Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [lezso6:] Miért veszünk SUV-okat?
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Adrian Mole:] Friss konfig, Win 11, gyere rám
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [GoodSpeed:] SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
weinmaker
őstag
Az El Salvador Mercedes-re ugorj rá gyorsan, nekem az nagyon bejött! Ne hagyd megöregedni.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
(#86002) mézespálinka válasza grizlisandor (#85999) üzenetére
mézespálinka
senior tag
Igen igen, ezt olvastam, várok hogy újra kapható legyen
konzumpro
senior tag
Ja hogy 9 baros, akkor ebben van ulka pumpa. Majdnem Gastroback. Akár még jó is lehet. Mint egy Delonghi.
Csabio
újonc
verti1
tag
weinmaker
őstag
Én is ezt használom évek óta.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
SoundON
tag
Persze ez is egy infó, és jó hír hogy nálad működik, de közben meg mégsem infó, legalább is nekem, mert tudni kellene hozzá hogy nálad milyen a csapvíz ami belemegy a patronba. Hány TDS és pH ami a csapból jön. Ha GH és KH is van hozzá az még jobb... Ha a patronból kijövőre is meg tudnád osztani mindezeket az lenne a legjobb
Közben látom Weinmaker topiktárs is írt, tehát tőle is kérdezem ezt.
[ Szerkesztve ]
verti1
tag
Ez egy kedves barátom gépe. Egy teljes patront elhasznált és egy felet. Nem is tudom megmérni eszközök hiányában, de nem is akarok ennyire bele merülni. A víz egyébként Bp 18 kerület. Ez persze akármi is lehet, valamint a patron is változik az élettartama alatt. Azért az nagyon jól látszik, hogy vízkő és egyéb kémiai elváltozás is nulla, pedig itt a nikkel rétegen se kellett átrágnia magát, hogy elkezdjen csámcsogni a réz bojleren.
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Erre a topikra most találtam rá mondjuk mi a családdal kb: 2 éve iszunk otthon szemes kávéból kávét.
Az lenne a kérdésem, hogy amit az Euro Family üzletből vettünk kávét, az jó minőségűnek számít az árához képest?
Cafe Con Affetto, 2500 Ft volt, nyilván nem azt várom el, hogy összehasonlítom egy csúcs minőségű szemes kávéhoz, szimplán ismeri e valaki és milyen minőségnek számít?
[link]
[link]
Nekünk az Omnia krémes kávéja jött be [link] , egyébként az Omnia vagy a Segafredo a jobb minőségű?
mdav88
senior tag
Jó hír, nekem is patronos megoldás adja az ivó és a kávévizet itthon
fragola.6035
aktív tag
Akkor ezek szerint a patronos víz jelentősen eltér a kancsós víztől, vagy szar minőségű a Lelit fej és bojler anyaga.
https://caffe35.webnode.hu/
soldier2
őstag
A bolti kávék szinte mindig túl régiek ahoz, hogy jók legyenek. Bár 2 év a szavatossági idő, még egy sötétebb pörkölés (a boltiak gyakorlatilag mind ilyenek) is veszít a minőségéből 6 hónap alatt. Az Omnia silk attól silk, hogy sok crema (hab) képződik rajta espressoként elkészítve, ezért sok (egyesek szerint csak) robusztát (kávéfajta) tartalmaz, aminek elég rossz az íze, de ha bejön akkor nincs semmi baj, beteg nem leszel tőle. A fórum inkább a frissen pörkölt kávék fogyasztásáról szól, amik nem ritkán kézműves műhelyekben készülnek, cukor és tej nélkül is fogyaszthatóak stb. Nézz szét a pallyotzcoffee honlapján, a Getup, Locavore megérhet egy próbát automatába is.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
weinmaker
őstag
Megmérni nem tudom, de szolnoki vagyok. Lehet van a neten infó róla, hogy itt milyen a víz. Illetve én nem szedtem szét a kazánt, hogy milyen, csak jeleztem, hogy én is a bestmaxot használom évek óta.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
zoltannagy
aktív tag
Rendben, köszönöm!
vicces1
aktív tag
Aki próbálta, használta már attól kérdezném, hogy milyen (mennyi) pluszt ad a Brikkához az IMS felső szűrő "tuning"?
