Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#170601) Woodslave válasza kipser (#170596) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Király Laci ifbb pro Mr. Olympia résztvevő > arctalan fórum :K :D pláne hogy nem vmi haszontalan kieget akar eladni

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#170602) benfolds válasza Qtya123 (#170590) üzenetére


benfolds
őstag

ha a versenyzőket vesszük, akkor ők szerintem inkább áldozatok. a hétköznapi élet is iszonyatosan kompetitív már, de a versenysport meg kb. olyan, hogy mindent fel kell tenned egy lapra, mert másképp esélyed sincs. beáldozod az egészségedet, a magánéletedet és legrosszabb esetben az egész életedet.

(#170603) Angel2014 válasza El Gringo (#170597) üzenetére


Angel2014
addikt

Van vagy 50 fajta Aminó melyiket keresed pontosan?

Fogyni? Lkarnitin
Nőni? BCAA Glutamin, Alanin, Hisztidin, Prolin, stb stb stb..
Vagy feszes legyen a bőr? Kollagén?

Szedj inkább egy Scitec-os vitamin daly-it naponta.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#170604) aelod válasza kipser (#170596) üzenetére


aelod
veterán

Abból a szempontból nem, hogy edzés után kell gyors ch majd aztán a fehérje... teljesen felesleges aggódni hobbi illetve naturál szempontból. Ha iszol egy fehérjét edzés után már azzal hozzájárultál az izomépítéshez.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170605) wmarci


wmarci
senior tag

Sziasztok!

Esetleg tudja valaki, hogy az nr1 fitness havi ujramegujulo (Flex) tagsagot, mikeppen (appban megjelenik opciokent vagy email)/mikor lehet lemondani?

Koszi

[ Szerkesztve ]

(#170606) El Gringo válasza Angel2014 (#170603) üzenetére


El Gringo
senior tag

karnitin van, kollagén van. Csak valami üdítő kotyvasztásához keresek vízbe, semmi extra. ;] szóval a legolcsóbb, tehát a glutamin megtenné.

ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119

(#170607) S e t h válasza aelod (#170595) üzenetére


S e t h
nagyúr

Ehhez képest pár napja jutott eszembe egy régi öreg, Albert Beckles és örömmel olvastam, hogy még él, 91 éves.
Más genetika, más kémia.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#170608) aelod válasza S e t h (#170607) üzenetére


aelod
veterán

Más genetika, más kémia.

Más követelmények.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170609) Janaboy


Janaboy
veterán

Sziasztok,

Gondoltam megírom a sztorimat, hátha inspirál valakit vagy segít neki elindulni :)
Előre is elnézést a hosszú szövegért.

Szóval kb 1 évvel ezelőtt kezdtem el az utamat, már nagyon rég eldöntöttem, hogy le kellene fogyni, sose voltam vékonyka, de aztán 1 éve jött egy olyan trigger, ami elindított a folyamatot.
Ennek apropóján ki is tűztem magamnak egy nagyobb célt (nagyjából egy éve a Visegrádi várhoz a Kálvária túraútvonalon felmenni kb 1 órába telt, többször meg kellett állni stb): felmenni ezen az úton megállás nélkül :)
A folyamat egyik legfontosabb része az volt, hogy nem csak egyszerűen fogyni akarok, hanem életmódváltást akartam/akarok, ami hosszú távon is fenntartható. (Ennek apropóján nem is mértem meg a kezdő súlyon, csak majd 2 hónappal később, de erről majd később.)
De több problémával is szembenéztem, pl hogy mit egyek? hogy lehet őket beszerezni? Sajnos mivel nem szeretek főzni, hogy hidaljam át ezt a problémát? Mi az egészséges? Mit mozogjak? stb.

Így némi internetes keresgélés után rábukkantam egy blogra (sajnos a hölgy azóta leszedte az anyagok nagy részét), de kifejezetten sokat tanultam belőle. Pl, hogy mely ételek tartalmaznak rövid/lassú gyors felszívódású szénhidrátokat, mire kell figyelni a boltokban vásárolható termékek címkéjén stb.
Sőt voltak termék javaslatok is, így találtam rá például, hogy milyen kenyeret egyek(ma SPAR-os PurPurt).
A másik nagy kihívásom volt (legalábbis akkor még ezt gondoltam), hogy vizet igyak, egyszerűen nem szerettem sose a vizet, mivel nincs íze. Korábban naponta kb egy 1,5les Lipton Green teat ittam.
Mivel ugye az írásokban az is benne volt, hogy egyáltalán nem ajánlott semmilyen édesített folyadékot fogyasztani folyamatosan (még édesítőset sem), így végül átálltam vízre.
Ez amúgy jobban ment mint gondoltam, ma már kb ~3 liter ásványvizet szoktam inni (tehát jóval több folyadékot iszok általában mint korábban).
(Amúgy azért heti 2-3 alkalommal szoktam inni egy félliteres zéró kólát :))

De szómiszó, azt nem említettem, hogy a blog az IR 160 gramm szénhidrátja köré épült. Ez már egy nagyszerű támpont volt, leírta, hogy naponta hogy osszam meg a szénhidrátokat (mikor és mennyi lassú és gyorsat lehet enni). Ez ez nagyon egyszerű dolog, lényegében ha megvan a szénhidrát, a többi nem számít (akkor még nem tudtam azt, amit ma).
Lényeg ami a lényeg, hogy ezzel szépen elindultam, éreztem is magamon, hogy azért volt némi fogyás (nem csoda, hiszen szinte töredékére vágtam a kalória bevitelt).
Végül október végén egy léböjt kúra során mértem meg magam először, itt 136 kg-al mértek, itt már egyre jobban átalakult bennem, hogy nem csak életmódváltás és lassú fogyást akarok, hanem komolyan diétázni és elérni a 90 kg-os célt.
Mivel ekkora már kb 2 hónapja diétáztam, így próbáltam visszakövetkeztetni, hogy hány kiló lehettem augusztus közepén, végül úgy döntöttem, hogy ez legyen 140 kg (így onnantól ezt tekintettem kiinduló súlyomnak).
Amúgy a léböjt is nagyon hasznos volt, ott sokat tanultam étkezésről, rengeteget mozogtam stb.

Amikor a léböjt véget ért, akkor ismét jött egy bizonytalanabb szakasz nálam, hiszen megint ott voltam, hogy ahogy addig ettem az nem jó és változtatni kellene, de nem tudtam, hogy merre.
Egy haverom már régóta mondta, hogy ő használta a Yaziot és abba vezette a kalóriákat és hogy az szerinte jó.
Végül felraktam a Myfitnesspalt (amúgy kipróbáltam a Yaziot is, de a Myfitnesspal jobban bejött.
Ebben ugye beállítottam, hogy mennyi a cél súlyom, aktuális súlyom, korom magasságom, mennyit szeretnék fogyni hetente stb (1 kg van beállítva amúgy) és szépen leírta, hogy 1720 kcalt kell naponta bevinnem (ami amúgy változik, ha adott napon van valami mozgás is).
Végül november elején ezzel bukkantam rá arra, hogy milyen fontos a szénhidrát, zsír és fehérje bevitel, ugye az app mindig írta, hogy most ebben sok a zsír vagy éppen, hogy túlléptem egy határt. Ekkora már hallottam mástól is, hogy ezzel a módszerrel nagyon "könnyen" és gyorsan lehet fogyni.
Mivel a célszámokat már tudtam, így az étkezést kellett igazítani.
Eleinte rendeltem ételeket és amúgy itt szeretnem megjegyezni, hogy ezekkel is lehetett fogyni :)
Persze elértem február elején egy pontot, ahol megakadtam és itt eldöntöttem, hogy valahogy meg kell oldani a házi kosztot (maradjunk annyiban, hogy családi segítséggel ez a kérdés megoldódott), így azóta így eszem és valóban megtette a hatását.
Az egyik haverom még korábban a személyi edzőjétől kapott étrended, amiből sokat felhasználtam, illetve ekkora már ide is betaláltam és itt is sok hasznos infót találtam.
Nem étkezem kifejezetten változatosan (ez főleg azért mert van egy-két hús amit nagyon nem szeretek :(), de ettől még fogytam.
Jelenleg nagyjából 1 év után 95 kg vagyok (45 kg fogyás) (178 cm és 39 éves) és bár most kicsit többet engedtem meg magamnak nyáron, a célom továbbra is elérjem a 90 kgt, bár most eléggé belassult a fogyás :)

Ami az egész időre vonatkozó mozgást illeti, csak röviden:
Eleinte csak sétáltam, de szinte mindennap nap (jártam a várost, kb napi 45 percet), később már tempósabban sétáltam stb.
Aztán egy idő után ez volt kb február március körül átálltam a futás-gyaloglás kombóra (vettem megfelelő cipőt stb).
Végül május óta járok személyi edzőhöz (heti 3x), ez főleg súlyzós edzés, némi kardióval, hasazós gyakorlatokkal stb.
Illetve még olyan dolgokon is változtattam, hogy ha a szüleimhez megyek, akkor nem liftezek, lépcsőhöz, vagy ha nincs olyan messze egy hely, akkor gyaloglok, többet kerékpározok stb.
Bár őszintén megmondom, hogy a kezdeti lendület most kicsit alábbhagyott és némileg belustultam, de igykeszem nem elhagyni a dolgokat és szeretném újra

A lényeg, amit ebből az egészből le akartam vonni, hogy ha valaki rászánja magát, igen is sokat kell olvasni és képeznie kell magát a témában, de meg tudja csinálni.

Ami pedig a nagy célt érinti, kb májusban sikerült elérnem ezt és a Kálvárián megállás nélkül kb 20 perc alatt felértem (ez egy komoly személyes siker nekem).

Egy dolgot, amit nem hagytam el egyáltalán az egész diéta alatt: nagyjából 1,5 hetente szoktam enni két db Túri rudit (natúrt), erről nem voltam hajlandó lemondani :D

Köszi ha elolvastad! :)

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#170610) aelod válasza Janaboy (#170609) üzenetére


aelod
veterán

Grat :R szép munka!

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170611) Janaboy válasza aelod (#170610) üzenetére


Janaboy
veterán

Köszi :)

Sajnos maradt jó pár hiba a szövegben, de már nem engedte kijavítani :)

Janaboy

(#170612) Qtya123 válasza Janaboy (#170609) üzenetére


Qtya123
őstag

Ez jó hír, gratula! Maradj ezen az úton és természetes lesz. Látod, a vizet is hogy megszoktad.
Amúgy nagyon durva, hogy 140 kg-al napi 1.5 liter volt a folyadékbeviteled! :Y A szervezeted biztos meghálálja, hogy már nem ez megy.

Én azt még egy 60 kg-os nőnek is keveslem. Ezek számomra értelmezhetetlen értékek. Reggel fél liter vízzel nyitok és utána még 450 ml a shakerben a reggeli zabos turmixhoz. A turmix után meg megint iszok kb 2 dl vizet, hogy leöblítsem.

[ Szerkesztve ]

(#170613) Saskakas18 válasza Janaboy (#170609) üzenetére


Saskakas18
tag

Grat :C :R

A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!

(#170614) Madwe válasza Janaboy (#170609) üzenetére


Madwe
nagyúr

Grat!

fontos a szövegedből hogy tudtad hogy nem csak fogyni akarsz hanem ezt életmódváltással lehet tartósan elérni. Ahogy a makrók helyrerakása s a folyadékbevitel is fontos amire odafigyeltél. Külön plusz pont hogy kezdőként személyi edzőhöz mentél, aki (ha jó) segít elsajátítani a gyakorlatok helyes elvégzését, ami nagyon fontos!

mégegyszer grat az egészhez, már ezzel rengeteg plusz évet nyertél az életed végére s eleve sokkal energikusabb, teljesebb életet élsz addig is, hiába a lemondások (s látod még így is belefér az a 2 túró rudi meg purpur kenyér is :) )

(#170615) Janaboy


Janaboy
veterán

Köszi srácok! :)

@Qtya123: így visszagondolva én se tudom, hogy volt az elég. Amúgy akkor tájt még ittam napi egy doboz energiaitalt is, erről is október végén mondtam le teljesen.

@Madwe: már eredetileg novemberben szerettem volna, csak akihez menni szerettem volna, ő tele volt, utána meg rá 2 hétre bezárták az egészet :)
Amúgy a gyakorlatok elsajátítsa mellett, nekem a másik fő indok a személyi edző mellett, hogy ott van és egyben némi kényszer nekem is, hogy csinálni kell és kész.
Ez lehet most még nem gond, mert motivált vagyok, de később ennek még nagyobb jelentősége lehet.

Janaboy

(#170616) Madwe válasza Janaboy (#170615) üzenetére


Madwe
nagyúr

Még pár hét és elvonási tüneteid lesznek ha nem tudsz lemenni edzeni :K

(#170617) Pfiucska válasza Madwe (#170616) üzenetére


Pfiucska
aktív tag

2014 vege ota jarok edzoterembe de sajnos nalam ez meg azota se jott el :B pedig covid elott szerintem 2 het egybefuggo kihagyasom sem volt soha, szoval ha mas nem, a megszokas miatt hianyozhatna. Covid miatt volt egy nagyobb kihagyasom (par honap) es igazabol “ujrakezdeni” se volt kedvem es azota se valtozott ez a dolog. Nem tudom a tobbiek, hogy vannak vele de sajnos nekem ez csak egy kenyszer, hogy ne legyek dagadt :DDD

Felek is egy kicsit, hogy a jovoben ez igy mennyire fog menni 30-40-50-60 evesen..

iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI

(#170618) Madwe válasza Pfiucska (#170617) üzenetére


Madwe
nagyúr

Én konkrétan depressziós s nyúzott, letargikus leszek ha pár napig ki kell hagyni, konkrétan energikusabb s vidámabb vagyok ha edzek aznap :) sérülésemkor majd 3 hónap kimaradt, első 2 héten erőt kellett vegyek magamon h újra lemenjek de azóta megint minden ok… lehet yzerencsés vagyok akkor :)

[ Szerkesztve ]

(#170619) DamianB válasza Pfiucska (#170617) üzenetére


DamianB
őstag

Én ezt úgy élem meg mint a napi kötelező feladatokat . Fogat mosok tusolok és heti 3-6 alkalommal edzek . De ebbe bele tartozik az is ha csak futok aznap . Egy alapvető igényesség magammal szemben . Emellett 30 on túl egyre jobban rakódik rám felesleg ezért muszáj is .

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#170620) Pfiucska válasza DamianB (#170619) üzenetére


Pfiucska
aktív tag

“Én ezt úgy élem meg mint a napi kötelező feladatokat”

Ugyanezt csinalom csak nem tudom h ez evtizedes hosszusagokban is menni fog-e :)

iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI

(#170621) Woodslave válasza Pfiucska (#170620) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Csak úgy megy. :K

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#170622) aelod válasza Pfiucska (#170617) üzenetére


aelod
veterán

Covid miatt fél évet hagytam ki. Szerinted milyen volt lemenni újra...
Le kell szarni és csinálni újra.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170623) Pfiucska válasza aelod (#170622) üzenetére


Pfiucska
aktív tag

Orulok, hogy masok is “kenyszerbol” jarnak, nem csak en :DDD

iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI

(#170624) aelod válasza Pfiucska (#170623) üzenetére


aelod
veterán

Félreértesz. Nekem az edzés nem kényszer. Azért csinálom mert szeretem.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170625) HussarF válasza Pfiucska (#170617) üzenetére

Hát nekem így megy, ezért nyomom szigorúan a diétát. Ha már ott szenvedek, akkor k.rvára legyen eredménye és nem baszom el hülyeségekkel, mert akkor értelmetlen volt ott tölteni az időt. Menni fog a jövőben is. Később sem akarsz majd dagadt lenni. Én volt, hogy abbahagytam majdnem fél évre. A végére már hányingerem volt magamtól, és újra k.rvajól akartam kinézni.

Jó dolog az, hogy ha te tudod magadról, hogy k.rva nagy király vagy, de még jobb, ha ezt mások is látják rajtad ;] :DDD

(#170626) Pfiucska válasza aelod (#170624) üzenetére


Pfiucska
aktív tag

Akkor viszont irigyellek :B

iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI

(#170627) Pfiucska válasza HussarF (#170625) üzenetére


Pfiucska
aktív tag

Kicsit vartam volna hogy valaki azt mondja hogy szarjak bele a boldogsag a fontos nem az hogy hogyan nezel ki!!!negy!!4!

Ehelyett itt mindenki nagyon elszánt :D De akkor nincs csoda, marad a nem akarok edzeni de muszaj felallas. + a kiveteles emberek like Aelod ;]

iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI

(#170628) HussarF válasza Pfiucska (#170627) üzenetére

Akkor írogass az nlcafé fórumába, majd ott azt írják neked, hogy dagadtan is gyönyörű vagy. A másik topikban meg már sírnak egymás vállán, hogy nem fogynak a káposztaleves diétától ;]

(#170629) aleister válasza aelod (#170624) üzenetére


aleister
veterán

...

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#170630) HussarF válasza aleister (#170629) üzenetére

Sztem nem aelod értette félre. Az idézőjel sztem azt jelentette csak, hogy nem valódi kényszerről van szó, senki nem tart a fejéhez pisztolyt, hogy menjen.

(#170631) Apollyon válasza Pfiucska (#170627) üzenetére


Apollyon
Korrektor

15 év konditerem után (mínusz a globál zárás miatti tavalyi fél év) azt tudom mondani, hogy azért nem egy nagy áldozat lemenni a terembe és tenni magadért aminek látványos eredménye is van, ahelyett hogy csipszet zabálnál napi szinten otthon a tévé előtt.
Másrészt nem szenet lapátolni kell lemenni egy sötét levegőtlen bányába, hanem egy terembe ami azért valszeg rendbe van tartva. Ha nincs, akkor addig keresni, amíg nem találsz igazán jót (találsz) ahol jólérzed magad.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#170632) Pfiucska válasza Apollyon (#170631) üzenetére


Pfiucska
aktív tag

Kinek mi a nagy aldozat. Ha ugy nezem hogy semennyire sincs ehhez kedvem es 6-ra erek haza, majd “el kell mennem” edzeni heti 3-4* es csak utana tudok neki allni a hazimunkanak/hobbimnak/a parommal valo foglalkozasnak akkor sajnos “nagy” aldozat az a heti par ora.

Igazabol nekem nem is az edzes resze a nehez hanem az hogy csak 24 orabol all egy nap es nem 32bol :DD

iPhone 11, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI

(#170633) HussarF válasza Pfiucska (#170632) üzenetére

Végre van itt egy lelkitársam :C

Ezt nem nagyon értette senki, pedig régen is volt már téma és magyaráztam ezt ;]

(#170634) Apollyon válasza Pfiucska (#170632) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Van, aki a hobbijára (mintha ez nem az lenne) másképp gondol, én úgy gondolok, hogy vannak kötelező dolgok, evés-ivás-alvás-edzés. Ezeknek meg kell lennie, és így is alakítom az életem, hogy erre mindig van idő, ebből nem engedek. Van aki abból nem enged, hogy elszív naponta 7-8 szál cigit ami szálanként 5 perc.

Ez persze szubjektív, senki sem lesz jobb/rosszabb mert ezt másképp gondolja. De ha ennyi idő után is úgy gondolsz rá, hogy ez csak egy kötelező szenvedés meg fájdalom, akkor évek múlva úgy gondolsz majd vissza, hogy csinálhattál volna ennél hasznosabbat is, csak pazaroltad az idődet a teremben, sosem volt neked való.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#170635) benfolds válasza Apollyon (#170634) üzenetére


benfolds
őstag

én pl. nem sajnálnám rá az időt, nem azt mondom, hogy kifejezetten szeretem csinálni (vannak sportok, amiket jobban szeretek), inkább azt, hogy van bennem egy elégedettség érzés edzés után, kb. a jól elvégzett munka öröme. az viszont szar, hogy az utóbbi egy év munkájának semmi látszatja nincs, és ha belegondolok, hogy mennyi időt és energiát elpazaroltam a nagy semmire, akkor azért el tudok szomorodni. (az okokkal többé-kevésbé tisztában vagyok)

(#170636) Macka


Macka
veterán

Budapest 2. kerületben van valami normális terem? Ősszel 1 hónapot Pesten kell lennem, meg szeretném oldani az edzést.

(#170637) aelod válasza HussarF (#170625) üzenetére


aelod
veterán

Erre azt mondta a volt csapatvezető magyar IFBB elnök nekem, hogy benned az a jó, hogy nem latszik rajtad, hogy izmos vagy :DD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170638) HussarF válasza aelod (#170637) üzenetére

Baszki :C

Gondolom örültél a bóknak ;]

(#170639) aelod válasza HussarF (#170638) üzenetére


aelod
veterán

Hát miután a fitparádé első versenyes (naturálként) 6. helyemet bohóckodásnak hívta a "válaszom" az volt, hogy nyertem 2 magyar IFBB bajnokságot és hoztam 2 fitbalance ezüstöt. :)

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170640) D1Rect válasza Apollyon (#170634) üzenetére


D1Rect
félisten

"Van, aki a hobbijára (mintha ez nem az lenne) másképp gondol, én úgy gondolok, hogy vannak kötelező dolgok, evés-ivás-alvás-edzés. Ezeknek meg kell lennie, és így is alakítom az életem, hogy erre mindig van idő, ebből nem engedek. Van aki abból nem enged, hogy elszív naponta 7-8 szál cigit ami szálanként 5 perc."

Itt követi el a többség a hibát, hogy túltolja.
Nem kell mindenről lemondani, mert az ember lejár edzeni.
Nyilván, ha utálja az egészet és rudat sem akar fogni soha többé, azzal nincs mit csinálni.
A többségnek nem ez a baj, hanem az, hogy a szabad figyelmét teljes mértékben felemészti az életmód, és olyan dolgokról mond le, amiről igaziból nem szeretne, csak meggyőzi magát.

Aztán jön a szokásos "valami" amit produkál az élet(mindig, mindenkinek) és a túl magasra rakott elvárásokat nem tudja megugrani, de a nagyobb baj, hogy meggyőzte magát, hogy minden szükséges azok közül amiket eddig csinált.

Egyetlen dolog szükséges: lemenni a terembe.
Az összes többi opcionális.

(#170641) Madwe válasza D1Rect (#170640) üzenetére


Madwe
nagyúr

Meg a kajára odafigyelés, meg a pihenés, meg a víz (bár ez utóbbit lehetetlen elbaszni, jelenleg, azt ki tudja 5-10-20 év múlva mennyire lesz luxuscikk :) )
de abban egyetértek hogy tudni kell engedni is ezekből, ha úgy hozza az élet. Nem dől össze a világ ha az addig heti 5 edzésből csak 3 lesz vagy az addig patikapontosságú makrókból nagyjábóli szemmérték pl. Ez utóbbi nekem is gond volt, konkrétan nyaralni nem mertem úgy elmenni h ne vittem volna a kis konyhai mérlegem… könyörgöm, 5 nap, 1 hét mérsékelt de nem mérleggel kimért, akár éttermi étkezéstől nem dől össze a világ, pláne hogy hobbi szintű nem versenyző az ember :)

az igazán veszélyes kombó az amikor a maga által magasra tett lécből engedni kell s akkor inkább az egészet elengedi, mondván vagy rendesen vagy sehogy :)

[ Szerkesztve ]

(#170642) aelod válasza Madwe (#170641) üzenetére


aelod
veterán

Erre azt szoktál mondani, hogy aki nem tud ellazulni az megfeszülni sem.

#170636 Macka

Arnold Gym Sportcentrum. Egy próbát megérhet.

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170643) D1Rect válasza Madwe (#170641) üzenetére


D1Rect
félisten

" Ez utóbbi nekem is gond volt, konkrétan nyaralni nem mertem úgy elmenni h ne vittem volna a kis konyhai mérlegem…"
Ezeket mondom, de neked leesik, hogy itt valami már nem kerek és elkezdtél irracionális lenni. Nyaralásra kajamérleg? Ez aztán a kikapcsolódás. :P
Az átlagembernek a "normális-fitnesznáci skálán" érdemes a normálishoz közelebb lenni.

(#170644) aelod válasza D1Rect (#170643) üzenetére


aelod
veterán

Nem gondolsz abba bele, hogy egy kövér embernek milyen erőfeszítés volt elkezdeni ezt az egészet és ha vannak sikerek akkor nyilván nem akar visszaesni oda ahonnan elindult és emiatt jobban stresszeli magát a félre evések miatt mondjuk egy nyaralás során.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170645) D1Rect válasza aelod (#170644) üzenetére


D1Rect
félisten

Nem gondolsz bele, hogy lefogyni legalább hónapok, de inkább évek.

(#170646) Madwe válasza D1Rect (#170645) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nekem másfél év volt lefogyni, de utána legalább 1 év volt még mire egyáltalán el mertem kezdeni normálisan tömegelni, a félreevés meg még mindig mumus, pedig már régóta stabilan tartom s javítom a formám :)

(#170647) aelod válasza D1Rect (#170645) üzenetére


aelod
veterán

Ez, hogy kapcsolódik ahhoz amit írtam? :U

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170648) t256 válasza Madwe (#170641) üzenetére


t256
őstag

Pedig el lehet rontani a víz fogyasztást is. A feleségem asztmás, a gyógyszetől nincs szomjúságérzete, de 30+ év alatt nem tudta megtanulni, hogy innia kéne. Én szoktam neki szólni, hogy igyon, mert már cserepes a szája.
Sajnos nálam már előfordult, hogy 1 hét nyaralásból olyan hordóhassal mentem haza, hogy utána csak behúzott hassal közlekedtem, mert egyszerűen rosszul voltam magamtól.
Már akkor tisztában voltam vele, hogy ha hízok, akkor először hasam lesz. Mégis úgy elengedtem magam, ahogy nem kéne.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#170649) D1Rect válasza aelod (#170647) üzenetére


D1Rect
félisten

Egy picit gondolkozz rajta, szerintem menni fog!

(#170650) Janaboy válasza aelod (#170644) üzenetére


Janaboy
veterán

Sajnos ezt meg tudom erősíteni :(

Janaboy

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.