Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [Mr Dini:] Ha szeretnéd rootolni az LG Smart TV-d, tedd meg most!
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
bl4ze
veterán
Én is pont ezt néztem, peldzsok.
Hogy ez a te első próbálkozásod mérője. (Conrad)
Az e kerek sokkal szebb szerintem, és kevesebb helyet is foglal.
.:. bl4ze .:.
Wolfy999
tag
fragola.6035
aktív tag
Jó kis Expobar DB. Volt nálam egy egy darabig.
https://caffe35.webnode.hu/
zscz
tag
Ez a gép lépésszámlálós? Mármint az Expobar.
[ Szerkesztve ]
Daneeka
senior tag
Megkostóltam hármat innen, Aramo elég jó volt ezekből filternek, (a tobbinek sajna kávé ize volt ) PY yirg érdekel ezek után mert ahogy olvasom az még eprebb.
adp
őstag
Yirga nekem is jo volt. Habar egy icipici keseruseg volt. Lehet a daralo keves hozza cm702. Amit egy lehelletnyi cukor elfedett es marha jo lett. Legjobb otthoni filterem eddig.
Paljocnak szokott neha lenni Kenya AA filterre. Sztem majd inkabb azt
Amugy mi volt a masik ketto?
Bazsee71
őstag
The number of Majors in this topic is too damn high!
Sok jó kávét vele, nálam eddig nagyon bevált. Ez volt a jófogáson? Most rendelek hozzá gyári antisztatikus rácsot Danettitől, ha esetleg érdekel téged is, írj rám nyugodtan!
Daneeka
senior tag
A két Kalmár. CM802-vel daráltam de kalibrálva lett eléggé erősen a durvább darálás felé. (addig eltoltam amíg ilyen 2 perces áztatás mellett is alul tudok még extraktálni ilyen Tesco-s szemeseket is, hogy legyen honnan visszajönni)
Nyilatkozni még nem tudok a darálóról, majd később.
pacuha69
csendes tag
Gratulálok . Komoly a géppark.
Wolfy999
tag
Lepesszamlalo? Ezt most nem ertem.
zolnagy
őstag
Hát ha vinnéd magaddal túrázni. Sztem ez alapkövetelmény.
[ Szerkesztve ]
zscz
tag
Kb 86 manometer és digitális mérő van benne. Csak kell lennie egy lépésszámlálónak is ott!
Nyugi csak irigykedek.
[ Szerkesztve ]
Wolfy999
tag
Szeretem en a viccet kerem, csak nem ertem!
Amugy ez a szett kb 40 kilo szoval pont idealis turazasra.
Bazsee71
őstag
Furcsa látni a Majort eltörpülni egy gép mellett.
Kephamos
addikt
Gimoka Dolce Gusto kompatibilis kávékapszulákról mi a vélemény? Valaki próbálta már?
fragola.6035
aktív tag
paljoc
tag
Gabonaorlo. Gondolom buza--->liszt lenne a tudomanya, vagy mas effele magok orlese. Mostanaban van aki szereti maganak leorolni a bio buzat suteshez, ilyesmire lehet jo. Ki kellene egy marek buzaval probalni!?
[ Szerkesztve ]
fragola.6035
aktív tag
Mondjuk ez igaz, szerzek egy marék búzát.
https://caffe35.webnode.hu/
mester6
tag
Igen ez egy igazi gabona őrlő. Szép darab. Nem olyan régen sok hozzászólás volt, a kenyérsütést is kedvelő/gyakorló fórumtársaktól. Az lenne az igazi, ha maguk őrölnének is! Egy fanatikus otthoni kenyérsütőnek, akár egy kincs is lehet!
fragola.6035
aktív tag
Mi magunk sütjük a kenyeret, de lisztőrlésre még nem gondoltam.
https://caffe35.webnode.hu/
Bazsee71
őstag
Ez így van. Én is régóta szemezek egy házi malommal, itt Kaposváron gyártják, de most prioritást élvez a kávé, a kenyér még nem fér bele a napi rutinba.
