Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46101) Surda- válasza soldier2 (#46100) üzenetére


Surda-
őstag

Forrt a víz! Dehogy felejtettem el :D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#46102) jolti válasza Surda- (#46099) üzenetére


jolti
senior tag

Főzöl egy duplát? :DD
Clooney tanította?
What else? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46103) verti1


verti1
tag

Ha szeretné valaki beállítani Gaggia-ján a vízhozamot akkor szeretném megmutatni az én megoldásomat. Egy könnyen és gyorsan szerelhető kis fúvóka betét a kazán és az OPV közé. 5-10 perc alatt kiszedhető a kalibráláshoz vagy tisztításhoz. Nekem két hete van benne a gépben, de eddig csak jótékony hatását látom. Egyszerűen, olcsón legyártja egy esztergályos. Egy tárcsát kell vele gyártatni és annak lecsapni az oldalait. Kell még egy o-gyűrű és két hosszabb csavar. Én még raktam bele egy kis fúvóka szűrőt, mert az első furat nagyon kicsi volt, de ahogy lassanként nagyobbra fúrtam kivettem. Hosszú távon nem tudom mennyire lesz kényes dugulásra, de majd elválik. Itt is szeretném megköszönni a fragola és zolnagy segítségét a témában!



[ Szerkesztve ]

(#46104) soldier2 válasza verti1 (#46103) üzenetére


soldier2
őstag

Mire jó a szűkítés egy ilyen gépen. Az ember azt gondolná, hogy a vízhozamnak bizonyos határon belül itt nincs szerepe. Az opv nem meleg vizet dob el, a fölös mennyiségű hidegvíz meg visszakerül a pumpa elé.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#46105) zolnagy válasza soldier2 (#46104) üzenetére


zolnagy
őstag

Gaggiaban anno mêg nem volt szűkítőm, de a Brasilia Ladybe Fragola tanácsára tettem. Én úgy láttam, hogy szebb lett a lefolyás és szerintem a kioldódás is egyenletesebb így, tehát az ízekre is jótékony hatással van. Szerintem érdemes. Most például a QM 0650-en cseréltem ki a pumpát EX4-ről EX5-re és az is nagy változást hozott az ízekben, pedig nem gondoltam volna ezt sem.

[ Szerkesztve ]

(#46106) verti1 válasza soldier2 (#46104) üzenetére


verti1
tag

Szerintem bármilyen gépnél nagyon fontos. Vízterítés, vízhozam alap. Nekem 100-110 ml/10 sec volt előtte ami nagyon sok. Csatornásított minden fajta vízterítő, jól látható gödröket csinált a pogi tetejébe. Nagyon sokat segített a filter papír ezen a gondon. Most 70ml/10sec, ez lehet kicsit kevés, de most ezzel próbálkozok egy pár hétig, többféle kávéval. Szűkítővel lassabban épül fel a nyomás, olyan 6-7 másodperc amíg eléri a maximális nyomást, nagyon szépen lehet hallani a pumpán. Így kap egy ideálisabb (persze nem igazi) előáztatást. Sokkal jobban ellenáll a nagy nyomásnak a kávé, egyenletesebb lesz a kioldódás. Itt van két videó. Az első a szűkítő nélküli állapot, a második a szűkítős. Az első videón jól látszik, hogy szépen egyenletesen indul és utána mennyire felgyorsul és eltolódik balra arra a felére ahol fejben belép a víz a közelebbi két lyuk a vízterítőn. Na a másodikon szépen, egyenletesen majdnem egyszerre jelenik meg a kosár teljes felületén és nem gyorsul, egyenletesen, középen folyik végig. Az előkészítés ugyan az volt mind két esetben, filter papíros voodoval, nem volt félre tamperolva az első, ha fejre áltam is csak ilyet tudtam.

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#46107) fragola.6035 válasza verti1 (#46106) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Kb. ezt én is így gondolom. Meglátszik a végeredményen, ha a vízhozamot 80 ml körülire csökkentjük.

https://caffe35.webnode.hu/

(#46108) Peti...(16v) válasza zolnagy (#46105) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Az EX5-nek épp nagyobb a vízhozama, nem?
Akkor miért jobb a QM-be, mint az EX4?

(#46109) jolti válasza soldier2 (#46104) üzenetére


jolti
senior tag

Én is raktam az Ecm-be Fragola tanácsára.
És tényleg jobb. Nekem 70-80 ml között van a vízhozam.
Bár én egy egyszerűbb helyre raktam be. ( Az opv utánra, de még a rézcső elé.)
De ajánlom mindenkinek.

(#46110) Surda- válasza fragola.6035 (#46107) üzenetére


Surda-
őstag

Ha opv vel csökkentem a nyomast, az hasonló eredményt hoz?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#46111) verti1 válasza jolti (#46109) üzenetére


verti1
tag

Mekkora a furat benne?

(#46112) Parci válasza Surda- (#46110) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

van egy vízhozam görbéje mindegyik pumpának. ha opv-vel csökkented, akkor is elérheted a megfelelő vízhozamot, csak éppen mondjuk 6 bar nyomáson, az meg egyéb dolgokat is megváltoztat a kioldódásban.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#46113) Parci válasza Peti...(16v) (#46108) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez egy nagyon jogos kérdés, ha van szűkítő, akkor egyedül az a különbség, hogy milyen gyorsan éri el a plafont.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#46114) jolti válasza verti1 (#46111) üzenetére


jolti
senior tag

Tyű, jó kérdés!
Vagy 0,6-os vagy 0,7-es, most hirtelen nem emlékszem melyik marad, mert mind a kettőt beszéltük az esztergályossal. :D

(#46115) verti1


verti1
tag

A nyomás növelésével csökken a vízhozam, ez látszik a görbén. Emelni kelene a nyomást jelentősen ami megint zsákutca. Az is csak 15 baron jelentkezne, amíg azt el nem éri addigra már szét rombolja a pogit.A 4-es ulka meredeken hiretelen építi fel a nyomást az 5-ös szépen egyenletesen, ezért jobb a nagy hozamát szűkítőzni. Én legalább is ezt látom...

(#46116) verti1 válasza jolti (#46114) üzenetére


verti1
tag

5-ös ulkával?

(#46117) Peti...(16v) válasza Parci (#46113) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Úgy látom 9 baron (szinte) azonos a két pumpa vízhozama. Ezek szerint ha van opv, akkor kb mindegy, hogy melyik pumpa, vagy nem jól értem? 🤔
Tényleg, QM-et mekkora nyomásra szokás állítani?

[ Szerkesztve ]

(#46118) jolti válasza verti1 (#46116) üzenetére


jolti
senior tag

Igen.

(#46119) Parci válasza verti1 (#46115) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

rosszul... az ex4 lassabban építi fel a nyomást, hiszen 9 bar alatt minden nyomáson kisebb a vízhozama. viszont 22 barig üzemel (a grafikonja alapján).

az ex5 + szűkítő tehát gyorsabban éri el a korlátozott vízhozamot, mint az ex4 és nekem is ez a tapasztalatom: a silvanón épp, hogy túl sokáig tartott, mire az ex4 átnyomta az első kávécseppet.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#46120) zolnagy válasza Peti...(16v) (#46108) üzenetére


zolnagy
őstag

Ez így nem egészen pontos. A kérdés, hogy milyen nyomáson és addig hogy épül fel a nyomás. Szerintem az, hogy mi játszódik a pogácsánál egyik vagy másik pumpával, annál bonyolultabb, hogy ki lehessen egyszerűen találni. Én sem tudom egzaktul megválaszolni, de a tény az tény. Nálam jobb vele ugyanaz a kávé. A gőzölés is egyenletesebb ezzel. Érdekességképp a darálót meg pont egy fokozattal durvábbra kellett állítanom ugyanahhoz a lefolyáshoz. Amúgy ha csak a vízhozamot szeretnénk csökkenteni a QM-nél a potival ezt egyszerűen megtehetjük, de ezt tudod te is :)
Milyen pumpa van most a tiedben (bátyádéban) jelenleg?

(#46121) Peti...(16v) válasza zolnagy (#46120) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Eredeti pumpa van még benne, de már nem sokáig, mert csak 2 bart nyom.
És jól emlékszel, tényleg a bátyám gépe 😀. Az enyémben is még az eredeti van, de annak szerencsére semmi baja.

(#46122) zolnagy válasza Peti...(16v) (#46121) üzenetére


zolnagy
őstag

Akkor én EX5-t tennék bele. A 2 bart megmérted? Amúgy ezt az eredeti pumpát szét tudtam szedni. Ahogy nézem, fel lehetne újítani. Lehet elég lenne bele egy új o-gyűrű. Tudom, hogy valaki írt valamikor qm pumpa felújításról, de most nem találom.

[ Szerkesztve ]

(#46123) handrash


handrash
őstag

Ezt vettem, tettem a Gaggia Babymbe.
Az angol nyelvű leírás kissé elnagyoltnak tűnik számomra, ezért lennének kérdéseim. Használtatok ilyet, tud valaki segíteni?

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#46124) adp


adp
őstag

Ennyi volt a pacificnel a minden heten uj akcio es az 5e-tol ingyen posta :(

(#46125) soldier2 válasza fragola.6035 (#46107) üzenetére


soldier2
őstag

Próbálom összerakni amit írtatok. MIvel a nyomás felépülése után lényegtelen a szűkítő jelenléte (mindegy, hogy 120, 80, vagy 50 ml/10s-re van csökkentve a vízhozam, mivel az igény kisebb (kb 40-45 ml/25s)) így vsz a lassabban felépülő nyomásban keresendő a jótékony hatás. Kb mintha előáztatna az ember. Nekem anno a Baby Dose-on volt előáztatás funkció, amikor a pumpa csak félgőzzel ment, ez kb annak felelhet meg. Az biztos, hogy ha előáztatás nélkül csak úgy ráküldöm a magas nyomást a karossal, abból jó nem sül ki :)

Adagonként tárolás: valaki aki próbált már teljesen friss kávét (2-3 napos pörkölés max) légmentesen záró, merev falú edényben tárolni (pl a kis mézesüveg) tapasztalt olyant, mintha a szokásos 4-5 nap pihenési idő nem lenne elég a kávénak. A Kalmár féle Costa Rica kb 2-2,5 hetesen lett a legjobb, az elején sem volt rossz, de most mintha megjönne az az egyensúly, amit keresünk a kávéban. Simán lehet, hogy bennem van a hiba, ezért is kérdezem, hogy más tapasztalt-e hasonlót. Az egyetlen magyarázat a túlnyomás alatt való tárolás, ez lehet, hogy lassítja az "érési folyamatot".

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#46126) Parci válasza soldier2 (#46125) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

miért mindegy a nyomás felépülése után, hogy mekkora ellenállás kell a pogácsa részéről? azt sejteném, hogy finomabbra kell darálni, ha amúgy a gép sok vizet préselne át, neked meg kevesebb kell, nem? mégegyszer: az ex4 túl lassan építette fel a teljes nyomást, utána viszont hasznos volt. az ex5 jól építi fel a kezdeti nyomást, utána viszont túl bő lére ereszti. az ex5 + szűkítő meg épp ideális lehet.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#46127) Peti...(16v) válasza zolnagy (#46122) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Simi volt, akinek sikerült új életet lehelnie egy eredeti pumpába. Nála van a gépem, ő mérte a 2 bart.
Szóval akkor EX5. De akkor kell bele szűkítő is?

[ Szerkesztve ]

(#46128) soldier2 válasza Parci (#46126) üzenetére


soldier2
őstag

Nem a pogácsa ellenállása mindegy, hanem a nyomás felépülése után a pumpa maximális vízhozamáról gondolom, hogy nincs jelentősége, mivel a szűk keresztmetszet ekkor már a pogácsa ellenállása (már ha jól van előkészítve a kávé). Ha már felépült a nyomás max kevesebb vizet dob el az opv ha szűkítő korlátozza a pumpa vízhozamát, aminek jelen esetben semmi jelentősége (ennek azoknál a gépeknél lehet jelentősége, ahol az opv a bojler után van, mert ha kisebb a vízhozam, kevesebb melegvizet enged el az opv, stabilabb lesz a pogácsát érő víz hőmérséklete - a Gaggia tudtommal nem ilyen). A nyomás felépülésének ideje (nevezzük előáztatásnak) viszont fontos, ezért is adta el ha jól emlékszem Lagoon az R58-at, mivel ott még gyorsabban épül fel a nyomás mint a rezgőpumpás gépeknél, így még jobban kijött az előáztatás hiánya. Eddig úgy tudtam, a rezgőpumpa lassabb nyomásfelépülése kellő előáztatást biztosít, de ezek szerint nem (igaz a karosok esetében is mindenki 8-10 másodperces előáztatást javasol, ami max szűkítővel érhető el egy rezgőpumpás gépnél)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#46129) Toobee válasza soldier2 (#46128) üzenetére


Toobee
veterán

Nekem mar 3 eve rotos gepem van, eloaztatas nelkul (tartalybol etetem) es egyaltalan nem hajlasom a csatornasitasra.

https://barbieripnk.hu/

(#46130) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Megosztanám tapasztalatomat a szegedi Kék Elefánt kávézóval kapcsolatban. CM Alfonso volt az őrlőben, az utóbbi idők (főként saját) tapasztalatai alapján kicsit félve kértem ki a duplát. Ami pedig a csészében landolt, azt csekély rutinom fényében is hibátlannak merem nevezni. Fantasztikus volt, de annyira, hogy ha otthon ilyet sikerülne húznom, akkor egy időre letennék az olasz vonalról, ezzel a kávéval biztosan. Extrém édesség, finom savak, és kellő test jellemezte az italt. Semmi bántó mellékízt, hibát nem tudtam benne felfedezni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ha Szegeden jár. Utána párommal még egy forró csokit is megkóstoltunk, szintén erősen ajánlott.
A gépparkot el is felejtettem felmérni, de mintha egy Rocket R58 és egy Fiorenzato F64 lett volna.

Innentől kezdve a legnagyobb bánatom, hogy szerintem ezt otthon nem tudnám reprodukálni, hiába a tuning GC és a Major.

adp: Honnan van ez az információ? Pont most akartam egy kolléganővel rendelni...

(#46131) fragola.6035 válasza soldier2 (#46128) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Azt nem gondolnám, hogy az Ulka olyan sokkal lassabban építi fel a nyomást, kb fél másodpercen belül max nyomáson van.
Csak azért tűnik lassabbnak, mint a Procon, mert az alacsonyabb vízhozam miatt lassabban tölti fel a pogácsa előtti teret vízzel. Ezért kell a megfelelő szűkítő. A jól beállított procon pumpás gép nem csatornásít és a nyomás is egyenletes, ellentétben az ulkával.

https://caffe35.webnode.hu/

(#46132) zolnagy válasza Peti...(16v) (#46127) üzenetére


zolnagy
őstag

Ma ismét jót készítettem az EX5-ös QM-el, szal szerintem igen. Szűkítő persze ide se lenne valószínű rossz, de én nem foglalkoznék vele. Ha úgy látom, hogy nagy a vízhozam, max letekerem a potit ;)

(#46133) jolti válasza adp (#46124) üzenetére


jolti
senior tag

Igen, ez várható volt sajnos. De örüljünk, hogy eddig is tartott.
Sokan csak éppen meghaladták az 5 ezret és abból még levonjuk az 1000-1200 forintos postázási díjat, az anyagárat, a költségeket és mindjárt rájövünk, hogy annyira nem is az lehetett gazdaságos.
De 10 ezertől most is ingyen van.

(#46134) fragola.6035


fragola.6035
aktív tag

A2 Gastro Caffé, Szeged.

A géppark hibátlan, LM Linea Classic, Hozzá két nagy Anfim őrlő, kétféle kávé.
classic olasz Artcaffé, kevésbé sötét pörkölés, szerintem elég jó.
a másik (talán specialyty) Five Elephant - Guatemala, szerintem kissé túlpörkölt, gyenge édesség, finom savak, de pörkölt ízű, de ez lehetett gép beállítási probléma is. De azért mondjuk, hogy jó volt. Remélhetőleg majd rájönnek és kávét váltanak és megtanulják kimaxolni a gépet.
Cortado: túl sok tej, inkább capuccino méret volt szerintem.
Presszó 390:-, tejeskávék 450,-, szerintem korrekt és cola is kapható, nem kell bio répalevet inni.




[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#46135) jolti válasza jolti (#46133) üzenetére


jolti
senior tag

Ezt jólmegaszondtam!
" nem is az lehetett gazdaságos."
Nem is lehetett az gazdaságos...
Pedig még nem is ittam. ( De úgy látszik be kell pótolnom! ) :D

(#46136) adp válasza jolti (#46133) üzenetére


adp
őstag

Persze de onnan mit rendelsz egyedul 10 ezerert? Ha a legdragabb kvbol a yirgabol rendelsz 4-et meg az is keves, annyi meg kinek kell :(
Legalabb a minden heten uj 10-25% akcio maradhatott volna, vagy a posta. De hogy mind2 ment....
Igy azert meggondolando,hogy onnan rendelj. En eddig azert rendeltem sokat onnan,mert igy ar/aranyban tenyleg nagyon jo volt. De igy mar elgondolkodtato.
Bazsee: honlapon fent van.

[ Szerkesztve ]

(#46137) angelside77 válasza adp (#46136) üzenetére


angelside77
tag

Én is sokat rendeltem tőlük, végigkóstoltam már a kínálatot. Ilyen kondíciókkal már nem biztos, hogy sokszor fogok.

Mostanában a Pallyotz kávékat iszom.

Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.

(#46138) zoli121


zoli121
aktív tag

Sziasztok. Szeretett Saeco Royal Professional kávéfőzőm elhalálozott. :( Az a hiba hogy elkezdi főzni a kávét lejön valamennyi majd ahol csak lehet gőz jön a kávéfőző belsejéből. Csöveket kitakaritottam a turbinát is. Havonta volt vízkőtlenítve. Kazánnal lehet gond?

[ Szerkesztve ]

Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121

(#46139) vicces


vicces
addikt

rendelt már valaki hario skertonhoz központositó alátétet??
nem nagyon találok europai forrásból.

történt ugyanis.... ;]

..szóval egész héten ment a meló ezerrel, nem foglalkoztam a témával. főztem ittam, melóztam. általában 2 duplával inditottam, mert nem lettek jók a kofik és a kevés koffein az ugye nem jó.
gondoltam előszedem én a hariomat. hát elő is szedtem, miután ma reggel az asszony rámpiritott, hogy őröljek már egyet azzal is, mert gyanús neki a graef. elmosolyodva elő is szedtem és ugy lett minden ahogy ő is gondoltam. az 1 hete a babtartályban lévő choco madness újra iható lett, sőt sűrűbb is lett mint az espresso, inkább ristrretto :Y a legfinomabbra van állitva az őrlő és lusta vagyok rajta állitani. viszont a már 2 hete a fagyasztó után "szabadlábon" lévő yirga ugyanolyan izé.
a véleményem:
a yirga lehet 1 hete még jobb lett volna, de mára már elfáradt. a choco madness a saját számitásaim szerint még mindig jól sikerül állagra. az izben nem vagyok annyira biztos, de jónak tűnik.

ugyhogy maradok az augusztusi elképzelésemnél és megszabadulok a graeftól és kimaxolom a hariot amig az is el nem kopik. tegnap vettem ikeás csavarbehajtót 9 euroért. szekrényt szerelni, nem pedig kávézni. az lesz a hajtása, csak még kell egy közdarab a tokmány és a dugókulcs közé.
jah és apropó ikea! tegnap nagy bánatomban vetem megint frenchpresst, hogy majd a maradék kávékat lenyomkodom vele, hétvégén délutánonként amikor nem sietek kávézni. sajnos továbbra sem izlik ami abból kijön.

[ Szerkesztve ]

:)

(#46140) Bazsee71 válasza fragola.6035 (#46134) üzenetére


Bazsee71
őstag

Na, akkor majd ezt is meglessük alkalomadtán.

Kék Elefántban ha jól emlékszem espresso 350,-; doppio 530,-; latte 520,-. Jól gondolom, hogy a jelenlegi gépparkom még alkalmas is lenne CM kávékhoz, csak a tudást kéne hozzá igazítani?

vicces: a közdarabot egyszerűen meg tudod oldani, egy csavaranyára van csak szükséged. :) Egyébként meglep, hogy mennyit szívsz a darálóddal, máshol nincs velük ennyi gond.

(#46141) handrash válasza vicces (#46139) üzenetére


handrash
őstag

Ilyen közdarab engem is érdekelne!

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#46142) Surda- válasza verti1 (#46103) üzenetére


Surda-
őstag

Nem csináltattál véletlenül többet belőle? :)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#46143) Mano66


Mano66
senior tag

Rendeltem egy Rancilio Silva-t.PID-en még nem gondolkodok,de a felső szűrő cserén igen.Honnan érdemes szűrőt és hozzá való csavart venni.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#46144) vicces válasza Bazsee71 (#46140) üzenetére


vicces
addikt

elég csak kérdezni és már meg is találja az ember magától.. mint mindig :B

hario alátét
a csavaranya? :F az nem tartja középen a tengelyt az alsó felén. ott érezhetően jobbra-balra billeg és szerintem idővel leőrli saját magát a ketyere.
különben meg angliából rendelnék fiorentanot, csak most nem megy az anyagi része miatt meg a kábel is kérdéses amivel jönne. nem szeretnék egyből kábelcserével kezdeni. bár eng -> eu adaptert lehet kapni :K

a baratza sette nagyon tetszett még a beharangizásnál, de az új videókon eléggé bazárinak tűnik a kivitelezése.

:)

(#46145) fragola.6035 válasza Mano66 (#46143) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Itt leírtam, hogy kell csinálni: [link]

https://caffe35.webnode.hu/

(#46146) Bazsee71 válasza vicces (#46144) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ácsi, én a közdarabot írtam, ami által a kézi csavarbehajtóval tudod hajtani, nem a központosítót. :) Fiorenzatoról pedig inkább fragolánál érdeklődj, jobban jársz. A Graef-et meg megnézetném valakivel, mert elég kicsi az esélye, hogy két hibás darabot fogj ki. Ha meg csak felhasználói hiba, akkor maradhat is.

[ Szerkesztve ]

(#46147) verti1 válasza Surda- (#46142) üzenetére


verti1
tag

Nem, csak egyet csináltattam. Rajzot át tudom küldeni ha gyártatni szeretnél.

(#46148) Surda- válasza verti1 (#46147) üzenetére


Surda-
őstag

Köszi,akkor küldd át vagy tedd közkincsé itt,ahogy érzed :)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#46149) Mano66 válasza fragola.6035 (#46145) üzenetére


Mano66
senior tag

Kösz.Így csak csavart kell vennem.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#46150) vicces válasza Bazsee71 (#46146) üzenetére


vicces
addikt

a graefnál az őrlőmű 2 darabja közé beül a kávé és szerintem az eltart. ma szétcsavarozom és teljesen kipucolom. de továbbra sem tartom espressoképesgépnek csak az első pár hétben. ma már egyétalán nem tudok puderre őrölni vele, pedig olyasmi őrlemény kellene. /legalábbis az én setupommal igy adja ki a 25 másodpercet és a 60ml-t./ a hario egyből egészen finomra őrölt és jó is lett a főzet vele.
de az is lehet, hogy az állitótárcsa műanyag menete és a 2 műanyag pöcök amik abban futnak kopnak ki és adnak mindig egyre nagyobb holtjátékot az őrlőműnek. lehet ezért is van az a második lehetőség amikor még lehet finomitani rajta. pár hete irták mások is, hogy már nem tudják hova állitsák mert minden a max finomságon van de egyre rosszabb lesz idővel.
vagy mind a 2 jelenség egyszerrre. igy vagy úgy, én nem szenvedek vele tovább. ha engem kérdeztek ez nem espressoképes őrlő.

:)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.