Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20551) atillaahun


atillaahun
veterán

Nem tudom pontosan mennyit keresnek a közmunkások de szerintem heti 10e-nél többet nem sűrűn. Mégis ki tudná ezt olcsóbban csinál(tat)ni?

[ Szerkesztve ]

(#20552) emvy válasza atillaahun (#20551) üzenetére


emvy
nagyúr

Hatekonysag = teljesitmeny/ar. Hiaba olcso a kozmunkas, ha nem hatekony.

while (!sleep) sheep++;

(#20553) g@bo válasza emvy (#20552) üzenetére


g@bo
nagyúr

olcsón max a rabszolga "akar" hatékony lenni.
nomeg a gyomlálgatás soha nem lesz hatékony és jövedelmező...

(#20554) _BM_ válasza Mercutio_ (#20550) üzenetére


_BM_
senior tag

Több célja is van az államnak a közmunkával:

1 Egyfajta munkához szoktatás, szocializálás
2 Megakadályozza, hogy valaki segélyt vegyen fel, közben meg dolgozik feketén
3 Teszteli az állam, hogy mennyi az a legalacsonyabb bér, amennyiért még hajlandóak dolgozni az emberek. Amikor kialakul egy bérszint, akkor fogják bevezetni a közmunkát a magánszektorba(n).

(#20555) BÁ Nutrition válasza Mercutio_ (#20546) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

itt egy brutto összegről van szó, gondolom a gdp-t ez alapján állapítják meg.
vasdarab -> végtermék.
az hogy a takarító kéthavonta egyszer 4 órára bejön 300 forintért pókhálózni a műhelybe sokat nem oszt nem szoroz a termelés szempontjából

közmunkás dologhoz meg azt fűzném hozzá hogy szerintem valamiféle szövetkezeti rendszert kellene kialakítani nekik, ahol árokkapálás helyett dolgozhatnának is és előállítanának valami terméket. hogy ez most épp paradicsom, paprika temelés, vagy valamiféle egyszerűbb robotmunka gyártó sorokon azt helyi adottságokhoz kéne igazítani.
a 90es évek elejétől kiesett a mezőgazdaságból egymillió ember. akik azóta segélyekből élnek. biztos kell még idő neki de valami féle irányba kéne lassan terelni őket. második lépcsőben szerintem az árokkapáltatást túl kéne már szárnyalni

pár riportot lehet olvasni már, hogy itt-ott elindultak önkormányzati földeken közmunkásokkal egyszerűbb termelő "szövetkezetek"
ezt kéne kiszélesíteni

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#20556) Mercutio_ válasza atillaahun (#20551) üzenetére


Mercutio_
félisten

Asszonyéknál van 8 közmunkás , de semmit nem lehet/mernek rájuk bízni, így pont 80 ezret dob ki az állam hetente...

_BM_: 2 véglet van, vagy az megy amit leírtam -esetleg kis gyom kapirgálás látszólagos tevékenység - ez max az állami himi-humi világába vezet vissza, vagy valami helyi kiskirálynál gályázás, onnan meg nincs kiút mert simán letilt ha a felségtrületén belül máshová mennél rendes bérért.
Persze lehetne jól/jobban is csinálni, de az vagy nem célja a hatalomnak, vagy szimplán hülyék mint szokásuk , különben is az elsődleges cél a munkanélküliségi mutatók kozmetikázása és az államtól függés erősítése.

BÁ nutrition: A takinénivel emvy szerintem arra utalt, hogy egy termék előállítási/forgalombakerülési költsége nem csak a közvetlen költségekből áll. Elegánsan átugrottad amit írtam mint ahogy ő se csak a takinénit említette.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#20557) #95561216 válasza BÁ Nutrition (#20555) üzenetére


#95561216
törölt tag

A takarítókat szerintem rosszul számolod, nálunk irodában kb 20 mérnök-fejlesztő van, és esténként jár egy takarítónő. Ott van minden nap két órát, ha csak a mosogatást meg kukaürítést nézem egy óra, de a mosogatás tömegben gyorsabb, mint egy-egy tányérra, szóval napi két mérnökórát megspórol, hogy ezeket helyettünk végzi. A mérnökóra és a saját óradíja közötti különbséget szerintem nyugodtan beírhatjuk a megtermelte rovatba.

Az árokkapálás meg akkor tűnik majd hasznos munkának, ha az eldugult vízelvezetők miatt beázik a pincéd.

(#20558) concret_hp válasza BÁ Nutrition (#20555) üzenetére


concret_hp
addikt

a te termelted meg az akkor állna, ha minden termelő eszköz a te saját tulajdonod, a logisztikát, vevő kapcsolatokat, könyvelést meg mindent te intézel :U nem akarom kisebbíteni az érdemeidet, de az hogy a te dolgoztál valamin amit eladtak X-ért az nem jelenti azt, hoyg te X-et termeltél meg.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20559) BÁ Nutrition válasza concret_hp (#20558) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

"az hogy a te dolgoztál valamin amit eladtak X-ért az nem jelenti azt, hoyg te X-et termeltél meg."
de, csak hogy van mellette kamumeló is az nem az én dolgom.
nálunk nincs takarító szal nem néztem be azt.
nyilván valaki elvitte a cuccot 300 km-el odébb és be is szerelte. de az nem 26000 eurós értékteremtés hanem mondjuk napi 10k(ft) amit hozzátesz
a párezres vasdarabból meg nálam lesz 26k.
nyilván annak is van szerepe benne hogy aki megszerzi a melót, azáltal kerül ide. ha jövő hónapban csak 4000es meló van akkor azt csinálom.. de évente 3-4 ilyen projekt simán elvisz 6 embert a cégnél akiből 3 végez érdemi munkát és a főnök még így is x6al furikázik(nem sajnálom tőle)

meg nem is erről van szó csak hozzászóltam hogy szerintem nálunk jelentősen nagyobb a gdp szerintem :B

másik meg hogy nálunk nem takarítja el senki a csatornát az árok előtt. elvárás hogy te megcsináld :U

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#20560) concret_hp válasza BÁ Nutrition (#20559) üzenetére


concret_hp
addikt

szóval ha a egy lemezgyárban dolgozom, ahol 1 nap alatt lenyomnak 10 ezer lemezt azon a gépsoron amin egeydül én dolgozok és darabját 10 euróért adják el a nagykernek, akkor 100 000€ gdp-t termeltem aznap? :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20561) BÁ Nutrition válasza concret_hp (#20560) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

nyilván kérdés mennyi előkészítést kapsz hozzá

ha nekem behoznak egy alkatrészt hogy ne, itt van ez az ez. csináljá ilyet.
nulla méretezés, rajz, mérnöki munka nem előzi meg, semmi technológiai utasítást nem kapok hozzá, én szerelek rá, én programozom, én gyártom le, én meózom, én csomagolom és a végén elviszi a fuvaros akkor ki rakja bele a gdp nagy részét?
mert nem hinném hogy az órabérem raktam hozzá. de ha így van akkor sorry :)
akkor tényleg albán szinten vagyok :R
azt nem vitatom hogy a főnöknek aki szerzi a munkát döntő része van benne hogy pénzes melót hoz vagy bohóckodni való csetreszeket.
meg szerintem erre utaltak előbb hogy 1 millió tart el 9et hogy 1 millió végez tényleges munkát 3 a kitalált ill szerintem kb 1,5 talán 2 ami szükséges nem termelői munka, meg legalább 1 m van aki azért dolgozik hogy legyen mit csinálnia aznap
nyilván rendőr, orvos, tűzoltó, bírósági akárki, oktatásra szükség van, meg egy csomó egyébre is. meg az is egyértelmű nekem hogy a mari néni nem fog tudni annyit összekapálni a paprikaföldön egy év alatt mint amit megtermelek 2 hét alatt, meg nyilván ha nem én gyártom le akkor legyártja más.

ill kíváncsi vagyok szerintetek milyen arányban számít bele az én munkám :F órabérben? :)
egy másik gépről augusztus óta elment egyik kolléga aki elég jól "csapatta" és azóta nem tudták pótolni. szal az a haszon azóta sem keletkezik meg ott, meg szerintem nem is fog a következő 1-2 évben.. szal csak van szerepe annak aki tud is termelni.
nem a legegyszerűbb gyártási folyamatokról van szó, amihez odaállítasz egy betanított munkást aztán a 8 orsós eszterga 10 másodpercenként potyogtatja ki a 300 forintos rézkütyüllüket

az meg hogy hányszor megtérült már a 30 éves gép ára amin nyomatom inkább ne is jöjjön szóba. ne az új csillivilli audis eupályázatos kormánytámogatós felszerelésekben gondolkodj esetemben. a gép ára kb 2-3 millió forint ha van.. a hatalmas felszerelés amit kapok hozzá meg annyiból áll hogy nincs szerszám? oldjad meg valahogy. ott a hss szár (max 2k) csinálj belőle amit akarsz..
a lapkabeszerzési folyamatok meg olyan szintet ütnek meg hogy le sem merem írni

de tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre, azért is feszegetem a témát akkor :R

