Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#79790) -NoVa- válasza zetor2000 (#79789) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na ez hosszú, bonyolult téma lesz. Kezdve azzal, hogy a KZ nem igazán tervez, generikus OEM házakba szórnak a legolcsóbb Bellsing armatúrákból párat, aztán szól ahogy sikerül.
A Bellsing meg egy Knowles gyárból felmondott kínai mérnöl műve, aki Knowles cuccokkal megegyező típusszámon közelítő minőségű izéket gyárt.

Na viszont maga a Bellsing még jó is lenne, bár nem ér fel a Knowleshez, de nagyon olcsó. Viszont kihagyják az építés felét, nincs tervezett rezonanciakamra, csövezés, akkusztikai szűrők, amitől életszerűen szólna. Meg sok esetben hangváltó nélkül beszórnak egy csomót, csak hogy legyen.
Ami tipikus közös KZ tulajdonság, az a fémes mesterséges magas hangok, az eltúlzott szűretlen 8KHz környék miatt.
Aztán típusonként nagyon máshogy szólnak, a ZS10 Pro pl egész kellemesen, az egyik legjobb hangolású KZ a régebbiek közül.
Az APTX drótjukra ne dobj ki pénzt, alapzajos szar, fél éven belül a legtöbb el is romlik.
Az újabbaknál a KZ ASX és ASF állítólag már jobban sikerült, de...

Ez mind szép és jó, mint ígéret, de azért ajánlani csak kísérletező kedvűeknek tudom saját felelősségre. Tudnak kiemelkedő dolgokat mutatni, meg komoly hiányosságokat, egyszerre. Zenehallgatásra egy 26$-os Blon BL-03 egy 10$-os KBear 8 core 2 pin 3.5mm kábellel meg SpinFit CP100 eartippel a legolcsóbb audiofil minőség, kb 40$-ból. Semmi biztató nincs benne, amikor a csomagoláson a Driams meg Oppoty szövegeket olvasod, de a hangja valami csodásan egyben van.
Vagy 60$ körül az Urbanfun YBF ISS-014, amit enpera is megtapasztalt, onnan nagyon sokat kell emelni az áron, hogy tényleg jobban szóljon. Aztán az oda vezet, hogy ül az ember, békésen dolgozik a napnyugtában egy padon a dunaparton MacBookkal a jó levegőn, és az LDAC BT + ESS Sabre DAC + THX erősítő elfér zsebben, ami azt a pár Knowles armatúrát meg berylliumbevonatos membránt meg tudja csodásan hajtani. Aztán gép lecsuk, az utolsó napsugarakra szólt az Aqualung (Jethro Tull), így kell lezárni egy munkanapot jól.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.