Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) Gabibácsi válasza -NoVa- (#1700) üzenetére


Gabibácsi
tag

mert az embereket a nevük azonosítja :)
persze te beírhatod a személyi számát is, meg mellé hogy "kőműves"

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1702) -NoVa- válasza Gabibácsi (#1701) üzenetére


-NoVa-
őstag

Szívtam vele már eleget céges domaintől az egészségügyi központon át a közlekedésfelügyeletig, hogy ugyanúgy hívtak valakit, mint engem, és valaki ezt elégnek gondolta. Meg a névmemóriám is kellően szar.

(#1703) Samott válasza Gabibácsi (#1701) üzenetére


Samott
addikt

Ha tudod a nevet, mert altalaban csak annyi marad meg bemutatkozas utan hogy Tibi, oszt ha melleirod hogy villanyszerelo akkor altalaban annyi eleg is. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#1704) Gabibácsi válasza Samott (#1703) üzenetére


Gabibácsi
tag

én biztos hogy nem ilyen nyakatekert hülye neveket írnék bele egy cikkbe hogy telóolajnyomásszerelőabenzinkútmellett tibi

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1705) Samott válasza Gabibácsi (#1704) üzenetére


Samott
addikt

Ezert nem te irod ezeket a cikkeket. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#1706) Frawly válasza didyman (#1671) üzenetére


Frawly
veterán

Természetesen alaplapostól cseréltem. Lőttem az eBayről bontott alaplapot procistól, nem is volt drága, valami 20 ezer alatt, i7-2620M van rajta, és az i7-es lapon van USB3 is. Arra kell figyelni, hogy jelszó ne legyen rajta. A másikat, amin az i5-2520M volt, eltettem tartalékba. Nem is rettenet drága ezeket a kis gépeket bővíteni, egyedül tényleg a RAM vészes csak, de az bármibe drága, teljesen mindegy, hogy DDR3 vagy DDR4, meg hány MHz-es, milyen időzítésekkel, lehúznak vele, főleg, ha valami normálisabb kit-et vesz az ember párban, újonnan, garival.

Ez az alaplapra forrasztott proci azért kicseszés csak, mert QM-es procit nem tudsz beletenni, csak M-es érhető el bele. Igaz ezt a bővítést megjártam egy Dell Latitude-dal, hivatalosan csak 35W TDP-s M-es procikat támogat, de nem hivatalosan használják emberek 45W TDP-s QM-ekkel, így mivel abban nem volt beleforrasztva a proci, vettem bele én is i7-3740QM-et, de ahogy beleraktam, kinyírta az alaplapot, de lehet a billentyűzet is ment vele.

Ezt a notebookscreen.eu-t megnézem, de nem hinném, hogy szállítanak Angliába. Ez a kompatibilitásos érv nagyon veszélyes, az eBay-esek pont azért küldenek TN-t, mert oda van írva a listing-be apró betűvel, hogy ha nincs nekik raktáron IPS, amit megrendeltem, akkor tetszés szerintivel helyettesítik. Ne helyettesítsék, TN panelem van már. De van egy kijelzős szaki a ThinkPad topikban, az írta, hogy IPS-ses panelekkel is sok a gond, ghostosodik, csíkosodik, pixelhibásan jön, nagy a minőségbeli szórás közöttük, azokkal is vigyázni kell. Én még ezt a drágább 180 ojrós árat is kipengetném érte végső kétségbeesésemben, de a Lenovo Parts Shop már regisztrálni sem enged a rendeléshez, kér cégszámot, adószámot, meg egy csomó olyan szart, ami magánembernek nincs. Pont azért mert olyan Átlag Józsit, amilyen én vagyok, nem szolgálnak ki. Nincs odaírva, de ők nagykerként működnek, és bár lehet egy darabokat rendelni, csak nem az átlag polgárnak. Azt meg ne mondd, hogy az átlag ember pénze mitől rosszabb nekik.

Az utolsó mondatodat nem értem, hogy érted, hogy teljesítményben nem hasonlítható össze? Az újabb Thinkpadekben hosszabb az akkuidő, mivel energiatakarékosabb a proci. Viszont pont ez a poén, hogy az ultraalacsony fogyasztás miatt a teljesítményük vissza van vágva valami 15W környékére, amibe a GPU-nak is bele kell férjen, így teljesítményben nem előrelépés, max. csak GPU terén. Meg az a baj ezekkel a 12 colos gépekkel, hogy 1366×768-as felbontásnál ragadtak meg, mindegy milyen drága panelt veszel bele, ez ma már kicsi. Hiába kicsi gép, nem lenne bele túlzás a FullHD, de akár még a 1600×900 is sokat javítana rajta, nem lenne túl nagy a PPI.

