Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] Real Racing 3 - Freemium csoda
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] A használt VGA piac kincsei - Július I
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
jack B.
csendes tag
2014-es GC a jófogin:
https://www.jofogas.hu/vas/Gaggia_Classic_kavegep_elado_76756977.htm
[ Szerkesztve ]
Csápájev
őstag
Mennyiért volt?
jack B.
csendes tag
67, de akkor már tárgytalan...
vTamas35
csendes tag
fragola.6035
aktív tag
vasárnap
https://caffe35.webnode.hu/
mdav88
senior tag
Jol nez ki!
Most epitettem be egy uj gozcsovet 3 lyukas veggel, baromi jo tejhab keszitheto vele...!
vTamas35
csendes tag
Nekem a gőzfejet lenne jó cserélni (1,3,4 lyukas), de lövésem nincs melyik passzolhat az ECM gőzcsőbe...
O1G
bl4ze
veterán
Új Észak-Olasz decaf a házban. (Goriziana)
.:. bl4ze .:.
mdav88
senior tag
Ez kerult most ra. Danettitol linkelek nemsoka nekem ez a 3 lyukas betalalt.
neducsinm
csendes tag
paljoc
tag
Én is, nagyon futurisztikus! Most egyelőre ezzel amit adtál stabilan mennek az olyan minták, amiket feltettem a napokban. A régivel ez esetleges volt.
GAgyiXyXy
aktív tag
Nem olyan vészes az.
Azért beb..na ha átvenné a maradék szagát Viszont fagyasztani tuti jót tesz, mert fagyasztás nélkül érezhetően laposodik a kávé. Mondjuk egyszer próbáltam, amikor egy üvegcse nem fért már a fagyasztóba. Ez kb. 3-4 hét volt.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
mdav88
senior tag
adp
őstag
én szerintem csak szombaton, vasárnap nagy valószínűséggel macskajajj lesz, mert házavatón leszünk
GAgyiXyXy
aktív tag
Az a vég kezdete, amikor az ember már a kávét sem kívánja
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
Bazsee71
őstag
Ugye van még bennem potenciál?
Kis Rhino kancsóm van, ennek már megfelelő kialakítású a csőre, csak a tejhabom karcsú hozzá. (Ikeással próbáltam régen, azzal szerintem esélytelen.) Egy jól összepacsált pultot is kaptam végeredményül, mert a gőzcsövem tömítése sem az igazi, elzárom és finoman tolja tovább a gőzt.
[ Szerkesztve ]
weinmaker
őstag
Szombat délután
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
von toth
tag
A pid egyébként megjegyzi a beállításokat?
természetesen
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
paljoc
tag
Ezt a Niche Zero nevű őrlőt ismeri/használja valaki?!
Lefty
addikt
Nem rossz csak nem esztetikus Nincs valahol olyasmi uvegedeny, mint a gyari tartaly?
Engem nem zavar, más meg ne nézze!
Amúgy nemtom, de nem hinném, hogy lenne?!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Bazsee71
őstag
leslie76
újonc
Sziasztok,
A közelmúltban felmerült, hogy a PID-elt Silvia esetében, hogy hány fokos a kilépő víz, és ehhez hány fokos kazánhőmérséklet tartozik. Volt ma egy kis időm, méregettem ismét egy hőkamerával. A gép egy Silvia V4, Fragola által PID-elt, rézcsövezett, hőszigetelt. A PID XMT7100, K hőelem tartozik hozzá. Az offset -6 fokkal van eltolva, tehát a képeken látható kijelzett 92 fokhoz 98 fokos kazánhőmérséklet tartozik.
40 perc melegedés után:
És a fejből közvetlenül kilépő víz:
Több fórumtárs is írta, illetve Youtube-os videókon is gyakran látom, hogy 105-115 fok körüli hőmérsékletre van a PID-en állítva. Ezeken a gépeken máshol van a hőelem, esetleg nincs hőszigetelve? A múlt héten kipróbáltam 104 fokon a saját gépem. Szegény PY Brazil Yellow Bourbon rommá égett
Egyébként 10 percenként készítettem felvételt a gépről feltett és levett karral is, csapolást viszont csak 40 perc után végeztem, majd 10 percet vártam a következő csapolás-mérésig.
Ha valakit érdekelnek a képek, jelezzétek, és felteszem valahová.
Bocs mindenkitől a hosszú hsz.-ért
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/magyarlacy/ https://www.instagram.com/magyarlacyphoto/
GAgyiXyXy
aktív tag
Nálam szintén a mester csinálta, 118-on 92 fok. 26 az offset. De egy ilyen kamerával én is megnézném.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
Agostino
addikt
sziasztok
szerintetek merre tovább? mostanság a gaggia babymből alig folyt a víz. próbáltam vízkőtleníteni, nem sok sikerrel. kiszedtem ma a háromutas szelepet, majd megpucolgattam. vissza az egész. folyt is a víz szépen 36 másodperc alatt 2 dl. aztán pár perc múlva ugyan ennyi idő alatt már csak fél deci, végül megint teljesen megállt. megint kiszedtem a háromutast, most bátrabb voltam, ráfeszítettem és szétszedtem darabjaira majd összeraktam. a gépbe holnap rakom bele, húzos napom volt. viszont mi van akkor, ha ez sem segített? mi tudja azt okozni, hogy egy darabig szépen folyik a víz majd apad és eláll? a pumpa megy, tudtam párszor visszaöblíteni, de ennyi. most csak a pumpa nyomul. a gőzcsap ad gőzt / vizet, érdekes...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
handrash
őstag
Folyamatosan ürülő vízkő?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
SoundON
tag
Ebben a PID, kazán, fejhő, kijövő víz témában én is méregettem a gépemet és azt vettem észre, hogy az idő elteltével egyre feljebb megy a kijövő vízhőmérséklet csúcsa annak ellenére, hogy végig 92C fokra van beállítva a PID. Azt sajnos nem tudom, hogy 92es PIDnél a kazánom hány fokos.
A fotókon is jól látszik hogy bekapcsolást követően 30perccel 50perccel és 90perccel mértem ezeket.
Lehet azt is ki kellene tapasztalnom, hogy pontosan hány perc elteltével válik a gépből kijövő vizem a beállított PIDel azonos hőmérsékletre? Es akkor kellene csapolnom? Ez jól van így?
leslie76
újonc
Sajnos nem vagyok szakértője a témának, csak érdekelt engem is. Mivel sok idő telt el nálad a mérések között, még csak azt sem lehet rá mondani, hogy a csapolás miatti hővesztés miatt fűt a gép, ezért mérsz magasabbat. Egyébként valószínűleg az eredeti termosztát helyén van a hőelem a gépedben, tehát a PID-en jelzett hőfok a kazán hőmérséklete. És mivel kicsi alu kazán van a gépedben egy vonalban a fejjel, szerintem igazából nem jelentős az eltérés a fejhő és a kazánon mért hő között. A Silvia esetében ez azért más, mert a fej és a kazán el van tolva, viszonylag "messze" van egymástól. Valamint a rézből készült kazán esetében lehetőség van arra, hogy egy kazánba forrasztott rézcső legyen a hőelem "tokja", így a hőelem gyakorlatilag a kazán belsejében lévő vizet méri.
Remélem nem írtam valótlan dolgokat, ha igen, javítsatok ki.
https://www.facebook.com/magyarlacy/ https://www.instagram.com/magyarlacyphoto/
jack B.
csendes tag
Valakit érdekelne a jövőben egy CM702, 8 hónap garival? Max 5-6 csomag fél kg-s kofi ment át rajta. Ha igen, priviben meg lehet keresni.
Gravity1234
tag
Szeva
Ugyan nem nekem cimezted, de csak beleszolok
Ez minek keszult, capu, vagy flat white?
Ha flat white akkor igy (bar elegge csillog es a szog se tul elonyos a kepnek) szerintem nem jo es lathatoan "tul habos"
Mivel tul habos, a latte art se fog menni.
Gozolesen kell meg dolgozni hogy a texturazott, kremes allag legyen meg, ne a kemeny hab.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
Bazsee71
őstag
Csak nyugodtan.
Még az is lehet, hogy legközelebb fél év múlva futok neki újra, mert én nem tejezek, párom meg nem szereti a tejhabot, csak a kíváncsiság és az itteni tetszetős képek vesznek rá néha a próbálkozásra. A rövid felvezetés után talán azt mondhatom, hogy cappunak indult, bár még magamnak sem definiáltam előre.
A gőzölést jó eséllyel már az elején elszúrtam. Már forró volt a tej, de még nem habos, akkor nekiküldtem még egyszer, aztán meg lett ez a nem túl finom textúra. A stresszfaktor is megvolt, mert a gőzcsapom nem zár rendesen, így először minden csak vízcseppes, utána meg már tejes lett. Érik Ballószög...
Mentségemre szóljon, hogy viccnek szántam, nem büszkélkedem vele.
jack B.
csendes tag
Rush77
aktív tag
Gőzcsapról jut eszembe
Ezt nézte már valaki, hogy szerintetek megéri a vesződést, hogy a nem csak forgatható gőzcsapra cserélni a dolgot.
Nekem érdekesnek tűnik, hogy jó dolog, hogy magasságban is lehet állítani valamennyire.
Amúgy még mindig szorgalmasan gyakorlok de...
Az van, hogy valószínűleg egy kisebb termosztátot kéne beraknom mert jelenleg nagyon hamar felfűti a tejet és nehéz belőni így.
Ezért mostanában ha sikerül is mintát öntenem akkor ilyen nagyon apró kis csenevész minták jönnek össze. (bár nem biztos, hogy a kettő között van összefüggés)
Meg ugye nagy a kancsó és rövid a gőzcső.
Majd esetleg megpróbálom több tejjel is hátha úgy lassul a melegedés.
Tejről meg átkanyarodva a kávéra.
Öcsém meglepett egy ilyennel. Kíváncsi vagyok mert legutóbb amit hozott Caribou (Caribou blend) az nagyon jó volt.
[ Szerkesztve ]
Koczó93
őstag
Ezt a silvia csövet amúgy be lehet hajtani a a víztartány elé is ha nem használom, vagy hosszabb mint a gyári?
Bazsee71
őstag
Nálam nem lehet behajtani.
Rush77
aktív tag
Szerintem (bár nekem még a gyári van fent) ahogy néztem hosszabb a gyárinál egy picivel (kb akkora lehet mint a gyári panarellóval együtt). Így a beforgathatóság kérdéses.
Így néz ki a gyári mellett amin nincs panarello.
Pont ezért is lehet érdekes a linkelt leírás, hogy fel/le is lehessen mozgatni. Lehet megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
mdav88
senior tag
Sok gyarkolás, jó gőzcsővég. Adott esetben a silvia karja jó megoldás.
Itt gyakorlatilag egy 1/8-3/8 adapter kell, rugó, rugóvezető meg tömítések, nem nagy vesződség. (szerintem megéri)
Wolfy999
tag
Termosztát csere helyett miért nem próbálsz meg a PID-del fűteni gőzöléshez? Azzal oda lövöd a hőmérsékletet ahova szeretnéd.
John3:16
csendes tag
A V3-as Silvia gőzcsövön már én is gondolkodtam, de végül nem vágtam bele.
A V2-es is tökéletesen szuperál, úgyhogy ez már ilyen "úri huncutság" kategória lenne számomra.
Tartsd a kiöntőt is a hűtőben, úgy nyersz még egy kis plusz időt.
Szerintem nem kell a termosztátot cserélni. Nekem az Auber PID vezérli a gőzt is és fel tudom tolni akár 160 fok fölé is. Nem tapasztaltam, hogy a magasabb gőz hőfoktól gyorsabban melegedne fel a tej, inkább csak kicsit erősebb lett a gőz.
De azzal is tudsz játszani, hogy mennyire nyitod ki a gőzcsapot.
Jó gyakorlást!
Rush77
aktív tag
@mdav88, Wolfy999, John3:16
Köszi. Gyakorlok amennyit csak tudok.
Ahhoz, hogy a pid vezérelje a gőzt ahhoz mire lenne szükségem?
Most ugye úgy néz ki, hogy átcsapom gőzölésre és pikpakk felszalad 160-170 fokra.
A kiöntő az mindig hűtőben van.
Szerintem lehet, hogy ha már úgy is ki akarom cserélni a gyári csövet, rámegyek a v3-ra.
John3:16
csendes tag
Ez nagyon érdekes téma, mert nekem is van egy ilyen sejtésem, hogy nem mindegy, hogy mennyi ideje van bekapcsolva a GC, annak ellenére, hogy a PID mért hőfoka áll mint a cövek.
Valahogy jobbakat húzok, ha csak 20-30 perce van bekapcsolva, mintha 1-2 órája.
Én is tesztelem majd a gépem és beszámolok a tapasztalatokról.
GAgyiXyXy
aktív tag
Feltekered a pid-et 160 fokra.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
GAgyiXyXy
aktív tag
Hozzáértőket kérném, nézzenek már rá erre. http://www.vatera.hu/la-pavoni-europiccola-dugattyus-karos-kavefozo-gep-2595867782.html
Érdemes lenne megvenni ennyiért? Mert akkor lecsapom.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
nagyon rosszak a képek, de eléggé lefingottnak tűnik...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
ingyenes kategóriában
- Logitech K811 bluetooth vezetéknélküli billentyűzet Mac-hez, háttérvilágitással, angol nyelvű
- Meross MSS315MA-EU intelligens aljzat energiamérő funkcióval (Matter / Homekit) 4 darab
- Asus X54SA notebook 15.6" HD Pentium 4GB RAM 240GB Kingston SSD magyar bill., DVD-olvasó
- Eladó MSI G2412 Full HD, 1ms, 170HZ, IPS
- Eladó garis LG 27GR95QE-B UltraGear QHD 0.03 ms 240 Hz