Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) viharhozo válasza Space marine (#1800) üzenetére


viharhozo
addikt

Rosszul vetted ki, csak bedolgozo voltam, es mar egy jo ideje az sem vagyok, mert hat - khmm - meglehetosen egyoldaluan ertelmeztek a kivitelezok a szerzodeseket.

A velemenyem egyebkent sommas: minden uj epitesu lakas egy rakas szar.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1802) Space marine válasza viharhozo (#1801) üzenetére


Space marine
aktív tag

1 kicsit bövebben ha lehetséges :) mire kell ilyenkor odafigyelni? miért szarok? bocsi a láma kérdésekért, de életem első és valszeg utolsó lakása elött állok és választhatok: panel vagy új épitésű... :F

(#1803) Templ@r válasza Space marine (#1802) üzenetére


Templ@r
tag

Bocs, hogy belepofazok :B

Uj lakas epitesenel a ceg erdeke minnel kisebb koltseggel epitkezni. A lakas eladasi arat pedig a kornyezeteben levo ingatlanok eladasi ara hatarozza meg, mert hiaba epitesz pl kobanyan hatalmas koltsegekkel egy csili-vili lakoparkot, azt nem fogod tudni 500 eFt/nm aron eladni.
Ebbol adodoan az epito ceg ''kenytelen'' gyengebb minosegu anyagokbol epitkezni, illetve gyengebb minosegu anyagokat beepiteni a lakoterbe. A kivitelezesi hianyossagokrol nem is beszelve. Ergo szerintem a mai lakoparkok tobbsege ugy 20 ev mulva sokkal lerobbantabb lesz mint egy 20 eves epitesu panel most. Szerintem...
A helyedben en amugy egy regi-regebbi epitesu teglahazban gondolkodnek, abba meg beletettek mindent amit kellett, mert amit akkoriban elloptak azt nem a hazbol vettek ki hanem pluszba megrendeltek.

[VeNY]-=SoG=-Templar by BF2; [VeNY]Templar75 by BC2

(#1804) attiati válasza tkazmer (#1798) üzenetére


attiati
veterán

letétkezelőként... egyébként a teljesen mélyébe csak a saját munkaterületemen látok bele.

(#1805) attiati


attiati
veterán

kéne egy ingatlanos fórum, mert mindenki csak off-al szól hozzá itt az ingatlantémához

(#1806) attiati válasza Templ@r (#1803) üzenetére


attiati
veterán

a régi alatt mit értesz?:)
A csuda tudja, azért a mai építőanyagok modernebbek. Nem utolsó szempont a hőszigetelelés, a belső terek elrendezése, kihasználhatósága. És ugye régen nem igazán a praktikus beosztáson vagy a fenntartás olcsóságán volt a hangsúly. Már csak azért sem, mert volt anyag bőven, ahogy te is mondod. És nem számított, ha gazdaságtalan a lakás fűtése, úgyis csurrant csöppent valahonnan.
Ma egy jó szigetelésű családi ház fűtése fele annyiba kerül, mint egy ugyanakkora panelé. Pedig az egész ház minden irányból érintkezik a külvilággal...

A felújított használt lakások sem sokkal olcsóbbak, mint a kedvezményekkel kínált újak.
És ráadásul azok 10-15 év múlva még öregebbek, eladhatatlanabbak lesznek.
Egy ezermesternek szerintem baromi jó üzlet lerobbant lakásokat venni és felújítgatni, aztán eladni. Akinek van ideje és tudása, annak a legjobb egy felújítandó használtat venni.

(#1807) tildy válasza attiati (#1796) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem tudom, ki kínálgatta itt orrbaszája, meg ajánlgatta, mert én nem nagyon láttam. A te BNP fóbiádat viszont annál inkább.
Lehet , hogy rtesz hozzá, de ez a kioktató hangnemed inkább riasztó, mint bizalomkeltő.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1808) Templ@r válasza attiati (#1806) üzenetére


Templ@r
tag

1.
''Ma egy jó szigetelésű családi ház fűtése fele annyiba kerül, mint egy ugyanakkora panelé.''
Szerintem inkabb ugyanannyiba azzal a kulonbseggel, hogy a panel 125 legkobmeter, a csaladi haz + 2-szer akkora (altalanosan). Relative olcsobb egy jol szigetelt csaladi haz futese mint egy panele foleg azert, mert lehet akarmilyen draga a gaz de meg akkor is olcsobb mint barmilyen tavfutes, arrol nem is beszelve, hogy a tavfutes nem igazan szabalyozhato.

2.
Uj lakoparkok, szerintem: a szinteket vasbeton szerkezetbol epitik, a kulso falakat (jobb esetben) teglabol huzzak fel (nem porotherm), es esetleg kap egy kulso ~ 5cm-es hungaroceles szigetelest + drivit reteget + vakolatot. Az ossz homlokzati falvastagsag maximum ~ 40 cm mindent beleszamitva. Ablakok 3 legkamrasak viszonylag nagy hoatereszto kepesseggel (olcso)

3.
Uj csaladi haz: Homlokzati falvastagsag minimum ~ 55 - 60 cm, ebbol 45 - 50 cm porotherm tegla, + 10 cm hungarocel + drivit + vakolat. Ablakok 5 legkamrasak hoatereszto kepesseguk fele akkora mint amit a lakoparkba beszerelnek.

4.
Regi epitesu tegla tarsashaz 80 - 100 cm -es homlokzati falvastagsag szigeteles nelkul.

Szvsz, ha relativ fenntartasi koltsegek szerint kene besorolni ezeket a lakastipusokat akkor, legdragabbtol a legolcsobbig, a kovetkezo lenne a sorrend:
1. Panel.
2. Uj epitesu lakopark.
3. Regi epitesu tegla tarsashaz.
4. Csaladi haz.
Ezekbol az eshetosegekbol forumtarsunknal az elso harom ''jatszik''.

Ertekallosag szempontjabol a sorrend (szerintem) ertekallotol az erteket nem tartoig.
1. Panel - Regi epitesu tegla tarsashaz.
2. Csaladi haz.
3. Uj epitesu lakopark.

''A felújított használt lakások sem sokkal olcsóbbak, mint a kedvezményekkel kínált újak.''
Ezen a kijentedeseden azert elvitatkoznek.... Egyebkent, ha igy is lenne, akkor meg kell venni egy hasznalt lepukkantat es felujittatni es egybol 15 %-al beljebb vagy.



[Szerkesztve]

[VeNY]-=SoG=-Templar by BF2; [VeNY]Templar75 by BC2

(#1809) viharhozo válasza Space marine (#1802) üzenetére


viharhozo
addikt

Hogy is kene fogalmaznom?! A kivitelezo es a vasarlo kozott jelentos informacios aszimmetria van fennforgasilag, es a kivitelezo roppantmod erdekelt abban, h ezt fenn is tartsa.

Jo megoldast nem tudok, talan nincs is. Tapasztalataim szerint minel nagyobb a projekt, annal kisebb a vasarlo beleszolasa, viszont a nagyobb projekt mogott altalaban normalis cegek vannak, akiket a garancialis idoszak alatt kedvedre basztathatsz. A kisebb projekteknel az epito vmi harommillios kft, akit nehez lesz utolerni, viszont adott esetben nagyobb a beleszolasod az epitkezesbe.

Igazabol egy ceg volt, aki az en megitelesem szerint egesz normalisan dolgoztatott, a CDH. Ennek megfeleloen horroraron ertekesitenek.

Ja, ezt at kene vinni mashova, mert itt offtopik. :)

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1810) attiati válasza tildy (#1807) üzenetére


attiati
veterán

Igazad van, tényleg rémisztő meg kioktató volt. Valóban nem értek hozzá ilyen szinten, még egy éve se dolgozom. Csak fáj, hogy becsaphatóak az emberek. Nem akarok rosszat.

