Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#106801) Samott válasza npera (#106799) üzenetére


Samott
addikt

Igen, neztem kozben a wikin, ok is egy olyan fordulatot hajtanak vegre mint itthon a Jobbik. Vicces, de az amcsi demokrata part a 60-as evekig "nacibb" volt mint a republikanusok, tamogattak a szegregaciot, meg ilyenek. Most meg ugye...

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#106802) A. Crowley


A. Crowley
csendes tag

Ha nem mész el dokihoz egy pozitív PCR teszttel, akkor esélytelen, hogy bekerüljön az EU Covid igazolásba, hogy gyógyult vagy. Még 1180 antitesttel sem.

(#106803) Jahno válasza A. Crowley (#106802) üzenetére


Jahno
őstag

Csomó ismerős antitest/gén (sosem tudom már melyik melyik) alapján kapott kártyát, nem PCR kellett hozzá hanem centaur.

(#106804) A. Crowley válasza Jahno (#106803) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Igen, de mivel nekem van védettségim oltásra, nem kapok újat antitestre, és be sem vezetik a covid eu rendszerbe, hogy gyógyult vagyok.

(#106805) blueboi69


blueboi69
csendes tag

May be an image of 4 people and text that says "More Tudsz Tudszkínau? Igen. Akkor mondj valamit. Ezeröccá."

(#106806) npera


npera
újonc

(#106807) zetor2000


zetor2000
senior tag

Irodaszék kálvária letudva... a nyertes a BlackFriday alkalmából 40€-vel jóárasított NeueChair+fejtámla 667€-ért, ebben benne van a szállítás, amint lehet, nyomkövetéssel.
Azt írták, hogy normál esetben ez 4-5 nap, szóval remélem, egy hét múlva már itt van a lakásban :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#106808) Sipi-


Sipi-
tag

Vajon melyik lehet az erősebb: Raspberry 3 vagy egy D425 Atom CPU-s gép? Vagy esetleg egy Raspberry 4?
Az Atom-os gép mellett szól, hogy van rajta sata, így nem USB-n kell az SSD-t rálógatni. Fogyasztásban túl sok különbség nincs, mivel az Atom-os gép 20 wattot fogyaszt terhelve, üresjáratban pedig 17-et.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#106809) Jahno válasza Sipi- (#106808) üzenetére


Jahno
őstag

No de mire? 4eshez mi alig találtunk még támogatást, igaz nem múlt héten volt.

(#106810) npera


npera
újonc

60-as évek űrtechnikája, Apollo S-band rádiója.

(#106811) Jahno válasza npera (#106810) üzenetére


Jahno
őstag

Azért van ott oroszos gányolás rendesen :-O És ilyen csatikat, megoldásokat máig használunk. Modulos végfokok is maradtak, alapja ugyanez még a digitális cuccoknál is.

És a nagy kedvenc pont idehaza van, ezt már mutattam: [link]

(#106812) Sipi- válasza Jahno (#106809) üzenetére


Sipi-
tag

Bármire és mindenre.
Most egy RPi 3-mon fut webszerver, mqtt szerver, adatbázisszerver, samba fileshare, torrent, stb.
Kicsit swap-el a munin szerint, de alapvetően bírja.
Viszont majd lehet, hogy játszadoznék Home Assistant-al is, mert úgy tűnik a mostani okosotthon központ el fog majd halálozni (sokaknak meghalt már a házban).

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#106813) npera


npera
újonc

Nova, rajzolom a Fusion adaptert Fusion alatt. Javítom a korábbi kijelentésemet. A kapott modell nem 80%-os, inkább 50% körülire teszem.

A bepattintó fülekkel mókázom most, szemmértékre egész eltaláltam, aztán persze subleroztam is erősen.

A szemüvegbe menő lábak is érdekes móka lesz, mert jó mélyen van és sublerrel sem egyértelmű mérni. De ez benne a kihívás.

Most MineCraft kulcstartókat nyomtatok a kölyköknek (van itt egy kölcsöngyerek is), az lesz majd a "mágikus kulcs".... :C

(#106814) eattila


eattila
csendes tag

#kovid

Csütörtökön szóltam a dokimnak, hogy jól vagyok. Ő meg jelezte az ANTSZ-nek, hogy jól vagyok. mivel pénteken telt le a 10 nap (szerintük, szerintem csütörtökön), ezért ma, szombaton hívtak fel, és küldték a határozatot, hogy szabad vagyok. Azzal a lendülettel le is töröltem a HKarantén appot. De csak küldték a felügyeleti vackot. Írtam a weblapon az üfsz-nek, hogy van határozatom, stb, mi legyen. Azt mondta, hogy hagyjam figyelmen kívül.
Később hívnak a rendőrkapitányságról, hogy miafene, nem reagálok az appban a kérésre. Elmondom, hogy határozat, népegészségügy, stb. De szólhattam volna nekik. Én. Nem értettem, mert se az appban nincs erre lehetőség, se a weboldalon nincs ilyen infó. Meg ha jól tudom őket nem nekem kéne értesíteni.
Szóval kicsit lecsesztek, én elnézést kértem, és végre már csak a gyerek van karanténban.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#106815) npera


npera
újonc

1975 Honda CT90 újraépítése, miután Alaszkát átszelte Észak-Déli viszonylatban. Nem beszélnek sokat, de szép alapos munka önmagában is elég sok élvezetet ad.

(#106816) npera


npera
újonc

(#106817) eattila


eattila
csendes tag

Apropo azt lattatok, hogy Madonna mennyire vallalhatatlanul nem onmaganak nez ki?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#106818) npera válasza eattila (#106817) üzenetére


npera
újonc

Madonna és Guy Richie uniójából Jonas Åkerlund hathatós segítségével lett a Confessions on a Dance Floor album és az ezen alapuló koncertsorozat. A londoni eseményt felvették DVD-re is, az asszonynak és nekem egyfajta benchmark élmény lett. Erre már kábé megtanult énekelni (Evita miatt), Guy Richie mellett nagyon kreatív lett és az őrült svéd rendező segítségével elképesztő látványvilágot rittyentettek a koncert mögé.

Utána szétment az angol rendezővel, aztán jött a mindenféle street, hip-hop és ki tudja milyen vonulat, ezzel párhuzamosan pedig totálisan szétvarratta magát.

Azóta elengedtem a zenéjét.

Ez volt a csúcs, a londoni koncert...

(#106819) npera


npera
újonc

Ma voltam egy igazi focimeccsen, életemben először. Mivel gyerekeket edzek, ezért ez elég nagy szám :C

A kiscsajok szezonzáró edzését egy közös kvízzel és fííííkával ünnepeltük, aztán az egyik edző kapcsolatán keresztül kaptunk jegyeket a svéd nemzeti liga meccsére a "régi" Ullevi stadionba, ami igazából az újabb, mert pár éve teljesen újjáépítették. Összesen 16 kiscsaj jelentkezett, azokat felvettük a falu focipályája melletti parkolóban, aztán irány a belváros. Nekem 2 kiscsaj jutott, egyből bevették magukat a 3. üléssorba, mert ott lehet bandázni.

A stadionhoz pont időben értünk, van alatta egy föld alatti garázs, ott leparkoltunk, aztán csak fel kellett menni. Megpisiltettük a kiscsajokat, mindenki kapott kis nasit, aztán irány a lelátó.

Még sosem voltam meccsen, ezért semmiféle tapasztalatom nem volt. Vittem magammal egy plédet, hogy ne a hideg széken kelljen ülni, ami pont jó volt 2 székre is, így az egyik edzőanyuval megosztottuk a plédet. A lánya fázott, így azt átvettem és olyan jól elvolt, hogy az egész meccs alatt az ölemben ült és mókázott.

A göteborgi IFK csapat 4:0-ra szétgyalázta az idegen csapatot, ebből 3 gólt láttam is. A negyediket éppen a kiscsajjal beszélgetés miatt elmulasztottam. A stadion túlsó oldalán "ültek" (ugráltak főleg) a helyi ultrák, ők nem voltak túl csendesek. Volt hangulat rendesen.

Hazafelé 3 kiscsajt vittem, aztán vége is lett a napnak.

Itthon a lányom legjobb barátnője még maradt plusz egy napot, így ma is itt alszik. Hoztam neki az anyjától friss ruhákat, aztán holnap én adom le suliba.

Ma sem kell majd altatni vélhetően, csak bedőlök az ágyba, aztán kész...

(#106820) zetor2000 válasza npera (#106819) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én fiatal hülyegyerek koromban voltam meccseken. Az volt, hogy akkor szemben laktam az MTK pályával, és nem volt nehéz bejutni a 2. félidőre. Pár meccset láttam így. Aztán ide nem volt messze a Népstadion - pár megálló, szóval ott is voltam. Azok főleg nemzetközi meccsek voltak. Párszor hajigáltak be pénztárgépszalagot... ami nem repült eléggé messze, azt mi vettük kezelésbe :D Ezen időben ragadt rám pár rigmus, meg szurkolói nóta, vagy mi.

