Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
A tv-s állami reklám sem volt semmi. Kicsit halotti beszédnek tűnt (tartok tőle, hogy az elhunyt, az ország). Először vakított, hogy milyen jól állunk, és mindenkit hibásnak állított be rajtunk kívül, utána biztatott hogy igen, mi a nehezet is kibírjuk, végül vallási történetté ment át a dolog, kb. mintha már csak az lenne az utolsó remény.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Tegnap éppen a parlament előtt sétáltunk el, nagy tömeg, nem is tudtam hova rakni, majd egyszer csak a tömeg megmutatta hangját és nem gyurcsány nevét lehetett hallani, amint a jól ismert takarodj felcsendült.
Mivel jelenleg nincs meg az a védő háló, hogy lenne egy épkézláb ellenzék - bár talán már alakulnak -, így fék nélkül őrjöngőknek, mi kell ahhoz, hogy a hatalom ittas mámor közepette is kapjanak egy pofont, amitől észhez térnek? Az M1-et is néztem a minap és meglepődtem rajta, hogy híreket mutattak és már nem ferdítenek annyit a tényeken. Én úgy látom, hogy egyre nagyobb nyomás gyakorolnak ezekre a felelőtlen emberekre, vajon meddig fog kitartani és milyen lehetőségek vannak?
Én az USDHUF-ot régen láttam ilyen magasan.. ilyenkor örülök, hogy $-ban van némi megtakarításom, egyre jobban úgy látom, hogy még benne is fogom tartani..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
tkazmer
addikt
egy másik, magyar multi talán nem is annyira vízfeje pedig kifejezetten pozitívan beszélt róla és egyezményekkel természetesen ér valamit, nem is keveset, ha az egyezmények vannak annyira stabilak, mint azok az egyezmények, amelyek az egyéb termékek kereskedését szabályozzák.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Rive
veterán
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
g@bo
nagyúr
válasz amargo #10702 üzenetére
a dodó félelmetes lové, aki nem követi. megveszed 250 lezizzen 180, bepara elad. hosszútávon kell vele számolni, és lehet is, mert az euró nem pálya, ilyenformán nem.
de csak dollárban rothasztani se üzlet, bár egy ilyen forintesésnél lehet hasznot realizálni, de utána tuti, hogy még jobban romlik a pénzünk. forex-en meglehet pörgetni a pénzt, de az nem ideges embereknek való, az egyik veszt, a másik nyer...forintban megtakaritást tartani nem szabad, ez -az utóbbi- évek alatt bőven bebizonyosodott, és mivel nem várható, hogy itt, egyhamar rend, munka, és ipar lesz.... csak a csodán és az mnb alapkamaton -és némi bizalom- múlik az árfolyam.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Először is mindenkinek Boldog Új Évet!
Az OTP-nél van egy ilyen megtakarítási forma: HozamDuó Trend Fix .
Konkrétan csak az egyik fele érdekelne, a másik egy szimpla lekötött forint betét.
Mi erről a véleményetek? Ezt is veszélyezteti a forint inflációja ?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Az ilyen férgeket eltaposnám egytől-egyig. Már az is egy szép jellemrajz, hogy a Föld és az unokái sorsa nem érdekli, de csak ne tevékenykedjen az én unokáim rovására. Elmehet az összes teszetosza időhúzó politikus is a rákba, csak a rövidtávú célok, érdekek számítanak, az emberiség 99%-a meg le van szarva. Közhely, de akkor is kiábrándító a helyzet.
<< Heimdal >>
-
apatyas
Korrektor
Ohh. Most már arcot is tudok kapcsolni ahhoz a címeres baromhoz. A dumája meggyőzően hangzik, de a végére érve nem tudom hogy mit is akart mondani - és ez bűzlik. Adósságuk az van bőven, ő akarta az Erstére rálőcsölni az árfolyamveszteséget ugyebár? Ami önmagában nem baj, csak hát a stílus és ahogy követelőztek.. gááz
Szerk: Zseketto: én azért átgondolnám azt a frankot. A frankót nem tudom, de lehet hogy előbb-utóbb vissza fog esni az árfolyama.
[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
törölt tag
svájci frankban érdemes tartani, vagy van tőle jobb deviza?
-
Sn[4k3]
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a tanácsotokat abban, hogy hova/mibe fektessem a pénzem. Nem sok, össz-vissz harmincezer forint, de szerintem van jobb helye, mint a pénztárcám.
Ha bankba vinném akkor melyiket ajánlanátok? Junior számlám még (bőven) lehet. A diákhitelekkel érdemes számolni vagy inkább messze kerüljem el?Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz #24334592 #10711 üzenetére
A franknál viszont ott az euróval szemben felállított küszöb. Remélem azt is megérem, hogy a forinttal szemben visszamegy a 200-as kurzus alá.
Sn[4k3]: le szeretnéd kötni, vagy csak folyószzámlán tartani? A diákhitellel kapcsolatban mi a konkrét kérdés? Kamat szempontjából semmi gond vele.
<< Heimdal >>
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz Retekegér #10713 üzenetére
Inkább csak tartanám, bármikor szükségem lehet rá. A diákhitellel kapcsolatban: azt addig is visszafizethetem részletenként amíg tanulok? Mert emlékeim szerint a kalkulátor onnanstól számolta, hogy befejezem a tanulmányaimat.
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
qfm
őstag
válasz Sn[4k3] #10714 üzenetére
A honlapon ezt írják:
Korlátlan előtörlesztés
A hitel futamideje alatt bármikor lehetséges az előtörlesztés, korlátlanul és külön költségek nélkül. Az előtörlesztés összege közvetlenül a tőketartozást csökkenti, ezáltal lerövidíthető a Diákhitel futamideje.
[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
Az jó, köszönöm! Valamiért az ilyenek felett átsiklok ezidőtájt És ezt a hitelt bármilyen juniorszámlára felvehetem, ugye? 18 éven felül szülői beleegyezéd nélkül is?
[ Szerkesztve ]
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
föccer
nagyúr
válasz Sn[4k3] #10714 üzenetére
Diákhitelt lehet a diák évek alatt is előtörleszteni. A pontos feltételeket elolvashatod a honlapjukon. Egyébként ilyen kvázi kicsi összeget szerintem nem nagyon lehet befektetni sehol. Talán a banki lekötéseknek is van egy minimum kerete. A cib-banknál asszem 100.000 ft.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
qfm
őstag
válasz föccer #10717 üzenetére
Junior számlára ez vonatkozik:
A Junior számla a folyó pénzügyek mellett a megtakarítások kezelésére is jól használható. Megtakarított pénzedet akár már 5.000 - 10.000 forinttól lekötheted.
Csak értelme nincs, olyan kamatokat adnak.
(#10716) Sn[4k3]
Felveheted. Szülői beleegyezés nélkül. De gondold át szerintem valóban szükséged van e rá, főleg hogy épp a megtakarításodról is beszélsz. Ne felejtsd el, hogy az a felvett hitel, kamatozik. Persze ha vésztartaléknak akarod, akkor ott a lehetőség hogy amíg nincs rá szükség, lekötöd, ezzel csökkentve a kamatokat, de pluszba sehogy nem jössz ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
A kamat nem érdekel, az a lényeg, hogy ne kelljen tömött pénztárcával elmennem valahova. Sokkal kémyelmesebb lesz ez így, el fogok még a héten látogatni egy bankba. Köszönöm még egyszer!
föccer: köszönöm neked is!
-
föccer
nagyúr
Mit akarsz. 3 hónapra akár 60 ft is lehet. 3 kifli még talán kijön az árából.
Egyébként mit láttok a piacon? Mekkora kézpénzfelvételi roham van a bankokban? Bírják a rohamot?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
qfm
őstag
válasz föccer #10720 üzenetére
27-én voltam utoljára bankban, rengetegen voltak, de szinte senki nem várt a pénz ki és befizetési részhez. Nem úgy tűnt, mintha pénzt akarna menteni mindenki. Mindenesetre nekem van ~2000ft a számlámon, így amiatt nem aggódok. Inkább a többi miatt, ami már nem a bankban, de még forintban van.
-
föccer
nagyúr
Bankban nekem sincs sok pénzem. A havi bevételein szinte teljes egészben megy a megtakarításokba. Életbizti, fundamenta, garzonoknak a hitele. Viszont ha borul a pénzpiac, akkor szopóágon vagyok.
üdv, föccer
-
qfm
őstag
válasz föccer #10722 üzenetére
Én addig vacilláltam a 300-as eurós elváltáson, hogy lemaradtam róla. Szóval most várom, hogy borul az egész, és mindegy milyen árfolyamon, csak még váltani lehessen mielőtt elveszti az értékét, vagy már jobban járok ha nem pattogok, mert a váltások miatt a veszteség több lenne, mint amit nyernék ha kivárom a végét. A végső megoldás, hogy ha időbe megtudom, hogy már mindenről lemaradtam, elmegyek egy kevésbé informált közeli boltba, és elköltöm amit tudok valami hasznosíthatóra, vagy külföldön eladhatóra. Jelenleg az eladásra váró dolgaim is függőben vannak, várom hogy ha baj lesz, akkor azokat még pénzzé lehet tenni, mert meglepő módon külföldön nagyobb az értékük mint idehaza. (persze itt nem milliós tételekről beszélek, de a semmitől minden jobb)
Persze lehet, hogy az elképzelésem alapjaiban hibás, nem vagyok otthon a pénz világába, csak próbálok valamit menteni a pénzemből, ha baj lenne, akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
vegyél norvég vagy svéd koronát, azok árfolyama nem szált el. sek 30 nok 36 ft volt nyáron.
fektess be úgy lóvét, -pl negyedeld a tőkéd- hogy átlagolj. vehetsz pl. 250 ért chf et, ha felmegy nagyon eladod, ha le, veszel hozzá 230 ért, ha megint fel elad... és igy tovább.
a dollár merészebb lé, az képes napi 10 ruppót is esni, ha jön egy jó eurós hir.
magam részéről cad vásárló vagyok, oda érdemes koccolni is, nagyjából követi az usd árfolyamát / fő business parner / van olaj, erdő, viz, nyersanyag, alacsony infla... nagy gáz nem lehet vele.
jó árfolyamon melózik pl a goldchange, v a király utcánál egy váltó.
/majd ezeket is bezárják, nyugi/[ Szerkesztve ]
-
neverDell
tag
Aki menti a pénzét, az elmegy egy biztonságosnak tartott bankba, számlát nyit, majd az eddigi bankból átutalja a teljes összeget az új hely(ek)re, végül besétál az addig pénzelt bankba és megszünteti a számláit.
Szóval az, hogy kp.-ért nem állt senki, az semmit sem jelent.
Ha tehetném, ami megmaradt, azt én is külföldre vinném, minimum Bécsig. -
Senki nem tudja hogy jo e most belekapni 300 folott az euroba. Ha nem akarsz mindent kockara tenni, szerintem a penzed harmadat erdemes barmilyen devizaba attenni. Ha minden borul, igy is tobb penzed lesz mint a tobbieknek, ha minden jora fordul, akkor a penzed harmadanak elbukod vagy 20%-at, ez meg belefer szerintem. Meg jobb otlet megvenni azt, amire szukseged van . Ideje uj butort venni .
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
föccer
nagyúr
válasz maross #10727 üzenetére
Meg lisztet, sőt, cukrot és kurvasok konzervet.
üdvv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
-
_BM_
senior tag
Gondolkodom ezeken a külföldi számlanyitásokon és pénzutalásokon. Miért viszi ki a nép a pénzét? Mert államcsődtől fél. Ha viszony államcsőd lesz, akkor a hitelezők mindenre megpróbálják rátenni a kezüket, ami magyar. Nem hinném, hogy nehéz jogalapot találni a magyar állampolgárok tulajdonában álló betétek kisajátítására a magyar állammal szembeni követelés jogalapján.
-
föccer
nagyúr
válasz maross #10731 üzenetére
Az már van pár. 1+2*1/2. És ez nem a szobák száma.
üdv, föccer
-
Mercutio_
félisten
Te csak írsz, vagy néha olvasol is?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_BM_
senior tag
válasz Mercutio_ #10734 üzenetére
Ha jól értem, te arról írsz, hogy a magyar állam zárol. Viszont én a magyar állammal szemben követeléssel élő külföldi bankokra gondoltam. Tehát xy bank követel a magyar államtól, aki csőd miatt megtagadja a fizetést. Az állam nem tud fizetni, de az állampolgár igen.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz Mercutio_ #10734 üzenetére
Ortodox kalauz IMF nélküli .......... index cikk, nem linkelem, mert ban lesz a vége.
és az általam elitett dolog, kimondva, másnak is eszébe jutott, tehát vélhetőleg....:- Harmadik lépés
Az első lépés hatására jelentős tőke menekült el az országból, amely csökkentette a devizatartalékokat. A maradék már nem elégséges a legközelebb lejáró devizaadósság visszafizetésére, újat pedig még a korábbinál is magasabb kamatok mellett lehetne kibocsátani. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a kormány a háztartásokat devizaszámláik forintosítására kötelezi a piaci árfolyam alatti szinten. A forintosítás árolyamára az eddigi magyar gyakorlatot figyelembe véve 250 forintos euró árfolyam lehet az irányadó.
-
DopeBob
addikt
-
Mercutio_
félisten
Amit te írsz az kizárt, hiszen akkor ugyanazt tenné meg a külföldi bank, amit már a magyar állam esetén is erősen nehezményez(né)nek mind hazai mind külföldi fórumokon.
Másrészt a külföldi bank felé a kötelezettség az államé, nemfizetés esetén az állammal szemben léphet csak fel követeléssel a külföldi bank, az állampolgárokkal semmilyen jogi viszonyban nincs
Az viszont esélyes, hogy mondjuk állami tulajdonú épületek, vállalatok kerülnek mondjuk átadásra a tartozás egy részének elengedéséért cserébe...föccer: Az ingatlan is elég lutri, egyrészt minél szarabbul állnak a zemberek, annál rosszabb a fizetési morál - albérlőkre gondolok - nomeg bármikor kivethetnek valami elcs*szett extra adót az önkormik
Ha már ingatlan: Bp belső részein van olyan környék ami nem gáz, nem csótányos, esetleg nem távfűtéses és max. 10 milláért vehető emberi méretű és belső felosztású normális áron kiadható kégli?[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
g@bo
nagyúr
válasz Mercutio_ #10738 üzenetére
ha nem tudod kiadni, akkor csak viszi a lét /közös ktg etc/ ha kiadod, ami egyre neccesebb, valamit ugyan hoz, mondjuk a bukott banki kamatot. ha meg még lejjebb csúszik a nép, a kecó ára is megy le, v eladhatatlan. a termőföld ugyanez, de ott már legalább van telekadó, amivel rövid időn belül kinulláznak.
-
-
Mercutio_
félisten
Evidens, hogy viszi, ezért írtam, hogy lehetőleg nem távfűtéses, ott csak a KK van, ha üres a pecó.
Sejtésem szerint a banki kamatnál azért jobb arányt lehet elérni, bár jó lenne valami kompetens emberkétől infó milyen albi-árak vannak mostanság a belvárosban.A másik kérdés meg persze az, hogy a forint értéke fog-e jobban romlani 1-3 év alatt, vagy az ingatlané, valamint melyik mászik vissza előbb legalább az eredeti szintre
-
föccer
nagyúr
Tudom. Így utólag nem biztos, hogy belevágnék. De így utólag...
És akkor még nem is beszéltünk az esetleges + adóterhekről.
Az értelmes méret és az értelmes beosztás az mit takar? Normális helyen 10 gurigáért nem nagyon lehet nagy kecót kapni.
üdv, föccer
-
amargo
addikt
"nemfizetés esetén az állammal szemben léphet csak fel követeléssel a külföldi bank" Mond csak Te olvastad már az új alkotmány azon részét, ahol le van írva, hogy az emberek fizetik meg az állam tartozásait?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Mercutio_
félisten
válasz föccer #10743 üzenetére
Értelmes méret: Amiben legalább egy ember, vagy egy pár jól érzi magát, nem cipősdoboz.
Értelmes beosztás: Nem 2m x 13m az alapterület, illetve a lakásba nem a WC-n keresztül jutunk be, van legalább egy természetes fényt beengedő rendes ablaka, a zuhanyfülke nem a konyhaszekrényen keresztül közelíthető megamargo: Basszus, mindig elfelejtem, hogy ezek a sz*r*l*k*k sutyiban még ezt is beletették
-
daniel2121
senior tag
Tudom, hogy szinte mindent megtehet ez a kormány illetve nem is szinte hanem mindent, de azt akkor sem tudom elhinni és elfogadni meg pláne, hogy az emberek magán megtakarításaihoz hozzányúlnak, mert hol van akkor pl. a magántulajdon védelme még akkor is ha csak bizonyos időre és milyen megtakarításhoz befektetési alap,lekötött betét,látraszóló betét,deviza stb.?
Amennyiben ez bekövetkezne akkor az a legrosszabb és legsötétebb időket idézné fel. -
MODERÁTOR
válasz daniel2121 #10747 üzenetére
Ebben az esetben az emberek gyorsan megtalálnák az eldugott fegyvereiket.
20 éve a Prohardveren
-
föccer
nagyúr
N aggódj, ez már megtörtént.
De ha kérhetem, akkor maradjunk a topik témájánál és ne kanyarodjunk el az aktuál politikába.
Köszönöm.
üdv, föccer
-
g@bo
nagyúr
ne politizálj.
jobb félni mint megijedni. hidd el, az okosoknak egy forintja sincs magyar bankban, a konyhapénzen kivül.
és szvsz a mostani helyzet, kezd fura lenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor