Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37551) hobizoli válasza -NoVa- (#37546) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nekem nem ugy tunt hogy passzivan allna az
pl elinditottam a viruskeresot, ugy suvitett mint az allat

a fogyija meg mennyivel kevesebb speedstep allapotban kavirnyakolva? a dekstop gep CPU-ja is leveszi magat 1GHz-re meg ~0.75V-ra, ha nincs terhelese

több drón kell ;P

(#37552) hobizoli válasza -NoVa- (#37547) üzenetére


hobizoli
nagyúr

OMG... :DDD

több drón kell ;P

(#37553) npera válasza Jahno (#37534) üzenetére


npera
újonc

Kívülről persze állati okos vagyok (fotelből), de ez most nem egy gyémántos pillanat a procedúrák és eljárások követésének kihangsúlyozására?

A korábbiakból okulva már előre sejtem, hogy ilyenkor azonnal nyomják arcba az "oldd meg b+" választ, hogy aztán utólag le tudjanak cseszni a procedúrák és eljárások nem megfelelő követése végett.

Nem tudom. Falazni tutira nem állnék neki, mert az már erősen határeset IT munkakör tekintetében, bármit is rittyenek bele a kreatív HR-es kollégák a hirdetésekbe.

(#37554) WiZARD válasza npera (#37549) üzenetére


WiZARD
addikt

"During a conference call with analysts after Tesla’s Q3 2019 earnings, Musk said that they have more improvements coming through software updates:
I forgot to mention, we’re also expecting there’s going to be an over-the-air improvement that will improve the power of the Model S, X, and 3. That’s, by the way, coming in a few weeks. It should be in the order of 5% power improvement due to improved firmware.

Tesla VP of technology Drew Baglino said that they have found ways to optimize the motor control, and it should result in about “5% improvement for all Model 3 customers and 3% for Model S and Model X” customers."

ennyit tudok

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#37555) Jahno válasza npera (#37553) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, procedúrák és szabályok vannak, persze. Csak minősített cégtől vehetünk bármit is, előre lepapírozva, ajánlat kérve, ésatöbbi. Utólag majd fizetünk. De hát ja, ha fontos és valaki sír, akkor nicsenek szabályok. Ha ilyenkor csendben megállapítod, hogy hátizééé és ez rendes garzscégez hozzáállása akkor iszonyatosan fel tudják húzni az orrukat. Meg különben is ez nem általános, csak most az egyszer (naponta kétszer) van kivételesen emergency.

Eddig az volt a baj, hogy néha szóvá tettem, az ott amúgy nem az igazi és időben kellene vele foglalkozni. Aztán az volt a baj, hogy minden rendesebb összejövésen "szar a kép", csak felelőse nem volt és igazából megoldani sem akarták. Csak oldódjon meg úgy szép csendben magától és hirtelen. Ezek egy csomó technikai dologra amúg is azt hiszik, hogy távolról kattintunk valamit a varázsdobozon és jó lesz. Fizikailag nem tudja elképzelni és nem tudod a fejébe verni, hogy el kell tolni az asztalokat, létra kell, fúrfargás kell, le kell venni, odébb felrakni. Elvégre fent van és "működik". De ha működik, akkor most min megy a megfejtés? Ja, szar. Ok, akkor megoldási javaslat ez meg ez. És minden 3 naponta előről. Néha 2 naponta. Vagy naponta. De volt amikor majdnem 1 hétig is kuss volt róla.

(#37556) FőDudu válasza Jahno (#37555) üzenetére


FőDudu
addikt

Ha azonnal kell valami, akkor adjanak ceges bankkartyat.
Remelem sajat zsebbol semmit nem veszel nekik.

FőDudu

(#37557) ncc1701 válasza -NoVa- (#37546) üzenetére


ncc1701
veterán

1.: Szabatosan fogalmazva: f@szt. Az enyém egy 720p yt videótól visít, mint állat.

(#37558) -NoVa- válasza ncc1701 (#37557) üzenetére


-NoVa-
őstag

Rendes gépet kell venni. Az rMBP aluháza elosztja a hőt, PUBG közben is alig pörög fel a ventillátor. A Surface Pro magnéziumház + hűtőgázas rendszere ugyan régebbi pár generációval, ott inkább a Half Life 2 engines dolgok mennek csak el passzívan, de azok még igen. Videóra nem visít egyik sem. Újabb gépekben meg simán csak nincs ventillátor.

A céges Dell műanyagházas az már többet vinnyog, de alig használom.

(#37559) Jahno válasza FőDudu (#37556) üzenetére


Jahno
őstag

Saját zseb nyilván ki lesz zárva. Amúgy 10 éve sehol nem láttam céges bankkártyát, angoloknál és többinél is természetes volt, hogy fizeted magadnak és "majd" megkapod. Evonál latt volna társ Amely, amit erre-arra szabad használni, de az a papírmunka / ellenőrzés miatt lett volna bonyolult.

Én mondtam a cégnek, hogy küldjön egy proforma számlát, aztán kész, ha ott a pénz akkor megyek a gépért, de ez is olyan sürgős volt, hogy még nem döntötték el és egyelőre csak az első vonalas kiscsaj sziszegett, hogy "húeznemolcsó". Közben teljesen jó.

(#37560) Jahno válasza Jahno (#37423) üzenetére


Jahno
őstag

Jelentem ebből lehet területet arányosítani:

https://magyarepitok.hu/mi-epul/2019/10/9000-haztartas-aramellatasat-fedezik-a-mol-napelemparkjai

6.7 megawatt, 14.5 hektár. Utóbbit nem tudom nekünk mennyi kell, de napközben kb. jó az ezres szorzó, ha csúcson megy akkor kijön a 6 giga. 14ezer hektár kellene jól. És persze csúcson menés :-D

Bár egy negyed Balaton nem is biztos, hogy olyan sok. Ezt is nagyobbra tippeltem volna.

(#37561) Gabibácsi válasza hobizoli (#37544) üzenetére


Gabibácsi
tag

Notigeci? Akkor ennyit a vitádról

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37562) Gabibácsi válasza hobizoli (#37551) üzenetére


Gabibácsi
tag

lehet szakember kellett volna hívni az installhoz, nem téged :DDD

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37563) Gabibácsi válasza hobizoli (#37552) üzenetére


Gabibácsi
tag

Most figyelj, én meg ipadon, nincs is asztali gépem, a notimat meg néha feltöltöm, de már ipadról is nyomtatok :) csak munkára van egy céges notim, de nem valami zörgő doboz, mert azt rohadt nehéz lenne hazahurcibálni home officéra

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37564) Gabibácsi válasza Jahno (#37559) üzenetére


Gabibácsi
tag

Nálunk van ceges, de kontraktoroknak nincs, szóval angliában elmentem saját lénzből vacsizni és leszartam a világot.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37565) npera válasza WiZARD (#37554) üzenetére


npera
újonc

Aha, ez akkor itt egy picit más.

Az első bekezdésben 5% teljesítményt írnak, ami az én könyvemben kW-ban jön. A második bekezdésben pontosítják, hogy az inverter vezérlésében találtak egy lehetőséget, amit kiaknázva jön a kábé 5% teljesítmény.

Ez viszont ha ugyanannyi kapacitásod van az akksiban csak úgy növelhetné a hatótávot, ha a veszteségeket is csökkentenék. Ugyanis az akkumulátorban levő energiából konvertálsz mechanikus teljesítményt a motor kimenő tengelyén. Valami javulást kell elérj a konverzió során, hogy ugyanannyi kapacitásból magasabb elérhető teljesítmény dacára magasabb legyen a hatótáv is.

Persze ebbe is belejátszik a "milyen ciklus alatt mérve" kérdés.

Szóval ez egy sokváltozós téma.

De az 5%-os javulás dícséretes mindenképpen.

(#37566) eattila


eattila
csendes tag

Én meg meglepődtem, hogy mennyi elektromos töltőhely van az ikea parkolóban. ok, arányaiban nem annyira sok, de na.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#37567) npera válasza Jahno (#37555) üzenetére


npera
újonc

Itt az a baj, hogy állandósult a te rugdosásod és a szabályok teljes letojása.

Én is elég türelmes ember vagyok, de ilyenkor szépen elé tenném a papírlapot, ami leírja miként kell ticketet írni. És akkor megy a jóváhagyás és a szükséges idő eltelt után lehet örülni.

