Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#47201) Piftuka válasza Jahno (#47192) üzenetére


Piftuka
veterán

Áh, sajnos nem vettem még meg! Az elmúlt hetek az új PC-m teszteléséről, meg több hét betegeskedésről szóltak nekem...

Mondjuk előtte, még a karácsonyi szünetben legalább volt alkalmam megvizsgálni közelebbről a Media Markt-ban. Ahol akkor meg is vettem volna, de mindegyik dobozt lepántolták. Ráadásul úgy, hogy azok meg is roppantak.

Ezért nem vettem meg. Marad még a Konzolvilág, ahonnan vásároltam régebben, de most a decemberi tápegység rendelésemmel... hogy úgy megszivattak engem, erősen gondolkodom azon, hogy többé ott sem vásárolok. (Az "Ország Boltja" szavazáson idén nem kapták meg a "szokásos" szavazatomat... )

Egyébként éppen azon dilemmázom, hogy felszámolom a gyűjteményemet. Csak nem visz rá a lélek... :(

Ám egyszerűen annyi helyet foglalnak, hogy már nem tudom hová tenni. Két Amgia500, három C64, egy rakás régi papír dobozos játékék, vagy két tucatnyi, 10-es doboz C64 lemez, plusz a régi Force Feedback kormány, és joystick és gamepad gyűjteményem, meg a mindenféle retro kiegészítők, több régi "fél" PC...

Nem tudom hová tenni a régi számítógépes magazinokat sem már.

Mindezekből már egy kisebb múzeumot is berendezhetnék. Komolyan mondom, hogy akkor férne el minden, ha a házamban egy külön, legalább 20-25 nm-es helyiség lenne erre a célra fenntartva, tartópolcokkal, szekrényekkel.

És az a baj, hogy a klasszikus "retro"-zásra már sem időm, sem energiám nincsen.

Akartam egy régi DOS & Win98SE/WinME alapú PC-t is összeállítani, hozzá CRT monitorral, de már ahhoz sem érzem az erőt, a gép pedig csak a helyet foglalja szintén.

Nem is beszélve a két felesleges CRT tévéről, amit azért hoztam el ismerősöktől, mert ki akarták dobni. Gondoltam "jó lesz a Commodore" gépekhez... Ha bekapcsolnám őket, ugyebár...

"Aquila non captat muscas."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.