Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79001) vicces1 válasza farsang (#78999) üzenetére


vicces1
aktív tag

Javasoltam volna az új 2018-as Gaggia Classicot, de nem tartott sokáig az akció a cadynél (kb.3napig!) :(((
Ha az újra előkerülne 120-125 ezer körül, akkor + PID+ őrlővel kijöhet 180ezer körül, de azért kell még normális tamper, esetleg szűrőkosár, ha a gyári "nemelég"

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#79002) Nibiru válasza SoundON (#78996) üzenetére


Nibiru
tag

+1

A leírás alapján ez tökéletesen allkalmas kávés víz készítésére. Akinek nincs otthon RO szűrője, az ezzel a vízzel jár a legjobban.

Az, hogy ráírják, hogy nem ivóvíz, csak azért van, mert nullás víz, azaz olyan amiben semennyi ásványi anyag nincs.Normális táplálkozás mellett simán iható, (sőt) de a gyártó nem vállalja a felelősséget azért, hogy valami idiótának aki mondjuk hosszabb távon fogyózik és ezt issza mellé, emiatt összeomoljon az elektrolit háztartása.

(#79003) sz.zs. válasza gregg71 (#78995) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Lehet, hogy tökre nincs semmi baja, de én akkor sem innám meg :N

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#79004) GAgyiXyXy válasza farsang (#78999) üzenetére


GAgyiXyXy
aktív tag

Ez egy új, de kezdőknek nagyon használható szett, vagy egy picivel drágábban egy komolyabb gép, amihez veszel egy új graef cm702-es örlőt, vagy használtan egy fredet.
Ha a használt is jó, itt a fórumon többen hirdetnek gc-t, silvia-t, meg örlőt is. Azoktól sem kell félni, megbízható fórumtársaktól vannak.

[ Szerkesztve ]

"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"

(#79005) Szabász válasza farsang (#78999) üzenetére


Szabász
csendes tag

Szia!
Szerintem a lefőzőt kávé minősége 80%-ban a darálón múlik! Pl: Baratza nagyon jól működik. Nincs rög és nem marad benne semennyi .
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/0/3/5/1967-Baratza-Sette-30-AP-daralo

A gépnek pedig 58mm fejegysége legyen! Nekem nem az és nagyon megbántam!! Ezért jó választás az ajánlott Lelit glenda csak a kettő már bőven a kereten felül van! De használtan pl: Rancilio Silvia van a jófogáson 125e lehet megy 100e-is meg kell próbálni! A kettő együtt szerintem nagyon ütős lenne!
https://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Rancilio_Silvia_86857711.htm

(#79006) fragola.6035 válasza Szabász (#79005) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ezt a szemétbe való Baratza darálót ennyi pénzért inkább elkerülném.

https://caffe35.webnode.hu/

(#79007) Csápájev


Csápájev
őstag

Debreceni vagy Győri fórumost keresnék, aki segítene egy kb cigisdoboz méretű csomag feladasaban.
Privátban.

(#79008) Szabász válasza fragola.6035 (#79006) üzenetére


Szabász
csendes tag

Szia!
Mi a gond vele? És mit ajánlanál helyette ebben az árkategóriában?

(#79009) soldier2 válasza sz.zs. (#79003) üzenetére


soldier2
őstag

Mindkettőtöknek igaza van :)
1. Magyarországon bizonyos ásványi anyag tartalom alatt nem lehet ivóvíznek nevezni a vizet, elkerülendő azt, hogy valaki egészségesnek gondolja és ezt fogyasztva esetleg baja legyen (visszasózás nélkül a RO sem alkalmas tartós emberi fogyasztásra, bár mindig akad 1-2 lelkes "szakértő" aki az ellenkezőjét állítja).
2. Mivel nem "ivóvíz" így az előállításának a körülményei sem azonosak az ivóvizet palackozó üzemekkel, hiszen eleve más előírások vonatkoznak rájuk, így én sem szívesen innék ilyen vizet.

Így aztán marad a gyógyszertári, RO, vagy Norda a vízpimpelésre.

#79002 Nibiru: "Normális táplálkozás mellett simán iható, (sőt)" - a sőt-tel nem tudok egyetérteni. 1-2 pohártól nem lesz bajod, de hosszútávon már külön odafigyelést igényel. Ellenben előnye semmi.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#79010) soldier2 válasza 01andris (#78998) üzenetére


soldier2
őstag

Vigyázz ezek filteres kávét készítenek (specilaty filter kávé készítésére viszont jó eséllyel alkalmatlanok), sok kávéból kapsz teaszerű híg italt. A németek szeretik, de Magyarországon nem sikerült megvetnie a lábát ennek a fajta kávénak.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#79011) vTamas35 válasza soldier2 (#79009) üzenetére


vTamas35
csendes tag

Én is a Norda tuningra mentem rá, most 142 volt a 2l-es a Bor és Víz-nél. Még olcsóbb is mint a DM-es víz (amin amúgy az is szerepel, hogy nem orvosi felhasználásra, én sem szívesen innám). Annyira meg nem vagyok pofi, hogy a Norda ingadozásait kiérezzem...

O1G

(#79012) farsang


farsang
újonc

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ! Ez a Lelit gép + daráló eléggé tetszik. De keresek a használtak között is, biztosan kialakul valami hasznos együttes. Nem sürgetem nagyon a dolgot, úgyhogy jöhetnek még az ötletek, tanácsok!
És köszönöm az eddigieket is!

(#79013) Nibiru válasza soldier2 (#79009) üzenetére


Nibiru
tag

Én és egy barátom, családjainkat is beleértve már 10 éve RO vizet iszunk, amiben szándékosan nincs "visszasózó patron", azaz gyakorlatilag teljesen tiszta. (jelenleg 3PPM) A történet hosszú, és egy két éves intenzív olvasgatás, metaanalízis és kutatás előzte meg a részéről. Az anyag jelenleg nem nyilvános, és meggyőzni sem akarlak róla. Felőlem azt iszol, vagy nem iszol amit akarsz. :)
Rajtunk kívül legalább még egy tucat ember akad a környezetemben akik már hosszú évek, vagy évtizedek óta desztillált vizet, vagy hozzám hasonló módon RO vizet isznak mint én és köszönjük szépen, remekül vagyunk mindannyian, csakúgy mint a világ népességének elég jelentős hányada akik esővizet, gleccservizet isznak minden nap.

[ Szerkesztve ]

(#79014) soldier2 válasza Nibiru (#79013) üzenetére


soldier2
őstag

Anya kezdődik....
Azaz mégsem! Ebbe most az ünnepek miatti időhiány miatt nem mennék bele. Olvass vissza ha érdekel a dolog. Laikusok általi metaanalízisek meg nem mondanak semmit (a munkát ismerem, nincs fél éve, hogy ízekre szedtük az Index Kávéológián), infó mindenről van, megfelelő alapismeretek nélkül azt is be lehet bizonyítani az emberek jelentős részének, hogy a föld lapos. Az meg, hogy te és még egy tucat ember a környezetben elvan desztillált vízen az nem jelent semmit. Kanyaró elleni védőoltás nélkül is elvoltak ezrek, amíg be nem ütött a ménkő. Az emberi biológia az évezredek alatt nem desztvíz fogyasztására alakult ki, és az, hogy tud alkalmazkodni jónéhány ökörséghez, az nem az ökörségek létjogosultságát bizonyítja, hanem az emlős szervezet fantasztikus mivoltát.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#79015) Kávé Kálmán válasza Parci (#78951) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Hejhó!

Ha már "meg volt" , akkor ugorjátok. Óriás szóközökkel olvasom a fórumot. Viszont az feltűnő, hogy kb. 5 oldalanként ekézi valaki a Mahlkönig/Baratza Vario-t. Tényleg vér kínos, hogy egy ilyen drága őrlőből egy nem kicsi széria gyerekbetegséggel kikerülhetett (őrlemény elcsúszás őrlés alatt - grind setting slippage).

A gyógyír viszont roppant egyszerű. Túlzás nélkül állítható, hogy gyerekjáték. Még én is meg tudtam már több haveromét "javítani". Pedig nem szeretem a hangos/motoros őrlőket! Minden őrlő totttál megbízható lett utána.

Lásd alább:

https://www.home-barista.com/grinders/baratza-vario-setting-slippage-t17782.html

[ Szerkesztve ]

(#79016) omgfx


omgfx
tag

Sziasztok,

Iberital Challenge, késcsere. Van esetleg valami leírás vagy vidó rla valahol, vagy valaki tudna segíteni? Két tippre volna szükségem:
1., Hogyan szendem ki a felső őrlőkést, a fekete műanyag +állítógyűrűből"
2., Hogyan szedem le az alsó örlőkést, a fogaskerekes, tengelyről? Egyszerűen rászorítok a valahogy a fogaskerékre, és mrgpróválom lecsevarni a 10-es anyát?

Hátha van valakinek, valami bevállt trükkje, az otthoni körülmények közötti késcserére.
Köszi!

(#79017) OPiiPO válasza soldier2 (#79014) üzenetére


OPiiPO
addikt

+1

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#79018) yazoo1 válasza gregg71 (#78986) üzenetére


yazoo1
tag

Szuper!! köszi

(#79019) Nibiru válasza soldier2 (#79014) üzenetére


Nibiru
tag

Jó, hogy ezt a védőoltás témát is hozzácsaptad. Látod ezért nem írtam többet. A munkát pedig nem "szedhetted ízekre", mert az illető nem állt le vitatkozni arról amiről nyilvánvalóan több információ van a fejében mint bármelyikőnknek. És mint említettem, azt iszol, amit akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#79020) soldier2 válasza Nibiru (#79019) üzenetére


soldier2
őstag

" amiről nyilvánvalóan több információ van a fejében mint bármelyikőnknek" aranyos vagy, de erre azért ne fogadj nagyobb összegben.

U.i. Nem az illető vitatkozott, hanem egy hozzád hasonlóan lelkes desztvízfogyasztó és az ő eme tanulmányra becsült érvelése nem állt meg (már ha nem te voltál más néven). Őt akkor kevésbé zavarta, hogy a "kutatás" nem nyílvános, simán felajánlotta, hogy elküldi emailben -amire sajnos akkor nem tartottam igényt, amit azóta is bánok ahányszor a téma előkerül ;] (részemről csak feltételezés, hogy ugyanaz a "kutatómunka" mindkét esetben, mert ez a két éves komoly munka amivel embereket hülyítenek egyesek természetesen nem nyílvános.
A metaanalízis egyébként is alkalmatlan önmagában bárminek a bizonyítására, nem beszélve arról, hogy a megfelelő előkészítéssel akár azt is be lehet bizonyítani vele, hogy a föld lapos, vagy hogy a kanyaró elleni védőoltás baromság, vagy épp igyunk desztillált vizet stb

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#79021) adp válasza yazoo1 (#78979) üzenetére


adp
őstag

Alap víznek ezt szokták még ajánlani: https://www.vizbolt.hu/Desztillalt-viz-2l

(#79022) SlayerSub


SlayerSub
tag

Velük van esetleg valakinek tapasztalata?

[BLCKEST Coffee Roasters]

(#79023) Nibiru válasza soldier2 (#79020) üzenetére


Nibiru
tag

Akkor ezek szerint nem csak egyszer került elő a téma. Én csak egy anyagról tudok, ami nem titkos, de nem is nyilvános. Egyrészt a szerzői jogok semmibevételéből élő honlapok miatt nem lett publikálva, másrészt azért, mert ahhoz, hogy értelme legyen közzé tenni, elmondása szerint részletesebben fel kellett volna dolgoznia mielőtt lektort keres hozzá, de ez végül idő híján nem történt meg.

(#79024) Paulie86 válasza omgfx (#79016) üzenetére


Paulie86
tag

Szia,

Eddig még nem kaptál választ... írtam privátot.

[ Szerkesztve ]

(#79025) Bazsee71 válasza Nibiru (#79019) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ne kezdd légy szíves. A védőoltás sajnos kiváló példa, gyorsan terjed a hülyeség.
Nekem is van a fiókban pár tanulmányom, ami nincs eléggé kidolgozva, így nem publikálom, de bármit megcáfolok vagy alátámasztok vele.

[ Szerkesztve ]

(#79026) vTamas35


vTamas35
csendes tag

Megjött nekem is az új PY Etióp Guji. Alapból az Etióp kávék a kedvenceim, de most ez ízlik a legjobban a kínálatból. Felmentem vele 93 fokig, kicsit lassú (35s + 9s előáztatás) lefolyással, 17g / 38g, Norda tuning vízzel, baromi jó lett. Még tesztelgetem más paraméterekkel, de eddig nagyon bejövős.

O1G

(#79027) bl4ze válasza SlayerSub (#79022) üzenetére


bl4ze
veterán

Én még nem is hallottam róluk CasMo-tól pár percre vannak ahogy nézem.
Weboldal, csomagolás design-os, kérdés a termék milyen. Van 80-20 keverék is,plusz sokféle arabica.
500 gramm-os kávék jellemzően 5.500 Ft. (koffeinmentes is : Brazil) Hmm. Valaki próbálta már???

.:. bl4ze .:.

(#79028) Nibiru válasza Bazsee71 (#79025) üzenetére


Nibiru
tag

Igen. Kiváló példa arra, hogy míg az oltáskritikusok (nem oltásellenesek) nyilvános statisztikai adatokkal, tudományos tényekkel bizonyítják az állításaikat - sok közülük orvos - és próbálják az egészségügyet a természetes immunizálás felé terelni, addig a másik oldal csak a saját, lejárt, feltételezéseken alapuló szövegét szajkózza, meg tényleg hülyeségeket (nyájimmunitás) beszél.

Nem megyek bele jobban, nem is én hoztam föl, csak kiszúrtam. Mert a két téma nagyon hasonílt abban, hogy a józan belátásról, tényekről szól és merev, bizonyítatlan, mert bizonyíthatatlan álláspontokról a másik oldalon. És vannak a témát nem, vagy csak felszínesen ismerő, de a mainstreamet görcsösen védő emberek akik készséggel mondják fel az aktuális leckét bárkinek aki gondolkodni merészel.

Ha valakinek megnyugtató és jó érzés a mainstream hülyeségek posványában élni, az igya csak az ásványvizet, mert az milyen jó neki és oltassa csak be magát minden ellen. Ne egyen zsírt, mert az hizlal, a szénhidrátban dús táplálkozás csak az igazi. Ha pedig ég a gyomra, majd felírunk arra is valamit.
A koleszterint kerülje, mert az gondot okoz, és szedje a sztatinokat az orvos utasítására, mert különben baj lesz. A D vitamin pedig mérgező 400IU felett, a C vitamin meg vesekövet okoz. Jaaa, hogy utóbbi kettőről már a mainstreamben is mást mondanak? Érdekes...

[ Szerkesztve ]

(#79029) SlayerSub válasza bl4ze (#79027) üzenetére


SlayerSub
tag

Cégem ahol dolgozok ott van a közelben, és kedvezményt kapunk tőlük, és el is hozzák ingyen. Praktikus lenne, ezért érdekel.

(#79030) mdav88 válasza SlayerSub (#79029) üzenetére


mdav88
senior tag

Az elso tetel amit megneztem igy kezdodott: vanilia aroma izesitessel. Nyamm, bizti fincsi.

(#79031) Csápájev válasza Nibiru (#79028) üzenetére


Csápájev
őstag

Oltás kritikusoknak szoktam ajánlani egy indiai utazást.
Tele az ország mindenféle, nálunk 100 éve elfeledett betegséggel.
Hastifusz, hepatitis A, hepatitis B, kolera, lepra stb.
Pár desztillált víz hívőt is ismerek, általában rá kell írni az üvegre, hogy szeretet, áldás és attól még egészségesebb lesz a benne lévő táltos víz.

(#79032) Koczó93


Koczó93
őstag

Ha valaki e61 db-t keres nézzen szét a neten, láttam egy izzo alex duettot.

(#79033) bl4ze válasza SlayerSub (#79029) üzenetére


bl4ze
veterán

Akkor ebben az ügyben értekezzünk, és is közel dolgozok hozzájuk, és lehet 1-2 féle kávét megkóstolnék, főleg ha még kedvezmény is van. :R

.:. bl4ze .:.

(#79034) gregg71


gregg71
csendes tag

Adjatok tanácsot, kérlek!

CasMo Butucha is van itthon. Az EE-ben ittam doppiót belőle, ízlett, vettem. Azt megosztotta a barista srác, hogy náluk 93 C-ra volt beállítva a gép. Nálam GC, PID, magas hő (direkt nem írok számot, nálam ez nagyon viszonyszám lenne csak). Az előző kávém beállításának megfelelően őröltem, ami alig indult meg, és a teljes csapolás is volt vagy 50 mp. Ja, "előáztattam" néhány másodpercig, és LM szimplát használtam 10 g kávéval.

Kevés ital jött le, de baromi jó sikerült. A fekete teát egyértelműen éreztem, meg még valamiket. Egyszóval elégedett voltam.

Azóta, hogy elállítottam az őrleményt, hogy normális mennyiség jöjjön le, épeszű idő alatt a közelében nincsenek az ízek. Most komolyan fullasszam be a gépet, hogy ok legyen, vagy merre tapogatózzak szerintetek? Esetleg másnak van tapasztalata az említett kávéval?

(#79035) Nibiru válasza Csápájev (#79031) üzenetére


Nibiru
tag

Nem azért tűntek el nálunk a betegségek mert oltani kezdtek, lásd a lejjebb belinkelt statisztikát. És nem azt mondják az oltáskritikusok, hogy nincs szükség egyes esetekben immunizálásra, csak az nem mindegy, hogy hogyan! Ha valaki pedig azt mondja, hogy ha utazol, ne oltasd be magad, az nyilvánvalóan hülye.

Vízes témában mindenféle olyasmit is összehordanak egyesek mint amit írtál, az Internet nagy tárháza ennek, meg az ezzel kapcsolatos különböző kütyüknek amivel becsapják az embereket, de ezzel nincs mit kezdeni.
A barátom munkája egyébként ezeket is érinti - nem pozitívan. A konkrét anyag elég szerteágazó, de egyetlen egyébként már említett alapvető dolgot írnék még egyszer kicsit másképp: ha ásványi anyagoktól mentes víz ivóvízként való fogyasztása megfelel (és itt most nem arról beszélünk, hogy mi egészséges és mi nem) a világon több milliárd ember számára, akkor nálunk (és csak nálunk) miért az a hivatalos álláspont, hogy 50 mg/l TDS alatt nem minősül a víz ivóvíznek?

Valaki említette az előbb, hogy az ásványmentes víz fogyaszthatósága csak azt bizonyítja, hogy az emlősök szervezete milyen jól alkalmazkodik. Minden adat azt mutatja, hogy pont fordítva van. Pont a kemény víz fogyasztása bizonyítja az alkalmazkodási képességet.

Tudományosan soha nem bizonyított orvostudományi abszurdumok, mondhatni teljesen hasratütéses elméletek keringenek arról, hogy a tiszta víz kilúgozza az emberből az ásványi anyagokat meg ilyenek. A probléma az, hogy ha megkérdezik őket, néha orvosok is ezt mondják, legalábbis azok akik nem mernek eltérni a szakkollégiumi állásfoglalásoktól, melyek között sajnos elég gyakori az ilyesmi.

(#79036) Csápájev válasza Nibiru (#79035) üzenetére


Csápájev
őstag

Hogyne persze.
Orvosi egyetemeken általában tudományosan nem alátámasztott dolgokat szoktak tanítani.
A valódi tudás mindig föld alatti csoportok kezében van, akik nem hozhatják nyilvánosságra.
Az orvosok pedig rettegnek, mert ha elmondják egy betegnek, hogy szerintük a desztilalt víz iható, akkor elviszi őket az illuminatus.

[ Szerkesztve ]

(#79037) paljoc válasza Csápájev (#79036) üzenetére


paljoc
tag

Az emberiség történetében valóban elképesztő jelentősége van, hogy desztillált nullás, alacsony vagy esetleg magasabb /normál/ ásványianyag tartalmú vizet iszunk.....különösen az utóbbi néhány évben, különböző fórumokon. Az azt megelőző "viszonylag rövidebb" időszakban ugyanennek marginális jelentősége volt. :Y :DD

(#79038) soldier2 válasza Nibiru (#79028) üzenetére


soldier2
őstag

Valóban nem te hoztad fel, de mivel a téma rendszeresen előkerül, előbb utóbb kiderül, hogy aki az egyikben hisz, az a másikban is (úgy tűnik most sincs másképp).
"Nebáncsvirág egyesület" most komolyan. Mi lesz a következő "Nők lapja caffé"? A linkelt oldal tökéletes bizonyíték arra, hogy a metaanalízis rossz kezekben inkább kártékony mint hasznos. Hiszen te választod meg az adatokat amiből dolgozol, ami meg esetleg ellentmond a bizonyítandónak azt simán kihagyod (nem te, hanem akik a hasonló diagrammokat összeállítják). Nem mondta senki, hogy kizárólag az oltások érvényesek a betegségek visszaszorulásáért, hiszen fajlagosan a legtöbb életet a tiszta ivóvíz, csatornázás, köztisztaság stb javításával lehet elérni, utána az alapellátás (háziorvos, gyerekorvos stb) és így tovább. Ha ebből indulunk ki, az intenzív osztályokat be kéne zárni, hiszen rohadt sok pénzből mentenek meg nagyon kevés embert. Valóban olyan betegségek is megszűntek a köztisztaság és hasonló dolgok miatt amik ellen nincs oltás (ezeket jellemzően baktériumok okozták, amik köztes gazda -pl patkány, tetvek - hiányában nem jutnak el az emberig). De ez tényleg nem ennek a fórumnak a témájába vág. Röviden még csak annyit, hogy "zuhanó repülőn nincs ateista", és azok az anyák akik nem oltatták be azóta már néhai gyereküket kanyaró ellen, megszűntek oltáskritikusok lenni. Nem véletlen, hogy míg keleti és északi szomszédainknál volt kanyaró, itthon nem volt járvány (kevesen tudják, hogy a hazzai lakosság átoltottsága nem csak európában, de a világon is az élvonalba tartozik). Ezt persze nem hozta le a Nebáncsvirág.

Csapajev: :C

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#79039) Bazsee71 válasza Nibiru (#79035) üzenetére


Bazsee71
őstag

Őszintén kívánom, hogy ne a kegyetlen valóság hozzá meg a felvilágosodást, és ne a saját bőrödön tapasztald meg az általad felvázoltak "áldásos" következményeit. Sajnos aki ebben dolgozik, nap mint nap szembesül az emberi butaság áldozataival, oltás esetén ez pedig pont egy kiszolgáltatott csoport, a gyerekek. Az orvosokat ekézni pedig nagy badarság, bárki végig csinálhatja a képzést, és láthatja, hogy se gyógyszercégek, se konteók, csak elszánt emberek, akik magukat áldozzák fel a többiekért. Nagyon messze visz ez a téma, nem itt a helye, így részemről lezárva.