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#20562) aAron_ válasza BÁ Nutrition (#20561) üzenetére


aAron_
őstag

Privát szektorban mégis minek foglalkoztatnának ekkora haszontalan munkaerőt? :U Ha valakinek a hozzáadott értéke pozitív, akkor hasznos munkát végez, megéri alkalmazni, én így gondolom.

MÁS:

Lakáshitelek kamatozása miért inverted yield curve alapján skálázódik? Eddig akárhol néztem rövid lejáratú hitelek drágábbak, ez hogy lehetséges? Számomra ez egyáltalán nem logikus.

What is your ikigai?

(#20563) emvy válasza aAron_ (#20562) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem vagyok kepben a lakashitelekkel kapcsolatban, de ilyenek akkor fordulhatnak elo, ha a piac recessziot var, tehat a kotvenykamatok a jovoben tovabb fognak csokkenni.

while (!sleep) sheep++;

(#20564) Ra3 válasza aAron_ (#20562) üzenetére


Ra3
őstag

Én sem hittem el ha ilyet hallottam amíg nem dolgoztam kkv-nál, de hidd el hogy így van. A vezetők/tulajok töketlensége, alkalmatlansága vagy nem tudom mi az oka, 50 fős cégnél volt a 10 irodai dolgozóból legalább 2 olyan akiről a tulaj is bevallottan tudta hogy nem csinál semmit, de nem rúgta ki (ráadásul nem rokon-koma-sógor-haver volt,és elég jól keresett).
A termelő multiknál is elég nagy tud lenni a vízfej, persze csak módjával, általában ha már nagyon feltűnő akkor a külföldi vezetőség ezt viszonylag hamar bekorlátozza.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#20565) atillaahun válasza Ra3 (#20564) üzenetére


atillaahun
veterán

Nálunk ennek meglátásom szerint szimplán érzelmi okai vannak. Szintén van 2 ember, aki több mint 15 éve van a cégnél, és pár évvel ezelőttig amíg jól mentek a dolgok mindenki boldog volt. De azóta hogy a főnökség visszavett juttatásokat meg egyéb jutalmakat és maradt a sovány átlagbér, szabályosan megsértődtek és többé-kevésbé nyilvánosan szarnak bele rengeteg dologba. Évek óta veszteséges a cég és a tulajok csak tolják bele vissza a milliókat (na nem mintha korábban nem szedték volna meg magukat mocskosul). És mégsem rúgják ki őket, mert szinte már családtagnak számítanak - vagy tököm se érti. :F
Szóval bármennyire és népszerűtlenek a vezetők a szakmai hozzá nem értésük miatt, talán némi emberség, vagy felelősségtudat azért szorult beléjük. Bár én biztos nem csinálnám ezt ...

[ Szerkesztve ]

(#20566) Ra3 válasza atillaahun (#20565) üzenetére


Ra3
őstag

Igaz, ez is benne lehet, ezt még meg lehet érteni valamennyire, de amit én példának felhoztam az pont nem ilyen eset, pár éve ott lévő ember, és szinte az elejétől beleszarik, mondjuk a cég az masszívan nyereséges hosszú évek óta, a válság alatt is.
A cégnél a morált az eléggé hazavágta, hogy a jól fizetett ember semmit sem csinál, én meg kevesebb fizuért folyamatos csesztetés alatt vagyok, holott minden kész időre, jó minőségben. Ugyanez egyébként a termelésben is megvolt.
Nem véletlen hogy nem vagyok már ott.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#20567) Rolly válasza Ra3 (#20566) üzenetére


Rolly
veterán

Sajnos a feleségem is hasonló helyen dolgozik ott is van 1-2 ember aki semmit nem csinál csak nyal és hisztizik a főnöknek... És a főnök múltkor be is valotta, hogy van aki 2 embernek számít a cégnél annyit dolgozik van aki meg félnek (szerintem még ez is túlzás) persze fizuba ugyanannyit kapnak ....

(#20568) g@bo válasza Ra3 (#20566) üzenetére


g@bo
nagyúr

egyébként urak

105 nettó alapfizu budapesten, jó fizetésnek számít?

(#20569) adalbert1 válasza g@bo (#20568) üzenetére


adalbert1
veterán

Attól függ, hogy milyen munkáért, és mennyi pótlék/cafetaria/egyéb jár mellé, de ha az ember egyedül lakik és albérletet is kell fizetnie, akkor kb. arra se elég, hogy éhen haljon...

(#20570) concret_hp válasza BÁ Nutrition (#20561) üzenetére


concret_hp
addikt

ha ennyi a sztori, akkor miért alkalmazott vagy és miért nem a saját cégedben pörgeted mindezt? :U

aAron: ezt honnan szedted? abból, hoyg a rövid hitelek drágábbak? abból nem következik, hoyg inverted yield curvet feltételez, csak fél év alatt akarja beszedni a költségeit, nem 10-20 alatt, ami azért nem mindegy :)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20571) BÁ Nutrition válasza concret_hp (#20570) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

ami a jelenlegi célom azt egyenlőre alkalmazottként is maximálisan megvalósíthatom ;)

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#20572) pdw_ph válasza g@bo (#20568) üzenetére


pdw_ph
tag

Milyen melóra? Bármiféle értelmesebb szakmára (mérnök, IT-s, komolyabb gazdasági meló) pl. nemnagyon.

(#20573) föccer válasza g@bo (#20568) üzenetére


föccer
nagyúr

Bolti eladónak kb okés, de bárminemű felelős munkakörbe már nem túl jó.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#20574) BÁ Nutrition válasza g@bo (#20568) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

egy panel albi 40-60, rezsi 20-35 környéke, talán nem halsz éhen ha koplalsz, és fizetik a bkv bérletet
meg nagy élmény üres zsebbel járni a várost

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#20575) g@bo válasza BÁ Nutrition (#20574) üzenetére


g@bo
nagyúr

mondjuk albérletért nem kell pengetni, csak rezsi. bkv bérlet önköltséges, káffétéria havi 10k. :U

csak azért kérdem, mert vagy én vagyok totál hüje, vagy annak is néznek. de ha többen mondják, elhiszem...

(#20576) föccer válasza g@bo (#20575) üzenetére


föccer
nagyúr

A munkakör a kérdéses....

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#20577) BÁ Nutrition válasza g@bo (#20575) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

nem derült ki hogy milyen melóról van szó
de kb 90% hogy hamar tovább állsz onnét ha van benned minimális ambíció

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#20578) Rolly


Rolly
veterán

Februári eredmény

a kezelt számla most minimálisat hozott (költségek levonása után nekem kb 0,3-0,4 %-ot) viszont a robotokkal együtt már 1.75% lett a végeredmény a teljes összegre...

(#20579) fokukac


fokukac
nagyúr

"azt a lovat kell ütni, amelyik húz" (O.V. kb .egy hete)

[link]

Nea 'zemberekfizessékmeg jeligére:

A bankok tavaly 215 milliárd forintnyi tranzakciós illetéket, 126 milliárd forintnyi bankadót, 18 milliárd forintnyi hitelintézeti járadékot fizettek be extra teherként a költségvetésbe, emellett 60-65 milliárd forintnyi vissza nem igényelhető áfa, és 77 milliárd forint munkabérre rakódó teher, 38 milliárd forintnyi társasági és 20-30 milliárd forintnyi egyéb adó is terhelte a szektort. Így a bankszektor több mint 560 milliárdos éves adóbefizetéssel, 38 ezer alkalmazottal Magyarország egyik meghatározó adófizetőjének számít.

