alvázvédtem. Bal hátsó pilácsot is lecseréltem, de az látszott, mikor megvettük, h kelleni fog, kemény 15e volt bontóból.

[ Szerkesztve ]

(#45334) -NoVa- válasza Samott (#45332) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem egyféle layout van, csak szólok.

(#45335) halapidori válasza blueboi69 (#45317) üzenetére


halapidori
csendes tag

Nem arról van szó, hogy panelban élni maga a kánaán, ebben igazatok van:) Viszont teljesen élhető, nem tördeli egyikünk sem a kezét, hogy költözzünk már tovább, nem csóróságból vagy igénytelenségből lakunk itt. Ha eladnánk, tudnánk venni foltoznivaló kertesházat jó közlekedéssel, vagy BP-től távolodva kicsit szebbet is. Most épp egyik sem vonzó, egyikünknek sem.
Ha rámborítanának két panelnyi pénzt, akkor lennének ötleteim, hol laknék szívesebben. Reálisan azt örökölni fogjuk, nem összegyűjtögetni.
A saját kert az erdő miatt nem hiányzik, nem vagyok csendesülős:) a kutyák miatt elég sokat vagyunk a szabadban.

(#45336) qnadam válasza -NoVa- (#45334) üzenetére


qnadam
veterán

annyiból jogos a dolog, hogy a régi panelek valóban szűkek tudnak lenni, de egyrészt régen más szempontok voltak fontosak a lakások tervezésénél (minél több lakás minél gyorsabban és kis helyen, plusz nagyon sokan mindenféle felszámolt szükséglakásból jöttek), meg a technológia is jobban korlátozott (plafon fesztáv).
viszont az újabbak (gazdagrét pl vagy káposztásmegyer) sokkal élhetőbb elrendezésűek, meg a várostervezés is elég jól kinőtte magát.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#45337) Gabibácsi válasza Jahno (#45321) üzenetére


Gabibácsi
tag

Megveszem, ha a negyede :)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45338) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

En 15 évet laktam panelban, kicsit régebbi mint kunádáméké, de nem volt élhetetlen, kivéve a hibás panelrész, beázott.
de szűk sem volt
persze egy kertsházra vágyok, a gyerek miatt

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45339) Samott


Samott
addikt

#mulatsagos hirek

Politikus bortonben:

"A kecskeméti börtön ... leginkább egy szanatóriumra hasonlít: a rabok egyágyas szobákban élnek, főzhetnek maguknak vagy többféle ételből választhatnak a börtönkantinban, szabadidejükben biliárdozhatnak, kondizhatnak, kertészkedhetnek, az első év után hétvégente hazamehetnek."

Komment: "egyik ismerősöm ott töltött egy évet, mert elütött egy nénit, hétvégén azzal a vonattal jött haza, amivel én az egyetemről, csak neki fizette az állam a vonatjegyet, nekem meg nem" B+

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#45340) Gabibácsi válasza Samott (#45339) üzenetére


Gabibácsi
tag

Látod, Kecskemét úri hely, ott születtem.

Amúgy igen, szánalmas, a cigányok is ezért csinálnak meg bármit is, mert max szanatóriumba mennek, és kijönnek kigyúrva

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45341) Samott válasza Gabibácsi (#45340) üzenetére


Samott
addikt

Azt irta egy masik hozzaszolo. hogy azert ilyen luxusborton, mert az ottani olajszokitoknek csinaltak... ha be kell vonulni legyen hova. :)

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#45342) ncc1701 válasza halapidori (#45335) üzenetére


ncc1701
veterán

Ha ideborulna az a pénz, akkor szimplán vennék két panelt, és kiadnám. :)

(#45343) eattila válasza Samott (#45339) üzenetére


eattila
csendes tag

Na ez igen nagy baj. Tehát az nem börtön hanem kollégium. Vasgolyót a lábukra, és gyalog esetleg.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45344) eattila válasza ncc1701 (#45342) üzenetére


eattila
csendes tag

Én meg vennék egy kertest itt. Mondjuk ottani 2 panel árából itt már nem egyszerű kertes, hanem bazinagy villa jönne ki.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45345) zetor2000 válasza Samott (#45292) üzenetére


zetor2000
senior tag

1. Autót szeretett volna, nem másik ingatlanba költözni.
2. Ha el is adná a panelt, kapna érte négyzetméterenként 700E Ft-ot, mondjuk. Hozzátesz 7.5 misit, ami az Auris TELJES ára (nem részletre veszi, hanem KPra -ritka kivétel-), és nem megy vele semmire, mert az ingatlanpiacon +/- 10misi ugyanazt a megvehető szegmenst határozza meg. Tegyük azt hozzá, hogy településen belül költözik. Agglomerációt hagyjuk, lehet, azért kellett volna az autó. Ha kiköltözik, még gyalogolhat is. Ésakkorhasználtlakástvett, mert új nincs ennyiért. Aminél megint lehet vitatkozni, hogymiértott, miértolyat.

Én laktam eleget panelban. 33évet. Kezdetben egy 3 emeletesben, ami elég korrekt volt, csak a szellőzőkön át lehetett hallani a másikakat, egyebekben nem. A második lakás kőbányán volt, a Hungária körúton, az zajos g*ci volt, és kicsi és szűk, de szolgálati lakás volt, és költözni kellett, mert szüleim váltak, nekem is az egyikkel kellett költözni. Cserébe olcsó volt, mire megszerettem, rájöttem, hogy minden IS közel van. Suli 150m, bolt 45, orvos 500, Örs/Blaha/belváros 15perc BKV. És akkor még nem volt fonódó, meg akármi villanyos.
A harmadik panel a 90's évek elején lett kész, egyike az utolsó lakótelepeknek. Ez teljesen vállalható.70nm, nincs benne folyosó (sehol). A házban sincs, csak lépcsőház. Kert kell? Menj le, ott van. Belső és külső is, ha kell. Füvet nyírni meg kell kérni a kertészt, mert a közös költéség része, hogy rendezetten tartja a kertész az udvart, de biztos megengedi. Havat akarsz seperni? 800 méter körbe a ház (tippeltem), biztos jut elég (csak szólj a takarítóknak, adjanak lapátot, mert őket is fizeted a kktg-ből). Játszótér kell? Ott az udvaron. Garázs kell? Na, beszoptad, 144 lakásra jut ~20, oldd meg -talán bérelhetsz egyet. Mindenesetre a lakótelep többször lett az ország legszebbje, a közelben majdnem minden van, orvos a másik lakótelepen, ami gyalog 10perc, autóval kicsit több, mert mire odaérsz, parkolsz... mondjuk 15. Bevásárlóudvar az M5 mellett is mondjuk 15perc, ha nem lenne elég a Lidl/Aldi/Spar szentháromság mellett az 1-2 megmaradt lakótelepi kizsbót.

3. Sokszor nem életcél a panel, hanem egy nagyon jó megoldás:
Anyósjelöltem egyedül maradt egy ~120-140nm kertes házban, nagy udvar, garázs, pince, kerti gazdasági felépítmények, tyúkudvar, maradék disznóól, akármi. ÉS ~1000-1500nm kert. A ház nem túl ép, itt-ott lenne mit csinálni rajta. Anyósjelölt 82 éves ekkor. Menni bottal tud. Messze a bolt, a faluban nem biztos, hogy van még orvos, gyógyszertár még talán. Ehhez képes előny, hogy egy jó panel aljában a kerékpár tároló mellett ott a "kizsbót". Orvos/mentő is hamarabb eljut egy lakótelepre, mert az nincs sok faluban, nem kell annyit vesződni az oda/visszajutással.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#45346) Gabibácsi válasza eattila (#45343) üzenetére


Gabibácsi
tag

Munkatábort nekik

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#45347) zetor2000 válasza Samott (#45339) üzenetére


zetor2000
senior tag

Tesóm sógora smasszer volt egy időben, tudna mesélni. Egyik-másik intézetben 6-7 féle ételt főznek, mert glutén/laktóz érzékeny a fogvatartott, a másik nem eszik disznót, a negyedik vegán, muszlim stb. Anyjukcsipáját.
Mondjuk a "börtön" is elég tág fogalom, mert asszem 3 fokozata van. A legenyhébb olyan, amit ír az idézet alkotója.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#45348) zetor2000


zetor2000
senior tag

A tökéletes földelés mintapéldája. ^^^

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#45349) eattila válasza Gabibácsi (#45346) üzenetére


eattila
csendes tag

Inkább térdlövést. 12-es sörétesből.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#45350) hobizoli válasza Samott (#45332) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nemtom, az max akkor szuk, ha beepited
OK, nyilvan a kerteshazban ezt meg lehet csinalni 2.5-3m szelesre is

parszor voltam Szszmikloson egy isminel a szines emeletes hazakban, pl ott a lepcsohaz volt vmi szokatlanul nagy
ott lepcsofokok szelessege annyi volt, hogy ketten kenyelmesen tudtal egymas mellett kozlekedni, nem kellett a forduloban kivarni a szomszedot, ha eppen ugy talalkozatok ossze
mondjuk a butor meg haztartasigep szallitok biztos orultek is neki

több drón kell ;P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.