Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára
- Milyen mosógépet vegyek?
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz zorzy4 #16000 üzenetére
Merre vannak azok a sarki közértek? Megyek oda.
Viccet félretéve, itt picit komolyabban foglalkozunk a kávéval, de tudunk Neked javasolni megoldást. Ha megfelelőnek találod a magyar kávézók kínálatát, és nem akarsz otthon vesződni a készítéssel, akkor a podos vagy kapszulás kávéfőző a neked való. Sokkal jobbat tudnak, mint a sarki presszó.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
zorzy4
addikt
válasz ronin s8 #16004 üzenetére
Nekem csak pár paraméterre lett volna szükségem amit gépvásárláskor néznem kell, de úgy látszik nem egy nyelvet beszélünk (ez most nem kritika, csak ténymegállapítás). Köszönöm mindenkinek a válaszokat, majd máshogy próbálom megoldani a dolgot. További jó kávézást mindenkinek.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
And06
aktív tag
válasz zorzy4 #16005 üzenetére
ugye megint az espresso definiciójához kanyarodtunk vissza, azaz, kb 7gramm kávéból kb 25 másodperc alatt, kb 30ml-nyi italt nyerünk ki úgy, hogy a kávéőrleményen 9-10bar nyomással átpréseljük a vizet.
ebből kiderül, hogy olyan gép kell, ami pontosan 9-10 bar nyomással üzemel. MINDEN ilyen gép képes lesz krémes kávét (espresso) késziteni, amennyiben megfelelő őrleménnyel eteted. (ehhez kell az őrlő, mint irtam)összefoglalva az eszpresszó feltételei:
- friss kávé
- frissen őrölt kávé -> őrlő
- eszpresszó gépbármelyik hiányzik, vagy nem megfelelően van beállitva, egy fekete lötty lesz az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
no, haladok a guatemalaval, de a konklúzió továbbra is az, hogy döglött
megvan a kb jó őrlőbeállitás, 30sec alatt jön kb 50ml, a megindulás ideje is jó, de teljesen cremamentesen jön le kb 20 sec-ig, utána krémesedik fel, majd igen hamar szőkül. a crema szine jó, de vastagsága minimális, 2 korty után eltünik. izek terén semmi izgalmas, kicsit üres, gyümölcsös irányba húz, keserüség nincs, de ennyi.
körkérdés: mi a lótúróért döglött a július 30.i csomagolású kávé, amit utána átcsomagoltam casino moccás tasakba?ui: mármint az eredeti kapuczineres papirzacskóból csomagoltam át jóféle casmo-s tasakba
ui2: már motoszkált bennem a kisördög, hogy elromlott valami a gépparkból, de egyrészt előtte a casino mocca santuario teljesen jó lefolyást produkált, másrészt megnéztem pacificcafe pinuppal is, ami végig cremásan jött le, igy a gépparknak nincs baja
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
válasz zorzy4 #16010 üzenetére
Amit szeretnél az nem létezik.
Kb olyan a kérdés,minthogy milyen sütőt vegyél ahhoz,hogy 2perc alatt cukrász süteményt kapj otthon.
Semmilyet,ilyen nincs.
A kvfőző csak egy kiegészítő a sok közül,önmagában semmit sem ér.
Ezért ajánlották a kapszulás/podos főzőket, még azok állnak a legközelebb ahhoz,amit szeretnél.Alias: Júzer error
-
vendingo
veterán
-
fragola.6035
aktív tag
válasz zorzy4 #16010 üzenetére
Szerintem egy Saeco automata lenne neked jó, egy Odea vagy hasonló, amit 40e. Körül megvehetsz szép állapotban.
A podos vagy kapszulás gépeket én elfelejtenén, drága hozzá a kapszula, de én amúgy se hiszek az előre darált kávéban, ami inkább nem is kávé, hanem söpredék.https://caffe35.webnode.hu/
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #16014 üzenetére
"Kb olyan a kérdés,minthogy milyen sütőt vegyél ahhoz,hogy 2perc alatt cukrász süteményt kapj otthon."
tetszik ez a hasonlat! kiegészités, hogy mindent 20eHUFért. -
hanolfe
tag
-
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #16020 üzenetére
Másképp csináltuk mint te. Nem tudom nálad hogy volt csapágyazva az aristarco forgórész, de ennél a felső csapágy úgy van benne a motor házban, hogy csak roncsolással lehetett volna kiszedni. Le tudtuk volna préselni, de inkább nem maceráltuk, lett esztergálva egy tengely és arra lett passzentosan feltolva a késtartó. Nagybátyám szerint (aki minden nagyzolás nélkül szerintem a legjobb esztergályos a megyében) ez így még pontosabb mint a csapágyat megtámasztani az állóbábbal.
Ennél a darálónál nem kúpos a tengelyvég, hanem egy stift van keresztben a tengelyen, ez biztosítja elfordulás ellen. -
addikt
Sziasztok,
A heten vettem egy Brikka kotyogost s most probalok rajonni, hogyan kihozni belole a legjobbat.
A kerdes, hogy mikor mar kezd melegedni a viz, de meg nem kezdi tenylegesen lefozni, kijon egy kis kave a szelepen, nem sok, de ha jol tudom nem szabadna neki, csak mikor kinyit a szelep.
Ez a kis elojatek es a tenyleges szelep nyitas kozott akar 1-2 perc is eltelik.
Nem rakok bele tobb vizet/orlemenyt mint ami megengedett.
Mitol lehet ez?
Tul finomra/durvara van orolve a kave vagy a viz hofok a gond vagy mi? -
itaprak
csendes tag
A napokban beszereltem a - jolti segítségével - rendelt PID-et a nemrég Siófokról vásárolt Gaggia Baby-be.
Elsőre nagyon nem volt egyértelmű mit-hová kell kötni, ráadásul a gépet is csavarjaira szedtem előtte, hogy átnézzem milyen állapotban van. Legalább 6-7 óra szerelés megelőzte az első presszó csaplását még úgy is, hogy ott volt mellette egy SiD által PID-elt GC, de nagyon jó lettMég kell a PiD-nek valami végleges tokozást és helyet találnom. A bakelit ház oldalára nem szívesen ragasztanám rá. Meg igazából lehet, hogy kiváltom az egész REX C100-at egy raspberry pi-vel és majd a mobilomról fogom irányítani a hőmérsékletet, de félek, hogy az újabb 6-7 óra lenne legalább
-
fragola.6035
aktív tag
válasz hanolfe #16022 üzenetére
Nekem azt mondta az esztergályos, aki a második legjobb, hogy azért kell a saját tengelyén szabályozni, mert amikor ráhúzod a csavart, akkor kissé oldalra mozdul el a késtartó a tengelyen, mert a késtartó furata biztosan nem egyenlő a tengely átmérőjével, tehát ha nem is érzed, akkor is lötyög rajta.
Ha egy századot elhúz a csavar, az a kés szélénél már 8-9 tized is lehet.https://caffe35.webnode.hu/
-
And06
aktív tag
mind ilyen, nem kell vele foglalkozni!
húztam még1et az előbb, még több hővel, 1 fokkal jobb lett a lefolyás, viszont ennél feljebb nem mennék a szin alapján. Izre amúgy nincs baja a kávénak, mert végiggondolva hibát nem tudnék mondani benne, azon kivül, hogy jelentkezhetnének kicsit koncentráltabban az izek.
[ Szerkesztve ]
-
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #16026 üzenetére
Hát hogy ha a tengely meg a furat nem egytengelyű, akkor az már korán rossz.
Egyébként olyan passzentos a késtartó a forgórész tengelyén, hogy az tuti nem mozdul el semerre. Nem kúpos, mégis csapágylehúzóval kellett leszedni a helyéről.
Na mindegy, az a lényeg, hogy most jó, mert kipróbáltam a ház nélkül. Ezek a mesterek tudják mit csinálnak.
A te esetedben mekkora ütés volt a késtartóban? Mennyit szedtetek le?Ha tényleg úgy van ahogy a te mestered mondja, akkor ha a forgórész tengellyel felszabályozza, utána már csak ugyanúgy lehet visszatenni. Még egy fokkal is arrébb teszed, már nem jó.
A te mestered is tolna megyei? Mert ha nem, akkor a saját megyéjében még lehet a legjobb :-)
[ Szerkesztve ]
-
-
hanolfe
tag
válasz fragola.6035 #16033 üzenetére
2-3 tized???
Az iszonyat sok! Ekkora hiba már szemmel is látszik, még órázni sem kell. -
And06
aktív tag
ha rákeresel találsz rengeteg infót, hogy hogy lehet jobb eredményt elérni.
én a brikkát olaszosan használom, hidegviz, fel a lapra, aztán kiöntöm ha lejött
az alap dolgokat azért betartom: kicsit kevesebb viz, lazán töltött őrlemény, meg azonnal kiönteni amint robbant. ha nem jó a csapviz nálatok, akkor forrásvizzel kell tölteni. de hogy nem forralok előre bele vizet az is biztos -
Toobee
veterán
A csütörtöki Nu Bisztrós témáról ki tud valami érdemlegeset? Nespressoért nem megyek ki.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Toobee #16040 üzenetére
nem hiszem, h nesszpresszó lesz! és nem aug, hanem szept! amúgy stimmel
itaprak: gratulálok, ügyi vagy!
jolti: te is!
fragola: mi az, h ennyi meg annyi tizedet üt egy őrlő, nem értem...
amúgy nem fárad el idő előtt az időkapcsoló (Mazzer SJ), hha mindig visszatekerem? (ez van a gépparkban; itthoni használat...) emiatt nem érdemes sima be/ki kapcsolóra átszerelni?paljoc: amúgy cs lementem a játszótérre és összegyűjtöttem pár kavicsot... (amúgy sajnos nem! nem is értem, h lehet 1 kv ilyen mesefinom, álom lefolyással, ha ilyen marha csúnya... tele van foltos, hibás, törött szemekkel... meg kaviccsal. és még cs az se lehet a megfejtés, h "azé jóó, mer szénné/sz@rrá van pörkölve...!" mer nem olyannnagyon sötét...) szóval várom a hasonló vonalat, ami elérhető itthon!
-
Ábi
tag
Elfogyott a Costa Ricam
Legjobban csöpögős lefolyással ízlett, akkor szinte érett gyümölcs szirup volt a kávé. Amennyire féltem tőle, annyira megszerettem. -
paljoc
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #16042 üzenetére
Ez nekem is rejtely, hogy itt megdőlni latszik a "silany alapanyag,
porkoljuk jo sotetre, oszt jo lesz az" elgondolas. Mert ez minden, csak nem sotet. Chokito, ronda de finom!:-) -
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #16048 üzenetére
Ez annyira nyilvánvaló, nem is értem, másnak miért nem jutott eszébe?
Nospresso!"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Tippmix
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- TCL LCD és LED TV-k
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest