Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109001) Bazsee71 válasza sailon (#109000) üzenetére


Bazsee71
őstag

Az újak már ezzel jönnek.

Piazza: Nem Red Speed, ami most nálam van, de EVO kés, itt 1.6-1.7 körül mozognak a presszók.

[ Szerkesztve ]

(#109002) lszlfrng válasza konzumpro (#108991) üzenetére


lszlfrng
csendes tag

:DD Anno néztem startup korukban.

Ok ezt is felírom, mert megfelel a paramétereknek. Igaz, hogy nem 350e hanem 1M + 350e az alapgép, de mégis miért élünk ha álmodni se lehet.

Ha vennél ilyet kérlek, szólj hogy megnézhessem, persze csak távolról. Én amúgy is csak pénzért mutogatnám.

(#109003) paljoc válasza looser (#108998) üzenetére


paljoc
tag

🤣🤣🤣 /amúgy azóta sincs semmi baja, sőt, az is bejött ami miatt anno megvettem, hogy ez annyira olcsó, hogy nem lesz nagy értékvesztése. Közel a 2016-os újkori árában látok hasonlókat most a hahu-n, más kérdés h el tudják-e adni. Az mindenesetre bejött, hogy 5 év alatt minimálisat esett az ára, az üzemeltetése/szerviz meg egy vicc. Májerkodásra cserébe alkalmatlan, de a-ból b-be bármilyen útviszonyok közt elvisz….csakúgy mint a prius, csak annak mindene leér meg leszakad, mindenhol is. 🙈😎😆/

(#109004) PeterAgos válasza kozsy18 (#108988) üzenetére


PeterAgos
csendes tag

Én még az első húsz főzésen belül vagyok, nincs sok tapasztalatom, egyebekben ma cseréltem az alsó tömítőgyűrűt, egy kicsit sérült volt az eredeti (nyilván egyszer-kétszer leugrott és nem vettem észre), most, csere után szuper kávéval jutalmazott, innentől fogom az igazi tapasztalatokat gyűjteni. Egyébként 9B-ék azt javasolják, hogy havonta citromsavazd (120g vízhez 2g citromsó) - talán ez is okozhatja. Én nagyon lágy vízzel használom (tudod, a tiltott zóna :) ).

[ Szerkesztve ]

(#109005) brumi1024 válasza Toobee (#108972) üzenetére


brumi1024
veterán

Pötyivel meg cukorral, igen. ;] Szerencsére általában értékelik a jó kávét, aki nem azt nem hívjuk nem szokott kérni.

(#109006) PeterAgos válasza Toobee (#108974) üzenetére


PeterAgos
csendes tag

Köszönöm a segítséget, miután a 9B-t apró darabokra szedtem (nem haszontalan tudást szerezve ezáltal), vettem észre, hogy az alsó tömítő gyűrű megnyomódott (vélhetően néhányszor nem voltam elég figyelmes). Időközben megérkezett a tölcsérem és az 53mm-es egyengető is (...még az új ÁFA-korszak beállta előtt), gyűrű-csere után egy bombasztikus kávéval jutalmazott :) :) :) !
A járulékos haszon az volt, hogy a tartalék tömítőgyűrűt keresve rátaláltam egy rakás általam már nem használt, más számára esetleg használható holmira (tamperek, egyengető, stb.), ezeket hamarosan felteszem az apróra...

(#109007) bencefica13 válasza lszlfrng (#108990) üzenetére


bencefica13
csendes tag

Szia!

Végül tovább kutattam és egy Sage Dual Boiler (920) mellett döntöttem, mellé pedig egy Fiorenzato AllGround daráló, ami remélhetőleg a héten, vagy jövőhéten érkezik.
A géppel tökéletesen meg vagyok elégedve eddig, még nem csináltam meg a korábban belinkelt Slayer mod-ot, amivel lehet állítani a flow-t, viszont a pre-infusion állításokkal is már elég sok mindent lehet csinálni.
Amit olvastam, hogy még a többi gépnél is fontosabb, hogy lágy vízzel legyen használva, mert a legtöbb Sage akkor hal be, hogyha vízkőmentesítést kell csinálni rajta.
Nem is érzem, hogy ennél nekem kéne valamikor több egy gépben, esetleg majd akkor, ha lesz pénzem egy Decent-re és az asszony elhiszi, hogy az nem is olyan drága :D

(#109008) WarLock07222 válasza paljoc (#109003) üzenetére


WarLock07222
tag

Szerencsére francia autót megvásárolni, fenntartani és továbbadni is viszonylag "olcsó" mulatság, bár itthon fáznak az emberek azért tőle picit. Érdekes, hogy Dacia névbe csomagolva jobban tartja az árát a haszánlt piacon ugyanaz a termék, de hát mindig vannak ilyen kis nyalánkságok a piacon :) Annyi, hogy ha valami elektronikai gebasz van, akkor kell mélyre nyúlni, bár ott is inkább az autóba, mint az pénztárcába, de mondjuk ez az összes viszonylag modern autóra igaz.

Egyébként asszem viszonylag jó analógia még mindig az autóiparhoz hasonlítgatni ezt a piacot, mert a gépek között viszonylag nagy az átfedés az alap alkatrészek között, de márkánként (konszernenként? ECM, Profitec etc...) van egy-egy innovatív megvalósítás vagy design, ami mentén az ember választ valamit a kínálatból.

[ Szerkesztve ]

(#109009) kozsy18 válasza PeterAgos (#109006) üzenetére


kozsy18
tag

Tolcserrol es egyengetorol osztanal meg kerlek linket es tapasztalatot (ha mar lesz :)))?

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#109010) Toobee válasza brumi1024 (#109005) üzenetére


Toobee
veterán

Krémfehéret ne hagyd ki.

https://barbieripnk.hu/

(#109011) Toobee válasza PeterAgos (#109006) üzenetére


Toobee
veterán

Igen, sejtettem, hogy az alsóval lesz gond, ugyanezek voltak a tünetek nálam is. Érdemes venni pár darabot szerintem, ezeket csapágyboltban/tömítéstechnikai szaküzletben biztosan tudnak adni, ha viszed a mintadarabokat.

https://barbieripnk.hu/

(#109012) Toobee válasza kozsy18 (#109009) üzenetére


Toobee
veterán

Én ezt várom, lehet már beszopom a júli 1-et. Viszont a 2 karbon nyergem megjött 2 hét alatt.

https://barbieripnk.hu/

(#109013) looser válasza Toobee (#109012) üzenetére


looser
addikt

Pont ugyanezt néztem pár napja és elég jópofa, hogy a kínaiak mindenféle paramétert beleírnak a címsorba (arról nem is szólva, hogy a legolcsóbb cucc árát listázza kereséskor, szóval hogy ha te pl. tamperre keresel és opcionálisan ilyen karika is van a választékban, akkor a 15+$-os tamper képe alatt az adott termékcsoport legalacsonyabb ára jelenik meg) de engem pont ez zavart, hogy a megnevezésben "stainless steel" van, míg a jellemzőknél "aluminium". Van nekik acél is egyébként valamivel drágábban.

(#109003) paljoc: szívemből örülök, hogy nincs baja :-) Első bécsi utam Daciaval volt 1991-ben, utasként és gyűlöltem, alig fértem el a 187 centimmel hátul...

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#109014) bencefica13 válasza bencefica13 (#109007) üzenetére


bencefica13
csendes tag

Plusz info, ha esetleg van valakinek ismerőse északi szomszédoknál, a Mall.sk-n 869 euroért meg lehet kapni a fekete változatát a Sage Dual Boiler-nek, ami olyan jó 80k-val olcsóbb, mint itthon, ha jól nézem.

Illetve, nem tud valaki véletlen hol lehetne kapni Clever Dripper-t, vagy Hario switch-et? Nem igazán találtam készleten sehol, igazából használt is tökéletes lenne, kiváncsi lennék erre a hybrid immersion vonalra.

