Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116001) Warloo93


Warloo93
tag

Ezt a gyöngyszemet most találtam :DDD
Különösen ajánlom figyelmetekbe, azt a mesés víztéríttést :O
[link]

(#116002) sz.zs. válasza Warloo93 (#116001) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Huhh bakker :Y

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#116003) mabandi1 válasza Warloo93 (#116001) üzenetére


mabandi1
tag

A kertbe a locsoló el szégyellte magát. :U

(#116004) mclord válasza mabandi1 (#115984) üzenetére


mclord
aktív tag

Én 11 USD + China shipping láttam csak :Y

''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

(#116005) rastacsz válasza mclord (#116004) üzenetére


rastacsz
tag

Ezt keresed?

@icm
Milyen dicsőség? Vmi tönkrement?

@mabandi1
Hova lett a nagy teszt, vagy nem cáfolt vele semmit, csak azt erősítette, hogy nem igazán lehet vele espressohoz őrölni? :U

[ Szerkesztve ]

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#116006) mclord válasza rastacsz (#116005) üzenetére


mclord
aktív tag

"2500pénz ingyen posta Spanyolországból" erre mondtam ennyibe én nem is láttam amit linkeltel is 6k+

''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

(#116007) rastacsz válasza mclord (#116006) üzenetére


rastacsz
tag

Fél év alatt minden megdrágult, az eurót sem 260-ért adják már :)
Amúgy nekem 8.96 EUR, ha Spanyolországot választom. Az durván 3000Ft, ingyen szállítással

[ Szerkesztve ]

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#116008) mclord válasza rastacsz (#116007) üzenetére


mclord
aktív tag

260 azért 15 éve volt no 🤣

''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

(#116009) rastacsz válasza mclord (#116008) üzenetére


rastacsz
tag

Szerk.: látom, az Spanyolországból 9 €-ért sehova sem szállítható, szóval csak 25-ért lehet megvenni.

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#116010) JackFeryll


JackFeryll
őstag

(#116011) Melorin válasza mclord (#116006) üzenetére


Melorin
addikt

Én múlt héten rendeltem ezt, és pár nap alatt ide is ért:
[kép]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#116012) mabandi1 válasza mclord (#116006) üzenetére


mabandi1
tag

Már látom hogy, nem annyiba kerül, Francia szállítással 20usd. Mondjuk még úgy is olcsóbb, mintha itthon veszed meg mert +1500 szállítás rájön.
Ha esetleg meg gariztatni kéne, sem lenne egyszerűbb az itthonit, megkapnád te is hogy te vagy a béna. :DD

(#116013) icm válasza rastacsz (#116005) üzenetére


icm
tag

Picit genyó dolog volt részemről, de a szegedi kávépápa tesztjei nélkül vagyunk kénytelenek tovább élni az életünk egy darabig. Szomorú nap ez a kávé fanatikusok számára. :DD :DDD

"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

(#116015) PpenoO válasza Csápájev (#116014) üzenetére


PpenoO
őstag

0,5-3,0 csésze? Hmm, mindegy, hogy 7gr kávéból vagy 97ből készíted a napi adagot, a lényeg a csésze mennyiség :D

(#116016) bigmasterg válasza JackFeryll (#116010) üzenetére


bigmasterg
addikt

Erről nekem a Bezerra Strega és a Rocket epica jutott eszembe.
De teljesen jogos allatta a kérdés, hogy
"Why would you buy a flair 58 if you wanted a dual boiler?"

Egy frenchpresst most én is fogok venni Robot mellé tejhabosításra, mert jelenleg kávégépet kell hozzá kapcsolni, vagy tejhabosító bödön, ami meg borotvahabot csinál... Amikor kiiszod a hab alól a kávét, de a Taft még midnig tart.
Rendes gőzölőgéppel meg még nem találkoztam. Gondolom nem lehet nagy piaca. :D

(#116017) konzumpro válasza bigmasterg (#116016) üzenetére


konzumpro
senior tag

Karos gépek azért tudnak. Bár öt perc elteltével ugyanúgy döglött, löttyedt borotvahab a legselymesebb tejkrém is. Kéne valami trükk hogy megmaradjon az állaga.

(#116018) Csápájev válasza PpenoO (#116015) üzenetére


Csápájev
őstag

Ne köss bele, 3 szimplára gondoljunk.