(#1811) attiati válasza Templ@r (#1808) üzenetére


attiati
veterán

Egyetértek, én is azt mondtam, hoyg legjobb egy lerobbantat venni és felújítani ha valaki ért hozzá.

Egy régi tégla fenntartása jobb lenne mint egy új lakóparké? :F

(#1812) tildy válasza attiati (#1810) üzenetére


tildy
nagyúr

Én nem azt mondtam, hogy nem értesz hozzá, sajnálom, hogy neked ez jön le belőle. Inkább arra akartam célozni, hogy nagyon ördögnek akarod beállítani a BN-t, magadat meg eléggé fényezed, és nekem ez olyan izé. Nem szimpatikus.
Csak fáj, hogy becsaphatóak az emberek. Nem akarok rosszat.
Elhiszem, csak azt is hozzátenném, hogy olyan erőszakosnak tűnik ez a nem akarok nekik rosszat viselkedés. Lehet sok embernek pont ez a megnyerő benned, de én pl. az itt olvasottak alapján nem szívesen kötnék veled üzletet. Akármennyire is jó szakember vagy.

De ne is végy rólam tudomást, csak nekem ez tűnt fel, ezek a gondolatok merültek fel bennem..

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1813) attiati válasza tildy (#1812) üzenetére


attiati
veterán

hát ez kész :) mondom hogy igazad van erőszakos voltam, meg kioktató.
és nem értek hozzá! ezt én mondom. egy éve sem dolgozom, és az nagyon kevés egy pénzügyi szakmában! BNP alapra írtam is, hogy az alap jó!

Agyzúzóval volt bajom, és van is ;] először megkérdezte kinek mi a véleménye egy alapról, aztán kiderült, hogy kínálni akarja. Jó hozamokat ígérget, szinte csábítgat. Közben ő is tudja, hogy egy részvényalap nem rövidtávú befektetés. Az összes Bnetes, meg az értékesítésből élő, jutalékos rendszerben dolgozó üzletkötőt hazugnak találom.
Én senkivel nem kötök üzletet. Inkább az alap működését ellenőrzöm. Az a letétkezelő dolga, hogy felügyeljen, és védje a befektetők érdekét. Szerintem engem jó beleneveltek ebbe :)
Személyes vita volt, de neki szólt. Nemár, hogy vele van konfliktusom, és te haragszol rám? :F :F

[Szerkesztve]

(#1814) tildy válasza attiati (#1813) üzenetére


tildy
nagyúr

Hm, akkor félreértettem valamit, vagy mást gondoltam a mondataid mögé.
Nemcsak vele van .. Hanem kb az összes embert ''lenézted'' , akinek köze van a BNhez. Akár ügyfélként is. (Vagy mégsem így volt ? Akkor elnézésed kérem.. De akkor sme tartom fair dolognak cakkompakk az összes üzletkötőjüket sértegetni... )

ha már ügyfél: itt jövök a képbe én, ezért esett rosszul, hogy az üzletkötőiket sértegeted. ÉS ez nem esik jól.

Volt itt valaki aki biztos 15%okról beszélt. Akkor nem folytam bele , mert nem akartam. De ez nem egészen így müxik. Mindenesetre a befizetett rész 20%os adójóváírását már idén látom a bankszámlámon, és ez nekem igencsak többet jelent a banki lekötött, meg hasonló befektetéseknél , ahol jó ha adnak 8 % kamatot ,sőt mindemellett jól teljesít az alapom is.

Tény és való, én ezzel hosszútávon gondolkodom.



[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1815) attiati válasza tildy (#1814) üzenetére


attiati
veterán

nem nagyon kell az ingadozástól tartani
ez kizárja a kockázatot szinte 100%-osan
5-6 hónapra is érdemes
a hozam nem megy a likviditás kárára
emelkedik dinamikusan a csomag értéke, szinte már mint egy ingatlanalap esetében

Egyenletes, stabil, kiemelkedő hozam, rövid távra is jó, kockázat sincs. Erre akadtam ki.

Elnézést kértem privátban is!
És én akkor most befejeztem ezt a témát.

[Szerkesztve]

(#1816) viharhozo válasza tildy (#1814) üzenetére


viharhozo
addikt

Az uzletkoto kb. annyit tud, amit te is elsajatithatsz nehany nap alatt. Akkor meg minek?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1817) viharhozo


viharhozo
addikt

A mibe ne tegyuk topikba illene inkabb, de erdeklodoknek tanulsagos.

8 ora 25 perc: [link]
10 ora 59 perc: [link]

Egyelőre nincs napirenden a TVK tőzsdei kivezetése, az azonban nem elképzelhetetlen, hogy a MOL - az adott üzleti környezet mérlegelése alapján - tovább növeli részesedését a vegyipari táraságban

15 ora 39 perc: [link]

19 ora 2 perc: [link]

Jo gyorsan megmerlegeltek az uzleti kornyezetet. ;)

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1818) Agyzuzo válasza viharhozo (#1816) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Fogalmazzunk inkább úgy, ''A legtöbb üzletkötő...'', csak a pontosság kedvéért. De ez is csak amiatt van, mert nem elég szigorú a szelekció és nem elég nagyok a követelmények, pedig nem ártana.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1819) tkazmer válasza viharhozo (#1817) üzenetére


tkazmer
addikt

Biztos valaki más is üzleti környezetet mérlegelt.:)

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1820) tildy válasza viharhozo (#1816) üzenetére


tildy
nagyúr

Takarítani is tud mindenki, mégis vannak takarítónők;)

Nekem ez így kényelmesebb, amellett, hogy biztosításos volta miatt még az államtól is csurran cseppen valami.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1821) viharhozo válasza tildy (#1820) üzenetére


viharhozo
addikt

Meglehetosen hatarozott velemennyel birok a kistaffirozott piramisjatekokrol (meg MBI treningen is voltam am!), es nem szeretnem ebbe az iranyba elvinni a topikot, de azert egy kerdest feltennek. Miert nem kozvetlenul ahhoz az intezmenyhez fordulsz, amelyik az adott termeket menedzseli?

Viszonylag minimalis gazdasagi erzekkel belathato, h egy termek sok minden lehet egy kozvetito beiktatasaval, de olcsobb biztosan nem.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1822) Agyzuzo válasza tildy (#1820) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Sőt, okoskodni meg pénzt herdálni is tud mindenki, oszt mégis vannak politikusok. :DDD

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1823) Agyzuzo válasza viharhozo (#1821) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Erre én válaszolok, ha megengeded: bármelyik biztosítóhoz mész, ott egy üzletkötővel fogod megkötni az adott szerződést, ezt nem lehet megkerülni. Ebből a szempontból az ügyfélnek teljesen mindegy, kivel köt, mert a saját pénztárcáján ő nem fogja érzékelni a különbséget. Viszont a független üzletkötők 9-10 féle megoldást is az ügyfél elé tudnak tolni, míg az adott biztosító csak azt, amelyiket ő forgalmazza.

Az MBI-s tapasztalatod gondolom nem a legfrissebb, mint ahogy maga az MBI sem egy versenyképes cég manapság.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1824) vati válasza attiati (#1806) üzenetére


vati
senior tag

''Ma egy jó szigetelésű családi ház fűtése fele annyiba kerül, mint egy ugyanakkora panelé.''

A családi ház legyen +10 millióval drágább, mint a panel. (valójában sokkal drágább, ha ugyanolyan jó közlekedésnél van.)

A fűtési költsége legyen kevesebb 20kHUF/hónap mint a panelé, ez vsz reális.

Tegyük fel, a vásárlónak kilógnak a tímilliók a zsebéből, és kp-re meg tudja venni a felújított, jól szigetelt házat, nem 20 évi eladósodás + duplán visszafizetett hitel árán.

Kiszámoltad, hány évig lehet fűteni a panelt az árkülönbözetből?
Jó esetben, röpke negyen év alatt megtérül a családi ház:)

Ha a +10 millert addig tőzsdén forgatjuk, lesz az a 40 év több is...

Vannak emberek akik csak lakni akarnak, nem ingatlanba befektetni 40 évre. Legfőképp azért mert nincs ennyi befektetni való vagyonuk. Nekik -a jelenlegi átlagos jövedelmi viszonyok mellett- ideális választás a panel, és ez így is marad.
ui. tényleg jó lenne egy ingatlanos topik.

[Szerkesztve]

Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

(#1825) viharhozo válasza Agyzuzo (#1823) üzenetére


viharhozo
addikt

Nyilvan hosszasan vitatkozhatunk errol, de ettol eltekintenek. Maradjunk annyiban, h altalaban olcsobb lehetne a termek, ha nem kene zillio embert ebbol etetni, hanem mindenki befaradna az adott ceg irodajaba. Tisztaban vagyok avval, h ez egy eletidegen feltetelezes, hiszen az emberek tobbsege nem ohajt ilyesmivel foglalatoskodni. Inkabb a kozmetikusatol ker befektetesi tanacsokat.

A unit-linked piacot nem nagy ordongosseg atlatni, foleg, h mas megteszi helyetted. [link]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1826) Agyzuzo válasza viharhozo (#1825) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Maradjunk annyiban, hogy én sem foglalkozom már Unit Linked termékekkel. :D
Viszont azt is hidd el nyugodtan, hogy az ügyfél költségei szempontjából tényleg mindegy, hol köt. Csak annyi a difi, hogy egy közvetítő cégnél még az üzletkötő jár rosszul, mivel a jutalék nagyját a cég nyeli le...

Ráadásul egyre gusztustalanabb ez a piac, mert boldog-boldogtalan Unit Linked biztosításokkal házal. :(

[Szerkesztve]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1827) Agyzuzo válasza viharhozo (#1825) üzenetére


Agyzuzo
addikt

A táblázat amúgy nagyon pöpec. :R

Szerk: bár ahogy nézem, sajnos közel sem teljes...

[Szerkesztve]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1828) Tüzi

A topik címére egy normális választ tudok adni:

- A zsebembe :D :D :D

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#1829) Versus82 válasza Agyzuzo (#1826) üzenetére


Versus82
aktív tag

hát elég gáz tényleg. mindenki pénzügyi szakember lett, élen a brókernet a sleppjével. a középkorú picsák régen avonoztak, ma pénzügyi tanácsadók... muhahaha, szánalom. az még gázabb hogy megy is nekik általában, egy kis gyomor azt lehet szórni a népnek a sok szart, elég korrekt visszaosztások vannak.

szerk: mármint a szakembernek korrekt:DD

[Szerkesztve]

''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....

(#1830) tildy válasza vati (#1824) üzenetére


tildy
nagyúr

Ja lakni akarnak, de nem mindegy hol és miben.
Én panelban bekészülnék az tuti, mégha olcsóbb is. Hiába na, kertes házban nőttem fel.

(Ami meg még mindig olcsóbb ott, mint pesten egy pane : l 4-5 milla vidéki családi ház <---------> 8-10 millás pesti panel)
szerintem ingatlanos topic meg már van. (Lakáshitel, lakásvásárlás néven fut, azt hiszem... )

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1831) Agyzuzo válasza Versus82 (#1829) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Az még durvább, hogy az üzletkötők még csak korrekt visszaosztást sem kapnak, mert a cég ezt kellemesen lefölözni. És a sok kis naiv hisz benne és örül a koncnak, nem áll össze a kép a fejében. Összehasonlításképp, pl. a biztosító egy fél milliós szerződésért közel 450 ezret fizet ki a saját üzletkötőjének, míg egy közvetítő cég egy kezdőnek kb. 65 ezret... De még vezető pozícióban (ahová márn agyon kevesek jutnak el!) sem fizet többet 150-nél...

[Szerkesztve]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1832) attiati válasza tildy (#1830) üzenetére


attiati
veterán

jó tudni a létezéséről, lassan a teljes topik átköltözhetne oda :)

meg egy üzletkötős topikba ;]

[Szerkesztve]

(#1833) Agyzuzo válasza attiati (#1832) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Ráadásul ez egy informatikai oldal fóruma. ;]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1834) viharhozo válasza Agyzuzo (#1831) üzenetére


viharhozo
addikt

A felmillios szerzodes evi fel milliot jelent minimum tiz even at?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1835) Agyzuzo válasza viharhozo (#1834) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Így van. Miért kérded?

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#1836) attiati


attiati
veterán

Lassan már minden kispapírt kivezetnek a BÉT-ről. Mivel fogsz spekizni? :)

(#1837) attiati válasza attiati (#1836) üzenetére


attiati
veterán

ja és Viharhozó, neked írtam

(#1838) viharhozo válasza Agyzuzo (#1835) üzenetére


viharhozo
addikt

Csak ugy. Sokallom az osszeget.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1839) Csapi007


Csapi007
veterán

Hello
Hányan tőzsdéznek közületek?

"Csak úgy mondom"

(#1840) viharhozo válasza attiati (#1836) üzenetére


viharhozo
addikt

Meglatjuk. Az igazi gond az, h alapvetoen jo papirokat vezetnek ki, olyanokat, amiket hosszabb tavra is erdemes lett volna bezsakolni. Egyebkent is sok volt a szopas a mult heten, hala Sztalinnak a TVK es a Fotex nagyobbik reszet elotte eladtam ill. a TVK beker. ara 5800 korul volt, szoval csak elmaradt haszonrol beszelhetunk. A Forrasnal komolyabb a buko, de kiulom, lesz az meg fent.

A magyar tozsde lassankent teljesen jelentektelenne valik, nezegetek kulfoldre, viszont ahhoz penz kell. A masodik felevben talan sikerul osszakapirgatni annyit, h erdemes legyen benevezni.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1841) zolynet


zolynet
addikt

Fél évig voltam a Brókernet-nél mint üzletkötő, azért mert láttam benne perspektívát.
A törzsközönséget nem sikerült igazán megtalálnom ezért hagytam ott.
Értékpapír porfóliókkal foglalkozik meg még sok minden mással.
Közép-hosszútávon jó befektetésnek bizonyul. Van rövid távú befektetése is, de sztem az nem az igazi.

Life is too short to stay stock!

(#1842) tkazmer válasza viharhozo (#1840) üzenetére


tkazmer
addikt

Érdemes bookline részvények után nézni? Arra az esetre, ha N.K. megint nagybevásárlást tartana...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1843) viharhozo válasza tkazmer (#1842) üzenetére


viharhozo
addikt

Kicsi, konnyen manipulalhato, illikvid papir jelentos bennfentes kereskedelemmel, nyilvanos veteli ajanlattal. Ilyen korulmenyek kozt 900 folott beszallni sztem teljesen ertelmetlen. Termeszetesen ez abszolut maganvelemeny.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#1844) Dave™


Dave™
nagyúr

Sziasztok. Nem tudom eddig mi mindenről folyt itt a vita, csak pár hszt olvastam, de nekem is van ötletem, személyes tapasztalat útján.

