Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#170051) bigmasterg válasza _stick_ (#170049) üzenetére


bigmasterg
addikt

Egyél és hagyd a fenébe a tömegnövelőt.

Esetleg vegyél sima fehérjét, abból magadnak bármit tudsz keverni.

(#170052) aelod válasza _stick_ (#170049) üzenetére


aelod
veterán

Igen. Többlet kalóriának hívják :)

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170053) _stick_ válasza bigmasterg (#170051) üzenetére


_stick_
őstag

Pont azt gondolnám, hogy a szénhidrát az, amiből többet kell bevinnem. :F
Ezért is gondolkodtam tömegnövelőben.

(#170054) Madwe válasza _stick_ (#170053) üzenetére


Madwe
nagyúr

Kalóriából. De ne szutyok adalékcukorból, dobozolva, márkanévvel, ha lehet…

(#170055) aelod válasza _stick_ (#170053) üzenetére


aelod
veterán

Zsírból is vihetsz be többet ;)

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170057) Dreadloord válasza #29258496 (#170056) üzenetére


Dreadloord
senior tag

A vitargot hagyjuk meg a top versenyzőknek, hobbi szinten teljesen felesleges.

Helyette: Edzés utánra keverd ki magadnak a tömegnövelőt az alapján, hogy miként alakul az aznapi kajád.

Veszel sima tejsavó fehérjét, abból mehet 40-60 gramm + darált zabpehely + némi szőlőcukor + gyümölcs.

Amit edzés után max innék: 60 gramm tejsavó fehérje + 80 gramm zabpehely + 40 gramm szőlőcukor + 5 gramm kreatin + 1 banán.

Ha nem csúszik le elég szilárd kaja, akkor mehet még napközben 1 turmix, de ott már csak zabpehely + fehérje + gyümölcs. Illetve étkezések között 50 gramm mogyoró/mandula/egyéb magvak 1-2 alkalommal :) +legalább 3 szilárd kaja (hús, zöldség, köret).

(#170058) aelod válasza Dreadloord (#170057) üzenetére


aelod
veterán

Edzés után minek zab? :U

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170059) DamianB válasza #29258496 (#170048) üzenetére


DamianB
őstag

Én meg vagyok elégedve eddig termékeikkel nyugodtan ajánlom. Kenyér liszttől kezdve pólóig kreatinig mindent rendeltem .

Tegyél egy próbát rendelést és meglátod mindig van egy kis ajándék bcaa .

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#170060) Madwe válasza aelod (#170058) üzenetére


Madwe
nagyúr

Zabpelyhet én se értem edzés utánra. Bár én a szőlőcukrot se, banán, datolya stbvel növelném akkor már a cht..

(#170062) aelod válasza Madwe (#170060) üzenetére


aelod
veterán

Szőlőcukrot elsősorban azért fogyasztanak edzés után, hogy a magasabb inzulin válasz miatt jobb legyen a fehérje szintézis. Natural vonalon ez olyan csekély pluszt ad, hogy teljesen indokolatlan.
Fruktóz elsősorban a máj glikogén raktárait tölti fel inzulintól függetlenül. Hidd el ahhoz, hogy te azt leürítsd nem kis meló kell 🙂 így maximum a plusz kalóriabevitel miatt lehet számolni az aszalt dolgokkal és társaival. Edzés után bőven elég ha legurítasz egy fehérje shaket és utána eszel szilárd ételt ami fehérjét és szénhidrátot egyaránt tartalmaz. (Az anabolikus kapu ahogy használják mint fogalom nettó f#szság) Persze ez is cél függő de tételezzük fel, hogy az izomépítés a fő cél.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170065) D1Rect válasza _stick_ (#170049) üzenetére


D1Rect
félisten

Egy adag fehérje(egy kanál), pár(10-20-30) gramm szőlőcukor vagy maltodextrin + 5g creatin.
Az egy adag fehérje + creatin + 1-2-3 banán is jó, csak valószínűleg néhány hónap után rá se fogsz tudni nézni a banánra.
Pihenőnapon a "legszénhidrátosabb" étkezéshez megiszod a creatinodat(langyos víz+kiskanál), de ha nem, akkor sincs semmi.

