Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#170101) t256 válasza Tamas1982.1 (#170096) üzenetére


t256
őstag

Csak megjegyezném, hogy sokkal jobban mentek az edzések (erőemelés), amikor írtam, hogy mit eszem és számoltam a makrókat. Sajnos erre manapság nincs időm.Persze az edzések is meg voltak tervezve. hétről-hétre emeltem a súlyokon stb.

Az átlag ember nagyon el tudja rontani az étkezéssel. Egy kicsit nem figyelsz és mindenféle fritőz olajban kirántott hülyeséget eszel.
Vida Zoltán egyik régebbi cikkjében (bodysport.hu) írta, hogy heti két csaló étkezést be lehet iktatni, hogy ne lassuljon le az emésztés.

A csaló étkezéseket tervezni kell. Este felé kell megejteni, mert ismétlem, könnyen el lehet szállni. Ha gyors étteremben kezded a reggelt, nagy rá az esély, hogy a nap folyamán még egyszer szemetet fogsz enni.

Most osztott bodys edzéstervet követek, mert ez tetszik. Ettől érzem jól magam.
Munka, iskola és család mellett már nem olyan könnyű összehozni heti 3 edzést és megfőzni a napi kaját.
Pedig tisztában vagyok vele, hogy a minimális izomzatomhoz elég lenne csak alapgyakorlatokkal edzeni heti háromszor.

Az étkezés minél egyszerűbb annál jobb. Minél több fehérje, szénhidrátból pedig annyit, hogy jól menjenek az edzések.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#170102) Madwe válasza Angel2014 (#170100) üzenetére


Madwe
nagyúr

Hú anyám :U :W

mi az istentől távozna jobban egy beépített izom annak függvényében hogy az szója vagy steak? Ekkora mamlaszságot se hallottam még :)

az olcsó hús nem azért esik össze mert nem minőségi izma volt az állatnak (lol) hanem mert vízzel volt telítve…

a kreatinnak meg megint mi köze az izomzathoz s miért kevered megint ide? A kreatint az atp miatt fogyasztják. Normálisan fogyasztva nem is vizesít. Nem is azért szedik. 20-30 ével ezelötti broscience-t durrogtatsz megint.

[ Szerkesztve ]

(#170103) Woodslave válasza Angel2014 (#170089) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Legalább ezt az 50 kiló dolgot hagyd abba :C

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#170104) Tamas1982.1 válasza t256 (#170101) üzenetére


Tamas1982.1
tag

Én úgy gondolom, hogy aki hízékony, nagydarabként kezd a sportba (ahogy látom kisebbségben vannak) annak számíthat a makrózás 16-18 évesen (mert róluk volt szó) de a vékonyoknak (80% terembejáró fiatalok) nem kell makrózni, csak meg kell tanulni az alapokat tisztességgel és elég fehérjét bevinni. Ha nincsenek alapok akkor számolgathat, fastingelhet, stb, tipikus gymrat lesz belöle, aki évekig sehogy se néz ki.

Amúgy amit írtál, az én véleményem szerint igaz felnöttekre és hízékony fiatalokra. Sokan kinevetik amit Angel mond, de én is fiatalon kezdtem edzeni a régi nagyok tanítványaként és valóban nem nagyon törekednek a fiatalok az alapok kiépítésére. Csak a csodamódszerekre ugranak rá rögtön, az OKJ telefonböködö edzö közremüködésével. Láttam sok diétázó 180 cm / 70 kg középiskolást, mert a Team Xy “profi” sportoló azt tanácsolta, hogy nyárra be kell diétázni a bícsre, meg heti egyszer lehet csaló napot tartani, a többi napon 150 ch.

(#170105) Biqci válasza Angel2014 (#170094) üzenetére


Biqci
aktív tag

Ez szerintem hülyeség. Minden, a normálistól eltérő táplálkozás diéta. A diéta egy összefoglaló elnevezés. Tehát lehet a fogyást elősegítő, de lehet a tömegnövelést is célzó diéta. De diétáznak a cukorbetegségben szenvedők és a ketogég "diétával" élő emberek is. A sportolók, mármint az olimpikonok pedig olyan speciáli diétával élnek, amit egy átlagember el sem tud képzelni.

