Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára
- Milyen mosógépet vegyek?
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
emberek, tud valaki valamit a kapuczineres geisháról? elég combos akcióban van most. eszpresszónak is szokták inni? esetleg valaki kóstolta már?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Segitseget kernek. Adott egy Gaggia classic, amirol azt hittem hogy vizkoves ezert szetszedtem kitakaritottam, de igazabol nem mondanam, hogy rengeteg vizko lett volna benne. Takaritas utan sem mukodott szepen, ahogy elkezdtem jobban nezni, felrakott kar nelkul folyik vissza a tartalyba is a viz, nem emlekszem ezt regebben is csinalta-e, de ugy remlik ennek nem igy kellene mukodnie.
Mi lehet a megoldas?
szerk: Ha kicsavarozom a felso szurot es ugy nezem, akkor vmennyit javul a helyzet, mar "csak" csepeg a tartalyba.
[ Szerkesztve ]
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
-HajTömeg-
őstag
Na elvtársak kis segítség kéne, ne xfaktorozzatok!
A Lavazza Qualita Oro-val kisérletezgetek, ez 100% arabica.
A problémám,hogy néha érzek benne kis keserű ízt, ez mitől lehet? Túl sok neki a hő vagy túl kevés?
Általában kiengedek picit a főzés előtt a bojlerből, bár ez sem tiszta teljesen,hogy ilyenkor mennyit kell kiengedni.
Az Evo bojlere jó kicsi,szóval sokat nem szoktam, mondjuk 1-2mp-ig.
Lehet ezt sem kéne?
A másik problémám az,hogy valamiért mindig nagyon-nagyon vékonyan folyik le, minimális cremával.
Ettől függetlenül ízre jó, csak valahogy a lefolyása ronda
Adjatok tippet mivel próbálkozzak még![ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #7007 üzenetére
Próbálkoztam mindennel, de ugyan azokat tapasztaltam mint te.
Abból a kávéból nem lehet normálisat főzni, de pl. 20 ezres delangyi géppel meg imádtam, ez volt az egyik kedvencem.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7007 üzenetére
nem kell az evo-val hűtőcsapolni. azt tapasztald ki, hogy a fűtési ciklus végétől mennyit vársz. de amúgy ne csapolgass, csak felborítod a fej hőegyensúlyát. az a lavazza amúgy inkább savanyú, ha még keserűt is csiholsz belőle, akkor lehet, hogy megégeted. de leginkább felejtsd el azt a kávét hosszútávon, drága, cserébe nem túl jó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7010 üzenetére
nagyon forró a víz akkor, ha ennyire sárkányos. fűtési ciklus végétől akkor többet várj, még fél perc vagy még egy perc vagy ilyesmi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #7010 üzenetére
a gaggia termosztát 107fokon kapcsol, szóval igen.
-
-HajTömeg-
őstag
Az a helyzet,hogy pid nélkül ezt nehéz belőni,mert hiába melegítem be jól a gépet, akár több,mint fél órát, elég hektikusan kapcsol ki-be a felfűtést jelző lámpa.
Nem tudom belőni,hogy a maxtól 30mp-re kapcsol be újra,mert hol ekkor,hol akkor.
Ha igaz,amit And ír,akkor mégiscsak kell hűtőcsapolni?
107 megégetne mindent.
Neked volt evo-d?
Kössz And!Egy bojlerbe szerelt hőmérő macerás dolog? Sokat segítene
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7013 üzenetére
dehogy kapcsol hektikusan, szép ciklust ír le. lehet, hogy az első 1-2 ciklus még hosszabb ideig tart, de egy idő után hőstabil lesz a gép. ha piszkálod, csapolgatsz, fogalmad sem lehet, hogy kb. milyen hőfokon csapolsz, nem tudsz majd reprodukálható shotokat csinálni. ne feledd, hogy nem csak a vízhőfok számít, mert keresztül kell mennie a másfél kilós fejen. nem tudom, hogy hol a termosztát szenzora, de gondolom a bojlernél valahol.
szóval, ha reprodukálható eredményeket akarsz, szerintem hagynod kell beállni, aztán ciklus végétől mérni valamennyi időt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7015 üzenetére
remélem menni fog a beszúrás:
de ha nem, ebben a topikban megtalálod a diagrammot.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7017 üzenetére
a görbe a lényeg, így néz ki egy termosztátos gép hőciklusa.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #7015 üzenetére
Ott voltam, tenyleg igy volt. En is ezt tanacsoltam, de ossze vissza kapcsolgat.
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #7019 üzenetére
azt kéne jelentenie, hogy nem kapcsolgat össze-vissza, hanem szépen, ciklikusan. de ezexerint tényleg? akkor meg lehet, hogy rossz a termosztát..?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
Rémlik, hogy volt aki régebben itt hajtott igazi talján piros (ferrari piros) kávégépet :
akit érdekel januárban lesz egy teljesen felújított Baby Dose Red (Gaggia) gép a bolti ár feléért extrákkal.
Előáztatás, programozható kávé mennyiség (adag - dose) és ilyen finomságok.
...akit érdekelhet dobjon egy privit a részletekért. (ár, extrák, stb. ) !
[ Módosította: radi8tor ]
.:. bl4ze .:.
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #7017 üzenetére
Hátöcsém,én aztán megszakérthetem neked,de sajna nem volt időm ennyire beleásni magam a Gaggia lelki világába! Pedig nálam van már egy ideje. Én bekapcsolom mikor úgy érzem odamegyek oszt húzok egyet.Vagy jó és jóízűen megiszom vagy nem túl jó és kicsit fancsalibb arccal iszom meg.Aztán húzok még egyet. Tudom 7 percet várni kéne de nekem ez nem a világom úgyhogy kicsit pepecselek,tisztogatok,tamperelek aztán nyomás. Enyémbe amúgy Blaze belerakhatott egy kisebb nukleáris reaktort,mert szinte alig kapcsolgat.Mondjuk nem is állok előtte ezt nézegetve. Tudom ez komolytalan hozzá állás de nincs időm és türelmem ezzel játszogatni. Remélem senkinél nem veri ki ez a biztosítékot!
Senkit nem bátorítok arra,hogy ezt a hanyagságot kövesse.
Kell egy PID tiszta sor akkor talán fogok két ugyanolyan kávét csinálni,bár ez sem garancia maximum egy változót kiiktatunk.
Amúgy a Parci által közölt képről csak annyit:
elsőre valami veszélyjelző táblának néztem: Vigyázat cápák libasorban! vagy valami ilyesmi. Aztán valami elcseszett motorfűrészlánc fogazatának hittem. Eltaláltam?Amúgy mi ez a pangás itt? Blaze piros "szörnyetegétől" mindenki sokkot kapott?
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz ronin s8 #7026 üzenetére
Jó'van! Van itt élet csak meg kell kavarni az állóvizet!
ronin: jegyzetelj,aztán egy év múlva múlva rendezzünk valami díjátadót!
Kategóriák valami ilyesmik lennének:-az év trollja
-az év offolója ( itt is esélyes lehetek )
-az év geek-je
-humorherold numbervan
ilyesmi!Hajtömcsi: Mivanmá,ne uszíccsá! Mondtam,hogy ez nem a helyes út csak én csinálom így!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #7024 üzenetére
Azért foglalkozom veled annyit, mert a szívemen viselem a sorsodat
-
gregg71
csendes tag
Az utóbbi hozzászólások komédiásainak: vas
-
paljoc
tag
válasz -HajTömeg- #7034 üzenetére
Nekem full balanszos, nem log ki belole semmi, de jelen van benne sokminden!:-) A baristanak pl. nagyon izlik.
-
-HajTömeg-
őstag
-
tariattila
veterán
válasz -HajTömeg- #7038 üzenetére
azt tudtam... őt ismerem személyesen is!
-
Toobee
veterán
Casino Mocca Gedeb-Yirgacheffe: a zacsi szerint december elején pörkölték a srácok, én meg ma nyitottam. Elsőre 18 grammal próbálkoztam, hasraütés finomsággal, dupla risztrettónyi mennyiséget engedtem le belőle. Baracklé lett, semmi keserű, vagy citrom. Állat, kár, hogy már csak 100 grammosból volt eszpresszóhoz való pörkölés. Igen alacsony hőmérséklettel próbálkoztam, a bekapcsolástól számított 15. percben csapoltam úgy 40-50 ml-t, majd rá fél percre ment fel a kar.
-
HÁZIGAZDA
bárcsak nekem is maradt volna ebből a kávéból...
én kapucziner el injerto pacamara duplákat rángatok itthon, marha klassz kávé, nem is tudom, hogy old vagy new school, mert van szép, de nem túlzó sav és vannak száraz, fás, csokis jegyek is. pont félúton van, amit tökre kedvelek.
coming up: peldzsok zsugák, de előbb még gyűjtök némi tapasztalatot.
ja, és kiszedtem az antisztatikus fémrácsot a mini-e garatja elől, így most már hozzáférek rendesen. nem tudom, miért vártam ezzel ennyit.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
@ "Nem is tudom, old vagy new school..."
Egy titkos megfigyelésemre tapintottál rá: a legjobb old & new school kávé határértékben ugyanaz. És valójában nem létezik kétfajta iskola, csak az egyik a széntől fél, a másik a citromlétől. Ez a félelem eltakarja előlük az igazságot.
Ha létezne "ideális" kávé, mindkettő irányzat harsogva magának követelné a dicsőséget. ;-)"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #7043 üzenetére
jó, azért van nagyon savas/gyümölcsös szuper kávé, és van a csokisabb vonalból is. szóval azért jócskán vannak különbségek, és "mindkét" műfajból van tök jó. ez a pacamara pont középen van, most épp nagyon jól esik. de közben este lett, jöhet a kaló zöldveltelini...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lagoon79
tag
Tudom, nem hir, de nekem izlik. Most bontottam egy 2012-es laposa rizlinget. Jobban tetszik a friss gyumolcs, mint az aszalt tarsa amit az elozo 2009-es somloi olaszrizling adott.
No, most hogy offoltam egy jot, en nem talalom a gedeb yirgaban a lenyeget Lehet, h kicsit valtok filterre, mert mostanaban nem sok sikerelmenyt ad az eszpresszo. Ra kell kicsit pihenni
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest