Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
arról valaki valamit, hogy hogy áll a juróövezethez való csatlakozásunk?
mielőtt elmentem külhonba, hallottam olyat, hogy akár 2009től is juró lehet itthon (mondjuk lehet hogy valamit félreértettem), bár ezt azért nem tartom valószínűnek, de 2010 vagy 11 szerintem nem elképzelhetetlen
[Szerkesztve]vagy fullba vagy sehogy :D
-
nagyúr
válasz concret_hp #2201 üzenetére
jelen állás szerint a legkorábbi időpont 2011 körül lehet, de az is nagyon optimista verzió. nem szabad elkapkodni.
----------------------
más téma :
[link]
''Marc Faber szerint az amerikai részvénypiac kezd összeroppanni „a medve szorításában” és ezen a piacok akár 20-30 százalékos indexezuhanást is elszenvedhetnek - közölte a Világgazdasággal a legendás tőzsdeguru.''Pleased to meet you - hope you guess my name
-
concret_hp
addikt
véplemény a forint ma reggeli gyengüléséről?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Josh
tag
válasz concret_hp #2204 üzenetére
Miután kiderültek a KSH adatai, várható volt. A GDP 1,4%-al bővült....
Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Josh
tag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az OTP-nek van-e nyíltvégű, abszolút hozamú befektetési alapja?
Jól jönne ezekben az időkben, nem?Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
-
nagyúr
-
dr faustus
senior tag
Szerintem semmi köze nincs a negyedéves GDP adatnak ehhez, az amerikai jelzálogpiac összeomlása vezetett ide, a befektetők kivonják a pénzt a fejlődő piacok tőzsdéiről, és valutáiból (török líra és tőzsdeindex is látványosan esett pl., de kisebb-nagyobb mértékben mindenhol minden esik). Attól tartok, hogy a mostani eset nem csak egy hosszabb korrekció az árfolyamokban, hanem egy újabb mini recesszió.
[Szerkesztve]Warning: Explicit Content
-
Josh
tag
válasz dr faustus #2214 üzenetére
Ezt az egyik hírportálról szedtem, mondjuk ezért is lenne jó, hogyha jobban pörögne a topik, mert akkor pontatlan infó nem fordulna elő olyan gyakran.
Tudom, hogy ez hardware fórum, dehát mégiscsak pénzből élünk, nemde?Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
bandus
veterán
válasz Füleske #2212 üzenetére
én pont most nyitottam náluk diákszámlát.. mondjuk olyan mindegy nekem milyen is van, nem túl nagy a forgalom a bankszámlámon csak anyuék is, meg az egyetem is erstés, és így gyorsabb. a száml amellé kaptam tőlük egy ilyen prospektust, tehát a marketingjük jó, mert én megkajáltam
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
dr faustus
senior tag
Ez nem minősül pontatlan infónak, az első reakcióm nekem is az volt, hogy biztosan a KSH jelentés is hozzájárult a forint gyengüléséhez és a BUX eséséhez, de miután jobban megnéztem a különféle kelet-európai, török, egyéb valuták, tőzsdeindexek alakulását, úgy tűnik, hogy globális a visszaesés.
Ami a korrekció-recesszió kérdést illeti, ez a kérdés méginkább szubjektív dolog, sok elemző ideiglenesnek tartja a dolgot, egy korrekció, amit majd kinő a piac, a FED majd kamatot csökkent, stb ..., én viszont tartok tőle, hogy hosszútávon is esés lesz. Az amerikai másodlagos jelzáloghitel piac, aminek az összeomlása indította el az egészet, egy nagyon felfújt lufi volt, a bankok minden boldog-boldogtalannak adtak hitelt (N.I.N.J.A. hiteleknek hívják : No Income, No Job and No Assets), majd ezeket a hitelköveteléseket befektetési alapoknak adták el (a bankoknak nem is olyan nagy megrázkódtatás). Aztán most egyre több fizetésképtelen hitelfelvevő van. Ez az őrült hitelezési gyakorlat volt eddig az ingatlanpiac motorja az Usában, az Usa GDP-nek egyik fontos része volt.
Azzal, hogy megszűnt a bizalom ebben az üzletágban, ennek a hatása a csökkenő ingatlanpiac lesz szerintem, ami az Usa, és ezáltal a globális növekedés féke is lehet, ráadásul helyre kell állítani a megtépázott tekintélyű befektetési alapok ázsióját is.
[Szerkesztve]Warning: Explicit Content
-
Kicker
őstag
halihó
perpillanat van egy fél millió körüli összeg amit félre kéne tenni...
én OTP-nél vagyok, asszony Raiffeisenes. melyikőnk számlájra rakjuk a zsetont? Most van ez a kamatemelő dolog a sárgánál, illetve kötvényalapok stb
szerintetek melyiket érdemes? /melyik bank, melyik forma/ 1 évig tudjuk nélkülözni a pénztArról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Josh
tag
A sárga bankot én nem ismerem, jómagam is az OTP-nél vagyok. Lakossági folyószámlán tartva a pénzt, csak banki lekötésként lehet fialtatni, befektetéshez, nyitni kell egy értékpapír számlát, aminek éves számlavezetési díja 1600 ft (4x400 ft), a vásárlások 200 forintba, az eladások 600 forintba kerülnek alkalmanként.
Egy éves időszakra van a Pénzpiaci[link], az Optima, Maxima alapok, amiben érdemes gondolkodni, de ha merészebbek vagytok akkor még ott van a részvénypiaci alap, vagy az abszolút hozamú alap.
Bővebb infó: [link]Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
tkazmer
addikt
Egy BB alap annyiban lehet előnyösebb, hogy ott nincs értékpapír számlavezetési díj, vásárlásért sem kell fizetni, a visszaváltás viszont 1000hufba kerül..
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
-
attiati
veterán
válasz dr faustus #2217 üzenetére
gyere máskor is
-
Bübüke
tag
Erre a célra legjobb a budapest bank alapkezelője. Nyíltvégű befektetési alapokba teheted a pénzed, és kártya is van hozzá (a pénzpiaci alaphoz). Interneten pakolhatod a lóvét a különféle alapok között, szóval be sem kell menned a bankba.
Akinek az Isten észt adott, adjon hozzá litvánt is! És ez így is lett. ...
-
Josh
tag
válasz tkazmer #2222 üzenetére
Számolgatok….
Induljunk ki abból, hogy mindkét banknál van folyószámla, és a helyzet, hogy 1 évig lesz értékpapírszámla, aminél egyszer vesz bef. jegyet, és egyszer elad, és nézzük a költségeket.
OTP:
Értékpapír számlanyitás: díjmentes
Megszüntetés: díjmentes:
Éves számlavezetési díj: 1200 ft. (4x400)
Bef jegy vétel személyesen: 300 ft neten: 200
Bef jegy eladás személyesen: 900 ft. neten: 600
A netes ügyintézés díja eltérő, mert mondjuk ha diák az illető, akkor junior számla, és akkor ingyenes, de amúgy asszem 99 ft havonta. Mondjuk ugyanott van az ürge, mert első hónapban netes ügyintézés 99ft+200 vásárlás=299, míg személyes ügyintézésnél 300 forint, és ugyanez eladásnál. Jó rendben megtakarít 2 forintot, de az le van sz*rva.
Összessen: 1200+300+900= 2400 ft netes ügyintézésnél 2200 ft.
BB:
Számlanyitás: díjmentes
Megszüntetés: ???
Éves számlavezetési díj: díjmentes
Bef jegy vétel: díjmentes
Visszaváltás: 1000 ft. neten: 500
Tehát a kérdés? Ha az értékpapír számla megszüntetésének díja, kevesebb, mint 1400 forint, és a 2 bank befektetési alapjai ugyanannyit hoznak, akkor a BB a nyerő.
Mondjuk, ezt még meg kellene nézni a sárga bank díjaival is, mert még az van a családban az OTP mellett.Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Kicker
őstag
részben ódzkodom a sárgáktól, de az OTP meg már megutáltam...
azonban ha azt veszem, OTP-nél ez a Maxima alap jöhet szóba, sárgánál viszont a lekötés bankszámláról. Kettő között mekkora különbség lehet éves szinten? sárgák 7-8 %-ot adnak, de van ez a kamatemelés amivel 11et is el lehet érni...Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Josh
tag
Nos, egyelőre annyit, hogy a banki lekötésnek és a kötvényalapnak eltérő a kockázata, ezért még ha az egy év alatt elérhető hozamuk ugyanannyi is, akkor is érdemes a bankbetétet választani, mert az jóval kockázatosabb.
Az alapkamat csökkentést reméljük minél hamarabb eljön, mert az erősíti a kötvényforgalmat, így a kötvényhozamok is emelkednek, továbbá ami most az OTP honlapján van ez a 7,85-ös hozam változhat felfelé, de akár lefelé is.
A sárgákról semmit sem tudok, arról mást kéne megkérdezni, talán annyit, hogy az akciós betéteknél érdemes alaposan utánajárni, hogy milyen esetben kapod meg az akciós kamatot, milyen pluszkötelezettségeket kell vállalni? Továbbá egy értékpapírpiaci befektetés sokkal rugalmasabb, mint a lekötés, mert ha évközben jön egy jó üzlet, akkor abba érdemes belemenni.
