Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20451) Dr.F.E.R.I. válasza fokukac (#20449) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Megmondom neked őszintén, nem tudom ezt a napot hová tenni. Éppen mostanra álltak a napi és a heti indikátorok is emelkedőbe, maga az ár pedig egy szimmetrikus háromszög alsó szárától kezdett megint felfelé araszolni. A richterrel egyetemben ennél számítottam volna a legkevésbé egy ilyen letörésre. Apropó letörés. Nekem azért is gyanús, mert az elmúlt év lépcsőzetes eséseinél mindig megvolt a nagy forgalom is, ez többnyire három milliárdnál magasabb volt a kulcsnapokon. Valahányszor elesett egy sávja, azt mindig egy-két ilyen nagy forgalmú napon tette. Ma alig volt több, mint egymilliárdos forgalom, az nudlifütty. Az árfolyamgörbe is eléggé mesterkéltnek tűnik, gyakorlatilag percek leforgása alatt esett le és ott is tartották egy nagyon szűk száz forintos sávban. Az első gondolatom az, hogy ez valami nagyobb szereplő árfolyam manipulációja lehet, mivel pániknál forgalomnak is kellene lennie. Holnap még sok mindenre fény derülhet, de amilyen makacsul tartották eddig az 500-at, meglepne, ha ilyen nulla forgalom mellett tartósabban itt tudna maradni. Sajnos - mint írtam valahol fentebb - eljutott oda a tőzsdénk, hogy pár ezer darab részvénnyel arra mozgatják a cégek árfolyamát a nagyobb játékosok, amerre és ahogy nekik tetszik, ez van. :(

[ Szerkesztve ]

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#20452) emvy válasza Dr.F.E.R.I. (#20451) üzenetére


emvy
nagyúr

> Éppen mostanra álltak a napi és a heti indikátorok is emelkedőbe, maga az ár pedig egy szimmetrikus háromszög alsó szárától kezdett megint felfelé araszolni.

Geez, csillagtitkok.hu? :)

while (!sleep) sheep++;

(#20453) Dr.F.E.R.I. válasza emvy (#20452) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Jézusom, megnéztem, de nekem az nagyon magas-C... :N Én az árfolyamból olvasok, nem a csillagokból. ;)

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#20458) Dr.F.E.R.I. válasza aAron_ (#20456) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Az igaz, hogy nagyon szeretem a kozmológiáról szóló írásokat, filmeket, de ez megint csak nem az én világom. :) A viccet félretéve, azért szeretnék pár mondatban reagálni a hivatkozott blog azon állítására, amelyik először ötlött a szemembe, ahogy megnyitottam az oldalt. Ez történetesen az, hogy a blogíró óva inti a befektetőket, mivel most éppen a Merkúr aktuális retrográd mozgásának közepén vagyunk (ami igaz egyébként), ez pedig - szerinte - azt valószínűsíti, hogy a mostani trendek megfordulhatnak a pénzpiacokon.

Annyit hadd offoljak, hogy a bolygók akkor végeznek retrográd mozgást, amikor a Földről szemlélve visszafelé kezdenek haladni az égen, majd egy idő után újból az eredeti irányba váltanak. Ez nem csak a Merkúrra igaz a Naprendszerben, és természetesen csak egy látszólagos irányváltásról van szó. A Merkúr esetében ilyen periódus három-négy szokott lenni egy évben.

Tavaly három retrográd periódusa volt a Merkúrnak, aminek természetesen pontos kalendáriuma van, így semmi nem tartott vissza, hogy leteszteljem az elméletet az S&P500-as indexen (én inkább ezt figyelem, nem a DOW-t). Mivel ez egy elmélete az illetőnek, így permanensen működnie kell, de legalább is a megfigyeléseknek többé-kevésbé alá illene támasztaniuk.

Behúztam a három kérdéses időszakot és mint látható, a trendnek esze ágában nem volt megfordulni egyik esetben sem. Sőt, majdhogynem ezen időszakokban volt a trend a legerősebb, a harmadikat kivéve. Még véletlenül sem került beléjük egyetlen korrekciós szakasz sem, pedig ezekből is volt bőven. A blogolónak elég lett volna csak a tavalyi évet visszanéznie ahhoz, hogy elvesse ezt az elméletet. Nyilván úgy okoskodik, hogy ha a bolygó mozgása látszólag megfordul, akkor a trendek is megfordulnak. :)

Azért nem tettem az egészet off-ba, mert több tanulsággal is szolgál, és elég ha a pénzügyeknél maradunk. Már többször előfordult itt a fórumon is, de nyilván mindenkinek van a saját személyes köreiben is példa rá, hogy valaki beleugrott olyan pénzügyletekbe (hitel, biztosítás, egyebek), amit rózsaszínebbnek le sem tudott volna az ügyintéző/alkusz/bróker festeni, de aztán kiderült róla, hogy minden szereplő jól járt vele, csak egyedül az nem, akire rásózták.

Az első tanulság az, hogy ne higgyünk el senkinek semmit. Van az a kategória, amiről rögtön látja az ember, hogy egy nagy marhaság (a fenti példa erre tökéletes), de a legtöbb átverést/manipulációt nagyon profin tálalják a kuncsaftoknak. Már nem tudom hogy hol olvastam, de a legveszélyesebb hazugság az, aminek a kilencven százaléka igaz. Nem ritka az sem, hogy az embert olyasvalaki környékezi meg, akit egyébként személyesen ismer is (családtag, volt osztálytárs stb), így ösztönösen nagyobb bizalmat adva neki. Ne szavazzuk meg nekik sem ezt a bizalmat, sokakat ilyen emberek visznek a málnásba, egyszer majdnem velem is előfordult. Egy ilyen fenti nevenincs blog állításait pedig magától értetődően ne fogadjunk el kritikátlanul, szemléljünk mindent egészséges gyanakvással.

A másik, amire ki szerettem volna lyukadni, szorosan kapcsolódik az előző gondolatmenethez, nevezetesen mindenről, amiről tudomást szerzünk és befolyásolhatja a pénzügyeinket, ellenőrizzünk le. Profi csalókat, szélhámosokat nehéz kivédeni, de ha valaki évi 30% hozamot ígér alacsony kockázattal, vagy tuti tippeket osztogat megkérdőjelezhető forrásokra hivatkozva (mondjuk a bolygók állása alapján), az több mint gyanús kell legyen. A fenti Merkúr-példában a száraz adatokat vetettem egybe ahhoz, hogy leellenőrizzem egy állítás hitelességét, az összes adathoz ráadásul pár kattintással hozzáfértem. De még egy minimálisan tájékozott ember is ha használja a józan eszét, akkor sok csapdát kikerülhet. A legbiztosabb módszer, ha több forrásból tájékozódunk, akkor van a legkisebb esély rá, hogy darázsfészekbe nyúlunk.

Nem nyújtanám tovább, elnézést ha túl bugyutának vagy közhelyesnek tűntem, de már rég le szerettem volna írni valamilyen formában.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#20459) pdw_ph válasza zsoltee10 (#20440) üzenetére


pdw_ph
tag

Sima kockázati relatíve olcsó. Nekünk 25M van évi 97 ezer alapdíjért. De ebből nálunk jön kb. 40% kedvezmény mindenféle jogcímen. Sajnos átlagembernek teljesen átláthatatlan ezek díjazása, ezért vagy kifogsz egy jó független ügynököt vagy szopacs.

Az tuti hogy te Uniqad egy fos ár/érték arányban :)

(#20460) lajafix válasza Mercutio_ (#20436) üzenetére


lajafix
addikt

az átlag olvasó nem olvas portfoliot.

kukac: épp ideje, hisz annyit köszönhetsz a nemzeti oldalnak! :) már a gazdasági folyamatokat is jól látod, pl nem jössz azzal hogy pozitív az FFM! :)

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#20461) #24334592 válasza lajafix (#20460) üzenetére


#24334592
törölt tag

pedig kellene.

Már ők is foglalkoznak az ukrán balhé lehetséges hatásaival.Lesz gáz, nem lesz gáz? :DDD

Ti mit gondoltok?Én a legrosszabbra: ukrán leány bukik --> OTP megérzi --> magyar forint zuhanás...Esetleg talán elkezdik önteni a régió részvényeit? Ha lengyelek mennek a tüntetőkhöz, nagyobb lehet a para mint ahogy a média bemutatja.

(#20462) aclandiae


aclandiae
senior tag

Sziasztok!

Jövő hónaptól szeretnék lekötni némi HUF-ot bankbetét formájában. Körülnéztem a neten és a 3% :Y vagy netán picit magasabb kamat már extrának számít. Két ajánlat között vacillálok: 6 hónap 2.8-ra vagy 12 hónap 3.75-re. Melyik legyen?
Van esetleg más ötlet a lekötésre? (babrálni nem akarok vele, lekötöm és a végig még csak felé sem akarok nézni)

(#20463) BÁ Nutrition válasza aclandiae (#20462) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

én így biztos hogy nem kötném le a pénzem...

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#20464) aclandiae válasza BÁ Nutrition (#20463) üzenetére


aclandiae
senior tag

Ez tényleg hasznos tanács... :(((

(#20465) BÁ Nutrition válasza aclandiae (#20464) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

miért jó neked hogy egy évre adnak 3 %ot, nem férsz a pénzedhez, a végén meg pénzkivételi díjban levonják annak is a felét.. közben inflációt se biztos hogy hozza..

magyarul ha mégis beraknád a pénzed akkor totál felesleges agyalni hogy melyiket választod.. legnagyobb bankba rakd, hátha nem megy csődbe, nem vonul ki stb.
bár a fentiek miatt itthon szerintem sosem dől be bank, max ha vmi háborús helyzet lenne

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#20466) maross válasza BÁ Nutrition (#20465) üzenetére


maross
veterán

ha mar eleve bent van a penze, akkor a kiindulo helyzethez kepest nem bukik keszpenzfelveteli dijat. ha nem akarja aktivan kezelni vagy kockaztatni a kihasznalatlan penzt, teljesen jogos egy 3.5% feletti lekotes. ha van alternativa lehet jobbat javasolni, ez az elhajtas nagyon fellengzos.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#20467) aclandiae válasza maross (#20466) üzenetére


aclandiae
senior tag

Igen, így van bent. Valóban nem szeretnék vele foglalkozni és kockáztatni meg pláne nem.
Igen, szeretném ha javasolnátok jobb megoldásokat. Én szívesen veszem a tanácsot. :K

(#20468) maross válasza aclandiae (#20467) üzenetére


maross
veterán

En is szivesen vennem, mert az en akcios kamatozasu ujan hozott penzemet automatikus hosszabbitassal jelenleg 1.1% kamatra tette az otp az elso kor utan, na azt kicsit keveslem :DDD.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#20469) Dr.F.E.R.I. válasza maross (#20468) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

A Csányi Sanyi bácsi viszont feltehetően sokallja. ;)

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#20470) concret_hp válasza aclandiae (#20462) üzenetére


concret_hp
addikt

fele egyikbe fele másikba aztán csá (ne kelljen az egészet törni ha kell mégis)

más ha lejár az ltp és nem tudja épp felhasználni az ember mert mondjuk elhúz külföldre és nincs közeli hozzátartozó aki kedvezméynezett lehet, akkor mi van? szimpla rábaszás? :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20471) DopeBob válasza concret_hp (#20470) üzenetére


DopeBob
addikt

Felbontod a szerződést, buktad az állami támogatást, de az 1% kamatot azért fizetik ;]

MZ/X

(#20472) fokukac válasza Dr.F.E.R.I. (#20458) üzenetére


fokukac
nagyúr

Ma hajnalban pedig napkitörés volt, biztos ennek köszönhető, hogy a molly be is esett 13 ezerre... :)

hajó vonták találkozása tilos.

Ui. azért az OTP 1,1%-os kamata nem semmi. :) És ebből még lejön a kamatadó meg az eho, tisztára megéri ma Magyarországon megtakarítónak lenni :)

Mondjuk, én azért hagytam ott őket kb. 2005-ben, amikor észrevettem, hogy a 6,5%-os kamaton lekötött pénzem 2,75%-on újult meg... :)

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#20473) Dr.F.E.R.I. válasza fokukac (#20472) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

De azóta meg már megint itt kóvályog a tegnapi minimum közelében. Akkora az érdektelenség, hogy már műpánikot sem lehet olyat kelteni, mint régen. :)

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#20474) g@bo válasza fokukac (#20472) üzenetére


g@bo
nagyúr

óóó, az unicredit devizakamata se kutya, 1000 eur 1 évre 0.1 % a kp felvét költsége 1.09%
mocskos bankok.

amúgy látnám már, mikor kap drága hazánk ilyen kamatra hitelt..

(#20475) fokukac válasza g@bo (#20474) üzenetére


fokukac
nagyúr

Azért van némi különbség, az euró alapkamata konkrétan 0,25%, úgy, hogy lebegtetik a negatív kamat bevezetésének a lehetőségét...
Az pedig, hogy ennyi a kp-felvételi díj, kb. a tranzakciós illetéknek és a bankadónak köszönhető, mert ugye nea 'zemberekfizessékmeg.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#20476) g@bo válasza fokukac (#20475) üzenetére


g@bo
nagyúr

egen, de magyarföldön ne legyen már az eur forrás 0% kamatú, mert megeszem a kalpagom.

logikus, ennyiér a kutya nem teszi hozzájuk a pénzét, de a forintbetét is röhej.

persze a lakáshitel kamatok nem birnak benézni 4-5% alá.... :(

[ Szerkesztve ]

(#20477) aAron_ válasza g@bo (#20476) üzenetére


aAron_
őstag

Ez a kapitalizmus, szerencsére már nem szocializmusban élünk. A bank annyi kamatot ad a pénzedért amennyit az neki megér, ha nem tetszik lehet más alternatívát keresni, van bőven. Ezen a piacon komoly verseny van, így még monopolhelyzetről sem beszélhetünk.

"Drága hazánk" meg akkor kap majd olcsó hitelt, ha felelős, szakszerű politika lesz, több négyéves cikluson keresztül. Ha drágán tudjuk finanszírozni a költségvetésünket az minket és nem a külföldi befektetőket jellemezi negatívan.

(#20458) Dr.F.E.R.I.: Az a fő probléma, hogy sokan szándékosan nem akarják belátni, hogy nincs igazuk. Szívesen elhiszik, hogy majd ők könnyen meggazdagodnak. FOREX retail szinten számomra tökéletesen beleillik ebbe, ott is egy álmot adnak el, szépen becsomagolva. Annyira elfedik a valóságot, fel sem tűnik, hogy arról senki sem beszél igazából.

What is your ikigai?

(#20478) Rolly válasza aAron_ (#20477) üzenetére


Rolly
veterán

azért Forex piacon lehet ügyeskedni ... persze nagyobb a rizikó is, de egy jó pénz és rizikó mendezselés kezelhetővé tudja tenni a rizikót ...

nekem most kb 4 hónap alatt 14 % körüli nyereségem van (minden költség levonása után)

(#20479) concret_hp válasza g@bo (#20474) üzenetére


concret_hp
addikt

az 1.09% több mint fele az amit nem hárítanak át rád, csak mondom :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20480) g@bo válasza concret_hp (#20479) üzenetére


g@bo
nagyúr

nem értem. mindenesetre a saját pénzed felvételéért ez pofátlan.
a bankhasználat luxus.
ilyen kondiciókkal a vánkosbank simán versenyképes. ;]

(#20481) concret_hp válasza g@bo (#20480) üzenetére


concret_hp
addikt

[link]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20482) g@bo válasza concret_hp (#20481) üzenetére


g@bo
nagyúr

tudom mi a tranzi adó, de az 1% nem korántsem ezrelék.

(#20483) concret_hp válasza g@bo (#20482) üzenetére


concret_hp
addikt

hát ha nem érted, hogy 1.09%-nak több mint a fele a 6 ezrelék azon nem tudok segíteni :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20484) _BM_ válasza concret_hp (#20481) üzenetére


_BM_
senior tag

Ez a tranzadó a magánszemélyek IPA-ja. :U

(#20485) g@bo válasza _BM_ (#20484) üzenetére


g@bo
nagyúr

a tranzadó egy újabb szivatása azoknak, akik legál kapják a fizujukat.

de már eljutottunk oda, hogy a kp a zsebbe a legjobb.

(#20486) KMT válasza g@bo (#20485) üzenetére


KMT
addikt

Azért ez már túlhaladott. Most ott tartunk, hogy azok szívatása, akik nem kp-ban költenének.

(#20487) zsoltee10 válasza g@bo (#20485) üzenetére


zsoltee10
addikt

hasitasi nem kér kódot.... :D

(#20488) Mercutio_ válasza zsoltee10 (#20487) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem mindenki tud trükközni... :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#20489) zsoltee10 válasza Mercutio_ (#20488) üzenetére


zsoltee10
addikt

csak eszembe jutott a reklám, ki gondolta akkor, hogy egyszer újra aktuális lesz? :(

(#20490) Darthforce92


Darthforce92
tag

Sziasztok! Egyik ismerősöm (nem rejtem véka alá az ovb-től) egy pénzügyi alapot ajánlott. Nem tudom, hogy ebben a topikban témába vágó-e ,de mi a véleményetek erről az alapról : A termék neve exkluzív számla amiből a konzervatív alapot javasolták nekem. Ha jól értem ez alapok alapja lenne , ami concorde kötvény befektetési alap és concorde rövid kötvény befektetési alapból lett összegyúrva (50-50 %-ban). Tavaly az alap 16% hozott és az lenen a kérdésem, hogy szerintetek mennyire biztonságos és van -e valami buktatója? A költségek terén pár tízezer forintot kellene fizetnem belépéskor és kivételkor is minimális százalékot kell kifizetnem. Előre is köszi!

(#20491) DopeBob válasza Darthforce92 (#20490) üzenetére


DopeBob
addikt

Azert ez a partizezer, meg minimalis szazalek eleg viccesen hangzik, nem gondolod? :-D mennyi penznel? Lehet tobb mint a hozama...

MZ/X

(#20492) Darthforce92 válasza DopeBob (#20491) üzenetére


Darthforce92
tag

800.000-1.000.000 ról lenen szó. Én is arról olvastam , hogy nagyon ügyesen el lehet rejteni a költségeket egy befektetési alapnál, szóval ez is kérdés lenne hátha valaki ismeri.

(#20493) Apollo17hu válasza Darthforce92 (#20492) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Bocs, nem ismerem az alapot, de ennyi erővel bemehetnél bankfiókokba érdeklődni alapokról és költségeikről, hogy legyen összehasonlítási alapod. Arra is gondolj, hogy az ügynök is megél valamiből, ezt pedig te fogod fizetni.

Megj.: Nemrég találkoztam egy régi középiskolai évfolyamtársammal, akit évek óta nem láttam. Érdeklődtünk a másik felől, megkérdeztem, hol dolgozik. Mondta, az OVB-nél, de rögtön rá is kérdezett, hogy hallottam-e róla? Nem ugrott be hirtelen a cégnév, nemmel válaszoltam, és már lökte is a betanult beetetős szövegét. Szerencsére hamar sikerült leállítanom, aztán elköszöntem tőle. :D

(#20494) Darthforce92 válasza Apollo17hu (#20493) üzenetére


Darthforce92
tag

Veszélyesek. :D Egyébként bankmonitoron és egyéb oldalakon tájékozódtam,de ott ezt az alapot nem találtam meg és hasonlóan kedvező vagy annak mondott nem volt. (vagy nem találtam)

(#20495) bajnokpityu válasza Darthforce92 (#20490) üzenetére


bajnokpityu
félisten

OVBnél is úgy működik,h azt ajánlják, amin a legnagyobb haszna van a közvetitőnek. másoknál is.
A concordeban tényleg vannak komoly hozamú kötvények,de azt elelejtette mondani a srác, hogy ez kb 8-10%ra olvad,mire kifizeted az alapkezelőket, ovb-t, őt,stb..

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#20496) #95561216 válasza Darthforce92 (#20492) üzenetére


#95561216
törölt tag

Egymilliónál a pár tízezer az pont pár százalék. A 16% jól hangzik, de nem kamatból jött az, hanem a csökkenő hozamok miatt nőtt a meglévő kötvények ára. Kicsit megborul még az euró, és idén mínusz 16% lesz a kötvényeken, mert nő a hozam, csökken az ár. Meg az a pár százalék ugye, amit befizetésnél levontak, plusz kifizetés, plusz tranzakciós adó, kétszer. Ha szerencséd van és kotlasz rajta, akkor a költségeket pár év alatt kitermeli. Jelenleg - szigorúan szerintem - kis- és közepes kockázatú alapba maximum bankon belül, saját számlák közötti mozgatással - adómentesen - érheti meg pénzt pakolni. Ha kp-ban van az más, de ha bankban, akkor most nem mozgatnék pénzt, legalábbis nem ennyit.

(#20497) Darthforce92 válasza bajnokpityu (#20495) üzenetére


Darthforce92
tag

Köszönöm a választ! Egyébként nekem azt mondták, hogy ez egy évre szólna és rugalmas,tehát nagyobb bünti nélkül kivehetem a pénzt. De körülbelül mint ha csoda porszívót akarnának eladni.Az mlm-ről nem is beszélve.

(#20498) concret_hp válasza Darthforce92 (#20490) üzenetére


concret_hp
addikt

1, ugyanezt hozamplázán negyed költséggel magadnak is össze tudod klikkelgetni
2, kötvényalapok nagyon enm fognak a köv évben 16%ot menni :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20499) Jarod1


Jarod1
addikt

nem rég néztem én is milyen kamatozásban lehet lekötni a lóvét,,, amikor megláttam hogy ÉVES szinten 1-2 % kamat dobtam 1 hátast Mekkora rablás!!! Anno emlékszem volt még 10-11 % os kamat is..bankba biztos nem teszem...

(#20500) aAron_ válasza Jarod1 (#20499) üzenetére


aAron_
őstag

A mostani környezetben mekkora számítana nálad nem rablásnak?

#20453-tól #20458-ig hova lettek a hsz-ok :F :F

[ Szerkesztve ]

What is your ikigai?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.