Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabibácsi
őstag
válasz ncc1701 #45451 üzenetére
Nekem vannak usa-ból rendelt (még Amea által is) pólóim, asszem 10 dolcsisok voltak, és még mindegyik tökéletes. Asszem a gyémántporost meghagyom másnak
Meg egy csomó Árok party pólóm van, amik szintén tökéletesek, pedig van tizenéves is.Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Bujdy81
aktív tag
Lejárt a Pug műszakija. 2019. májusban.
Most a héten kapta vissza, előtte kellett cserélni szélvédőt kőfelverődés miatt (igen, olyan helyen volt), a futóműben valamit, hátsó lámpabúrát (törött volt egy kisujjkörömnyi helyen már amikor vettem, de most ASAP kellett a műszaki és olyan szervizbe tudtam csak elvinni, ahol ezt is kicserélik), pár ezt-azt.
Az előző műszaki óta csak olajat cseréltem benne, szóval ennyi volt a nagy ráköltés. Úgy érzem, kicsit lehúztak, mert a szélvédőcsere pl. 62 ezer volt (szélvégő, plusz munkadíj), a lámpabúrát 43 ezerért adták, holott az a Bárdi listaára, nekem is van 30% diszkontom puszira, szóval így volt tokkal, vonóval, műszakival 225 ezer Ft. Szerintem szűk 3 év alatt, ami alatt belement, 55 ezer km, nem rossz.
A C4-gyel az elején szívtunk, de tudtuk, hogy kb. motorhibásan vesszük, fel millióval a "rendes" ár alatt és addig nem adtuk a Xsara-t, amíg meg nem lett csinálva, szóval az csak félig szívás.
Szerintem vállalható a használt autó is, ha körültekintő az ember.
Szóval ezért veszünk most új autót (nem, nem ezért!)
-
Bujdy81
aktív tag
Na, ez az a táj, ami azért jó, mert akkor nem aszfalton/padon fut az ember!
Nálunk azért kell menni legalább 6-700 métert az ilyesmi tájért (jó, a full erdőért sajna többet, de dimbes-dombos kilátásos táj van rogyásig), megnéztem csak az egyik oldalon találtam vagy 50 db 10-25 km-es futótrack-et ami a faluból indul és ér vissza. Szóval ezt speciel csípem a faluban!
-
ncc1701
veterán
válasz Gabibácsi #45452 üzenetére
Gondolom ez valami spec high-tech cucc, ami elpárologtatja az izzadtságot, meg ilyenek, direkt sportoláshoz, de na. Pólót decathlon veszek, ott is van vagy 2-3eft/db, és szevasz. Mondjuk én ruhára nem nagyon költök, asszony fogja is a fejét. Most majd vennem kell valami jobb nyári túra bakancsot, mert a katonai surci azért egy erdei 20-25km-es túrára nem az igazi, de azt is szeretném max 40e körül megúszni. A gyerek mondjuk simán vesz 30-ért bugyellárist, meg cicitartót, az ő dolga.
Én már régóta gondolkodom, hogy kéne csinálni egy ruhamárkát, ami olyan ruhákat gyárt heroin áron, amit csak egyszer lehet hordani. Direkt moshatatlan lenne. Csak gazdag sznoboknak. Szerintem menne a biznic.
-
ncc1701
veterán
válasz Bujdy81 #45453 üzenetére
Lámpát, ha lett volna időd, bontóból gombokért kapsz. Anya yarisra 15eft volt futárral, két csavart kicsavartam, csatikat szét, elötte elmostam a bontottat, összeraktam, kapott kis polírt, és vadicsentó. Még az égők is benne voltak, működtek. Mindenhez hozzá lehetett férni, meglepően könnyű volt szerelni, fél óra volt ráérősen, mert eltakarítottam alatta is mindent.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #45393 üzenetére
Én még mindig azt látom, hogy az A+, esetleg A++ kategória éri meg, gazdaságilag nem racionális a passzív ház kategória.
A csajok elég meleget szeretnék, elég sokat pancsolnak (gáz melegíti a fürdővizet is), így mort már felkúszott évi 100.000 fölé picivel a gázszámla.
Ehhez képest egy passzív ház többletköltsége (2012-es árakon):
- lemezalap megfelelőalászigeteléssel: 5-7 millió HUF
- légcserélő gép: 1-2 millió HUF
- nyílászárók, homlokzati szigetelés: neccesen megvan annyi, amennyi kell, tehát a mi házunk ilyen szempontból a passzív ház alapjait kapargatja.Látható a fenti számokból, hogy ha a gáz ára nem száll el, csak duplázódik, akkor is kb. 35-40 évig fűtünk az árkülönbözetből.