(#109015) konzumpro válasza lszlfrng (#109002) üzenetére


konzumpro
senior tag

Egyelőre a dual bojleres Catlerrel meg vagyok elégedve 145e-ért, forróvízcsappal a lefolyás nyomása is változtatható a főzővíz eldobása árán, vannak ismert hibái, de 15 éve írnak róla tapasztalatokat az ausztrálok, ami nagyon hasznos volt.
Hangos, ronda, nagykonyhai rozsdamentes gép kinézete van, gyerekjáték minőségű műanyag fedél van a vízbeöntő felett, nincs benne OPV és a tálca alá folyik a maradék víz, de ezt már Sunbeam szerviz bulletin alapján javítottam. Kellett hozzá egy négyszínű toll...
Belül réz csapok, csövek, a termoblokk rá van épülve a fejre, tartja az 55 fokos alap hőmérsékletet ha be van kapcsolva, állíthatóak a hőfokok és gőz-víz arány, mechanikailag masszív, jó vele dolgozni. Csak túlhúzni nem szabad a kart, de az minden ilyen rendszerű Graef/Sunbeam gépnél alap. A Graef Baronessával megegyező a váza meg a bele, csak egyszerűbb a vezérlése.
Egy csak a baj, nem bírunk meginni ennyi kávét, nincs kihasználva, többre hivatott, talán egy kis kantinban jobb helye volna.

(#109016) lszlfrng válasza konzumpro (#109015) üzenetére


lszlfrng
csendes tag

Ezt nem találtam meg "Sunbeam szerviz bulletin alapján javítottam. Kellett hozzá egy négyszínű toll..." megmutatod a linket?
Jó trükk a forrásvizes csappal szabályozni a nyomást. Megpróbáltam a trükköt a barista expressel és azonnal leállt csapolás közben :N Kell hozzá a dupla bojler.
Megnéztem a Graef bárónőt és (szerintem) nagyon szép darab.
Én is csak 3-5 kávét innék egy nap, de akkor az legyen olyan aminek lennie kell. Szóval jó, az a Catler a pultodon.

(#109017) PeterAgos válasza kozsy18 (#109009) üzenetére


PeterAgos
csendes tag

Mindkettőt az amazon.de-ről rendeltem. Egyengető és tölcsér.
Ugyanazt a technikát használtam, mint a nagygépen:
- tölcsérhez kocogatva beborítom az őrleményt, azután a kb. 10mm-re kiengedett egyengetővel tekerek kettőt és gyengén tamperelek. A WDT-t már régóta elhagytam.
Ezzel a módival nem gond, hogy a C40 időnként kicsit rögösít.
Ez így elsőre (tömítés-csere után - a gumigyűrűt finoman megkentem szilikonzsírral) finom eredményt hozott.
(17,5g El Salvador közepesnél kicsit világosabbra pörkölve - időt most nem mértem, 40-42g kellemesen cseresznyés italt hozott, szép krémmel.)
A tölcsér helyettesíthető levágott papírpohárral, de az egyengetőt én kötelező darabnak tartom.

(#109018) konzumpro válasza lszlfrng (#109016) üzenetére


konzumpro
senior tag

Barista Pronál se ment (volna) módosítás nélkül a forróvíz trükk, de a fedél leemelése után (egy csavar a tampernél van elbújva), átkötött kapcsolóval ment volna. De még garis volt, inkább nem bántottam, csak terveztem. :D Szerintem nem kell hozzá dual bojler.

A Catler csak a bárónő testvére "balkézről", avagy a vasálarcos. És noha ugyanúgy Kínában gyártják, kicsit azért csehszlovák az a kályhaezüsttel szórt műanyag fedélke fent hátul.
A szimpla kosara egész jól működik, 13,5 gramm kell az updosinghoz, szóval egy szűk olasz "régihullámos" duplának megfelelő adagot lehet főzni vele, így talán pont jó risztrettóra, abból készült cappuccinora, lattére ez a gép.

Itt a második posztban van egy link egy pdf-re, a kis réz csövecske beragasztásáról, nálam ehelyett a tálca kifolyó kapott egy toldatot egy rossz négyszínű tollból kitermelt betét tartó réz csőből. Ez a víz felületi feszültségéből adódó hibát kiküszöböli, nem kellett hozzá ragasztani sem.

(#109019) Cathfaern válasza bencefica13 (#109014) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Kapuczinernél van egy Clever-szerűség, az mondjuk nem egyértelmű van-e raktáron is, kosárba engedi berakni: [link]
Amúgy ha csak az immersion kipróbálása lenne a lényeg, akkor ott van az aeropress is, mint alternatíva.

Tök más, nincs véletlenül valakinek megunt / sose használt fellow prismo-ja amitől szeretne megszabadulni? :) Néha jól jönne, de 10k-t (amennyi újonnan) nem szívesen adnék érte...

[ Szerkesztve ]

(#109020) norkov84 válasza paljoc (#109003) üzenetére


norkov84
tag

A “Prius leér” problémára a megoldás: Rav4 hibrid :DDD
Igaz, az plug-inben csak most jött ki 5. Genből, ergo veszett drága, de sima hibriddel már van 4. Genből. És a 2.5 HSD azért más kávéház :D
Most egy 5. Gen hibridet nyúzok, nagyon baba a hajtás benne.

(#109021) Parci válasza norkov84 (#109020) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja, más kávéház: nem valami gyors, de legalább nem is fogyaszt keveset ;]
(az új plugin viszont a rusnyasága ellenére is kéne, ha majd lesz használtan nyolcad áron)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#109022) norkov84 válasza Parci (#109021) üzenetére


norkov84
tag

Nem tudom… 20km etapon eddig 2.9 volt a rekordom. Itt a városban ebben a melegben rövidebb távokon 5-5.5 között letudom. Bp-Dorog 4-4.5. Télen persze a fűtés miatt több. November óta eddig 5.8 a nagyátlagom. Prius-szal anno ugyanez 5.1 volt. Szerintem nem sokkal több. 218 lóval azért meg tud indulni, ha kell.

(#109023) adodaniel


adodaniel
őstag

First world problem: a graef őrlőm elég hangos, reggel nem szívesen használom, amíg alszik a család. Sokat romlik az ízélmény, ha este őrölném es vákuumos dobozban reggelig tárolnám az őrleményt?

(#109024) koxx válasza adodaniel (#109023) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Kávétól is függ mennyit, de romlik.

(#109025) ptolgyes válasza adodaniel (#109023) üzenetére


ptolgyes
újonc

Hasonló cipőben jártam. Végül vettem egy normális kézi őrlőt, a Graefet meg elajándékoztam :-)

(#109026) paljoc válasza norkov84 (#109020) üzenetére


paljoc
tag

Sokat járok vidékre, 5-600km oda-vissza, azt a RAV4 nem csinálná meg ilyen költséghatékonyan /arról nem beszélve h meg is kéne venni valamiből, s ez a valami egyelőre még nem tudom hol van🤣/, így inkább húzogatom a prius alját, vagy megyek a dusterrel ha árkon-bokron kedvem van. 🙃 /elmúlt pár hét 2500km átlag fogyasztása 3,2l/100km, ez kb fele-fele arányú vidékre járás meg bp-i kávékiszállítás/

(#109027) Parci válasza norkov84 (#109022) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lexus rx-esek "szidták", és inkább 10 literes fogyit írnak, ha tényleg mész is vele. az 5,8 mondjuk szép eredmény, de nem átlagos felhasználást feltételez (volt rx400h-m, ott is van, aki 8 liter alatt eljár... síkon... városban...).

de mindegy, egyezzünk ki abban, hogy a phev mindent is tud már :)

paljoc: így van. a micu phev is simán 4,5 liter a 20 ezer km-re, amit mentünk vele. ja, csak amikor utazunk, akkor 10 liter fixen :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#109028) Toobee válasza Parci (#109027) üzenetére


Toobee
veterán

Szerintem te a korábbi generációt mondod, neki meg az új van.

https://barbieripnk.hu/

(#109029) Parci válasza Toobee (#109028) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a 4. generációra írtam, hogy az nem egy nagy szám, az 5. generációs phev az már valami :)

de ilyen 5 litereket csinálni két tonnás sima hibriddel nem lehet vegyes felhasználás mellett, ahol az 5 liter, ott a micu phev <1 liter.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#109030) Cathfaern válasza adodaniel (#109023) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Az általános vélemény, hogy 15 percen túl már romlani fog, de pl. Patrik Rolf többször is említette már, hogy pozitív tapasztalatai vannak előző nap őrölt kávéval. Ha jól rémlik valamelyik versenyre is úgy ment. Azt a videót nem találom hirtelen, de pl. itt is említi, hogy előző nap őrölt kávét főz: [link] (és nyilván nem azért mert nem talált mást :)).
Szóval szerintem érdemes tenni egy próbát, őrölj le egy adag kávét este, egy másodikat reggel, aztán csinálj egy összehasonlító tesztet. Ha nem érzel különbséget, akkor szerintem meg van a válasz.

(#109031) qvik27 válasza adodaniel (#109023) üzenetére


qvik27
tag

Én ezt a vákuum dobozt erre a célra madnem nettó hülyeségnek tartom.
Amikor hajnalban keltem, előtte este egy adagot tampereltem, és alufóliába csomagoltam a kart, benne a tamperrel (persze csak a szükséges részt), aztán betettem a hűtőbe. Egész tűrhető maradt.
Persze, itt van az a dolog, hogy a kar hideg, amikor felteszed, ez nyilván nem a legszerencsésebb, de sokat talán nem ront - feneketlen karnál gyakorlatilag semmit.

10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.

(#109032) Toobee válasza Parci (#109029) üzenetére


Toobee
veterán

Pedig a tesztek szerint az új generációs rav4 tudja sima hibridként. Sajnos gyakorlati tapasztalatom nincs.

Legyen egy kis on is: DOS.A-t jól lehúztátok pedig elég jó kis kávé. Nagyon édes, szinte szirupos, de ott van azért benne az a kis gyümölcsös játék is. Elsőt ittam az imént, 16,5->34 g.

https://barbieripnk.hu/

(#109033) Parci válasza Toobee (#109032) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

2 tonnás kocsi. értem én, hogy a fékezésnél visszatermel, de indulj el a pályán vagy kanyarogj egyet pilisvörösvár és pomáz között. erre mondom, hogy síkon, városban, 10 km-t menve lehet, hogy "tudja".

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#109034) PeterAgos válasza Parci (#109027) üzenetére


PeterAgos
csendes tag

Hát, ilyesmivel járok, fogyasztás átlag 9l, de kérdem én: a boldogságfaktornak mennyi a megtérülési aránya? Ha Parci megvenné a Morgan-t, mikorra térülne meg az ára? Na ugye?
Vannak dolgok, melyeket azért birtokolunk, mert tetszik. Egyébként a kávézás tökre ide illik. Elnézést a filózásért...

(#109035) norkov84 válasza Parci (#109033) üzenetére


norkov84
tag

Én 5. Gent használok. Tapasztalat szerint azok olyan 0.5-1 literrel érik be kevesebbel a 4. Genhez képest.
Csodák nincsenek, pályán inkább 7-8, télen 8.5 ha valós 130 a sebesség és fűtesz is.

Én város és 10-es 11-es úton használtam eddig sokat, ezért állok egész jól. A fenti 2.9-es rekord pl. pont Piliscsaba-Bp volt ~1hónapja, már a jó időben (30fok körül). De tény hogy nem nyomom ki a szemét. Vasárnap a Normafára felérve a belvárosból azért 9 valmennyi volt :DDD
Ami számomra durva tapasztalat, hogy az előtte használt Kia Niro hibrid nem sokkal evett jobban, pedig az egy számmal kisebb autó. Szóval hibridben az új gen Toyoták nagyot tudnak városban-országúton, többi gyártó még messze van. Pályán sima benzinesek ezek is, persze.

(#109036) norkov84 válasza paljoc (#109026) üzenetére


norkov84
tag

Jaja, azért írtam, hogy csak a húzásra lenne megoldás :DDD
Mindenesetre én nagyon szerettem a P3-at, a mai napig hiányzik. De azért a Rav sem rossz, csak már kicsit túlzónak érzem mind méretben, mind teljesítményben.
Olyan mint R58-cal húzni a napi 2x2 duplát :DDD

(#109037) norkov84 válasza Toobee (#109032) üzenetére


norkov84
tag

Ez a DOS.A ez melyik kávé pontosan? Kávéháza webshopos? Mivel készítetted? 9B?

[ Szerkesztve ]

(#109038) Parci válasza PeterAgos (#109034) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem az rx400h is 11 liter volt :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#109039) kozsy18 válasza PeterAgos (#109034) üzenetére


kozsy18
tag

Tankolaskor en se figyelek oda, amikor toltodik a 70 liter az IS-be. De az eleterzes (hangok, rezgesek, erohatasok egyvelege) megfizethetetlen… :)
Reszemrol +1.

Pici ON a 9Baristaknak: uj hoatadot dobtak a webshopba. Aki szeretne betazni… :)

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#109040) lszlfrng


lszlfrng
csendes tag

Kézi kávéőrlő, de milyet?
Vagy elektromosat, de melyiket?

Nem ismerem a kézi kávéőrlőket, de szeretem ha valami nem árammal működik. Azt is ha valami nem túl zajos. A sage barista express gépben levő őrlő hangja nem zavaró, de más elektromosat még nem próbáltam és félnék olyat venni ami felveri a házat a konyhát. Gondoltam megnézném a kézi őrlőket. Kávégép választásban is nagyon jó ötleteket adtatok, gondoltam ebben is tudtok segíteni.

Elektromos és csendes vagy kézi, de qvajó.

Tudnátok nekem ajánlani pár olyan kávéőrlőt amivel nem fogok mellé? Elektromos és kézi is.
Ha azt is leírod pár szóban, hogy "miért" akkor az már bónuszos lesz.

:R

[ Szerkesztve ]

(#109041) kisati748 válasza lszlfrng (#109040) üzenetére


kisati748
csendes tag

Az elektromosból Mazzer vagy Fiorenzato vagy Niche.
Ha pedig napi 1-2 kávéra kell akkor a Kinuból a Siplisity vagy a Classic, vagy az 1Z presszó.
Ezeket beütöd itt a keresőbe és lesz mindről infó.

"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."

(#109042) Toobee válasza norkov84 (#109037) üzenetére


Toobee
veterán

La Scala + Baratza Sette 270Wi. Igen, a nyerős, világos pörkölés.

https://barbieripnk.hu/

(#109043) Piazza válasza sailon (#109000) üzenetére


Piazza
tag

Nekem most ezzel jott ujonnan.
Gyartonal,.forgalmazonal erdeklodj, biztos tudnak.segiteni.

(#109044) LazacX válasza lszlfrng (#109040) üzenetére


LazacX
tag

Malwani Livi, HG1?

(#109045) Piazza válasza Bazsee71 (#109001) üzenetére


Piazza
tag

Koszonom a tippet, kezdesnek, elindulasnak jo lesz!

Esetleg kotyogora, filterre is van valami tapasztalatod?

(#109046) Karthmann válasza Parci (#109038) üzenetére


Karthmann
csendes tag

Ezek nagyon szép fogyasztási értékek, én Transitom üresen 13 L/100 és még gázt nem adtam, némi rakománnyal 15-17

Happy wife happy life

(#109047) lszlfrng válasza LazacX (#109044) üzenetére


lszlfrng
csendes tag

Ránézésre, kéziből ez a nyerő: Malwani Livi.
Olyan rituálét mutatnak be hozzá, mintha koronázás lenne. Amíg ledarálom fel is fűt a gép
De nekem bejön, mert mechanikus. Biztosan épített már valaki darálót kézi furdancsból vagy morzsolóból is.
Köszi a tippet!

[ Szerkesztve ]

(#109048) lszlfrng válasza kisati748 (#109041) üzenetére


lszlfrng
csendes tag

Áramosból ez tetszett meg.: újhullámos Niche, Niche, Niche!
Szép, halk, nem túl nagy. Van valakinek ilyen? Vagy tesztelte? Vagy van egy ismerőse aki már látott ilyet?

(#109049) koxx válasza lszlfrng (#109048) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Forumon van par embernek, de a brexit miatt rohadt korulmenyes es draga a beszerzese, szerintem azert az arert mar nem akkora bestbuy mint a legelejen.

(#109050) PpenoO


PpenoO
őstag

Ennyi fogyasztásos hozzászólás után nem bírom ki, bocsi.

Hozzám nem jutott el még a hibrid/villanyotó szele, de egyszer biztos utolér engem is.

1.9pd 8v quattro 220le 2003ból 374e kmel, A4 B6 kombi bódé, 1800kg velem együtt. Ezt ma mértem Alcsútdoboz-Bp oda vissza klímával. Dashboard kalibrálva vcdsel, így a mért fogyasztás hajszálpontos.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.