Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) BobaHWSW válasza qnadam (#1649) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Ok. Najo. Az sok.:D

Nalunk 2 emberre van 2 tablet (1pici android egy MS Surface) es 1 laptop. Ha nem lenne youtube es netdliz kepes tevenk akkor kene meg valami de igy pont elvagyunk.

Vegigdotozott napok estejen megy kicsit a ko papir ollo ki dolgozza ki elobb a kepeit (en lusta vagyok surfacen csinalni, i7es 17inches dellen kicsit egyszerubb).

(#1652) eattila válasza Grillo (#1646) üzenetére


eattila
csendes tag

Sokat segitek most. Anyunak piros lg van. 2 éves. Az emeletet intézi. Viszont a radiátorok alját ki kellett tömni, mert pont beszorul:D Amúgy szereti.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1653) eattila válasza BobaHWSW (#1647) üzenetére


eattila
csendes tag

En dx-es 35/1.8G-n agyalok... 40k. Nem kell, nincs ra okom sem, hacsak nem a mostansag szaporodo street probalkozasaimat vesszuk. De valahogy kene.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1654) BobaHWSW válasza eattila (#1653) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Errrr.... Hatooo... Nemtom mit mondjak. Amig az volt az egyetlen fix lencsem addig szethasznaltam. Amint lett masom, elo se vettem. Elmult mondjuk 4 evben sztem 2szer hasznaltam akkor, amikor magamra eroltettem a hasznalatat.

Nekem borzaszto mod nemjon be az a kepkivagas. Az 50es a kedvencem normal hasznalatra es 85 emberekre vagy "reszletekre". Sima korbejaros lencsenek egy 24milis obit jobban preferalnek dx nikonon. A 2szeres szorzoval a 17milis olympus lencse a kedvenc kepkivagasom ha ilyen varosjaros cucc kell.

Van fix 16milis f2es lencsem, az normal hasznalatra mar picit sok. Ejszakai fotozasra vettem es tajkepekre. Elsore bevalt, masodikra nem. A sigma 10-20 kategoriakkal borzasztobb de az, hogy zoom es nagyobb latoterh az sokat szamit.

Nem segitettem, mi?

Kolcsonkerni nem tudsz 1-2 hetre? Van egy erzesem, hogy a fotoidat, kepi vilagod es izlesed ismerve szerintem a 35os nem neked valo.

(#1655) -NoVa- válasza BobaHWSW (#1647) üzenetére


-NoVa-
őstag

Igazából az iPad Pro-val kevesebb a szívás, hogy nem igazi PC, mint a Surface Pro-val, hogy nem igazi tablet OS. Lightroom CC megy rajta, flickr megy rajta, rajzprogram akad bőven, játék meg app végtelen variációban.

Nekem a Visual Studio miatt lett a Surface, meg persze Unity. Ezek nincsenek iOS alatt, se egyéb appfejlesztési alternatíva. Semmi. Úgyhogy csak a céges iPad Air van nálam régóta, meg a saját Mini.

(#1656) -NoVa- válasza Grillo (#1646) üzenetére


-NoVa-
őstag

Xiaominak olvass utána, nem feltétlenül az aktuális csúcsmodellre kell menni. Van valami régebbi olcsóbb, ami sw updateben megkapta a csúcsmodell tájékozódási képességeit, arra lelkesek.

A saját aldis olcsó cucc azóta is teszi a dolgát, de el kell barikádozni a szobát, különben lelép és elbújik.

(#1657) BobaHWSW válasza -NoVa- (#1655) üzenetére


BobaHWSW
újonc

En Surfacet 99.9 szazalekban mostanaban photoshopra hasznalom 0.1% pedig edge, amin keresztul google drivera felrakom a vackaimat. Photoshsopot preferalom mert 1: amugyis fizetek az adobe photography izert evi 180 CADot ez 2: androidos appom amin wacom tollal rajzolok (artflow, valami 8 dollar) tud psd exportot es 3: ha surface utan photoshopban laptop+wacomtablan folytatni akarom a dolgokat akkor egyszeruen tudom.

Ipad ugyan erre lenne hasznalva kiveve, hogy photoshop helyett procreate. Tudom, hogy jo. Van ketto ismerosom (egyik legjobb baratom es a parja) akik concept artistok wetanal es ittott meloznak vacak dolgokon (starwars, marvel dolgok, disney... Lowbudget vackok) es mindketten a melojuk tulnyomo tobbsegeg ami 2d azt ipad+procreateben toljak.