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#170106) Madwe válasza Tamas1982.1 (#170104) üzenetére


Madwe
nagyúr

Aznem csak a fiatalokra jellemző s nem csak manapság. Sokan a legegyszerübb s leggyorsabb megoldást keresik, csodabogyó fogyáshoz, csodaszuri izomnövekedéshez stb. Pont erre is jól tanítana meg egy norrmális étrend, edzés - kitartás kell, lassú munka, de folyamat tudsz fejlődni.

a személyi edzők nagyja meg egy fillért nem ér, elképedek néha mikor látom hogy dolgoznak (1h alatt ha 3x ránéz a tanítványra, végig pofázik másokkal meg telefonját nyomkodja. Nem figyeli hogy végzi a gyakorlatokat, nincs normál edzésterv. Nemhogy megtanítaná emberünket esetleg magától edzéstervet összerakni meg étrendet… tisztelet a kivételnek, szerencsére olyanokat is látok párat, ők mind szakmailag mind emberileg tökéletesek a pályára. Sajnos az ilyen ritka…

(#170107) Biqci válasza Madwe (#170106) üzenetére


Biqci
aktív tag

Nem kell messzire mennem. A feleségem folyton fogyókúrázik(akar), de mikor mondom neki a véleményem, megharagszik, hogy nehogy már jobban tudjam, mikor a FB és más baromságok tele vannak sikeresen lefogyott emberekkel. Nem kell más, csak ez a tabletta az a CDB cseppek, amaz az okosságok. Mondom neki, ne hallgasson azokra, figyeljen rám, semmi cucc, csak megfontolt, átgondolt tápanyagbavitel, most mindegy melyik módszer...
És mikor kijelenti, hogy nehogy ne ehessen már meg egy szelet csokit reggel, elgurul a gyógyszer nálam is...
Nem is tudom ki mondta, ha lenne bogyó biztos fogyásra, nem lennének dagadt emberek. Ez mindig az utolsó érvem. Most éppen új lakást keresek... :DDD

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#170108) D1Rect válasza aelod (#170088) üzenetére


D1Rect
félisten

Az embernek véges figyelme van, meg kell tanulni mit és mennyit lehet enni.
Ha nem ez az embernek a munkája, szerintem idő és figyelem pazarlás.

Rendszeresen mozogni, ha a mérleg eléri azt a határt ami pár hét alatt ledolgozható, akkor be kell iktatni egy diétát!

Apollyon: Az oké, hogy legyen meg a fehérje.
De azt se grammoznám ki, sacc/kb legyen kicsit több és kész.
Akkor 12 éve nem evett olyat amit más főzött? Elég kegyetlenül hangzik.

(#170109) Agyrák666 válasza Biqci (#170107) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

Mert azon a szelet csokin mi mulik, foleg reggel? Semmi ;]

(#170110) Biqci válasza Agyrák666 (#170109) üzenetére


Biqci
aktív tag

Semmi hát, főleg reggel, minden reggel :D
Csak ne az egészségügyben dolgozna, ahol elméletileg többet kellene értenie az egészhez, mint amennyit én valaha is érthetnék... :U

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#170111) HussarF válasza Woodslave (#170103) üzenetére

Azon röhögök, hogy a sok kis naiv újonc azt hiszi, hogy Angel-lel lehet érvek mentén vitatkozni és hogy aelod és Angel egy értelmi szinten állnak :C ;]

Egy olimpiai bajnok meg nem tart étrendet, csak úgy nyomja, aztán izmos lesz :C :C :C

(#170112) Agyrák666 válasza HussarF (#170111) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

Olvasd el a cikket amit linkeltem es rajossz.
Sot meg anno Hosszu Katinkaval is csinalt a Bunny bbtv-t, es abban is elmondta a jany, hogy ,,egyaltalan nem figyel a kajara" :)

(#170113) Macka válasza Agyrák666 (#170112) üzenetére


Macka
veterán

Nem is jött az arany :U :DD :DD

(#170114) Dottorei válasza Agyrák666 (#170112) üzenetére


Dottorei
tag

persze hihető, az edzéstervét is azért lopták és adták el mert arra sem figyelt

(#170115) aelod válasza Angel2014 (#170089) üzenetére


aelod
veterán

Vegyél egy nagy levegőt mert ez most hosszú lesz. Itt aki nem érti az egészet az te vagy továbbra is drága kedves fórumtárs!

