Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26001) ronin s8 válasza Silent77 (#26000) üzenetére


ronin s8
senior tag

Ha megoldható, tegyél fel egy videót. Abból azonnal kiderül, mi lehet a baj. Miután mindannyian tapasztaltunk már ezt-azt a kávékészítés terén, könnyű bizonyos típushibákat észrevenni. Ez talán nem is kerül pénzbe... :)

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#26002) dugesz77 válasza Silent77 (#26000) üzenetére


dugesz77
őstag

Szerintem addig nincs jól beállítva a daráló amig egy befolytóst nem tudsz vele darálni. Onnan érdemes visszafele indúlni.

(#26003) Peti...(16v)


Peti...(16v)
tag

Emlékszem, amikor megvettem a Gaggiát és az Ascaso darálót, SiD-nél bontottuk ki őket először. SiD talált az asztalon ez zacskó döglött kávét, beleborította, gyári beállítással az első lefolyás tökéletes közeli volt. Nevettünk is :) Hazavittem és használtam. Nem kellett szétszedni, gondolkozni, alátétezni. Persze az sem A tökéletes őrlő, de egy kezdőnek még mindig bátrabban ajánlanám, mert egy Graef-et.
Nem bántásból írom, meg ne sértődjön itt nekem valaki! Egyszerűen sajnálom a kezdőket, akik így benyalják ez elején...

(#26004) vendingo válasza Peti...(16v) (#26003) üzenetére


vendingo
veterán

A kezdetek kezdetén ezért is mondtam vissza a Graef darálót és rendeltem inkább ascasot helyette.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#26005) ronin s8 válasza Peti...(16v) (#26003) üzenetére


ronin s8
senior tag

Ugyanakkor a többség megelégedéssel használja a Graef-eket. Ne temessük előre, és főleg ne vegyük el a kolléga kedvét. :K

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#26006) soldier2 válasza Silent77 (#26000) üzenetére


soldier2
őstag

Nekem is elment az első negyed kiló nagy része a lefolyóbaaz Imattal. Egyszer meglesz a kezdő beállítás, utánamár nem lesz gond. Csak azt tudom mondani neked is, mint Killerjohnnak. Kitartást, ne add fel. A géppark jó, kell pár elrontott kávé, amíg belejösz, mint kiskutya az ugatásba. Killerjohnnak a szerencséje volt, hogy a használt daráló már be volt nagyjából állítva, neki csak finomhangolni kellett.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#26007) ronin s8


ronin s8
senior tag

Ez az espresso-zás nem egyszerű dolog. :) Killerjohn gondolt egyet, és fejet ugrott a mélyvízbe. Szerencséjére a körülmények is kedvezőek voltak, és nem aprózta el, hamar összegereblyézte a nagytuttit! Mostanra már a célegyenesbe fordult. :C
Nem mindenki járja be ugyanazt az utat. A többség apró lépésenkén - ahogy a pénztárca, és a tudatátalakulás engedi - teszi meg ugyanazokat a köröket. Segítsük őket, mert egyszer mindenki volt kezdő, és utólag nem szép megmondóembert játszani. :P

Egyébként meg, ha már voltunk olyan nagyképűek, és belevettük a Graef-eket az ajánlott listába, akkor ne csináljunk segget a szánkból! :W Azok, akik használják, ajánlják, magyarázzák el, mit is kellene tenni vele, hogy jó legyen... :U

Nekem az elején páran azt mondták, jópár kiló kávé rá fog menni, menni, és úgy is lett... :DDD

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#26008) lagoon79 válasza Silent77 (#26000) üzenetére


lagoon79
tag

figyelj, egyszerű a történet. össze tudod annyira tekerni, h összeérjenek a kések? ha igen, akkor onnan visszafelé állítva indulj. ha nem tudod összeérinteni, akkor lehet, h alátét.

(#26009) soldier2 válasza lagoon79 (#26008) üzenetére


soldier2
őstag

A nagy kérdés, hogy a cm800-hoz is lehet alátétezni. A 70/702-est kell, ezt tudjuk. De valaki, mintha írtavolna hónapokkal ezelőtt, hogy a 800 másképp működ. Valaki kapott iss 702 helyett 800-at. Nála hogy ment a kezdeti beállítás?

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#26010) Silent77 válasza soldier2 (#26006) üzenetére


Silent77
veterán

Köszönöm, bízom benne! :R

ronin s8: Én is így voltam vele, előtte 1 nappal kezdtem el érdeklődni. :)
Fogalmam nem volt semmiről, most se sok, de rengeteget tanultam tőletek.
Beleugrottam, pedig a költségvetésbe most nem fért bele a daráló, de láttam ,hogy anélkül nem fog menni.

A többivel egyetértek, többször rákérdeztem erre a típusra, és megnyugtató választ kaptam.
Surda kolléga privátban küldött videókat amit 702-vel húzott, csurgott a nyálam szó szerint. :)
Annyiból bánom, hogy nem 702 lett, mert arról több infó, tapasztalt van. Olcsóbb is lett volna, de mivel nem volt raktáron, ez lett.

lagoon79: Nem érnek össze a kések.
Ma akarok egy videót készíteni, de mivel jelenleg egyedül vagyok itthon, meg kell várni a segítséget. ;)

soldier2: Szerintem nem, sehol nem olvastam, láttam volna ilyet. igazából még egy magyar használatit sem adtak hozzá, csak német. Bár gondolom ilyenre amúgy se tér ki.

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#26011) killerjohn válasza soldier2 (#26006) üzenetére


killerjohn
addikt

Ja, jól be volt állítva, csak elszúrtam. De NAGYON.

Mert amikor megpróbáltam finomabbra venni, akkor egyszerűen nem tudtam elfordítani a tetejét. Nem ment 30-as fokozat alá. Akkor olvastam hogy menet közben kellett volna állítani, mert ha nem műküdik, akkor nem szabad (mai napig nem értem, hogy miért?). Viszont nem volt elég finom az őrlemény, ezért gondoltam hogy megnézem biztos jó irányba gondolom a dolgot (értsd: kisebb szám = finomabb őrlemény), amikor is rádöbbentem hogy 60-után (ami a skála maximuma) továbbra is elfordul a gép teteje. Na, ezen meglepődve kb 5-6 teljes fordulatot csináltam, mire már majdnem kijött a helyéből az egész teteje a gépnek, amikor is rájöttem hogy izé, nem biztos hogy nekem ezt most szét kellene szednem. Továbbra is kikapcsolva, elkezdtem visszatekerni, de én barom csak N-1-szer fordítottam vissza a tetejét. Így, egy teljes fordulattal "dúrvább" állapotban meg kb 6-7 duplakávét daráltam le (ennyiszer 18 grammot), és mindegyik kb 3mp alatt főtt le. Mire rájöttem hogy egy teljes fordulatot kellene még tekerni a tetején :) Most már nem buzerálom, és kb értem hogy mi van. Viszont előre fosok a naptól, amikor majd szét kell szedni fejcsere/takarítás céljából...

[ Szerkesztve ]

(#26012) paljoc válasza killerjohn (#26011) üzenetére


paljoc
tag

Nálam a K6 és a Mazzer Jolly is kb. a teljes betekeréstől, ahol a kések összeérnek, egy negyed fordulatnyit visszatekerve van kb. jó állásban. Onnan már csak kicsit kell mozgatni általában.

(#26013) killerjohn


killerjohn
addikt

Más: találtam egy ilyet. Naked portafilter. Az én Gaggia Babymhez ilyen kell? A leírásból nekem nem derül ki, hogy sima vagy dupla szűrő van hozzá. Viszont szerintem issssszonyat szexi hogy látszik a kávé ahogy kijön a szűrőből, és - hacsak nincs szakmai ellenvélemény - nagyon szeretnék egy ilyet (egy pár napja linkelt, szitálásos pro videón láttam hogy ilyennel főznék a kávét, és azóta szerelmes vagyok a látványba).

paljoc: nekem kb 25-nél van az amikor már nem tudom tovább tekerni, gondolom mert összeérnek a kések. 40 és 50 között pedig a sweet spot (kv-függő). Ez így elsőre nem tűnik negyed fordulatnak, de igazából szerintem az eredmény számít, nem a fordulat. Ma is isteni kapucchinoval ébresztettem reggel az asszonyt ;) :R

[ Szerkesztve ]

(#26014) soldier2 válasza killerjohn (#26013) üzenetére


soldier2
őstag

Ilyen van nekem is (vagy nagyon hasonló - expolygonból vettem), 20-21g kávé megy bele, és ha a tutit akarom, azzal készül a kávé. Köröket ver a 7g-os VST-re, ami azért nem meglepő, lévén több mint 2x-es kávémennyiséggel dolgozik. Nem csak nagyon szép látvány ahogy áttör a kávé, de diagnosztikai értéke is van, rögtön látszik ha csatornásodik a kávé, vagy bármi más gond van. Egy jó tanács: első használatoknál tartsd a kosár alá a csészét, mert szanaszét spriccel, és utána vedd le a kart rögtön, mert a pangó víz ahogy kicsepeg szintén összekoszolja a környezetét (nincs ami a csepptálcán lévő lyukakba irányítsa a csepegő kávés vizet). Én simán átraktam bele a szimpla vst-t és rendszeresen nyitott karral készül az ital. Mert az olyan.... "jó" :)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#26015) Keresztapper válasza killerjohn (#26013) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Alap, mármint a capu az asszonynak! :)

http://palscoffeetech.com/

(#26016) bl4ze válasza killerjohn (#26013) üzenetére


bl4ze
veterán

Úgy próbáld, hogy üresben jár a motor és addig tekerd amig hallod a "cicergést" és ott állj.
Ott ér össze a két kés.
Innen kövesd paljoc tanácsát.

A "cicergés" ahol a két kés összeáll, járó motornál teszteljük ezt üresben bab nélkül !

.:. bl4ze .:.

(#26017) killerjohn válasza bl4ze (#26016) üzenetére


killerjohn
addikt

Köszi a tanácsot! De egyáltalán nem értem hogy miért kell tanács, amikor már megtaláltam a 25mp-hez szükséges daráló állást, minden otthon található kávé fajtához :) Nálam minden a legnagyobb rendben - Silent az akinek gondja van.

(#26014) soldier2: azt mondod, hogy ebbe több kell mint a sima karba dupla szűrővel (ez van most)?

Amit még kérdezni akartam: "VST" szűrőt érdemes vennem a mostani karhoz?

[ Szerkesztve ]

(#26018) And06 válasza killerjohn (#26013) üzenetére


And06
aktív tag

ez való a gaggiához, a másikon rossz helyen vannak a karmok szerintem. mezei dupla szürőt adnak hozzá, viszont a karba kb minden 58as szürő passzol

(#26019) radi8tor válasza killerjohn (#26017) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Akkor is így csináld, ha semmi gondod vele. ;]

⭐ Stella

(#26020) killerjohn válasza And06 (#26018) üzenetére


killerjohn
addikt

köszi! Tehát belemegy a mostani (asszem') sima duplaszűrőm is? És egy ilyen VST csoda? :U
Viszont ha jól értem, akkor ehhez szimpla szűrő kellene, mert duplát ezzel (logikusan...) csak egy csészébe lehet lefőzni, és utólag kell kettéönteni, ami baromság :)

radi8tor1: wtf, miért csinálnám így ha meg van a jó beállítás? :F

[ Szerkesztve ]

(#26021) ronin s8 válasza killerjohn (#26020) üzenetére


ronin s8
senior tag

Látom, kezd elkapni az őrület! :DD Gondolj bele, egy ilyen VST szűrő 9 ezer környékén landol... :Y Semmi sem indokolja a használatát, ez innentől már geek-ség és hobbi. :K

A nyitott kar tényleg látványosan nyálcsorgató, de szerintem hamar ráún az ember. Nekem is van, nagyjából a vakszűrőt tartom benne. :D Hátránya, hogy csak egy adagos kávét lehet készíteni vele, legyen az szimpla, dupla, vagy tripla. ;)

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#26022) killerjohn válasza ronin s8 (#26021) üzenetére


killerjohn
addikt

Én csak kérdeztem :) Ha jobb lesz tőle a kávé, akkor egyszeri befektetés... Ha nem lesz jobb, és hülye hobbi, mert 1%-al javul az ízvilág, miközben én annyira igénytelen vagyok hogy 10-et se vennék észre, akkor remekül meg leszek VST nélkül is. A nyitott kar naaaaaaaaagyon pornó :) Amikor magamnak főznék egy dupla presszót, akkor tök jól tudnám használni (kezdek rájönni hogy nem lungo lesz az én kedvencem, hanem a dupla presszo egy kevés cukorral)

[ Szerkesztve ]

(#26023) ronin s8 válasza killerjohn (#26022) üzenetére


ronin s8
senior tag

Nézd, van, akinek egy Ferrari kelti fel a szekszuális érdeklődését, miközben az autópályán kívül kamionnal kell szállítani, mert nem lehet vele az utakon közlekedni. Ettől függetlenül kb. mindenki irigyli, és megnézi, de mindennap használni már nem használná. Van pár ilyen elszállt dolog, amik összesen nem javítanak a kávén 1 %-ot, mégis mindenki hálypollya őket, ilyen a VST szűrő is... :F :F :F

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#26024) soldier2 válasza killerjohn (#26017) üzenetére


soldier2
őstag

Belemegy a gyári dupla, szimpla, vst stb kosár is. De ami gyárilag benne van, nagyobb a Gaggia dupla kosárnál.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#26025) lagoon79 válasza killerjohn (#26022) üzenetére


lagoon79
tag

mostani fejemmel azt mondom, h a nyitott kar elengedhetetlen. amíg nem használod, nem is tudod, h jól csinálod-e amit csinálsz. ahogy már többször megállapítottuk, az egyik, ha nem a legfontosabb dolog a kioldódás. ezt pedig zárt karban bizony kicsit sem látod. vmint ennek elengedhetetlen kelléke egy jó szűrő. én használtam vst, ims és most reneka szűrőt és meg kell mondjam, h nekem az utóbbi adja a legjobb eredményt. persze ennek egyik egyszerű oka, h finomabbra kell darálni, jobban megnyílnak az ízek is és ez nem minden kávénak áll jól.

szerk.: és persze ami lemaradt, ennek szintén fontos része a vízterítő és a felsőszűrő, amire szintén érdemes költeni.

a lényeg a lényeg, minőségi szűrő és nyitott kar nélkül is lehet élni csak ha már szenvedély és mindig a tökéletesre törekszünk, nem érdemes. :)

[ Szerkesztve ]

(#26026) fragola.6035 válasza ronin s8 (#26023) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Szerintem ha jó és szép anyagú mély szűrő kell, jó választás egy VST20. Kiváló minőségű és párhuzamosak az oldalai. Utángyártott jó mély szűrőt nehéz találni.

https://caffe35.webnode.hu/

(#26027) jolti válasza ronin s8 (#26007) üzenetére


jolti
senior tag

Szerintem, ha visszaolvasol, mielőtt itt mindenkit leb@szol, akkor láthatod, hogy minenki próbál segteni rajta. 85x leírtuk, elmagyaraztuk, videót linkeltünk, de ha nem csinálja amit mondunk, akkor hiába.
Még mindig nem állította be úgy a darálót, hogy a kések össze érjenek pl. Már tegnap is el lett mondva.
Az is, hogy itt nem alátét kell alá, hanem ami videóban van, hogy csavar ki, egyet fordít, csavar vissza, megnéz. Ezt megcsinalta, de én is mondtam neki, hogy még egyszer ezt csinálja meg, mert még keveset állított. Többször lehet ugyanis. De ez is benne van a videóbán. Meg én is mondtam, meg a többiek is.

(#26028) jolti válasza killerjohn (#26017) üzenetére


jolti
senior tag

Gondolom Blaze azért írta le a daráló alapbeállítás lépését, mert írtad, hogy már előre félsz, ha majd szét kell szedni takarítani a darálót. És akkor már hiába lesz a beállítás a kávéhoz...
Ezzel, ahogy leírta, meg szinte egyből meg lehet találni a joker állást. Vagy kettőből.

(#26029) soldier2 válasza killerjohn (#26022) üzenetére


soldier2
őstag

Vst helyett szimpla LM vagy klónjai bőven megfelel, a forma a lényeg. A VST leginkább a kidolgozásban, végeredmény ellenőrzésében tér el, afféle geekség mint már többen mondták :).

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#26030) bl4ze válasza jolti (#26028) üzenetére


bl4ze
veterán

Pontosan ezért, köszi Jolti :)

.:. bl4ze .:.

(#26031) Silent77 válasza jolti (#26027) üzenetére


Silent77
veterán

Ne haragudj, de a kések összeéréséről most olvastam először!
Még egyszer megcsináltam! ne mond, hogy nem követem a tanácsokat, ilyet ne állíts!

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#26032) ronin s8 válasza jolti (#26027) üzenetére


ronin s8
senior tag

Pedig kezdett elmenni abba az irányba a beszélgetés, hogy nem jó a Graef. Ezt előbb kellett volna tisztázni, és nem lebaszásból mondom, de ő ezért vett olyat. :)

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#26033) jolti


jolti
senior tag

Jól van, mindenki nyugodjon le a p.csába! :-)
Szájlent' elment magának új darálót szerezni:
http://ripost.hu/cikk-mi-johet-meg-kavedaralot-loptak-gyorben
;-) :-)
Nem tudom, hogy jól linkelte e, mert mobilról vagyok.

[ Módosította: radi8tor ]

(#26034) Silent77 válasza jolti (#26027) üzenetére


Silent77
veterán

Most olvastam el, hogy te a 25991 hozzászólásba a finomállitásra gondoltál! Ezért én kérek elnézést, azt hittem a vezérlő tárcsára gondolsz.
A videóból nekem az jött le, kérdeztem is, hogy max kettővel állítsuk balra. Nekem hárommal van. Akkor lehet még jobban kéne amíg a kés össze nem ér?

Azt is leírtam, hogy ma reggel nullán... Gondolom beállt a kés, már túl finom volt, és ezért folyt lassan.
Minden lépést leírtam amit csináltam, de néha úgy éreztem át siklottatok felette.

Azért mert félreérthető volt számomra a mondatod, nem kell egyből így reagálni!

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#26035) And06 válasza killerjohn (#26022) üzenetére


And06
aktív tag

én VSTvel használom. duplával az igazi :D

a kávé jobb nem lesz tőle, de segit kiküszöbölni az elkészitési hibákat. amikor azt hiszed tudsz kávét főzni zárt karral, majd áttérsz a nyitottra, és az egész konyha kávés lesz, akkor rájössz, hogy nem tudsz :D

(#26036) Toobee válasza ronin s8 (#26021) üzenetére


Toobee
veterán

En mondjuk a csoros karjaimmal nem csinalok semmit, miota van naked. Szerintem nem is kerdes, hogy jobb.

https://barbieripnk.hu/

(#26037) jolti válasza Silent77 (#26034) üzenetére


jolti
senior tag

Nem haragszom, félre ne értsd, csak már mindenki segíteni akar, erre meg Ronin letol itt bennünket.
:-)
Mindent felejts el és kezdjük elölről.
Allitgass a csavarral, a finomállító tárcsával, ráolvasással addig amíg a tárcsák 1-es fokozaton össze nem érnek -kávé nélkül, járó motorral csinald-.
Ilyenkor egy érdekes cicergo hangot hallasz.
Ha ez meg van, akkor vedd vissza 5-6-os fokozatra és készíts egy kávét. Egyből látszik,hogy jó lesz e. Ha nem jó akkor finomíts, vagy durvíts az őrleményen, azt majd látod.
( De ez is benne a kb. 1000 darab beállítós videóban a youtubon.) :-)

(#26038) Silent77 válasza jolti (#26037) üzenetére


Silent77
veterán

Én sem haragszom, csak félreértettem amit írtál. :)
Köszi, most öttel vettem visszább, azt a hangot nem hallom, de belenézve alig van rés.
Végig néztem a youtube videókat, nem tudom melyikre gondolsz. Napok óta azokat nézem.
Cm800-ról alig van valami.

Jó hír, hogy megjött ma a tamper! Köszönet fragolának! :R

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#26039) killerjohn válasza jolti (#26028) üzenetére


killerjohn
addikt

Jaaaaaaaaaa, akkor értem már! :R Na ja, szétszedés után ez az info jól fog jönni!

Egyébként asszem' szerzek egy ilyen nyitott kart a dupla preszsóimhoz :)
Vegveszem ezt a nyitott kart, de a termék adatlapjából nekem nem jön le, hogy van-e hozzá szűrő, vagy jó-e bele a jelenlegi dupla szűrőm... Hívjam fel a boltot?

[ Szerkesztve ]

(#26040) And06 válasza killerjohn (#26039) üzenetére


And06
aktív tag

benne van egy "nagyobbik" gaggia dupla szűrő. az összes szűrő jó bele, ami a sima karba. de nyugodtan felhívhatod, az a biztos.

[ Módosította: radi8tor ]

(#26042) killerjohn válasza And06 (#26040) üzenetére


killerjohn
addikt

két féle dupla gaggia szűrő van? kisebb és nagyobb? nekem lövésem sincs hogy melyik van, mindjárt megkérdezem hanolfe-t :U

(#26043) soldier2 válasza killerjohn (#26042) üzenetére


soldier2
őstag

Ne rágódj ezen. Ha veszel nyitott kart, vsz lesz benne egy szűrő, ha az nem tetszik kicseréled a gyári Gaggiára, vagy vst-re, vagy amire jól esik. Lesz egy plusz szűrőd, és kész :) (vsz kicsit több kV megy majd bele, mint a jelenlegibe, de ez sem szentírás)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#26044) killerjohn válasza soldier2 (#26043) üzenetére


killerjohn
addikt

izgiizgiizgi :C

(#26045) Parci válasza fragola.6035 (#26026) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

plusz egy a vst 20 grammosnak, csak azt használom

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26046) Silent77 válasza jolti (#26037) üzenetére


Silent77
veterán

Azt hiszem nagyjából sikerült.
Az eredeti állapothoz képest öttel vettem visszább!
Így 6-is fokozaton értem el a 25ml 25mp alatt. Igaz a másik csészébe 22-23ml lett. 18gr kávét használtam.
Most használtam először a fém tampert. :)Kép
Az asztalon szanaszét van minden, azt ne nézzétek. :)
Ránézésre jól sikerült? Ízre nekem még mindig jobb a brikkás. :B
Lehet a több víz miatt?

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#26047) soldier2 válasza Silent77 (#26046) üzenetére


soldier2
őstag

És el tudtad érni a majdnem összezárt állapotot? Amikor már hallani a "cicergést"?
Bár ha megvolt a jó lefolyás, akkor ennek jelentősége a jövőbeni szét/összeszereléseknél lesz. Amit leírtál, hogy mit, hova állítottál, az számomra nem egyértelmű, de nem is ez a lényeg. 6-os fokozaton van jó lefolyásod, 3-on vsz befullad a gép, és el tudsz menni -3-ig? Nekem ez így jónak hangzik.
A kávé ránézésre szép, nem túl világos a crema, bár ezt a fehéregyensúlybeli változások miatt nehéz megítélni. Amit mobillal fotózok/videózok, mindig olyan mintha szőkülne, pedig nem is. Grat. Az ízéhez nem tudok hozzászólni, van, hogy az ember megszokja a rosszabbat, és idő kell míg rájönnek az ízlelőbimbók, hogy van jobb is. Kollégákat sem tudtam meggyőzni, hogy jobb ízű a POD-os kávé mint a Tchibo kapszula (igazság szerint én sem voltam meggyőződve, de folyatttam a keresgélést, már az is egy élmény, így 3 főre munkahelyen van egy kapszulás, meg egy podos gép, főnök azért sem iszik ott, inkább a titkárnővel főzeti Szarvasin az Omniát, mert az a legjobb LOL)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#26048) And06 válasza Parci (#26045) üzenetére


And06
aktív tag

mennyi kávét tesztek ebbe? gaggiara ez óriási szerintem, nekem van egy 18as meg egy 15ös VST, sötétebb pörkölésből névértéken lesz tele, világos pörkölésből meg a 15ösbe belemegy 17-18g, a 18asba meg 19-20 vagy még több, nem túl gazdaságos :) nekem a 15ös VST a kedvencem

(#26049) ronin s8 válasza soldier2 (#26047) üzenetére


ronin s8
senior tag

A crémát én soha nem tudom megítélni üvegpohárban. :U Nekem kell hozzá a porcelánfehér, amibe az alatta lévő kávé se zavar be. Ez így számomra olyan, mint amit 4 évig a Nespresso kapszulából főztem a N üvegpohárba... /Bocs, ez valszeg csak az én averzióm./ :)

[ Szerkesztve ]

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#26050) Silent77 válasza soldier2 (#26047) üzenetére


Silent77
veterán

Addig nem mentem el, féltem, hogy ledarálom a fogaskereket. :)
Még egy állítás és tuti elérné. Most egy hajszálnyi hely van nullán.
Alátét helyett itt a kosáron kell állítani, ha egyáltalán az a neve. De majd ezt leírom mint surda a 702-nek.
Néztem videót éjszaka, ott is úgy állt mint nálam. Szóval elég trehányul csinálták meg. Amit -3-nak hívtam, most az a nulla. :) a hatos a 4-5 között van.
Hármason teljesen befulladt, ötös fokozaton picit megindult. Hat lett a nyerő. A crema gondolom a 100% arabica miatt ilyen.
Holnap lehet kipróbálom a hawai konát, érdekel miért olyan drága, mert brikkával lefőzve, semmi különös, hasonlított a brazilhoz.
Lehet el kell felejtenem az arabica kávékat, és kevertet keresni? Ebben még kérek majd segítséget.
Amit még nem tudok, brikkához milyen fokozaton daráljam kb? Tudom nem lehet megmondani pontosan, de kiindulási pontnak jó lehet.

Most írt sysco kolléga, ö nem nyúlt a finom beállításhoz, és hármason jó a lefolyás.

ronin: tervbe van normál csésze beszerzése. :K

[ Szerkesztve ]

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.