Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11464) Fecow válasza Mercutio_ (#11463) üzenetére


Fecow
aktív tag

Olyan nagyon azért nem másztam el.[link]
Te írtál ingatlan, és nagyobb értékű ingóság, nevesítve autó, hajó, alapján történő kedvezmény megvonást amit én általánosítottam, hogy ennek megvalósítási alapja hasonló vagy ugyanolyan, mint az általánosan vagyonra kivetett adó. De attól, hogy általánosítottam, még ugyanazok a kérdések merülnek fel ezekre is.
Arról volt még szó, hogy az így kivetett adó majd szofisztikáltabb lesz és igazságosabb lesz én ezt és az egyszerű gyors kivitelezhetőséget kérdőjeleztem meg.
Azt írtad, hogy egy érték fölött kizársz embereket, ezt az értéket 25 és 15 millióban határoztad meg, tekintve hogy az átlag lakásár 13,1 millió volt feltételeztem, hogy a többség így részesül a kedvezményben, tehát gyakorlatilag megint csak eljutunk szinte az általánosan kivetett ingatlan/vagyon adóra, azaz amit én általánosítottam (elmásztam), ezt készséggel beismerem, de én nem érzem olyan durva torzításnak. Persze elfogadom, hogy ezek csak hasra ütött számok, de te fogadd el, hogy én ez alapján úgy véltem elég kritikus tömeg van alatta, hogy általánosíthassak..
Én nem tudok róla, hogy mindenki elfogadná az Eurotaxot, sőt inkább megvagyok győződve arról, hogy senki sem köteles elfogadni az ő értékelésüket, ha nem tetszik mehetnek máshoz.
Ingatlannál is nyilván máshogy becsül A bank máshogy B bank, máshogy a független értékbecslő, stb.
De hagyjuk megpróbáltuk megvitatni, nem sikerült. :R

Nyergeld meg a nagyot

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.