[Szerkesztve]Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
lorcsi
veterán
[link]
miért jó eza tőkeemelés?
a névérték en megvehető a részvény? ha nem akkor mihhez fontos?eladó: vadi új soundcore motion+
-
Jarod1
addikt
-
attiati
veterán
Azért ez alap, hogy a hozamok éves szinten értendők. Aki ezt megkajálja, megérdemli. Majd két hónapra fizet 11%-ot mi?
A bank által elért 20-60% hozam pedig nem kockázatmentes, azt üzleti tevékenységből éri el.
Millió előírásnak, likviditásbiztosításnak, szavatolótőkének kell megfelelni, felügyeleti díjat fizetni blablabla..... A te betétedre viszont garantált a hozam. Ez a világon mindenhol így van, kár lázadni.
Josh: szerintem ne legyél a kamatadó marketingáldozata, fél millióval nem érdemes túlizgatni magadat 1% hozamkülönbségért. Már így is túl sokat jártál utánna az összeghez képest. De sokat tanulsz az utánjárás közben, azért viszont megéri! -
Josh
tag
válasz attiati #2233 üzenetére
Mondjuk az tök muris, hogy nem az én pénzemről van szó, hanem egyik topiktársaméról, csak én kezdtem el foglalkozni az üggyel, és mindenki azt hiszi, hogy az én pénzem.
Nem vagyok a kamatadó áldozata, báááár az OTP 4 hónapos akciós lekötése 7,5%-os kamattal, vagyis (0,075*0,8*0,3333=0,019) 1,9%-os fix kamata meggondolandó, ezekben a bizonytalan időkben, bár azt nem tudom, hogy ezek az esetleges tőzsdei hullámzások, amik így a napokban vannak a világban, mennyire befolyásolják a kötvényalapokat? Átterjedhet ez az ''eladási láz'' a kötvényekre is?Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Bübüke
tag
válasz attiati #2232 üzenetére
''A te betétedre viszont garantált a hozam. Ez a világon mindenhol így van, kár lázadni.''
Ha Angliában 5% körüli alapkamat mellett 17%-ra adják a lombardhitelt, akkor lesz*pom magam az Astorián, csúcsforgalomban..Akinek az Isten észt adott, adjon hozzá litvánt is! És ez így is lett. ...
-
attiati
veterán
más a pénzkultúra fejlettsége, más a kockázatvállalás, más az elvárt hozam a piaci versenyben. De az a baj, hogy rossz sort idéztél be.
''akkor lesz*pom magam az Astorián, csúcsforgalomban..''
Szólj a Kovinak, aztán minden anyagi gondod megoldódik. De előtte szójjá', látványnak se utolsó.
''nem érdemes túlizgatni magadat 1% hozamkülönbségért''
ezt a mondatot akartad idézni a hsz.emből. Így má értem, mire a bátor vállalkozásod
[Szerkesztve] -
Josh
tag
válasz attiati #2235 üzenetére
Hát nem tudom, eléggé elbizonytalanodtam most, mert mondjuk még a banki lekötés alacsonyabb kamata is biztosabb, mint a bizonytalan, de magasabb hozam.
Aztán olvastam az Origo-n egy cikket is, ami miatt, meg főleg nem tudom, hogy mitévő legyek.Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
darius
tag
Tőzsdeguruk! Szerintetek merre tart most a Bux? Én speciel még nem számítottam erre a mai 2,7%-os növekedésre, bár így sajnos lehet, hogy lemaradtam egy két jó vételről.
Úgy saccoltam, megnézi a maci, mi található 25k alatt, aztán megindul a szép lassú növekedés. -
Josh
tag
Bár én nem vagyok tőzsdeguru, de ha lehet elmondom a véleményem.
Szerintem ezen a 25K körüli értéken lesz egy kis hullámzás, de amikor lezajlik ez a bizonytalan időszak, akkor pedig ugrásszerűen fognak nőni az indexek.
Szerintem azért van jelenleg ez a helyzet, mert aki bátortalan, az most nem tőzsdézik, aki pedig bátor, az pedig bele fog ugrani, mivel alacsonyan vannak az árfolyamok, aztán jönnek majd a bátortalanok is.
Ez csak az én véleményem, nekem volt bátorságom, hogy elmondjam.Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Josh
tag
válasz attiati #2244 üzenetére
Az egyik mindentudás egyeteme előadáson hallottam, valami nagyon okos pénzügyi embertől, hogy sok olyan van, hogy az emberek ''érzelmi'' alapon választanak részvényeket, és úgy tőzsdéznek. Nem nézik, hogy mi volt azzal a részvénnyel korábban, milyen cégtől való, hanem ''szeretem - nem szeretem'' alapján döntenek. De persze remélem ők vannak kisebb százalékban.
Még mindig kitartok az mellett, hogy ez az én véleményem.Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
concret_hp
addikt
mi az a hedge found?
vagy fullba vagy sehogy :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest