Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104451) ZavaBalazs válasza omfgk (#104449) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

ok, ez így tiszta, és teljesen egyet is értek.

a VAR szerintem csak úgy működhet jól, ha a pálya szélén nincs is képernyő, csak a központban nézik vissza, és közvetítik a bírónak az ítéletet, amit az el kell fogadjon kérdés nélkül.
lásd #104331, ennek így kéne mindenhol működnie. ez a legelső VAR-os bundesliga meccsen volt, megörültem, hogy rögtön ilyen álom módon működik, de azóta itt is láttam olyat, hogy futkosnak ki a pálya szélére...

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#104452) DeathAdder válasza ZavaBalazs (#104446) üzenetére


DeathAdder
veterán

Ha van VAR, akkor 5-1 az első meccs, a másodikon meg valószínűleg befújnak két-két tizit mindkét oldalon, csak pont nem azt amit tegnap befújt, mert az a legkevésbé volt az :)

Arnold kezezése tiszta 11-es, bár szabálykönyv szerint nem az, de hülye a szabály. Dzeko nem volt lesen, tehát tizi + sárga (bár lassításból Dzeko már a kontakt előtt esett, tehát keményen rájátszott, de szerintem attól még tizi).
Másik oldalon Wijnaldumot letarolták, Manét két kézzel ellökték (amiket mezőnyben sorozatban lefújt), szinten tizi mindkettő... JA és 2x 1v1-be Salah kiugratást beintettek lesnek ami nem volt az, és Naingolan is kezezett akkorát amekkorát a legvégén Klavan, de egyiket sem kellett volna befújni.

Ennyit arról hogy a Róma kéne hogy a döntőben legyen :N Nagyon Dénes Ferences, hogy csak az egyik csapat kétes szituit elemzi ki, mert ez már kukacoskodás, de akkor mondhatnám hogy Florenzi páros lábas becsúszása instant piros kellett volna hogy legyen..

Tehát bőven voltak tévedések mindkét oldalon. Összességében az eredmény szoros, de a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben.

(#104453) ZavaBalazs válasza DeathAdder (#104452) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

mondom, a tegnapi meccset nem néztem, csak az odavágót, ott a 3. gól les volt, kb ennyi rémlik bírói hibának.

ezekről a szitukról van valami összefoglaló videó?

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#104454) DeathAdder válasza ZavaBalazs (#104453) üzenetére


DeathAdder
veterán

Ha találok beteszem majd ide is :)

(#104455) BenHans válasza ZavaBalazs (#104453) üzenetére


BenHans
addikt

Egy szabálytalan gól, szép nagy lökés előzte meg a 'pool 2. gólját.
Egy lesre visszafújt eset amikor Dzekot buktatta a kapus, tizi + sárga.
Egy gólba tartó labdát is sikerült kiütnie kézzel egy védőnek, tizi + piros.

Vicces volna azt állítani, hogy nem volt benne a bíró. A két meccs alapján mindkét csapat egyenlő százalékban érdemelte volna meg a továbbjutást, sőt megkockáztatom, hogy ha nincs az első meccsen elkövetett 3 védős taktikai baki, akkor nagyobb eséllyel mi megyünk tovább.
Az a sz@r a dologban, hogy nem lehet tiszta meccset játszani, ahol a bíró annyira érdekes mint a pálya egy másik eleme pl a szögletzászló, helyette vannak a tévedések és lutri ki megy tovább.

Tisztán az első meccs 4-1 lett volna. A visszavágó is máshogy alakult volna emberelőnyben 4-2-ről (megadják a pool lökős gólját, de megy a két tizi és a piros a védőnek) és akkor valószínű nem kell a semmit sem kompenzáló és az összes közül legkevésbé adható büntető a végén, de ha nem sikerül begyötörni az 5. gólt emberelőnyben sem, akkor essünk ki úgy, ne egy olyan meccsen ahol a bíró a főszereplő.

Itt egy extended highlights.

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#104456) paatrick válasza ZavaBalazs (#104451) üzenetére


paatrick
senior tag

Szerintem meg úgy kéne mint 'muriacai fociban. Bírók visszanézik, utána főbíró beáll bemondja mi volt, mi az ítélet. Utána nincs vinnyogás. ;]
Még én olyan radikális lennék hogy a kivetítőre is kiraknám a perdöntő visszajátszást hogy a szurkolók is egyből lássák.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#104457) NyxNyxNyx válasza paatrick (#104456) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

-

[ Szerkesztve ]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#104458) L_YKing válasza omfgk (#104449) üzenetére


L_YKing
addikt

Nem feltételezem/feltételeztem se most se amikor a meccs véget ért anno ,hogy bármiféle szándékos belenyúlás történt volna a meccsbe. Bírói döntések történtek amik a Barcát segítették a továbbjutásban. Ennyi. Véletlen és nem több.

Ennyi véletlen nincs. Vagy azt is véletlennek tartod, hogy Spanyolországban azért nem akarják bevezetni a videóbírót mert nem kapták meg a bírók a MEGFELELŐ KÉPZÉST az eszköz használatához. Remélem csak viccelsz. Egyértelmű, hogy vannak csapatok amiket nyomnak a bírók. Valamelyik angol premier league meccsen még örült is a bíró az adott csapat góljának (talán Tottenham, nem tudom valaki linkelje ha tudja :R).

Visca el Barça! Mes Que Un Club!

(#104459) DeathAdder


DeathAdder
veterán

Ez simán gólbatartó labda, amit a kéz akadályoz.
Nem szándékos, de ez az én olvasatomban tiszta 11-es, és szerintem be is fújta volna a bíró ha látja, de még a Róma játékosai sem látták olyan közelről, erőből és gyorsan történt.

Másrészt meg a szabály a labda megjátszására irányuló mozdulatot bünteti, a tétlen előnyszerzés, a gólba tartás megakadályozását kéz esetén önmagában nem.
A kéz ugyanúgy a játéktér része, mint a játékvezető, tehát hol legyen az ember keze amikor lendületből kifele fordul és blokkolni akar (és itt meg úgy látszik a pofáját is védeni)? Akármilyen hülyén hangzik, ez ilyen esetben természetes testtartás, és ha ezért tizit adnak, akkor bűn hogy a játékosnak keze van?

Ez, meg a Dzeko eset büntető, egyiket sem kapta meg a Róma, viszont kaptak kettőt ami meg nem volt az.
Poolnak dettó, az első meccsen az egyik les volt de elengedték, Wijnaldum gól előtt lökés amit elengednek, de a kétkezes Mané lökés nem tizi, Wijnaldum hátulról felrúgása nem tizi, kettő 1v1-be kiugratás nem volt les de beintik.

Ezt írtam még tegnap, hogy valahol azért kiegyenlítik egymást ezek a dolgok, ha nem is centire 50-50-be, de nem toldóik el olyan egyértelműen az egyik irányba mint Csakír esetében :DDD

Erre a kéz/nem kéz szabályra meg jó lenne tényleg kitalálni valamit, mert valahol ellentmondásos, hogy a gólba tartó tétlen kezezést semmilyen szabály nem bünteti, a játékvezetők viszont rendre (már amikor észreveszik).

[ Szerkesztve ]

(#104460) forceberg válasza L_YKing (#104458) üzenetére


forceberg
veterán

VAR mellett az egyenlőbbek kevésbé lehetnek egyenlőbbek!
Vagy csak túl látványosan...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#104461) NyxNyxNyx válasza L_YKing (#104458) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Mike Dean volt aki örült a Spurs gólnak. De simán lehetett az, hogy annak örült, hogy amiért előnyszabályt adott, abból lett a gól. Pool ellen a partjelző örült mert kiszúrta a tizenegyest és a bíró hallgatott rá (igaz, ha nem engedi el a lest, akkor nincs miről beszélni).

De amúgy szerintem is egyértelmű, hogy minden bírónak húz valahova a szíve és akár akaratlanul is a szimpatikusabb csapatnak fújhat. A spanyol gigászoknak meg lehet csak azért fújnak, mert félnek a visszhangtól. Ha egy Las Palmasnas-szal baszol ki és ellenük fújsz egy meccsen az közel sem okoz akkora felháborodást, mintha egy nagyobb csapat ellen fújtak volna.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#104462) paatrick válasza gyuromoj (#104450) üzenetére


paatrick
senior tag

És milyen igaza van. Ha helyettem is állandóan Szalait raknák a pályára én se akarnék többet potyára hazajönni mert minek.
Úgy látszik jól megvan Amerikában, foci is megy neki, család is ott van.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#104463) 7600 GS


7600 GS
addikt

Az ugye megvan, hogy a ramadán egybeesik a BL döntő idejével? (Salah, Mané, Benzema)

[ Szerkesztve ]

(#104464) DeathAdder válasza 7600 GS (#104463) üzenetére


DeathAdder
veterán

Igen :DD

+Emre Can is ha valami csoda folytán felépülne

(#104465) Motion_Blur válasza 7600 GS (#104463) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Élsportolók, gondolod érdekli őket az ilyesmi?

átfogalmazom: megtehetik hogy böjtöljenek? nem hinném...

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#104466) Ringman válasza Motion_Blur (#104465) üzenetére


Ringman
nagyúr

muntari tartotta a böjtöt és nap közbeni meccsen nem ivott!

(#104467) LyonnaisFan1


LyonnaisFan1
őstag

Koscielny valoszinuleg most lepett utoljara palyara az idei szezonban.
Nem voltak biztato kepsorok, hogy hordagyon hagyta el a gyepet.

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#104468) Richard! válasza Tibiajax (#104144) üzenetére


Richard!
addikt

Boldog Születésnapot Tibi! Hiányzol :O

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#104469) dracox válasza 7600 GS (#104463) üzenetére


dracox
addikt

Liverpool kicsit rosszabbul jönne ki az egészből.. Salah futna 20percet és utana csak bólyának lesz jó.

(#104470) omfgk válasza LyonnaisFan1 (#104467) üzenetére


omfgk
addikt

Confirmed torn Achilles for Koscielny.

Ezt már több helyen lehet olvasni. Ha tényleg igaz akkor nem csak a szezonnak vége, de lehet ,hogy az idei évnek is akár. Ez általában 4-6 hónap kiesés szokott lenni. Az ő korában, tekintve ,hogy már voltak Achilles problémái (csak nem ilyen súlyosak), ez inkább 6 hónap.

[ Szerkesztve ]

(#104471) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Arsenal beadások megye2 szint..

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#104472) forceberg válasza Motion_Blur (#104471) üzenetére


forceberg
veterán

Alabától lesték el?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#104473) dracox válasza Motion_Blur (#104471) üzenetére


dracox
addikt

Durva hogy egy darab nemzeti kupát sem szerzett Wenger a csapattal.

(#104474) Ringman


Ringman
nagyúr

na hosszabbítás a salzburg - marseille meccsen.

(#104475) 7600 GS válasza Tibiajax (#104144) üzenetére


7600 GS
addikt

Mi történt?

(#104476) NyxNyxNyx


NyxNyxNyx
addikt

Kemény. :D A Marseille játékos lövése levágódott a saját játékosáról, amiért kapott egy kamu szögletet, amiből jött a gól.

[ Szerkesztve ]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#104477) forceberg válasza NyxNyxNyx (#104476) üzenetére


forceberg
veterán

Most hülyíted a népet?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#104478) hobizoli válasza NyxNyxNyx (#104476) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Karaszjov megint feher bottal vezette a meccset?

több drón kell ;P

(#104479) Cartevo válasza hobizoli (#104478) üzenetére


Cartevo
őstag

Bukott bírók sora hogy lehet a csúcson? :F

[ Szerkesztve ]

(#104480) NyxNyxNyx válasza forceberg (#104477) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Mert benéztem valamit? :F

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#104481) hobizoli válasza Cartevo (#104479) üzenetére


hobizoli
nagyúr

hat latod
es a rendes jatekido vege fele nem adott meg Marseille-nek egy kezezest tizinek ez az szén alapú egység sem

a Real tehet errol is

:DDD

több drón kell ;P

(#104482) Cartevo válasza hobizoli (#104481) üzenetére


Cartevo
őstag

Akár a jogállamunk...

(#104483) MdewC válasza 7600 GS (#104475) üzenetére


MdewC
nagyúr

Kiégett a derbyn. :/

Hát fordulatos meccs volt, minden Juve drukker emlegtni fogja egy darabig.

praise the Lord then finesse / One shot, one kill

(#104484) ZavaBalazs válasza hobizoli (#104481) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

Próbálhatsz viccet csinálni belőle, attól még tény, hogy több mindent néztek be a real javára idén is.

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#104485) 7600 GS válasza ZavaBalazs (#104484) üzenetére


7600 GS
addikt

Pérez miatt van ez is, ezért nem fog jutni pénz játékosok igazolására.

(#104486) ZavaBalazs válasza 7600 GS (#104485) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

Neked is csak magamat tudom ismételni.

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#104487) 7600 GS válasza ZavaBalazs (#104486) üzenetére


7600 GS
addikt

Bírózás helyett talán inkább arra kéne rájönni, miért nem mennek be a helyzetek sorsdöntő pillanatokban.

(#104488) dudu5130 válasza MdewC (#104483) üzenetére


dudu5130
őstag

Nem a fordulatokkal volt a probléma.

(#104489) simondr válasza Motion_Blur (#104471) üzenetére


simondr
senior tag

talán még a megye 2-ben is felérik ésszel, hogy ha az egy szem csatárod 170cm akkor eleve nem jó öltet rá ívelgetni a labdákat...

Ilyen gyenge Arsenalt mint a tegnapi / idei még soha életemben nem láttam. Wenger munkásságát meg legjobban egy normál eloszlással lehet jellemezni aminek a csúcsa 2003-2005 körül volt, addig felívelő szakasz, 2005 óta meg a mélyrepülés... szomorú :(((

(#104490) ZavaBalazs válasza 7600 GS (#104487) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

Majd ha egyszer a real esik ki egy góllal úgy, hogy nem kap meg 2 fullos és 2 megadható tiziből egyet sem, megnézem ahogy a kihagyott helyzeteken lamentálsz.

Mondjuk credit where credit is due, még mindig sokkal jobbak vagytok, mint azok a kommentelők a penamadridistán, akik azon pattogtak, hogy a bíró milyen mocskosul fújt a bayern javára, mert az 5 perc hosszabbításból (az időhúzás miatt) 6 perc lett :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#104491) hobizoli válasza ZavaBalazs (#104484) üzenetére


hobizoli
nagyúr

masnak bezzeg soha semmit
lasd ez a Salzburg Marseille EL meccs is
meg a Roma Liverpool, aaa ott se

tavaly a Bayern kapott aji tizit a meg egy aji lesgólt a rendes jatekidoben, hogy eselye legyen tovabbjutni
de szelektiv amnezia rulez

ez kb olyan volt, mint a Juve meccs utani ajandek tizenegyesezes itt, aztán kiderult, hogy a Real boven minuszos ebben, es a Barca, Bayern, Juve mind sokkal jobb, pozitiv merleggel rendelkezik

azokkal ok hányszor juthattak tovabb...?

több drón kell ;P

(#104492) ZavaBalazs válasza hobizoli (#104491) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

Mondtam, hogy másnak soha semmit? Az, hogy más meccseken is tévedtek (nem tudom, mivel nem néztem őket) változat azon a tényen, hogy a real javára tévedtek idén (is)?

A befújt tizis statod pedig nagyon semmitmondó, de szerintem ezt te is tudod.
(Vigyázat, sarkított példa következik) mert ugye mi a jobb, ha 10 szituációra 12 tizenegyest fújnak be, vagy ha 30 szituációra 15-öt? A statod szerint az utóbbi. :U

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#104493) Cartevo válasza simondr (#104489) üzenetére


Cartevo
őstag

Alig jutottak be labdával a büntetőterületre, ahol nem mernek durvulni.
Körülötte viszont pláne keménykedtek, mert ők tudták ezt a nagy titkot.

(#104494) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Há' mekkora gyökér ez az ember :D - Siófok edzője a tegnapi meccs után alkotott...
[link]

Egy kicsit más sportág... Magyar pókeres az élbolyban :D
[link]

[ Szerkesztve ]

(#104495) omfgk válasza ZavaBalazs (#104492) üzenetére


omfgk
addikt

hogy a real javára tévedtek idén (is)?

Ez azért nekem most szemet szúrt. Oké idén a Real javára tévedtek a Bayern elenni meccseken (méghozzá igen egyoldalúan tévedtek a Real javára).

De az (is) bebiggyesztése a végére nekem már kicsit sok. A tavalyi párharcon (ahogy azt már 100szor kiveséztük, lerágott csont) mindkét oldal javára voltak bőven tévedések. Azt a 2 meccset ne keverjük ide.

Az utolsó két mondatban feltételeztem ,hogy a Bayern elleni tavalyi meccseken történt bírói hibákra célzol. Ha mégsem ez a párharc volt az (is) akkor meg pontosítást kérnék ,hogy melyik volt a kérdéses meccs.

[ Szerkesztve ]

(#104496) hobizoli válasza omfgk (#104495) üzenetére


hobizoli
nagyúr

bármelyik :DDD

a bíró a Real 12. játékosa ;]

több drón kell ;P

(#104497) omfgk


omfgk
addikt

BL döntő esélyes bíró jelöltjei.

Angol illetve spanyol bírók kiesnek.

The referees on the final short list are
Dutchman Bjorn Kuipers,
Slovenian Damir Skomina,
Germany Felix Brych,
Swede Jonas Eriksson,
Frenchman Clement Turpin

Turkish referee Cüneyt Çakir

A kiemelt 3 közül lesz valaki. Az lenne a legjobb amúgy ha Collinának adnának valamilyen jó kis szíverősítőt, hogy bírja a tempót és akkor vezethetné ő. :K

Vagy ha lenne már VAR akkor neki kéne egyszemélyben a stúdióban visszanézni a kétes szituációkat, és felülbírálhatná a pályán levő sporit.

[ Szerkesztve ]

(#104498) Cartevo válasza omfgk (#104497) üzenetére


Cartevo
őstag

Elődöntős nem szokott döntőzni, nem csak 1 mintaképre van szükség.

(#104499) omfgk válasza Cartevo (#104498) üzenetére


omfgk
addikt

Akkor Brych is kihúzva. Nem sok választás marad ha tényleg egy nemzetközi szinten is tapasztalt bíró kell.

(#104500) ZavaBalazs válasza omfgk (#104495) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

de, jól értetted, a tavalyira gondoltam vele (mondjuk pont azért tettem zárójelbe, mert most kevésbé releváns). és nem úgy értettem, hogy csak a real javára tévedtek tavaly, de összegezve bőven feléjük billent a mérleg (pláne hogy pl a hibásan befújt tizenegyessel Vidal igazságot tett, és kihagyta, így az a rossz döntés bár megtörtént, a meccs eredményét nem befolyásolta, max a bayernesek kedélyét az, hogy Vidal fölérúgta, de rendes leszek és ezt nem veszem figyelembe :P )

na mindegy, egy szó mint száz, azért örülök, hogy veled lehet értelmesen beszélni erről a témáról. :R

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.