Aztán elköltöztünk, és asszem egy Újpest - valaki meccsen voltam, ami érdemleges. Meg ismerős gyereke játszott valami megye X-ben, azon voltam talán 2x, de az nem volt valami említésre méltó. Max a csapos a pálya szélén, mert az úgy nézett ki, mint a Danny Trejo :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#106821) Jahno válasza npera (#106819) üzenetére


Jahno
őstag

Mi meg végre eljutottunk Inotára az erőműbe. Ezer éve gyúrtam rá, de nem akartam sem belógni sem semmi és most belefutottam egy hivatalos szervezésbe. Persze jó pénzért, de külön fotós túra ilyen gyagyásoknak. 10 fős mini csoport, abból 5en mi voltunk :C Előtte este derült ki, hogy a többieket szintén ismerjük, így már testületileg lehetett marhulni.

Sajna a kazánház már nem úgy néz ki, mint a fejvadászban, de pincétől-padlásig bejártuk. Kazánház, szénrakodó, egyéb üzemi területek, ipari daruk, turbinacsarnok, irodai és vezérlős részek, kimentünk a tetőre és be lehetett menni a hűtőtornyok közepébe. Idő kicsit vacak volt, de nézzük a dolog jó oldalát, mert november végén azért lehetett volna még rosszabb.

Összességében bazi nagy és érdekes volt, sok helyen szűk szervíz járatok, nagy mélység a közepén.

(#106822) hobizoli válasza Jahno (#106821) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ezt miert nem durjak mar le?
20+ eve ott all csak :U

katonasag megcsinalhatna egy robbantasi hadgyakorlatkent, vagy a Gripen-ekkel bombazasi gyakorlatkent celnak hasznalni

:DDD

több drón kell ;P

(#106823) Jahno válasza hobizoli (#106822) üzenetére


Jahno
őstag

Folyamatosan csinálják, a kéményt robbantották, mert az olyan, de ez tele van fémmel meg összevissza mindennel és szépen bontják. Nem azt mondom, hogy ma is 200an ezen dolgoztak, de képeket nézve hónapról-hónapra kevesebb benne a cucc. Végén a betont lehet robbantják, majd kiderül.

Mellékesen filmesektől jól termel, nem érdemes vele túl gyorsan haladni (:-

(#106824) zetor2000 válasza Jahno (#106823) üzenetére


zetor2000
senior tag

Még általánosban (~30 éve) volt osztálytársam bátyja dolgozott ipari alpinistaként.
Ő mesélte, hogy ilyesmiket is bontanak, meg festenek tornyokat stb. Egy gabonasilót kellett elbontani, ehhez kellett robbanó tölteteket befúrni, de nem csak alulra, hanem az íves részre, de ott hintázni kellett mindenféle Hiltikkel, mert fentról belógva még volt vagy 3-4 méter a falhoz. Azt mondta, nem volt egyszerű. Tele van vassal, ~20 centinként van benne egy 2 centis szál. Ez az inotai monstrum is tuti legalább annyira tele van vassal.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#106825) Samott


Samott
addikt

#soseleszvege

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#106826) Grillo


Grillo
senior tag

Na, jól indul a hete az ITnak, folyosóra belépve erős szag, ami többek szerint a másik szint WC-jének szétverésekor rosszul megoldott szagból, és valamilyen füstből állhat, ami a szerverszoba előtt állva erős érzéseket ébreszt párunkban. Főleg, mert nem elérhető a szerver. ITről már jópáran karanténban amúgyis. Fasza lesz.

(#106827) blueboi69 válasza npera (#106818) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hehehe, Confession tour felvételeket akkor hallgattam, néztem, amikor először lett FHD tv-m.
Tényleg jó performanszok.

(#106828) Jahno válasza zetor2000 (#106824) üzenetére


Jahno
őstag

A kémény jó eséllyel marad, mert műemlék lesz.

És nem csak a fal van tele vassal, hanem a berendezés is az. Bár több válaszfal üvegtéglás, az elég érdekes.

(#106829) npera válasza Jahno (#106821) üzenetére


npera
újonc

Elképesztő léptékek vannak, ahogy nézem. Jó móka lehetett.

(#106830) Jahno válasza npera (#106829) üzenetére


Jahno
őstag

Eleve egy kazán nagyobb, mint egy kisebb lakóház. Ebből volt 7 darab vagy mennyi. Bár nagy részének már csak a helye létezik, de tetején még ott volt a tölcsér, ahova futószalag vitte a szenet. Alul meg ki a salakot.

Amúgy fele ma is működik, még trafóház és villamos elosztó van a logisztika miatt. Voltak aranyos fázissínek :C

Az másik, hogy 120 megawattot tudott elektromos termelésben, ami nem túl sok...

Azért ami vas onnan hulladékban kijön, abból elég sok sört lehetne venni. Képeket meg láttad, jól el volt a sok gyagyás :DD

(#106831) eattila válasza npera (#106818) üzenetére


eattila
csendes tag

Azért azután is volt pár jó zenéje. Gyerekkorom óta szerettem a zenéjét. Mindenfajtát. Az Evitát pont nem. De ahogy most kinéz, az szánalmas. Nem tudom, hogy most hogy énekel.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#106832) eattila válasza Jahno (#106821) üzenetére


eattila
csendes tag

Ez király lehetett!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#106833) eattila válasza Grillo (#106826) üzenetére


eattila
csendes tag

Ez szerintem jel...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#106834) Jahno válasza eattila (#106832) üzenetére


Jahno
őstag

Azbiza, Többi kép a szakcsoportban (:-

(#106835) npera válasza eattila (#106831) üzenetére


npera
újonc

Én úgy tudom, hogy az Evitára ácsingózva még énekelni is hajlandó volt megtanulni. Utána tényleg jobban ment neki az ének.

Hogy most mit ad elő azt már nem is követem, a Niki Minázsos vonalnál elengedtem :U

(#106836) Grillo válasza npera (#106835) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekem az evita nagyon furcsa volt, mert anno megvolt bakeliten magyarul, és én így ismertem a dalokat.
A filmet nem is tudom, láttam-e.

(#106837) Sipi-


Sipi-
tag

Főleg a nagyobbik gyerek már egy hete rágja a fülemet, hogy rakjam fel a teraszra a világítást. Ma rászántam magam, persze akkor, amikor már hideg van és fúj a szél is normálisan :W
Lehet, hogy rendelek jövőre erős mágnest, azt rárögzítem valahogy és akkor kb. 5 perc alatt fel tudom dobálni, nem kell kábelkötegelőzni.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#106839) Jahno válasza Sipi- (#106837) üzenetére


Jahno
őstag

Erős mágnest vincsikből kell kiszedni, de ilyenhez oldható kábelkötegelő vagy tépőzár és kész.

(#106840) Sipi- válasza Jahno (#106839) üzenetére


Sipi-
tag

Tavaly oldható kábelkötegelővel raktam fel, de elöregedtek, idénre merevek voltak és törtek (kb. 2-2,5 hónapot voltak kint tavaly télen).

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#106841) Sipi-


Sipi-
tag

Kíváncsi vagyok mi lesz a Gattyános sztori vége. Nem hülye, mocskos gazdag is, nem tudom mit akar elérni ezzel.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#106842) vkp válasza Sipi- (#106812) üzenetére


vkp
aktív tag

HA az jóság, vagy 3 éve nyúzom. Viszont az rpi-ről lebeszélnélek, mindenképpen valami X86 vonalon indulj el, az sem baj, ha vmware felmegy rá. Csodás dolog a VM snapshot, életet tud menteni...

(#106843) Sipi- válasza vkp (#106842) üzenetére


Sipi-
tag

Akkor inkább USB-s z-wave eszközt vegyek, ne az rpi-re rakhatót?
Minden eszközünk z-wave, mert a lakáshoz az járt :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#106844) blueboi69 válasza Sipi- (#106841) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na ezen gondolkodtam én is!
Mert amúgy szavaznék rá, hiszen végre nem kéne a politikai alakok közül választani, viszont benne van a pakliban, hogy fideszbérenc és azért került játákba, hogy az ellenzéki választókat megossza.

Esetleg lehetne, hogy a teljes ellenzék helyett lenne ő? :)

(#106845) Jahno válasza Sipi- (#106840) üzenetére


Jahno
őstag

Zöldet végy, amit kertészcuccnak hívnak. Bár érdekes, hogy egy szezon alatt megette magát, azt még a legegyszerűbb is bírni szokta :-O

(#106846) Samott válasza blueboi69 (#106844) üzenetére


Samott
addikt

Tul keson jelentkezett be. Amugyis a Kutyakra kell szavazni.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#106847) eattila válasza npera (#106835) üzenetére


eattila
csendes tag

Én se, a régi dalait hallgatom néha.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#106848) eattila válasza qnadam (#106838) üzenetére


eattila
csendes tag

Te voltál az operatőr?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#106849) JonesC válasza Samott (#106846) üzenetére


JonesC
csendes tag

Ja, a kutyákok jófélék :)

(#106850) vkp válasza Sipi- (#106843) üzenetére


vkp
aktív tag

z-wave tapasztalatom nincs, nálam ethernet és zigbee minden

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.