Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37567) npera válasza Jahno (#37555) üzenetére


npera
újonc

Itt az a baj, hogy állandósult a te rugdosásod és a szabályok teljes letojása.

Én is elég türelmes ember vagyok, de ilyenkor szépen elé tenném a papírlapot, ami leírja miként kell ticketet írni. És akkor megy a jóváhagyás és a szükséges idő eltelt után lehet örülni.

Nálunk pont ma volt egy ilyen, én és a csoportom kapta meg az ukázt. Sejtettem, hogy ez lesz belőle, de a többiek okulására végigvittem a dolgot. Sok részletet nem mondhatok, de leegyszerűsítve.

Van egy prototípus széria, amiből lesz pár darab proto jármű is. Ezeket időben le kell fedni tesztekkel, amit én koordináltam mivel senki más nem tudta megoldani tapasztalat hiányában.
Utána be kell gyűjteni, hogy milyen preparációs pontok kellenek, tehát hova tegyenek hőmérőket, hova tegyenek 1- vagy 3-tengelyes rezgésmérőket. Meg nyomásmérés, térfogatáram és hasonlók. Egy idő után pár kolléga felébredt, hogy milyen jó lenne még ezt meg azt lemérni, de addigra már erősen kifutott a hajó a kikötőből, ha lehet így fogalmazni. Egy lelkes kolléga a motor állórészébe beágyazott szenzorokról álmodozott, amire páran még rápörögtek, de utána jött a hidegzuhany, hogy ezt igazából 19w20 előtt kellett volna megálmodni, mert akkor adták le a rendelést az aktív részek preparálásáról.

Én ekkor már belülről vinnyogtam a röhögéstől, de muszáj volt végigvinni, hogy a különösen agilis (lásd agile transformation) emberek és szembesüljenek vele, hogy nem lehet mindent állandóan felrúgni és teljesen új dolgokba kezdeni, mert van egy olyan szó, hogy lead time.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.