De ha befosik a gázkazán, ami mindennel együtt volt kb. 700.000 Ft (nem a gáz bevezetése, hanem a gáz, vízmelegítő, tartozékok, tehát ami cserélni kell, ha befosik a kazán), akkor lehet, hogy villanykályha megy a helyére és a tetőre még egy halom napelem. És akkor készen is vagyunk, mert a napelem viszont rentábilis beruházás jelen ismereteink szerint...
-
Samott
addikt
válasz Bujdy81 #45458 üzenetére
En is arra hajlok, hogy egy sor plusz napelem okosabb beruhazas mint a legcserelo a passzivhazhoz. Vegulis ha megtermeli maganak, akkor fogyaszthat tobbet. Viszont futeni talajszondas hoszivattyu nagyon elvetemult otlet?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
blueboi69
senior tag
válasz BobaHWSW #45449 üzenetére
Hinnye, a városok nevét nem értettem, de attól még nagyon LOL reklámok. Na meg az elsőből a dumának a fele tuti kiesett.
Nálunk/ügyfélnél magyarangol van. Kb úgy beszélnek, mintha egy magyar mondatot szavanként fordítanél le angolra. Pl aszondja: don't pull the time (ne húzzuk az időt), meg egy csomó magyar kifejezés angolosítva, amit egyébként az angolban a büdös életben nem használnak.
-
blueboi69
senior tag
Ez egy tanulságos video:
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2020/01/16/a_gyorshajtonak_is_lehet_elsobbsege/ -
-NoVa-
addikt
-
Samott
addikt
válasz blueboi69 #45462 üzenetére
En ezt lattam tegnap de arra a konkluziora jutottam hogy a birosag elott annak lesz igaza akinek jobb az ugyvedje. Ok, egy lehetoseg meg van: ha 50-el megy az a barom es akkor is utkoznek, akkor jogos a suzukis buntije. De arra nem kell szamitani, hogy 50-es uton 130-al jon valaki. Es akkor a zebrat meg nem is emlitette senki...
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
ncc1701
veterán
válasz Samott #45459 üzenetére
Légcserélőnek megvan az az előnye, h utána jóval kevesebb a kecóban a por, plusz éjjel jobban alszol, mert a levegő minősége rendben van.
Haver vitt haza co2 mérőt, megvannak a határértékek, h mennyi az ideális, kb 50nm a nappai+konyha, 3 főnél azt mondja szellőztetés után kb 2 órával bejelzett a műszer, h a co2 szint átlépte az egészséges szintet. -
Gabibácsi
őstag
válasz Samott #45466 üzenetére
Igen, volt a videoban ez az elvárható sebesség vagy mi, na a 130 az 50 viszonylatában bőven nem az. És igaz hogy láthatta a suzukis, de azt is gondolta hogy háromszor beférhet a motoros előtt. Fura az ítélet számomra is.
Ja és többgyerekes apa motorozott így... no comment- nem tudom majd elmondják-e szegényeknek hogy apukád fasz volt és több mint háromszorosával ment a megengedettnek, azért halt meg..Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
blueboi69
senior tag
Azért nem mindenki rokonságában van kert vagy kertesház, ahova lehet menni. Az meg, hogy extrém helyeken is grilleztél már, az marhára nem egyenlő azzal, hogy HO közben kimész a kertbe grillezni bármikor.
Szűk folyosó sincs mindenhol, van ahol folyosó sincs Most vettünk új ülőgarnitúrát, nem fért be a bejárati ajtón, a dupla teraszajtón keresztül hozták be. Ezt panelban biztos nem tudták volna bevinni. Vagy egy régi belvárosi házban, ahol a liftben vannak az a két kicsi befelé nyíló kis ajtó + rács. Az egy rémálom, ott pl a babakocsit sem tudod berakni, nemhogy egy bevásárlás után a cuccokat vagy akár 1-2gyerekkel+csomagok, kizárt, hogy beférjetek.
Nameg, hogy ti csak aludni jártok haza az sem teljesen normális. Mi pl van, hogy napokig nem is megyünk sehova, pláne, hogy sokat dolgozom itthonról. Ha szar idő van, akkor azért, ha jó idő van, akkor persze megyünk játszótérre, de az is lehet, hogy csak a kertbe megyünk ki.
Az meg, hogy nem szűkös, az meg relatív. Asszony is pislogott, mikor mondtam neki, hogy hát a házunk előtti térkövezett rész akkora mint a lakás amiben 3an laktak az anyjával és a hugával, meghogy a gyerekszobák egyesével akkorák, mint a panellakásukban csak nappali, ami az egyetlen szoba, amiben elférünk 4en. És azért a mi házunk sem olyan nagy, sőt!
-
WiZARD
addikt
válasz Bujdy81 #45458 üzenetére
Minősített passzív házat én se akarok.
De azt közelítőnek lehet értelme.Gáz ellen szól, hogy hőcserélős megoldással a hűtés is meg lenne oldva, szóval mindenképp ilyen irány a cél.
Igazából fogalmam sincs az egészről. Álomképeim vannak, de hogy mi mennyibe kerül, mit érdemes, mit nem, az jó kérdés. (de még abban se vagyok biztos, hogy mennyit tudok/akarok költeni az egészre, mi az ami ésszerű)
Pont most megyek kivitelezővel beszélni, hogy merre induljak el a témában.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
FőDudu
veterán
válasz Gabibácsi #45468 üzenetére
Itt most elegge ramentek a gyorshajtasra.
Kollega kapott 30-as zonaban ejfelkor (tokures uton) gyorshajtasra 150 Euros buntit.
Ha 2 heten belul befizeti. 2 heten tul 300 Euro. 30 helyett 46.Nejem a falunkban ment 30 helyett 40 korul, meguszta figyelmeztetessel.
Epp allatorvostol hajtott hazafele, bekotott labu vak kutyaval.
Rendor szerint a kutya ne legyen az elso ulesen, vagy hammal kosse be.
Igaza van, utkozesnel nagyon megserulhet.Falunkban van 30-ra beallitott villogos figyelmezteto (nem traffipax).
Kicsit tulzasnak tartjuk, meg pont a jatszoter utan raktak ki (kb 100 meteres szakaszt fed le, utana utkeresztezodes). Szoval tok ertelmetlennek tunik, mert mellette jobbrol egy olajfas terulet van ahonnan nem johet semmi.Ha ki van rakva a 30-as zona az feloldodik az utkeresztezodesnel, vagy az addig tart amig nincs feloldo tablaja? Elvileg az utkeresztezodes az a sebesseg korlatozast feloldja. Mi van az ilyen 30 Zona meg hasonlo esetekben?
A fiamek mar mentek ott 38-as sebesseget a 20"-os bringajukkal
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #45472 üzenetére
Zóna az pont azért zóna, mert csak a zóna vége tábla old. Esetleg ha valaki soha nem hagyja el a zónát, ott született, és autót is postán rendelt házhoz, az próbálhat azzal védekezni, hogy jogilag soha nem lépett be a 30-as zónába, nem tudhatta belülről, hogy ez az, mert nem jelzi semmi.
-
blueboi69
senior tag
válasz Gabibácsi #45465 üzenetére
Egy svéd van, miatta kell az összes meetinget ilyen halandzsa nyelven tartani. Érdekes, hogy a felsőbb szinten lévő managerek is pont ilyen csapnivalóan beszélnek.
Ő már sok éve itt van, nemtudom hogy tudta ezt megszokni. Én meeting végén kérdezgetem a többieket, hogy miről volt szó, mert nálunk a többiek is ilyen bénák és ezek egymást megértik
Szóval nekem ciki, mikor mondom, hogy hanyagolnám ezeket az angol meetingeket, csak nincs pofám hozzátenni, hogy hát nem az angollal van bajom, hanem azzal, ahogy ti beszéltek. Amikor a svéd beszél, annak minden mondtát értem. Volt egy kollégánk (most mondott fel decemberben) ő perfect british angollal beszélt, felüdülés volt hallgatni, ittam minden szavát. Mindig mondtam neki, hogy hát nekem ez a meeting egy nagy fehér zaj, de amikor ő beszél, akkor hirtelen értelmet nyer minden Komolyan lefárad az agyam attól, hogy hallgassam és próbáljam érteni, hogy mit is akartak mondani. -
blueboi69
senior tag
válasz Gabibácsi #45468 üzenetére
Igen, én is pont ezekre gondoltam, hogy oké,hogy látta, és lehet még azt is, hogy gyorsabban jön ,de itt közel 3x gyorsabban ment mint a megengedett.
Ez meg a másik, hogy micsoda felelősségteljes szülő az, aki így repeszt motorral.. Kizártnak tartom, hogy indokolt lett volna a sietés. Én is sietek néha ha kell, de a saját biztonságom nem kockáztatom. Aki meg motorozik az tudhatná, hogy ott ha a megengedett sebességgel is ütközik, az is halálos lehet. Egy kicsit biztonságosabb autóban ülve, 130al egy ilyen ütközést túlélne simán. Akkor lehet a suzukis halt volna meg, de motoron.....
Egyszerűen nem értem az ilyen embereket. -
Gabibácsi
őstag
válasz FőDudu #45472 üzenetére
Helyesen akkor. Itt az utcánkban (is) lakó pihenő övezet, és indokolt, egyik oldalon házak, másik oldalon kis erdőcske, szűk utca, járda nincs. És egy 90 fokos kanyarban van a házunk, szóval nem is látható be. Gyerekek meg mászkálnak, szánkóznak, mi is sétálunk át az erdőbe, stb.
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #45474 üzenetére
"Komolyan lefárad az agyam attól, hogy hallgassam és próbáljam érteni, hogy mit is akartak mondani."
Tegnap tapasztaltam, kellett a mondat után 20 másodperc, mire összeraktam a sok CRChibás pakkot. Baze, DFS ellenőrzéseket kérdezgetett, aztűn 3 órával később esett le, hogy state, report of health, mit csinálok? Hát pont azt, már csak éppen a teljes parancsot nem mondta meg. Így adta ki.
-
Gabibácsi
őstag
válasz blueboi69 #45476 üzenetére
Tegnap Káposztásmegyer, Megyeri út. Köd. Este. Megyünk haza a lidliből, előttem bringásfutár. Piros. Ködben, keresztirányú forgalmat nem is láthatta, átment símán a piroson, dudáltam neki, de nyilván leszarja. Lehet még kurvaanyázott is rám, mekkora köcsög vagyok.
Ha őt elütik, marad belőle két ép szemgolyó kb, nyilván megérte. És ha 30 ezerre büntetik menne az anyázás hogy a köcsögrendőrpénzbehajtás.Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
blueboi69
senior tag
válasz Gabibácsi #45479 üzenetére
Igen, felénk a bringások azok mások. Van aki kivilágítja magát, mert élni akar, de főleg idősebb generáció, azok nulla fénnyel közlekednek.
És van néhány elvetemült (2-3x láttam őket), jellemzően egy csapatban mennek vélhetően sportoló versenybringások, akiknek olyan gecierős lámpájuk van elöl, hogy ha velem szemben jönnek, akkor félre szoktam állni, annyira vakítanak. Először amikor láttam őket, akkor teljesen ledöbbentem, csak fékeztem és lehúzódtam, mert akármi is lehet mögöttük, amit nem látok, másodiknál dudáltam is rájuk, de legközelebb tuti kiszállok és leüvöltöm a fejüket, mert értem én, hogy ők mindent akarnak látni az úton, csak baromira vakítanak. -
ncc1701
veterán
-
-
blueboi69
senior tag
válasz ncc1701 #45483 üzenetére
Nem emberkedni akarok, csak felhívni a figyelmüket arra, hogy balesetveszélyes ahogy közlekednek. Érted, áll a gyalogos az úton, látja, hogy jön autó meg bringa is. A bringás után átmegy és azt hiszi, hogy elfér az autó előtt, csakhogy az autós számára ami a fényforrás mögött van, az totál feketelyuk.
Vagy csak simán sétálnak az út szélén és elsodrom őket, mert lehúzódok a bringás elől, elvakítva meg nem látom mi van.Senki nem kényszeríti őket, hogy olyan gyorsan tekerjenek. Menjen lassabban és állítsa a lámpát lefelé. Elhiszem, hogy sportolni akarnak, de egyrészt a tó nagyrésze körül van két bringaút is, másrészt sportoljon napközben, amikor nem kell lámpa. Ezzel szimplán balesetveszélyes helyzetet teremt elő folyamatosan.
-
blueboi69
senior tag
válasz ncc1701 #45485 üzenetére
Én tervezem, hogy hamarosan beépítek egy vízteres kandallót. Kémény megvan hozzá, ha rákötöm a fűtési rendszerre, akkor a radiátorokon és a padlófűtésen keresztül mindenhova jut meleg. Nem az a cél, hogy kiváltsam a gázt teljesen, vagyhogy orrvérzésig hordjam a fát, hanem az átmeneti időszakokban teljesen jól üzemelhet. Ráadásul olyan hangulata van, mint semmi másnak. Aztán ha csak néhány fát tüzelek el és bealszom, akkor utána meg a kazán bekapcsol és átveszi a fűtést, így ki lehet zárni a legtöbb hátrányát az ilyen jellegű fűtésnek.
-
blueboi69
senior tag
válasz WiZARD #45495 üzenetére
Építkezni akarsz vagy használatat venni? Mi végül nagyon jól jártunk, 2003-ban épült a kecó, egy építész építette magának és a lányának, nem sok dologba tudok belekötni, sem a tervezésben, sem a kivitelezés minőségében. Viszont építkezős fórumokon olyan ordas nagy szívásokat látok, hogy megőrülsz. Apámnak is kerestünk kecót, nyilván környéktől is nagyon függ, de gyakolatilag használtból 50M alatt nem nagyon volt olyan amire azt mondtuk volna, hogy na ebben van fantázia és érdemes bevállalni. Bp környékét nem tudom, ott a kerületek etnikai összetétele is jelentősen befolyásolja az árat
Az meg, hogy mi pénz kell még mellé? Hát az sokmindentől függ. -
WiZARD
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest