Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72001) Deadzone41 válasza Kávé Kálmán (#71998) üzenetére


Deadzone41
őstag

Ez a pumpa csavarós GC-be is beépíthető lenne? Van publikálható elképzelésed az árával kapcsolatban? Én nem vagyok manuál karos hívő, meg inkább az automatizálás felé irányulok, de amúgy hajrá, jó az ötlet. Az, hogy a mérleggel is komunikál az app, és így van flow visszajelzés is, az elég főnök. Gondolom van némi késés a mért nyomás és a pohárba érkező kávé közti kölcsönösség között, (nem tudom érthető vagyok-e) ezt hogy kezelitek?

(#72002) Toobee válasza Kávé Kálmán (#71998) üzenetére


Toobee
veterán

Keménymag! Szívesen kipróbálnék egy ilyen szettet.

https://barbieripnk.hu/

(#72003) Bazsee71 válasza paramparya (#72000) üzenetére


Bazsee71
őstag

125 volt, plusz 20 körül a fényezés. Az más történet, hogy még egy állítótárcsát is kellett vennem, mert a DPD-nek sikerült eltörnie...

[ Szerkesztve ]

(#72004) soldier2 válasza Kávé Kálmán (#71998) üzenetére


soldier2
őstag

Biztos sokaknak nem tetszik, meg fölösleges meg minden, de főleg az Acaia-val párosítva k.va jó ötlet. Most, hogy már a fórum Gaggiásai is nyomásprofiloznak, csak egy jó ár kéne :)
A hőmérséklet manuális beállítására van lehetőség? Ha az is megoldott, akkor minden adott a reprodukálhatósághoz. (esetleg daráló állás megadása, de az már lehet fölösleges, és inkább egy megjegyzés rovat lenne a megoldás a plusz infók tárolására).
Mekkora a késés, a nyomásmérő/mérleg és az app által jelzettek között? - Látom ezt már kérdezték

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#72005) bacskait válasza mdav88 (#71994) üzenetére


bacskait
tag

Az enyém ilyen.:

Én nem tartom csúnyának.

(#72006) adp válasza Parci (#71997) üzenetére


adp
őstag

Ek shotot sajna nem tud :D :D :D csak zm shotot de tudod ez mács betőr szoval fityisz az EK nak

[ Szerkesztve ]

(#72007) Kávé Kálmán válasza Deadzone41 (#72001) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Nincs észlelhető késés. A transducer 50-szer mér mp-ként, az Acaia-nál meg kevés gyorsabb mérleg van. A mérési pont kiválasztása határozhatja ezt meg. Mivel a kit-nél eddig is direktben a dugattyű alatt mértünk, annál valósabb nincs igazán. A GS/3-nál és az R58-nál szintén nem lehetett észrevehető késést detektálni.
Szerintem kevés az olyan eszpresszógép, ahol képtelenség megoldani a csatlakoztatását.

A jeladó az app-pal (egyéb kiegészítők nélkül, értelemszerűen egy Creminához szükség van a kit-re is) valahol 350-450 Euro körül fog landolni. Sajnos még nem látjuk, hol áll meg az applikáció. Nyilván az első 50-100 darabnak vissza kell hoznia a szoftverfejlesztés költségeit is.

Az adatlap már elég komplett. Ez a teaser mutat belőle a legtöbbet:

https://vimeo.com/270942642

(#72008) soldier2 válasza Kávé Kálmán (#72007) üzenetére


soldier2
őstag

Erre mondják azt hiszem, hogy ha a videótól befingasz, az árától be is sz.rsz :)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#72009) Kávé Kálmán válasza soldier2 (#72008) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Rossz oldaláról szemléled :-). A Flair egy 200 dolláros fűtés nélküli karos "gép". Nyilván nem ez lesz a jellemző, de én most azzal tesztelem az app minden új verzióját a legtöbbet, mert a gyártóval elég izgalmas kooperáció alakul. Na ez a Flair a Lunar/Transducer/SEP App trióval kiegészítve egyetlen paramétertől eltekintve sokezer, sőt jócskán 10 000 Euro feletti gépek bajszát cincálja. Ez az egy paraméter a Flair esetén a hőmérséklet. Ez sem megoldhatatlan viszont. Más gépeknél meg eleve megoldott. A Strada-ból, a Leva X-ből vagy a Mina-ból eddig kinyert adatok köre sokkal szűkebb, mint amihez mi most hozzáférünk.

(#72010) mdav88 válasza Kávé Kálmán (#72009) üzenetére


mdav88
senior tag

Sejteni lehetett, hogy ilyesmi aron landol majd. Fasza cucc, csak keves ungarisch penztarcanak felel meg.

(#72011) soldier2 válasza Kávé Kálmán (#72009) üzenetére


soldier2
őstag

Teljesen jó oldalról szemlélem, a sajátoméról :) A Creminát pont azért szeretem, mert megbízhatóan tud egy szintet hozni, ami bár nem a csúcs, de elég jó. Bár a hőmérsékletet elég pontosan lehet szabályozni, azért nem egy digitális PID. Ha pl elkészül a Hifis által megálmodott gép ahhoz már könnyen lehet, hogy megéri, de a Creminánál már nem vagyok ennyire meggyőződve, ott épp a varázsát veszíti el a gép azzal ha több akar lenni, mint ami.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#72012) Kávé Kálmán válasza soldier2 (#72011) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Masok szerint mar azzal elvetted a varazsat, hogy raraktad a nyomasmerot. Ez csak egy opcio, ha valaki analizalni/logolni akar.

(#72013) Parci válasza adp (#72006) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szénhez valószínűleg jó a zm is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#72014) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

paljoc black lxr és ruanda van nálam csapon épp, mindkettő elég jól adja. kell nekik két hét pihi, de utána mokkás, savas, igazi "kérek még" kofik. a black lxr mindig is nagy kedvencem volt, most is olyan, mint anno (gondolom az erős yirga jelenlét eléggé meghatározza).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#72015) paljoc válasza Parci (#72014) üzenetére


paljoc
tag

Megpörgettem az “ocsány” nyeremenykerekét, ahol a nénik-bácsik állnak hosszú sorban, okosan otthoni gépről, mondván ezzel úgysem lehet nyerni. Hát mehettem vissza...😬😎😂

(#72016) Parci válasza paljoc (#72015) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, ha kávé lenne, erre még én is komoly arccal mondanám, hogy szénbánya.... :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#72017) paljoc válasza Parci (#72016) üzenetére


paljoc
tag

Ingyé’ ez jár!😂 Majd leöblítem gyorsan egy emilyennel:

(#72018) Parci válasza paljoc (#72017) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem ismerem őket, de juhásznál látatlanban is jobb lesz

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#72019) dr.Astic válasza soldier2 (#72011) üzenetére


dr.Astic
újonc

Hi! Én lennék a mérnök cimbora és ötletgazda, aki a Smart Espresso Profiler fejlesztésében részt vesz. :)
Ha már a Cremina került megemlítésre, szerintem az egyik óriási dolog az appban, hogy nagyon könnyűvé teszi azt, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle. Szó sincs arról, hogy több akar lenni, mint ami. Egyszerűen azonnali visszajelzést kapsz arról, amit csinálsz, és ez óriási segítség.

Az egyik saját, személyes meglepetésem az volt, amikor egymás után két kávét készítettem az appal, és látszólag minden paraméter egyezett. Az őrlemény súlya, a kávé minősége (ugyanabból a zacskóból vettem ki), az őrlő beállítása, egyszerűen látszólag minden. Magát a korábbi nyomásgörbét is sikerült elég jól lekövetnem (be lehet tenni referencia görbét a háttérbe, ha esetleg a videókból nem jött volna át, ez is elég jó fícsör), mégis, a flow szignifikánsan különbözött az előzőtől. Egyszerűen az oszlatásra nem figyeltem eléggé az egyiknél. És ez (is) kimutatható.