Nálunk pont ma volt egy ilyen, én és a csoportom kapta meg az ukázt. Sejtettem, hogy ez lesz belőle, de a többiek okulására végigvittem a dolgot. Sok részletet nem mondhatok, de leegyszerűsítve.

Van egy prototípus széria, amiből lesz pár darab proto jármű is. Ezeket időben le kell fedni tesztekkel, amit én koordináltam mivel senki más nem tudta megoldani tapasztalat hiányában.
Utána be kell gyűjteni, hogy milyen preparációs pontok kellenek, tehát hova tegyenek hőmérőket, hova tegyenek 1- vagy 3-tengelyes rezgésmérőket. Meg nyomásmérés, térfogatáram és hasonlók. Egy idő után pár kolléga felébredt, hogy milyen jó lenne még ezt meg azt lemérni, de addigra már erősen kifutott a hajó a kikötőből, ha lehet így fogalmazni. Egy lelkes kolléga a motor állórészébe beágyazott szenzorokról álmodozott, amire páran még rápörögtek, de utána jött a hidegzuhany, hogy ezt igazából 19w20 előtt kellett volna megálmodni, mert akkor adták le a rendelést az aktív részek preparálásáról.

Én ekkor már belülről vinnyogtam a röhögéstől, de muszáj volt végigvinni, hogy a különösen agilis (lásd agile transformation) emberek és szembesüljenek vele, hogy nem lehet mindent állandóan felrúgni és teljesen új dolgokba kezdeni, mert van egy olyan szó, hogy lead time.

(#37568) Samott válasza npera (#37567) üzenetére


Samott
addikt

Most mar ertem miert kapsz idegrangast a Tesla lazasagatol... :) Neked mindent be kell tartani, ok meg sz.rnak bele.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#37569) npera válasza Samott (#37568) üzenetére


npera
újonc

Nem irigylem tőlük a lazaságot, nem ez a gond. Én azon akadok ki, ha az autóipari biztonsági megfontolásokat megkerülve kiadnak még közel sem érett prototípusokat éles üzemben a vevőknek. Ez nálam egy elvi dolog.

(#37570) Jahno válasza npera (#37565) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy csak lekapcsolnak pár felesleges funkciót, mert az SSDt nem illik telerakni és még jól is jöttek ki belőle.

(#37571) Jahno válasza Gabibácsi (#37564) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem mondták, hogy ott a napi díj, oldjam meg abból. Mert Amerikából ide eső legnagyobb főnöknek is pont ennyi a napi térítése. Hjahh, havi 8ezer dolláros fizetéssel idehaza, vagy 1500 dollárossal Amerika/Anglia azért nem mindegy. Angliában mondjuk vacsorát pont kaptam. Néha teljesen jót. Aztán jött a chips és az automatás leves, amit felkavarni sem tudtam rendesen :-)

(#37572) WiZARD válasza npera (#37565) üzenetére


WiZARD
addikt

A második bekezdésben nem írják hogy a teljesítmény nő, csak hogy valamiféle improvement.

Plusz azt írták, hogy nagyobb lesz a hatótáv, de ugye ezt az akku határértékeinek változásaival is el lehet érni, ahogy párszor már csökkentették is.
(na meg, hogy gyorsul a töltés bizonyos modelleknél)

Majd Björn leteszteli, hogy a fogyasztás változik-e és minden kiderül ;)

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#37573) eattila válasza Jahno (#37513) üzenetére


eattila
csendes tag

De irtam. Mert keson kelsz. Aztan nem jott valasz gondoltam benyelt A Terv. Ott ultem megyeren a kocsiban es olvastam :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#37574) Phülöp válasza Gabibácsi (#37537) üzenetére


Phülöp
addikt

Kanapéval is az a gond, hogy ha szemmagasságba emeled a tabletet/telefont, egy perc után leszakad a karod. Vagy lehajtod a fejed hozzá, ami ugyanaz a kényelmetlenség (sőt), mint az asztalon álló laptop esetében.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#37575) npera válasza Phülöp (#37574) üzenetére


npera
újonc

Mert rosszul ülsz rajta. Ha rendes szittya lovasként lovagolod meg a kanapét és a hozzá nem értők által háttámlának hitt tablettartón pihenteted a karod, akkor mindjárt összeáll a kép.

A honfoglaló nagyok pontosan így tartották a tabletet a ló fején, mert az is csak arra van ott, hogy lehessen rá pakolni. A nyereg alatt meg puhult a hús.

Örülök, hogy ezt is elmondhattam.

(#37576) Phülöp válasza npera (#37575) üzenetére


Phülöp
addikt

Veled örülök.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#37577) Jahno válasza eattila (#37573) üzenetére


Jahno
őstag

Mondtam hívjál fel, ááááááááááá, ezekamaifiatalok.

(#37578) eattila válasza Jahno (#37577) üzenetére


eattila
csendes tag

Valszleg megyunk meg....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#37579) Gabibácsi válasza npera (#37569) üzenetére


Gabibácsi
tag

Ebben egyetértek, de elég merész kijelenteni dolgokat úgy hogy nem is dolgoztál náluk.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37580) Gabibácsi válasza eattila (#37573) üzenetére


Gabibácsi
tag

Ha megyeren ültél akkor 5 percre voltál tőlem

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37581) Gabibácsi válasza Phülöp (#37574) üzenetére


Gabibácsi
tag

En a felhúzott lábamra teszem az ipadot , úgy csapatom a call of dutyt :)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37582) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Asszony csapatát megverte a csapatom, szegény előtt ugráltam kicsit

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37583) Jahno válasza Gabibácsi (#37582) üzenetére


Jahno
őstag

Ötletem van. Gyárban akad felesleges okos nyomtató és anyag bele. Ha valamit Googléval lefordítok cirill betűsre és rányomom, akkor megnézed jó-e valamire? Konyhaszekrény, paprika, mi kellene? Adj pár tippet.

(#37584) eattila válasza Gabibácsi (#37580) üzenetére


eattila
csendes tag

Lehet. Szilke utcaban hedereztem. Meg a megyeri piac utani mekiben.

Legkozelebb bevonunk teged is az egyeztetesbe :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#37585) zetor2000 válasza Jahno (#37534) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nekem most Plotter-t kell nézni... olyat, ami "klafa".
Fateréknál a nyomdában volt valami Epson, de arra azt mondták, hogy "áááá., vacak", így az skip. Régi kiállításokon láttam "márkást", "Encad", etalon, mondták rá, erre kiderült, hogy nincs. Egy megszakadt kapcsolatnál láttam Rolandot, az komoly, annyi pénz nem lesz rá. Aztán ha elővezetem, hogy a késes (esetleg opcionális) teljesen korrekt lenne a mindennapi autófóliázásra, csak céges profilt kéne váltani, akkor a fejem veszik... :) Hazafelé valami Canon-t láttam, hogy okés, csak árat nem láttam neki.
Az igazat megvallva, kaptunk tervrajzokat, ami ~A0, de bizonyos részeket alig lehetett olvasni. Innen jön, hogy nagyobb kéne, mint A0, ami nem is lenne baj. Fő profil CAD rajzopk nyomtatása lenne, de szerintem ha kiderül, mire képes, ez lesz a másodlagos szempont.
Innen jött az ötlet, hogy ha már, akkor körkéses (is)...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#37586) Gabibácsi válasza Jahno (#37583) üzenetére


Gabibácsi
tag

Simán nyomtatni en is tudok, sima papírra, vagy ez az okos nyomtató matricára nyomtat? Inkább megírnám a szavakat, a google translate szart se ér magyar és orosz nyelven

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#37587) Jahno válasza Gabibácsi (#37586) üzenetére


Jahno
őstag

Igen, matricára. Különben nem mondtam volna. Akkor küldj valami Wordöt.

