Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1786) -NoVa- válasza BobaHWSW (#1781) üzenetére


-NoVa-
őstag

Én szeretem próbálgatni az olcsó IEM-eket, rengeteget fejlesztettek. Tulajdonképpen amit 10 éve 100$ környékén árultak, pl a Klipsch S4, azt a minőséget most 20$ alatt megkapni, pl a Xiaomi Pro HD. Csak ez 10 éve kiemelkedő volt, most meg van fölötte is választék, ahol azelőtt alig 1-2 gyártó volt horrorisztikus árú cuccokkal.

Gyakorlatilag a Carbo Tenore-vel a Japánok kicsi méretben nagyon könnyű anyagokat használva, a gyártástechnikát és a hangolást végletekig optimalizálva a hagyományos olcsó membrános fülesből eszméletlen csodát csináltak olcsón. Extrém olcsón.

Losslessel, AudioQuest DragonFly DAC-ra dugva egy Grado GR10-el hasonlítottuk össze, és nem az volt a konklúzió, hogy egy 500$ -os fülest méregetünk egy 45$-oshoz. Kihallottuk a tökéletesre hangolt balanced armature karakteriszikának az előnyét a hasonlóan végletekig reszelgetett dynamic driverhez képest, és ennyi, de ha százalékban kéne megfogalmazni a különbséget, jó DAC-ról hajtva losslessel ha 100% a Grado, 90% a Carbo Tenore és a Bose QC35 is, miközben a Klipsch a többivel az alsó 50%-on osztozik. Telefonról 320KBites streaming zenével meghajtva megszűnik minden különbség, szinte teljesen ugyanúgy szól a 2 agybadugós cucc. Az én használati szokásaimmal meg külön előny, hogy nem félek zsebrevágni, feltekerni a kábelét, legfeljebb évente rendelek újat.

Az összehasonlításhoz, meg úgy általában is Comply Comfort szivacsos dugót használok a gyári szilikon helyett, jobb a hangszigetelése, és nem vezeti át a fülben lévő erek hangját sem, cserébe szintén évente kell ebből is venni egy szettet, mert fárad a szivacs.

Audiobuzulásról most egyelőre ennyi, ha hazaértem, kibontom az új játékszeremet, addig próbálok nem irreális előzetes elvárásokat generálni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.