Na de haladjunk szépen sorban. Nézzük mit is állítasz. Tehát szerinted nem kell figyelni mit és miből, pláne mikor eszik az ember fia vagy lánya csak edzeni kell keményen (legalább is a te elképzelésed szerint az amit te csinálsz az kemény edzés) és megenni mindent is (korábbi kommentedben 10e Kcla feletti mennyiségeket említettél) mert akkor leszel izmos és jó. El kell, hogy keserítselek ismételten mivel az érvrendszered abból a ködös és teljes hiányosságokat mutató tudástáradból fakad amit magaddal hozol a régi old sholl (sic!) időkből. Veled ellentétben szerencsére fejlődik a tudomány, a sporttáplálkozás és a specifikus sport módszertan vagy nevezzük edzéselméletnek. Tehát a korábbi rendíthetetlen megállapításodat egy ötszörös olimpiai, tizennégyszeres világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok olimpikonnal próbálod alátámasztani, hogy ez a kiváló a világ tán legjobb női kajakosa életében nem fogott súlyzót és egyáltalán nem figyel arra, hogy mit eszik. Persze készséggel el is hisszük neked mivel (és itt jön a második érvelési módszered) elég lenne csak a Vidát megkérdezni róla igaz?

A kérdés neked már egy keresztrejtvény lesz de azért felteszem:

Gondolod, hogy egy ilyen top atléta megengedheti magának azt, hogy ne tudja miből mennyit eszik? Vagy a felkészítő edzője (aki szerinted nyilván töketlen mert mindenki az akinek nincs 50-es karja) ne ismerné a fontosságát a teljesítmény alapú specifikus étkezésnek?

A másik megállapítás....Mégis mi a bánatból gondolod, hogy én mindenkiből versenyzőt akarok csinálni? Azért mert alap dolog, hogy tudja valaki miből mennyit eszik? Lehet neked ez már versenyzői szint de ezek az alapok. Innen indul minden.

Továbbá már többször írtad és kritizáltad az OKJ képesítést. Miért fáj neked az ha valaki szeretné bővíteni a tudását és jobb akar lenni valamiben? Szabad a pálya bárkinek aki lenézi ezen képesítéseket, el lehet végezni tán még tanulna is az illető egy kis anatómiát, gimnasztikák, edzéselméletet. Bár bizonyos, hogy hülyeségeket tanítanak ott mivel a régi öregek jobban tudják igaz?

Ha ilyen régi motoros vagy akkor Tóth Zoltán (Tozo) neve kell, hogy jelentsen valamit ha a Góg Anikó Ungvári Máté szinte bizonyos, hogy nem fog mivel egyiknek sincs 50es karja totál hülyék lehetnek....

#170104Tamas1982.1

Én úgy gondolom, hogy aki hízékony, nagydarabként kezd a sportba (ahogy látom kisebbségben vannak) annak számíthat a makrózás 16-18 évesen (mert róluk volt szó) de a vékonyoknak (80% terembejáró fiatalok) nem kell makrózni, csak meg kell tanulni az alapokat tisztességgel és elég fehérjét bevinni. Ha nincsenek alapok akkor számolgathat, fastingelhet, stb, tipikus gymrat lesz belöle, aki évekig sehogy se néz ki.

Gym rat mi? Ezen analógiára felfuttatható a terem öreg bölcse (bojler has, konyhás kar, pipa láb, elengedhetetlen fux esetleg gagyi tetkó) aki mindent is tud az edzésről, korábban az összes súllyal és sorozattal ismétléssel edzett már és évek óta sehogy sem néz ki.

#170108D1Rect

Az embernek véges figyelme van, meg kell tanulni mit és mennyit lehet enni.

Ha megerőltető arra figyelni, hogy mit és mennyit eszel akkor mégis mit vársz?

Az oké, hogy legyen meg a fehérje.
De azt se grammoznám ki, sacc/kb legyen kicsit több és kész.

Minél legyen több? Egy szelet rántott hús helyett kettőt eszel? Eskü nem értem.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170116) Angel2014 válasza Madwe (#170102) üzenetére


Angel2014
addikt

Másabb az anabolikus értéke a szójának. Az olcsó hús nem csak a vizesedés miatt esik össze hanem azért is ha táppal etették az állatot.

(#170103) Woodslave

Csak példának írom.

(#170111) HussarF ? Vegyünk egy vizilabdázót mesélj milyen étrende van? Pedig mind izmos!

Vegyünk egy birkózót milyen étrende van? Mérlegelést hozza utána 100 pizzát lenyom a töltés miatt.

Vegyünk egy kenust aki 140 kiló milyen étrende lehet?

Vegyünk egy cselgáncsost szintén milyen étrende lehet?

Ők mind nagyon izmos emberek, de a lényeg nem csinálnak sok, vagy egyáltalán nem csinálnak súlyzós edzést.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#170117) t256 válasza Biqci (#170107) üzenetére


t256
őstag

Nálunk is ez megy. Asszony tavaly bele kezdett a ketogén diétába. Fogyott is szépen, de abba hagyta és minden egyes gramm vissza jött. Én hiába magyarázom neki, hogy életmód váltás kéne, nem diéta. Mondhatom azt is, hogy könyveket olvastam a táplálkozásról, nem érdekli.

Komolyan, amíg nem alakul ki valakinek betegsége a rossz táplálkozási szokásai miatt, addig nem fog változtatni.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#170118) aelod válasza HussarF (#170111) üzenetére


aelod
veterán

Bunny is megmondhassa ;] :DDD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170119) D1Rect válasza aelod (#170115) üzenetére


D1Rect
félisten

Úgy látom nem sikerült értelmezni amit írtam, vagy szándékosan szalmabábozol.
Egyik esetben sem tudunk beszélgetni.

De teszek egy végső próbát:
Kerülni kell a mesterséges ízesítőket, tartósítószereket, lisztet, cukrot, növényi olajokat, tejterméket(érlelt sajt ok).
Ahelyett, hogy minden nap a makrókat számolnád annyi legyen, hogy a táplálkozás alapját állati fehérje alkossa ~2g/kg és ha ez megvan, akkor nem is nagyon tudsz mellé üres kalóriát betolni.
Köretnek lehetőleg szezonális friss zöldség, de mértékkel gyümölcs is lehet(a nemesített gyümölcs tápértéke a tábla csokival vetekszik).
Amiből nem szabad engedni az a rendszeres edzés, ez kihagyhatatlan.

Persze lehetne beszélgetni még alvásról, vízről, vitaminról és légzésről.
Akinek ez a munkája, hogy testépítő/edző/etc annak rendben van az, hogy minden egyes falatot méricskél és írogat, de akinek családja, munkája, barátai, hobbijai vannak, kizárt dolognak tartom, hogy jut szabadideje és figyelme arra, hogy ezekkel szöszöljön évtizedekig.

[ Szerkesztve ]

(#170120) aelod válasza D1Rect (#170119) üzenetére


aelod
veterán

Vagy tán fordítva nekem mindegy.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170121) Biqci válasza t256 (#170117) üzenetére


Biqci
aktív tag

Na igen, van akinek hiába beszélsz mint borsó a falra...
A feleségem is addig tartotta be a multkor a diétát amíg a vércukorszintje normalizálódott, mert az orvos megijesztette, hogy magas. Most, hogy rendesen beállt, minden a régi, jön a sopánkodás, hogy fogyni kéne. Ja, hogy én mondtam neki, ne hagyja abba, csinálja tovább az nem számít. Ha a szavaimnak nem hisz, gondoljon arra, amikor korábban diétáztam és volt olyan, hogy 97-ről 81-re pucoltam le magam, az nem érdekli, mert ő nem akar olyan robot lenni, mint én voltam, aki számol mindent...
Akkor csinálj amit akarsz - mondom és otthagyom...
Mondom, falra hányt borsó...
Na ez jól kijött belőlem:DDD

"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin

(#170122) Macka válasza Angel2014 (#170116) üzenetére


Macka
veterán

Azért azt erősen kétlem, hogy ne lennének erőnélti edzéseik. Nyilván nem végez olyan súlyzós edzést, mint egy testépítő, de ezt így, ahogyan te kijelented, ugyancsak nem igaz.
Arról meg hogy milyen az étrendje, sem neked, sem nekem nincs fogalmunk. Ha ennyire hivatkozni akarsz rá, akkor szerezz be erről valami autentikus információt.

(#170123) Jim-X válasza Macka (#170113) üzenetére


Jim-X
őstag

Latod! Eszik ossze-vissza mindent..."Oszkar bacsi meg nem gyutt" :DDD

A játék az nem játék!

(#170124) Dottorei válasza Macka (#170122) üzenetére


Dottorei
tag

olimpiai kerettag voltam evezősként, a téli termi edzések (mikor nem lehet vízre menni)végig súlyzósak a futás és a tanmedence, gép, stb mellett csak szólok

[ Szerkesztve ]

(#170125) Tamas1982.1 válasza aelod (#170115) üzenetére


Tamas1982.1
tag

Nem értem … még reggel van, de igen, ez a gymrat jelentése. Tartozék volt még régen a golds gym trikó, hasitasi. Nálunk a teremben van 4 fiatal srác akik versenyzökhöz járnak edzeni kb. 3 éve, egyik sincs sehol. Edzeni nem tudnak, nem ismerik a gyakorlatok nevét, de a szerencsétlen edzö hónapról hónapra valami csodamódszert hoz el nekik ami éppen divatos, most éppen a fasting meg a szuperszett. Izom kb sehol a srácokon, de vakon hisznek mert a bajnok mondja. Az egyik megszólított (magamtól soha nem szólok bele ki mit csinál) mert azt képzelte hogy a szerény, de hozzá képest jobb fizikum is biztos szteroid lehet és mit kéne szednie? Mert abban látja a továbblépést. Kiderült, hogy soha nem végzett még classic fekvenyomást rúddal és classic guggolást szabadon. A kedves edzö sokszoros bajnok, jól néz ki, ezért igaza van, gépeken kell edzeni. Mondtam neki, hogy nem kell rám hallgatnia, de Xy az edzöje a gyereknek, menjen oda ha olyan fizikumot akar mint ami neki van. Van egy másik gymrat gyerek is, most éppen vegán, 10 éve látom a termekben, mintha fél éve edzene, de ö a táplálkozástudomány mestere. Tanfolyamot is végzett ilyen irányban, viszont edzeni nem tud, 70 kilósan diétázik, számolgat ö is. Nem fogadta el tölem a zero bar felét, mert az nem fér bele a makróiba aznapra. Szerintem túlzásba viszi!

OKJ-ben is valóban van különbség tanfolyam és tanfolyam között, de azért mondjuk ki, hogy a 80% alibiböl megy edzönek, mert jókat lehet ücsörögni a teremben a full edzöszettben, nem kell dolgozni menni. És az ilyeneket mégis alkalmazzák. Aki úgy van mint te Elöd, hogy tanulni akar ott, hát nem sok ilyet láttam sajnos.

(#170126) aelod válasza Tamas1982.1 (#170125) üzenetére


aelod
veterán

A másik végletet szemléltettem csak. Mindenre van példa valóban.

Attól, hogy valaki versenyző és tán még sikeres is (itthon olyan versenyen ahol az edzője a bíró) nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy jó edző is.
Maradjunk pl. az egyik mostanában gyakorta a shop.builderen megszólított versenyzőnél akinek a szájából olyan égbekiáltó nettó baromságok hangzottak el, hogy az nem igaz. Csak egy a sok okosság közül: derék ízület. :DDD :DDD

#170119D1Rect

Ezt biztos nekem akarod magyarázni, hogyan kell étkezni edzés mellett? :U

Persze lehetne beszélgetni még alvásról, vízről, vitaminról és légzésről.
Akinek ez a munkája, hogy testépítő/edző/etc annak rendben van az, hogy minden egyes falatot méricskél és írogat, de akinek családja, munkája, barátai, hobbijai vannak, kizárt dolognak tartom, hogy jut szabadideje és figyelme arra, hogy ezekkel szöszöljön évtizedekig.

Az emberek mondják, hogy nem bírják ki. Aztán kibírjuk. Mondják, hogy lehetetlen aztán vannak olyanok akik megcsinálják.

Szerinted itthon vagy a világon hány olyan versenyző van akinek akad tán gyermeke is és nem a testépítésből él (polgári foglalkozása van) és mégis követ egy étrendet makrózik (ha egyáltalán létezik ilyen szó) fejlődik és halad előre?

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170127) Madwe válasza Angel2014 (#170116) üzenetére


Madwe
nagyúr

A felépült izom az felépült izom, semmi különsbég nincs köztük.
amit idekeverhetsz az az, hogy a húsoknak jellemzően teljes az aminósav profilja míg a növényi eredetűeknek nem. Ha valaki CSAK szójából fedezi a fehérjeszükségleteit, akkor hiányozni fognak bizonyos esszenciális aminosavak a rendes izomépítéshez. De ha valaki nem csak szóját eszik, hanem teszem azt fogyaszt néha más fehérjeforrást is (nem kell fő fehérjeforrásnak lennie, elég ha van benne) úgysmint pl rízs, zab, gomba, lencse, brokkoli, akármi, azon nyomban megszűnik az egyes aminosav hiány, a titka a változatos étrend.
mellesleg ezeket az aminosavakat tárolja a szervezet, azaz nemhogy nem szükséges egy étkezés során már összevegyíteni ezeket a forrásokat, de még csak feltétlen egy napon se kell. (Persze a változatos étrend miatt ezzel nincs gond, ki a fene az aki pl egész nap csak szóját eszik, semmi mást :)?)

de ha bármilyen tanulmányt tudsz mutatni ami az izom minőségével, tartósságával összefüggésbe hozza azt hogy milyen fehérjeforrásból származik, azt szívesen átnézem :)

[ Szerkesztve ]

(#170128) aleister


aleister
veterán

Urak,

Szerintetek mennyire jó ötlet TGH-t alkoholra szedni?
Vízitúra megyünk, ahol azért lesz émi szeszelés, és pont a 30 napos TGH kúra végére esik ez a 4 nap. Szóval szerintetek szüneteltessem 4 napig, vagy mehet továbbra is lefekvés előtt?

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#170129) vaakuum válasza aleister (#170128) üzenetére


vaakuum
addikt

Az, hogy lesz némi szeszelés, az nem értem miért okoz gondot? Én körülöttem is mindig van ;] , én meg tök jól megvagyok nélküle. Bár a szervezetem ettől függetlenül nem viszi túlzásba a hálát... :U

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#170130) Phobion


Phobion
őstag

Sziasztok! Trec Nutrition termékekről milyen tapasztalataitok vannak?

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#170131) bigmasterg válasza HussarF (#170111) üzenetére


bigmasterg
addikt

Angellel kapcsolatos figyelmeztetést a topic összefoglalóba raknék.
Bár így viccesebb.
:D

Inkább az új alfáról mutass valamit. :D

(#170132) aleister válasza vaakuum (#170129) üzenetére


aleister
veterán

Igazából a kis szeszelés abból áll, hogy reggeltől estig iszunk. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#170133) bigmasterg válasza aleister (#170128) üzenetére


bigmasterg
addikt

Most ezt úgy kérdezed, mintha ez bármi(t érne) komoly dolog lenne.
Alkohol mellett szedhetsz vitamint, aminosavat, vagy egyéb táplálékkiegészítőt? Mert ez is az.

[ Szerkesztve ]

(#170134) bbuffy


bbuffy
senior tag

Sziasztok!

Rég nem jártam erre, pár éve, de jól látni hogy van ami nem változik. Komoly ez az elnyújtott párbajba oltott valóságshow. Kár érte, van néha érdemi info is.
Na majd pár év múlva újra, hátha vége a parádénak. :D

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#170135) D1Rect válasza aelod (#170126) üzenetére


D1Rect
félisten

"Szerinted itthon vagy a világon hány olyan versenyző van akinek akad tán gyermeke is és nem a testépítésből él (polgári foglalkozása van) és mégis követ egy étrendet makrózik (ha egyáltalán létezik ilyen szó) fejlődik és halad előre?"

Kb. ezerből egy. De lehet sokat mondtam.

(#170136) Madwe válasza D1Rect (#170135) üzenetére


Madwe
nagyúr

Lol :)) ezt te se gondolod komolyan?

(#170137) D1Rect válasza Madwe (#170136) üzenetére


D1Rect
félisten

Hogy 1000 gyúrósból 1 tart versenydiétát?
Necces, hogy sokkal kevesebb.

Minden topiknak megvannak a fanatikus őrültjei akik szerint csak az ő szélsőséges nézőpontja az egyetlen univerzális igazság, a bicajosoknál is van aki szerint csak 7kg alatti kerékpárral lehet tekerni, a hifiseknél nincs kábel 600e alatt, a gamereknél meg a wc tető is rgb.
Lehet így élni, csak észre kell venni, hogy a többségnek ez nem járható út, mert nekik van jobb dolguk is az életben.

[ Szerkesztve ]

(#170138) aelod válasza D1Rect (#170137) üzenetére


aelod
veterán

Kb. ezerből egy. De lehet sokat mondtam.

Nem sokat hanem baromságot :DDD

Had kérdezzem meg hány testépítő versenyzőt/versenyző nőt ismersz?

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170139) Madwe válasza D1Rect (#170137) üzenetére


Madwe
nagyúr

1000 versenyzőről volt szó… de 1000 mezei gyúrósra is alulbecsülted…

(#170140) D1Rect válasza aelod (#170138) üzenetére


D1Rect
félisten

Sajnos képtelen vagy megérteni, hogy a többség nem versenyez.
De majd 20 év számolgatás után visszatérünk a kérdésre, addig meg gondold azt, hogy okos vagy.

Madwe: Persze, mert folyamatosan szalmabábozik.

[ Szerkesztve ]

(#170141) Dinter


Dinter
addikt

Tegnapelőtt felsőtesteztem, mellemben van még egy kis izomláz, viszont ma is felsőtest lenne. Menjek edzeni vagy még pihenjek egy napot?

Madwe: 2 hete tartottam deload hetet. :)

[ Szerkesztve ]

(#170142) Madwe válasza Dinter (#170141) üzenetére


Madwe
nagyúr

Engem nem szokott zavarni az izomláz, ha normális mértékű. Esetleg egy deload edzést csinálj, kisebb súlyokkal, kevésbé terhelve, de kihagyni én edzést ki nem hagynék ;] sokszor egxébként még segít is a regenerációban ha egy könnyedebbet ráedzek.

[ Szerkesztve ]

(#170143) aelod válasza D1Rect (#170140) üzenetére


aelod
veterán

Egy egyszerű kérdést tettem fel amire nem válaszoltál. Valószínűleg azért mert egyet sem ismersz hiszen ha ismernéd tudnád mekkora ..ságot írtál....

Tettél egy kijelentést amiben azt állítottad minden kétséget kizáróan, hogy ezer versenyzőből (aki nem ebből él és család munka mellett csinálja) jó ha egy loggolja a kajáját, makrózik, hogy te a szavaiddal éljek. Erre a következő hsz.-ben már verseny diétát írsz. Az ugye megvan, hogy a kettő nem egy és ugyan az (habár az utóbbinak elengedhetetlen feltétele az előbbi). Összemosol dolgokat, csapongsz... :U

#170137D1Rect

Erre meg csak azt tudom mondani, hogy lehet valamit csinálni. Lehet valamit jól csinálni és lehet még jobban csinálni és így tovább.

De majd 20 év számolgatás után visszatérünk a kérdésre, addig meg gondold azt, hogy okos vagy.

Ez egyfajta önigazolás akar lenni arra, hogy te saccperkábé legyen több a fehérje módszerrel csinálod a dolgokat? Lehet, hogy valakinek ez ahogy te csinálod kevés és jobb akar lenni ezért specifikusabban kezdi vizsgálni a témát. Azért mert szereti csinálni és nem kerül neki akkora erőfeszítésbe tenni érte mint amekkorának itt te beállítod. Érted már? Miért fáj neked ez?

Lehet így élni, csak észre kell venni, hogy a többségnek ez nem járható út, mert nekik van jobb dolguk is az életben.

Ha nem látod be, hogy (ismét a te szavaiddal éljek) makrózás, vagy kaja loggolás, kalória számolás tökmindegy minek hívjuk a járható út arra, hogy fejlődj (mindegy, hogy izmosodás vagy fogyás) akkor ki az okos?

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170144) D1Rect válasza aelod (#170143) üzenetére


D1Rect
félisten

Teljesen felesleges beléd minden karakter.

(#170145) Madwe válasza aelod (#170143) üzenetére


Madwe
nagyúr

Egyébként én nem értem eleve azt hogy miért lenne nagy erőfeszítés “makrózni”? Persze, alap feltétele hogy maganak készíted a kajádat s nem rendelsz/éttermezel az esetek többségében. De egy normális egészségtudatos ember eleve ezt csinálja? S ha ezt pl alapvetésnek vesszük onnan már tényleg minimálos energia s odafigyelés “makrózni”. Első pár hónap még macera ameddig kialakul a szokás meg a rutin, de pl ma kb napi szinten ha 1 perccel kerül több időmben kimérten átkezni mint amúgy…
eleinte eleve összerakni egy napot bonyolult volt, előre meg kellett rendesen terveznem mikor mit hogy készítsek el h kijöjjenek a makrók… manapság meg tudom nagyjából aktuális célomhoz milyen kaják jöhetnek szóba s mikor hogy mennyit egyek, van h eleve már csak gyorsan feljegyzem h aznap mit ettem (azért napi szinten felviszem) de már tök rutinból megy az egész… egyáltalán nem macera… ahogy abba se halok bele ha aznap speciel 5g kevesebb fehérje vagy 5g több ch ment le…

A saját kaja elkészítése meg megint olyan h rutinnal egyre kisebb erőbefektetés, pláne ha meal prep-el az ember s heti 2x (mondjuk vasárnap s szerdán) előre főz alap dolgokat (húst, babot, rízst, grillzöldséget, akármit) s azokat osztja be késöbb, adott napokon mégkisebb befektetés.

persze ha valakinek már a saját kaja elkészítése mint olyan hatalmas áldozat ami összeegyeztethetetlen az életmódjával az más kérdés. De, már bocsánat, de az részemről komolytalan, nem csak gyúrós edzéshez de egészséges életmódhoz sincs sok köze akkor…

(#170146) bigmasterg


bigmasterg
addikt

Jaj de szépen elbeszéltek egymás mellett, úgy hogy midnkettőben van igazság.

Arról szól az egész, hogy ki mit szeretne elérni és mennyi munkát hajlandó beletenni.
Legfontosabb, hogy kinek mi a hosszútávon fenntartható és ez emberenként máshol van.
Van aki nem képes elengedni a péksütit, nem is akarja, jól elvan vele és még a kinézetével is elégedett.
Meg van aki teljesen kényelmesen megvan a pontos macro számolással is, megszokta, beépítette az életébe.

(#170147) Macka válasza D1Rect (#170144) üzenetére


Macka
veterán

Kicsit sok benned is a tesztoszteron... :W

(#170148) aelod válasza D1Rect (#170144) üzenetére


aelod
veterán

Az érvelési módszered parádés. Foglalkozz szerintem fontosabb dolgokkal mert ahogy látom ez nem számít annak a te esetedben.

#170145Madwe

Látod te is meg tudod csinálni ahogy bárki más. Ami az elején nehéz és új utána könnyedén megy és rutin lesz. Amit a kolléga ír az arra hasonlít mint amikor a közösségi oldalon ha látnak egy képet a vér anyukák egy olyan nőről aki fogyás után tett azért, hogy jobban nézzen ki és sportos egészséges akkor beírják, hogy neki könnyű mert ez a munkája ezért kap pénzt majd ha 3 műszakban dolgozik mint ők na akkor megnézik mit érne el. Szánalmas.

#170146bigmasterg

Nem beszélek el mellette mivel először makró számolást írt, hogy lehetetlen hosszútávon család gyerek stb. mellett aztán meg jött az ezerből egy testépítő példájával később meg az életben vannak fontosabb dolgok is témával. LoL. Én amellett érvelek, hogy ha valamit akarsz kezdeni magaddal akkor igen is kell számolni a makrókat, kalóriát ha úgy tetszik és nem lehetetlen ahogy Madwe is írta. Továbbá pedig cél függő, hogy ki mennyire akarja ezt komolyan venni.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170149) D1Rect válasza bigmasterg (#170146) üzenetére


D1Rect
félisten

Van akinek az a célja, hogy ő versenyezzen és ennek vet alá mindent, de ez egy nagyon-nagyon kicsi szelete a terembe járóknak.
Valahogy mindig a 20-30-as korosztály van többségben, nagyon ritka az 50+ generáció.
Miért? Mert mindenkinek jön olyan esemény az életben, hogy lesz fontosabb dolga és akkor a többségnek végleg abbamarad.
Ekkor pedig szinte minden befektetett figyelem és idő megy a levesbe.
Persze vannak olyan hosszútávú hatások amik élete végéig kitartanak pusztán azért, mert jó fizikai állapotban volt.

Sőt, még azt is meg merem kockáztatni, hogy valószínűleg hosszútávon jobb pár évet koxolni és edzeni, mint egyáltalán nem edzeni.

(#170150) Apollyon válasza D1Rect (#170149) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nagyon egyszerű a recept, ha szar a genetikád és/vagy még szarul is nézel ki, akkor vagy méred a minőségi kaját grammra és edzel, vagy továbbra is szarul fogsz kinézni. Nem kell ehhez versenyzőnek lenni.

A másik hogy kinek mire van ideje: arra, amire akarja hogy legyen. Hiába múltál el 30-40, olyan nincs, hogy évtizedeken keresztül megállás nélkül nincs heti 3x egy vagy másfél órád saját magadra.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.