Tudod értékelni is az elkészült italt, ami többek között arra is használható, hogy belődd egy adott kávéhoz a legjobb nyomásprofilt. Ezt egy igazán profi barista, sok év tapasztalattal a háta mögött, lehet, hogy enélkül is pillanatok alatt összerakja. Az app viszont óriási segítség a fejlődésben.

(#72020) SoundON válasza Parci (#72018) üzenetére


SoundON
tag

Kérlek segítsetek!
Adott kávéból a bevált eszpresszó receptet (betöltési súly, őrlő finomság beállítás, víz hőfok, lefolyási idő, kijövő súly) hogyan változtatja a meleg párás idő? Tehát még egyszer, ugyan az a kávé, pörkölés, zacskó.
Merre fele kell elindulnom a paraméterek korrigálásban, hogy az eddigi tökéletes kávé helyett most ne vékonyabb, szőkébb, kevésbé ízgazdag eszpresszót igyak?

ui:
Gondolom a kávézósok is jobban tudják, hogy a reggel hűvösebb, szárazabb időben beállított paraméterek után a hőségre, párára hogyan reagálnak. Egy speciality helyen nem kérdés hogy a reggeli és a délutáni vendégeknek is ugyan azt az eszpresszót szeretnék elkészíteni ugyan abból a kávéból.

(#72021) dr.Astic válasza Deadzone41 (#72001) üzenetére


dr.Astic
újonc

Igazából bármibe beépíthető, ha van egy port, amin keresztül lehet nyomást mérni. :)

A másik észrevételed, hogy lehet késés a mérleggel mért flow görbében, teljesen jogos. Jelenleg pucér szűrőtartóval használjuk, ott ez a probléma értelemszerűen nem létezik. A megoldás egyébként nagyon egyszerű, éspedig annyi, hogy a flow görbe egy előre definiálható értékkel csúsztatható. Ha lesz erre a fícsörre valós piaci igény, akkor beépítjük.

(#72022) Fixmiki


Fixmiki
tag

Sziasztok, beszereztünk egy F64EVO darálót, az ilyet használóktól kérdezném, hogy az normális dolog, hogy darálás után kettőt tenyérrel ráütve a tetejére, hogy kijöjjön a maradék darálmány is a finomság állító tárcsa és a daráló között elég sok kávé örlémény kijön. Remélem érthetően fogalmaztam, nem grammokat kell elképzelni , de elég jelentős ahhoz, hogy lefújva róla mindenfelé kávé por van. Ezek után azon gondolkozom, hogy a körte pumpát ki merjem e próbálni rajta. Ezenkívül volt egy bénázás is vele, olyan finomra állítottam, hogy elindítva hallottam, hogy összeérnek a kések, ez kb. 2 másodperc volt mire le tudtam állítani, utána a darálmányon változást nem vettem észre, ez károsíthatta vajon a kést? Köszi a válaszokat

(#72023) zolnagy válasza Parci (#72014) üzenetére


zolnagy
őstag

A két hét pihi hogyan értendő? Eredeti zacsiban a spájzban, vagy mélyhűtve, estleg mézesüvegekben kiporciózva?

(#72024) bluesfan válasza Fixmiki (#72022) üzenetére


bluesfan
tag

Sajnos a felső késtámasz rugója mentén ki tud jönni az őrlemény, ha körtepumpát használsz, sőt ami még rosszabb, hogy a gép belsejébe is belepumpálja az ember. Én az F4 Nanoba, ami hasonló felépítésű minden szétszedés után kis szivacskockákat tömök a kritikus helyekre és ez szemmel láthatóan, szinte nullára csökkenti a melléfújt mennyiséget.