Így a következő laposnál azt fogom nézni, hogy QM-es procit is támogasson, legyen hozzá emberi áron FullHD IPS kijelző. Méret, akkuidő nem számít.

A RAM-ot szerintem mindenképp upgrade-eld az X220-ba. 4 GB Windows alá kevés, elindítasz egy Chome-ot, nem is kell túl sok tab, hipp-hopp elfogy nem csak a fizikai RAM, de a lapozófájl is, és jön sírni, hogy nincs több szabad memória, zárjak be valamit. Linux alá elég lehet. Ajánlott ma már min. 8 giga RAM-mal tolni, meg SSD-vel.

[ Szerkesztve ]

(#1707) qnadam válasza Frawly (#1706) üzenetére


qnadam
veterán

Ez az alaplapra forrasztott proci azért kicseszés csak, mert QM-es procit nem tudsz beletenni, csak M-es érhető el bele.

qm procit azért nem tehetsz bele, mert nem lenne elég hozzá a hűtés.
a 4 gb ram pedig azért elég a chrome-ban 10-20 lapra, esetleg wordexcel, kisebb bizbaszok mellé, nem hisztizik ram miatt. komolybbra nyilván több kell...

viszont ha a ram is szűkös, a kijelző is, proci is, akkor neked igazából egy másik gép kell, ahelyett, hogy ezt tömöd tele minden földi jóval (amit még épp bele lehet imádkozni). oké, az xps drágább volt érezhetően, cserébe minden gányolás nélkül van fhd ips kijelzője ghosting és egyéb nyűgök nélkül, van benne több ram, négymagos proci amivel még mindig csendes, az intel uhd 620 is kezd elég lenni kisebb igényű dolgokra, és nem 2 órát megy el akkuról, hanem nyolcat. pedig hidd el, hogy szerettem azt az x220-at :)

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1708) scaurus


scaurus
újonc

Meghalt Paudits Béla

[link]

"morci mellszobor koma" (Raynes)

(#1709) Frawly válasza qnadam (#1707) üzenetére


Frawly
veterán

A RAM bármibe drága. A proci sem szűkös még nekem, csak miért ne alapon bővítettem, hátha segít jobban kifutni játékok alatt az integrált GPU-t. Viszont abban igazad van, hogy az XPS jobban megérheti.

Mint mondtam, az akku engem nem érdekel, szinte mindig telepről használom, kvázi asztali gépként. A noti formátum csak azért kéne, mert az könnyen tudom költözéskor hurcibálni, meg kevés a hely az albiban, meg azt ágyban is tudom használni. Pedig már fontolóra vettem asztali gépet is, de csak az erős GPU miatt játékhoz.

Egyébként el kellett volna vigye a 45W TDP-s procit is az a Dell, az egy 14 colos, masszív gép, kellő hűtéssel, annyi, hogy a +10W miatt kicsit jobban melegszik a proci, de nem vészes, nem fut throttlingba a netes tapasztalatok szerint. Nekem viszont instant kinyírta a gépet első bekapcsoláskor, alaplaphibát villogtatva a ledeken át, elég nagy bukás volt anyagilag :(

Az X220-szal így sincs baj, de szerintem már mutatja a korosodás jeleit. Win10 megy rajta, de hivatalosan nem támogatott, GPU nem támogat Vulkant, 4K-t nem visz a gép, stb.. Ezt leszámítva ma sem rossz gép, ha valakinek alap igényei vannak, és nagy rajongója a hagyományos billentyűzetnek, persze pechemre én nem vagyok ilyen.

(#1710) Phülöp válasza scaurus (#1708) üzenetére


Phülöp
addikt

őszintén megmondva én már évekkel ezelőtt eltemettem magamban, nagyon csehül nézett ki

:(

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1711) didyman válasza Frawly (#1706) üzenetére


didyman
őstag

Azért írtam, hogy az LG javított megoldását szállítja a nbscreen, annál nincs se szellemkép, se csíkosodás. De nem hiszel nekem. Ők nem kiskínai, akik TN-nel helyettesítenek, tudják, mi az az IPS. Nem, nem az, amit Qnadam mond. :D Mi lenne, ha írnál nekik a szállítással kapcsolatosan?
Az enyémben elég a 4 GB, kösz. Vivaldival tolom. Az akkuélettartamra gondoltam, az a 2-3 óra, amit bír, nincs partiban a 13-as 5-8 órájával.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#1712) npera


npera
újonc

9 hónapos Mazda CX-5 rozsdásodik picit.

