Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#76004) macilaci78 válasza szaszlaci (#75999) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A Damtec Color az, ami mehet ragasztós PVC alá.
Hát, ha az OSB nincs síkba, akkor baszhatod. Ez akkor fordulhat elő, ha a párnafák és a salak nincs síkba, márpedig nem lesz.
a, verzió: kiegyenlítés kell a lemezek találkozása miatt. Az alátét nem filléres dolog, és azt is le kell ragasztanod, míg műszakilag nem indokolt a használata.
b, verzió: vélhetően jó az az alátét, de nem írják, hogy hány kilót bír felületi terhelésre. Amit az OSB, MDF sérülés nélkül hajlik, azt a klikkes PVC is elbírja.
c, verzió is jó, lehet szivacsos, XPS, akármi alátét.

Nélkülözhetsz, amit akarsz, nem én fogok veled lakni, nem én leszek a szomszédod.

A kétoldalúval fennáll a veszélye, hogy felgyűröd a burkolatot. Tekercses burkolat 2 méter széles, nem igényel sűrűn kétoldalút, de ha csúszkálsz a székkel, a burkolat nyúlik és gyűrődhet. Ha dizájnPVC-t raksz, akkor inged-gatyád elmegy a ragasztószalagra.

Az OSB meghajlik, a párnafa tartja. Rakhatsz két réteg OSB-t, drágábban. Az, hogy a padlód meghajlik, engem nem fog zavarni. Az elasztikus burkolat el fogja bírni, a csempe törhet, a csempefuga fog is, a laminált jobb esetben recsegni fog, rosszabb esetben törni. A csapnútos OSB 67×2500 cm méretű, azért csapnútos, mert szépen illeszthető, nem lesz elállásos. A párnafád vannak valahol 50-80 cm tengelytávra rakva, meghajlik, nem ad rendes alátámasztást.

Az egy tévhit, hogy az OSB vízálló, vagy ami tényleg vízálló, azt duplájáért mérik és az illesztések közt akkor is átmegy a víz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.