(#72025) Parci válasza zolnagy (#72023) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

zacsi az asztal tetején, sima oxidálás

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#72026) zolnagy válasza Parci (#72025) üzenetére


zolnagy
őstag

Akkor ugyanaz, mint nálam :)
Én is ezt vettem egyébként észrem hogy két hét pihentetés után az igazi.

(#72027) Fixmiki válasza bluesfan (#72024) üzenetére


Fixmiki
tag

bluesfan köszi az infót , és a simán ráütögetésre is kitud jönni? Mert e nélkül nekem 2.0-2.5gr is ben tud maradni

(#72028) Deadzone41 válasza Parci (#72025) üzenetére


Deadzone41
őstag

A pihentetés szerintem nem keverendő össze az oxidálással. Miután a kávé le lett pörizve, és be lett zacskózva, jó esetben még nitrogénnel is meg lett töltve, akkor a pihentetése azt jelenti, hogy kiereszti magából a gázogat. Ha kinyitottad a zacskót, onnan kezdve már belép a történetbe az oxidáció is, ahogy írtad, ami szerintem előnyére már nem fog válni.

(#72029) sz.zs. válasza Parci (#72014) üzenetére


sz.zs.
senior tag

És benne van a ruandában zűdalma, vagy nincs? :DDD

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#72030) Lefty válasza Parci (#72025) üzenetére


Lefty
addikt

LXR-t 2 hetig pihentetni? En nem mertem addig.

(#72031) Parci válasza Deadzone41 (#72028) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek az egyszerűbb zacsik szerintem marha messze vannak az oxidáció kizárásától. és kellően szélsőséges esetben az oxidáció is előnyére válhat, attól függ, hogy milyen fázisban van. jóval gyorsabban öregszik úgy, de ha például atom friss, ez ad abszurdum még jól is jöhet. magyarán öregedés van, mindig és annak a sebessége változó, minél több oxigént kap, annál gyorsabb.

baker_: egy hét után még szénsavas volt és nem finom.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#72032) Koczó93 válasza Fixmiki (#72027) üzenetére


Koczó93
őstag

Ez "normális" sajnos. A körte pumpa nekem nem jött be hozzá, mindenhova fújta csak oda nem ahova kéne. Ha nem zavar a rögösödés, vedd ki az antisztatikus rácsot kb 15perces munka és vissza is alakítható.

(#72033) Fixmiki válasza Koczó93 (#72032) üzenetére


Fixmiki
tag

Ez az EVO ra vonatkozik? A nanonál van csak ilyen nem? Ha tévedek segítenél hogyan kell? A WDT megszoktam úgyhogy mindegy a rögösödés, ha nem lesz ennyi kosz vele a pangó miatt. Már gondolkozok, hogy eladom mert ez nem állapot, itthonra legalábbis. Mondjuk pont azért tetszett, hogy elkerüljem a rögösödést és tökéletes legyen az őrlemény,

[ Szerkesztve ]

(#72034) soldier2 válasza dr.Astic (#72019) üzenetére


soldier2
őstag

A dolog valóban fantasztikus, és nagyon tetszik is, tényleg a nagy gépek tudását hozza a kicsik világába (és azt sem zárom ki, hogy beszerzek egyet, ha a cucc nagy része rejtve maradhat). Sok gyakorlással és egy mérleggel valóban meg lehet közelíteni az eredményét, de elérni nem fogom soha, ebben biztos vagyok, ezzel az oldalával nem is volt gondom. Egyszerűen a 450 euro nagyon sok pénz, az itteni fórumozók többségének (szándékosan nem írom, hogy drága, gőzöm nincs a bekerülési költségekről, és a vele eltöltött munkaórák számáról, és nem is fontos a kívülálló számára). Ettől függetlenül egy "megjegyzések" rovat, ahová a tulaj beírhatja észrevételeit hasznos lehet.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#72035) Koczó93 válasza Fixmiki (#72033) üzenetére


Koczó93
őstag

Persze az evoban is van. Próbáld meg belőle kivenni a lemezt. Így is marad majd valamennyi pangó de ez minden iparira igaz, csak a garat miatt ebből rosszabb kiszedni. Nem most csináltam így nem emlékszek pontosan de adja magát.
1. Vedd le a 2 öntapadós pöttyöt az örlő tetején.
2. Tekerd ki a 2csavart ami alatta van és pattintsd le a kijelzőt.
3. Felül lesz 2 csavar ferdén betekerve a kidobó nyílásnál azokat is tekerd ki.
4. Ezután jön le a csőr 2csavarral ha jól emlékszem. Vedd ki a csőr és a garat közül a fém "fésűt" és kezd el össze rakni :) Nekem az újabb fajta f64 van aminél már kör alakú a csőr, ha a tied még a szögletes, eltérhet valamennyire.

(#72036) Fixmiki válasza Koczó93 (#72035) üzenetére


Fixmiki
tag

Köszönöm, holnap kipróbálom, nekem is kör alakú a cső azt már kiváncsiságból kihúztam.

(#72037) hifis50 válasza soldier2 (#72011) üzenetére


hifis50
csendes tag

Ha már szóba került, elmondhatom, hogy pár héten belül elkészülhet a (majdnem) mindent tudó dugattyús kávégép. Ami nem más, mint a Strietman nagyszűrős változata piddel, nyomásmérővel kiegészítve. A dugattyú lenyomása itt a nagy erőszükséglet miatt kézzel nem megy. A hagyományos, bevált rugós mozgatást pedig az lövi ki, hogy a dugattyút nagyobb úton kell vezetni, mint a szokásos kazános rugós karos gépeken. Ezért ebben a kávégépben, elég eredeti módon a dugattyú mozgatását egy kétkarú emelőn keresztül egy bolygóműves hajtóművel ellátott léptetőmotor végzi.
A mostani kisérleti példányon a motort kézzel vezéreljük, de ha bejön a konstrukció, és annyira jól teljesít, hogy megéri vele tovább lépni, akkor bármit tudhat, hiszen a léptető motor pont egy jól vezérelhető szerkezet.
Most úgy áll a projekt, hogy a kombinált fej elkészült és jól működik. Itt a belső emelő szelep megfelelő működése volt kritikus, hogy jól zárjon - nyisson. (Ez engedi át a vizet a felső tartályrészből a dugattyú alá, vagyis a kávépogácsára, ha indítjuk a kávé készítését, vagyis megemeljük a dugattyút.) Ha a léptető motor is tudni fogja a leckét, vagyis alacsony fordulaton is lesz elég nyomatéka, akkor nagy eséllyel működni fog a szerkezet.
Pár kép az emelő szelepes dugattyúról és a fejről, amit elég bénán hegesztéssel raktunk össze, így kissé riasztó a kinézete, de funkcionálisan azért rendben van, próbadarabnak elmegy:




(#72038) soldier2 válasza hifis50 (#72037) üzenetére


soldier2
őstag

A Creminánál, főleg a világos pörkölésű kávéknál gyakran belefutok abba a korlátba, hogy egy húzásra max 35g ital nyerhető (ez a Strietmannál is hasonló) ez is úgy, hogy előáztatást követően a kart felemelem, így kb 10 ml forró víz újból belép a fejbe. A dugattyú út megtervezésénél érdemes ennél lényegesen nagyobb max térfogattal tervezni.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#72039) hifis50 válasza soldier2 (#72038) üzenetére


hifis50
csendes tag

Ez még a Quick Mill Velocénél is így van, pedig ez egy nagy gép. Egy tisztességes 30 - 30 ml-es adagot készíteni 2 csészébe ezzel sem lehet csak talán vad fellinizéssel, ami elég zavarossá teszi a kávékészítés folyamatát. Ez a nagy áttételű rugó felhúzó mechanizmus korlátja, ami a motoros mozgatásnál nyilván nincs meg. Itt akármilyen úthosszon vezethetjük a dugattyút. Lehet, túl is lőttünk a célon, annyi tartalékot tettünk etekintetben a rendszerbe, ezzel tehát remélem nem lesz gond.

[ Szerkesztve ]

(#72040) Parci válasza hifis50 (#72039) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát elég izgalmas dolognak ígérkezik ez is, na! :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#72041) hifis50 válasza Parci (#72040) üzenetére


hifis50
csendes tag

Egy videó a vízterítésről:
A tartályba kb. fél liter víz fér. A videón látható idő alatt lehet az egészet kifolyatni. Ez jóval gyorsabb a Strietmannál, itt tehát egész rövid előáztatással is tudunk kávét készíteni.

[ Szerkesztve ]

(#72042) Kávé Kálmán válasza hifis50 (#72041) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Nem semmi Gábor! Izgalmas nyárnak nézel elébe!

(#72043) sz.zs. válasza Fixmiki (#72033) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Nekem F4 Nano volt, 1 hét után eladtam, mert nem bírtam idegekkel... ezt a “mindenhová befújja a port a körtepumpa” dolgot nagyjából még ki is tudtam küszöbölni a Bluesfan által ajánlott szivacs darabkákkal, de körtepumpázás ellenére és a kis rács kiszedése után is állandó jelleggel eldugult.
Ég és föld egy ilyet és egy ( karbaőlősre átalakított ) Mazzert használni, természetesen a Mazzer javára!

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#72044) weinmaker válasza hifis50 (#72037) üzenetére


weinmaker
őstag

Nem semmi vagy! Bár ez már korábban is kiderült. Csak emelni tudom a kalapom előtted! :R

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#72045) Koczó93 válasza sz.zs. (#72043) üzenetére


Koczó93
őstag

Nekem az f64 még nem dugult el :) Az újabb f4en is változtatva lett valami, ha jól emlékszem fragola múltkor említette hogy kevesebb a pangó benne.

(#72046) sz.zs. válasza Koczó93 (#72045) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Így nézett ki...


Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#72047) bluesfan válasza Koczó93 (#72045) üzenetére


bluesfan
tag

Az F4 Nano nekem egyetlen alkalommal dugult el, mikor ultra finom őrleményre állítottam még a kezdeti, próbálkozási szakaszban, azóta soha. Aztán fragola ötletét alkalmazva kicseréltem a rácsot a Mazzer Miniére, azóta pangó is alig marad benne körtepumpálás és néhány pofon után. Nekem semmi bajom az F4-gyel, az őrlemény minőségét is beleértve.

(#72048) hifis50 válasza Kávé Kálmán (#72042) üzenetére


hifis50
csendes tag

Adja magát, hogy összepárosítsuk a gépet a Te megoldásoddal. De ez még odébb van, előbb derüljön ki, hogy működőképes ez a motoros dugattyús felállás.

(#72049) hifis50 válasza weinmaker (#72044) üzenetére


hifis50
csendes tag

Kösz! Ahogy korábban is írtam, az a finommechanikai kapacitás teszi lehetővé ezeket a fejlesztéseket, ami elérhető számomra, és odafér a kötelező munkák mellé.
A Korzós Strietman cikk írásánál ugrott be ez a fejlesztési lehetőség, ahogy a cikk végén ezt ki is fejtettem. Úgyhogy ha bejön a dolog, és még finom kávékat is lehet vele produkálni, szívesen megírom a cikk folytatását, hiszen nyilván van (lesz) története és tanulsága a fejlesztésnek.

[ Szerkesztve ]

(#72050) Parci válasza hifis50 (#72048) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, távlatilag az izgalmas dolog volna, ha programozottan (telefonról, bárhogy) lehetne vezérelni a motort és így nyomásprofilozni, kutyafülézni.

ha kész vagy a kávégéppel, nem akarsz otthoni pörkölőt fejleszteni? :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.