:Y

(#1713) Phülöp


Phülöp
addikt

kockásplédes topik

Készülünk a költözésre

és ezt kétszer

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1714) didyman válasza Phülöp (#1713) üzenetére


didyman
őstag

Ilves farkát hová teszed?

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#1715) Phülöp válasza didyman (#1714) üzenetére


Phülöp
addikt

van ott hely bőszen

úgy voltam vele, hogy ezt megveszem, csak kicsit lóg ki egyik irányban a megengedett méretből, oszt ha nem férnek bele, kieresztem a levüket - kisebb helyen elfér a maradék, meg tömeget is nyerek vele

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1716) -szabi-


-szabi-
őstag

Anime gif topik :)

üdv

Hozzászólások: 5.965; Csatlakozott: 2001. febr. 23; becenév: szabi;

(#1717) qnadam


qnadam
veterán

a ramiban estefelé már megvolt az új pápa.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1718) Phülöp válasza qnadam (#1717) üzenetére


Phülöp
addikt

megütlek

lábbal

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1719) eattila válasza qnadam (#1717) üzenetére


eattila
csendes tag

De a régit miért égetik el?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1720) BobaHWSW válasza Phülöp (#1713) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Udejofejek!

(#1721) Phülöp válasza eattila (#1719) üzenetére


Phülöp
addikt

csak egy maradhat

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1722) qnadam válasza eattila (#1719) üzenetére


qnadam
veterán

égessenek inkább gumiabroncsot?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1723) npera


npera
újonc

Jön a kis quadom, elvileg már itt van a városban.

2018-06-13 17:55:00 GOTHENBURG - SWEDEN Awaiting collection by recipient as requested
2018-06-13 08:57:00 GOTHENBURG - SWEDEN With delivery courier
2018-06-13 07:32:00 GOTHENBURG - SWEDEN Clearance processing complete at GOTHENBURG - SWEDEN
2018-06-13 07:00:00 GOTHENBURG - SWEDEN Arrived at Sort Facility GOTHENBURG - SWEDEN
2018-06-13 06:18:00 GOTHENBURG - SWEDEN Customs status updated
2018-06-13 06:01:00 COPENHAGEN - DENMARK Departed Facility in COPENHAGEN - DENMARK
2018-06-13 06:01:00 COPENHAGEN - DENMARK Transferred through COPENHAGEN - DENMARK
2018-06-13 00:26:00 LEIPZIG - GERMANY Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY
2018-06-12 22:33:00 LEIPZIG - GERMANY Processed at LEIPZIG - GERMANY
2018-06-12 21:07:00 LEIPZIG - GERMANY Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY
2018-06-12 05:35:00 HONG KONG - HONG KONG Departed Facility in HONG KONG - HONG KONG
2018-06-12 05:00:00 HONG KONG - HONG KONG Processed at HONG KONG - HONG KONG
2018-06-11 23:12:00 HONG KONG - HONG KONG Arrived at Sort Facility HONG KONG - HONG KONG
2018-06-11 22:11:00 HONG KONG - HONG KONG Processed at HONG KONG - HONG KONG
2018-06-11 15:50:00 HONG KONG - HONG KONG Shipment picked up

(#1724) npera válasza qnadam (#1717) üzenetére


npera
újonc

Felment minden a felhőbe? Ott biztonságban van állítólag.

(#1725) eattila válasza qnadam (#1722) üzenetére


eattila
csendes tag

Német dízelt.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1726) qnadam válasza npera (#1724) üzenetére


qnadam
veterán

úgy valahogy.

