Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25031) blueboi69 válasza Gabibácsi (#25027) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Jó mer az 30éve volt :D
Én is muteromnál laktam kb 6évvel ezelőttig, mégiscsak csak most tudtunk hitelre venni kecót + abból amit apám adott kezdőre, mert egyszerűen hiába tettünk félre többet mint az átlag, albérlet mellett marha nehéz sokat spórolni, előtte meg minimálisan tudtam csak félretenni.
Ha valaki dobbant 18évesen és gyűjt 10-15évig, az más.

Olvastam, hogy említésre került a CSOK. Igen, az valóban 10-20M-val megdobott mindent, de amúgy az olcsó hitelek vitték fel az egészet. Mi sajnos tanui voltunk az egésznek, mert 6éve még amikor összeköltöztünk asszonnyal, akkor már szívtuk a fogunkat, hogy fú de emelkednek az albi árak (akkor még 85+rezsiért találtunk egy szuper kis kecót, garázzsal gazdagréten), aztán pár évvel később már örültünk, hogy a tulaj nem emelt, mert 100e alatt már semmit nem találni a környéken és végignéztük, ahogy kb 1-2év alatt úgy mennek fel az ingatlanárak, hogy az amit terveztünk spórolást (3db LTP) az baromira nem lesz elég egy kezdőrészletre.

Aztán ugye dobbantanunk kellett budaörsre, ott már örültünk, hogy 150ért találtunk értelmes kecót, mégha kicsi is volt. Ott 1évet voltunk, az utánunk jövőnek már 200+rezsiért adta ki a tulajdonos...
Szóval az olcsó hitelek megalapozták azt, hogy sokan elkezdtek lakásba fektetni és az albérlőkkel kifizettetni a törlesztőket, erre rátett egy lapáttal a CSOK, aztán most hogy módosították a CSOK-ot, ez mégtovább generálja az egészet.
Amióta ideköltöztünk, azóta keresünk apámnak kecót, tehát már 1éve, szinte minden héten megnézünk személyesen 1-2házat, 25km-es körzetben. Vagy valami nagyon lepusztult, rossz hátterű, rossz szomszédságú kecók vannak, vagy kurvadrágák. A mi házunkat most így elnézve a többit, kb 20M-val többért lehetne meghírdetni mint amennyiért mi vettük 1 éve.

És akkor apám meg közben nézi, hogy mondjuk horvátoknál egy tengerre néző 70nm-es lakást tudna ugyanennyi pénzt venni a tengerparton.... hát bakker.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.