Bizonyára többen hallottatok már a unit-linked befektetésekről, ezek manapság nagyon népszerűek, így van ez ott is, ahol dolgozom (Allianz). Jelen esetben Életprogram a neve, és elsősorban azoknak jó, akik min. 5 évre szeretnének megtakarítani/befektetni. Lényege, hogy előre meghatározott (amit időközben módosítani is lehet) portfólió alapján befektetési egységekre váltják át a pénzed (ez folyamatos, havi 8e a min). Nekem 60% magyar részvény+40% államkötvény képezi a portfólióm, 2005.06.01 óta a magyar részvény eszközalap 34,29%-ot hozott február 28ig. Évesítetten ez több, mint 18%. Emellett a másik jó dolog, hogy akinek br. 3,4Millió alatt van az éves jövedelme, adókedvezményt is igénybe tud venni, ez éves befizetéseinek 20%-a. Így szummázva a hozam eddig közel 40% (esetemben természetesen ez kevesebb, hiszen nem 100% magyar részvény van benne, hanem csupán 60.). Persze a részvények nem garantálnak semmit, de százszor biztonságosabb egy olyan csomagot választani, amiben jó pár hazai részvény megtalálható, mintha kiválasztál egyet a tőzsdéről, mondjuk a kiugróan magas értéknövekedést is bukod vele:) Adókedvezménynek egy hátulütője van: ha 10 év előtt hozzányulsz, akkor vissza kell fizetni az uccsó 3év+20%-ot, amit igénybe vettél. Ez azonban már 4 évnél is megtérül:) Tehát, én erre esküszöm, én ebbe tolom a zsetonom. Ha tudtok jobbat, ne fogjátok vissza magatokat!

[Szerkesztve]

(#1845) tkazmer válasza viharhozo (#1843) üzenetére


tkazmer
addikt

Elfogadom, mert nem nagyon értek hozzá...:)

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#1846) zolynet válasza Dave™ (#1844) üzenetére


zolynet
addikt

Hasonlóan épül fel a Brókernetes törtönet is, csak ott a megosztás más: kb 60% nemzetközi részvény 40% hazai részvény, amit persze lehet válzotzatni. Mindamellett államkötvények -> ippeglen az infláció fölött vmivel ketyegnek, de 1etlen előnye: biztonságos.
Nem tudom az Allianz-nál ki van a háttérben , de a Brókernetnél a Credit Suisse,
első top 3-ban lévő bank, ha jól tudom. Elég nagy biztonságot és szakmai hátteret nyújtanak.

Life is too short to stay stock!

(#1847) Dave™ válasza zolynet (#1846) üzenetére


Dave™
nagyúr

Allianznál az Allianz csoport, ők sem éppen kispályások: 1890 óta több mint 70 országban vannak jelen, több banknak is a tulajdonosa. Az említett portfólió csak egy példa volt, nekem ebben van a pénzem, kíváncsi vagyok mások hogyan okoskodnak.

(#1848) attiati válasza viharhozo (#1840) üzenetére


attiati
veterán

Mire beszállnék BÉT-re, kivezetik az összes olyan papírt, amiben még van fantázia.
Legalább azokat ismeri az ember és magyar nyelvű információ is hozzáférhető.
Blue chipek meg nincsenek vonzó árszinten, és szinte ugyanakkorát képesek esni.
Talán Matáv jónak tűnhet most, de fundamentálisan nincs kiugrási lehetőség hosszútávon sem. Na majd meglátom. Egyenlőre áthelyezek egy kis pénzt Equitashoz :)

(#1849) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
addikt

Én befektetési jegyekben utazom, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem: a napokban jócskán lezuhantak a magyar és az európai részvényindexek is (úgy tudom, egy bejelentés hatására, amely a kínai gazdaság megtorpanását jósolja). Kérdésem az, hogy érdemes-e nagyobb összeget invesztálni ezekbe, bízván abba, hogy ez a zuhanás csak átmeneti jellegű? Köszi.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1850) Agyzuzo válasza viharhozo (#1838) üzenetére


Agyzuzo
addikt

De ez most hogy jött ide, azt nem értem. :F Az 500e-t csak példaként hoztam fel.

[Szerkesztve]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.