Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109851) ubyegon2 válasza #72445440 (#109849) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A percdíjak megváltoztatásának kérdése már más T- szta, abban igaza van annak, akinek nem tetszik, főleg a más irányba menő hívásoknál (bocs, ha nem szakszerűen fogalmazok), ez valós gond, mert ebből a szempontból a régi csomagok között jobbak voltak, ez egyértelmű.
Az én csomagomban is volt talán 80 perc egyéb hívásokra, most nulla van. Én váltottam át erre mégis, nem tartottak pisztolyt a fejemhez, szóval mindenki mérlegeljen saját igényeinek alapján, ha meg annyira csoda az a Digi, ahogy olvasom sokaktól, mit keresnek még ebben a topikban sokan?
Nekem is van amúgy Digi SIM-em és arra használom majd, amire van, tesztelésre.

Arra hadd ne reagáljak, hogy emberek 0-24-ben lógnak FB-on meg társain.

[ Szerkesztve ]

(#109852) lugosi válasza ubyegon2 (#109851) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

“hogy emberek 0-24-ben lógnak FB-on meg társain”

Múlt héten láttam, amikor anyuka tolta a babakocsit és közben a Fb-ot is tolta. Hiába, az fontosabb lehetett. Csak remélni tudom, hogy a zebrán kiszakad a Fb vonzásából.

[ Szerkesztve ]

(#109853) ubyegon2 válasza lugosi (#109852) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Múlt héten láttam, amikor anyuka tolta a babakocsit és közben a Fb-ot is tolta. Hiába, az fontosabb lehetett. Csak remélni tudom, hogy a zebrán kiszakad a Fb vonzásából.

Ilyenekre gondolok, sajnos nem fog kiszakadni belőle, de tévesen anyukának hívtad az említett személyt, de nem az. Később ő majd az autóban is úgy viszi a gyerekét, hogy nem tudja lerakni a FB-ot.
Játszótereken, boltokban, mindenütt ez megy, csoda, hogy ezek a gyerekek épségben megérik az óvodás kort! :(((

(#109854) viera válasza ubyegon2 (#109847) üzenetére


viera
őstag

+1 :K

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#109855) szabogabor10 válasza lugosi (#109852) üzenetére


szabogabor10
veterán

Én ezeket konkrétan letiltanám az összes közösségi hálóról. Ráadásul a gyereket is veszélyeztetik, úgyhogy a gyámügy helyében simán el is venném tőlük (a gyereket), ha többszöri figyelmeztetésre se hajlandók lemondani erről a függősegről. Ebben a témában vasszigort kellett volna bevezetni már évekkel korábban.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#109856) sfefe válasza ubyegon2 (#109843) üzenetére


sfefe
őstag

Tkom ügynök vagy?
Akinek van mondanivalója a tkom árszabással kapcsolatban az szerinted sír? Akkor Veled van a baj meg az értelmezéseddel, senki nem sírt semmiről ha nem érted a leírtakat olvasd el újra. Senki nem akar alapcsomagban korlátlanságot hol olvastál ilyet? De ha engednek egy alkalmazást használni akkor ne csak félig lehessen...ezen még a tkomos srac az üzletben is kínosan mosolygott mikor mondta, hogy hát igen sajna ez így fél szolgáltatás/engedmény.

"Az alapcsomag alap szolgáltatást nyújt. "
10gigas netet nem neveznék alap szolgáltatásnak.
Ha engednek valamit használni akkor engedjék teljes mértékben vagy inkább ne...jo, hogy nem már azt is kikötik pirossal irhatok kékkel nem..
A pénzt meg nem mindenki sz@rja...

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#109857) Vangelis válasza sfefe (#109856) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Sajnos megtehetik.... és meg is teszik.
Régen teljesen tiltották..... a dumát.

Reméljük lesz még több és jobb változás.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#109858) HellGreg


HellGreg
őstag

Sziasztok,

Tegnap neten váltottam díjcsomagot a páromnak, Mobil S + 3Gb net, 4400 hufért. Kapott ma egy SMS-t, hogy megduplázták a netjét, a honlapon látom is, hogy 6Gb van felhasználható. A kérdésem az lenne hogy ezt mire fel kapta vajon, és ez egyszeri akar lenni? Ja meg azt is írja, hogy felhasználható holnapig. Gondolom holnap van időszakváltás?
ui. annyit látok, hogy "Magenta 1" adatduplázó, holott több mint egy éve lemondtuk az otthoni szolgáltatást és az én mobilelőfizetésemet is... :F

[ Szerkesztve ]

(#109859) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ha UK-t szeretnék ingyen hívni, akkor így kell beállítani az országkódot?
Először +44 -re hibát dobott, 44-et elfogadta, de aztán bizonytalan lettem, hogy 0044-et kellett-e volna beírni, illetve még az se tiszta most nekem, hogy ha beírom a 0044-et, akkor ezt egy második országnak veszi-e fel újabb havi ezresért, vagy hónap közben szabadon tudom váltogatni az országot.
(Eredetileg XL-re akartam léptetni az Üzleti Trend Plusz csomagot, de még egy évig hűségidős, és nekem csak pár hétig, max 1 hónapig kell UK-s számot hívni.)

