Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45301) levytee válasza Ábi (#45296) üzenetére


levytee
csendes tag

Szintén zenész. :-)

levytee

(#45302) gubabela válasza Parci (#45300) üzenetére


gubabela
senior tag

A liquidnek most olvastam a biztonsági adatlapját, ott azt írják, hogy 1350 fok fölött kezd el forrni, szóval szerintem hőfokra még jó is lehetne, ellenben kerülni kell az alumíniummal és vízzel való érintkezést, szóval tényleg nem lenne az igazi. :K

(#45303) bacskait válasza simi.esp.28 (#45277) üzenetére


bacskait
tag

Én is gondolkodok rajta, csak előbb kíváncsi lennék Bazsee71 véleményére, hogy milyen összehasonlítva a Reneka-val. Az lenne a másik, amin még gondolkodom.
Pontosabban valamelyik a kettő közül, amit vennék.

(#45304) meander válasza simi.esp.28 (#45277) üzenetére


meander
tag

én még mindig benne vagyok. hányan vagyunk? esetleg privátban...

(#45305) Parci válasza gubabela (#45302) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

vízzel nem érintkezik, hiszen külső fűtőszál. a kazán rozsdamentes, tehát elvileg ez sem kéne, hogy gond legyen. hmmm.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45306) jolti válasza adp (#45299) üzenetére


jolti
senior tag

Igen. Volt egy kis pörkölő átalakítás, meg több pörkölési profil váltás.
Így kevesebb idő alatt, világosabbra pörkölve el lehet érni ugyan azt az ízt. Több ízanyagot' megtartva.

(#45292) adpeter
Ó more! Miért nem tudom a providet számát! :O

(#45307) adp válasza jolti (#45306) üzenetére


adp
őstag

2-t csapoltam vele, de valahogy nem tudtam még eltalálni. Elsőre kb azonnal megindult 3mp után, de mégis 27mp alatt jött le az 1:2 arány. másodjára pedig szépen megindult és jött az egérfarok kb 3-4 mp-en keresztül aztán zubogott, pedig így is több mint 2 hetet pihent pörköléstől számítva. Nem tudom, hogyan kéne ezt belőni. Ízre nem rossz, de bántó kesernye azért ott van.....
az új IMS-be is azt tapasztalom, hogy a GB Classal 16g alatt lehet csatornamenteseket csapolni..... Felette csatornásodik, pedig van wdt, és aero papír. Próbáltam egy nagyobb rugóval rögteleníteni, de kb csak még durvábban rögösödött. Mondjuk eddig ahányszor próbáltam eddig kb csak szarabb lett, nem értem másnál ez, hogy működik?!

[ Szerkesztve ]

(#45308) adpeter válasza jolti (#45306) üzenetére


adpeter
tag

Véletlenül van Provis ismerősöm..ha gondolod.....
Bár ha már sokat akarsz bukni akkor inkább egy Probatra vegyél fel
tuti providentet! :DD :DD

"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."

(#45309) Surda- válasza jolti (#45306) üzenetére


Surda-
őstag

A kamat egy kv ára! Megveszed, aztán bachatod, nem tudsz kvzni.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45310) Bazsee71 válasza bacskait (#45303) üzenetére


Bazsee71
őstag

Rám most nem érdemes várni, hónap végén hozza haza ismerősöm. :) Ne haragudjatok, hogy itt nem hirdettem meg a rendelést, de nekem is csak szívességet tettek.
Szerintem nem csak a jelenlegi árfolyamon, de egyébként is nyugodtan rendelhettek, mert az itthonihoz képest minden jó áron van, így kizártnak tartom, hogy ha nem jön be, akkor ne lehetne árában 2 nap alatt eladni.
Egyébként ahogy olvastam, a sorrend a gyári LM, aztán a LM Strada, és mindenek felett a VST. Itt sokkal drasztikusabban fogalmaznak arról, hogy mennyivel jobb a VST, mint a Strada, ez alapján pedig azt a következtetést vonnám le, hogy mégis ugyanaz.

adp: nem kizárt, hogy adott kávéval ott van az őrlemény mennyiségének felső határa. Mióta rászoktattam páromat a kávéra, azóta nem nagyon használom a nyitott kart, viszont arra emlékszem, hogy ha túltöltöttem, akkor nekem is össze-vissza spriccelt. Pont itt a fórumon kaptam a tippet, hogy próbálkozzak kevesebbel.

(#45311) jolti válasza adp (#45307) üzenetére


jolti
senior tag

Próbálgassad.
Kesernyének azért nem nagyon kéne benne lennie. Főleg nem bántónak!
Meleg lesz a víz is akkor szerintem.

(#45310) Bazsee71
Én rákérdeztem a chaten az oldalukon. Az englishemért én kérek elnézést, de még most tanulom ezerrel:

Hi! Im Zsolt from Hungary.
I would like to ask you, what is the different between the 2 Strada basket? With certificate and the without certificate?
That is same two basket but the one has got a paper?
The home user feel some different between this two filter?

Coffee Hit - Leigh joined the chat

Hello Zsolt,
Both baskets are made the same, but the Strada has an extra step of checking before they ship it out
(they photograph, and examine and then issue a certificate saying its perfect)
many baristas cannot feel a difference, so i dont think a home user would either :-)

Tehát számomra ez az én és a Simi logikáját is igazolja.
Csak egy drága papír. ű
Maximum majd nem tudjuk megmondani az évjáratát a baracklekvárnak a kávéból. :D

(#45309) Surda
:D

(#45308) adpeter
3 évig dolgoztam nekik én is... Vágom a pitétet!

[ Szerkesztve ]

(#45312) zolnagy


zolnagy
őstag

Letörött a Silvano fűtőszálon a csatlakozó, aztán addig bűvészkedtem, amíg a szál is kijött a helyéről... :O
Gondolom ez így kuka. Nézegettem új fűtőszálakat, de ilyen 600 W-os nincs az Expolygonban. Érdemes vennem hozzá egy kétszer akkora (1200 W) [Brasilia] fűtőszálat? Más lehetőség nem nagyon van sztem.

[ Szerkesztve ]

(#45313) adp válasza jolti (#45311) üzenetére


adp
őstag

ja, amúgy.. viszont érdekes mert nem az az égett kesernye volt, hanem simán csak keserű utóíz...de holnap lentebb megyek a hővel. 93-ról indultam, szerintem megnézem 89-90 körül. Azt gondoltam még kevés is lesz neki ez, amilyen világos.
Amúgy nekem megér annyit a Strada, lelkemnek legalább is tuti. így is nagyon olcsó 5.5ért megvagy

Bazsee71: Azért az eléggé fura, hogy odaírta valaki, hogy ha nem akarsz szart venni akkor VST-t vegyél :D
"VSTs are the only real way to go if you don't want a potentially defective basket."

The strada baskets don't get screened as rigourously as VSTs ?!?! Hát ezt honnan vette? akkor minek van bevizsgált darab is?

[ Szerkesztve ]

(#45314) Parci válasza zolnagy (#45312) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

bázzzz.... :(

1200 watt nekem soknak hangzik, felforr fél perc alatt :), tuti nincs kisebb? amúgy azért volt "csak" 600 wattos, mert az 1000 wattos gőzzel együtt is mennie kell az amerikai 110 voltos hálózaton is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45315) zolnagy válasza Parci (#45314) üzenetére


zolnagy
őstag

Hát láttam egy 1100 W-osat és van egy 900 W-os is, de abban nem vagyok biztos, hogy kompatibilis. Az 1200W-os Brasilia Lady fűtőszál sztem biztosan jó bele méretileg. Nem tervezem Amerikába költözni :)
Azért még szétnézek. Mindenesetre a projekt csúszik, mert jövő héten nem leszek itthon.

(#45316) Bazsee71 válasza jolti (#45311) üzenetére


Bazsee71
őstag

Az angolod szerintem teljesen rendben van, ennél jobb már nem, csak változatosabb lehet :)

Hiába nem gyártástechnológiára szakosodtam, nem tudom magamban elfojtani a mérnököt. Ha nem mérik, akkor nem hiszem el. :DDD Amúgy én sem azért vettem, mert kiérezném a kukacot a meggykompótból, hanem mert - ahogy adp is írta - így biztosan nem foghatom a szűrőre a hibát. Különben meg ott munkálkodna bennem a kisördög, hogy mi van, ha én kaptam az 1000-ből 1 hibás darabot. Tudom, defekt... ;]

(#45317) jolti válasza zolnagy (#45312) üzenetére


jolti
senior tag

Én is ugyan ilyet raktam az Ecm-be. Méretben ez az egy volt jó. Csak én a danettitől vettem. De nem bántam meg.
Nekem 1000 W volt előtte. Csak azt vettem észre, hogy hamarabb felfűt valamennyivel, semmi mást.
Nem hiszem, hogy bármi baja lenne tőle. A pid amúgy is kordában tartja. Csinálni kell egy autotune-t az új fűtőszálhoz. ( Mondjuk nekem nem kellett volna, mert az előző beállításokkal jobb volt és nem tudom olyanra vissza állítani az istennek sem. Pedig már vagy tízszer próbáltam.)

(#45313) adp
Nekem nem ér annyit. Ha tényleg adna valami pluszt hozzá, akkor ok, de így nem.
Így egy certifikált árán veszek egy szimpla és dupla certifikálatlant'. :D
Ja és a malabart a babyn 86 fokon toltam. Bár az nem ez a pörkölés volt.

(#45316) Bazsee71
Thanks! Adom neki intenzíven.
De hibásat nem kaphatsz, mert ami nem kapja ezt a komolyabb papírt, azt is ellenőrzik, sőt az is kap egy certifikát :D , csak nem ennyire komolyat + fényképet. Tehát ezért nem mérvadó nekem. Meg Siminek is ez a véleménye.
Aztán lehet tévedünk és nem folyik le belőle csak lónyál. :D

(#45318) fragola.6035 válasza zolnagy (#45315) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Jó az 1200 wattos, még jobb is lesz a nagyobb fűtőnetéttel.

https://caffe35.webnode.hu/

(#45319) soldier2 válasza adp (#45313) üzenetére


soldier2
őstag

A Malabar nálam kifelyezetten alacsony hőmérsékleten volt a jó. Rekordot döntött alsó hőfokban és szemcseméretben is. Negatív rekordot meg sztatikusságban. Ennyire feltöltődő kávét még nem láttam.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45320) Alvarez81 válasza Bazsee71 (#45316) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

https://www.instagram.com/p/BC99sZ3yuNZ/

5 egyforma VST szűrőből 3-ba nem fér bele a pullman bigstep...
Ebből is látszik, hogy nem tudhatjuk hol spórolnak a minőségellenőrzésen...

(#45321) adp válasza soldier2 (#45319) üzenetére


adp
őstag

Koszi :)) tuti elobb felfele mentem volna mint 90 ala :D

(#45322) zolnagy válasza fragola.6035 (#45318) üzenetére


zolnagy
őstag

Köszi, akkor az lesz.
Jolti, neked is. Itt autotune nincs (gicar pid), de P I D értékeket tudok állítani.

(#45323) Bazsee71 válasza Alvarez81 (#45320) üzenetére


Bazsee71
őstag

A hozzászólásokat olvasgatva nekem ebből annyi jön le, hogy a tamper és a kosár tűrése nincs összhangban. Ha ez így van, akkor a videón látható jelenség nem a kosár hibája.

No de, nem akarok én senkit győzködni, csak szimplán megosztottam az írásokat amiket találtam, illetve, hogy melyik mellett és miért tettem le a voksom. Van itt nagyobb misztérium is, mint a zertifikät. ;]

(#45324) Alvarez81 válasza Bazsee71 (#45323) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Persze, igazad van!
És ne vedd magadra, nem neked, csak a témára reagáltam!

Tök véletlenül pont ma láttam ezt a videót, amikor épp próbáltam kideríteni hogy akkor melyik szűrőhöz mekkora tamper való.

A Pergtampnál azt írják, hogy kifejezetten VST-re tervezték, és 58,5-ös.
Itt azt írják, hogy a VST 58.35 +-0,05 -tűréssel.
Ha ez igaz, akkor egyikbe sem kellett volna passzolnia.
Ha meg annyi a VST minőségi kritérium, hogy d>58.35, akkor meg ott a bibi, hogy nem tudod előre, hogy a tampered belefér-e, vagy akár a pergtamp is lötyög, amit meg pont azért vettél, hogy passzentos legyen.
A 800ft-os szűrőknél ez még rendben is van, de ez a VST!

Én speciel agyonmértem a most vett IMS-eimet is, mielőtt be mertem rendelni Fragolától a tampert. (És így is aggódom picit :) )

És ne legyen igazam, de ha berendeltek párat a VST-ből, ez alapján lehet olyan, akinek a meglevő tamperéhez nem lesz jó. És ez azért bosszantó egy ilyen terméknél.
Persze lehet, hogy nem is árt ha van otthon legalább 2 db 58 körüli tamper :).

(#45325) levytee válasza Alvarez81 (#45324) üzenetére


levytee
csendes tag

Renekába 58,7 tamperem lett jó, a strada 17gosba pedig 58,4 esetleg az 58,5 lehet jó (ezt akinek van megerősíthetné),nekem az 58,3 van és van egy kis kottyanása.

Érdekesség,az indexen már feszegettem,de a mai két főzetnél a őrlön nem kellett állítanom a gyári rancilio és a renekához képest. Az ízekben még nem foglalnék határozottan állást,de az első főzetnél én is éreztem kesernyésbe hajló lecsengést,de ez a másodiknál már nem volt.Nem főztem át, lehet megittam valami kis műszerolajat. :-)

[ Szerkesztve ]

levytee

(#45326) pacuha69 válasza levytee (#45325) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Nekem 58.55-ös tamperem van és jó VST-be, IMS-be, és a Renekába is.

(#45327) von toth


von toth
tag

A pacificafé rome espresso hozza a csokis kesernyés ízvilágot? Ezt a pin upot nem tudom úgy belőni, hogy ne legyen savanykás érzés, ami nekem egy idő után kifejezetten unalmas. Reggelre nem akarok művészkedni egy normális espresso kellene.

(#45328) Sinisi válasza levytee (#45325) üzenetére


Sinisi
senior tag

Tamper nálam 58,3mm és renekában szintén picit lötyög, és az ims-ekben is lötyögött(talán, azokban jobban mint a renekában).

[ Szerkesztve ]

(#45329) Sinisi válasza von toth (#45327) üzenetére


Sinisi
senior tag

Nálam a kesernyéset rendesen hozza, de ha azt a csokihoz szeretném hasonlítani akkor már bajban lennék vele (duplánál egy jó teáskanál cukor, vagy inkább másfél rendezi a hiányérzetem). Ahogy szürcsizem a romeo-t és a malabárt a malabár inkább (enyhén) csokis (van ott valahol benne csoki is) mint a rome és minél többet teszem ezt, az erősödik, a kettő viszonylatában, hogy a hosszan tartó utóizben a malabár egyértelműen finom, a rome meg inkább úgy szimplán kesernyés.
De pin-up-hoz képest amiből nálam is csak savas íz jött belőle, egyértelműen a rome a jobb.

[ Szerkesztve ]

(#45330) Bazsee71 válasza levytee (#45325) üzenetére


Bazsee71
őstag

Nem kizárt, nekem konkrétan fémreszelék volt még rajta imitt-amott. Szerencséje, hogy volt alkalmam korábban egy másikat kipróbálni, mert ezzel a belépővel rosszul indult volna a barátságunk. :)

(#45331) Parci válasza von toth (#45327) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát ha az kell, hogy keserű legyen, akkor a rome a te embered! :K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45332) von toth


von toth
tag

Köszi a válaszokat. Azt vettem még ki, hogy ha nagyobb a robusta arány akkor lejjebb mehetek hőfokkal?

(#45333) bacskait válasza jolti (#45288) üzenetére


bacskait
tag

Küldtem egy pü-t.

(#45334) soldier2 válasza von toth (#45332) üzenetére


soldier2
őstag

Ki kell próbálni. Általában talán igaz, de vannak kivételek.

Tamper: csak olvasom a sok tizedmiliméteres eltérésről az írást és nézek mint a moziban. Mezei 58 mm-es Concept Art tamperem volt a gaggiához, és jó volt a Renekába, gyári szűrőbe, nyitott karral kapott triplába. Mondhatni kizárólag nyitott karral használva soha nem éreztem, hogy a tömörítőben lenne a hiba (a tömörítésben annál inkább). Nem azt mondom ezzel, hogy értelmetlen a hajszálpontosan illeszkedő tömörítő eszköz, csak azt, hogy nem egy lelkes home barista fogja megérezni a különbséget a Gaggia/Iberital kombóval.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45335) Ábi válasza Bazsee71 (#45330) üzenetére


Ábi
tag

Tegnap megjött a Reneka. Egy mosogatás ráfért, mert volt nyoma a gépi megmunkálásnak. A szivacsból is lemorzsolódott a kifolyó oldalon egy kevés, mert érdes a lyukak pereme.
Az őrlő 17g VST-hez volt beállítva. A lefolyás előbb indult meg, de azonos idő alatt azonos mennyiség lett. 3 grammal kevesebbet kér, mint a VST. :D
Ízben mást ad, de egyenlőre nem mennék bele részletekbe, mert csak 1 csapoláson vagyok túl. Tetszik, más megközelítést ad a kávénak.
Takarítani viszont macerásabb a többihez képest.
Van valami technikája?

(#45336) adp válasza von toth (#45327) üzenetére


adp
őstag

Nem ertem miert nem tesznek valamit a pin uppal. Szerintem vallalhatatlan rossz.
Marha gyors lefolyassal tudtam csokkenteni kicsit a citromlet,mert az nem kellemes savassag, meg sok cukorral.
Filterbe meg talan ihatobb volt, de akkor az is csak szuksegmegoldas vot a nyaralason.
Na jo nem panaszkodhatom,mert aztan szoltam nekik es kaptam helyette ajandekba egy altalam valasztottat :)
Ami a la piazza volt. Csokis-bonbon vonalom azt ajanlom(pici cukor viszont annak is jol all.)
Sokkal jobb mint a rome es nem sokkkal dragabb. Csokis vonalon nekem az ami tetszett, es a kapucziner velencei.

[ Szerkesztve ]

(#45337) Sinisi válasza von toth (#45332) üzenetére


Sinisi
senior tag

Sőt! Eddigi tapasztalatom szerint: 79 fokon csapoltam a rome-át és a malabart is, a rome hozta a szokásos kesernyés ízét (lehet, hogy egy-két fokkal feljebb mehetnék a rome-nál, de nekem az egyelőre a már inkább túl keserű ízirány felé való megindulást jelenti) viszont a malabár savanykássága nem nyerte el a tetszésemet (míg rám nem szóltak észre sem vettem, hogy nem a pöri frissessége a ludas ezért a vonalért, hanem bizony a hőfok, és ahogy azt is megfogadtam, hogy az őrlemény finomságát az ajánlottnál finomabbra állítsam, is javított az ízén)

[ Szerkesztve ]

(#45338) von toth


von toth
tag

Bontás után még voltak mandulás jegyek, de utána már szerintem is túl savanykás volt. Viszont ahogy elnézem minőségi babok (amivel kezdtem nem is csoda) a daráló is teljesen másképp reagál, rögtön kéri a 7-8-9 fokozatot (CM 702) az eddigi 5-6 után.

Akkor megpróbálook egy gyorsabb lefolyást (szerintem kell játszani ezzel a blenddel) aztán jön a rome, a malabar, a.... :D

További ötleteket fogadok 3,5-5 ezer körüli kategóriára presszó vonalon (nem baj ha kicsit mocsaras, kesernyés nekem ez jön be)

(#45339) Bazsee71 válasza Ábi (#45335) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ikeában vettem edénymosó kefét erre a célra, de most látom, hogy van azóta még olcsóbb változat, az is teljesen jó lehet. Először körbesuvickolom vele, majd söprő mozdulattal a szűrős részt még egyszer, így többnyire minden kijön belőle.

(#45340) adp válasza von toth (#45338) üzenetére


adp
őstag

Malabar, La Piazza. Pacificnel ezek a legjobbak csoki vonalon. Rome se rossz, de inkább la piazza nekem. Amugy nekem a legtobb friss kv 4-5os fokozaton jo. Boltik 3 korul.

Bazsee71: fogkefe esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#45341) verti1 válasza von toth (#45338) üzenetére


verti1
tag

Kapucziner Velencei gondolások kedvenvce vagy Palermo aranya pl.

(#45342) bajnokpityu válasza Ábi (#45335) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Fözés után kuka kopp, majd víz sugár. Bele szárad, onnastol szívás.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#45343) Bazsee71 válasza adp (#45340) üzenetére


Bazsee71
őstag

Rövidek a sörték, így mikor a finom szűrőt tisztítanád, már felkoppan a műanyag rész. Praktikusabb az edénykefe. Terveim szerint vendégek esetén csak a Strada-t fogom használni, kiöblítem és csókolom. :)

Hétköznapokon egyébként nem érzem megterhelőnek a Reneka tisztogatását, eltörpül a felsőszűrő tisztán tartása mellett. Öblítés után lassabban is szárad a finom szűrő része, de ez a reggeli egy kávémnál szintén nem gond.

(#45344) bacskait válasza simi.esp.28 (#45277) üzenetére


bacskait
tag

Simi!

Küldtem egy mailt amiben csatlakoznék a rendeléshez, ha megoldható még.

(#45345) von toth válasza adp (#45340) üzenetére


von toth
tag

Milyen darálód van?

(#45346) adp válasza von toth (#45345) üzenetére


adp
őstag

Nekem is cm702.

Bazsee71: javaslom probaltd ki te is az aero papirt.
En igy kb 2 naponta oblitem at vakszurovel sima vizzel kb 2 rainditassal (15mp az egesz)
Akkor szoktam mikor latom a cseszeben mikor forrovizet csapolok bele, hogy picit mar barnas. De semmi kosz vagy ilyesmi, csak engem zavar a viz szine.

Elotte ezt minden csapolas utan csinaltam + kefevel korbe.

(#45347) Surda- válasza adp (#45346) üzenetére


Surda-
őstag

Van abban valamiféle konszenzus,hogy melyik a létező legjobb egyes és kettes szűrő Gaggiához? :)
A Best.. :DDD

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45348) pacuha69 válasza Ábi (#45335) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Technikája sokféle lehet, csak finoman kell bánni vele, mert már láttam ilyet is.

Az okát nem tudom, csak annyi, hogy az egyik csapolás utáni tisztításkor derült ki.

[ Szerkesztve ]

(#45349) adpeter


adpeter
tag

A csibó webshopján olvastam:

"A felbontott csomagolású őrölt kávé szobahőmérsékleten mintegy hét napig marad friss."

Milyen cucc lehet abban, hogy így bírja? :DD :)) :DD

"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."

(#45350) soldier2 válasza pacuha69 (#45348) üzenetére


soldier2
őstag

Nekem amikor a széle elvált (a háló ahol bele van ragasztva a kosárba), leveleztem a céggel, ők azt mondták, csak extrém igénybevétel esetén láttak olyant. A képen látható nem kávézóban volt haaználva?

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.