[ Szerkesztve ]

(#79040) soldier2


soldier2
őstag

Mikor a munkahelyen az egyik gyakornok srác mondta, hogy hoz kávét nem gondoltam volna, hogy kellemes meglepetés lesz (azért voltak előjelek, aki pides GC-al készít otthon kávét remélhetőleg nem a Frei-re bukik), főleg hogy azelőtt még sosem hallottam a Roastopus pörkölőről. Bár a benti géppark nem kifelyezetten "újhullámbarát", haza meg mégsem volt pofám hozni a közös kávét (a beállítások miatt kellett volna 75-100g legalább) kifejezetten jókat sikerült húzni belőle. Jövőre tuti rendelek itthonra is pár zacskóval. Sok sikert a csapatnak, ha esetleg olvassák a fórumot.
U.I. a logó egész ütős lett :C

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#79041) Csápájev válasza soldier2 (#79040) üzenetére


Csápájev
őstag

:DDD olvassák
Logó krvajó, csak nem csinálnak cilinderes polipos csészét,pedig rögtön rendeltem volna :((

[ Szerkesztve ]

(#79042) cotagg válasza soldier2 (#79040) üzenetére


cotagg
tag

Hogy lehet a Roastopus oldalról rendelni? Regisztráltam, de 10 perc őrült klikkelgetés után sem jöttem rá.

(#79043) Deer76


Deer76
aktív tag

Ma kipróbáltam a PY féle Locavora blendet Brikkában és ízlett. Van egy kellemes mellékíze, amit nem tudtam még azonosítani, maga a kávé elég olaszos.

A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

(#79044) #32577792


#32577792
törölt tag

Megvettünk karácsonyra a gépet. Egy Jura Impressa C5 lett. Használt, felújított, 6 hó garival.
Egyenlőre még ismerkedés megy.

(#79045) sz.zs. válasza soldier2 (#79040) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Akkor most már szerintem elárulhatom, hogy ez is Roastopus kávé volt, mégpedig Adado Shara :)

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#79046) soldier2 válasza Deer76 (#79043) üzenetére


soldier2
őstag

Passz. Ajándék volt. Karácsonyra van kávé, majd jövőre próbálkozom vele. A polipos csésze meg az egyik legjobban tetsző lenne (a Paljoc féle csésze mellett).

Szzs: hopsz Nem tudtam, hogy (még) titkos a projekt. A honlap élesítésével azt hittem már elindult.

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#79047) convar


convar
csendes tag

Na az Aeropress már meg is érkezett, és meg is volt vele az első adag. Azt hiszem imádni fogom :)

A Brikkát is megrendeltem már, méghozzá konkrétan végül ezt: https://www.aqua.hu/bialetti-brikka-r-4-szemelyes-kavefozo-6784-674446.html

Ettől viszont félek egy kicsit, mit kicsit, meg mit félek, egyenesen rettegek, mert közben a kávékorzó fórumában találtam egy ilyen hszt, válaszként egy panaszos bejegyzésre, idézem:

"Tipushibáról van szó. A gyártást áthelyezték az olaszoktól a románokhoz, azóta rengeteg a selejt. A gyártót mindez nem igazán érdekli, ezért itthon van olyan neves cég, ami felhagyott a forgalmazásával. Az arány simán lehetett 10-ből 8 hibás,..." ([innen])

Tényleg ennyire rossz lenne a helyzet? :(

[ Szerkesztve ]

Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

(#79048) mdav88 válasza soldier2 (#79046) üzenetére


mdav88
senior tag

Kaposvár? Balázs... Bazsee? :)

Kíváncsi vagyok rá, bár a weboldal nem tűnik úgy hogy rendeltetésszerűen működik, attól még igényes vonalnak tűnik.

(#79049) sz.zs. válasza convar (#79047) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Én is román gyártású 4 személyes Brikkát (is) használok és semmi baja nincs.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#79050) bl4ze válasza Deer76 (#79043) üzenetére


bl4ze
veterán

Mert az olyan. (Olaszos) :)

Én holnap kezdek neki egy Mokambo Talento-nak, szerintem 8-10 éve nem ittam. Nagyon kiváncsi leszek rá :)

[ Szerkesztve ]

.:. bl4ze .:.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.