(#116019) mabandi1 válasza icm (#116013) üzenetére


mabandi1
tag

Kicsit úgy érzem ebben kicsit én is benne vagyok, pedig én nem rossz szándékkal írtam. Csak ha valaki bármi féle negatívat mond a termékre amit forgalmaz akkor rögtön ez van.

(#116020) Cathfaern válasza roBEEsz (#115993) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ha már 3D nyomtatás, van valami ajánlott hely akik vállalnak bérnyomtatást (+ postázást)? Google kidob párat, de azért szívesebben próbálkoznék olyannal akivel van pozitív tapasztalat.
Nekem helyben senki ismerősöm nincs akinek lenne gépe, pár kütyüért meg nincs értelme beleinvesztálni.

(#116021) icm válasza mabandi1 (#116019) üzenetére


icm
tag

Bélával mindig ez van. Ha jön egy kevésbé neki tetsző válasz akkor törli a bejegyzést, téged meg elküld kb a f***ba. Meg béna vagy - miközben Tőle vásárolnál.
Ha Ő megveszi a Niche örlőt és leírja milyen szar az rendben. Valahol szíve joga. Oké.
Ha megveszed a cg1/cg5-öt majd leírod, hogy hát nem igazán lehet vele pontosan belőni a mennyiséget akkor béna vagy. Te ne írjad már le, mert Ő tesztelte többször is és NÁLA jó volt. Mindig. Amit tesztelt az mindig jó. Bezzeg most is a szar Sage Bambino... nincs rajta nyomásmérő óra.
Egyébként most a teszttel is be tudta, hogy nem olyan jó a cucc mint amennyire ő mondja.
Mindenki - pár pápahívet leszámítva - le tudja vonni, csak nem írja le: SZAR az örlő. A másik amivel még ezt is sikerült felülmúlnia: Ő nem szereti a sűrű kávét. Hát ezen azért jót mosolyogtam.

"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

(#116022) konzumpro válasza konzumpro (#116017) üzenetére


konzumpro
senior tag

Közben keresgéltem a témában és lecitin vagy kukoricakeményítő ami stabilizálhatja az eredményt. Cukrász nincs köztünk? Mit használnak krémek stabilizálására?

(#116023) bbuffy válasza icm (#116021) üzenetére


bbuffy
senior tag

A legnagyobb hiba ott van h közel hetven évesen nem a lábait áztatja Barbadoson és a gyerekekkel játszik, csak a chill. Nem, ő ezen kattog, ezen fűrészel, uszit, lázit, degradál, etc… sosem írigyeltem ezt a tipust. Élni tudni kell, a pénz ezt nem adja meg.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#116024) rastacsz válasza icm (#116021) üzenetére


rastacsz
tag

ennyire beleszálltak szegénybe? Pedig tökre normális, hogy eggyel durvábbra állítva a befulladás helyett átömlik a víz a pogácsán.
Nekem is hasonló van a 151F késsel. A különbség az, hogy sem a Mazzer, sem a forgalmazók nem állítják, hogy espressora képes ez a késprofil, ez filterre való.

Apropó, aki a ZM késeket használta, az az "espresso" tartománytól mennyit állított durva irányba, hogy filterre alkalmas lett? Harmad fordulat, fél fordulat környéke? Mert espresso esetén van visszajelzés, hogy befullad, vagy átömlik, de V60 esetén nekem, kezdőnek, nem tudom jó helyen vagyok-e.

There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

(#116025) Cathfaern válasza bbuffy (#116023) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én csak azt sajnálom, hogy nyilvánvalóan érdekli a téma és nyilvánvalóan csomó energiát bele is fektet. Akár ezeket a teszteket nézem, akár azt hogy gyártókkal / beszállítókkal láthatóan jól megérti magát.
Csak mindez rendre negatívan csapódik le, alapvetően a stílus és megfogalmazás miatt.

(#116026) bigmasterg válasza Cathfaern (#116025) üzenetére


bigmasterg
addikt

Igazából az a baj, hogy a kedves olvasók fizetett reklámokat teszteket olvashatnak.
Elég aljas dolog, mert egy hivatalos reklámot a helyén tud kezelni mindenki, de a kamu tesztekkel simán megtéveszthet nem egy érdeklődőt.
Nyilván mindig az a legjobb amit ő árul, a többi pedig hulladék, vagy túlárazott.

(#116027) mabandi1 válasza icm (#116021) üzenetére


mabandi1
tag

Azt már észre vettem, hogy a cenzúra működik, sok poszt eltűnt már.
A cg5 nálam speciel elég jól működött… Nem volt vele baj, nem is értem hogy a tesztben mi volt az a nagy ugrás lefolyásban, az nem normális dolog hogy akkorát ugorjon egy kattanásnyi állítással.
A “pápahíveket” én csak magamban tanítványoknak hívom, tisztán látszik hogy eszik a “vezér” szavait, szívatják magukat a pro-x kosárral, szétcsatornásodik az egesz meg a lefolyás is egy borzalom, és beléd áll hogy akkor mutasd meg hogy kell azzal a kosárral. Megmutatnám csak nem vagyok ott hogy kidobjam a kukába. :U Mintsem venne egy normális kosarat, és azonnal rendbe jönne a lefolyás, azt meg senki ne mondja hogy annyival finomabb az alulextratált kávé a csatornásodás miatt. Meg bele állnak az impresso-ba is, különben is Béla őrlője drágább meg spécibb, fontos volt kiemelni… Attól hogy veszel egy Ferrarit nem leszel profi sofőr is.
jó hosszúra fogtam. :Y

(#116028) JackFeryll válasza bigmasterg (#116016) üzenetére


JackFeryll
őstag

Én két értelmesebb tejhabosítóról tudok az egyik a Dualit (manuális) a másik a Welhome pro (WPM) MS-130T (automata). Csak nincs EU-s forgalmazó.

(#116029) konzumpro válasza mabandi1 (#116027) üzenetére


konzumpro
senior tag

Egyszer rendeltünk tőle zöld kávét de annyira semmilyen volt a visszajelzés a megrendeléskor hogy inkább elálltunk a vásárlástól. Lehet nincs benne rossz szándék, de valahogy... Mint egy vadember. Nem így kéne a vásárlóhoz viszonyulni. Vagy csak túl érzékenyek vagyunk.

(#116030) konzumpro válasza JackFeryll (#116028) üzenetére


konzumpro
senior tag

Lengyel van, vagyis múltkor még volt. Viszont annyiért (700€!) már duál termoblokkos gép is van, talán jobban is gőzöl, igaz manuális, de állítható a hőfok, vizesség. Ugyanaz a kínai gyártó, Catler ES8014 néven fut.

(#116031) bigmasterg válasza JackFeryll (#116028) üzenetére


bigmasterg
addikt

Ha ezek tényleg jó gőzt tudnak, akkor egy ECM Puristika, mellé egy ilyen gép és kész a dual boiler masina. :DDD

szerk.: Oh most látom a 700 euros árat.

[ Szerkesztve ]

(#116032) kemcso válasza bigmasterg (#116026) üzenetére


kemcso
Ármester

Ez megy a hifizésnél-audióeszközöknél is, tele van minden "tesztekkel", "tesztelőkkel", sőt "fórumozókkal", akik fizetett bértollnokok.

(#116033) icm válasza mabandi1 (#116027) üzenetére


icm
tag

Impresso-s kérdés még lehetett is volna értelmes, de ott is elment abba az irányba, hogy véletlenül se gondolkodunk el rajta vajon mit és miért. Senkim se az impresso, ittam a kávéjukat, most is épp van belőle meg vagyok elégedve Velük - classic vonal. Korrekt szerintem. Na ez meg egy barista recept. Amit ők kikísérleteztek, próbáld meg ha van hozzá eszközöd, ha nincs akkor nem kell. De az, hogy egyszerűen az nem jó... alul van töltve biztosan, elírás, stb... az megint nem jó hozzáállás.
Amúgy bármikor rendeltem relatív gyorsan meg is kaptam, amikor egy kávé nem volt felhívtak, egyeztettünk, 250g helyett 500g-ot küldtek. Nincs rossz tapasztalatom ilyen szempontból velük, de a hozzáállása, hogy Ő a legokosabb és Ő minden tudás tudója és a végfelhasználó aki pénzt hagy nála az pedig hülye.

"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

(#116034) Uyuarasy válasza Cathfaern (#116020) üzenetére

Hetvegen vettem at par kiegeszitot apros bernyomtatasbol, olcson es szepen dolgozik a srac. Hamarosan rendelek tole talcat is, ha gondolod megirom majd milyen lett.
(PETG-bol kertem mindent, ez erosebb es kevesbe toxikus a sima PLA-hoz kepest, viszont macerasabb az utomunka is - csiszolhato, polirozhato vagy ha nem egybefuggo a felulet, pl. felirat van rajta akkor epoxi alapu festekekkel is ki lehet simitani, persze csak ha zavar hogy kicsit "vonalas" nehol) :)

[ Szerkesztve ]

(#116035) mabandi1 válasza konzumpro (#116029) üzenetére


mabandi1
tag

a vezír itt van, és idegesíti magát ki is tiltott a csoportjából, mert nem vagy neki szimpatikus. Nem baj, ne zavarja hogy én védtem azt a szerencsétlen őrlőjét amit ezek szerint hol jól hol rosszul raknak össze a kicsi kínaiak. :DD Pedig meg szakértette hogy az ő vásárlóinak az kell, de lehet hogy mégsem.
lehet nem tetszett neki a hasonlatom, de szerintem a használhatatlan kosarára rágott be. :U
Mindegy rendelni akartam a csészéből ami majd lesz, de majd veszek Olaszországban. Amúgy sem nagyon rendeltem már onnan semmit, pont a hozzá állása végett.
Mondjuk azt nem tudtam, hogy csak akkor lehetsz a csoportban ha az ő malmára hajtod a vizet.
Megkeseredett vénember…

(#116036) mabandi1 válasza icm (#116033) üzenetére


mabandi1
tag

Nem igaz, nem értesz hozzá, 18g-os kosárba 21g kell, a 14bar nembaj, ha átömlik a pogácsán a víz nembaj, amúgy is a bérencei megmondták hogy az úgy jó, na meg had tudja már jobban mert az ő cuccai 8x annyiba kerültek.
Amúgy is kapcsolatba vannak Májküllel na meg az ő kínai cuccai spécibbek mert oda van írva hogy: more power.
szóval mindenki elmehet a pics*ba.

(#116037) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

gyerekek, mi lenne, ha ez a céla téma itt nem lenne most már? :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#116038) bigmasterg válasza kemcso (#116032) üzenetére


bigmasterg
addikt

~10 éve még hifiztem, már akkor is jelenség volt Béla.
Csak az sokkal kevésbé kézzelfogható, még jobban megy a woodoo és placebozas mint a kávénál.

szerk.:
#116037Parci: hopp, abbahagytam.

[ Szerkesztve ]

(#116039) mabandi1 válasza Parci (#116037) üzenetére


mabandi1
tag

Jogos, schuldigung. :DDD

(#116040) konzumpro válasza Parci (#116037) üzenetére


konzumpro
senior tag

Elnézést. Csak egy jó marketinges kéne neki aki az ügyfélkapcsolatokat ápolja és virágozna a vállalkozása emberileg is. Nekem csak ennyi maradt még benne a témában.

(#116041) verti1


verti1
tag

Köszönöm..

(#116042) bbuffy válasza konzumpro (#116040) üzenetére


bbuffy
senior tag

Ő a kommunista kínai marketinget ismeri csak. Az meg kb délkorea.
itt en is befejeztem de ezt muszáj volt.
Pácélatémaméla :D

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#116043) roBEEsz válasza Cathfaern (#116020) üzenetére


roBEEsz
csendes tag

Nekem ők nyomtattak az őrlőmhöz: [link]

Korrektek és gyorsak voltak, szóval merem ajánlani.

(#116044) ribarszki


ribarszki
őstag

Srácok!

Ha a tamper és a disztribútor alját szeretném kicsit felpolírozni, akkor milyen pasztát vagy papírt vegyek?
Köszönöm!

(#116045) icm válasza ribarszki (#116044) üzenetére


icm
tag

Autós polír paszta simán jó, én a nagy nevű mannol-t használtam, 35 mikronos. Egy pólóra kened és egy akkus fúróval meghajtod (a tamper talpát polírozod, minden újabb paszta kenéskor friss nem használt rongydarabra nyomod ki, a tamper falát is polírozhatod ha nagyon kéne).

[ Szerkesztve ]

"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci

(#116046) verti1 válasza ribarszki (#116044) üzenetére


verti1
tag

Rozsdamentest melós polírozni, mert kemény. Köszörűbe fogható rongykorong és kék Blumax paszta. Felület függő az eredmény. Ha tükör a cél akkor elég sok csiszolás is kell előtte.

[ Szerkesztve ]

(#116047) JózsefK válasza Toobee (#115990) üzenetére


JózsefK
csendes tag

Mindegy milyen élelmiszeripari szilikonzsírt veszünk, kinek mi a szimpatikus, de a lényeg, hogy az NSF H1 jelölés legyen rajta, az érintkezhet élelmiszerrel

[link]

A kenőanyag nehezen jön ki, és iszonyat kevés kell belőle, egy 20 g szerintem 100 évre elég, bár ha jól tudom nyitás után talán 2-3 évig használható, de ezt csak emlékezetből mondom.

Az e61es fej működését és részeit itt tisztán, érthetően elmagyarázzák, és be is mutatja az egész működését, illetve az itt tárgyalt a zsírzás menete is látható.

[link]

Amikor nem szeded szét az egész fejet, csak a kalapácsot veszed ki, ott ez nagy segítség lehet

[link]

Amikor nem szeded szét teljesen, jobb ha kb. 45 fokban áll a kar és nagyobb odafigyelést igényel a kalapács visszahelyezése. Ahogy nekem könnyebb volt, kizárólag a kalapácsot, a fogató karral tettem a helyére, mert láttam hogyan és hol fér el a kalapács feje (a kart nem rögzítettem természetesen), utána a kart levettem, majd a kalapács szárát tartva az egész szerkezetet húztam rá a kalapács szárára. Azután simán kézzel vissza tudtam tekerni, majd kulccsal kicsit húztam rajta, de tényleg óvatosan.

Vak szűrővel nyomást próbáltam.

Vigyáztam nagyon, hogy ne üssem oda a szerszámot a gépnek, mert aránylag szűk a hely, de nem kell nagy erő a szétszedéshez, összerakáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#116048) Gravity1234


Gravity1234
tag

LIDL-ben levo kilos szemes kavekbol van ami hasznalhato vagy teljesen felejtosek?

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#116049) Zen42 válasza WarLock07222 (#115960) üzenetére


Zen42
tag

Csatlakozom. Nem akartam ezzel a témával elsőként előjönni, mert még lehülyéznek, gondoltam. :D De ugyanerre jutottam. A dolog úgy kezdődött, hogy én is mindent lefagyasztottam anno orrba-szájba, meg porciózgattam lelkesen. Aztán erről szoktam le először mert csak a kifejezetten világos pörikkel volt gond, véletlenül jöttem rá. Ha nagy mennyiségű friss kávé esik be mert szülinap vagy karácsony, akkor hűteni azért szoktam őket még, de ezen a télen a 10-12 fokos spájzban várták a sorukat és nem volt gond velük. A vége pedig az volt, hogy nyitás után lusta voltam szétporciózni, meg hogy úgyis elfogy 1 héten belül. (Annyival már volt tapsztalatom, hogy semmi probléma.) Nem fogyott el mert még felbontottam mellette 3 fajta kávét. ;] Az biztos, hogy több mint 2 hét volt mire kiürült az a zacskó - nem számoltam napra pontosan mert nem ennek a tesztelése volt a cél eredetileg - és nem mentek el az ízei. Meg a többié sem. Azt vettem, észre, hogy a végére már kicsit finomítani kellett a szemcsenagyságon, vékonyabb is lett a crema és csak a zacskó legalján lévő kb 40-50g körül kezdtem érezni, hogy múlik a dicsőség, de korántsem annyira, hogy megérte volna a parázást meg a porciózással töltött időt.
Legközelebb most már széndékoasan azt fogom kipróbálni, hogy egy friss zacsit felbontok és egy porciót elteszek. Szépen megiszogatom a zacsi tartalmát és amikor kezd kiürülni és észreveszem, hogy már nem teljesen olyan, akkor húzok egyet az eltett porcióból is. Mert az is lehet, hogy napról napra esetleg nem annyira tűnik fel a dolog. Meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#116050) public NMY válasza rastacsz (#115977) üzenetére


public NMY
csendes tag

(Nem biztos, hogy értem , mit is akarsz ezzel mondani…)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.