@eattila: ne essünk túlzásokba.

műszakin mondták, hogy erősen rohad az autó alja, ma végre el tudtam vinni a lakatoshoz, hogy nézzen már alá (nem elfoglalt ember, egy szimpla ránézésre mond két héttel későbbi időpontot), tudjam már meg, hogy kezdjek autót keresni vészesen, vagy mond rá olyan számot, amitől még nem sírok. mondott, az aljának letakarítása, kijavítása, alvázvédése stb meg a bal hátsó sárvédő gyógyítása meg a fényezés 150e alatt meg fog állni, de ez kb két évre oldja csak meg a problémát, utána ne akarjam megtartani az autót.

hát, legalább van két évem utódot találni neki :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1727) Phülöp


Phülöp
addikt

Boba,

csináljuk már azt, hogy te ellátogatsz ide helyettem, én meg irigy leszek

youtube

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1728) -NoVa- válasza npera (#1723) üzenetére


-NoVa-
őstag

Én teljesen vakon várom a fülesem, semmi tracking. Minden nap izgalom hazaérni, és nem látni a csomagom:)

(#1729) Phülöp válasza -NoVa- (#1728) üzenetére


Phülöp
addikt

mire nekem eszembe jutott, hogy ránézzek a tracking-re, már csengetett a futár

tegnapelőtt délután kattintottam az angol amazon-on

remélem, holnap is csenget

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1730) BobaHWSW válasza Phülöp (#1727) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Haha... Hat azt vagod ez felig kamu?

Meg van itt a vilagito oceanpart is csak epp szabad szemmel allig latod. A parton mar voltam, barlangban nem mert odaallitottunk, mondtuk helo epp itt vagyunk es mondtak OK, nezzunk vissza 2 het mulva elofoglalassal. Nem karacsonyi nyari szunetben kellett volna menni lehet.

(#1731) Phülöp válasza BobaHWSW (#1730) üzenetére


Phülöp
addikt

cgi a fele, de a maradék csak jó lehet tán

amúgy itt is van olyan hely, hogy kb. 4-6 hónap bejutni

valami sokezer éves föld alatti templom, még abból az időből, amikor Egyiptomban nem voltak macskák

örököltünk két jegyet, így megnéztük

tényleg qrva régi a hely

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1732) BobaHWSW válasza Phülöp (#1731) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Tervezzuk amugy menni mert miert is ne. Mostani project vege az tavasz kozepevel fog egybeesni. Kialarol venni 3 het szunetet es 2 hetre lemenni deli szigetre hegyeket nezni meg 1 hetrt az eszaki szigeten.

(#1733) qnadam


qnadam
veterán

emberek meg az igényeik. megkeresett valaki, hogy indul egy fagyis vállalkozása, kellene valami videó meg fotó. nagyon ügyesen mellékelt is videókat, hogy ilyet szeretne, ez tetszik neki. ezt a hármat linkelte. nem kérdeztem rá, de valami azt súgja nekem csendesen, hogy nem a häagen-dazs költségvetéséből kívánja ezeket megvalósítani :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1734) eattila válasza qnadam (#1733) üzenetére


eattila
csendes tag

Ó ilyet ismerek. Nemrég kértek ajánlatot webre meg it felügyeletre. Minden IS kellett volna bele. Skalazva. Opciosan. Csoportosan. Fancy cucc. Azota se irtak vissza.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1735) Frawly válasza didyman (#1711) üzenetére


Frawly
veterán

Kösz az infót. Megnéztem az oldalukat, egyelőre annak alapján úgy tűnik, hogy nincs nekik X220/X230-hoz semmilyen paneljük, de rájuk telefonok, ahogy javasoltad. Nekem mindegy milyen IPS, csak IPS legyen, nem ragaszkodok az SLB4-hez, lehet SLB[1-3] is, meg lehet az SLT[1-3]-széria is, csak ne legyen hibája, és ne verjenek át vele.

Azt viszont félreértetted, hogy nem csak a kínai küld TN-t. Az angol laptopscreenes kereskedők is. Mivel észrevették, hogy az X220/X230-ba az IPS kijelző hiánycikk lett, ezért palimadárcsalógatónak kiteszik reális áron a listinget IPS screenről (megadják ezt a LP125WH2-SLB4 meg hasonló kódot is), tehát még az sem gyanús, hogy túl olcsó lenne. Mire ideér, TN lesz belőle. Nem azért, mert ne tudnák mi a különbség közötte, megpróbálnak átbaccarintani, sok ember nem ért hozzá, nem veszi észre (vagy megtéveszti őket a modern TN panelek tűrhetőbb betekintési szöge és nem kérdezik le szoftveresen az EDID-azonosítót). Ha meg észreveszik, akkor meg mutogatnak az apróbetűre. Csak egyszer szoptam meg ezt eBay-en, mákom volt, hogy belement a visszaküldésbe, és visszakaptam a pénzem. Hála istennek nem próbálkozott be hülyeséggel.

(#1736) Frawly válasza -NoVa- (#1728) üzenetére


Frawly
veterán

A trackinget azért nézzed, a legtöbb online oldalon x napod van reklamálni. Nézz utána, nehogy túllépd, mert akkor bukod a pénzed. Neked érdeked látnod hol tart, meg a trackingből veszed észre általában azt is, ha fennakadt a vámon, és ha nem jön a postától, vámosoktól felszólítás vám és/vagy áfa fizetésére, akkor tudod, hogy nem fog megérkezni.

Én legutóbb egy USÁ-ból rendelt BT fülessel jártam így. Szépen látszott a trackingből, hogy Usákiát elhagyta, de az angol oldalra nem érkezett meg, ergó fennakadt a vámon, és felszólítás sem jött. Megreklamáltam, és visszakaptam a pénzem. Nem fog megérkezni soha. Gondolom a fószer nem mellékelt a csomaghoz vámnyilatkozatot.

Mert hiába vámmentes adott esetben értékhatár miatt, vámnyilatkozat kell róla, akkor is vámolják, csak azt állapítják meg a végén, hogy vámmentes, de az áfa akkor is rájöhet még. Itt Angliában még vámkezelési költség is van, hiába vámmentes adott esetben, akkor is vámolják, és annak van egy alap kezelési költsége, nem egy nagy összeg, valami 8 font, de azt mindenkinek a nyakába varrják minimum.

(#1737) Gabibácsi válasza scaurus (#1708) üzenetére


Gabibácsi
tag

És szegényből nem a szerepeire emlékeznek, hanem amikor kiakadt valami gagyi műsorban...
Pedig sok gyerekfilmben láttam.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1738) -NoVa- válasza Frawly (#1736) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ebayes cucc Japánból, azok gyorsak szoktak lenni. Ez épp a domestic sorting feneketlen süllyesztőjében áll 11 napja, szóval a vámon már bőven túl van, csak a Keleti PU-tól kell eljusson még pár km-t a postáig. Osakából a Keletibe 5 nap is elég volt :)

(#1739) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Szomszédban robotfűnyíró dolgozik, helyes jószág

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1740) LightBringeɍ válasza Gabibácsi (#1739) üzenetére


LightBringeɍ
újonc

Nálunk is minden 2. kertben valami Bosch vagy hasonló zöld gömböc surrog halkan fel-alá és szinte angol gyepet nevel minden szarból... Nem rossz cuccok, csak ne kapják fel és szaladjanak el vele. :P

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan

(#1741) Bujdy81 válasza LightBringeɍ (#1740) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Gondolom, úgy vannak vele, hogy ha valaki elviszi, akkor átmész a szomszédba és ott is van ugyanolyan... :D

(#1742) -NoVa- válasza Bujdy81 (#1741) üzenetére


-NoVa-
őstag

Elég a kerítést megemelni kicsit, átjön magától. Rutinosabbak hazaküldik tölteni, vagy átküldik a sajátjukat a szomszéd töltőjére, amíg az övék füvet nyír. Végtelen lehetőség.

(#1743) #09908736


#09908736
törölt tag

Jópofa, de otthagyja a levágott füvet, amit ha jót akarsz, utána összegereblyézel. :)

(#1744) -NoVa- válasza #09908736 (#1743) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ha pár naponta vág, akkor csak centis darabkákat hagy, amit már nem kell külön kezelni, és komposztálódik magában is, nem ez a lényege?

(#1745) #09908736 válasza -NoVa- (#1744) üzenetére


#09908736
törölt tag

Nemtom, nekünk nincs, de ismerős mondta, hogy ahol ő lakik, a közösségi robot után inkább összeszedi, mert nem túl kellemes komposztálódó füvön játszani a gyerekeknek.

(#1746) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Vasárnap esetleg Tatán ennénk miután kisétáltuk magunkat a tó körül.

Valami éttermet tudtok ajánlani, ahol van gyerekjátszó is?

Köfi

(#1747) eattila válasza -NoVa- (#1744) üzenetére


eattila
csendes tag

Kell mellé egy kültéri robotporszívó is. :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1748) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Vegyetek mazdát

https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2018/06/13/kilenc_honapos_az_autom_es_ilyen_az_alja/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1749) Samott


Samott
addikt

"Újdonság! Cukor-, tojás-, laktóz-, kalória mentes vegán fagyi" :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#1750) Phülöp válasza Samott (#1749) üzenetére


Phülöp
addikt

.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.