Vagy amúgy hogy lenne ez ilyenkor? Ha L-re lett kötve hűség, és most váltok XL-re, akkor 1 évig XL-en kell maradni, vagy L-ig visszamehetek jövő hónapban?

Toltam ~1 perc teszthívást ~15 perc után 0 a számlaegyenleg és 0 perc a nemzetközi. Ilyenkor nem ketyeg a perszámláló (mint ahogy flottán belül se számolja az ingyen perceket), vagy később frissül?

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#109861) dptrsk válasza janos666 (#109859) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Ahogy ish4d0w írja, 44 az előhívó, így szerintem most jó.

Országonként 990 forint, így ha módosítod 49-re akkor a 44 és 49re is számlázódik a 990+ÁFA szerintem

Az, hogy 0044-et enged-e nem tudom, de mivel ugyanaz az ország, mint a 44 nem kéne szerintem..

[ Szerkesztve ]

(#109862) janos666 válasza janos666 (#109859) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Köszönöm (dptrsk és ish4d0w), de már tárgytalan: Még 9 után is volt telefonos ügyintéző (azért nem ott kezdtem, mert azt hittem rég hazamentek). Végül törölte nekem az Ország kedvezményt és átléptette a csomagot XL-re, mert vissza tudok lépni L-ig jövő hótól, amikor szeretnék, így tört hónapra olcsóbb lesz (és nem kell országkóddal sem bajlódni, de ő is azt mondta a 44 a jó).
Kellemes meglepetés volt ez a kiszolgálás.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#109863) Pxs


Pxs
aktív tag

Korlátlan Net csomagom van, és az előbb feltűnt egy ilyen az egyik szerződéskiegészítési PDF-dokumentumban:

"- A Korlátlan Net csomaghoz tartozó elõfizetés, illetve SIM kártya csak mobil telefonnal vehetõ igénybe. Különösen nem
engedélyezett az elõfizetés használata olyan eszközben, ami nem alkalmas mobil hanghívások bonyolítására (pl. router, modem, PC
vagy notebook, gépek közti (M2M) kommunikációs eszköz, stb.)"

Na most, én szeretném kiosztani az előfizetéshez kapott telefonról a mobilnetet a laptopomra munka céljából, méghozzá rendszeresen, kvázi ez volt az előfizetés célja. Ugyanakkor feltűnt, hogy míg mobilról belföldön 110-120 MBit/s letöltési sebességet mérek, a kiosztott mobilnet esetében laptopon ez már csak 6-10 MBit/s. Ez a fenti passzus lehet az oka? :F

'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag

(#109864) janos666 válasza Pxs (#109863) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Mivel osztod ki? A WiFi hotspot megoldás is lehet a szűk keresztmetszet (pl. 1x1 N-es 20MHz WiFi max 72Mbit/s, aminek kb. 2/3-át tudod használni, tehát 50 körül, bár nálad ennek is töredéke jön ki), de akár még az USB tethering is (ha valami szoftveres kompatibilitási nyavalya van a mobil és laptop közt tethering kapcsán --- van olyan chipset, ami hardware-esen gyorsítja, van ami a CPU magot pörgeti, vagy talán elég driver-t frissíteni a notin).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#109865) dptrsk válasza Pxs (#109863) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

A SIMet nem a laptopba teszed hanem a mobilodban van, így nem a passzus miatt lassabb. Ahogy írták, valószínű a laptop/telefon tud ennyit adott helyen, adott rádiós környezetben.

(#109866) Mikulásbá válasza Pxs (#109863) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Pedig lehet emiatt van,sőt,szankció is kilátásba van helyezve.
Látják,ha megosztod a netet a tiltás ellenére és ki tudják kapcsolni.

(#109867) 4Grider válasza Mikulásbá (#109866) üzenetére


4Grider
nagyúr

Egy ideje már nem tilthatják a tetheringet. Ergo nem is szankcionálhatják. Inkább rádiós vagy a dupla nat miatti lassulás problematikája lesz a háttérben.

(#109868) Mikulásbá válasza 4Grider (#109867) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Pedig látod,ott van a szabályzatban,anno én is emiatt mondtam le erről.Szankció talán nem,de meg tudják szakítani a netet.

(#109869) 4Grider válasza Mikulásbá (#109868) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az idézett szövegben nincs tethering tiltásról szó, mert nem lehet. Arról van szó benne, hogy a sim-et nem teheted/ használhatod routerben/modemben/számítógépben. De a megosztást nem tilthatják.

(#109870) anglergab válasza 4Grider (#109869) üzenetére


anglergab
addikt

"Jogilag" vagy technikailag nem tilthatják?

A telefonos megosztás (tethering) esetén router/NAT/tűzfal fut a telefonon. Pontosan úgy, ahogyan az LTE routerekben/USB modem+PC-n "szoftveres" route-olással.
Az LTE routerekben egy PCI modem van.

Egy technikai különbség van (telefon vs. PCI/USB modem alapú eszköz között): telefonálni csak a telefonnal lehet, mert a CS és/vagy IMS hanghívást a PCI/USB modemek nem támogatják szoftveres okok miatt. Amúgy hardveresen szinte teljesen ugyanaz a PCI/USB modem és a telefonok modemje.

[ Szerkesztve ]

(#109871) 4Grider válasza anglergab (#109870) üzenetére


4Grider
nagyúr

Jogilag.
Technikailag simán, amíg lehetett ui. a tetheringet tiltani, addig a Vodafone ezt tökélyre fejlesztette.

(#109872) anglergab válasza 4Grider (#109871) üzenetére


anglergab
addikt

De hogyan tiltható technikailag?
A telefonon futó NAT/router elfedi a leosztást. Olyan, mintha a telefon forgalmazná egyedül a mögötte lévő eszközök összes forgalmát.

(#109873) 4Grider válasza anglergab (#109872) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ezen anno én is gondolkodtam, de nem jöttem rá, hogyan csinálják. Tény, hogy amíg volt tetherint tiltási lehetőség, addig a Voda tökéletesen megoldotta, és a NAT-olt rész kéréseire nem küldött választ.

(#109874) anglergab válasza 4Grider (#109873) üzenetére


anglergab
addikt

A MAC-nek nem lehet szerepe, hiszen csak IP tunnel van LTE-n.
IP-n meg a NAT cserélgeti a címeket.
APN-re tippelek, azaz régen volt APN WAP-ra, netre, tethering-re.
De már jó ideje egy APN van ezekre.

(#109875) 4Grider válasza anglergab (#109874) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az APN nem jó tipp, mindig is 4 APN-jük volt és mindegyiken működött vagy nem működött a díjcsomagtól függően a tethering.

(#109877) dragon1993 válasza anglergab (#109874) üzenetére


dragon1993
őstag

Valahol olvastam, hogy az eltérő TTL-t nézik.

(#109878) anglergab válasza dragon1993 (#109877) üzenetére


anglergab
addikt

Köszi a választ!
Úgy tudom, hogy mindegyik magyar szolgáltató engedélyezi már.
A telefonban való használat azonban sok esetben kötelező - főleg ha hang+net csomagról van szó.

[ Szerkesztve ]

(#109879) Doggy dog


Doggy dog
senior tag

Sziasztok.
T appal mennyire tudnám nyomon követni a flottás kártyát?
(adat és perc)
SMS belépéssel.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#109880) btudos válasza Doggy dog (#109879) üzenetére


btudos
veterán

Lehet, hogy minden használati adatot látni fogsz, de az is lehet, hogy semmit nem látsz az előfizetésből. Ki kell próbálni, csak akkor fogod tudni biztosan.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#109881) csako válasza Doggy dog (#109879) üzenetére


csako
veterán

Amíg EQ flottánál Telekom csomagunk volt és hozzá volt adva a facebookos fiókomhoz, addig appban láttam a lebeszélt perceket, elküldött sms-ek mennyiségét (tulajdonképp az aktuális egyenleget) és az adatmennyiséget. Ezen kívül semmit. A perceket nem úgy láttam, mint az adatnál, hogy "120 perc még hátra van", hanem az egyenlegből lehetett matekozni.
Persze, hogy a te flottádnál milyen lesz, azt nem tudom.

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#109882) Doggy dog válasza btudos (#109880) üzenetére


Doggy dog
senior tag

& csako
Köszi :)

@ janos666
Kipróbálom.
Arra lennék kíváncsi mennyi van hátra a nem flottás irányba indított percekből.

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#109883) janos666 válasza Doggy dog (#109879) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Kiírja a hívásokat percekben (hálózat kategóriákra bontva), a még igénybe vehető adatmennyiséget (külön roaming-ra is), SMS-ek darabszámát (szintén hálózatonként) és a havi egyenleget (amit csak a nem ingyenes tevékenység növel meg nulláról --- régen előbb felszámolták, majd levonták, de most már felhasználóbarátabb).
Viszont most ránézésre és tippre a lebeszélt perceket nem mindig pörgeti az ingyenes beszélgetés, pl. a flottán belüli hívásoknak szerintem nincs ott nyomuk (talán még a hálózaton belüli hívásoknak se, de az lehet, hogy véletlen, viszont a "más mobil" és "nemzetközi" akkor sem nulla perc, ha az is korlátlanul ingyenes a díjcsomagban).
Több számot is hozzá tudsz adni a sajátodon felül.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#109884) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

Mai domino day csak 100 perc hálón belül azt csuka? Elég sovány...

The Truth is out there...

(#109885) sopruk válasza Lackooo84 (#109884) üzenetére


sopruk
aktív tag

Én ki tudtam választani az 1GB-ot is reggel. Meg ott volt mellette a korlátlan social média is lehetőségként.
Van még három előfizetés amit én kezelek. Most megnéztem és mindegyiknél ott van mindhárom lehetőség...

(#109886) Zeki válasza sopruk (#109885) üzenetére


Zeki
nagyúr

Igen, ott van mind a 3.

(#109887) Lackooo84 válasza sopruk (#109885) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nem tudom miért, de eszembe sem jutott lefelé görgetni, epic fail... :DDD

The Truth is out there...

(#109888) prozodus


prozodus
őstag

Az appban látom, h a nem is használt simről tűnnek el a forintok. Az utóbbi kb 2 hétben majd mindennap. 10-20-50... Micsoda tolvaj banda ez a tré... Állítólag kivizsgálják... Azt meg már sajnos ismerjük, hogyan...

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#109889) anglergab válasza prozodus (#109888) üzenetére


anglergab
addikt

Amit az app mutat előfizetés esetén, az sokszor nem pontos, csak közelítés. Jellemzően nagyobb összeget/percet mutat, mint a valós fogyasztás. A számlában viszont pontos értékek szerepelnek majd.

[ Szerkesztve ]

(#109890) Pxs


Pxs
aktív tag

Köszi mindenkinek a választ a megosztással/tetheringgel kapcsolatban!
Megpróbálom frissíteni a laptop dolgait, aztán kiderül, illetve próbálom a megosztást a T-s telóról egy másik telefonra is, hátha azzal kiszűrhető, ha a laptop a ludas.

'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag

(#109891) prozodus válasza anglergab (#109889) üzenetére


prozodus
őstag

Feltöltősről van szó.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#109892) Zeki válasza prozodus (#109891) üzenetére


Zeki
nagyúr

Lehetséges ok, más kapta meg véletlen a számod. Az ügyintéző elbaxta.

(#109893) dptrsk válasza prozodus (#109891) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

A SIM egy polcon pihen vagy egy (bekapcsolt) készülékben van, csak nem használjátok?

(#109894) prozodus válasza dptrsk (#109893) üzenetére


prozodus
őstag

Egy nem hasznalt keszulekben, hivas+sms-fogadasra. Eddig nem is volt gond, csak ujabban, holott smi nem valtozott. Meg csak nem is okos, h magatol sms-t kuldozgessen.

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#109895) dptrsk válasza prozodus (#109894) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Nagymamám nagygombos nagyimobilja habár nem okos, felmászik a netre időjárás adatokért, ha van internet.
ÜFSZnél kértük a mobilinternet hozzáférés kikapcsolását, azóta nem forgalmaz.

(#109896) Kbali


Kbali
nagyúr

iOS-en másnak nem bugos a Telekom app? Nálam az újratelepítés utáni első bejelentkezés OK, a következőnél már az app betöltése közben összeomlik ipad és iphone is ugyanaz. Chateltem az ügyfélszolgálattal, de nem lettem okosabb, nem javult meg az app.

(#109898) syIex


syIex
veterán

Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy hamarosan lejár az előfizetésem ami évek óta édesanyám nevén van. Nincs ezzel semmi probléma csak így az ő nevére jár minden kedvezmény és ő kell ahhoz is, ha valmit intézni akarok stb. hiába én kezelem.
A kérdésem tehát az lenne hogy megéri-e új előfizetés saját névre amikor az lejár és hasonló kedvezményekben részesülünk egyből vagy jóval drágább lenne, mint hogyha hosszabbítanám a jelenlegit másnéven ugye? :U

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#109899) #08176384 válasza Kbali (#109896) üzenetére


#08176384
törölt tag

Van amikor működik van, amikor nem. Teljesen lutri mikor működik az app. XS alatt ugyanez az összeomlás fennáll időnként.

[ Szerkesztve ]

(#109900) Kbali válasza Penguin_ (#109897) üzenetére


Kbali
nagyúr

Hasonló a hw: SE + 12.4. alkalmazás verziód micsoda? nálam: 10.2.22

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.