Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45351) von toth válasza adp (#45346) üzenetére


von toth
tag

Mondjuk én beletettem az összes alátétet, amit kaptam hozzá. Egy hónapban egyszer szoktam szétszedni, napi két - három adag mellett.

(#45352) Ábi válasza Bazsee71 (#45339) üzenetére


Ábi
tag

Köszi!
Ez szerintem durva hozzá.
Maradok a vízsugár + szivacs kombonál.

(#45353) ronin s8 válasza Ábi (#45335) üzenetére


ronin s8
senior tag

Kicsit sűrűbben érdemes, hidegzsíroldóval.

"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

(#45354) pacuha69 válasza soldier2 (#45350) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Házi használatban volt.

(#45355) Bazsee71 válasza Ábi (#45352) üzenetére


Bazsee71
őstag

Nálam lassan fél éve bírja a strapát, nem durvák ezek a kefék. Én is próbáltam minden finomabb eszközzel, az általad most említett megoldással is, de mindig maradt pár szem az őrleményből.

(#45356) Surda- válasza adpeter (#45349) üzenetére


Surda-
őstag

:C azigen...

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45357) adp válasza Surda- (#45347) üzenetére


adp
őstag

Ezt nekem cimezted vagy csak felrement?
Amugy szerintem nincs olyan hogy legjobb. Kv es izles kerdese. (Ja meg meg az orlo is beleszolhat, itt mar csinaltak fordulatszam varialos-szuros tesztet is Pacuha-jek) lehetne meg ezt fokozni :D

En most vasaroltam be egy IMS-t, VST-stradat, Bazsee meg majd elhozza a renekat es megnezzuk egy atlag csoki blenddel meg valami gyumolcsossel :)

[ Szerkesztve ]

(#45358) Surda- válasza adp (#45357) üzenetére


Surda-
őstag

JA,félrement,ezt úgy kilőttem a világűrbe kérdésként,de nem talált el senkit :D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45359) Alvarez81


Alvarez81
csendes tag

Graef cm702 vs Iberital Challenge daráló mikroszkóppal mérve.

A teszt nem teljesen tudományos, mert a G(graef) messziről nézve sokkal finomabbra volt darálva, mint az Iberital (mivel otthonról hoztam az őrleményt, esélyem sincs ugyanúgy beállítani)

Azt kell hogy mondjam, hogy a kávéban maradt nagyobb rögök mérete nagyjából megegyezett, az Iberital-ban kevesebb volt, de alapvetően mindkét gépben 5% alatt lehetett a mennyiségük. A közepes - kis rögökből, inkább szemcsékből állt az I darálmányának túlnyomó része, amikre tapadt egy 10-20%-kisebb szemcse és nagyon kevés por.
A Graef -ban kb 40-60% lehetett a közepes és kisebb rögök aránya, a többi még kisebb szemcsék, és por keveréke. Ezt itt nehéz lenne pontosabban megállapítani. Ez jóval porosabb volt, de közel sem mutatott olyat, mint a Hario mini mill. De emiatt tűnt jóval finomabbnak az őrlemény.

Sajnos nem tudok olyan minőségű képet feltölteni, ahol látszik a különbség, mert tényleg sokkal kisebb, mint a kézivel.

Nem tudom, hogy mi lenne, ha az iberitalt is finomabbra állítanám, vagy a graef-ot durvábbra, lehet, hogy kiegyenlítettebb lenne a végeredmény, de mivel a nagyobb rögök mérete megegyeett, íy szerintem ezek aránya, mérete nőne a graef-ban a durvább beállításnál.

A teszt több szempontból sem teljesen objektív:
- nem tudom ,hogy minden graef, és iberital ilyen -e.
- nem tudtam egyforma főzőre beállítani a két őrleményt.

Ha valakinek nem számít a hangerő, és az ár akkor szerintem inkább Iberital/ lelit/ imat stb-t vegyen , mert szerintem szebb az őrleménye.
Viszont a Greaf sokkal-sokkal halkabb, és árérzékenység esetén a Greaf majdnem ugyanolyan jó vétel.

(#45360) Surda- válasza Alvarez81 (#45359) üzenetére


Surda-
őstag

A rögök engem nem idegesítenek,mert wdt-zek.
Szerintem inkább a pangó őrlemény fontos és az egyenletes szemcseméret.
PAngó őrleménnyel,hogy áll az Iberital a Graeffel szemben?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45361) Bazsee71 válasza Surda- (#45360) üzenetére


Bazsee71
őstag

Állítólag sokkal több Iberital esetén a pangó őrlemény. És én még azt hittem a Graef hangos. :)

Egyébként komolyabb darálóra történő váltással szerettem volna a zajszinten is csökkenteni, de sajnos a Major is felülmúlja a CM702-est. Párom meg is jegyezte, hogy na jó csere volt, ez még hangosabb. :DDD

(#45362) fragola.6035 válasza Alvarez81 (#45359) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ha valakinek nem számít a hangerő, és az ár akkor szerintem inkább Iberital/ lelit/ imat stb-t vegyen , mert szerintem szebb az őrleménye.

Nagyra tartom, ha valaki így méreget, analizál, de az ilyen kijelentéssel azért finomabban bánnék!

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#45363) simi.esp.28


simi.esp.28
csendes tag

Okés, válaszolok majd mindenkinek aki írt valamilyen formában.

Itt is megírom, ha valakinek kell valami a coffehitről, akkor vasárnap estig jelezzen, mert jövőhét hétfőn leadnám a rendelést. Átvétel Budapesten illetve Debrecenben lehetséges, esetleg postázom is.

(#45364) Surda- válasza simi.esp.28 (#45363) üzenetére


Surda-
őstag

MIt vesztek innen? Nekem nagyon drágának tűnik minden :B

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45365) Bazsee71 válasza Surda- (#45364) üzenetére


Bazsee71
őstag

La Marzocco szűrőket:
- a gyárit is a VST gyártja, 2700-2800 forintra jön ki darabja, árfolyamtól függően,
- a Strada-hoz ráadásként minőségellenőrzési jegyzőkönyvet kapsz, ez 5400-5600 forint.

(#45366) soldier2 válasza Surda- (#45360) üzenetére


soldier2
őstag

Mivel a vizsgálat mikroszkóp alatt történt, szerintem a rögök alatt a nagyméretű szemcséket (angolul boulder) érti. Tehát az ő esetében az Iberital egyenletesebb szemcsméretet készít. Persze a vizsgálat több sebből vérzik, ezt a készítő is elismeri. Az biztos fokozatos darálót én nem vennék. Olyant biztosan nem, amin nagyobbak a fokozatok mint a Hg1,nél (pedig ott elég aprók) ha van majdnem ugyanannyiért fokozatmentes alternatíva.
Némi reszeléssel (ami nem megy a gari rovására) az imatban pangó őrlemény 1g alatti volt (adagonként darálva, pofozva, seperve stb).

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45367) Alvarez81 válasza fragola.6035 (#45362) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

@Surda:

Szerintem pangó őrleményben kb egyformák, ha ütögeted, illetve ha a kalappal kipumpálod a gépből.

Ezt azért mondom, mert a cégnél a challenge-en van hogy 3-4 duplát is lefőzünk, darálunk egymás után, és mindig egyezik az őrlemény mennyisége. tehát mradhat benne valami de a folyamatos használatnál nem veszem észre, hogy mi az , ami a korábbiból maradt. Volt már, hogy az elsőn éreztük, hogy ez nem a mi kávénk, de ez ritka.

A graef-ban viszont elég sok benne maradt, és csak ütögetéssel jött ki nekem. azóta tudom, hogy kb hogyan kell paskolni, hogy 2-3 tized különbséggel kijöjjön a belerakott KV. persze itt sem tudom hogy az most friss-e, vagy a múltkoriból is van benne...

@Fragola:
Én most vettem Graef-et, és nem szégyellem bevallani, hogy az Iberitalt én jobbnak tartom, ha szigorúan az őrlemény egyenletességét tekintem. De otthon kidobná az ablakon a feleségem, olyan hangos.
Viszont, hogy a kávé melyiken lenne jobb.. azt nem tudom... de ezért is írtam, hogy nem objektív a véleményem, mert sok-sok paraméter eltérő volt, és csak a végeredméjnyt hasonlítotam össze, Így kiragadva azt a mondatot valóban félrevezető lehet.

Azt se tudom, hogy a minőség mennyire egyenletes a gyártóknál. lehet, hogy van egy szerda reggel , a prémiumfizetés után összerakott iberitalunk...

És igazad van, azt is hozzá kellett volna tennem, hogy fogalmam sincs, hogy kinek melyik lesz jobb a főzőjéhez.

(#45368) Alvarez81 válasza soldier2 (#45366) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Igen, tényleg a nagyméretű szemcsékre gondoltam!, azt hiszem rosszul használtam a rög szót, mert ti profibbak itt másra gondoltok. Bocsánat.
Tehát szemcsék!!

Viszont, ami szabad szemmel sose tűnt fel, hogy vannak benne összeállt részek, talán ti ezeket nevezitek rögöknek, amiknek eltér a színe a többi résztől. Gondolom itt egy-egy bab pörköléséből adódik a különbség, és ezek a részek valóban egyben maradhatnak a szűrőben. De ősintén szólva korábban sose vettem észre ezt, illetve amúgy is zavaróbb lehet, és feltűnőbb egy blend kávén.

Lehet, hogy a mikroszkópos mérés is már megszállottság, és nem is bizonyít túl sokat, de az érdekelt, és van rá lehetőségem.
Hogy érezném -e az ízkülönbséget , ha előtte jól összekeverem a kávét, azt erősen kétlem. ahhoz még nagyon sokat kell tanulnom ,hogy két egyforma kávét le tudjak főzni.

[ Szerkesztve ]

(#45369) adp válasza Alvarez81 (#45367) üzenetére


adp
őstag

Graefnak Ott a kis ecset, nagyon szepen ki lehet belole hozni ugyanannyit mint amit beteszel.plusz egy kis paskolas.Kitakaritva total szuzen 0.4marad benne.. imatnal ettol sokkal tobb!

(#45370) Bazsee71 válasza Bazsee71 (#38099) üzenetére


Bazsee71
őstag

Előrántanám így a semmiből popcorn pörkölős témát.

Frissíteném az általam leírtakat azzal, hogy most inkább egy ilyen digitális triac szabályzóval próbálkoznék. A manuális potiját ugye egyből sikerült eltörni (ezt édesapám tudta orvosolni cserével), illetve a használható tartománya nem túl nagy, a szabályozás nehézkes.

Nem tudom másoknak mi a tapasztalata, de ez így nem egy időtálló szerkezet. Indításnak többször kell már nekifutnom, hogy ne visítson a csapágy. A műanyag fedéllel nagyon óvatosan kell bánni, hogy ne olvadjon szét teljesen.

Kezdésnek továbbra is ajánlom, mert akinek ez nem veszi el a kedvét a pörköléstől, az nyugodtan beruházhat egy komolyabb gépre. :)

(#45371) von toth


von toth
tag

Rendeltem Lagost és összekeverem a pin -uppal mert ez így egyre rosszabb.

Nekem a Graef teljesen bevált, mondjuk én nem használom profi cuccal, de szerintem teljesen vállalható, pedig 3 éves és napi szinten párszor használt. Saját ecsetjével meg egy sima közepesen kemény 20-as ecsettel is takarítom és egy kis paskolás a végén.

(#45372) adp válasza von toth (#45371) üzenetére


adp
őstag

En Romeval kevertem 1:1 aranyban,egeszkorrekt ugy

[ Szerkesztve ]

(#45373) soldier2 válasza adp (#45369) üzenetére


soldier2
őstag

Nem tudom mennyit használtál Imatot (gyanítom nem sokat). Én egy évig használtam, és szűz tisztítás után is 1g alatt nyelt el (2-3 paskolás, seprés, újrIndítás stb után).

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45374) Surda- válasza Bazsee71 (#45365) üzenetére


Surda-
őstag

És mik a tapasztalatok,ezek ennyire jók? A gyárit duplát és a 7g expolygonos Marzocco szimplát használok.
Melyik szimplát vagy duplát lenne érdemes kipróbálni? Jobb a kioldódás ezekben?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45375) levytee válasza pacuha69 (#45326) üzenetére


levytee
csendes tag

Akkor ilyet kell gyártatni. Gondolom nem csatornásodik a szélein, ezért pislog a soldier is, de hidjétek el a még pont jónál a -0,55mm.-nél már a szélek igen csatornásodnak,vagy ne legyek fiú többé. :-)

levytee

(#45376) paljoc


paljoc
tag

Szép ez így:

(#45377) Surda- válasza paljoc (#45376) üzenetére


Surda-
őstag

Újujuj... :) Irigylem

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45378) jolti válasza paljoc (#45376) üzenetére


jolti
senior tag

Jájj more! Most a szívembe vájtál!
Gyönyörű!
Csak nem?
A Catler-piller mellé?

(#45379) Surda-


Surda-
őstag

Ja ez a kép a Cady Tradenel készült...

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45380) vicces válasza Surda- (#45379) üzenetére


vicces
addikt

pont irtam volna már hogy ez nem otthon van. de most én is nézek valami alávaló tálcát a gépeimnek :N

:)

(#45381) adp válasza soldier2 (#45373) üzenetére


adp
őstag

En nem hasznaltam ez igaz.Havernal igy van. Es forumokon is ezt olvasni.De akkor ezekben lehet hogy mas az imat/iberital/lelit
De azt en sem jenemtenem ki, hogy jobb mint egy Greaf, ahogy fragola mondta. Orlemeny minosegben fragola szerint is jobb egy graef. (En nem tudom, nem ertek hozza) At kell gondolni,hogy fokozatmentesseg vagy jatszani a betoltott orlemeny mennyiseggel.

(#45382) Alvarez81 válasza adp (#45381) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Amennyire én tudom, ugyanaz a darálóház, tengely, és kések vannak ezekben. Nekünk annyi bajunk volt egyébként velük, hogy amíg nem szedtük le az állítógombot, addig a kedves kollégák tekergették a vacak tchibo family kávékhoz, és volt több, akinek sikerült befullasztani a gépet. Egyszerűen megszorult, és a csúszócsapágyat 2 átellenes oldalán kicsiszolta. Rendeltünk újat nem egy nagy tétel... és azóta el van zárva az állítógomb. Beállítottuk. Azóta, kb 1 éve semmi gond nem volt vele, pedig napi 100-150 kávét biztos ledarál.

Remélem a Graef is fogja bírni.
Na ha már úgyis beszéltünk róla, mértem. (igen, ez a mániám..lehet, hogy nem váletlenül vagyok mérnök)
10.5g őrlemény be a 702-esbe, darálás, paskolás, ráindítás, paskolás, mérés: 8.5g.
megbillentettem a gépet, paskolás, ráindítás, paskolás, és hopp, máris 10.6g . A 0.1 nyílván mérési hiba, vagy a tegnapi maradék... Tehát ha nagyon akarom, akkor nem sok marad benne, de azért ehhez tenni kell. magától nem jön ki az összes.

Viszont!! Mivel a 702-esnél nyomni kell a gombot, hogy daráljon, ha nem karba akarok darálni, mert pl kíváncsi vagyok, hogy kijött-e a kávé, akkor picit macerás nyomni a gombot, tartani a hozzá adott műanyag kávétartót (hogy ne karcolja össze a fémgomb), miközben próbálom paskolni a gépet, hogy kijöjjön a kávé.
Vagy, fel kell rakni a 60-as tartót, és abba illeszkedik a mérőedényke. Vagy mindíg cserélgetni a két tarót.. A 802-esnél ahogy láttam kapcsolható ez a funkció, de van folyamatos mód is.

(#45383) Toobee


Toobee
veterán

Csak nekem fura, hogy minden mernok azzal kezdi, hogy nem veletlen vagyok mernok? Kb. mintha az o privilegiumuk lenne a kivancsisag.

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#45384) paljoc válasza Surda- (#45379) üzenetére


paljoc
tag

Jaja, nem az enyem, a nevezett helyen fotoztam, mert feletteb mutatosnak erzekeltem ilyen formaban. Pont egy catler ara amugy, talan picit kevesebb.

(#45385) Bazsee71 válasza Toobee (#45383) üzenetére


Bazsee71
őstag

Belénk verik az egyetemen, hogy a mérnöki lét a mérésen alapszik, az elnevezés is abból fakad.
Itt meg szerintem csak a sokak számára feleslegesnek tűnő folyamatok kapcsán magyarázkodunk.
Számomra a kolléga írása nem sugall privilégiumot a kíváncsiságra, se nem utal felsőbbrendűségre.
A másik aki ezt említette a napokban, az én voltam. Tudatosan figyelek arra, hogy ha nem szükséges, akkor ne említsem, mert sokan ezt lenézőnek vélik, de most igencsak passzolt a témához. Ha mégis rosszul sült el, akkor elnézést kérek.

(#45386) adpeter válasza paljoc (#45376) üzenetére


adpeter
tag

Szép-szép....de azért egy kék digitális kijelző csak kellene még oda valahova! :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."

(#45387) levytee válasza Bazsee71 (#45385) üzenetére


levytee
csendes tag

Teljesen jól van az. Kíváncsi az a Vuk, meg én. A mérnök is az max logarléccel teszi ezt. :-)

levytee

(#45388) paljoc válasza Toobee (#45383) üzenetére


paljoc
tag

Nekem pl. nem fura, talán azért mert ezt én is egy csomószor hallottam! :-)
Én meg gyakran azt szoktam mondani, hogy "én csak egy egyszerű melós vagyok, próbálom józan paraszti ésszel végiggondolni" pl. a valamit, de ezt nem azért mondom, mert azt hinném hogy emiatt csak a melós gondolkodhat józanul, ebből pedig egyenesen következik, hogy mérnök sem azért mondja, mert úgy érzi, hogy csak ő mérhet ill. lehet kíváncsi! Na ezt most jól megaszondtam. :-)))

Adpeter: ha az enyém lenne, nem hiányozna, hisz ott lenne mellette a Catler, azon meg ott a "Kékfény".:-)

[ Szerkesztve ]

(#45389) pacuha69 válasza levytee (#45375) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Nagyon nem. Az enyém egy trapéz formájú, és nagyon élesen a széléig tömörít. Nincs kotyogás.

(#45390) adp válasza Alvarez81 (#45382) üzenetére


adp
őstag

Mit iszol/ iszik a tobbseg amugy bent?

Egy csibonak jo lenne egy szarvasi is :D

(#45391) Alvarez81 válasza paljoc (#45388) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Tudjátok hányszor van az, hogy a mérnökök 2 napig mérnek, agyalnak, gondolkoznak, hogy mi okozta, hogy hogyan is kellene nekiállni annak a problémának, ami már nincs is, mert az előbb egy józan paraszti eszű melós 2 perc alatt megoldotta... eszemben sincs lenézni bárkit.

Én is csak azért írtam, mert a mérnöki véna, ami bárkiben ott lehet, késztet néha olyan dolgokra, amire a "normális" emberek csak beletemetik a fejüket a tenyerükbe. Nagyon gáz ám az, ha 3 napot szöszmötölök, kilvasom a fél internetet, mire megveszek egy 5 ezer Ft-os egeret...és mindezt csak azért, mert jó döntést akarok hozni...néha saját magam is kikészítem...

(#45392) levytee válasza pacuha69 (#45389) üzenetére


levytee
csendes tag

Mi nagyon nem? Mindegy is.... nekem ne vakíts,hogy egy 0,50 mm nem kottyan. Hagyjuk maradjunk annyiban,hogy neked universalis tampered van.

[ Szerkesztve ]

levytee

(#45393) Alvarez81 válasza adp (#45390) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Ez talán témába vág.

Eleinte mindenki mindenfélét, aztán kialakult egy szűkebb kör, aki kezdett minőségibb kávékat keresni. Ezt felgyorsította a Cuadra beszerzése, illetve, hogy ráleltünk a Kapucziner-re, PalYotz-ra ,( illetve paljoc-ra :)
) Sokan megálltak a Tchibo Milano,Sicilia, Barista , B&W kávéknál, amik ár-értékben nem is annyira rosszak. Viszont egyre bővül azok száma akik egy kisebb cég, ( Galli Caffe néven fut ) "Arabika" kávéját isszák.
Úgy indult, hogy kaptam kávézóban zacsiba belőle szemeset kóstolónak. Voltak olyan kedvesek megadni, hogy honnan van. Bár kisker kiszolgálás elvileg nem volt, de a futársrác bedobott 2 kilót hozzánk. Legutóbb már 9-en kértünk, 12 kilót, a Következő rendeléshez már 3 emberrel több jelentkezett.
Ez egy olasz blend, csokis, és nekünk ízlik. De majd esetleg rallypix is megmondhatja, a véleményét, kapott belőle kóstolót, igaz nem tudom mennyire bírta a lehegesztett műanyag zacsiban...
Aztán lehet, hogy nem egy nagy szám, csak nekünk lelkes amatőröknek ízlik.

Semmi baj nem volt a SO kávékkal, de egyszerűen nem lehet folyton állítgatni ilyen helyen a darálót, és kicsit leszoktunk a többiek kávéjáról emiatt.

(#45394) paljoc válasza Alvarez81 (#45391) üzenetére


paljoc
tag

Na, látod a nagy precízségben véletlenül rossz gombra kattintottál a válasszal, ugyanis Tobee-nak volt fura, én pont azt írtam hogy nekem egyáltalán nem fura! :)) :DD /oké, befejeztem :DD /

Hogy tőlem is legyen témába vágó: ma Manetti kofit kóstoltam a Cady Trade-nél és tök jó volt!! Nem tudom milyen típus volt, nem volt extra sötétre pörizve, de azért klasszik iskola ránézésre, pont emiatt talán meglepő savakkal, rendben volt.

[ Szerkesztve ]

(#45395) Alvarez81 válasza paljoc (#45394) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Nem, a "melós" miatt neked (is) szántam :).

- viszont írni azt meg nem tudok.. PallYotz . Hébehóba kimarad 1-2 betü, ez szerintem inkább bölcsész-vénát követelne :) - Bocs-bocs!!!

[ Szerkesztve ]

(#45396) Agostino válasza Alvarez81 (#45382) üzenetére


Agostino
addikt

nekem is graef 702-es őröl otthon, sajnos valóban el tud kummantani egy kevés őrleményt. általában karba őrölök egy plusz vezetővel, hogy ne szóródjon szét. a bent maradt kávét úgy tessékelem ki, hogy ugye a graef őrlemény kiadó csövére - biztosan van rá szakszó, de nem tudom - egy gumis, íves csonk van vezetésként ráhúzva. annak a vége a gépből kijövő fél centis műanyag kiugróra ül rá. ha erre a gumis részre a tamper tenyérbe illő részéve rákoccintok - vagyis fordítva használom a tampert, ott sima kerekded - akkor ez a kicsi de határozott ütés kitessékel általában mindent. ha oldalt ütögetem vagy hátul, nekem nem szokott ugyan ilyen hatásfokkal működni, ez a kicsi kocc pedig mivel a gumis felületet éri, magát a gépet sem tudja megkarcolni vagy ilyesmi.

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#45397) bl4ze válasza Alvarez81 (#45393) üzenetére


bl4ze
veterán

kisebb cég, ( Galli Caffe néven fut ) "Arabika" kávéját isszák.

Van nekik esetleg decaf? megkérdeznéd? (szemes, nem pod vagy őrölt) :R

.:. bl4ze .:.

(#45398) fragola.6035


fragola.6035
aktív tag

Eladó ECM E61 HX. Rendberakni van nálam, de a tulaj eladná. Szép állapotú, műszakilag kifogástalan.
A gép formailag és műszakilag is megegyezik a Rocket Giottoval.
Jár hozzá fejhőmérő, egyes kar, kettes kar, feneketlen kar.
Jelenleg nálam van használatban, itt megtekinthető, kipróbálható, vagy Bp.-i átadás is lehetséges.
Ára 185e. Ft.



[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#45399) paljoc válasza fragola.6035 (#45398) üzenetére


paljoc
tag

Faguriga legyek ha ez nem az első általam "gyártott" fejhőmérő!!! :-)

paljochőmérő

Erre mondta SID anno, hogy "paljoc ez olyan mintha Mona Lisa nyakába egy quartz órát akasztottál volna!"

(#45400) pacuha69 válasza paljoc (#45399) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Ez jó duma :D

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.