Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46151) jolti válasza adp (#46136) üzenetére


jolti
senior tag

Én minden hónapban két kg-ot rendelek, hol onnan, hol Paljoctól, hol máshonnan. Néha még az is kevés! Például most is... Tegnap elfogyott a malabar és bótit' kellett vennem. Az Aldi arabikájából vettem egy fél kilót. Összeszorított szemmel, mint a gyerek az orvosságot, úgy nyomom. 😁 Mondjuk talán ilyen vészkávénak' elmegy.
Így ez a határ nekem egyáltalán nem okoz gondot. Ráadásul máshol még ennyit sem kapsz.
Igyál több kávét, vagy fogjál össze valakivel. 😁

[ Szerkesztve ]

(#46152) jolti válasza fragola.6035 (#46145) üzenetére


jolti
senior tag

Na vazze!
Az indexre berakhattad volna valamelyik nap.
Egy srác mit össze nem problémázott pont ezen. Úgy csinálta, mintha legalább egy NASA űrhajót kéne össze rakni...

(#46153) SierraFox válasza vicces (#46144) üzenetére


SierraFox
tag

Én is gondolkoztam ilyenen a hariomhoz, de letettem róla, mert azt olvastam, hogy veszítettem volna a maximális örlési finomságból.

@adp: Engem is meglepett, hogy a Pacificnél 10 ezerre ment fel az ingyen szállítás határa. Másfél hete rendeltem tőlük egy kiló malabart (hadd pihenjen amíg a velencei gondolás elfogy) 5500-ért és azt még ingyen hozták. Szerencsém volt.

(#46154) Bazsee71 válasza vicces (#46150) üzenetére


Bazsee71
őstag

Hadd védjem meg, mert azért elég erős a Graef-et espressora alkalmatlannak nevezni. Főleg, hogy ezt a fórumot sokan olvassák, és egy ilyen felelőtlen kijelentéssel teljesen félrevezeted őket. Pláne egy Skertonnal szemben, ami viszont tényleg alkalmatlan.
Több, mint fél évig használtam egy 702-est, ami már egy éve szolgált, mire hozzám került. Továbbá vannak itt is és Kávéológián is jópáran, akik megelégedéssel használják.
Szerintem nézesd meg egy hozzáértő személlyel is, mert nagyon kicsi az esélye, hogy kétszer is hibás terméket kapsz.

(#46155) Alvarez81 válasza Alvarez81 (#46082) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Érdekes ez a Kapucziner Skybury. Kimentem a szélsőértékekre, és 94 fokon érezhetően keserű lett, megégett, de lenyeléskor megjött megint ez erőteljes citromlé íz. 84 fokon meg szimplán ízetlenebb, savanyúbb lett. 88-90 fokon viszont nagyon kellemes csokis íze van, és sehol a korábban is említett citrom. Nagyon kevés tejjel elépesztően tejcsokis. Viszont eléggé kényes a tömörítésre, nem sikerül mindig kihoznom a legjobbat belőle. Egy fokozattal kell finomabbra őrölnöm, mint szoktam, viszont nem kell 8.5, elég a 7.5-8g is. Duplaszűrös teszt később jön. Spóroltam, és inkább kis adagokkal próbáltam ki a hőfok igényt.

(#46156) vicces válasza Bazsee71 (#46154) üzenetére


vicces
addikt

kávé bele, aztán őrlés. a végén paskolás. annyi van hogy én még úgy paskolom sokszor, hogy nyomom még a motornak. lehet ez a baj? a többiek hogy szedik ki a pangó őrleményt belőle?
a harióról nekem nagyon jó a benyomásom. minden kávét órával húzok mióta eszpressozok és nem mondanám, hogy nem alkalmas erre a feladatra. az is igaz, hogy eddig maximum 10x őröltem vele 15-16 grammokat. lehet nincs még el vagy bekopva. de nagyon tetszik. a teteje is már az újabb fajta szilikontető ami nem fog tönkremenni.
különben a 702-est lehet alátétezni, ezt a 800-ast nem. legalábbis nem találtam sehol erről irást. persze szerintem lehetne. megvárom a következő kofiváltást vagy esetleg tényleg levadászok valami pár napos pörit itt minálunk és persze kap még esélyt, de nem reménykedem már. ha továbbra sem lesz jó, akkor eladó lesz féláron. ajánlom figyelmetekbe! :K
esetleg még a szűrőm lehet ami miatt nem jó nekem ez a daráló. valaki irta már itt, hogy cserélt szűrőt és az őrleményt feljebb kellett csavarni durvább irányba. én még mindig a gyári dupla ranchiliot használom. eddig ez is megtette. mint ahogy a kávégép is. egy rossz szót nem tudok rá mondani, főleg mióta megkapta az extra "beültetéseit" fragolától. hibátlan a gép, nem is kell jobb :K

[ Szerkesztve ]

:)

(#46157) t-bali3 válasza Bazsee71 (#46154) üzenetére


t-bali3
senior tag

Én is elég sokat szenvedtem a 800-zal. Rendszerint azok mondják az ellenkezőjét, akiknek 702-je volt/van... Ha én tudom előre, hogy nem egyszerű alátétekkel működik, tuti a 702-t veszem..még olcsóbb is lett volna..

(#46155) Alvarez81
Szerintem próbálkozz majd duplákkal, én már csak azt iszom. Kicsit dupla ristrettós lefolyásban.

(#46158) Surda-


Surda-
őstag

Még sosem kóstoltam Casino Mokka kávét, Baby+graef cm70 párosítással készíthető valamelyikből értékelhető? Ha igen,akkor szerintetek melyiket kóstoljam és hol vegyem?

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#46159) vikla007 válasza Surda- (#46158) üzenetére


vikla007
aktív tag

Nekem most Kiambu van, imádom, de sajnos nem lesz mindig "tökéletes"... nem sikerül csak gyümisre készíteni...
A kelet kávézóban(Bp. XI. Bartók B. út) is lehet venni, 3000.-

más,
Pacificaffé-hez betársul valaki rendelésre? Én 4 db 1575 huf -ot rendelnék, de 7-et nem szeretnék egyszerre...
Budai átadás/átvétel

(#46160) Peti...(16v) válasza soldier2 (#46125) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Adagonkénti tároláshoz: írtam valamelyik nap, hogy múlt pénteken kiporcióztam friss, néhány órás pörkölést kis üvegekbe 16 grammonként. Az adag nagyobbik felét még hétvégén megittuk, tehát nem volt ideje pihenni. Ezek minden nyitásnál szisszentek, tehát még dolgozott a babokban a szén-dioxid, viszont azok az üvegek, amik bekerültek a mélyhűtőbe, majd ma elő, mind hang nélkül nyíltak. Ebből számomra az látszik, hogy a fagyasztás leállítja a babokban egyébként lezajló folyamatokat (logikus, hiszen épp ezért fagyasztunk bármit, nem?) tehát a ún. pihentetési időt vagy fagyasztás előtt kell neki megadni, vagy utána, de szerintem az a rosszabb megoldás.
Egyelőre bejön ez az adagonkénti tárolás, csak a pulton és a hűtőben is nagyon sok helyet foglal.

(#46161) sz.zs. válasza t-bali3 (#46157) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Az mit jelent, hogy nem egyszerű alátét? Valami spéci kell hozzá?

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#46162) Parci válasza vikla007 (#46159) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mit jelent a budai? budagyöngye..? (fater mondta, hogy fog most rendelni, de szerintem még nem fagyott arcára a vigyor az új infók birtokában, így besegítenék neki)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#46163) Bazsee71 válasza Surda- (#46158) üzenetére


Bazsee71
őstag

A fentebb említett Alfonso-t bátran ajánlom. Nekem is dilemma, nem is mertem venni otthoni próbára. GC-Major páros, de a tudásom még nagyon halovány.

(#46164) t-bali3 válasza sz.zs. (#46161) üzenetére


t-bali3
senior tag

Ebben a gyári videóban mutatják, hogyan lehet beállítani a felső késeket. A videóban tök egyszerű és egyértelmű, a valóságban nekem nem nagyon működött.

(#46165) vikla007 válasza Parci (#46162) üzenetére


vikla007
aktív tag

Hát inkább XI-I-III kerület...

(#46166) Deadzone41 válasza Bazsee71 (#46163) üzenetére


Deadzone41
őstag

Azért ez nem atommag hasítás, csak kávé meg víz. Miért kell egy kávétól félni? :D Tuning GC+ major meg kb bármire elég, akár geisha-t is csapolhatsz, ha már nespresso kapszulába is beletöltik cégek. :D

(#46167) Bazsee71 válasza Deadzone41 (#46166) üzenetére


Bazsee71
őstag

Azért amíg az alapok sem mennek, addig bátor dolog CM-val próbálkozni. :)

(#46168) Surda- válasza vikla007 (#46159) üzenetére


Surda-
őstag

3000? A 200g?
Csak mert a CM honlapján 3250 :D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#46169) soldier2 válasza Peti...(16v) (#46160) üzenetére


soldier2
őstag

A fagyasztást nem próbáltam, vsz azért mert hosszú távon nincs annyi hely a fagyasztóban, hogy az üvegcséim beférjenek. Egyelőre szoba(pince)hőmérsékleten tartom, hogy lássam mikor ideális kiporciózni. Ha egy hét pihenés után a CasMo is a végére nyílik ki, akkor már vsz nem véletlen, és picit normál nyomáson a zacsiban kell tartani porciózás előtt (vagy szelepet kell szerelni a fedőre). De kicsit sok a feltételezés még. Az biztos, volt egy üveg ami ledobta a gumidugót, és szabad levegőn volt a kávé két hétig, az teljesen más daráló beállítást igényelt volna, mint a többi, az ízét nem tudom, annyira gyorsan átszaladt meg sem kóstoltam :)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#46170) vikla007 válasza Surda- (#46168) üzenetére


vikla007
aktív tag

Ja, de ott 3000.-

(#46171) verti1


verti1
tag

Nálam nem spriccel a Kapucziner Yirga...nagyon pöpec! :) Isteni ez a kávé!

[link]

(#46172) sz.zs. válasza verti1 (#46171) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Bécsi, vagy francia pöri?

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#46173) adp válasza verti1 (#46171) üzenetére


adp
őstag

Ez milyen kar?
Gyarilag naked, vagy csonkitottad?

[ Szerkesztve ]

(#46174) handrash válasza handrash (#46123) üzenetére


handrash
őstag

Ennyire nincs tapasztalat?

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#46175) jveres válasza soldier2 (#46169) üzenetére


jveres
csendes tag

Én elkezdtem egy kísérletet, amit annó pacuha69-el "elfelejtettünk": összehasonlítani az adagokban tárolást mélyhűtés vs szobahőmérsékleten. Sajnos kevés volt a kávém, így nem jött össze, mert mire belőttem el is fogyott. Next time :(((

[ Szerkesztve ]

(#46176) verti1 válasza adp (#46173) üzenetére


verti1
tag

Ez egy régi röfi kar. Én csonkoltam szegényt, körbe furkáltam és reszelő.

sz.sz.: francia

[ Szerkesztve ]

(#46177) adp válasza verti1 (#46176) üzenetére


adp
őstag

Jaa azert olyan erdekes volt.
Nekem van ketto, egy gyari duplakifolyos, es es expolygonos szerelhetokifolyos, valamelyiket en is at akarom alakitani :D

(#46178) soldier2 válasza jveres (#46175) üzenetére


soldier2
őstag

Ez a gond nálam is, hogy 13 adag jön ki a 200g-ból, 3 elmegy a daráló beállításra, mire megvan az optimális hőfok is már elfogyott. Nincs mese két egyforma zacskót kell venni.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#46179) jveres válasza soldier2 (#46178) üzenetére


jveres
csendes tag

Én is erre jutottam. :C Jövő héten meg is teszem

(#46180) vikla007


vikla007
aktív tag

Ma reggeli CM Kiambu maga volt a tökéletesség ízre, vékony tejjel...
pedig a lefolyás már nem szép, kicsit fröcskölt és rángatózva jött ki.
Mézes üveges fagyasztás 10.17-ei pörkölés, 22-én raktam a fagyiba

(#46181) vikla007 válasza jveres (#46179) üzenetére


vikla007
aktív tag

Nálad milyen PID hőmérséklet értéken a legfinomabb?

(#46182) Daneeka válasza t-bali3 (#46164) üzenetére


Daneeka
senior tag

Én durvább irányba állítottam filterhez és működött, igaz egyből 10 lépést állítottam mert szerintem az ilyen 1-2 szinte hatástalan lehet.

Látszik a képen, hogy 10 lépés hatására mennyit magasodik a cucc (beszerelve süllyed). (a feljebb menő lyukon látszik, ez a valóságban nincs 2mm emelkedés)

(bal gyári, jobb +10 durvább)

(#46183) demars


demars
addikt

Sziasztok!
Karácsonyra, vagy még előbb vennék automata kávéfőzőt. Itthonra kell, nem irodai, kocsmai használatra.
Rengeteg típus van, elveszek köztük. Az áruk horror. Agyalok a használt de felújított gépen. Ami számomra lényeges: őrlés finomságon kívül állítható legyen a kv mennyisége, víz mennyiség és ha lehet tudjon szemes kv -n kívül őrölt kv-t is használni.
Ezt néztem ki!
Vélemények?

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#46184) Toobee válasza demars (#46183) üzenetére


Toobee
veterán

Vegyel inkabb egy szepen felujitott Talea Giro-t, vagy ha van kedved tomiteseket cserelni (mast ugy se csinalnak vele sehol), akkor egy mukodo gepet jofogasrol. Szuleim nyuzzak mar jo ideje, jobb kavet foz, mint az Odea szeria es viszonylag jol birja az otthoni hasznalatot.

https://barbieripnk.hu/

(#46185) soldier2 válasza demars (#46183) üzenetére


soldier2
őstag

Kavekorzo.hu -n találsz külön automatákról szóló fórumot. Azt azért hozzá kell tennem, hogy egy automata árából sokkal jobb kávé is kihozható, ha hajlandó vagy kicsit megdolgozni érte (kb 5 perc/kávé). Ha nem a gombnyomásra kávé a cél, akkor olvasd el az összefoglalót.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#46186) adp válasza demars (#46183) üzenetére


adp
őstag

Ha bolti őrölttel használnád,akkor sztem felesleges neked ilyet venni.

(#46187) And06 válasza demars (#46183) üzenetére


And06
aktív tag

ami ebből a gépből jön ital, nem nevezném eszpresszónak. volt ilyen az irodában régen, 1szer kipróbáltam. egy hig x.r amit főz.

(#46188) demars


demars
addikt

Köszi a reakciókat!
Olvasgatom az avx oldalát, tudom, hogy jobb lenne más irányba elindulni de most erre van igény. Szüleimnek lesz a masina ami egy saeco vienna -t vált (eléggé leharcolt darab már, a darálója behalt). Amit az főzött az elfogadható volt, igaz sokat játszottam a víz mennyiség és őrlés finomsággal. Meg ugye a kv minöséggel, fajtával. Annál a karaván íze jött be.
Kotyogós üzemel most de valami förtelmes rossz lé amit ad. Inkább egy automata ismét, azzal faterom is tud főzni :))

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#46189) vTamas35 válasza And06 (#46187) üzenetére


vTamas35
csendes tag

Hát az tény, hogy az automata gépek minősége nem közelíti meg a karos gépeinkét, de nem mindenki keresi ezt a minőséget, időráfordítast stb. Mielőtt én is megőrültem és beszerztem az alábbi szettet, addig pont egy ilyen gépet használtam 2 évig (most az asszony használja) és imádtam :) Kényelmes, gyors, tudsz állítani rajta minden értéket amit szeretnél (őrlőt lehet finomabbra tuningolni, vagy cserélni spéci saeco késekre). Szűrővel használtam, így szervízben egyszer járt egy műanyag vacak kopása miatt, pár ezer ft volt... Vannak az automatánál sokkal jobb opciók, de ha már ez a választás, akkor a kategóriában azért nem egy rossz gép ez (bolti őröt téglát azért neeee)

O1G

(#46190) And06 válasza vTamas35 (#46189) üzenetére


And06
aktív tag

az valószinüleg igaz, hogy szinte az összes automata produktumára ezt mondanám...

(#46191) demars válasza vTamas35 (#46189) üzenetére


demars
addikt

Végre valaki jót is írt automata gépről :C
Tény, hogy a kv kultúra mást jelent egy földi halandónak és mást egy hozzáértő személynek. Ha lenne pénzem lóvéra én is mást néznék. AVX -en nézegetem a remek főzőket és én is vágyom egy jó szettre, de idősödő szüleim tuti nem fognak darálni, pont ezért jó az automata nekik.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!

(#46192) pacuha69 válasza jveres (#46175) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Én most Kalmárnak egy világos pörkölésű Guatemelai kávéjával csinálom ezt a kettős tesztet, annyi különbséggel, hogy én az elején belőttem a darálót, és a hőfokot. Lehet, hogy majd még állítani kell kicsit, de talán sikeres lesz. Október 19.-i pörkölés, és 23.-i lezárás (fagyasztás).

Soldier2: kiválóak az üvegcsék :) . Nem tölti ki a 20 gramm, de hát az LWW-s csoda csöveket sem tölt ki egyformán mindenféle pörkölésű kávé. Lehet, hogy az meg 20 gramm Malabar-ral szenvedne meg. ;) . A lényeg úgyis az adagonkénti tárolás.

(#46193) vTamas35 válasza demars (#46191) üzenetére


vTamas35
csendes tag

Na ja. Szerintem a társadalom 99%-a tökéletesen elégedett a bolti kávéjával és esze ágában sincs többet költeni, nagyobb energiát ráfordítani mint amit muszály. Én is ezért tartottam meg a Jurát. Az asszony kávékultúrája addig terjed, hogy lefőz egy espressot, kiveszi a hűtőből a tejet és felönti vele hidegen... pont hidegen hagyja a speciality kávém (ami belakta a konyhapultját :) ). Persze ezek az emberek nem is nézegetik ezt a fórumot :)

pacuha69: nálam is fut a teszt egy hete, kb egy hónap múlva lesznek "részeredmények"... Egy kérdés van még bennem, egyszerre kb 4 zacsit szoktam rendelni, de csak egyet fagyasztok adagonként. Mennyire lehet probléma a kondenzáció, amikor kinyitom a már fagyasztott zacsit és kiméregetem, újrafagyasztom?

[ Szerkesztve ]

O1G

(#46194) pacuha69 válasza vTamas35 (#46193) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Ezt úgy érted, hogy a maradék három zacsit is fagyasztod, csak a saját zacskójában? És utána minden alkalommal előveszed, kimérsz, majd visszateszed? Emlékeim szerint ez nem a legjobb megoldás. Amiket olvastam erről anno, azok pont a páralecsapódás káros hatásairól számoltak be. Sehol nem támogatták a komplett zacskós fagyasztást, így én sem próbáltam. Tehát saját tapasztalatom nincs ebben.

(#46195) levytee válasza vTamas35 (#46189) üzenetére


levytee
csendes tag

Szia!

Nekem is pont ez a jutám van, az örlő tunning érdekelne. Meg tudnád velem is osztani.

levytee

(#46196) vTamas35 válasza pacuha69 (#46194) üzenetére


vTamas35
csendes tag

Mindegyiket fagyasztom, de csak egyszer bontanám, amikor átméregetem a zacsiból az üvegekbe, nem pedig adagonként nyitogatnám (16-20 üvegcsének van helyem tartósan a fagyóban). Ha van valakinek hasonló tapasztalat írjon...

O1G

(#46197) vTamas35 válasza levytee (#46195) üzenetére


vTamas35
csendes tag

Nekem a szervízben csinálták ahonnan vettem, ott javasolták a saeco késeket is:
http://italocaffe.eu

O1G

(#46198) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Pacific koffeinmentessel van valakinek tapasztalata? Lassan fogy, de kipróbálnám rajta a fagyasztást.

Illetve még Costa Rica Tarrazút és Malabart tettem a kosárba, jókat olvasni róluk, és két különböző világ. Esetleg van még valami ami kimondottan ajánlott onnan? Bár többet nagyon nem kellene rendelni, mert elhal mire elfogyasztjuk...a fagyasztó meg kicsi. :)

(#46199) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

gyerekek, ti milyen megszűnő kedvezményekről beszéltetek a pacificaffénál? a szállítás egy dolog, de most is csomó kofi 20% akcióban van...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#46200) adp válasza Parci (#46199) üzenetére


adp
őstag

Kb 1.5 honapja volt utoljara. Elotte minden heten. Azt hittunk ennek is annyi, de akkor legalabb ez maradt

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.