Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45451) Sinisi válasza And06 (#45449) üzenetére


Sinisi
senior tag

Engem még az is érdel, hogy egy pár napos pörkölésű kv. fagyasztás után, miután átkerül a hűtőbe, mikortól kezd el romlásnak indulni, és a romlás gyorsasága mennyiben tér el a fagyasztás nélkül tárolt kv. romlási sebességétől. Szóval, hogy ennek a fagyasztásos történetnek van-e értelme pl. 3-4 vagy akár egy hétre is elegendő adagos változatban, vagy csak az egy-két adagnyi játszik.

Még kb. három négy nap és lassan lesz némi viszonyítási alapom (holnap veszem ki az első 70 grammnyi fagyasztott adagot, még van kb. 5-6 duplára elegendő a csak szimpla hűtősből), de tapasztalat hiányában, szerintem biztosabb kinyilatkoztatásra csak jóval később (majd a többedik, vásárlást, illetve ilyen kísérletezést követően) lesz lehetőségem. Hacsak nem lesz nagyon érezhető pár nap alatt a minőségromlás.

[ Szerkesztve ]

(#45452) soldier2 válasza pacuha69 (#45442) üzenetére


soldier2
őstag

"Az Aricha-ból volt ugye egy bontatlan is, abból egyet készítettünk, és hát azzal nagy gondunk nem volt. Viszont ugyan ennek a fagyasztott verziójánál egy kicsit többet pepecseltünk a beállítással és a végén jobbnak éreztük mint a bontatlan csomaggal készültet. Valószínű ha még a bontatlant is tovább nyúzzuk akkor abból is hasonló eredmény jön ki, de azért ez így nagyon meggyőző volt." - egy kicsit még több időt rászánva kiderült volna, hogy van-e értelme a fagyasztásnak, kár hogy nem volt rá lehetőség (bár lehet a koffeinmérgezés tünetei jelentkeztek már). Csodák vsz itt sincsenek, de nagy kérdés, hogy van-e értelme fagyasztani 2-3 hétre. Én ma raktam el 3 zacskó szerdai pörkölésű Kalmár kávét (Decaf, El Salvador, Costa Rica), kb szerdán kezdem bontogatni az adagokat. Zacskóban nem hagytam, hisz afelől nincs kétségem, hogy annál jobb, fagyasztóban meg nincs hely. Reggel viszont nagyon jó, hogy nem kell méregetni, csak bontom, locsolom, darálom, keverem, tomorítem, csapolom :) (így leírva még mindig sok, de a pakolás, méregetés főleg reggel jó hogy kimarad). És még tovább is friss. Egyszóval öröm boldogság ☺

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45453) jveres válasza Sinisi (#45451) üzenetére


jveres
csendes tag

Én a hűtőt nem használnám, szerintem ott túl lassú a hőmérséklet átmenet. Szerintem, amit nem használsz fel 2 napon belül (ez leginkább a világos pörkölésűekre igaz), azonnal érdemes lefagyasztani. Ahogyan Pahua69 írta egy dolgot nem vettünk figyelembe, amitől teljes lenne a tesztelés, az adagonkénti tárolást.
Egyébként tényleg tanulságos volt a teszt. Régen ittam már annyira pocsék kávét :( mint a döglött volt. Brrrrr!
A fagyasztásról egyébként Matt Perger írt egy tudományos értekezést (szakemberekkel kiegészülve). Érdemes elolvasni!

[ Szerkesztve ]

(#45454) pacuha69 válasza And06 (#45449) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Ez irányú tapasztalatom nincsen. Én fagyasztásban egyenlőre csak a kényes típusokban gondolkodok, és ott is csak max. a felét. Mondjuk ami a 3. nap után következne, az már a fagyasztott lenne. Az eleje még a 3. napig tök jó, azt nem fagyasztanám. Az adagonkénti szortírozástól nagyobb mennyiségben nem fagyasztanék, ott a bontogatástól szerintem csak rosszabb lenne.

(#45455) pacuha69 válasza soldier2 (#45452) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Az tény, hogy egyet-egyet nem volt szívem kiönteni annyira jó lett, így azt benyomtam. Így aztán valóban be lehetett sokalni.
Én csak az aktuálisan fogyasztott kávénak egy bizonyos részének a fagyasztásán gondolkodom. Ami bedöglene.
Ezen a kis teszten azért kiderült, hogy valami értelme van neki. Hiszen a döglesztetthez képest kiválót sikerült húzni. Az még kiderítésre vár, hogy mennyivel több az adagonkénti fagyasztás, az adagonkénti szoba hőmérsékletű tárolásnál. Illetve az egyéb nagyobb mennyiségben előre fagyasztott, hogy viselkedik a felbontogatás után.

(#45456) Kávé Kálmán


Kávé Kálmán
tag

Még csak előkészületben (és tudom, hogy nem kicsit árfüggő a dolog), de a hazai kávébolondoknak mi a véleménye az efféle úri huncutságokról? A ceruzatamper és a kiskaros nyomásmérés között ráfordulunk erre is :-). Ez épp wenge lenne:

(#45457) meander


meander
tag

Van valakinek tapasztalata török kávéval? Hol lehetne venni egy jó dzsezvát? Beugrottam valami báros ellátóba, de ott papír vékony lemezből volt 6e körül. Elég gagyinak hatott.

(#45458) bacskait válasza meander (#45457) üzenetére


bacskait
tag

Én a Troya-ban vettem:
https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=troya+t%C3%B6r%C3%B6k+%C3%A9lelmiszer+%C3%BCzlet

Már igen régen csináltam itthon. A múlt hónapbna a cégnél volt egy török egyetemista csajszi. Az utolsó napján elintézte a főnókóm, hogy a céges étterem konyhájában főzhessen nekünk egy kv-t. (A dzezvát én vittem.)

(#45459) edk-


edk-
őstag

Ma ki akartuk próbálni a Double Shotot a Pozsonyi úton, de nagyon sokan voltunk, így inkább a túloldalon a My Green Cupba mentünk (Pozsonyi út 15.)

Megérte. Presszót ittam, a partnerem lattét, a kiskorú pedig forró csokit. Mind finom volt, a személyzet (egy lány, egy srác) pedig kedves. Ajánlom!

[ Szerkesztve ]

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#45460) edk- válasza edk- (#45459) üzenetére


edk-
őstag

Akarom mondani, sokan voltak a Double Shotban.

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#45461) tariattila válasza Kávé Kálmán (#45456) üzenetére


tariattila
veterán

S Z É P !

hiánypótló az eredeti formát tartó minőségi grip...

szerintem mindenképp feküdjetek rá!

ha itthon nem is fognak tolongani tucatszám de a külföldi'városi népek' majd biztosan! :D

ha az ár nem irreális akkor még engem is érdekel Caravel portafilter és gép-kar markolat! (sajna elrepedt a nálad töltött vagy utaztatott idő alatt) :'(

[ Szerkesztve ]

(#45462) Ábi válasza Kávé Kálmán (#45456) üzenetére


Ábi
tag

Szép, de tényleg árfüggő. :C
100- as zsepi is lesz? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#45463) tariattila válasza Kávé Kálmán (#45456) üzenetére


tariattila
veterán

öööö... a zsebkendőt azoknak ajánlod akik csak könnyes szemmel nézik a faárut ? :DDD

(#45464) meander válasza bacskait (#45458) üzenetére


meander
tag

pont erre volt szükségem, köszi. Náluk negyed annyiba kerül, mint a barista szaküzletben. pffff

(#45465) meander válasza edk- (#45459) üzenetére


meander
tag

azért ha legközelebb nem lesznek sokan nézzetek be a Double Shotba. Korábban valami ausztrál blendet főztek, ami nekem nem annyira jött be, de most a 42-től volt kv. Egy tetovált karú lány (ez ugye alap) nagyon finom kv-t főzött és ráadásul még nagyon kulturáltan is tálalta. Nem volt trendi arcoskodás, simán kedves volt.

(#45466) Kávé Kálmán válasza tariattila (#45463) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"öööö... a zsebkendőt azoknak ajánlod akik csak könnyes szemmel nézik a faárut ?"

Jóllátod. Az érzékenyebb népek kedvéért került oda a kellékzsebkendő :-). Muszáj gyártásba vinni, mert odaát (valamilyen érthetetlen okból :D ) megvesznek a Caravel-ért. A "lever" fórumrészen, ezé a "gép"-é a legnagyobb hozzászóláseposz. Eddig még nem faragtak hozzá fa nyél-szet-t, úgyhogy hiánypótlani igyexünk. De nagyon akarják a Pavoni és Cremina-tulajok is. Ott annyi a porblémácska, h a gőzgomb és a bojlersatyi a nyélnél kicsit macerásabb.

(#45467) tariattila válasza Kávé Kálmán (#45466) üzenetére


tariattila
veterán

ezért vagy! hogy megoldjad! :DDD na jó... mellette hobbizgatásból pörkölhetsz is....

mondjuk ezek mind csak pótcselekvések... a lényeg a videózási mániád kielégítése

;]

(#45468) zscz válasza Kávé Kálmán (#45456) üzenetére


zscz
tag

Lenne. Főleg, hogy a Pavoni kar leesett pár hete és egy darabka letört a bakelitből. :W

(#45469) Surda- válasza paljoc (#45376) üzenetére


Surda-
őstag

Egy catler ára? Melyiké? Mennyibe kerül ez a páros? :)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45470) Parci válasza fragola.6035 (#45439) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az ott nem egy e61-hx-giotto? :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45471) fragola.6035 válasza Parci (#45470) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

De igen. Nem az enyém és eladó! Csak most nincs saját gépem és ezt használom.

https://caffe35.webnode.hu/

(#45472) mgy válasza Kávé Kálmán (#45466) üzenetére


mgy
senior tag

Pavonira is, Caravelre is érdekelne, igaz, a cerkaár nekem kicsit magas.

(#45473) Kávé Kálmán válasza mgy (#45472) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

A Caravel szűrőtartó-nyél már végleges. A kar fogantyúja "mindenperces". A többire (Pavoni, Cremina) még futtatnunk kell közönséges keményfából próbadarabokat. Hétvégén hányósfosóst kapott a CNC szaki, de még lehet, hogy így is összeütjük a héten. Nagy a nyomás :D .

(#45474) paljoc válasza Surda- (#45469) üzenetére


paljoc
tag

320 korulre mondta, de a daralo resz az kb egy imat lux-nak felel meg!

(#45475) mutyi


mutyi
őstag

Valaki meg tudná mondani, hogy pontosan milyen tömítés kell a Gaggia Baby-hez?
Elkezdett picit sziszegni meg csepegni ott, gondolom a tömítés kezd tönkremenni.

(#45476) Parci válasza mgy (#45472) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akartam mondani, hogy engem is érdekel, mint újdonsült caravel tulajt, de nem annyiért :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45477) Kávé Kálmán válasza Parci (#45476) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"de nem annyiért"

Mielőtt "ennyit" költenél a Caravel-edre, ismerkedj szorgosan vele, hogy egyáltalán össze tudtok-e barátkozni :D

[ Szerkesztve ]

(#45478) Ati.Inc


Ati.Inc
tag

Sziasztok

A héten beszereztem egy Rok Espressot.
Eddig csak mint átlagos kávéfogyasztó voltam,de szeretnék áttérni a minőségibb kávézás világába.
Vettem mellé egy Hario Mini örlőt egyelőre,de szeretnék később egy komolyabbat venni.Próbálom kitapasztalni milyen finomságúra állítsam.Ethiopian Yirgacheffe kávét vettem egyelőre.Elég savanykás kávékat sikerült eddig húznom,de azért érezhető a javulás 2 napi próbálkozás után :)

Ez sikerült ma

Ez pedig maga a Rok

Szerintem nagyon minőségi és szép dísze a konyhának :)

(#45479) soldier2 válasza Parci (#45476) üzenetére


soldier2
őstag

Mennyi az annyi? Nem láttam még árat rá.

Ati.inc: savanyú a Yirga? Mihez képest? Ittad mással eszközzel elkészítve is korábban? Megannyi kérdés.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45480) Ati.Inc válasza soldier2 (#45479) üzenetére


Ati.Inc
tag

Valoban lehet viszonyitas kerdese,hogy mihez kepest az.Nem ittam meg massal elkeszitve.Szoval nekem igy elsore tunik savanykasnak,bar gyanitom,hogy ebben benne van a nem megfelelo homerseklet.
Mindegy probalkozom :)

(#45481) And06 válasza Ati.Inc (#45480) üzenetére


And06
aktív tag

én egyszer ittam ROK kávét egy kávézóban. A "nagy" géphez képest kevésbé volt testes, és savasabbnak hatott volt a vele készült kávé. önmagában nézve azonban teljesen jó volt. amúgy sem fair összehasonlitani egy milliós géppel.

(#45482) Parci válasza Kávé Kálmán (#45477) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyszerű a képlet: abban bízom, hogy egészen primitív konstrukció lévén talán egy pid-del egy univerzális eszpresszó gép lehet belőle. végülis anyag az nincs a fejben, a "bojler" egyszerű, mint a szög, nincs túlnyomás, hideg vizet csapolás után nem kap, magyarán egy tipikus kávégép (és a pavoni) minden problémás pontja ki van iktatva. azt tippelném, hogy ha a bojlerben 93 fokos víz van, akkor maximum egy rövid öblítőcsapolás után 93 fokos vizet tudok a kávéra nyomni (vagy 93-pár fok, mindegy, a lényeg, hogy stabil).

a pavonival sosem csináltam cappuccinót, az extra tudása tehát csak teher, ami viszont minden egyes shotnál útban van.

na, ha a fenti sikerül vele, akkor marad. a hájp ellenére, amit itt páran megpörgettetek, mert az inkább arra sarkallna, hogy meg se vegyem. :DDD

(a pavoni egyébként nem is tudom, hogy hány éve van meg. mondjuk öt? nem emlékszem)

egyébként viccet félretéve, nekem tetszik a fehér elefántcsont műanyag caravel kapaszkodó, amíg nem sérül meg, nem akarnám cserélni úgy sem.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45483) Parci válasza soldier2 (#45479) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez egy vicc volt, nincs még ár...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45484) levytee válasza Parci (#45483) üzenetére


levytee
csendes tag

Ha ha. Csak,hogy vicc szaga is legyen.más az origon olvastam a cikket,egészen jó,vannak ott is tréfás dolgok,mint pl:"az egyszerű fizika nem változott meg.". (("Még szerncse)) :-)

Megint más:
Az ávéikszben kellemesen csalódtam, a Strada és a Reneka mellé kaptam egy esszpresszó csészét, kicsit marketinges céllal, de hasznos tulajdonságokkal. Amúgy a reneka kissé hígabb,savasabb kávét ad,míg a Strada és a rancilio pedig klasszik vonalt erősíti fel. Én semmi megykompótot nem éreztem még ki..:-)

[ Szerkesztve ]

levytee

(#45485) Kávé Kálmán válasza Parci (#45482) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

"a pavonival sosem csináltam cappuccinót, az extra tudása tehát csak teher, ami viszont minden egyes shotnál útban van.

na, ha ez sikerül vele, akkor marad."

Na, ezzel (Caravel) biztos nem fog sikerülni a cappuccino :DD . Nyugi, értem ám, mire gondolsz (még ha nem is azt írod).

"a hájp ellenére, amit itt páran megpörgettetek"

A "hájp" itten elég negatív értelemben hangzik el, amit értenék, ha én vagy bárki más ezzel a géppel kereskedne. De egy egész más márkát forgalmazok ugye. Ennek a gyártója meg konkrétan már rég alulról szagolja az ibolyát. Francesco bábjának sem nevezhet senki. Ha pedig "hájp"-ot akarsz olvasni (nyilván nem akarsz), akkor tényleg ideje lenne meglátogatnod külföldi fórumokat is, ahol több tízezer user mondja el a véleményét x-ezer gépről, meg manuál karosról. Na ott a Caravel magasabban trónol a népszerűségi listák élén, mint bármelyik gyártó, bármelyik gépe. Mindezt úgy, hogy semmilyen érdek/érdekelt nincs emögött. Egyszerűen így van. Még csak azt sem lehet mondani, hogy minden második jenki kávébolondnak ez lenne odahaza.

Az viszont tuti, hogy egészen kevesen vetemednek arra, hogy egy Caravel-t pid-eljenek. Azt gondolnám azért, merthogy semmi, de semmi szüksége nincs rá szegénykének.

[ Szerkesztve ]

(#45486) Parci válasza Kávé Kálmán (#45485) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát figyelj, én szeretem, ha kényelmesen be tudom állítani, hogy 83 vagy 95 fokos vizet kapjon a kofi. már csak azért is, mert szerény tapasztalataim szerint az adott kávéhoz ideális vízhőfoknál 3-4 fokkal forróbb víz már vidáman keserű kávét eredményez. a pavonival sem volt nehéz égett shotot csinálni.

hájp alatt épp azt értem például, hogy a caravel olyan csodálatos gép, hogy már a vízhőfok is mindegy, minden mindegy, mert ha csak hozzányúlsz, arany folyik ki belőle.

a külföldiai fórumokon keltett hullámok nem érdekelnek, az egész kávés világ elméleti része hidegen hagy, kedvelem a patinás gépeket és szeretnék friss, jó kávét inni nap mint nap. ennyi. matt perger sem az én világom, alapos srác, de ha kiírja, hogy a megamálkőni a király, rohan a fél világ darálót venni. nekem ez idegen.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45487) Ábi válasza Parci (#45486) üzenetére


Ábi
tag

Gondolom rám is gondolsz hájpolás alatt. :D
Arany nem folyik belőle, különben nem lenne még ennyi eladó példány sem. ;] Én sem mondom minden shot után, hogy ez volt a legjobb.

Én is annyit írtam anno, hogy nagyobb tartományban lehet vele jókat húzni, mint más nyomás alatti gépeimmel.
Égett kávét nekem még nem produkált. A termosztátot még az első héten ikeás húshőmérővel belőttem, azóta csak húzom a kávékat és élvezem.
Minden gépen lehet szart húzni, a Caravellel nehezebb. ;)

(#45488) Parci válasza Ábi (#45487) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

első körben én is ikeás húshőmérőzöm csak. komoly ez a termosztát állító amúgy :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45489) Corsair90


Corsair90
tag

Sziasztok!

Remélem nem probléma hogy ideírok, kávéfőzőt szeretnék vásárolni.
Egy ideje olvasgatom interneten a különféle írásokat a témával kapcsolatban. Tudom hogy ha jó minőségű kávét szeretnék inni, azzal munka van, időigényes és pepecselős munka. Nem is beszélve arról, hogy nem olcsó mulatság a felszerelés hozzá.
1 héten 7-8 csésze kávét főznék saját részre.
Eszpresszó kávéfőzőre gondoltam 15 bar nyomású, tejhabosítóval. 10000-26000 Ft között szánnék rá, jó minőségű legyen lehetőleg, nem szeretnék jó pár évig hozzányúlni. Nem szeretnék semmi esetre sokat rászánni. Nem is várok csodát ilyen gépektől, felesleges is azzal jönni, hogy jó kávét ennyi pénzből nem fogok főzni stb.... én nagyon hobbi szintű kávéivó vagyok, de ha lehetséges ezért a pénzért szeretném a legtöbbet kihozni.
Darálót is szeretnék vásárolni, hogy időnként saját magam által darált kávét is tudjak főzni vele.
Minden segítséget, tippet szívesen fogadok, köszönöm előre is! :R

(#45490) mutyi válasza Corsair90 (#45489) üzenetére


mutyi
őstag

Pedig ezt a választ fogod kapni szerintem. Ennyi pénzből nem lehet kihozni.
Egy használt olcsóbb Gaggia-t ki tudsz vele fogni, az jó lenne, viszont kell egy daráló is, azt viszont használtan sem fogsz kapni 25 alatt,ami már értelmezhető kategória.
Én ennyi pénzből lehet inkább vennék helyedben egy kapszulásat.

Vagy még egy eshetőséget mondanék, valami kézi őrlő használtan.

(#45491) Agostino válasza Corsair90 (#45489) üzenetére


Agostino
addikt

>10000-26000 Ft között szánnék rá
>jó minőségű legyen lehetőleg

válassz egyet. ha nem tévesztettél egy nullát, ez kicsit karcsú gépre és darálóra egyaránt, de még gépre is. egy jobb french press, esetleg egy bialetti brikka kijön belőle, de ezek nem gépek. talán egy delonghi belefér... de az meg olyan, mint amennyibe kerül.

[ Szerkesztve ]

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#45492) tariattila válasza Corsair90 (#45489) üzenetére


tariattila
veterán

Néha akarsz frissen darálni.... na ez le is szűkíti... mivel karos gépet csak akkor vegyél ha MINDIG akarsz frissen darálni...
egyébként vegyél egy Brikkát.... az kiszedi az előreőröltekből a maxot (ami nem sok de jóval több mint amit egy bóvli gép ki tud '''szedni''' belőlük......
karos gépet elég bőven ha a daráló után veszed....

(#45493) And06 válasza tariattila (#45492) üzenetére


And06
aktív tag

egy jó, nem újhullámos kávéból teljesen vállalhatót lehet a brikkával húzni. az egyetlen baj, hogy selejt az összes manapság :(

(#45494) tariattila válasza And06 (#45493) üzenetére


tariattila
veterán

igen... az is az előnye, hogy friss kávéval mégjobb.... már amelyik jó... de nem az volt, hogy kis csiszolással javítható a gyári elbaxás?

(#45495) mutyi


mutyi
őstag

Gaggia Baby-hez milyen fejtömítés kell pontosan?
Rendelnem kell holnap.

(#45496) adp válasza mutyi (#45495) üzenetére


adp
őstag

8,5-es
Ez teljesen jo: [link]

[ Szerkesztve ]

(#45497) Kávé Kálmán válasza Parci (#45486) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Én figyelek Parci, hidd el figyelek. De ahhoz, hogy másokat megérts Neked is figyelni kell. Szerintem Te sem vitatod: ahhoz, hogy az ember kiismerjen egy gépet, nem az a mérvadó, hogy hány éve van meg neki, vagy hány darab sorakozik belőle a pulton, hanem tisztán az, hogy mennyit használja (ésszel, vagy odafigyelve, ha úgy tetszik).

Példának okáért 20 éve van varrógépünk odahaza, és már ajándékot is varrtam vele a világ legjobb ex-barátnőjének, mégse állítanám, hogy értek hozzá. Nem is állok vitába varrónőkkel, hogy az ndk-s tökömtudja milyen nevű varrógépnek párja nincs a glóbuszon.

Amiből számos dolog van a háztartásban, azokhoz kevés kivétellel értek, mert az ex nem terhes a gyűjtőszenvedélytől (így hát ez nem releváns példa).

Na, én pont úgy szkeptikus voltam a Caravel-lel kapcsolatosan, ahogy Te is, mégsem tettem közkinccsé hitetlenkedésemet a home-barista Caravel-eposz-topikjában. Hanem bekapcsoltam (kicsit kényszer alatt) és elkezdtem használni. 2 éve volt már akkor nálam, csak azért, mert szűrőtartó-gyártáshoz muszáj, hogy az embernek legyen min terveznie, próbálnia. Ja, és már akkor is a legszebb kávégépnek tartottam.

Szóval elkezdtem használni, és egyik ámulatból (fújjj már megen ez a hype!!!) a másikba (istenkém-istenkém) estem. Tódd félre az összes egyéb géped, és használd 2 héten keresztül a Caravelt és semmi mást. Ez másként nem megy. Különben mindig csak a felszínt fogod kapargatni (ez tudom, hogy erős volt). Én se gondoltam volna ezt azelőtt, hogy erre kényszerültem volna. Ha összehoztad, és nem előítéletesen sikerült eltölteni ezt a két hetet vele, akkor meg fogod érteni, hogy miért hozsannázik a sok jenki a home-barista-n, és miért ad el Francesco hetente tucatszám ebből a gépből világszerte. Azért mert nagyszerű.

(#45498) Surda- válasza mutyi (#45495) üzenetére


Surda-
őstag

Nem tiszta pontosan,de ha kartömítést keresel,akkor én az utóbbi időben 3 verzióval találkoztam.
Expolygonos olcsó, nekem egy idő után nagyon bekeményedik
Gyári drága (nem próbáltam)
8mm-es szilikon (ebből 8,5et vettem,az detto nem az igazi szerintem, ez a 8 mm-es lehet,hogy jó.

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45499) Parci válasza Kávé Kálmán (#45497) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a pavonit hosszú ideig használtam, sosem csak magában, de folyamatosan. nem tudom saccolni sem, hogy hány shotot csináltam vele, rengeteget. azt gondolom, hogy elég jól ismerem. és persze jópár esetben csinált sokkal jobb kávét, mint a pumpás gép. a caravelt sem azért vettem meg, mert semmi tervem sincs vele, ahhoz elég drága lett volna... és akkor ezzel le is zárnám részemről ezt a témát.

pofára nekem nem tetszik jobban a pavoninál, illetve egyiknél sem ámulok a szépségén, ilyen szempontból nincs szerelem, csak szeretet. viszont amit írtam a felépítéséről, azt komolyan is gondolom (pedig a pavoni is örökre jött), ezért ugrottam bele.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45500) mutyi válasza adp (#45496) üzenetére


mutyi
őstag

Adp és Surda, köszi!
Igen, kartömítést keresek,mert az utolsó tisztítás óta,akkor vettem le a felsőszűrőt is és mostam át citromsavval, utána elkezdett sziszegni és pl. ha vakszűrővel visszamosom,akkor is sziszeg. A kávé lecsepegtetéskor meg csepeg a víz ami elég zavaró, főleg ha néhány csepp víz épp a csészébe esik.
:)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.