"A jegybank nyers számai szerint nyereséges a bankszektor, a bankszövetség viszont úgy látja, a szektor helyzetének értékeléséhez további tényezőket is figyelembe kell venni. Az MNB úgy számol, hogy a hitelintézetek 2013. évi összesített adózás előtti eredménye elérte a 155 milliárd forintos nyereséget, a bankok szerint azonban valójában 110 milliárd forintos veszteségük van. "

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#20580) Rolly válasza fokukac (#20579) üzenetére


Rolly
veterán

Ezt úgy bírom ... "azt a lovat kell ütni, amelyik húz" ... munkahelyeken is aztán meg van aki lógatja csak.... Ez szerintem hülyeség azt kellene ütni aki nem húz... és aki húz azt segíteni, hogy jobban tudjon húzni ...

(#20581) fokukac válasza fokukac (#20579) üzenetére


fokukac
nagyúr

Ja. Nekem erről már csak az a dakota közmondás jut eszembe, hogy "magányos így a nyeregben, mióta meghalt a ló..." :)

------------------------

Más téma: a robotod mit csinálj egy olyan EURUSD mozgásnál, mint a csütörtöki-pénteki ?
Először beszakadt 1,3740 fölülről 1,3650-re, majd másnap, pár óra alatt megjárta innen az 1,3820-at is?

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#20582) Rolly válasza fokukac (#20581) üzenetére


Rolly
veterán

4 robot fut EURUSD intrumentumon és keresett kb 2 dollárt (most kb a 4 robotnak 80 cent lehívása van)

(#20583) lajafix válasza Rolly (#20541) üzenetére


lajafix
addikt

"15 év múlva a manyup magában megoldotta volna a nyugdíj problémát...."
jó anyagot szívsz.

Rock'n Roll

(#20584) Rolly válasza lajafix (#20583) üzenetére


Rolly
veterán

Miért? Addigra a kifizetett nyugdíjak (frissen nyugdíjba menők esetén) 65%-a vagy 70%-a már nem a nyugdíj kasszát terhelte volna ... és az új belépőkkel az arány folyamatosan hígult volna a teljes nyugdíjas állományt nézve

(#20585) lajafix válasza Rolly (#20584) üzenetére


lajafix
addikt

Anyám borogass! :Y

Arról szólt a manyup, hogy kiváltja az állami nyugdíj 25%át kb a frissen nyugdíjba menőknél, nem az egészet, de tehetsz felajánlást hogy az utánnad berámolt milliónyi járulékodból semmire nem tartasz igényt. Vedd észre hogy már 2010ben sem bírta kitermelni az ország a nyugdíjakat(ahogy ma sem), nemhogy még 2025ig és a korfa tovább borul.

Rock'n Roll

(#20586) Rolly válasza lajafix (#20585) üzenetére


Rolly
veterán

Miért most kibírja?

Valóban rosszul írtam a két %-ot ... bár hosszútávon a két százalék alakulhatott volna (illetve min 25% volt)...

Én teljes mértékben hajlandó vagyok lemondani a nyugdíjamról.
1. nem élem meg (85-ös születésű vagyok) kb 75 év lesz a nyugdíj korhatár mire nyugdíjba mehetnék
2. fogok kapni majd 30-40 e Ft-ot mostani értéken ...

[ Szerkesztve ]

(#20587) _BM_ válasza Rolly (#20586) üzenetére


_BM_
senior tag

"Miért most kibírja?"

Lazán kibírja. Egyrészt nem megy a manyupba a járulékok egy része, másrészt áttoltak az eü kasszából 800 milliárdot, plusz még olyan 200 milliárdot, de ez utóbbit senki nem tudja, honnan. Ha tavaly ki lehetett egészíteni a nyugdíjkasszát ezer milliárddal, akkor idén ki lehet egészíteni 1500 milliárddal, és így tovább. Nem lesz eü, nem lesz oktatás, nem lesz állami feladat, madmax lesz és Majdan tér.

[ Szerkesztve ]

(#20588) Rolly válasza _BM_ (#20587) üzenetére


Rolly
veterán

Értem ... végülis ez is egy megoldás ... rossz egészségüggyel korán halunk és nem kell nyugdíjat fizetni ...

(#20589) Mercutio_ válasza _BM_ (#20587) üzenetére


Mercutio_
félisten

Khm, meg a manyup pénz is, ami lassan elfogy...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#20590) _BM_ válasza Mercutio_ (#20589) üzenetére


_BM_
senior tag

Lehet, hogy onnan ment át a(z utolsó) 200 mrd. De mindegy is, mert sok kiadási fejezetben van még pénz. Abban az esetben is folytatható a kifizetés és az emelés (egy darabig), ha nem folyik be egyetlen fillér nyugdíjjárulék/-adó sem. Persze ez azt jelenti, hogy annál nagyobb lesz a kár az országra nézve. Ha tegyük fel, a választások után azonnal abbahagyják az ámokfutást, akkor 10 év után gyógyulhat a seb, de akkor már Bulgária alatt leszünk. Megnyugtatlak, nem fognak leállni, mert az eus pénzek feletti elosztási jog mindent felülír. És itt jön képbe Brüsszel felelőssége*. Talán 5-6 év múlva lesznek kénytelenek rá, de akkor már nem lesz gyógyulásra esély az áttétek miatt.

* Brüsszel persze hangoztatja a "strukturális reformok szükségességét", nehogy valaki is megértse a választók közül, hogy mit akar mondani.

[ Szerkesztve ]

(#20591) fokukac


fokukac
nagyúr

olyan dolgokon vitatkoztok... szerintem addigra nem is lesz állam. meg áram.

[link]

befektető-csábító ország...

"fekete hónap elé néznek a szolgáltatók"
"Garantáljuk, hogy a lakossági szolgáltatásoknál nem lesz helye a profitnak"
" A szolgáltatás színvonalát nem akarjuk csökkenteni, csak a kivett pénz mennyiségét"

ahelyett, hogy a közgépből kivett pénzt csökkentenék

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#20592) Rolly válasza fokukac (#20591) üzenetére


Rolly
veterán

a közgépből vesznek ki ők is pénzt :) ... majd most már az állami nonprofit szolgáltatókból is vehetnek ki + sógor, koma, jó barát elven ültethetnek be haverokat (természetesen oldaltól függően 4 vagy 8 éves rotációban)

[ Szerkesztve ]

(#20593) fokukac


fokukac
nagyúr

"További gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva Budapest jó eséllyel pályázhat a 2028-as olimpia megrendezésére - mondta a Napi Gazdaságnak Simicskó István."

Már megint kezdik :(
:W

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#20594) zsoltee10 válasza fokukac (#20593) üzenetére


zsoltee10
addikt

Már megint nagyot akarnak álmodni... :(

(#20595) fokukac


fokukac
nagyúr

Most olvasom, hogy a japán monetáris bázis 55,7%-kal (!) nőtt tavalyhoz képest. Ez a kemény....
És akkor még azt hittük, hogy a FED durva.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#20596) zeno70


zeno70
tag

Sziasztok!
Nem igazán értek a befektetési dolgokhoz, igy szeretnék érdeklődni tőletek.
Kapnék apámtól kb 1-2 misit és azt gondoltam, hogy valami állampapirba tenném. Nem vagyok jó kockázattűrő (pl részvény) és nem is nagyon értek az ide-oda pakolgatáshoz. A normál banki kamatok és a postán kapható kicstári takarékjegy eleg sovány kamatot nyújt, ezért gondolok a talan valamicskével többet adó állampapirra.

Szerintetek ez a járható út vagy rossz irányban keresgélek? Ha szerintetek is ebben gondolkodjam, akkor melyik tipust nezzem belőle, ha pedig másban, akkor mi legyen az?

A másik kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy arról mit tudtok, kell még a NAV számára bemutatni az ajándékozásról szóló papirt? Olyat hallottam, hogy talán már ezt nem kérik (csak legyen meg a papir, ha ellenőriznének).

Köszi előre is!

Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!

(#20597) DopeBob válasza zeno70 (#20596) üzenetére


DopeBob
addikt

Ha átutalás, akkor elvileg már nem kell semmi, korábban be kellett jelenteni. Viszont ha KP, akkor adózni is kell belőle elvileg :(

MZ/X

(#20598) lajafix válasza Rolly (#20586) üzenetére


lajafix
addikt

nem vagy gazember, az látszik! :U szóval szerinted már most se bírja, de 15 év múlva...

20591: drága kukacom a hosszútávú elkötelezettség nem világít belőled! :)

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#20599) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Otpt hányan járattátok meg?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#20600) zeno70 válasza DopeBob (#20597) üzenetére


zeno70
tag

Jelenleg az összeg apám nevén van, Kincstári Takarékjegyben. Azt akarja nekem adni. Ez nem kp, de nem is átutalás...hm, nem tudom ilyenkor mi van. :F

Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.