Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#131001) tomci válasza RetepNyaraB (#131000) üzenetére


tomci
csendes tag

Nekem csak az a kérdésem a témával kapcsolatban, hogy a friss pörköléseket egyből beteszitek a fagyóba vagy megvárjátok, míg letelik a típustól függően az a pár hét és utána megy be?

(#131002) brumi1024 válasza tomci (#131001) üzenetére


brumi1024
veterán

Utobbi. Fagyasztoban elvileg az adott allapotot konzervalod es felolvasztas utan rohamosan oregedesnek indul szoval erdemes a pihentetest elotte megejteni.

(#131003) justgiveup


justgiveup
tag

Kicsit OFF, kicsit nem :)
Van valakinek itt kávés vállalkozása? Engedélyekkel és bejelentésekkel maradtak bennem kérdések utána nézést követően is...Egész pontosan kávé alapú italok (pl. cold brew) előállításáról lenne szó, későbbiekben kávépörkölésről.
A NEBIH oldala szerint, mivel növényi eredetű élelmiszer-előállításról van szó, így feléjük cska bejelentési kötezelettség áll fent. Ettől függetlenül gondolom, hogy egy ilyen létesítményre vonatkoznak teljesítendő feltételek, kialakítást, tisztatás, stb. tekintetében. Gyanítom például HACCP tanúsítvány mindenképp kellene. Tud valaki ebben segíteni mik merülhetnek még fel?
Előre is köszi

(#131004) tomci válasza brumi1024 (#131002) üzenetére


tomci
csendes tag

köszi a gyors választ! Amúgy mi most az aktuális ajánlott pihentetési idő, típustól függően (vagy ki kell tapasztalni, mert minden kv más)?

(#131005) brumi1024 válasza tomci (#131004) üzenetére


brumi1024
veterán

Igen, sok mindentol fugg, de en jellemzoen 2 hetet szoktam varni (nagyon vilagos/filter porkoleseket szoktam venni presszora).

[ Szerkesztve ]

(#131006) Bazsee71 válasza justgiveup (#131003) üzenetére


Bazsee71
őstag

A napokban jött szembe velem ez a MaiMóni (Mónisüti) poszt. Elég jó összefoglaló, a kávépörkölést már csak annyival egészíteném ki, hogy a listához hozzájön még az Agrárkamara (regisztráció + jatt), illetve a Környezetvédelmi Hatóság (engedélyeztetés, mérés, jelentéstétel).

(#131007) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

sziasztok

szeretnék egy mérleget, csak szárazon mérnék ezzel az eszközzel.

[link]

2912R , CF3 , R09 , leginkább azt szeretném, hogy pontos legyen.

ajánlott valamelyik belépő modell? elsőre nem látok nagy különbségeket...

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#131008) HunLogin


HunLogin
csendes tag

Sziasztok!

Elég nagy falba ütköztem a choco madness beállításánál (dial-in, nem tudom hogy van magyarul :(). Lehet független ez az adott kávétól, de biztos ami biztos :) Van, hogy ugyanannál a dózisnál és változatlan örlésnél egyszer lejön 35s alatt, egyszer gyakorlatilag ki sem jön (vagy olyan 2-3 perc, de felesleges megvánrni). JX Pro (grey dot) őrlőm van, max 5-6 kg kávé ment át eddig rajta. Cafelat Robotot használok.
Egy kattot durvítok, aztán 35s helyett 45 alatt jön. Egyáltalán nem logikus. Milyen bajok lehetnek szerintetek? Vagy beleszól az, hogy viszonylag friss, 10 napo a pörkölés?

Amit biztosan észrevettem, hogy nagy mennyiség örlésekor (32 g, elvileg 30-35 g az örőlhető max) jön nagyon lassan.

(#131009) TDX válasza HunLogin (#131008) üzenetére


TDX
tag

Minél vastagabb a kávépogácsa, annál nagyobb az ellenállás. 32g az nagyon sok (legalább is a legtöbb gép esetében), persze a robot kosarába belefér, de sokkal több ellenállása van, ha ennyiből csinálsz presszót. Illetve kb. 2x-es mennyiségű vizet vissza is tart a pogácsa (pl. ha fixen 100ml-el töltenéd fel, akkor 100-32*2 = kb. 36g presszót kapnál a pohárba). Szerintem vedd vissza a dózist, 2x húzz 16g-ból shotot. Vagy vedd sokkal nagyobbra a szemcseméretet, de 32g elég sok. Mindenesetre érdemes mérni hogy hány gramm megy be kvból (tized grammos mérleggel), mert a 18g vs. 19g is ad különbséget adott kávénál, nem hogy 18g vagy 32g.

Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!

(#131010) RetepNyaraB válasza HunLogin (#131008) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

-32g remélem nem egy adag, hanem mondjuk kettő (robot kb alsó optimális határa sztem a 16g)
-a kézid tengelyét esetleg csekkold, nem lötyög-e rajta az alsó kés. Tehát központos-e rendesen.
-a tekerés legyen rohadtul konstans. Mondjuk 1mp\fordulat és azt tartsd, mert nagyon sokat számít a lefolyásban.
-a robot második adagja back-to-back shot esetén mindig jelentősen gyorsabb lefolyású. Ez ilyen, bele kell számolni (kisebb, vagy pont nagyobb nyomás, rövidebb és óvatosabb előáztatás).
-előkészités fontossága
-a 10 nap már nem rossz, persze lehet tovább várni bontás előtt, az csak jó.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#131011) HunLogin válasza TDX (#131009) üzenetére


HunLogin
csendes tag

Pardon, félreérthető voltam: 2 adag a 32g :) 16-ból keszítem. 16in 34out a cél, 30s körül.
Csak volt amikor 2-t csináltam és akkor szívtam meg a közös 32g-os örlésnél.

@Retep
Köszi a tippeket!

[ Szerkesztve ]

(#131012) pető bá' válasza RetepNyaraB (#131010) üzenetére


pető bá'
őstag

"- a robot második adagja back-to-back shot esetén mindig jelentősen gyorsabb lefolyású. Ez ilyen, bele kell számolni"

Ezt tudjuk hogy miért van? :F még nem hallottam róla..

"... and I hope you have a great day!"

(#131013) escape válasza Elektrosokk (#131007) üzenetére


escape
aktív tag

Én most szereztem be aliról nemrég egy TIMEMORE Basic Plus Black Mirror mérleget kb 11K-ért, szerintem jó vétel volt. Kb azt tudja amit az általad linkeltek de mivel az örlőm is Timemore ezért kicsit jobban illik az ökoszisztémába :D Ha éppen van rá valami kupon akkor érdemes behúzni.

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#131014) -v-


-v-
addikt

Baratza Sette-hez képest (270) a niche zero mekkora előrelépés ízben? (világos pörkölés, presszó esetén) - csinált valaki pont ilyen váltást?

(#131015) koxx válasza -v- (#131014) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nagyobb átmérőjű kúpos kés, de sztem nem akkora ugrás ízben. Amennyire láttam a Baratzának is egész jó konzisztens az őrleménye.

(#131016) zolnagy válasza HunLogin (#131011) üzenetére


zolnagy
őstag

Szerintem itt meg is van a miért, ha az van, amit gondolok. Tehát egyszerre tekerted le a két adagot és valahogy szétválasztottad kétfelé. Na most ez a módszer ami számomra még nem ismert,de feltételezem, hogy csak kikanalaztad az első adag tetejét és az összes fine az alján maradt, ami valószínűleg azt okozta, hogy a második pogácsának jóval nagyobb volt az ellenállása.
Javaslom, hogy adagonként őrölj és használj wdt-t. Kíváncsi vagyok, hogy ez esetben is tapasztalod- e ezt.

(#131017) HunLogin válasza zolnagy (#131016) üzenetére


HunLogin
csendes tag

Erre még nem gondoltam, logikusan hangzik. Örülnék is, ha így lenne, de mind a két adag rossz (lassú) lett.
Utána őröltem egy újat (ugyanazon beállítással) csak 16 grammal. Ott lett egy 40s-es lefolyás. Iható volt, de érződött benne az a plusz keserűség a többlet idő miatt. 1 kattot állítottam durvábbra, és 1 perc lett a lefolyás (ha még finomabbra állítottam volna akkor ok..). Itt mára feladtam :)
Tehát igazából 2 probléma is van, valószínűleg összefüggenek.

Visszatérve a dupla adagos őrlésre. Nekem ott az a teóriám, hogy az elektrosztatikus töltés miatt rátapad a késre a kávé. Ha dupla adagot őrlök, már annyi tapad fel, hogy egymást őrlik. Jó kérdés, hogy van-e benne valami :)

Mindenesetre szétszedem az őrlőt, megfogadom a ,,rohadtul konstans :) '' tekerést, valamint spriccelem a szemeket őrlés előtt. WDT-t használok.

[ Szerkesztve ]

(#131018) lojzi1 válasza HunLogin (#131017) üzenetére


lojzi1
csendes tag

Mit csinálsz pontosan? Letekersz a kézivel 16g-ot, be a Robotba és mondjuk 1 perc míg lehúzod? Ezek után egyet durvítasz az örlőn és lejön 45mp alatt? Vagy még lassabban?
Én is kézi őrlőzök és La Pavoni-zok, amit ugyanígy kézzel kell érzésre lehúzni. Amit észrevettem, hogy ha egymás után főzök, a második sokkal nehezebben jön le, ahhoz mindig durvitani kell az őrlőn egyet. Én is mindenféle módon elcsesztem már örlést, de gyorsabb-lassabb tekerés, meg a nagy adag szétadagolás nekem nem okoz ekkora eltérést két főzés között. Ezek nekem inkább olyan elméleti igazságok, mint hogy ha leejtek a követ, akkor a Föld is elmozdul a kő felé. Igen, de iszonyú kicsit.
Sokkal jobban számít, ha a tampert jobban vagy kevésbé nyomod meg, az egész komolyan érezhető.

[ Szerkesztve ]

(#131019) HunLogin válasza lojzi1 (#131018) üzenetére


HunLogin
csendes tag

Letekerek 16g-ot kézivel (amikor éppen nem 32g-ot, de azt most egy jó ideig nem próbálom meg, nem esett jól kidobni..). WDT, tamper, papír, gyári shower screen. Víz ráenged, pici pre infusion.

Pont az a lényeg, hogy egyet durvítottam az őrlőn, és több idő alatt jött le. Azaz valami más probléma van, mert pont hogy gyorsabban kéne lejönnie. Szóval elrontok valamit amiről nem tudok.. A tamperen sokat gondolkoztam. Ott én tök sok helyen azt láttam, hogy nem nagyon kell vele fogalkozni. Addig nyomom amíg vissza nem nyom a kávé, aztán ennyi. Feleslegesen nem nyomom erősen, kb jó érzésig :) De ennek nem kéne ennyire számítania nem? Vagy ha nagyon számít az baj, mert elég nehéz objektíven ugyanolyan erősen nyomni mindig.

Persze benne van az egészben, hogy nincs akkora mintám, csak pár húzás. Egyelőre annyit tapasztalok, hogy nem konzisztens dolgok történnek. Két egymás utáni azonos őrlésnél az egyik 2 perc alatt jön le, a másik 40s alatt. Aztán durvítom az őrlőt és 1 perc. Teljesen random értékek ezek, nincs összefüggés. Valami másnak kell lennie a háttérben. A tamperelés pl. egy ilyen dolog lehet talán. De meghallgatnám mások tapasztalatát is a tamperelés hatásának mértékéről.

Annyi még, hogy JX pro speci szerint 1.2.0-1.6.0 között kéne mennie a presszónak. Másoktól is ilyeneket olvastam. Persze kávéja válogatja, így nem foglalkoztam azzal, hogy nekem az egyik CM világos 1.9.0-n megy, a choko madnessnél pedig 2.0.2-körül mozgok. Aztán lehet hogy mégiscsak probléma ez, és valami rosszul van az őrlőben (szedtem már szét korábban). Kalibrálva elvileg jól van, annak hiánya okozhatná a plusz értékeket, de nem magyarázat az inkonzisztenciára.

(#131020) zolnagy válasza HunLogin (#131019) üzenetére


zolnagy
őstag

Hát ott tényleg nem kerek valami. Pedig a leírásodból az látszik, hogy figyelsz a részletekre. Jó, az egyszerre őrlés nem jó ötlet, de ezk szerint külön is jelentkezik, ráadásul pont ellentétesen, ahogy kéne... :F
Nálam is robot van és egy mazzer mini-e, kéziből meg kingrinder K6, de sose tapasztaltam ilyet. Ha durvábbra állítom, akkor gyorsabb, ha finomabbra, lasabb a lefolyás vagy kisebb illetve nagyobb a nyomás ugyanazon flow-hoz.

(#131021) HunLogin válasza zolnagy (#131020) üzenetére


HunLogin
csendes tag

Igen, amíg a világosat lőttem be, minden logikusan történt nekem is :) Egyelőre több ötletem és megfejtésem nincs, talán holnap okosabb leszek pár elpancsolt kávé után..

(#131022) kk831228 válasza HunLogin (#131019) üzenetére


kk831228
addikt

Jó lenne a tamperelést kizárni egy rugós vagy palmtamp...

Azért sokat számít de ha párszor tampereltél nagyjából ráál az ember keze és ekkora difik nem szoktak lenni. :U

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#131023) justgiveup válasza HunLogin (#131021) üzenetére


justgiveup
tag

A dozis mindket esetben ugyanakkora, lemeres orles utan is. Keziben nem kellene sok pangonak maradnia ugyan, de az lehetne magyarazat, ha masodjara valamiert tobb jon mi mondjuk par tized grammal.

(#131024) HunLogin válasza justgiveup (#131023) üzenetére


HunLogin
csendes tag

Szotam mérni őrlés előtt és után is. Most elgondolkoztam mondjuk picit, hogy mi is volt.

Volt reggel egy 16.0 gramm, 2.0.2 őrlő beállítás. Kb 38s alatt jött le. Picit savas lett, így azt terveztem, hogy a kövi adagra 15.8-as dózist rakok őrlés változtatás nélkül. Aztán délben csináltam a 32g őrlést egyben és szedtem szét őket 15.8, 15.8-ra. Ezek azok, amik le se jöttek, 2 perc erőlködés és 10g után inkább öntöttem ki az egészet. Utána visszaálltam a szimpla dózis őrlésére. Még mindig nem állítottam őrlés finomságot az eredeti 2.0.2-ről. Itt húztam egy 40s körülit. Ez a reggeli húzással konzisztens volt. A 40s-ot még mindig sokalltam, így egy kattot durvítottam 2.0.3-ra (nem tudom, hogy a többi őrlő hogyan működik, de a JX Pro durvul a szám növekedésével, szóval ezt tuti nem néztem be :) ). Itt aztán húztam egy 1 perceset. Már elegem lett, felöntöttem tejjel a jó keserű löttyöt és abbahagytam :)

Arra sajnos nem emlékszem, hogy az utolsó 2 húzás mekkora dózissal ment. Vagy 16.0 vagy 15.8. Amatőr hiba lenne, ha a sok b@szakvás miatt véletlenül a 40seceset 15.8-cal, az 1 perceset 16.0 val csinálom. Az talán magyarázhatná azt, hogy tovább folyt az utóbbi. Persze úgy, hogy még durvítottam is, nem hinném hogy 0.2g-nak egy 1.5x-ös szorzót kéne jelentenie időben. Aztán lehet hogy összeadódik minden, és picit ez, picit a tamper, picit az amit lojzi1 mond, hogy a második lassabb neki (mondjuk az pavoni), picit esetleg a tekerés sebessége és ezáltal a fineok mennyisége.

[ Szerkesztve ]

(#131025) RetepNyaraB válasza HunLogin (#131024) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

0.2g az nem oszt nem szoroz. Viszont a 40s vs két perc :Y között őrületes difi van gyakorlatilag azonos állással. Elképzelni sem tudom. Budán lakom, ha érdekel gyere el. Hozd a cájgod. Van jx-prom és robotom is.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#131026) HunLogin válasza RetepNyaraB (#131025) üzenetére


HunLogin
csendes tag

Köszi :) Még lehúzok párat, hátha megtalálom a megoldást. Aztán ki tudja, lehet a kávéval van valami, bár természetesen ez az utolsó amit feltételezek paljoc :)

[ Szerkesztve ]

(#131027) tomiie6 válasza HunLogin (#131026) üzenetére


tomiie6
csendes újonc

Ahogy látom, senki nem írta még le. Mivel az őrlemény nem homogén, nem lehet "elfelezni". El tudod, csak elveszted a konzisztencia esélyét a recept megismételhetőségét értendő.

Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus

(#131028) kmarci25 válasza tomiie6 (#131027) üzenetére


kmarci25
veterán

De, zolnagy már gyanakodott erre az aspektusra is.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#131029) lojzi1 válasza tomiie6 (#131027) üzenetére


lojzi1
csendes tag

Mivel az őrlemény nem homogén, nem lehet "elfelezni" - inkább az volt a vélekedés, hogy bár a jelenség kétség kívül létezik, önmagában nem indokolhat ekkora eltérést, amit leírt.

(#131030) Topuka


Topuka
csendes tag

Sziasztok,
Tudtok ajánlani jó kis kávé pörkölőket? Mintha olvastam volna nemrég, hogy Szegeden is van valaki.
Rendelni akarok pár félét.
Más:
Nem tudom hány grammos kosárral küldi a Quick mill a Vetrano-t, de 18 gramm nem nagyon fér bele a duplába.

Nézegettem ezeket a VST kosarakat, mi a különbség a ridgeless vagy a standard típusok között? Azt látom a képen de van ennek bármi jelentősége?
A 20grammos kosárba kényelmesen beleférhet a 18 gramm?

Esetelg tudtok linkelni egy videót a PID beállítási lehetőségekről? Nem találok a leírásában se és youtube-on sem.
Most jött meg csütörtökön a gép, és jó lenne tudni kezelni. :D

[ Szerkesztve ]

(#131031) RetepNyaraB válasza Topuka (#131030) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ridged stabilabban ül a karban, de a perem mentes is. Utóbbit vedd, nem kell a perem. Csak a problémát szaporítja.
20g kosárba sötét pörkből 18 körül, világosból akár 22 is.
Piden van két gomb + -, nem értem a kérdést.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#131032) icm válasza Topuka (#131030) üzenetére


icm
tag

Jó lenne tudni melyik verzió ez... csak a sima Vetrano nem PID-es. Ha duálbojleres akkor ott a PID rajta és van egy külön fejezet a használatiban, a PID programozással kapcsolatosan. 3as fejezet / 72 oldal.

"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

(#131033) Jolida válasza Topuka (#131030) üzenetére


Jolida
tag

"de 18 gramm nem nagyon fér bele a duplába."
"A 20grammos kosárba kényelmesen beleférhet a 18 gramm?"

Nem nagyon értelek ...

QM Pippával 18-as VST kosárral 18..19 -> 42g-okat csinálok, úgy, hogy a tetején még ül PA papír + 1.7mm-es Normcore puckscreen is.
Két adagos karban, 16-os IMS-el is simán lejön két szimpla.

A 20-as gyári QM kosarat egy próbán kívül sose használtam, felesleges.

Szerintem a 25-ös kosár csak feneketlen karba fog elférni a magassága miatt.

(#131034) Topuka válasza RetepNyaraB (#131031) üzenetére


Topuka
csendes tag

Köszi, rendelni fogok perem nélkülit.
Közben találtam videót, hiába nyomkodtam nem volt egyértelmű de mostmár láttam, hogy külön tudom állítani a két kazánt.

icm:
Köszi a linket. Ez a duálbojleres.
Egész pontosan ez:

Jolida:
A 18g-al a friss őrleménnyel van tele, aztán jön a wdt, disztibútor és aztán tamper utána rá a puckscreen. Végülis nem szokott sok őrlemény kijönni, csak mondom lehet jobb (kényelmesebb) lenne egy nagyobb kosár.
Miért felesleges? Össze se lehet hasonlítani a gyárit egy Vst/Ims-el?
A 25-ös kosár csak illusztráció volt, hirtelen azt találtam a perem szemléltetése végett.

[ Szerkesztve ]

(#131035) ribarszki válasza Topuka (#131034) üzenetére


ribarszki
őstag

Ne nagyobb kosarat vegyél, hanem szűrőmagasítót.

(#131036) Jolida válasza Topuka (#131034) üzenetére


Jolida
tag

"Össze se lehet hasonlítani a gyárit egy Vst/Ims-el?"
De, össze lehet -kell is-.
Aztán vagy használod a gyárit, vagy nem. :Y

A magasító mindenképpen kell. Lehetőleg olyat vegyél, ami kívülről ül fel a kosár szélére.
Ha olyan boltban veszed, ahova be is tudsz menni, vidd magaddal a kart, kosarat, hogy ne érjen meglepetés.

Egyébként milyen őrlőd van?

(#131037) Topuka válasza Jolida (#131036) üzenetére


Topuka
csendes tag

Tényleg van szűrőmagasítóm :D
El is felejtettem.
Nézegettem a normcore-s kosarat, igencsak tetszetős. Valaki próbálta már?
Az őrlő egy Atom excellence 65.

(#131038) Jolida


Jolida
tag

Egyébként ezekkel a kosarakkal fogod kapni:
1 cup
https://espressodolce.ca/products/ac0970fi1

2 cup 14-18g
https://espressodolce.ca/products/ac0970fi2

Blind
https://espressodolce.ca/products/blind-basket-insert-for-backflush-58mm-ac0970fc

(#131039) koxx válasza Topuka (#131037) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Pár hónapja csak azt használom (ill néha a Pesadot) Sztem az egyik legjobb kosár amit próbáltam az elmúlt pár évben.

(#131040) Topuka válasza Jolida (#131038) üzenetére


Topuka
csendes tag

Oh szuper, köszi.
Valóban ezekkel jött.

(#131041) Tomace91 válasza tomiie6 (#130995) üzenetére


Tomace91
senior tag

Ilyenkor mindig új zacsit használsz vagy egy régebbi másik kávéjét esetleg? Szóval veszed az új 250g-os tasakokat? Ha igen akkor esetleg hol?

(#131042) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

no, itt meg hosszú idő után van némi fennforgás, szegény barna qm 0650 egyelőre diszkvalifikálódott az asztalról, pedig tökéletesen passzol dizájnban az aromaboy-hoz. ami szerencsére a szép verzió, és minden előzetes várakozásnál is sokkal, sokkal kisebb, egészen pici, atom pici, mobiltelefon pici. ha ebből tényleg jó filter jön, márpedig az fog, akkor ennyiért ez ingyen van. miért, ó, miért nem csináltak belőle 500 ml-es verziót?

a flair58-cal pedig elsőre jó lett a kofi, a pukkaképernyő a stagg fordítva lerakott fedőjén melegszik át, aztán ennyi, 98 fokos vízzel etettem és lehúztam, ahogy épp kedvem volt. istenkirálymegacsászárzsivány, hogy lehet hosszú presszókat lőni, évek óta hiányzik.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#131043) brumi1024 válasza Parci (#131042) üzenetére


brumi1024
veterán

:C Az az aromaboy nagyon aranyos.

(#131044) lojzi1 válasza Parci (#131042) üzenetére


lojzi1
csendes tag

A kábelek kicsit keverednek az orchidea léggyökerekkel és nem látom tisztán, de ez a elektromos Flair 58? Kicsit én is megremegtem, hogy lehet nekem is elég lenne, mivel csak presszó a cél.

(#131045) Parci válasza lojzi1 (#131044) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az orchideák is rögtön befogadták :)

igen, a villanyos. megmondom őszintén, hogy pont azt tudja, amire számítottam, így 14 év után már viszonylag rutinos vagyok a témában. drága, kifejezetten szépnek sem mondanám, én biztos picit gondolkodtam volna még pár dolgon rajta (például a helyére pattanó, mágneses puck screen..? hogy azzal se te bohóckodjál), de működik, a célnak megfelel.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#131046) Toobee válasza Parci (#131045) üzenetére


Toobee
veterán

V4 már? Ha akarsz jobban kezelhető screent, akkor az Sworks-féle verziót érdemes megnézni. Abból van olyan verzió, ami ragaszkodik a mágneshez. Persze attól még nem pattan be a helyére, de ha igaz, amit állítanak róla, akkor könnyen tisztítható és pl egy mágneses végű wdt toollal könnyen ki is tudod venni.

https://barbieripnk.hu/

(#131047) Parci válasza Toobee (#131046) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem, ez valami korábbi, de plus verzió. jó nekem így a pukka, csak hangosan gondolkodtam, hogy ha a dugattyú aljánál lenne mágneses a karima, akkor oda lehetne tenni, mint egy fix felsőszűrőt.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#131048) stereofan válasza Tomace91 (#131041) üzenetére


stereofan
tag

létezik többféle méretben

minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo

(#131049) RBJ


RBJ
addikt

Csókolom.
Vettem a bátorságot szétszedtem a gaggia T.
Szétszed, O gyűrű csere, összerak, ellenőriz, nem folyik örül.
Szétszedés után citromsavas vízzel atkefelgettem, elején megijed, mert szürke lötty lett belőle, gondolom az alukazánt oldja kicsit. Normális ez? Utánna át torolgettem
Már nem fogott. Képek lent, véleményt kérek vészes volt e a kazán belseje?

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#131050) brumi1024 válasza Toobee (#131046) üzenetére


brumi1024
veterán

Az valoban jo cucc, ket hatranya van: kicsit serulekenyebb, es draga a szallitas Sheldontol.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.