(#170066) aleister válasza D1Rect (#170021) üzenetére


aleister
veterán

Úgy tudom sportolóknak 200.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#170068) D1Rect válasza #29258496 (#170067) üzenetére


D1Rect
félisten

"Nyilván" az edzés utáni néhány g cukortól fog hízni.
1g ch kemény 4 kalória.
1 db zsömle ~30g szénhidrát és a GI majdnem megegyezik a fent említett gyors szénhidrátokkal.
Kb arról van szó, hogy edzés után megehet-e egy fél vagy egész zsömlét.
Csak a zsömle sokkal egészségtelenebb.

(#170070) Janaboy válasza Angel2014 (#170069) üzenetére


Janaboy
veterán

Nem olyan régóta járok a topikba és nem is ismerlek se téged, se aelodot, de azért ideje lenne már belátni, hogy ti két teljesen eltérő "módszert" képviseltek.
Kezd unalmas lenni ez az állandó civódás, ami köztetek van.

Egyértelmű, hogy az aelod által írtak inkább egy egészségesebb/sportosabb/atletikusabb vonal, figyelni kell, hogy mit eszel, nem az a lényeg benne, hogy mekkora lesz a karod vagy éppen mennyi izom van rajtad (legalábbis nem látom, hogy aelod ezt írogatná minden posztjában).

A te általad képviselt vonal az kb egyél, amit akarsz, gyúrjál mint az állat az a lényeg, hogy mekkora a karod (számokban), milyen "nagy" vagy.

Aztán persze, a legfontosabb amit meg kell tanulni ebben a témában, hogy minden ember teljesen más, máshogy hat ugyanaz a módszer az emberekre. Így persze mindig lesz olyan, akire tudod írni, hogy tömi magát mindennel mégis milyen jól néz ki (persze a "jól néz ki" is egy szubjektív kifejezés).

Janaboy

(#170071) atee_13 válasza Janaboy (#170070) üzenetére


atee_13
őstag

Ezt a kg-cm es "pöcsméregetést" én sem értem.

Nekem is van ismerősöm, akinek a mániája a kg és a cm. "100 kg alatt karácsonyfadísz" és társai dumák. Nem érdekli ki hány cm magas vagy, h mit mutat a tükör. Egy szumós is sok kg meg cm, de legyünk őszinték kevés embernek esztétikus.

Én mindig úgy álltam hozzá, h leszarom a súlyt meg a centit a tükör mutassa azt , h Thor "bekaphatja" :DDD . Meg úgy vagyok vele, h akinek kintebb van a hasa mint a melle az ne akarja megmondani milyen a jó test.

[ Szerkesztve ]

(#170072) Madwe válasza Janaboy (#170070) üzenetére


Madwe
nagyúr

Igen, a különböző mentalitás sokszor kijött, fel kéne fogni h valaki csak nagydarab akar lenni izommal s mindegy mennyi zsírral, más meg lehetőleg minél kevesebb zsírral akar lenni izmos, van aki csak esztétikusan izmos akar lenni s egészségesen szeretné mindezt megint más meg minél erősebb akar lenni s van még ezer meg egy cél. Valamint aki versenyre jár s ott súlykategóriák vannak az megint + 1 dolog amire figyelnie kell.

szerintem amit attól függetlenül hogy mi a cél mindenhol fontos lenne követni az az egészségtudatos, egészségre törekvő étkezés/mozgás. S ebben pl aelod erős s jó, angelről ez sajnos sokszor kevésbé mondható el.

amit ehhez hozzátennék ugyanakkor, mert itt még nem nagyon ha egyáltalán volt szó az az hogy ezt is ésszel kell, mert könnyen mentális gondokat okozhat. Orthorexia könnyen lesz a dologból, sajnos nekem is küzdenem kell vele egy ideje, s ez már a ló túlsó oldala. Persze az átlag népességnek ettől nagyon nem kell tartania mert nem fenyegeti, de azért a topikban érdemes lehet erre felhívni a figyelmet, mert jel,emzően aki itt gyúr az jó eséllyel maximalista magával szemben, odafigyel mit eszik hogy mozog, s a végén túltolja :)

(#170073) Xelo válasza Angel2014 (#170069) üzenetére


Xelo
addikt

nem tudom van-e bármi értelme reagálni a kommentjeidre mert kétlem hogy felfogsz bármit is abból amit neked írunk, de hátha majd most. a témát látogató tagok nem profi testépítők (nem mintha te az lennél), azért olvasgatnak itt, azért edzenek hogy egészségesebbek legyenek, ami te pont nem vagy. ilyen szempontból kinek a véleményére érdemes adni szerinted? egy olyan srácéra aki egészséges, fitt, esztétikus, vagy egy olyanra aki 160kiló, beteges, alkoholista, de nagyon izmos/erős (a képzeletében) és vergődni jár ide? :D azt is többször megjegyezted a témában, hogy te lenézed a tanult embereket (pl az egyetemistákat), mert szekrényeket pakolni az emeletre Az Igazi Lájfsztálj. és csodálkozol hogy senki nem tud komolyan venni. megfigyelheted, amikor nem vagy itt a topik stílusa átalakul értelmiségi diskurzusba, aztán visszatérsz, és hozod magaddal ezt a kocsmába illő f@szméregetést. lehet a te (képzeletbeli) baráti körödben ez a tuti, itt meg nem. :U

(#170074) vaakuum


vaakuum
addikt

Státuszjelentés:
Kiindulási alap: ösztrogéndominancia. Dokiváltás és 5 hónap gyógyszerkihagyás után mérve alacsony (8-10 közötti) tesztóhoz (ami volt már 6.5 is) magas ösztrogénszint (60 vagy fölötte), ami az elmúlt 10-12 évben alakult ki aljas módon. Nem, nem kokszoltam soha, egész életemben a megevett kaján kívül csak scitec és biotech fehérjéket fogyasztottam, meg vitaminokat, és sportoltam, mert szeretek mozogni. A szervezetem valamiért mégis imád ösztrogént gyártani.
Nyilván túrtam/túrom a netet folyamatosan. Azt olvastam valahol, hogy akkor van egyensúly, ha a tesztó:ösztro arány 1:3 és 1:4 között van valahol. Ez a fenti kiindulási esetben bőven 1:6. Nyilván a tesztó és ösztro mértékegységben van egy 1000-es eltérés (nmol/l vs pmol/l), de most csak az alapszámokat figyelembe véve tényleg úgy vannak a határok megállapítva, hogy a legnagyobb tesztó*4 az kb. az ösztro maxértéke.
A doki által egy hónapig felírt napi 1 clostilbegit megtolta a tesztót, 20 fölé, ami nagyon frankó lett, rögtön tudtam rendesen edzeni, pihentebb voltam az edzések között, végre távot és tempót is tudtam növelni a meleg ellenére, és a fogyás is elindult, egy hónap alatt -3 kg, Miközben ezelőtt egész évben a szenvedés ment az edzésekkel. Viszont az ösztro is megugrott 160 fölé (ami bőven a felső határ fölött van), nyilván sokkal több tudott aromatizálódni. Itt az arány már 1:8 lett, brutál lábvizesedéssel, és gondolom a nem látható mellékhatások is elkezdődtek, erősödtek.
Az endokrinológus szerint ha a clostilbegit adagját felére csökkentem két hét kihagyás után, akkor szerinte akár még jó is lehet az eredmény. :Y
Rohadhjak meg, ha értem, mitől gondolja, hogy a gyakorlatilag alapjáraton döcögő tesztótermelés mellett is ösztrogéndominancia van, és a rendesen pörgő tesztótermelés mellett meg pláne az van, akkor a két érték közötti tesztó mellett az ösztro majd miért fog eltérni ettől, és beesni a normál aránytartományba mindenféle egyéb kényszerítés nélkül? Tehát ha a kevésből is túl sokat aromatizál a szervezet, a sokból meg még többet, akkor miért gondolja, hogy a kicsivel többől viszont majd pont kevesebbet fog? :Y
Emlegette még, hogy esetleg Androgelt lehetne majd kipróbálni, ha ezt a felezett closti próbát megcsináltuk, merthogy az nem bántja a májat annyira, de szerintem attól még ugyan úgy hozni fogja az ösztrogéndominanciát, ha van miből aromatizálni állat módon, akkor a szervezet megteszi. Illetve az szerintem a még meglévő saját tesztótermelést is tökéletesen ki fogja nyírni. :F
Ösztrogén blokkolótól valamiért nagyon fél, (vagy nem is volt még ilyen esete) mint a tűztől, mert az őt megelőző andrológus azt bőven nyomatta, és a májam kicsit tényleg megérezte, csak az a doki meg olyat nem adott, ami a tesztót is tolta volna kicsit, tehát akkor volt egy normál ösztro szintem béka segge alatti tesztó mellé. Én azt érzem, hogy a clostilbegit mellé még egy(vagy 2-3 különböző típusú, alacsony adagú) ösztro blokkoló lenne a szükséges a megfelelő arányban, ha a májam bírná. Ezzel kapcsolatban van valakinek valami értelmes ötlete, javaslata, mit lenne érdemes mondani, sugallni a dokinak? Vagy valami olyan tanulmány, ami elég megbízható, és ezt jól kivesézi? Nyilván a "fórumon azt mondták" önmagában nem hivatkozási alap semelyik orvosnak, sőt, még hülyének is néz. Viszont azt látom, Ő sem igazán tudja, mit kezdjen a helyzettel, pedig pont azért váltottam, hátha találok olyat, aki képben van rendesen. Vagy egy hozzáértő orvos elérhetősége is jó lenne b) megoldásként, mert nem vagyok lenyűgözve a mostanitól sem. :O :W

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#170075) aelod válasza vaakuum (#170074) üzenetére


aelod
veterán

Figyelj itt senki nem (tudomásom szerint) ért ilyen szinten ehhez és felelőtlenség is lenne ez alapján tanácsot adni a problémádra. Az egyetlen egy tanácsom az, hogy keress meg egy másik endokrinológust. Józan paraszti ész szerint egy kevésbé erős ösztro blokkoló megoldás lehet de mint mondtam ez komolyabb dolog, hogy egy fórumon hozzá nem értő emberek tanácsaira hagyatkozz.

#170069Angel2014

Akinek nem inge... ;)

Mondtam ha tanács kell tőled akkor jelzem de addig is egyél szépen 10e kalóriát hátha megnyugszol és nem lesz bizonyítási kényszered folyton itt a fórumon.
#170070Janaboy

A te általad képviselt vonal az kb egyél, amit akarsz, gyúrjál mint az állat az a lényeg, hogy mekkora a karod (számokban), milyen "nagy" vagy.

Látjuk is az eredményét.

#170071atee_13

Frusztrált emberek verbális kivetülése az összes ilyen megnyilvánulás.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170076) Janaboy válasza Xelo (#170073) üzenetére


Janaboy
veterán

Szerintem azért nem kell átmenni személyeskedésbe sem..

Janaboy

(#170077) Janaboy válasza atee_13 (#170071) üzenetére


Janaboy
veterán

Én személy szerint nem tartom problémának a kg és cm-zést ha azt magának és más céllal teszi.
Én is mérem magam naponta (mondjuk azért mert van egy cél amit el akarok érni és nézem, hogy haladok),
De ez másfajta, mint amit pl angel irogat, hogy mekkora a karod és társai..kit érdekel, ha neki tetszik.

Janaboy

(#170079) Angel2014 válasza Xelo (#170073) üzenetére


Angel2014
addikt

Még valami 1 hónapot csinálj velem végig és csinálj előddel is meglátjuk melyik lesz a hatásosabb.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#170080) S e t h válasza Angel2014 (#170079) üzenetére


S e t h
nagyúr

Te hamarabb fogsz meghalni, mint Előd és most nem csak a korotokból adódó differenciára gondolok.
Amit te csinálsz az nagyjából semmilyen kontextusban nem kötődik ahhoz, ami az egészséges életmódot jelenti.
Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy miért mászol folyamatosan a képébe.
Azért mert ő kevesebb gyermekkori barátról oszt meg hivatkozást?

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#170081) Agyrák666 válasza S e t h (#170080) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

Ezt azert igy nem mernem kijelenteni.
Lasd Bartos, aki templomot eszik 40+ evesen vs Eriksen aki 30 evesen osszeesik a palyan.

(#170082) Apollyon válasza Angel2014 (#170078) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Azért van némi különbség köztetek, Előd nyert már naturál versenyt, a te pár évvel ezelőtti teljesítményed meg az volt, hogy kirúgtak valami konditeremből mert nem tudtál viselkedni. Te magad írtad. Akkor meg mit erőlködsz most itt? Mindenki hülye, csak te nem, igaz?

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#170083) Madwe válasza Angel2014 (#170079) üzenetére


Madwe
nagyúr

Hatásosabb, de miben? Melyik fenntarthatóbb? Egészségesebb? Jár kevesebb zsírfelesleggel? Adott időtávon nyilván több izmot (s zsírt) lehet felszedni ha mindent is megeszik az ember, ezt soha senki nem vitatta s nem is fogja…

(#170084) DamianB válasza Angel2014 (#170078) üzenetére


DamianB
őstag

Nekem semmi bajom veled más topikból ismerlek , annyi hozzá fűzni valóm ehhez hogy mindenkinek itt megvan szerintem a sztorija lehet hasonló a tiédhez lehet nehezebb ,ettől még senkinek sem lesz joga semmihez sem .
Próbálj ezen felülemelkedni és legyél építő konstruktív a többiekkel . Pl mikor beraktad mit esznek az olimpikonok egy érdekességnek jó de hogy aelodnak beírsz egyet az nem jó irány.

A mondandom lényege hogy legyél pozitív és támogató szerintem, mondom ezt úgy hogy ez nekem se mindig jön össze . Sok sikert kívánok, remélem rendeződik a helyzeted.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#170085) Xelo válasza Angel2014 (#170078) üzenetére


Xelo
addikt

Angel, az élet nagyon sok embert megtapos. attól mert én nem irkálom ide hogy nekem mennyi mindenen kellett keresztül mennem, nem sajnáltatom magam, az nem azt jelenti hogy errefelé kolbászból van a kerítés, vagy esetleg szégyelleném felvállalni magam, egyszerűen itt senkinek semmi köze az én személyes problémáimhoz. nem azért írtam azt amit, mert nekem örömet okoz az hogy bántalak, egyszerűen a figyelmedet próbáltam arra felhívni, hogy amit itt művelsz nem okés és nem igazán kíváncsiak rá az emberek. és látod, sose írtam hogy én egy komoly pali lennék, nem próbálok többnek vagy nagyobbnak látszani mint ami vagyok. a személyiségünk fejlődéséhez fontos észrevenni a hibáinkat/korlátoltságunkat, amíg nem fogjuk fel hogy mi a baj velünk nem igazán tudunk jobb/okosabb emberré válni. ha pszichológiai problémáid vannak, akkor érdemes felkeresni egy szakembert, de nyilván erre is nehéz lehet rávenni magad amíg lenézed azokat akik az életükből több évet szántak arra hogy könyveket bújjanak, tanuljanak, iskolákat végezzenek le.

(#170086) D1Rect


D1Rect
félisten

Szerintem itt annyi az egész kulcsa, hogy 20 évig nem lehet úgy élni, hogy az ember macro-t számol.
Persze, az ember lelkes az első pár évben, de aztán jönnek fontosabb dolgok is az életben.

Én annyit emelnék ki, hogy bármi is legyen, le kell menni a terembe minden héten, mert ha az ember kiesik a rutinból, nehéz újrakezdeni.

(#170087) Mike8212 válasza fanti (#139953) üzenetére


Mike8212
tag

Végig olvastam ! ( oké nem teljesen :D 170087 oldal nem kevés. :DD ) Köszönöm szépen az információ mennyiséget. :R Voltak olyan dolgok amikről Én sem tudtam. Csak 20 éve edzegetek :) Szteroid használatban nulla tapasztalatom van. A saját tesztoszteronomból építek , már amennyire sikerül. :DDD

[ Szerkesztve ]

The Way - Mike's Power! Asus X470 tuf gaming plus , Corsair Vengance LPX @ 3200 MHZ , R7 1700 , 2700 , FSP Hydro 750 W , Acer Predator 144 HZ , Samsung SSD 970 PRO , egy valag vinyó , GTX 1070 , RTX 2070 , és egy csomó retró cucc :D Főleg LGA 775. Ma Te adod olcsón holnap Én neked ! Ne feledd !

(#170088) aelod válasza D1Rect (#170086) üzenetére


aelod
veterán

Az a kulcs, hogy lehetetlen? Mihez? Vagy ezt fejtsd ki jobban mert nem értem. Pár év után amúgy teljesen rutin szerű lesz a kajád kimérése ...
Nyilván vannak ennél fontosabb dolgok is az életben de azokhoz ad ez az egész sport egy jó tréninget mert megtanít arra, hogy nincs csoda módszer vagy könnyebb út. Csak a belerakott munka és a kitartás.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#170089) Angel2014 válasza aelod (#170088) üzenetére


Angel2014
addikt

Leírom még egyszer hátha megérted.

Ő 80 kiló te csak 50 ,már eleve nehezebb és drágább, az étkezésre figyelni és makrózni.

Te jónak mondható genetikával rendelkezel , míg ő nem neki sokkal több munkát és edzést kell beletennie mindenbe mint neked kell.

Kérdezem én melyikőtök visz be több munkát és edzést vagy a táplálkozásra odafigyelést egy 50 kilós vagy egy 80?

Meg ez a makrózás...

Itt van danuta vasat sem fogott de az izomzata sok férfit is lehagyna.

Szerinted ő makrózik? vagy diétázik egyáltalán?

Itt van vida most ő sem néz ki topp formában igaz? De mégis az az oldsholl edzés amit csinál az összes versenyzője edz vele és be is húzzák a díjakat minden évben.

Vagy itt van bánoczi írta a napokban ő is.

Kezded érteni mit akartam mondani?

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#170090) Janaboy válasza Angel2014 (#170089) üzenetére


Janaboy
veterán

Szerintem Danuta igen is diétázik, méghozzá biztos, hogy szigorú étrenddel..

Janaboy

(#170091) Apollyon válasza D1Rect (#170086) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ismerős kb. 12 éve edz és számolja a makrókat. Az a típus, aki ha ránéz egy fánkra +2 kiló. Így kénytelen porciózgatni, de megéri neki, mert nem mondanád meg róla a 77 kilójával, hogy amúgy 115-120-ról fogyott le. Csak hogy ne hízzon vissza, ezt kell csinálnia. Egy idő után már szemre is látod (ha nem is 1 g-ra pontosan) hogy mennyi rizs kell, hús stb. Ha meg van motiváció (ne legyél dagadt), ahogy előttem is írták, már rutin lesz...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#170092) Angel2014 válasza Janaboy (#170090) üzenetére


Angel2014
addikt

Szerintem nem csak keményen edz.

Diétával nem lenne vagy 45 -ös karja és ilyen izomzata. A mostani még brutálisabb. És még számtalan sportot tudnék mondani aki nem fogott vasat de brutális az izomzata.

Előd mindenkiből versenyzőt akar csinálni és azt az étkezést erőltetni ami a suliban és itt online tanult.
Nem lehet mindenkiből versenyző, mindenki mást akar csinálni a testével, valaki csak az egészsége megőrzése miatt, valaki hízni akar, valaki fogyni, valaki erősödni, valaki izmot építeni és így tovább.

Előbb rendszeresen és egyre elszántabban edzeni kell megtanulni, és nem a makrókat számolni főleg egy kezdőnek. Sokkal jobban és több minőségi izmot tud építeni és egy évben egyszer ráér diétázni.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#170093) Janaboy válasza Angel2014 (#170092) üzenetére


Janaboy
veterán

Szerintem te félreérted a diéta szó jelentését, az nem azt jelenti, hogy nem ehet nagyokat vagy sokat, csak annyit, hogy irányítottan.
Tehát kvázi nem ehet bármikor bármit, mert azt kiszámítja előre, én elég nehezen tudnám elképzelni bármelyik olimpiai sportolóról, hogy nem valami diéta szerint étkezik.

Én amúgy azt még senkitől nem láttam itt írva (vagy legalábbis nem dereng, amióta olvasom a topikot legalábbis), hogy csak súlyzós edzéssel lehet izmot építeni, csak te írod állandóan, hogy lehet máshogy is.

Ami pedig a kezdőket érinti (mivel saját bőrömön tapasztalom jelenleg is), annyira sok mindentől függ (leginkább a céloktól), hogy mi a jó módszer, hogy erre megint nem lehet egységesen húzni bármit, ezt egyszerűen ki kell kísérletezni. Arról nem is beszélve, hogy mit tekintünk edzésnek...
Aelod max javasol egy módszert, amit jobb esetben tovább finomít az egyén (vagy segít neki tovább finomítani).
Mellesleg amúgy az a személyi edző, akihez én járok (naturál testépítő és versenyzik is), nagyon hasonlókat javasol mint, amiket aelod (és a többiek egy része is) írogat, 10+ éves tapasztalat van mögötte. Gőzöm sincs hány kiló vagy hányas a karja, ő magától nem henceg vele, én meg nem is kérdezem, mégis jó helyezést tudott elérni.

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#170094) Angel2014 válasza Janaboy (#170093) üzenetére


Angel2014
addikt

A diéta fogalma a közhasználatban egyrészt az emésztőszervi megbetegedések során tartandó zsírszegény étrenddel, másrészt a fogyókúrás célzattal követett kalóriaszegény étrenddel kapcsolódott össze. A diéta célja a szervezet megváltozott állapotához igazodó táplálkozás.

[link]

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#170095) Janaboy válasza Angel2014 (#170094) üzenetére


Janaboy
veterán

Most fogalommal lehet dobálózni, mert itt mást írnak:
[link]

diéta A kalória felvétel csökkentése fogyás céljából.
diéta Előírt ételek és italok rendje, amelyben az étkezés terápiás célzattal mennyiségi, minőségi, valamint időbeni vonatkozásokban betartandó szabályokat tartalmaz.
diéta Valamilyen előírt specifikus étrend betartása.

És ha belegondolsz meg is állja a helyét, azért eszel irányítottan, hogy tartsd a súlyod, fogyj, erősödj stb.

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#170096) Tamas1982.1 válasza Angel2014 (#170092) üzenetére


Tamas1982.1
tag

“Előbb rendszeresen és egyre elszántabban edzeni kell megtanulni, és nem a makrókat számolni főleg egy kezdőnek. Sokkal jobban és több minőségi izmot tud építeni és egy évben egyszer ráér diétázni.”

Ez így igaz! (Ha valaki versenyezni akar akkor nem, de én nem sok jót látok a 1-2 év edzés utáni versenyezgetésben, ezekböl nem lett bajnok). Sorra látom én is, hogy tizenéves srácok isszák a fehérjét, vitargot, számolgatják makrókat, böjtölnek, aztán semmi nem lesz belölük mert erejük sincs megtanulni rendesen edzeni. Fiataloknak én 3 év alapozást írnék elö, alapgyakorlatokkal, teljes testre, heti 4x. Kaja meg menjen amennyit enni tud, minél több fehérje mottóval. Aztán meglátja mi lesz belöle, hova tovább. Nekünk így is tanították az öregek. Nem lettem bajnok, de kox nélkül van egy érett izomzatom amit betegség, kihagyás után is hamar vissza tudok építeni.

(#170097) Agyrák666 válasza Janaboy (#170093) üzenetére


Agyrák666
aktív tag

Ebben se lennek olyan biztos. :

[link]

,,,,Nagyon meglepett bennünket, hogy a sportolók évtizedeken keresztül nemhogy a sport-táplálékkiegészítőkre, de a táplálkozásra sem fektettek nagy hangsúlyt. A reggelit olykor kihagyták, mert indult a busz, edzés után azt ették, ami éppen a büfében elérhető volt, és az ebédnél is ugyanez volt a helyzet.""

(#170098) Hangfalképű válasza Angel2014 (#170092) üzenetére


Hangfalképű
tag

Csak olvasni járok ide, de ezt muszáj megkérdeznem, mert már ideje furdal a kíváncsiság. Milyen az általad oly gyakran emlegetett minőségi izom? Később jár le a szav ideje?

(#170099) Janaboy válasza Agyrák666 (#170097) üzenetére


Janaboy
veterán

Kivételek mindig lesznek, ezért sem lehet egyik módszerre mondani, hogy ez a tuti.

Janaboy

(#170100) Angel2014 válasza Hangfalképű (#170098) üzenetére


Angel2014
addikt

Nem esik össze, de ha mégis vesztesz belőle gyorsan regenerálódik. Szóval az sem mindegy mivel növeszted és hogyan.. pl a szója is magas fehérje de az is gyorsan távozik.

Ilyen egy olcsó hús amit kisütsz és egy kilóból marad 40dkg vagy egy drága amiből 90 dkg marad.

Pl A kreatin, a koksz vízzel tágítja a sejtek térfogatát ami gyorsan örül.

Sokat számít a gyermekkori alap.

És ezt akkor veszed észre ha sokáig nem végzel edzést vagy izommunkát és megmarad az ereje és mérete.

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.