Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#116296) sutszi válasza Jahno (#116286) üzenetére


sutszi
veterán

13. kerületben pár éve megcsinálták a Margit híd - Árpád híd közötti szakaszt. Előtte is jártunk arra, csak akkor még kicsit zord volt. Bár nekünk tetszett. Most, hogy sétány lett, már kinéz valahogy...meg lett bicikli út. Igaz, hogy többen használják mindenféle eszközökkel. Itt nem volt út nem volt mit elvenni... De szerintem jó példa, hogy mi lett az eredmény.

Környezet: Mivel É - D irányú folyóról beszélünk, ezért kb 11.30 tól egész estig full telibe veri a nap... árnyék nincs. Fákat nem igazán tettek le... A Dráva utcától lefelé kipakoltak ilyen ládás fákat. De azt is panaszkodás után. Ja és továbbra is 0 árnyék.
De legalább van vagy 6 darab fa napozó szék...mint kültéri elem... amit egyébként soha senki nem mosott még le az esőn kívül. Mindenkinek váljék egészségére.
Nyáron 10-15 perc séta a napon, és bármelyik afrikai törzs befogad... itt kb 35 perc a táv...ha valaki megy. De ha csak úgy andalgósan leülősen használják mint ahogy itt vizionálják sokan, akkor simán szenesre lehetne égni. De nem csak nyár van.
Ha éppen nem tikkasztó nyár van akkor szél... ősszel, télen hideg... tavasz talán még tűrhető.

Emberek: Nem olyanok a körülmények ami csábítja az amúgy is lusta többségű embert. De el kell ismerni, hogy a korábbihoz képest többen lettek. De minden csoda 3 napig tart. Szerintem ebben rejlik a fő megtévesztés, mert mindenki százakat lát sétálni a parton. Aztán a lett 30 helyett 70 ember...per nap. Meg is lett az eredménye. Retek, szemét...
Ja, meg kimennek napozni a bálnák. Blöe. Feküdjön utána oda akinek 2 anyja van.
Persze le lehet menni és lehet látni a "sok" embert...de ez még mindig lepkefing ahhoz képest amivel igazolni próbálják ezeket a változtatásokat.

A Dráva utcától lefelé 1 szinttel fentebb van bicikli út , séta út, fák...árnyék...és magasabbról jobb a kilátás a Dunára és a Margitszigetre is. Mi többnyire ezt választjuk. Ezen sétálva a Margit hídig, sokkal komfortosabb mint lent. Persze a lenti szakaszt a külföldi turista hajók és buszok miatt 2x2 ről 2x1-re szűkítették, és a széleit szélesítették... Ezzel elérték, hogy egy fakezű parkoló is megállítja a teljes dimenziót. A lenti rész simán maradhatott volna autós központú...ha már a felső rakpart amúgy is a "városé"

Akkor most gondoljuk végig a tervezett szakaszt... Ennek úgy lenne értelme, ha az a rész rendesen füvesítve fásítva lenne...lankás sétáló és bicikli szakasszal... A büdös életbe nem fogják azt ott átadni a "városnak"... Oda jön ki a parlamenti mélygarázs... Van még kérdés miért is marad ott majd aszfalt? Ha meg is teszik, akkor max odahánynak néhány elszáradó rövid életű ládás fát...aztán nesze városi...sétálj a Duna parton 45 fokba...

Most lett nemrég széttúrva és lezárva az a szakasz... Ha már így volt...nem tudtak kicsit előrébb gondolkodni aztán bevinni a föld alá, fent meg mehet karnevál?

Én azt hiányolom a nagy érvelésekből, hogy sokan ki sem mennek arra a nyamvadt területre, hogy megnézzék miről van szó. Csak megy a zöld mantra...meg a sok sületlenség. Aztán nyomorítjuk egymás életét azzal, hogy megmondjuk mi a jó.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.