Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45251) soldier2


soldier2
őstag

Kollégám rendelt 2 csomag Black LXR-t az otthoni automatájába Paljoctól, pechjére a munkahelyére. Mivel szilárd meggyőződésem volt, hogy ez a kávé sok lesz az automatának nem biztattam nagyon, de a zacskókból áradó összetéveszthetetlen pörkölt etióp kávé szag megbabonázta a harmadik kollégát, és elkunyeráltuk az egyik zacskót. Befulladás határára állítva a benti automatát (többször befulladt mire megtaláltuk a megfelelő állást így fel is melegedett a fej rendesen), és darálás közben gondosan eloszlatva a kávét a főzőegységben (gyakorlatilag wdtztük az automatát) sikerült nagyon finom kávékat csapolni. Rendszeres vendég vsz nem lesz, de rendelni fogunk még belőle biztosan.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45252) dzsolt7 válasza adp (#45246) üzenetére


dzsolt7
csendes tag

a Pacific yirga - rendelésem épp ma érkezett meg, én is ki akarom próbálni presszónak is filternek is. :) Neked hány fokon vált be?

(#45253) adp válasza dzsolt7 (#45252) üzenetére


adp
őstag

96-ra tettem (vagyis még a blasiusról maradt úgy) A korzós teszten azt írták nem áll neki jól a magas hő, de én elsőre joker daráló állástól visszább 1-el 15.5g-vel az ims kosárba szuper jót húztam 45 mp alatt (pont így is terveztem, hogy lassan jöjjön le)... meg fogom próbálni feltenni a greafet egyel nagyobbra és kicsivel több kvt beletenni, mert elveszett benne ez a mennyiség és a tampert már nem is tudtam megforgatni. Amúgy most visszakeresve itt is 94-96-ot írtak.

[ Szerkesztve ]

(#45254) adp


adp
őstag

Valaki régebben linkelt egy ebayes kézi darlálót. Szeretnék egyet venni, igazából csak v60-hoz kéne utazósnak, mert 1-2 nap után már nem annyira adja az előre ledarált kv. Viszont nem nagyon költenék rá 5e körülnél többet ( mivel nem is érnek többet) meg elég sokat költöttem mostanában kvzásra.
ez a koppintás milyen lehet?

[ Szerkesztve ]

(#45255) Bazsee71


Bazsee71
őstag

A segítségetekre lenne szükségem. Egy barátomnak kellene kezdő darálót ajánlanom espressora, nagyon max. 80k-ig. Adagonként fog őrölni, de hely szűke van, csak valami kisméretű jöhet szóba. Én így inkább az olcsóbb végét fognám meg a dolognak, de nem a CM702-est ajánlanám, mert nálam gyakran két fokozat között lett volna optimális a beállítás. Következő lépcső a CM800, aminél már 40 fokozat van, és a fém borítású változat 42.300,- Ft újonnan. Vagy Iberital Challenge, Lelit Fred kiviteltől függően 44-50k-ért?

Lenne bármi értelme CM802-t, CM900-at, vagy egy belépő Cunillt ajánlani? Használt piacon most nem láttam a kritériumoknak megfelelő vételt. Akár egyéni ajánlat is jöhet, továbbítom. :)

Szerk.:
adp: innen valamelyik fém nem lenne jobb utazósnak?

[ Szerkesztve ]

(#45256) soldier2 válasza Bazsee71 (#45255) üzenetére


soldier2
őstag

Milyen gép mellé kéne? A Cunillt nem ismerem, a többi közül én a Fred/Iberital párost választanám.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45257) adp válasza Bazsee71 (#45255) üzenetére


adp
őstag

Fragola írta múltkor, hogy a graef jobb mint az iberita/imat/ lelit. 802-be sokan írták. hogy több a pangó őrlemény.Igazából 1-2 fokozattal adhat többet eszpresszóba, amúgy ugyanaz mint a 702.
Szerintem itt mérlegelni kell, hogy 702 ahol az ki is jön amit beteszel, vagy kicsivel több fokozat. ( én inkább játszok az adaggal, úgyis mindig mérem)
900-ba meg annyi, hogy van az a 2 adagoló gomb. Én akkor már rááldoznék egy 10-est és vennék egy mazzert. 90-ért vannak már. San marcot meg sokkal kevesebbért is lehet találni. itt vannak garis felújítottak amúgy

kézi: Ja igen pont ezt linkelte looser, már írtam is rá közben megtaláltam régi posztot :)

[ Szerkesztve ]

(#45258) Surda- válasza adp (#45257) üzenetére


Surda-
őstag

Kavegepbolt nem ajánlott!!!

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45259) adp válasza Surda- (#45258) üzenetére


adp
őstag

van vele személyes tapasztalatod? Valaki írta nekem, hogy neki valami nem jött be de kicserélték neki. Most ettől függően mindenki hibázhat, de ha cserélték akkor mind1? Amúgy meg 6 hó garit adnak. És azért lássuk be, hogy ipari monstrum darálókról beszélünk amik nem szoktak csak széthullani

[ Szerkesztve ]

(#45260) Parci válasza adp (#45259) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha már eldöntötted, akkor miért kérdezel? :U
(ipari monstrum daráló egész könnyen lehet hulladék, ha például a világ összes km-e benne van)

azért annyit megjegyeznék, hogy szerintem neked nincs tapasztalatod velük. nekem van, fragola újította fel azt a dalla corte gépet, amit tőlük vettem "felújítva", 6 hónap garanciával. hát elég sok felújítanivaló volt rajta... és ez csak a saját tapasztalatom, nem fogom feltúrni ezt a topikot és a kávéológiát, hogy további példákat citáljak ide.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45261) adp válasza Parci (#45260) üzenetére


adp
őstag

Nem gondoltam, hogy ennyire gáz ez az oldal. Amúgy tök igazad van, de ha veszel valamit máshol ott sem tudhatod, hogy hány km van benne. (jófogás, ebay, más cégek, fórumok-> kivéve ha ismered az illetőt és tudod, hogy nem b@sz át)

[ Szerkesztve ]

(#45262) bajnokpityu válasza Parci (#45260) üzenetére


bajnokpityu
félisten

elődöm ugyanigy járt az SJjével ugyanott.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#45263) SierraFox válasza Bazsee71 (#45255) üzenetére


SierraFox
tag

A Fredet szeretem, mert fokozatmentes és nagyon kis helyen elfér (a babtartálya is elég kompakt). Viszont 1-2g pangó örlemény marad benne. Ha nem ezt vettem volna akkor a Graef 800-at. 80-ért viszont lehet, hogy pár kategóriával feljebb nézelődnék használtban.

(#45264) jolti válasza adp (#45259) üzenetére


jolti
senior tag

Én már vásároltam tőlük kétszer. Csak pozitívan tudok nyilatkozni róluk.
Bár csak alkatrészt vettem. Gépet nem.
Gépet szerintem úgy vegyél onnan, ha veszel, hogy egy átnézetést mindenféleképpen, meg egy esetleges alkatrész cserét belekalkulálsz.

(#45265) Bazsee71 válasza soldier2 (#45256) üzenetére


Bazsee71
őstag

A gép sincs még meg, de tuti hogy egy full tuning GC lesz. Most várunk türelemmel.

Látom kisebb lavinát indítottam el. Ha már van egy kis mozgástér, akkor a CM702-t csak azért nem ajánlom, mert nálam sokszor pont hiányzott a fokozat. Elvoltam vele, de a keretéből szerintem is lenne jobb. A Frednél ami előny lehet, hogy tudtommal ott van skála, az meg jól jöhet.

Használtan a múltkori Macap jó lett volna, de csak most élesedett a projekt.

(#45266) fragola.6035 válasza adp (#45261) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ez nem a jófogás, hanem egy kávégép szerviz, ahol a "felújítás" kb. annyi, hogy egy ronggyal letörlik a gépet, de azt se mindig.

https://caffe35.webnode.hu/

(#45267) adp válasza Bazsee71 (#45265) üzenetére


adp
őstag

a legértelmesebb akkor is az lenne,ha rászánna még egy picit és egy megbízható mazzer. Vagy ha nem akkor SM. Ennyi pénzből felesleges imatokkal meg graeffel szórakozni. Imatba sok a pangó, graef meg fokozatos. Ha szán rá többet ne ilyeneket vegyen.

[ Szerkesztve ]

(#45268) Bazsee71 válasza adp (#45267) üzenetére


Bazsee71
őstag

Baratza Virtuoso-ról indultunk. Ebayen néztem SJ-t, de az túl nagy, kisebbet szeretne. Mondtam neki, hogy idővel úgyis a nagynál köt ki, de legalább megérzi majd az előrelépést. :)

Így dózeres sem játszik. Szívem szerint a CM800-ast ajánlanám neki a több fokozat miatt. Jelentősen több a pangó őrlemény a kistestvérhez képest?

Már azt is kitárgyaltuk, hogy az igényeire egy F4 E nano lenne a megoldás, de a 80k is már egy tűréshatáron lévő korlát, boldogabb ha olcsóbban tud nekikezdeni kávés pályafutásának.

(#45269) Toobee válasza adp (#45257) üzenetére


Toobee
veterán

Nem ertem miert ajanlod, legutobb privatban leirtam, hogy mi a helyzet ezzel a bolttal. Lehet csak nem olvastad el, de ott van a leveleid kozott :) roviden: hozza se nyultak, csak megneztek bekapcsol-e, ez a falujitott gep naluk. Ha nem lomot vettek, akkor jol jarsz te is, amugy meg oroszrulett.

Szerk.: latom utana ram gondolhattal. Hat eros csusztatas ez a megfogalmazas. Nem ezt irtam neked. Hagyjuk is, eddig megalltam a konfrontalodast, most is meg fogom

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#45270) Parci válasza adp (#45261) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de más helyeken nem boltként, felújítva és garival árulják. bárhogy szépíted a dolgot, az a hely már annyiszor leszerepelt, hogy számolni sem tudom. a hely nem ajánlott, pont, na! :N

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45271) Sinisi válasza adp (#45267) üzenetére


Sinisi
senior tag

Nálam egy (bizonytalan forrásból vásárolt de kétségtelenül kb. vatta új) SM 92/a úgy adta meg magát, hogy a fix késtartó kifele csavarása közben megszorult. Erőlből történő széthatjás után az látszott, hogy a tekerhető elem alsó 2/3-ánál elszineződött a menet (gondolom ez sárgaréz).
A legynagyobb baj az volt, hogy a házból (a felső késtartó fogadására) kialakított (szerintem alu, vagy öntvény) menetes rész járt rosszabbúl...
Így most csak egy nagybobb erőkarral (fogóval :D ) lehet állítani a finomságot (meg egyáltalán megmozdítani)...

(Az mekkora poén lenne már, ha valaki megkérdezné, hogy az a nagy fogó a daráló mellett?
Én meg csodálkozva: Mirét, Te nem ilyennel állítod a darálókat?)

[ Szerkesztve ]

(#45272) adp válasza Parci (#45270) üzenetére


adp
őstag

Hagyjuk mar ezt a temat, irtam elfogadtam, hogy sokatoknak szar volt. Nem gondoltam. Bazseenak probaltam tanacsokat adni. De ő is tudta, hogy nem megbizhato a bolt.

(#45273) adp válasza Bazsee71 (#45268) üzenetére


adp
őstag

Vicces irta ide, mondjuk asszem neki cseres is volt. De szerintem az nincs ezzel osszefuggesben.
En tobbszor mertem a 702bol kipucolt allapot utan kb 0.4-ami nem jon ki.Az meg olyan keves,hogy mondhatjuk kb 0-nak.
Ismerosom sm-jebol is kijott minden, mondjuk ott nem tudom mennyi belole a pango.marmint ami azzal keveredett. Mazzert te tudod :)

[ Szerkesztve ]

(#45274) Alvarez81 válasza adp (#45273) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Kipróbáltam a CM702-esem.

Egyelőre jónak tűnik, bár azért kicsit porosnak érzem az őrleményt, majd ez is megnézem az Iberitallal összehasonltva mikroszkóp alatt.
Viszont van egy olyan szempont, ami miatt nem vennék most Iberitalt helyette, Ugyanis ez sokkal halkabb.
(nem tudom, hogy a többiklón is ugyanolyan hangos-e...)
Nekem most így elsőre tetszik, most sikerült is egy jót főznöm az új IMS dupla szűrővel, tehát alakul a dolog.
98%-ban olyan lett, mint a cuadrán, picit krémesebb, sötétebb, de talán picit savasabb is..
na jó, de ez volt a második főzésem az új ims-sel, az új 702-essel, a majdnem új kávégéppel.. mit is akarok?
(a szimplával viszont egyszerűen nem ment.. igaz, műanyag tamperrel...)

(#45275) levytee


levytee
csendes tag

segítsetek pls!

Akkor most a VST és a Strada szűrők között mi is a különbség?

levytee

(#45276) adp válasza levytee (#45275) üzenetére


adp
őstag

Az is VST/LM van minosegi bizonylat is rola. Ridgeless ami kulonbseg

Amugy van valakinek tapasztalata az uj IMS-el? Ami hasonlit a renekara?

[ Szerkesztve ]

(#45277) simi.esp.28 válasza adp (#45276) üzenetére


simi.esp.28
csendes tag

A stradahoz is van.

Pont ezt beszéltük Joltival, hogy home usernek egy hitelesítés biztos nem ér meg dupla árat, mert minőségben ugyanott van a kettő.

btw: Valaki nem akar még rendelni coffeehit-ről?
Lassan összejön az £50.

[ Szerkesztve ]

(#45278) Agostino


Agostino
addikt

sziasztok

rendel valaki mostanság a danettitől? nem mintha magas lenne a postai díj de ha szétdobós, még olcsóbb. : )

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#45279) 1eske


1eske
tag

Sziasztok!

Kicsit buta kérdésem lenne:

Nem szeretek nagyon kávét inni, de a pörkölt kávébabot szívesen elrágcsálom néha ahol hozzájutok. Ez mennyire tesz jót/rosszat a szervezetnek, illetve a koffein ilyenkor mennyire fejti ki a hatását?

:R

(#45280) Surda- válasza Agostino (#45278) üzenetére


Surda-
őstag

Moxxas rendelesbe nem szállsz be?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45281) soldier2 válasza 1eske (#45279) üzenetére


soldier2
őstag

Ugyanúgy felszívódik mint kávéból, sőt jobban. Mivel nem nagyon mérte meg senki, így mennyi koffein jut a szervezetedbe, csak óvatosan. 1-2-10 szem biztosan nem árt, de több grammot szerintem ne egyél.

Új IMS szűrő: most dobták piacra, nincs tapasztalat, valakinek ki kell próbálni. Én már rendeltem volna, csak nincs az én méretemben :)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45282) Parci válasza soldier2 (#45281) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hol van ez az új ims?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45283) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

emberek, ez csak szondázás, mert aztán valószínűleg úgy sem kerül "piacra", de: érne valakinek kemény pénzt (120e ft) egy pazar, gyári állapotú, 1964-es pavoni?

a dugattyú részt átalakítottuk a későbbi modellére, ahol a tömítés tartja a felsőszűrőt és házilag is könnyen szétszedhető, pucolható, mindezt a régi komponensek megtartásával. pavoniból nem hiszem, hogy van feljebb...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45284) jolti válasza soldier2 (#45281) üzenetére


jolti
senior tag

Nekem a reneka valahogy szimpatikusabbnak tűnik, mint az új ims.
Szebb a kidolgozása is. Legalább is nekem. Bár ezt csak a képekre hagyatkozva tudom mondani.
Meg nekem az szimpatikusabb, hogy a renekában nagyobbak a nagy lyukak a háló alatt. Gondolom azért is van olyan csekély ellenállása a szűrőnek, rábízva a lefolyás sebességét maximálisan a pogácsára. De lehet ezt csak én gondolom így.
Az viszont az ims-ben szimpatikusabb, hogy van két méretben, nem csak egyben.
Jó lenne egy összehasonlító teszt.
Most karácsonyra tényleg meg akarom lepni vele magam. Valamelyikkel.

(#45283) Parci
Nekem érne, ha lenne annyim!
Egyszer szeretnék egy szkanderes masinát! :K
Ja és a szűrő annál az embernél van a webshopban, akinek nem mondjuk ki a nevét! :D

[ Szerkesztve ]

(#45285) Bazsee71 válasza simi.esp.28 (#45277) üzenetére


Bazsee71
őstag

Szerintem ez nem csak egy jegyzőkönyv, hanem egy komolyabb szintű minőségellenőrzés biztosítéka. :)

Szerk.:
adp: nálam a CM702-esből grammra annyi jött ki, amennyit beletettem, században volt csak eltérés. Eladás előtt kipucoltam, ott azért látszott, hogy tényleg van benne pár gramm pangó őrlemény, de egy részét fixen tartja, egy része pedig ezek szerint fixen cserélődik.
Agostino: budapesti vagy? Én most rendelek Danettitől, de kaposvári vagyok, és csak Dombóvár-Szekszárd-Sükösd-Kiskunhalas vonalon járok rendszeresen, ott tudok segíteni.

Szerk. 2:
A Majorral nagyon lezserkedek: előtte mérem, utána nem. Garatot kisöpröm amennyire hozzá férek az ott elhelyezett fém lapkától. WDT-t is hanyagolom, mégis jókat sikerül húzni, és élvezem. :) Majd ha kész a karba adagolós átalakítás, akkor fogom mérni, arra kíváncsi leszek.

[ Szerkesztve ]

(#45286) adp válasza simi.esp.28 (#45277) üzenetére


adp
őstag

Igen hulyen irtam. Ugy ertettem, hogy stradahoz is van. Csak a ridged a kul. De nemem ez nem lenyeg. Bazseeval rendeltunk is mert igen jo aron van,csak akkor meg mas nem jelentkezett hozza hogy tarsulna. Mellesleg most meg a font is lent van. :)

[ Szerkesztve ]

(#45287) Parci válasza jolti (#45284) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kösz, látom. komoly kínálat van már ott, meg is lepődtem, dc-hez való szűrők is vannak, köztük a normál méretű, perem nélküli duplával... :Y

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45288) jolti válasza Parci (#45287) üzenetére


jolti
senior tag

Jaja!
Jól felszerelte már a boltot Béla.
Én is tervezek venni tőle egy renekát. Csak előtte Simivel, meg még egy páran akarunk rendelni anglból Strada-kat.
(Ha valakit érdekel jelezze bátran.)
DC cucc only for you! 😀

(#45289) Agostino válasza Surda- (#45280) üzenetére


Agostino
addikt

annyira nem követtem a topikot, azt hittem az csak kv rendelés. abból most van otthon két kiló, egyelőre elvagyok vele : ) danettiből kellene gaggia baby kar, ims dupla stb

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#45290) Wolfy999 válasza simi.esp.28 (#45277) üzenetére


Wolfy999
tag

Egy 17g-s eredeti LM szűrőre én is beneveznék, ha valaki megszervezi és budapesti átvétel megoldható.

(#45291) Surda- válasza Agostino (#45289) üzenetére


Surda-
őstag

Ja, azt hittem kv kell...

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45292) adpeter válasza adpeter (#44941) üzenetére


adpeter
tag

Még mindig eladó.

Új fórumos ár: 110.000ft

"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."

(#45293) mester6 válasza adpeter (#45292) üzenetére


mester6
tag

Gyönyörű gép. Szerintem ez jó ár! Nekem másfél éve van, nagyon szeretem. Mindig van frissen pörkölt kávém, nem fagyasztok, hanem fogyasztok.
Nagyon ajánlom a Gene megvásárlását másoknak is. :Y

[ Szerkesztve ]

(#45294) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

urak, tudtok mondani olyan hőátadó pasztát, ami több száz fokot bír (nem ragasztó, csak paszta)? bekenném a caravel fűtőszálát, hogy szépen érintkezzen a kazánnal.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45295) Larodar válasza simi.esp.28 (#45277) üzenetére


Larodar
csendes tag

Beszállnék én is a rendelésbe, 7 grammos érdekelne. Írjatok rám privibe a részletekkel.

Impossible is nothing!

(#45296) Ábi


Ábi
tag

Annyit duruzsoltatok a Reneka szűrőről, hogy miután 1 év alatt 2 használtról is lecsúsztam, rendeltem ujat. Gyorsasággal nincs gond, mert tegnap rendeltem, délután hozta a postás.
Holnap fel is avatom.
Fene essen ebbe a tömeghipnózisba! :)

Malabarnak milyen pörkölés áll jól?

(#45297) gubabela válasza Parci (#45294) üzenetére


gubabela
senior tag

Szerintem a cpu/gpu paszták jók lehetnek. Erről jókat írnak, de nem ismerem. Nekem ez nagyon bevált gpu-hoz. Esetleg ha nagyobb a távolság, akkor gap pad.

[ Szerkesztve ]

(#45298) Wolfy999 válasza Ábi (#45296) üzenetére


Wolfy999
tag

Színre elég máshogy változik mint a szokásos kávék, világosabb marad. Nekem elsőre nagyon nem jött be, de pár hét pihi után egész finom lett. Apámnak viszont nagyon ízlett, neki az én szokásos kávéim túl savanyák, ő max annyi savanyú ízt szeret ami az omniában van... :DDD

(#45299) adp válasza Ábi (#45296) üzenetére


adp
őstag

Na ezt én is akartam kérdezni. Ma bontottam ki a pacific malabart és rácsodálkoztam, mert kb olyan világos mint a casmo filterkávéi. (Nem igazán adja vissza a kép)
Az apró "sötétebb" a yirga. Azon meg csodálkoztam, hogy miért ilyen sötét, persze nem sötét de nem is olyan világos.

[ Szerkesztve ]

(#45300) Parci válasza gubabela (#45297) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem, sajnos, ezek nem bírják eléggé a nagyon magas hőt, márpedig a fűtőszál, ami csak így egy fémlábos alá rakva 95 fokos vizet csinál, nem 130 fokon izzik...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.