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Eleinte azt mondtam hogy nem sokat számít, de miután megtaláltam a helyes örlési finomságot (sokkal finomabbra kell hozzá őrölni mint a gyári szűrőjéhez) , azt mondom szerintem megéri . Szívesen kölcsönadom egy próbára ha jársz felém valamikor, kettő és négy személyes brikkához is van.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
konzumpro
senior tag
Nekem túlkivonatolt volt súlyszeleppel IMS felsőszűrővel, Mokkával jó lehet, ahol eleve nincs súlyszelep, előmelegített vízzel. Vagyis hát Brikkával is jó előmelegített vízzel és megemelt súlyszeleppel.
vicces1
aktív tag
Nagyon köszönöm, ha Te azt mondod megéri, akkor megveszem.
Ettől függetlenül majd szerintem járok feléd.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Szabász
csendes tag
Szia!
Tudnál képet feltölteni, hogyan néz ki bekötve a BWT BESTMAX ! Gondolom külön csaptelepre van kötve, mint az ozmózis víztisztítók? Vagy háromutas csaptelepet használsz?
vicces1
aktív tag
Aha, kösz neked is.
Gyakorlatilag már 2 hónapja úgy használom, hogy a gumit kivettem a súlyszelep alól, mikor a nyaralásnál elfogyott az előre őrölt és egy horvát marketben ráfanyalodtam egy Lavazza DEK téglára, ami egész elfogadható eredményt adott, (azzal együtt, hogy kissé cigarettacsikk íze volt
Aztán nem is tettem vissza, a gumit, marad a hideg víz és magas fokozat a főzőlapon szisztéma.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
verti1
tag
Jobb eredményt lehet elérni vele. Finomabb őrleményt igényel ahogy sz.zs. is írta, de azzal együtt érzékenyebb is a beállításra és az előkészítésre. Ha túl finom az őrlemény vagy nem jó az eloszlatás akkor egyből büntet. Szerencsés esetben csak kicsit reped a pogi, rosszabb esetben keresztben az egész és ihatatlan a végeredmény.
konzumpro
senior tag
Úgy nekem biztos hogy mindig megég, jó ez a cigarettacsikk hasonlat. Ha nincs szelep, előmelegítem a vizet és úgy verhetetlen, lattéhoz is, ahol rögtön megérezni ha mokkásra sikerül a produkció (palacsinta íz). A Brikkának jók a kosár-víztartály arányai, jó hogy alumínium, de szerintem ugyanilyen jó lenne egy Mokka 3 is, amihez gyártják az IMS tuningot.
Bár most egy egyszerű fémtölcsérrel megint sikerült elgondolkodtatót csepegtetni, nagyon tiszta, áttetszően sötét, benne minden zamat és olaj, olyan amin át kell süssön a lemenő Nap fénye.
[ Szerkesztve ]
Sic.Transit
csendes tag
Megtörtént, köszi az ajánlást!
norkov84
tag
Én a kancsós BWT-t használom Silviaba bő 1.5 éve. Kazánt nem szedtem szét, de pl a felsőszűrőt levéve nem látszik semmi vízkő vagy csúnyaság.
Bp XIII. ker csapvízzel.
grizlisandor
addikt
Jó, akkor legyen kezdem azzal.
(#86002) mézespálinka:
41 mm tampert nézhetsz máshonnan is.
(#86004) Csabio:
Jól néz ki.
Milyen géped van?
yazoo1
tag
Mekkora a különbség a kinu m47 és hario mini slim pro között presszóra?
Árban hatalmas a különbség...
Van valakinek tapasztalata?
soldier2
őstag
Minőségben még nagyobb. Az egyik alkalmatlan a másik kiváló. A Hario lötyögős tengelyével konzisztenciáról a szemcseméretben nem is beszélhetünk, ráadásul a hatszögű tengelyvég is hajlamos elnyíródásra ha rendszeresen használod. A Kinu kiváló eredményt ad, és örök élet.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Z0mbi
senior tag
[link] megy a tampereles vkinek NSFW!
Rush77
aktív tag
mester6
tag
Infók a kávétermesztésről:[link]
[ Szerkesztve ]
Bazsee71
őstag
Évről évre jönnek ezek a hírek, csak azt nem szokták leírni, hogy ez a tendencia a tőzsdére vonatkozik, és hogy kik vásárolnak ott kávét...
Flashback
addikt
Kezdőként kérdezném hogy ezt hogy? Mindenhol erről a 30mp-os perc 9 bar és 1:2-es brew ratioról olvasok. Mikor állítod le? Hogy látod hogy jó?
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Csabio
újonc
Köszi. Sage bes920 (Régi Catler 9010)
Én is általában 5-7 bar között csapolok, a klasszikot viszem csak 7 bar fölé.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Rush77
aktív tag
Ezek nincsenek kőbe vésve.
Az 1:2 arányt sem mindig tartom. Van, hogy rövidebb pl 1:1,5 még hasonlók.
Ezt ki kell kísérletezni, hogy az adott kávé hogy ízlik a legjobban.
@sz.zs
Én most kezdtem el játszani ezzel miután fragolanal volt a gép és kapott egy kis tuningot még
[ Szerkesztve ]
vicces1
aktív tag
Köszi a tanácsotokat (vertinek is)
Megnézem melegített vízzel is.
Az előkészítésre, pontos mennyiségekre figyelek most is.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Igen, ez az ökölszabály, de ettől el lehet , világos pörkölésnél ajánlott is eltérni, megnyújtva az időt. Ehhez kell egy pumpaszabályzó manométerrel.
Video: [link]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
verti1
tag
Flashback
addikt
Szokásos 30mp alatt folyt le, vagy manual módban használod?
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Csabio
újonc
42s összesen, amiből a lefolyás 30s. Manualban ment , még ismerkedek az őrlővel (F4E), no meg a kávéval is...
A lefolyást a "gombnyomástól gombnyomásig" mérjük, tehát 42 az a 30, csak 12 mp után indult meg, ha jól értem?!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Csabio
újonc
Igen, jól érted. Én szó szerint veszem a lefolyást 🙂
Valahol talán olvastam olyat, hogy a lefolyást a kávé megjelenésétől kell mérni. Rossz helyen olvastam? 😃
jana86
csendes tag
Én az első cseppek lecseppenésétől számítom, addig előáztatás. (Scott Rao könyvében is ez áll, akár ott is láthattad.) De tökmindegy, ki hogyan méri, csak egyértelmű legyen a kommunikáció. Én pl. magamnak úgy jegyzem fel (ha feljegyzem), hogy 20 + 43s. Abból tudom, hogy 20s előáztatás és 43s lefolyás utána. A profilozós "recepteknél" ennél is részletesebben írják le.
Hát most megkövetlek, mert én is ezt olvasom mindenhol , ezek szerint eddig rosszul tudtam?! Ha jól rémlik itt olvastam valahol.
Szerk.: meg is van [link]
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
grizlisandor
addikt
Sanyi - El Salvador Mercedes 0:2
8-as őrlőálláson, amin a PJ kávékat őröltem, csak megy át rajta a víz.
Délben visszavágó.
bl4ze
veterán
Ez rendkívül fura: gomb nyomásától számoltuk mi is mindig, 10+ éve
Ez volt akkor az irányadó, nem pedig az első cseppektől. Addig már ki tudja mennyi idő óta megy a pumpa , stb....
.:. bl4ze .:.
verti1
tag
Szerintem alap esetben a “gyári” gépeknél ahol a gombnyomással egyből felépül a 9 bar, ott az elejétől kell számolni. Ahol lehetőség van minden féle előáztatásra, illetve hosszú az előáztatás, ott az első cseppek, az előáztatás végétől kell számolni.
qvik27
tag
Ahojtye!
Megígértem magamnak, hogy ha találok valami nagyon jót a kalandozásaim során, megosztom.
Szóval kóstoltam Bagira kávét a "Cirkuszban", aztán úgy lett, hogy azóta is kóstolgatom őket, már kb. a 25. zacsinál járok. Érzésem szerint kicsit visszafogottabban újhullámos, mint a CM. A Costa ricait kivéve minden kávéjukat kivéve mindegyiket kóstoltam, és mindegyikből vettem újra is.
Jó szívvel ajánlom.
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
Ugye?! Akkor nem én emlékeztem rosszul...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.