Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [ldave:] New Game Blitz - 2024
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Lalikiraly:] Gigabyte G5 MF notebook bemutató
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Surda-
őstag
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
t-bali3
senior tag
Csak hogy megbolygassam azt a kosarat: gyümölcsöstől - csokisabbig nálam a következő volt a sorrend: Nepál MT - Jemeni Mocha - Skybury.
Az én EVO-m nem is tudott mit kezdeni a Nepál MT-vel...
Alvarez81
csendes tag
Köszönöm a tippet!
Ez a Kapuczíner pörkölő sajátossága ?
Azért kérdezem, mert eddigi tapasztalatunk alapján a nagyon friss pörkölésnél kellett durvábbra állítani a darálót, és ahogy öregszik a kávé, finomabbra, és a mennyiséget is lehet növelni.
Ahogy írtad, a mennyiség még stimmel is, de hogy finomabbra kell állítani? Ez meglep. Tudja valaki a magyarázatát?
Alvarez81
csendes tag
A kosárkavarásról lekéstél, mert megrendeltem.
A sorrend pedig nagyon jó, köszönöm! Ezeket lehet, hogy érdemes lenne gyűjteni. És amúgy pedig ha megtehetitek, akkor írjatok róla véleményt a Kapuczíner oldalára, mert az nagy segítség lenne!
Ha megjönnek, és elkezdjük inni, próbálok a céges Cuadrán, de itthon is főzni többet. Mivel közös lesz a készlet egy része, nem biztos hogy tudok hozni belőlük haza...De majd írom a véleményeket .
Csak kedvcsinálónak:
Velencei, Doi Chang, Martinique,Jemeni Mocha, és itthonra külön Skybury, koffeinmentes - Nicaragua Nueva Segovia, (és Perui őrölt kakaó, mert ha a nem kávés feleség is kap valamit, akkor megengedőbb )
Annyira kíváncsi vagyok már!!!
Bazsee71
őstag
Én amit hoztam tőle (Riói varázs, Italiano espresso), azt közepes pörkölésnek nevezném, semmiképp sem olaszosnak. Azt, hogy finomabbra kell darálni (nálam is így volt), szerintem ez okozza.
meander
tag
Beszéltem ma ismerőssel és az automata felé szánta el magát. Ott ugyanis megvan az élmény, hogy betettem a babot, kijött a kv, neki a POD olyan mint a kapszula.
Új automatába 200-ig tudtok ajánlani? Kerestem egyébként az automatás topicot, de az ügyességemet bizonyítandó nem találtam. Az is segítség. Kösz
Bazsee71
őstag
Biztosan sok öröme lesz abban is, nálam 2-3 évig maga volt a csoda a kotyogó után. Szüleim pedig még most is nagy élvezettel használják.
Daneeka
senior tag
[geci]Főzd le egy high-end kétezer forintos v60-ban ahelyett, hogy szívatod itt magad, az ízetlen-szagtalanok meg mehetnek továbbra is presszóba. [/geci]
zscz
tag
Nekem ezek a filterekkel egy bajom van. Eddig mindig csak valami testetlen híg levet kaptam. Cold brew-val kapcsolatban milyen élmények vannak?
Surda-
őstag
Ezek ilyenek 😂
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Kérdés:
Ha veszek egy ilyet , ezt be tudom tenni a Gaggiába ha podból főznék egyszer egyszer?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Bazsee71
őstag
Szerintem ez tulajdonsága a filternek, nem hiba. Cold brew italok közül eddig csak mizudashival készültet ittam, az is inkább egy erős tea szintje. Nyáron kifejezetten jól tud esni.
sz.zs.: Lehet, de a fórumtársak véleménye alapján felesleges, mert értékelhetetlen eredményt ad, nem erre lett kitalálva a gép.
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
kapszulás kávégépet szeretnék venni, de teljesen homály a téma.
Amolyan belépő kategóriásra gondoltam, napi 1-2 kávé lenne vele lefőzve, szóval nem kell drága gép. Milyeneket érdemes nézni?
Köszi!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
(#45965) fragola.6035 válasza kovacsroli (#45964) üzenetére
fragola.6035
aktív tag
Egy DeLonghi Nespresso gép Colonna kapszulákkal jó választás.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
Itt most a végeredmény nem lényeg annyira, csak arra voltam kíváncsi hogy működhet-e a dolog?!
Aki a Pod-os kávét inná, annak gyakorlatilag mindegy hogy mit iszik...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
neducsinm
csendes tag
Még egy tipp, nekem a nem tisztított felső szűrő okozott már hasonló problémát. Főleg a 35mikronos IMS-el problémás. Minden kávé egy idő után rángatott, spriccelt minden felé.
Mondjuk a fagyasztás, kiolvasztás, 1 hónapos kávé nekem nem sok jóval kecsegtet....
adpeter
tag
A tipp-topp Gene-m 100e Huf...leákcijózva!
Érdeklődni privátban vagy 0630/ hatharminckilenc7260
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
mgy
senior tag
Kipróbáztam az új szűrőt, hát mit mondjak? Frissebb, lágyabb, jobb!
Szép, szépek rajta a likak, lassabban folyik át rajta üresen a víz, mint a koppincson. Amúgy meg tök jó kávét készít vele a gép.
Köszönöm a szervezést, intézést!
mutyi
őstag
Mennyibe került a szűrő? 1 vagy 2 adagos?
Bazsee71
őstag
Ejj, ha zsákutca lesz a házilag épített kávépörkölőm, akkor nagyon fogom bánni, hogy ezt kihagytam. Őszintén szólva csodálkozom, hogy megvan még...
mgy
senior tag
Én főleg szimplázok, bár most vettem kétféle duplát is, 8 fontba került darabja.
mutyi
őstag
Siminek van még eladó?
Annyiért én is vennék.
Milyet vettél? VST mind?
[ Szerkesztve ]
mgy
senior tag
Nem gondolom, hogy lenne eladó, összeálltunk egy csoportos rendelésre.
Surda-
őstag
170-200 ft/ kapszula?
Ez ennyire finom?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
mutyi
őstag
Erre én is kíváncsi lennék.Sosem hallottam róla és árban még több,mint az Illy.
Egy teszt nem lenne rossz ,ahol ezt a Fragola által kínált kombót teszteli néhány szakértő egy Illy kapszulással.
adpeter
tag
A 660ft-os espessohoz viszonyítva nem is olyan drága! 😁😁😁
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
mutyi
őstag
Nekem 70 Ft-ban van 1 adag kávé,amit veszek 8000 Ft körüli kilónkénti áron.
Napi 3 adag fogy, az 210 Ft.
kóstoltad már?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
fragola.6035
aktív tag
adp
őstag
Lehet itthon kapni? Baranőm munkahelyen kapszulás van, de az alapok eleg hitványak
fragola.6035
aktív tag
Nem tejeskávénak való.
https://caffe35.webnode.hu/
uhh, ennyit végighallgatni manapság képtelenség nekem, de majd megpróbálom
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Surda-
őstag
Látod ez igaz.
Azt érzem,hogy kezd akkora divat lenni ilyen kávézókba járni,hogy átesünk nem egy ló, hanem egy egész ménes túloldalára.
Presszó 660-, sütemények 7-800-, juice 2dl 700, 200grammos kávék 4000-.
Kérsz egy preszókávét és csak világos pöri van, nem tudsz egy olaszos presszót inni egy kávézóban.
Mindezt általában egy 2x2 méteres helyen , állva.
Nem vagyok garasoskodó típus egyáltalán, egyszerűen hülyeségnek érzem ezekért ennyit adni.
Úgyhogy részemről újhullámos kávézók tesztelgetése befejezve.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Bazsee71
őstag
Azt még tegyük hozzá, hogy tipikusan paleo sütemények, mert az a trendi. A soproni Kultúrpresszóban szándékoztam egy desszertet elfogyasztani a kávé után, de csak ilyenek voltak horror áron, így inkább kerestünk egy rendes cukrászdát.
Aztán meg hiába hőbörgünk itt rajta, amíg ennyire divat, és pörög, addig ez sajnos így marad. De nézzük a jó oldalát, így egyre inkább megtérülő dolog az otthoni kávézás. Nekem meg hazafelé egy minőségi cukrászda is útba esik, ahonnan egy hipszter süti árából kettőnknek kétfogásos desszert jut.
Agostino
addikt
ez szerintem teljesen divatmentes dolog. mindenféle politikát félretéve ennyit ér a gazdaságunk, ennyit ér a forintunk.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
Surda-
őstag
De az olaszoknál 1 euro a presszo, az 300 forint.
Szerintem ez színtiszta divat.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
soldier2
őstag
Ennyiért adják, mert ennyiért is megvesszük (mert divat). 450-500 körül még azt mondom megéri, ha nem is napi rendszerességgel. A 660 kicsit sok, persze ha arra járok, nem hagyom ki, a Mantra számomra a megtérés helye, ott ittam első igazán finom espressomat, és fogalmazódott meg bennem az "otthon is kéne valami hasonló" gondolat.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
mutyi
őstag
Az a helyzet, hogy a jobb helyeken annyi egy espresso,mint bármelyik nyugati országban, ahol csak a fizu picit több. A vásárlóerő paritás nincs egyensúlyban.
1-1.2 Eur lenne szerintem reális egy espresso-ért.
adp
őstag
Speciality helyen hogy erne mar meg 300ft-ert adni egy kvt? Aminek mondjuk 20e kiloja? Ott egy szimpla alapanyaga 200ft. Es akkor hol van a helyberles, geppark, rezsi, barista fizetese, es meg haszon is legyen
[ Szerkesztve ]
And06
aktív tag
ja, a 20-80as robibombát kapod ennyiért. jóesetben 50R-50A. ezzel semmi baj nincs, csak almát a körtével hasonlitasz
Surda-
őstag
Lehet ebben valami,de mondjuk egy kisker áron 12 ezer/kg körüli kávét biztos,hogy a kávézó megkap max 9ért.
Abból kijön kb 56 dupla (18grammal) , elnagyolva legyen mondjuk az egyszerűség kedvéért 100 szimpla.
Azaz darabjának önköltségi ára 90ft. Eléggé lazán számolva,mert simán van abból 110 is,de mindegy.
Persze nem azt mondom,hogy ennyiért kéne adni,hisz ezer költség van még, inkább csak azt,hogy ha így számoljuk,akkor annak az olasz presszónak mondjuk 50re jön ki az önköltségi ára.
A két kávé között tehát van 40ft különbség.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
először vond le az áfát, rögtön csökken az összeg. aztán gondold végig, hogy egy népszerűbb hely havi 500e+ ft-os bérleti díját hány presszóból kell összerakni. a 660 ft mondjuk tényleg egy kicsit sok, de bruttó 390-ért meg nem lehet megcsinálni, csak ha pörög a hely, mint a taxióra (akkor viszont miért ne emelnének árat? )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
fragola.6035
aktív tag
Egy speciality szerintem nem jön ki 90-ből, inkább 130-150-nel számolnék, aztán a gépigénye is költségesebb, mint az olasznak, kb. 8-10 szeres. Ettől függetlenül én sem szívesen adok 400-nál többet egy presszóért.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
Surda-
őstag
Parci
Persze,fölösleges számháborúzni, kb 400-450 a reális szerintem is.
De azt még mindig nem értem,hogy speciality helyeken miért nincs olasz eszpresszo is...
Az már ciki?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Wolfy999
tag
Én stílusosan pörkölés közben szoktam hallgatni. Vedd meg az előbb említett Gene-t és két legyet ütsz egycsapásra.
A kávé ára kérdéshez annyit azért megjegyeznék, hogy 660-ért szerintem már duplát kapsz. És kiöntik ha nem jó. Én időnként a kis T&P-be szoktam menni. Ott ha jól emlékszem 600 a naked, 550 a dupla és talán 450 a szimpla. Náluk indokolt a naked felára, mert azt nagyobb kosárral több kávéval csinálják. A szimpla is dupla karral készül, csak a felét egy kóstolás után kiöntik, ha nem tudják abban a rendelésben felhasználni.
simi.esp.28
csendes tag
Szívesen.
Ákosnak ígértem, hogy lövök pár képet a szűrőkről közelebbről, de gondoltam bedobom közösbe hátha mást is érdekel. Elég kapkodósra sikeredett a dolog, előre is elénézést érte.
Az expolys 7g-nál azért nem lettek annyira mérve a furatok, mert nagyon elcseszettek a lyukak..
Ja, a következtetéseket mindenki vonja le maga.
And06
aktív tag
no igen, itt látszik, hogy melyik miért annyi amennyi!
korpas15
tag
Sziasztok! Pellini, Davidoff, Illy, mind 3 őrölt formában. melyik a legfinomabb? Tudom hogy a friss szemes kávé a legjobb, de még kezdő kávé fogyasztó vagyok.
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.