Gabonára is igaz, hogy érdemes otthon szemesen tárolni, és felhasználás előtt őrölni. Állítólag elég rövid idő alatt távoznak belőle a megfelelő ízhez, állaghoz szükséges illóanyagok. Ergó a bolti finomliszt hasonló az őrölt téglához.
adp
őstag
Ott a német felirat is, hogy gabonaőrló Ennyi pénzért ez tényleg nagyon baráti vétel volt. 40-50 ezer is lehet egy új.
Hallod most már egyszer megnézem én is ezt a piacot. Hol is van pontosan?
[ Szerkesztve ]
prandris
tag
írtam privátot a danettis rendeléssel kapcsolatban
Kephamos
addikt
Nos?
Mellesleg olvasgattam a topikot a témával kapcsolatban és annyi helyreigazítást tennék, hogy némelyik kapszulában valóban instant kávé van, de a legtöbben rendes őrölt kávé található.
~1 éve iszom, nem csúcsminőség, de vannak nagyon jók, Nespressoval vetekszik némelyik. Nagy előnye a kényelem. Reggelente nincs se erőm, se időm kávéfőzéssel vacakolni, így nagyban megkönnyíti a dolgomat.
adp
őstag
Nem akarlak megbantani, en nyaron ittam 3-4 felet, mert haver ezt hozta nyaralasra de ihatatlan rossz volt. 2-3 cukorral es tejjel
tudtam meginni. Nespresso se jo, de van 1-2 vallalhato. De a dolce gusto kb a legrosszabb dontes szerintem. Nespressohoz legalabb millio fajta kapszula van.
Surda-
őstag
Nem használ innen senki ilyet,tudtommal. Emiatt túl sok tapasztalatot ne várj vele
E.S.E. podos gépeket szoktunk ajánlani, nekem Nespresso van itthon. Ha nagyon korán megyek melózni, én is azt használom. Fillérekért lehet már jófogáson kapni ilyen gépeket.
Amit én kóstoltam Dolce gusto,az elég szr volt.
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
Alvarez81
csendes tag
Ma csináltam egy pici szűrőtesztet, ha már megvettem az IMS szimplát, nem hagyott nyugodni, hogy miért nem tudom használni. Annyi változás történt, hogy ma beraktam az IMS 35u-os felsőszűrőjét. (Ezt alapvetően inkább 3 járatú szelep védelmére, de a vizet is szebben teríti. Rallypix mondta, hogy be lett állítva, de meg is mértem, és szinte pontosan 9 bar nyomást állít elő így a GB)
IMS B68 1T
gyári Gaggia szimpla.
Mindkét szűrő La Tazza d'Oro DEC kávé,8g, 94C, kicsit finomabbra darálva.
Kicsit túl finomra daráltam mindkettőhöz
Gaggia: kb 20ml jött le 30s alatt, elég sötét, és egyenletes színű, de vastag cremával.
IMS : kb. 23-24 ml, 30s, közepes, tehát a G-nál világosabb,de kb ugyanolyan vastag cremával.
Azt látni kell, hogy az IMS "hígabb" lett, de cukor nélkül nekem sokkal kellemesebb volt az íze, kevésbé volt kesernyés, és savanykás, viszont maga az íz, az nagyon hasonló volt. Fél kanál cukor már elkezdte elnyomni a különbséget, és a teljes kanálnyi cukor feloldódása után már csak nagyon enyhe volt a különbség.
Ugyanakkor meglepő, mert tegnap a dupla szűrőn is sikerült belőle igazán jót főznöm, és ott nagyon kiéreztem az Yirgacheffe-et (vagy valmi hasonlót, amit nem ismerek). Most azonban egyiken se éreztem igazán.
Srácok köszi, hogy "rábeszéltetek" a Gaggiára, nekem ég és föld a különbség a Saecohoz képet!
fragola.6035
aktív tag
Véleményem szerint szimplából az IMS nem túl jó választás, akkor inkább Strada vagy az olcsó utángyártott LM.
Az Ulkát pedig olaszhoz inkább 10 barra állítanám.
https://caffe35.webnode.hu/
Bazsee71
őstag
Szerintem ne azonos beállítások mellett hasonlítsd össze a szűrőket, hanem próbáld mindegyikből kihozni a legjobbat. Ez persze nagyon nem egyszerű.
bl4ze
veterán
ez a Strada szimpla ez mekkora, mennyi kv fér bele? 58-as, 41-es tamper jó hozzá ?
LM-ből nekem is egy régi, gyanítom utángyártott van (Expolygon) vagy 7 éve
.:. bl4ze .:.
adp
őstag
Az olcso LM szamomra sokkal jobb mint a gyari dupla
Marha jokat huzok vele, olaszosabb blendekben en nem sok kulonbseget erzek az IMS es a LM utangyartott kozott. Tenyleg jo cucc.
[ Szerkesztve ]
fragola.6035
aktív tag
A Strada mélysége talán 1 mm-rel kisebb. Kávétól függően 8.5-9.5 gramm belefér. Ugyanúgy tölcsér + 41-es tamper kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
(#45433) fragola.6035 válasza fragola.6035 (#45416) üzenetére
fragola.6035
aktív tag
Alvarez81
csendes tag
Köszi a tippet a 10 bar-ral!
Egyelőre még a műanyag-fém nyomásszabályzó van benne, amíg nincs meg minden alkatrész az átépítéshez, addig nem merem piszkálni. Meg hétfőn megmérem a Cuadrát is, mert mint írtam, azt ízre lőttük be, és kíváncsi vagyok, mennyin áll.
Ez érdekes, hogy az LM-et mennyire dícséritek, pedig formára nagyon hasonlít a gyárihoz, és ahogy néztem kép alapján nyomástartásban is. Az IMS egész más, sokkal kevesebb és (szerintem) kisebb luk van rajta.
Tömöríteni borzalom, az tény..
Vettem Gaggia nyitott kart, hogy a vizuális élményt is kiterjesszem, illetve tanulási céllal. Szűrővel együtt jött, de én nem tudom, hogy az kinek van kitalálva, szerintem 22-24g kávé simán belefér. Olyan mély, hogy a rendes szűrőtartóba be se fér, kb 5mm-t kilóg a perem. Szóval az inkább tripla méretű, de nyitottal meg se lehet felezni...nem igazán értem.
Alvarez81
csendes tag
ÓÓ, de szép is lenne...de annyi kávét nem merek meginni
De teljesen igazad van! Mindegyiknél próbálkozni kellen, hog yhol működik szépen!
Most írom, hogy melyik kávéból, melyik szűrőn, mennyit, hogyan, stb.. mert enélkül káosz lesz. Az IMS 1T-vel ez volt az első jó kávém. Még a gyárival is több jót főztem de most tényleg jobb volt az IMS.
Nagyon kíváncsi lennék egy LM-re, de már így is hatalmas kupac szűrőm van.
fragola.6035
aktív tag
soldier2
őstag
Múzeumot készülsz nyitni?
Irgalmatlan mennyiségű jó cucc lehet azon az óckán. Feleségem szeret ilyen helyekre járni, legjobb fogásznk egy kifogástalan állapotban lévó mechanikus feles ütős falióra volt, azóta is megy és kellően pontos is. Kb tizedáron jutottunk hozzá.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Surda-
őstag
A nyitott karhoz adott szűrőt felejtsd el. Ahogy írtad az kb triplanak lenne jó.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
fragola.6035
aktív tag
reset
senior tag
Imádtam azt a Lunapresst. A 70-es években egész jó kávékat főztem vele. A fémdobozos omnia kávéval egész jó párost alkottak...:-)
radi8tor
MODERÁTOR
Ne csodálkozz rajta. Te is gyűjtöd a régiségeket.
⭐ Stella
pacuha69
csendes tag
Pénteken csináltunk Jveres-sel egy alaposabb tesztet. Most már ideje is volt, mert kb. ennyi idő telik el egy bontástól a fogyásig, illetve most bevetettük a CM Aricha-t is. Így az alanyok a következők voltak:
-CM Alfonso döglesztett vs. fagyasztott
-CM Aricha döglesztett vs. fagyasztott vs. bontatlan csomag
Mindkettőnél a döglesztettből képtelenség volt értékelhetőt produkálni, a fagyasztottal szemben. A döglesztett egyszerre volt keserű és savanyú, a fagyasztottba visszatért a gyümölcsösség. Az Aricha-ból volt ugye egy bontatlan is, abból egyet készítettünk, és hát azzal nagy gondunk nem volt. Viszont ugyan ennek a fagyasztott verziójánál egy kicsit többet pepecseltünk a beállítással és a végén jobbnak éreztük mint a bontatlan csomaggal készültet. Valószínű ha még a bontatlant is tovább nyúzzuk akkor abból is hasonló eredmény jön ki, de azért ez így nagyon meggyőző volt. Azért, hogy érezzük mit csináltunk ezalatt az eltelt idő alatt, a legvégére még csináltunk egy döglesztett Aricha-t.Hát borzalmas volt.
Még egy dolgon gondolkodtam, hogy az elért eredmények mennyire az fagyasztás miatt vannak, és nem esetleg az azonnali adagonkénti csomagolás miatt. Tehát azt még ki lehetne próbálni, hogy adagonként csomagolt szobahőmérséklet vs. adagonként csomagolt fagyasztott.
Surda-
őstag
A fagyasztottat hogy használod fel? Előző este atteszed a hűtőbe vagy fagyóból ki és mehet a Darálóba?
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
pacuha69
csendes tag
Fagyóból egyből a darálóba.
And06
aktív tag
pár kérdés:
mit jelent pontosan a fagyasztott és a döglesztett? mikori pörkölések voltak? mind ugyanaz a pörkölési dátum?
bl4ze
veterán
Köszi, na egy ilyet kipróbálnék. Van valakinek eladó? Honnan lehet legolcsóbban beszerezni ? Thx
.:. bl4ze .:.
Bazsee71
őstag
coffeehit.co.uk oldalon most a legolcsóbb, simi szervezi a közös rendelést. Igyekezz, mert tudtommal ma adja le a rendelést.
pacuha69
csendes tag
Hú, bocsesz. Tényleg kimaradt egy pár infó.
Mind a kettő szeptember 30.-i pörkölés.
CM Alfonso: október 5.-i bontás és egy részének ugyan ekkori szétporciózása kb. 2 adagonként, és fagyasztása mélyhűtőben
CM Aricha: október 10.-i bontás és egy részének ugyan ekkori szétporciózása, kb. 2 adagonként, és fagyasztása mélyhűtőben
A megmaradt részt hagytam a zacsiban és a folyamatos használatot imitálva, minden nap felbontottam majd visszazártam. Akár napjában többször is. Ezt neveztem én mesterséges döglesztésnek.
Péntekig (10.14.) a fagyasztotthoz nem nyúltam.
And06
aktív tag
köszi! engem az foglalkoztat még, hogy mi az az intervallum amire már érdemes lefagyasztani a csomagot, és nem csak simán hütőben tárolni a bontásig. kávétól függően én ha előreláthatlólag nem fogom felhasználni 3-4 hétig, akkor fagyasztom le, de ez csak egy saccolt idő, nem kisérleteztem ki.
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- -54% Dell XPS 9510: i7 11800H, 16GB,512GB,RTX 3050Ti,500nit,100%sRGB,Dell ProSupport gari 2025.3.8.
- -52% Dell Precision 5570 workstation: i7 12700H,16GB,512GB,RTX A1000,500nit,100%sRGB,gari 2026.2.10
- Dell Inspiron 3537 használt laptop
- Használt PC kitűnő állapotban
- ELADÓ 2022. ÉVBEN VÁSÁROLT 3060 Ti és 3080 Trinity RIGEK / KÜLÖN IS ÉRTÉKESÍTEM