(#37588) qnadam válasza zetor2000 (#37585) üzenetére


qnadam
veterán

tervrajznyomtatásra manapság már nem igazán használnak igazi plottereket, inkább csak plotternek csúfolt tintahányókat. azzal meg nem lehet vágni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#37589) Phülöp válasza qnadam (#37588) üzenetére


Phülöp
addikt

Bezzeg nekem senki nem akar adni régi rajzállványt, csőtollal, vonalzó és szögmérő tartozékokkal, lehetőleg egy nagyon régi, eredeti, bonyolult műszaki rajzzal együtt, dekorációs célra.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#37590) qnadam válasza Phülöp (#37589) üzenetére


qnadam
veterán

anyóséknál egy robotron rajzállvány alsó feléből készítettünk vetítővászontartót, mert ahol használtuk, ott nem volt vízszintes a plafon. viszont nem pusztítottuk el a többi részét sem. megkérdezzem, hogy megvan-e és kell-e még?

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#37591) Bujdy81 válasza Jahno (#37560) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

14 ezer ha az circa 7-8 millió parkolóhelynyi terület.

Ha az össze szabadtéri parkolóra tennének napelem "árnyékolót", akkor azzal meglenne az általad óhajtott áramtermelés kb. tizede. És akkor még nem fedtél be paneleket, irodákat, egyéb épületeket. Van még tartalék a rendszerben...

(#37592) zetor2000 válasza qnadam (#37588) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hja, ilyeneket találtam én is. Kivéve a Rólandot, mert az tudja, csak az ára... TrueVis SG... nyomtat vagy vág, de azt tutin. 4-5 miller... majd meglátjuk.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#37593) Phülöp válasza qnadam (#37590) üzenetére


Phülöp
addikt

Köszi.
Egyelőre futom a kötelező köröket a régi kollégáknál. Kapásból van 3 cég a múltamban, amit azóta beszántottak, akkor kellett volna odaállni egy utánfutóval meg némi inggombbal.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#37594) Jahno válasza Bujdy81 (#37591) üzenetére


Jahno
őstag

Központosítottan olcsóbb és idővel arra kell menni, hogy melyik cucc kié. Iroda tetején ki tartja karban és ki szabja majd meg az eladási árát? Idővel valakinek nem fog tetszeni és úgy adhoc a parkolóhelyek felett is időnként takarítani nem egyszerű. Menne a jogi baromság ide-oda, hogy akkor ki mit tehet a háztetőre bérleti díjakért? Amúgy lehet, működik, szinte naponta kinől egy telepítős cég és elég rendesen el vannak látva melóval. Közben pár kedvelt márka vissza is vonult, így nem tudom mi lesz a garanciális feltételekkel. Ellenben az új táblák termelnek, nem annyira kényesek ha felét felhő borítja, szóval akadnak pro és kontra érvek gazdagon.

(#37595) zetor2000 válasza Phülöp (#37593) üzenetére


zetor2000
senior tag

Használt, de kiállítási tárgynak tökéletes dolgokkal tele az eBay... ha esetleg...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#37596) Jahno válasza zetor2000 (#37595) üzenetére


Jahno
őstag

Csak találja meg az ember és ne Amerikából.

(#37597) hobizoli válasza Gabibácsi (#37562) üzenetére


hobizoli
nagyúr

annak nem hiszem, hogy koze lenne hozza, hogy mennyire porog fel a coolerventi benne vagy mennyire nem :DDD

több drón kell ;P

(#37598) hobizoli válasza Bujdy81 (#37591) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nalunk az uzem meg a raktar tetejere is sok napelemtabla kiferne
kb 350m hosszu es 100-120m szeles

[link]

több drón kell ;P

(#37599) zetor2000


zetor2000
senior tag

Betojt a mosógépem... Normál mosásnál ereszti befelé a vizet, mos, öblít, de nem centrifugál - pedig kéne, és a visszaszámláló 0-ra állásakor is még jön be a víz, pedig ott a program vége. Centrifuga programnál is jön be a víz, ott centrifugál, de amikor 0-ra ér a visszaszámláló, akkor megintcsak jön be a dobba a wasser.
Bejövő vizet elzártam, akkor lement a centrifuga program, este 22:40-re... örültem neki.

Előkotortam a pappírjait, még ~3 évig garos. Beko, gyárilag 5 év garral. Ma próbálom hívni a szervízt, hogy mikor jönnek ki.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#37600) Gabibácsi válasza Jahno (#37587) üzenetére


Gabibácsi
tag

Igenis, szóltam asszonynak, feladata van :) Ma amiga klub? Megyünk flipperezünk

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.