Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45101) mrhero


mrhero
tag

Pár hete kaptam egy mini millt és vettem Kávékalmártól egy csomag malabart, amit itt ajánlottatok. Jobb híján szarvasi kotyogóval kísérleteztem. Néha-néha sikerült egész jó kávékat csinálni, de valahogy nagyobb durranásra számítottam a frissen őrölt kávétól. Az is hozzájárulhatott a mérsékelt sikerélményhez, hogy világos pörkölést választottam. Időközben rendeltem egy Brikkát (Kalmár) valamint 3 csomag pacific kávét (rome, decaf, malabar).

Tartottam tőle a rossz (román) híre miatt, néhány helyen be is fejezték a forgalmazását, de nálam semmi gond nincs vele. A biztonsági szelep nem ereszt, alsó és felső rész között is tökéletesen zár. A súlyszelepnél enged egy kis kávét a pukkanás előtt, de youtube videók alapján az olasz ugyanilyen és ez teljesen normálisnak tekinthető. Az egyik tisztítás után a felső szűrőt véletlenül fordítva tettem bele. Ezután értelemszerűen nem lehetett megfelelően összecsavarni az alsó és felső részt és szökött a nyomás az illesztésnél. Na akkor gondoltam, hogy nem hiába megy itt a románozás, az enyém is selejtes... A mosogatás és törölgetés után vettem észre, hogy rosszul tettem vissza a szűrőt. Megfordítva természetesen megszűnt a szivárgás a két elem között és teljesen jól zár.

A cremán még van mit javítanom. Megjelenik nagy tömegben, de hamar el is olvad. Mire csészébe kerül a kávé, addigra teljesen elvékonyodik és pár másodperc után csak a szélén van egy kevés. A hariot teljesen zárt állapottól 6-10 klikkre próbálgattam. Eddig a világosabb kalmáros malabart, pacific rome-ot és koffeinmenteset próbáltam ki.

A brikka hozta az elvárt húbazz élményt. Ég és föld a szarvasihoz képest. A rome nagyon finom lett a hazai kotyogón is, de valahogy vizesebb. Ez szerintem azzal is magyarázható, hogy a kávé-víz aránya a brikkánál jobban a kávé irányába van tolva. A nagyobb szűrőbe több kávé fér. Szarvasi esetén hiába próbáltam korábban a kávé arányát növelni, nem lehet megtenni büntetlenül. Ha kevesebb vizet töltöttem bele, lassabban épült fel a nyomás, lassabban főtt le, megégett a kávé. Finomabbra őrölve belefér egy kicsit több a kosárba, de akkor szintén lassan fő le. Kicsit megtömörítve ugyanez. A szarvasit és a brikkát is előmelegített forrásban lévő vízzel töltöttem fel.

Csináltam kapucsínót french-pressel habosítva. Rome-mal nem volt az igazi, de a világos malabarral életem kapucsínója volt eddig :) mondjuk olyan sokat nem iszom, inkább eszpresszó párti vagyok, de ezentúl mindig lesz itthon valami világosabb pörkölés hátha az asszony is rászokik a 3 az 1-ben kávéról..

[ Szerkesztve ]

(#45102) adp válasza mrhero (#45101) üzenetére


adp
őstag

Nekem a rome,borzaszto rossz volt sima kotyogoval. 2-3mal is probaltam meg anno. Keseru egett ize volt, bolti teglak is jobbak voltak nala.

(#45103) nexus6 válasza SierraFox (#43501) üzenetére


nexus6
aktív tag

egy régebbi hozzászólásra érdeklődnék csak. csak kocakávésként érdekelne egy régebben ajánlott gép a krups xp3440, többségében szeretnék most áttérni az e.s.e podos kávéra, néha bolti kávé főzésre. Eddig egy szarvasival is elégedettek voltunk (elromlott), most elővettük a régi kotyogóst és valahogy jobb mint a szarvasi. már pár napja olvasom a fórumot, tudom (jöhet a kövezés) a kapszulást ajánlják sokan az ilyen pikkpakk embereknek. de nekem valahogy jobban tetszik az ese. ezeket egy philipsen vagy krupson milyen lesz? ki lehet ezt valahol próbálni? néztem az avx podstart is, még agyalok rajta...

Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)

(#45104) Alvarez81


Alvarez81
csendes tag

Sziasztok!

Rallypix volt olyan kedves, és elhozta ma nekem a megvásárolt Gaggia Baby-t.
Mivel az egész családom elkapta egy óvodai kór, nem mertem beinvitálni, így a ház előtt gyorsan átadta a gépet, pár szóban elmondta, hogyan érdemes nekiállni. És nekiálltam egyedül.

Hát kérem, aki Saeco Poemia - Mini Mill párosról váltana feljebb, az kösse fel a nadrágját :).
Tényleg kell egy rendes daráló! Egyelőre csak a kézi Hario van meg. Kiöntöttem kb 6 kávét, megittam 4-et, mire sikerült olyat készítenem, hogy az már tényleg a Saeco szintje felett volt.
Játszottam a hőfokkal is, egész más volt a 88 fok, mint a 98. Semmi tudomány, kicsit hebehurgyán egyszerre próbáltam rajta mindent állítani, a hőfoktól, szűrőkön, mennyiségen, tamperoláson át a daráló állítgatásáig.

A lényeg, hogy hittem nektek (Köszi!!) és már pénteken berendeltem egy akciós cm702-est. Ma egyértelmű lett, hogy egész egyszerűen nincs érelme ide-oda tekergetni a kézi Hario 60 fokot ugró állítóját, főleg a múltkori mikroszkópos mérés eredményét látva.

A hozzá adott nyomásfokozós szűrőket nem használtam, de nem is azért vettem, hogy az legyen rajta.
Szóval ha megjön a daráló, és sikerül kitapasztalnom a gépet és a kávét is, akkor majd jelentkezem egy fotóval.

Mellékesen valahol a 3. kávé után ittam egy "La Tazza d'Oro" koffeinmenteset is, na az viszont elsőre, mindenféle próbálgatás nélkül nagyon finom lett - persze ezt már a saeconál is tudtam, hogy azt teljesen máshogy kell darálnom is. ÉS egyébként a Saeco-n majdnem ihatatlan volt a doboznyitás után elsőre. A kb 2 hetes szellőzés segített rajta, de most, a Gaggián lett először jó.

Ja, és mégegy: a Hario V60 ICeCoffeeMaker-re lecsapott egy vevő.

[ Szerkesztve ]

(#45105) Bazsee71 válasza Alvarez81 (#45104) üzenetére


Bazsee71
őstag

Sok jó kávét velük!

A CM702-esnél az adagonkénti darálást ajánlom, majd 1 ráindítás, 2-3 paskolás, és kint is van a kellő mennyiség. :) Ha elsőre nem találsz a skálán megfelelő fokozatot, ne keseredj el, olvass utána az alátétezésnek. Könnyen megeshet, hogy két fokozat közé esne az optimum, ilyenkor a kávé mennyiségével tudsz kicsit korrigálni rajta.

Szerk.:
nexus6: inkább keresd itt a fórumon kaligula-t vagy fragola.6035-öt, nálunk volt az utóbbi időben podos gép, kategóriákkal jobb, mint a krups, igen jó áron.

[ Szerkesztve ]

(#45106) soldier2 válasza nexus6 (#45103) üzenetére


soldier2
őstag

Vegyük szépen sorba:
- A kapszulást úgy általában nem ajánlottuk az ese pod helyett, a márkafüggetlen utánpótlás, nagy választék, némileg kevesebb szemét mind a podos mellett szól, a végeredmény is jobb (az Illy dobott egy nagyobbat tavaly és a Nespressohoz épp most jelent meg egy értékelhető kapszula, de általában a pod jobb)
- ez a Krups (és más sem) nem volt ajánlott soha, ugyanolyan műanyag csoda mint a többi, ha jót akarsz megnézed a Fragola vagy Kaligula gépeit ha megvannak, igaz azok csak poddal működnek, de azzal jól (podot podos géppel)
- az Sgl podstar amit írsz (az avx gondolom a fórum ahol találtad) szintén egy jó podos gép, ha rendben van azt is viheted.
- az utolsó két bekezdésben említett gépek vsz használtan is tovább bírják mint a Krups, ha mégsem akkor a modern csodával ellentétben javíthatók.
- a lap tetején lévő összefoglalót elolvasva találsz még hasznos infót.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45107) soldier2


soldier2
őstag

Az olasz úriember által működtetett kávézó: [link]

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45108) bl4ze válasza gubabela (#45095) üzenetére


bl4ze
veterán

Igazából egy szelet sütire futottunk be, és megakadt a szemem a trendi, több milliós gépparkon.
Aztán rögtön lesokkolt a béna, szar csészék a gép tetején. A kávéról sehol semmi, még a kávé lapon sem.
Sem egy logo, sem csésze - zéró. Már ez fura volt. Amit meg kivittek produktumot... háááát :W

42 helyében azért erre nagyon oda figyelnék. Értem én, hogy jó biznisz eladni a LM+Mazzer párost a kávéval, de ez 42-nek égés szerintem....

Ronin: a fentiek miatt lepett csak meg a dolog. Egy eldugott "szoci" cukrászdába nekem kicsit idegen volt a 42 "újhullámos" kávéja, főleg ilyen módon, ilyen körítéssel.....

.:. bl4ze .:.

(#45109) radi8tor válasza bl4ze (#45108) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha ennyire fontos a csésze, akkor elviteles papírpohárba nem is szabad kávét kérni? (nem náluk, úgy általában kérdem)

⭐ Stella

(#45110) bl4ze válasza radi8tor (#45109) üzenetére


bl4ze
veterán

Én nem szeretem, a műanyag poharat meg kimondottan rühellem.

.:. bl4ze .:.

(#45111) Parci válasza radi8tor (#45109) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kényszermegoldásnak jó :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45112) dzsolt7


dzsolt7
csendes tag

Jelenleg egy Simi által felújított pides, rézcsöves GB-m valamint egy Graef CM802-esem van itthon, és ugyan nem szeretnék mostanában túl sokat költeni a kávézásra, de egyre jobban foglalkoztat az őrlő cseréje. Gondoltam tanácsot kérek tőletek, mert könnyebb úgy összegyűjteni a pénzt, ha konkrétan megvan, hogy mire gyűjtöm :) (vagy mit érdemes figyelnem használtan). Eddig elsősorban a Fiorenzato F4 Nano és a Mazzer Mini (esetleg SJ, de az már húzósabb) került képbe, de nem tudom, melyikkel járnék jobban.

A karba őrlési opció és a babtartály mérete számomra nem fontos, úgyis minden alkalommal ki szoktam mérni a duplához szükséges mennyiséget, és csak azt öntöm bele, őrlés után pedig a rögmentesítés a wdt már a "szertartásom" részeivé váltak. Az viszont jó lenne, ha minél kevesebb lenne a pangó őrlemény (vagy legalább gyorsan ki lehetne szedni - a Graefnél néha sokat elszöszölök az ecsettel, mire rendesen kijön), hogy ne keveredjen a friss kávé az előző napival. nem tudom, hogy ez szűkíti-e a kört, de filterre és eszpresszóra is használnám.

Szóval a fentiek közül melyiket ajánlanátok inkább? Vagy inkább valami mást?

(#45113) gubabela válasza bl4ze (#45108) üzenetére


gubabela
senior tag

Mèg nyáron voltunk, akkor láttam meg a gèpet ès a darálót, rögtön fel is csillant a szemem. Kèrtem egy ristrettót, kaptam egy híg szètègetett duplát, szerintem döglött is volt a kávè. Kár èrte. Próbáltam kèrdezősködni, hogy mègis hogyan van beállítva, de szegèny lánynak lövèse sem volt semmihez. Már azon voltam, hogy megkèrem, hogy engedjen be ès beállítom neki, de inkább hagytam, látszott, hogy nem nagyon èrdekli a dolog. Mondjuk a sütik finomak.

(#45114) Daneeka


Daneeka
senior tag

Német fórumon olvastam, hogy a Graef CM802 jobban darál eszpresszó méretben ha tele van a bab tartály és ezért felülről nyomás helyezkedik az éppen örlődni kezdődő babokra.

Ennek lehet valami alapja?

(#45115) Parci válasza Daneeka (#45114) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lehet alapja. egy német fórum.

(bocs, fáradt vagyok és kávétesztet írok épp :B)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45116) Surda- válasza Daneeka (#45114) üzenetére


Surda-
őstag

Hogy lenyomják a babok egymást,az biztos hasznos,de annyit tuti nem ér,hogy emiatt megdögöljön a kv háromnegyede, ami napokig áll a tartályban.

Alvarez81 Ez az a fekete baby,ami jófogáson volt?

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45117) bajnokpityu válasza Daneeka (#45114) üzenetére


bajnokpityu
félisten

a mikrométerű finomságra való őrlést, amikor már szinte összezárnak a kések.nyomás nélkül pl a mazzerem se őrli le. nekem nincs erre szükségem, ettől durvábbat szoktam őrölni, de másik őrlőnél más izléssel simán lehet, hogy pont az a nyomás kéne.

surda: pár nap alatt nem döglik meg a KV. úgy tapasztaltam, h pörköléstől szabad levegőn egy hét min. kell neki, hogy változzon a döglött irányban az íze. de ez még nem döglött, csak kevéssé friss. namost a mazzerek ipari őrlők, negyed kiló KV tervezés szerint pár óra alatt átmegy rajta.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#45118) adp válasza soldier2 (#45107) üzenetére


adp
őstag

Oooo zsir koszi. Akkor az indexen lattam nem is itt :D :D
Amugy a mylord itt is fent van? Mert amugy a masik az en vagyok a szabiakos

(#45119) soldier2 válasza adp (#45118) üzenetére


soldier2
őstag

Nem hiszem, hogy itt fent lenne, akkor direkt ide linkelte volna :) én csak továbbítottam a kávéológiás linket.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45120) Alvarez81 válasza Surda- (#45116) üzenetére


Alvarez81
csendes tag

Igen, a jófogáson volt fenn, és ketten is ajánlottátok.

Ma csak egy kávét iszom, tegnap kicsit besokalltam a próbálgatással, hajnali fél5 körül tudtam végre elaludtni. Nem esett jól a fél7-es ébresztő... :)

(#45121) adp válasza soldier2 (#45119) üzenetére


adp
őstag

Na megtalaltam. Hat maradando elmenyt nem hagyott...
Duplat kertem,dozerbol vicctamperrel tolta.
Gyorsan lefolyt, sok. nagy volt az adages hig.Valamiert 2 kis cseszebol ontotte be nekem aztan a nagyba nem ertettem miert.

(#45122) 3418 válasza nexus6 (#45103) üzenetére


3418
csendes tag

Fragola árul egy POD-s gépet, átnézve, felujítva,termoblokkos külön gőzbojlerrel

(#45123) bl4ze válasza gubabela (#45113) üzenetére


bl4ze
veterán

Nekem a süti is csalódás volt, őszintén megmondom.

.:. bl4ze .:.

(#45124) edk- válasza mrhero (#45101) üzenetére


edk-
őstag

Brikkán nálam több és tartósabb volt a crema (pont Pacific Rome-ból), ha hideg vizet töltöttem bele.

Itt is ez a módszer hozott jobb mérési eredményt.

[ Szerkesztve ]

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#45125) zolnagy válasza Daneeka (#45114) üzenetére


zolnagy
őstag

Van alapja. Ugyanez volt a Bezzera bb005-el is. Én mindig adagonként darálok, nincs kávé a babtartàlyban. Amikor jöttek a rokonok, meglepödtem, hogy az aktuàlis kávéhox beálított (adagonként jó) finomsàg itt túl finon lett, hogy egy 15 dekàt beleborítottam. Tehát durvàbbra kellett àllítanom jóval. Nem értettem a jelenséget, de az tény, hogy ezt tapasztaltam.

(#45126) adp


adp
őstag

Hol lehet viszonylag jobb aron nespresso kompatibilis kapszulat venni? Klasszik vonal
(Nem nekem lesz :D )

(#45127) Surda- válasza adp (#45126) üzenetére


Surda-
őstag

Pl media markt. Sokféle van. Legutóbb volt 1000/10db, ha jól emlékszem. Less rá neten.
Olykor aldiban is van, de amit próbáltam az elég pocsék.
Vagy Memories-nal. 1000/11db

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45128) adp válasza Surda- (#45127) üzenetére


adp
őstag

Koszi.
Az a memories mi? Mert begoogliztam, hogy memories kavekapszula es semmi

(#45129) rallypix


rallypix
csendes tag


Mostantól vele készülnek a reggeli duplák. :-)
Hatalmas váltás kényelemben az eddigi gépeimhez képest (Pavoni, Qm 0650, Gaggia Baby). Egyelőre arról, hogy ízre milyen a többihez képest, nem nagyon tudok nyilatkozni, mert még csak egy egyszerű, robustás olasz blenddel próbáltam. Azt viszont már most látom, hogy nagyon hőstabil, és kényelmes használni. Nincs hűtőcsapolás, hőmérés, stopperelés, bűvészkedés.
Hogy mennyire lesz tartós? Majd kiderül... 2 év gari van rá, addig nem aggódok. :-) De biztos ami biztos alapon a QM egyelőre marad. Érzetre amúgy nagyon egyben van számomra az egész gép, nem nyeklik-nyaklik, a szűrők is jó minőségűnek tűnnek, bár úgyis a Renekával fogom legtöbbször használni.

(#45130) paljoc válasza rallypix (#45129) üzenetére


paljoc
tag

Ez van nálam is. Borzalmas gagyi fos, jajjj ha az a kijelző elromlik, akkor mi lesz majd, jajjjajjjaj! :O :DD :))

(#45131) bl4ze válasza paljoc (#45130) üzenetére


bl4ze
veterán

nagyon bazári ! :C :O :C :))

.:. bl4ze .:.

(#45132) jolti válasza bl4ze (#45131) üzenetére


jolti
senior tag

Jaja! Hány zsák petes palackot ledaráltak ennyi műanyaghoz! :D :DD

:C

(#45133) kaligula


kaligula
tag

Ezt az új Kamira "kotyogót" már láttátok?
https://www.youtube.com/watch?v=RKZsNt9ey8U
https://www.

rovidkv.reblog.hu

(#45134) Parci válasza paljoc (#45130) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én a vario mini mill miatt jobban aggódnék :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45135) edk- válasza kaligula (#45133) üzenetére


edk-
őstag

Hát, érdekes...

Itt valami nagyon furcsa dolog jön ki belőle: https://www.youtube.com/watch?v=RcZlj0W86aw

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#45136) paljoc válasza rallypix (#45129) üzenetére


paljoc
tag

Ja csak a lenyeg maradt le az elobb a poen mogul: gratula, szeretni fogod szerintem.

Parci: azaz, igaz, jajjj ha a vario betojik!:-)

[ Szerkesztve ]

(#45137) Surda- válasza adp (#45128) üzenetére


Surda-
őstag

Caffee memories, bocs. Kávézó a mexikoin.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45138) verti1 válasza edk- (#45135) üzenetére


verti1
tag

A bácsinak minden esetre ízlik....:D

(#45139) vicces válasza rallypix (#45129) üzenetére


vicces
addikt

gratula! én is ilyet akartam először :P
de a felső szűröt ezen is kell takaritani. én azt utálom a legjobban csinálni. a stopperelés még csak-csak.

:)

(#45140) rallypix válasza paljoc (#45136) üzenetére


rallypix
csendes tag

Köszönöm! :)

(#45141) Parci válasza paljoc (#45136) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyébként lassan ez a kátler lesz az új gaggia klasszik, a fél topiknak már ez van. mondjuk nekem is ez lett volna, ha nem jön a dc... vagy maradt volna az e61, brrrr :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45142) kaligula válasza edk- (#45135) üzenetére


kaligula
tag

Na ezt nevezem én cremának! Vagy a víz kő kemény...

rovidkv.reblog.hu

(#45143) Parci válasza kaligula (#45142) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát nem tudom, lehet, hogy egy kis gipszet is pakolt a kofiba a videó kedvéért. bottal sem merném megpiszkálni a produktumot :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45144) Surda- válasza edk- (#45135) üzenetére


Surda-
őstag

Nagyon bátor,aki ezt meg meri inni :DDD

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#45145) soldier2 válasza Parci (#45141) üzenetére


soldier2
őstag

Háromszázért újonnan nincs is jobb gép a piacon.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#45146) And06 válasza edk- (#45135) üzenetére


And06
aktív tag

ez meg mi? :F :Y

mondjuk a cukrot azt tartja, lehet még a kanalat is :DD

[ Szerkesztve ]

(#45147) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Első tapasztalatokat úgy néz ki sikerül levonni a Majorral kapcsolatban. Tudom most a többségnek nem releváns, de megosztom, hátha még valakinek jól jön. :)

Ami elsőre is adta magát, az a fokozatmentes állítás. Egészen más így behangolni az őrleményt, 2-3 próbálkozás elég. Onnantól pedig atom stabilan tartja, kezdhetem a játékot a hőfokkal. Eddig, igaz nem vészes mértékben, de valami mindig elmászott az optimumtól. Pedig átváltottam tróger üzemmódba, csak darálás előtt mérlegelek. Szemmel láthatóan sem mindig ugyanannyi kerül a kosárba, mégis jó a végeredmény. Már nagyon várom, hogy mit hoz a doserless átalakítás.

Illetve egy rendkívül szubjektív vélemény, mert semmilyen mérési módszerrel nem tudom alátámasztani: mintha a szűrőkosárban is homogénebb lenne tömörítés után a pogácsa felülete.

"Nagygép" (300k) témához csak annyit, hogy nálam a régi, batárkróm Faema gépek viszik a pálmát, azok közül el tudnék képzelni egy súlyban a Majorhoz passzoló típust. De újra láttatlanban nekem sem lenne jobb tippem a Catlernél. A múltkori darálós érdeklődésemre (karbaőrlős, időzítős, max. 80k) is pontot tettem azzal, hogy a CG8030-ast ajánlottam barátomnak azzal, hogy lehet érdemes lenne gyűjteni egy F4E nanora.

Szerk.: van most egy átalakított Major jófogáson 150k-ért. Érdekes, hogy teljesen más a talprésze, mint az enyémnek az (hosszabban kinyúlik, ívesebb). Ez korábbi, vagy régebbi változat lehet?

[ Szerkesztve ]

(#45148) Sinisi


Sinisi
senior tag

Szűrőváltás okán megválnék:

1db IMS 1 csészés (idei augusztusi vétel)
1db IMS 2 csészés (idén áprilisban) szeretett szűrőimtől.
Mindkettő danettitől vásárolt.
(Az egy csészésnek igény szerint a dobozát is tudom küldeni)

Darabja 3000.- Amibe a posta díja, ajánlott levélként való küldéses opcióként benne foglaltatik!

kép
kép
kép
kép

[ Szerkesztve ]

(#45149) Kávé Kálmán


Kávé Kálmán
tag

Bréking! Magyar nyerte a német pörkölőbajnokságot!

https://artisan-roasterscope.blogspot.hu/2016/10/die-zweite-deutsche-scae.html

(#45150) edk- válasza Sinisi (#45148) üzenetére


edk-
őstag

Pü ment.

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.