Ami meg surfaceban vonzo az az, hogg a toll tud "hover"-t. Nemkell odaerintsem a tablahoz hogy lassam a brush epp milyen alaku es meretu. Alap dolog wacomnal, ipad nemtudja.

(#1658) eattila válasza BobaHWSW (#1654) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem, nem segitettel:) 28 milinek jobban orulnek, az teny. Ff 35-os lencse volt nalam. De azt nem szerettem, mert osszevissza fokuszalt. De belterben a latoszoge kiraly volt. Lanyomat portrezni tok jo. Odakint az 50 neha pont nem jo. Vagy tul rovid, vagy tul hosszu.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1659) qnadam válasza BobaHWSW (#1654) üzenetére


qnadam
veterán

Sima korbejaros lencsenek egy 24milis obit jobban preferalnek dx nikonon.

+1, én lepődtem meg a legjobban, hogy a fullframe-re tett 35-ös mennyire univerzális dolog.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1660) qnadam válasza BobaHWSW (#1651) üzenetére


qnadam
veterán

felgyűlt :) és ebben nincsenek benne a droidos cuccok meg a zasszony dolgai.
van asztalinak egy dell precision workstation, a nas egy hp g8 microserver. a noti egy dell xps, zasszony gépe egy e7440. ehhez jött egy dell latitude 6230 ami csak egy projektre kellett, azt el is kellene adni hamarosan, a maradék meg csak úgy van. a gigabyte brix valószínűleg médiajátékos lesz, a benne levő celeronnal már pont egy kicsit kellemetlen böngészni :( pedig amúgy tetszene. eddig voltak a használhatók.
van még ilyen maradék thinkpad t60 (majd eladom, csak előbb kicserélem a döglött tapipadot a törött palmresttel együtt. aha, 15" 4:3 kijelzős gép, a legritkább változat, gyakorlatilag nincs hozzá alkatrész... azóta vár szegény), van egy x200 (tesómé volt, asse tudom, mi van vele), van valami régesrégi istentelen méretű és súlyú dell inspiron. a w8 vasak meg kb semmire se valók :) meg valami fiók mélyén még akad valami asus 9" netbook. működik, a dög akksitól eltekintve semmi baja, épp csak nem jó semmire. tabletnek van egy ipad air, azt meg már csak a kopterhez használom, netet se látott kb egy éve.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1661) BobaHWSW válasza eattila (#1658) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Fokusz tok8, ff35os lencse ugyan azt adja mint dx35os lencse csak nagyobb. Dz vazon tok8. Ha tetszett amugy a kepe akkor hajra.

A 35 f1.8G az baromira kicsi, konnyu lencse. Alig veszem eszre, hogy a vazon van. Az 50 f1.8G-nek egyertelmuen szebb kepe van (kontraszt, elesseg, kep szele) de az lehet azert mert FFre szant lencset hasznalok Dxen es a fincsi kozepet hasznalom a lencse kepenek. De amugy a 35milis is elmegy de teny, kb a jelenlegi legrosszabb fix lencsem. 16milis samyang, 50, 85, 105 nikonvan most nalam kint es mind jobb. De ez csak pixelpeeping. Kepkivagas ugyis fontosabb.:)

(#1662) BobaHWSW válasza qnadam (#1659) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Hja. 50 milivel latod FFen azt amit a sajat szemeddel is latsz. 35milin latos viszont azt a kepen amirol az agyad azt hiszi, hogy latja. A szemed jar ideoda folyamatosan es kiboviti a latomezod de eleg kemenyen. Igy fizikailag jem de benyomasra helyesebb kepet ad a 35.

Joaz.:) Szeretem en is.

(#1663) qnadam válasza BobaHWSW (#1662) üzenetére


qnadam
veterán

:R
érdekes, hogy crop vázon egészen szerettem az ötvenest, teljesen otthonos volt az a 75 mm, most viszont ff-en a 85 egyre kevésbé kényelmes, az ötvenes meg mindig olyan semmilyen volt. van itthon egy 50/1,8 meg egy 50/1,4 is, de alig vannak vázon.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1664) BobaHWSW válasza qnadam (#1663) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Lehet az a par fok field of view kulonbseg teszi kenyelmetlenne. En meg Vancouverben kiprobaltam milyen fotozni parom a 135 f2.8-al. gyonyoru szep kepe van de mondta, hogy teljesen nevetseges az egesz, hogy a vilag vegerol ordibalok neki hajoljon elorebb 5 centivel olyan messze kellett menni. :D

[ Szerkesztve ]

(#1665) qnadam válasza BobaHWSW (#1664) üzenetére


qnadam
veterán

lehet. ki kellene próbálni a 70-200 rövidebbik végén :)
most egy 150-600-on gondolkozom... de igazából semmi szükség rá :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1666) BobaHWSW válasza qnadam (#1665) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Figyelj valtott kezzel fogd a lencset kulonben feloldalasan leszel kigyurva!:D

55-300at mar parszor hasznaltam tajkep fotozasra is. Egesz bejon.

(#1667) qnadam válasza BobaHWSW (#1666) üzenetére


qnadam
veterán

lehet hogy itt jön el a pont egy monopod beszerzésére :) néhány város-táj-ilyesmi lenne nekem is a cél. bérelni nem hiszem hogy megérné, inkább várok ebayen egy olcsót, aztán ha meguntam, eladom. mint a laptopokat.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1668) Frawly válasza Phülöp (#1637) üzenetére


Frawly
veterán

Ejjnye, mi az, hogy iguángyíkemberek még Win7-eznek? Meg beengedik ciciembert a gépbe takarítani? Akkor már inkább a vírusok meg a botnettagság :DDD

Én is 2. genes ThinkPadet használok, de ilyen 12 colos kis szart (X220). Csak én fél terás SSD-t, i7-es procit, meg 16 giga RAM-ot vágtam bele. Az utóbbit kicsit megbántam, mert marha drága volt, és nem használom ki, bőven ellennék 8 gigával, a Linuxnak úgyse kell sok RAM, 10-12 giga fölött nem használtam még soha, pedig ramdrive böngészőcache-hez, meg minden szar fut, 2 böngésző sok füllel, meg nem nagyon zárok be semmit, jellemzően 4-6 giga környékén vagyok csak. De úgy voltam vele anno, ha költök rá, akkor nem fillérezek, és kimaxolom, le lesz róla később a gond. Tervezek még bele tenni IPS kijelzőt is, de nehéz hozzájutni, hiánycikk mindenhol, eBayen átb4×nak vele, IPS-nek van hirdetve és TN panelt küldenek, a Lenovótól meg nem lehet közvetlen rendelni, csak ha cég vagy (meg drága is náluk, 180 euró, az alapgépet olcsóbban vettem).

Ha ez tönkremegy, akkor helyette 450, 460, 550, 560-as Thinkpadet tervezek. Túl régit nem, mert az újabbakban a GPU is erősebb, meg többféle videóformátumot tud hardveresen gyorsítani, 4K-ban is. Viszont a 4-8. gen Core i procikkal az a bajom, hogy U-sak, ilyen visszavágott ultralow voltage procik, kicsi TDP-vel, és nem jelentenek előrelépést sebességben az 1-3. gen Core i M-es procikkal. 12 colos gép meg nem éri meg, mert elég gyenge kijelzőt tesznek beléjük, ilyen 1366x768-as felbontások jellemzőek, meg a proci is forrasztott bennük, ezért alaplapostól lehet csak cserélni.

Kínai laptopot, meg cerkás gépet és netbookot nem vennék viszont. A mai weboldalak meg böngészők olyan durvák, hogy i3 M vagy U a minimum, az ilyen M3, Celeron N, Atom, stb. letérdelnek 1-2 komplexebb weboldaltól, megeszik őket reggelire a scripthegyek. Akkor már ugyanabban az árban vagy olcsóbban egy használt üzleti noti, nem csak a Thinkpad jó, lehet Dell Latitude, vagy HP Elitebook vagy HP G-széria is, nem drágák már a régebbi genesek még i5-i7-es procival sem. Egyedül a RAM mocsok drága még mindig, de min. 4 GB-tal adják ezeket, de ha nem a legolcsóbbat veszed, akkor 8-cal is megkapni őket kicsit drágábban. Az SSD meg kvázi kötelező ma már mindenbe, főleg ha Win10-et akarsz használni, az nagyon lemezintenzív OS, ótvar lassú laptop HDD-ről meg SD kártyáról, stb..

(#1669) eattila válasza BobaHWSW (#1661) üzenetére


eattila
csendes tag

Amugy tetszett. Az nem tetszett, higy alig lott eleset. Vagy ami keresoben wles volt af-el, az gepen volt homaly es forditva. De ez a konkret lencse d600-on es 750-en is ezt csinalja.

50-bol meg D van nekem.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1670) Gabibácsi válasza Frawly (#1668) üzenetére


Gabibácsi
tag

Too much information

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1671) didyman válasza Frawly (#1668) üzenetére


didyman
őstag

Te farkaskoma, hogy cseréltél CPU-t egy olyan alaplapon, amire az rá van forrasztva? :DDD
IPS kijelzőt a notebookscreen.eu-n szerintem találsz (SLB4-es LG-t, az már nem szériahibás, mint a korábbiak). Én 18-ért megkaptam, a normál bolti ára azt hiszem, 23 volt. Bent vannak a Lehel tér mellett, be is szerelik. A teljes típusa LP125WH2-SLB4, lehet, hogy kompatibilis másik lesz helyette, de szart nem hoznak. Hívd fel őket.
Hja, és az X220 az utolsó rendes Thinkpad X. Nyilván az van nekem is, i7, SSD, 4 GB RAM, hibátlan gép. A céges egy Thinkpad 13, egy lapon sem lehet említeni a kettőt. Mondjuk teljesítményben, akkuidőben sem. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#1672) chris-77 válasza eattila (#1669) üzenetére


chris-77
újonc

"12 colos gép meg nem éri meg, mert elég gyenge kijelzőt tesznek beléjük, ilyen 1366x768-as felbontások jellemzőek"

Akkora colon nehogymá ne legyen elég az a felbontás!! 82 centis tévén nem zavar..

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#1673) Gabibácsi válasza didyman (#1671) üzenetére


Gabibácsi
tag

zui

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1674) chris-77 válasza eattila (#1669) üzenetére


chris-77
újonc

"az ilyen M3, Celeron N, Atom, stb. letérdelnek 1-2 komplexebb weboldaltól, megeszik őket reggelire a scripthegyek"
Nekem egy ilyen -> [link] kisgépem van és nem okozott még neki gondot kb semmi.
Mutass már légyszi egy ilyen honlapot! Letesztelném vele..

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#1675) eattila válasza chris-77 (#1674) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem tudok, mert nem én írtam ezeket amikre válaszolsz nekem :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1676) chris-77 válasza Frawly (#1668) üzenetére


chris-77
újonc

..

[ Szerkesztve ]

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#1677) chris-77 válasza eattila (#1675) üzenetére


chris-77
újonc

Bocsi :B
Természetesen Frawly-nak szólt mindkettő válaszom..

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#1678) LightBringeɍ válasza qnadam (#1642) üzenetére


LightBringeɍ
újonc

Igen, ehhez is 3 év helyben gari van, amihez vennék 99 €-ért 2 év terjesztést (aksi is benne van 30€ önrésszel).

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan

(#1680) Samott válasza -NoVa- (#1679) üzenetére


Samott
addikt

Uh bakker, mindennek fel fog menni az ara. A Ramiris rohadt nagy.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#1681) -NoVa- válasza Samott (#1680) üzenetére


-NoVa-
őstag

Most kicsit kevésbé nagy.

(#1682) eattila válasza -NoVa- (#1681) üzenetére


eattila
csendes tag

Biztos akksi a ludas?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1683) Samott válasza eattila (#1682) üzenetére


Samott
addikt

Az oltas nehezsegei miatt valoszinuleg, aztan hogy mibol indult az talan soha nem fog kiderulni. Mondjuk lehet hogy az is volt a cel. Majd a biztosito kideriti. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#1684) -NoVa- válasza eattila (#1682) üzenetére


-NoVa-
őstag

Bármi.

(#1685) BobaHWSW válasza -NoVa- (#1681) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Baaaahhhh... Mintha valami katasztrofafilmbol lenne egy kepkocka.

(#1686) guga


guga
Közösségépítő

Utóbbi időben sokszor be kellett térnem alkatrészekért, de soha nem láttam vásárlót, így ha az enyém lenne egyértelmű, hogy hagynám elporladni.

Élőben megy: https://zoom.hu/hir/2018/06/13/valami-eg-budapesten/

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#1687) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Egyelőre nem sikerült a kommentelőknek eldönteni, hogy 520D-t vagy 1.9 TDI-t járatnak hideg motorral.

(#1688) Samott válasza BobaHWSW (#1685) üzenetére


Samott
addikt

Szakmai ártalom. :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#1689) -NoVa- válasza BobaHWSW (#1685) üzenetére


-NoVa-
őstag

Támadás a fehérház ellen?

(#1690) Samott válasza -NoVa- (#1689) üzenetére


Samott
addikt

A feharhaz egy kicsit feljebb van. :) Erre a kepre meg valaki irta hogy biztato a latvany, mas meg hogy kar lenne az epuletert. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#1691) qnadam válasza chris-77 (#1672) üzenetére


qnadam
veterán

gondolom a 82 centis tévén nem is ui-t nézegetsz. kevés, nekem is volt x220-am.

@Frawly: lehet bele tenni nagyobb felbontású kijelzőt, de sokba lesz, és nem egyszerű. ki kell hozni a dokkportról az egyik displayportot, és akkor arról mehet egy edp kijelző, de akkor már a fényerőállítással is trükközni kell, meg állítólag energiagazdálkodásilag sem ideális a dolog.

vagy beleteszel egy azonos felbontású ips panelt, és akkor máris mondhatjuk, hogy az ips feloldása image persistence screen. (nem használhatatlan nyilván, de tényleg furcsa, hogy a hosszabban fent levő képek beragadnak kicsit)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1692) chris-77 válasza qnadam (#1691) üzenetére


chris-77
újonc

82-es IPS TV és legfőképp PC-re kötve, monitornak használom.

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#1693) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

https://totalbike.hu/sebessegoltara/2018/06/13/termekteszt_novus_no.1_muanyagtisztito/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Gépátvétel Gábor
Motorpartsshop Zsolti

Kéne még a telós bandi meg a bőrös pityu

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1694) eattila válasza Gabibácsi (#1693) üzenetére


eattila
csendes tag

Azonosítani tudni kell. Nem mindegy, hogy Nagymellű vagy Mélytorkú Andit akarja hívni :D Pláne,ha nincs keresztmetszet a skillekben :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1695) -NoVa- válasza Gabibácsi (#1693) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mert helyben a QAkos, PDFZsu meg a Recepcicó az más? Veled van a baj, hogy nem készítesz egyéni igények szerint ruhát. Régen tele volt a telefonom kontaktlistája mindenféle névvel, de ha villanyszerelő kellett, esélytelennek tűnt közöttük megtalálni azt az egyet, aki bevált villanyszerelő. Manapság a V betűnél kezdem a keresést, és ott van, és nem érdekel a neve.

(#1696) LightBringeɍ válasza -NoVa- (#1695) üzenetére


LightBringeɍ
újonc

Én ebből egy kombit használok, igaz kb. 3 mp-el tovább tart egy kontakt felvétele, de cserébe a nevét is tudom és úgy van sorbarakva/megjelenítve/elmentve (droid verziótól függően bekarikázandó), ahogy én akarom...

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan

(#1697) eattila válasza LightBringeɍ (#1696) üzenetére


eattila
csendes tag

Én a cég helyére vagy becenévhez szoktam beírni, ha spec foglalkozása van.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#1698) Gabibácsi válasza -NoVa- (#1695) üzenetére


Gabibácsi
tag

régimódi vagy
nekem a telefonban ott a név,és alatta hogy amúgy kijaz
és ha rákeresek arra hogy kijaz, kiadja a nevet is
gondolom androidon is megy ez :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#1699) b0rZ válasza -NoVa- (#1689) üzenetére


b0rZ
aktív tag

Ramiris a felhőbe migrálódott... :(

(#1700) -NoVa- válasza Gabibácsi (#1698) üzenetére


-NoVa-
őstag

iOS-en is Google accountot szinkronizáltam, tudom hogy tudja. De miért jegyezném meg a nevét, amikor összesen annyi funkciót várok el attól az embertől, hogy szűnjön meg a kiváltó ok, ami miatt épp ott van, vagy én vagyok ott nála.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.