Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29001) Peti...(16v) válasza fragola.6035 (#29000) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Ohh, ezer köszönet!!
Azt nem értem, hogy ezt miért nem hozza ki a keresőjük a nyomáskapcsolóra való kereséskor... Mindegy, lényeg, hogy így már menni fog. :R

(#29002) soldier2 válasza Parci (#28985) üzenetére


soldier2
őstag

Ez a méreg nem a cián. Ott van rendbetéve a Giottoölő, ami félig Giotto ( ;] ) - hiába Luke is félig Darth Vader volt, mégis megülte LOL, és nem tudod használni. Még belegondolni is rosz. Lehet faragnék akácfából valamit arra a 2 hétre, és legalább megnézném, hogy a tamper anyaga befolyásolja-e a kávé ízét. Sok jó kávét vele, és várjuk a tapasztalatokat (nagyon)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#29003) Parci válasza soldier2 (#29002) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jelentem, a száz félrehajigált műanyag tamperutánzataimból az egyik jó! már izzik a sestos. ha jól látom, fragola úgy lőtte be, hogy alulról közelítsen, nem túl agresszív reakcióval (én is így lőném be).

nah, tapasztalatok:
1. nincs valakinek sestos pid-hez leírása? (auf englisch)

2. az első shot olyan lett, amilyen, nem beszélünk róla. :DDD nóra azzal vigasztalt, miszerint "egy étteremben is ilyet kapok". mondtam neki, hogy első shot, bármi ér, nem vagyok elkenődve, de egyébként meg soha többet ne vigasztaljon így :DDD

3. a második shotnál már volt mire támaszkodni. beletuszkoltam 16 grammot a szűrőbe, pid-et fél fokkal lehúztam, őrleményt extra finomra állítottam, eljártam az esőtáncot és bumm. korrekt lett. krema mondjuk kevesebb, mint a silvanóval (második shot, semmi jelentősége). látszik, hogy ebbe a gyári (?) duplaszűrőbe nem megy több, így is szépen kirajzolta a felsőszűrő mintázatát. a vicctamper olyan, amilyen, de a szűkebb, mélyebb kosár sokkal ellenállóbbnak tűnik első blikkre a csatornásodással szemben (az ims 20 grammos még izgalmasabb lesz). a vízterítés is ronda szemre, mégis, ilyen hosszan nem tartott a tigriscsíkos lefolyás az 58-as gépekkel ezzel a kávéval. de érdemi tapasztalat akkor lesz, ha lesz rendes szűrő, tamper, felsőszűrő, sőt, felsőszűrő csavar.

4. a gép elég hamar bemelegszik, 15-20 perc után hőstabilnak tűnik. a csészemelegítő így, hogy a gőzbojler alszik, csak langyos, hurrá. azt sem bánom, hogy nem kell 1,5 liter vizet felfűteni mindenképp. a fej a műanyag burkolat miatt nem éget meg. a fél liter vizek pancsolása elmúlt, 5-10 fokos "tarzan" hőlengések megszűntek, egy tartály víz napokig elég. ez a része nyilván tetszik.

5. a rohadt előáztatás persze, hogy csak az automata programokkal működik, manuális csapolásnál nem csinálja :(, ez így annyi, mint halottnak a puszi (tudom, ulkánál nem kell előáztatás. szerettem volna azért).

egyelőre ennyi.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29004) jolti válasza Parci (#28973) üzenetére


jolti
senior tag

Furcsálltam is, hogy így lehúztad a Malabart, mikor szerintem finom. Gondoltam is magamban, hogy lehet, hogy elb@szott egy ízlésem van... :DD Amúgy a lassabb lefolyást szereti, hűvösebb' vízzel. Ilyenkor tiszta tejcsokis nekem.
Én mindig elkavarom, mert arról a fél, egy kiskanál cukorról még nem bírtam leszokni. Már egy éve leszoktam a tej hozzáadásáról ( hál istennek!! ) Meg a 2 cukorról, de még egy nagyon pici ( max. 2-3 g ) kell bele. Mondjuk volt már olyan egy-két édesebb' fajta kávé, amibe nem kellett, csak nem emlékszem a nevére.
Örülök, hogy kész a halálcsillag! Sok balesetmentes kilométert hozzá!! Képet! Képet! Képet! Videjóóót! :K

Más:
Az nejemnek nem tetszett a szürke daráló. Így tegnap átfestettem. Csontszínű, vagy halvány vajszínű lett. A kép sajna nem adja, mert mobilos, inkább fehérnek látszik,de jó lett.

[ Szerkesztve ]

(#29005) adriankoooo válasza jolti (#29004) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Szép! Mi az a PID a daráló mellett?

(#29006) jolti válasza adriankoooo (#29005) üzenetére


jolti
senior tag

Beállítom, hogy hány fokos legyen vele az őrlemény.
;-)
Az nem Pid.
Időkapcsoló relé.
Automatizáltám a darálót.

[ Módosította: radi8tor ]

(#29007) mester6 válasza Parci (#29003) üzenetére


mester6
tag

Azért egy képet betehetnél, örülnénk ha lenne! :)

(#29008) Peti...(16v) válasza jolti (#29004) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Nagyon szép és komoly a szett, ügyes vagy! :C
Mivel festetted a darálót?

Parci: hajrá, jó lesz az! Tényleg tehetnél már fel egy nyamvadt képet :)

Én mostanra jutottam el oda a Faemával, hogy imádom. Nagy biztonsággal el tudok találni bármilyen hőfokot, tartja is a gép 1-2 fokon belül, csodás a vízterítés, szépek a lefolyások, és végre sikerült elfogadható (az eddigi botrányosakhoz képest) tejhabot készítenem. Rájöttem, hogy nem kell teljesen kinyitni a gőzcsapot :U :DDD
Ami nem tetszik: nagyon hosszú a gép, ezért nem marad előtte semmi a pultból, viszont a csepptálca keskeny, így a kar levételekor minden a padlón landol... Hűtőcsapolásnál is megy a víz a földre ha csak simán a csepptálcába engedem a vizet, ezért egy bögrét szoktam használni, de ez körülményes.

(#29009) Parci válasza mester6 (#29007) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

rakok majd be képeket, csak lusta voltam eddig :B

elfogyott három evőkanál tersonet, a kar olyan redvás volt, hogy ennyi kellett ahhoz, hogy tényleg lejöjjön a 99%-a. pedig láthatóan fragola is citromsavazta, takarította. két súrolószivacs is elment, mire a fejet alulról nagyjából megtakarítottam (kartömítés alatt, körül stb.). apropó, a kartömítés szerintem még az eredeti lehet. a tesztekben írták is, hogy azért is zöld, mert valami spécibb anyagból van, a dalla corte külön kiemelte, hogy szerintük sokkal tovább tart. alatta volt valami papírtömítés is, az az enyészeté lett, cserébe most többet kell húzni a karon. amit ha nem húzok meg eléggé amúgy, folyik csapolás közben az oldalán is (mégsincs elég jó állapotban már az a kartömítés).

mindenesetre most már talán nem fóbiázok azon, hogy az előző tulaj/tíz év mocskát iszom, ha csapolok (nem röhögni, mindenkinek megvannak a parái :DDD)

a fej pár perc alatt eléri a pid-re állított hőfokot, de kell neki azért 15-20 perc, mire hőstabil lesz. így is a leggyorsabb gépem eddig a gaggia után.

képek (nem, nem rendezem be neki a sarkot, nem rakom fekete-fehérbe és még arra is csak félig ügyelek, hogy ne tükröződjek :DDD):





[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29010) mester6 válasza Parci (#29009) üzenetére


mester6
tag

Köszi a képeket! Klassz nagyon! :C
Akkor most már fel a tetőre, a csúcsra!
Gratula mégegyszer! :C

(#29011) fragola.6035 válasza Parci (#29009) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

A zöld kartömítést bennehagytam, mert jó szilikonosnak tűnt.

https://caffe35.webnode.hu/

(#29012) Ábi


Ábi
tag

Leáldozóban van a BFC-k csillaga, a bajuszkapcsolós fórumon is árulnak egyet.:)

(#29013) jolti válasza Peti...(16v) (#29008) üzenetére


jolti
senior tag

Köszi!
Spray-vel. ( Nem tudom, a helyesírását. :D )
Egy egész doboz nagy sprét nyomtam rá 5 sorban, hogy nehogy megfolyjon nekem.
( Erre bammeg hozom befelé a garázsból összerakni, a gyerek megy előttem, magyaráz, naná, hogy az ajtóban megáll kérdezni, én meg majdnem átesek rajta, a daráló házat jól odab@szom a kilincshez, persze, hogy másfél-két centis, jó mély csikarást csinálok rá!!! :W Úgyhogy holnap vehetek mégy egy sprayt, daráló megint szétszed, kicsit megcsiszol és újrafúj. )
Kicsit paráztam, hogy a szinteren, hogy áll meg majd, de jól megcsiszoltam, úgyhogy úgy néz ki jó lesz. ( Ha nem, max. lesz még egy szétszedés. :DDD ).

Parci
Nagyon jól néz ki az a makina Parci.
( Főleg az a Silviáno Berlusconi! :DDD )

(#29014) soldier2 válasza Parci (#29009) üzenetére


soldier2
őstag

Nagyon jó, de az a fej.... Azt azért szokni kell :). Várjuk a fejleményeket, az újabb és újabb kávékról, főleg ami az ital különbségét illeti a koráábi gépeidhez képest. Azért durva, hogy a DallaCoerte MInibe és a LM Linea Minibe sem fért bele annyi pénzért egy PID, bár az is lehet, hogy ekkora fémtömegnél (fej) már nincs akkora szerepe?

@jolti: szép lett. Annak a fényében, hogy spary-el készült meg különösen. Nem mertem bevállalni ezt a módszert a Gaggiánál, ez 10k-ba került (meg egy lökhárítóba, mert festékvásárlás közben belémszállt egy szőke cicababa) a fényezőnél :)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#29015) bbuffy válasza soldier2 (#29014) üzenetére


bbuffy
senior tag

Biztos odaver a DC de a designernek rácsaptam volna szivesen mikor rajzolta a masinát. :DDD
Főleg a műa. burkolat ami skandallum, de amúgy sem az én világom. Nem elég dzsottós.:)

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#29016) Parci válasza fragola.6035 (#29011) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jól tetted, jó is, megfordítottam, a másik fele még szűz, most szépen zár

ma rögtönzött vendégség volt nálunk, úgyhogy picit hajtottam a gépet. mit ne mondjak, jónak tűnik, a kávék tök rendben voltak még ezzel a szar "vendéglátós duplaszűrővel" és a vicctamperrel is. a silvano kremásabb, de rosszabb kávét adott.

viszont egy akkora kreténségét is megtapasztaltam a gépnek, amiért szívesen pofánverném, aki kitalálta. a csepptálca egy elég sunyi, chuck norris-os mozdulattal tehető csak be a helyére (és vehető ki onnan). nehéz elmagyarázni, de a lényeg, hogy meg kell dönteni a gép felé, benyomni, aztán a végén lenyomni. mert hogy a tálca egy kis csőrrel rendelkezik a hátulján, az áll így be a háromjáratú alá. amikor először konstatáltam ezt, az első gondolatom az volt, hogy bázz, amikor majd a teli tálcát ki akarom venni, nehéz lesz nem beleönteni az egészet a gépbe. na, ezzel a tudással felvértezve, rohadt mód óvatoskodva is sikerült, elsőre. :W

ami a designt illeti: igen, a fej műanyagburkolata ronda. a giotto bfc nem ronda, hanem hivalkodó, csilivili, fukszos-aranyláncos. ez viszont egész egyszerűen ronda. maga a gép nekem tetszik, mert nem olyan hivalkodó, formára is jó, de a fej szörnyű. meg a poti mellette, az is. meg a gombok sem túl szépek. összességében viszont tetszik, hogy inkább néz ki egy olcsó gépnek, míg a giotto a legtöbb e61-es gép tízezer méterről ordítja, hogy drága vagyok.

és amúgy a silvano is q ronda szerintem :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29017) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Kvzzz-ról akar most vki rendelni esetleg?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#29018) fragola.6035 válasza Parci (#29016) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

A fej műanyag burkolata nem lenne csúnya, ha nem szürke volna, hanem pl. metál fekete. A három gomb az tényleg bazári, de legalább ronda is. Amúgy a gép összességében szerintem szép.

https://caffe35.webnode.hu/

(#29019) Parci válasza fragola.6035 (#29018) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kínjukban a következő verzióban karbonmintás feketét tettek rá, tényleg jobb úgy, de egy sima matt fekete még jobb volna, pláne, ha mezei hengeres alakja lenne, nem dudorodnának ki a csavarok. a gép összességében szerintem is szép, tök jó formája van.

hiába "szebb" a bfc, mindent összevetve nekem a dc működik leginkább, a silvano ronda kopoltyúi és bazári hátsó íve az inoxon meg simán rondább önmagában :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29020) ronin s8


ronin s8
senior tag

Parci, ez érdekelhet akár még Téged is... ;)

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#29021) Peti...(16v) válasza Parci (#29019) üzenetére


Peti...(16v)
tag

"sima matt fekete még jobb volna" Ezen egész könnyen lehet segíteni :) Karbonmintát is tudsz rá felvitetni, ha mégis...
Amúgy szerintem szép ez a gép, szívesen elnézegetném a konyhában :)

(#29022) Parci válasza ronin s8 (#29020) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kb. képben voltam, de köszi, érdekes olvasmány :)

azt csak halkan merem mondani, hogy az evolution nagygép is dc mini fejeket használ (vagyis fordítva, a minibe is ugyanazt a fejet tették)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29023) eXtguy válasza Parci (#29016) üzenetére


eXtguy
csendes tag

Sztem lassan Te is visszafoghatnád a "fukszos, hivalkodó, aranyláncos" jellegű megjegyzéseket. Kicsit egyirányú az érzékenységed.

Rocket for everyone!

(#29024) Ábi válasza eXtguy (#29023) üzenetére


Ábi
tag

+1 ;)

(#29025) Parci válasza eXtguy (#29023) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

elnézést kérek, nem akartalak megbántani, ne haragudj

kijavítottam, légyszi olvasd át és jelezz vissza, hogy így jó lesz-e

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29026) Surda- válasza Parci (#29025) üzenetére


Surda-
őstag

A manuális csapolásról se írj légyszíves!
Nem pornóoldal ez!

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#29027) paljoc


paljoc
tag

Fontos megkülönböztetni a kávéfőzőket, melyek mint megtudthattuk lehetnek BAZÁRI:

LETISzTULT:

Vagy FUXOS ARANYLANCOS kivitelűek:

:DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#29028) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

első gőzölés is megvolt, közöm nem volt hozzá, sima forralt tejet bénáztam. viszont a dc gőze álom, csontszáraz. a bfc-é nem ilyen volt, ehhez képest az egy fröcskölő vízesés. jó ez a giotto gőzbojler! :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29029) Parci válasza paljoc (#29027) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

wow, jól látom a legalsó képen, hogy vettél te is egy giottót bfc-t? ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29030) Surda- válasza paljoc (#29027) üzenetére


Surda-
őstag

:))

Kihagytad a felsorolásból a:

Praktikus:

Könnyen kezelhető:

Megbízható:

és olcsó

gépeket....

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#29031) fragola.6035 válasza Parci (#29028) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Azt akartam mondani, hogy a dc gőze elég jó és száraz. Ez a Giotto kazán!

https://caffe35.webnode.hu/

(#29032) Parci válasza fragola.6035 (#29031) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

tulajdonképpen beválni látszik az egész, mindent tud, ami nekem fontos. frankón stabil über-fej pid-elve, különálló brutál gőz, visszafogott dizájn.

az új szűrőméretnek nem örülök, de majd megoldódik (most írt a danetti, hogy nincs tripla ims kosaruk, nem bírnak szerezni :(), a csepptálca pedig kivehetetlen, kriminális. de ennyi, amúgy akármit bénázok, jobb kofi jön le, mint akár a silvanóból, akár a bfc-ből (ez utóbbi is hibátlan eredményt adott, ha épp sikerült fokra eltalálni a csapolási hőmérsékletet).

apropó: kb. mennyit kell tekerni a nyomáskapcsolón, ha 1,15 barról feljebb akarom rakni mondjuk 1,3-ra?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29033) Parci válasza Surda- (#29030) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez egyébként még szép is... :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29034) soldier2 válasza Surda- (#29030) üzenetére


soldier2
őstag

Mit meg nem adtam volna egy éve, ha találok egy ilyen csonthfehér gaggiát. De ebben a színben igazi ritkaság.
Bár úgy tűnik a Gaggiáva útjaink elválnak, jön helyette valami ami se nem fuxos, se nem hivalkodó, és még jó kávét sem csinál (az elején biztos nem :) ), viszont öregebb mint én (pedig elmúltam már 20, sőt 30 is) mégis lehet, hogy túlél engem.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#29035) Parci válasza soldier2 (#29034) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mi jön?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29036) ronin s8 válasza Parci (#29032) üzenetére


ronin s8
senior tag

Keveset. ;)

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#29037) Parci válasza ronin s8 (#29036) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

köszi, nagy nehezen megtaláltam :DDD, tekertem rajta "egy keveset", remélhetőleg nem robban szét :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29038) mester6 válasza Parci (#29037) üzenetére


mester6
tag

Én a La Scala Butterfly-nál egy PID-el állítom a bojler nyomást ill. a hőmérsékletet.Kényelmesebb mint a nyomáskapcsolót csavarhúzóval állítani! :K

[ Szerkesztve ]

(#29039) peter.szabo


peter.szabo
csendes tag

Ha már az IMS szűrőkről több szó esett az elmúlt napokban. Van valakinek tapasztalata az IMS "The Single" szűrőjével? Ami nagyon vonzónak tűnik benne, hogy elvileg nem kell a darálót átállítani a szimpla és dupla között ill. ugyanúgy 58-as tamperrel működik.

(#29040) Parci válasza mester6 (#29038) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de itt egyszer állítom be, aztán soha többet, mert hogy csak gőzöléshez kell, kávéhoz nem ;)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29041) ronin s8 válasza Parci (#29040) üzenetére


ronin s8
senior tag

Próbálgasd! Ugyanúgy, ahogy nincs két egyforma PID-es gép, itt még annyira se lehet támpontot adni. ;)

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#29042) Parci válasza ronin s8 (#29041) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

világos. egyetlen értékelhető tejhabot sem csináltam még a nagygépekkel (bfc, dc). majd egyszer sikerül. a legzavaróbb, hogy a másik oldalon van a cső, mint a silvanónál és nem ehhez vagyok szokva :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29043) St.Roger


St.Roger
újonc

Típusváltás miatt eladom 2010-ben a Miramax/Momenti-nél vásárolt, kíváló műszaki és esztétikai állapotban lévő Gaggia Classic (régi típusú) + Iberital Challenge (króm – időzítős) szettemet.

Gép tartozékai: Gaggia szűrőtartó kétcsészés kifolyóval, Nuova Ricambi (Gaggia) szűrőtartó egycsészés kifolyóval, 1 db kétcsészés + 1 db egycsészés (nem nyomásfokozós!) + 1db POD gyári szűrők; 1 db egycsészés + 2 db kétcsészés ipari Gaggia szűrők; „vicc”tamper

Gaggia zaccfiókos tálca, fa zacckiütő rúddal.

A gép rendszeresen karbantartott, korábban SID, legutóbb (májusban) Lali.hu/Fragola Mester által átvizsgálva, zsírtalanítva-vízkőtelenítve, beállítva. Új Ulka szivattyúval, új gőzcsappal, ipari Gaggia felsőszűrővel.

Szett ára egyben: 95.000 Ft

Budapesten (XXI.ker) megtekinthető, kipróbálható. strogerp@gmail.com; 30/9304026

[L:/dl/upc/2015-09/14/565003_l1yr6wurggqjcv6x_02_gaggia_classic.jpg](IMG:/dl/upc/2015-09/14/565003_l1yr6wurggqjcv6x_02_gaggia_classic.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2015-09/14/565003_ee81qqvcvm6yjtm3_03_iberital.jpg](IMG:/dl/upc/2015-09/14/565003_ee81qqvcvm6yjtm3_03_iberital.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2015-09/14/565003_fymxqezqvs6l0sms_04_tartozek.jpg](IMG:/dl/upc/2015-09/14/565003_fymxqezqvs6l0sms_04_tartozek.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2015-09/14/565003_jpjugblvd4tg2t95_5_gc_belso.jpg](IMG:/dl/upc/2015-09/14/565003_jpjugblvd4tg2t95_5_gc_belso.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2015-09/14/565003_fbllhst2pj4e6dgr_6_gc_ipari_felsoszuro.jpg](IMG:/dl/upc/2015-09/14/565003_fbllhst2pj4e6dgr_6_gc_ipari_felsoszuro.thumb.jpg)[L:/dl/upc/2015-09/14/565003_ggaoirzgjlzn3iok_7_talca.jpg](IMG:/dl/upc/2015-09/14/565003_ggaoirzgjlzn3iok_7_talca.thumb.jpg)(/IMG)[/L](/IMG)[/L](/IMG)[/L](/IMG)[/L](/IMG)[/L](/IMG)[/L]

[ Szerkesztve ]

(#29044) fragola.6035 válasza St.Roger (#29043) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ezt gyorsan vigye el valaki, mert nagyon szép állapotú cucc. Szinte újszerű gép.

https://caffe35.webnode.hu/

(#29045) St.Roger


St.Roger
újonc

Elnézést, "bénázok" itt a képekkel... :W



[ Szerkesztve ]

(#29046) fi:zi'k válasza fragola.6035 (#29044) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Vinném, csak asszony nem engedi. :O

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#29047) Parci válasza fi:zi'k (#29046) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

pedig egyre ritkább egy ilyen szett így fullosan, ha egy hónap múlva kitaláljátok, hogy mégis jöhet majd egy ilyesmi, lehet, hogy fél-egy évet is várni fogsz (jó, azért persze mindig lehet szerezni, de ez így most tényleg eléggé egyben van)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#29048) fi:zi'k válasza Parci (#29047) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Én értem/tudom, meg el is hiszem, csak ezt magyarázd meg neki. Már egy éve mondtam neki, hogy majd kb ennyibe fog fájni, ha áttérünk karos gépre, de még mindig nem emésztette meg teljesen. :D
Mondjuk legalább addig eljutottunk, hogy:
1. kávézik velem
2. még ezen gyengusz automatán is meg tudja különböztetni a jobb kávékat
3. kéri is a jobb kávékat. :DDD
Ez nála nagy szó, mert régebben kvázi undorodott a kávétól.

Püre is jöhet válasz. :B

---
Ha már itt jártatom a számat...
Kb fél éve jártam vmelyik gyártó honlapján, csak nem tudom melyik volt az. Az oldal modern, színes volt, és viszonylag sokféle gép volt a kínálatban, köztük volt néhány színesebb darab is, pl zöld.
Tegnap végig pörgettem néhány nagyobb gyártó honlapját, de az istenért nem találom. Van esetleg vkinek tippje? :D

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#29049) fragola.6035 válasza fi:zi'k (#29046) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Az biztos, hogy ez jó vétel. Kitűnő gép, a gazdája pedig ritka precíz ember.

https://caffe35.webnode.hu/

(#29050) Kávé Kálmán


Kávé Kálmán
tag

Manuál karos lélekbúvároknak:

Hőmérsékletek a video képén fentről lefelé:

1. Kazán

2. Dugattyú feletti tér

3. Fej külső hőmérséklet

4. Dugattyú alatti / a "húzás" hőmérséklete

5. és 6. delták

https://vimeo.com/139105730

Bocs, most látom, h Fahrenheit :-) (a jenkiknek konvertálnom kellett):

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.