Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76201) 7600 GS


7600 GS
addikt

Megint megy a sírás a Real ellenfele miatt úgy látom. :D :D :D

Jó kis csontzene lesz szerintem az a Barca-Atleticó párharc, kíváncsi leszek rá. :)

(#76202) Tibiajax válasza 7600 GS (#76201) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

kíváncsi leszek rá
kinek fogsz szorítani?
:D

(#76203) L_YKing válasza 7600 GS (#76201) üzenetére


L_YKing
addikt

Csak a szokasos.. Latod mar te sem orulsz neki mert annyira raszoktal, bar az utobbi idoben egy picit erosebb ellent kap a real szopodik is..

Visca el Barça! Mes Que Un Club!

(#76204) viharhozo válasza B0V9B (#76200) üzenetére


viharhozo
addikt

Semmilyen okfejtes nem volt, annyit kerdeztem, mennyi penzbol epitenek/epitettek csapatot a csehek. Erre annyit tudtal valaszolni, h szerinted nem sokkal tobbol, mint a magyarok, es ezt higgyem el neked, mert irasos nyoma sehol nincs. En meg nem hiszem el. Ezutan elkezdtel engem szidni, azok osi troll nepszokas alapjan, h ha a mondandoval nem tudunk vitatkozni, kezdjunk ki azzal, aki mondja.

Az a teny meg, h az edzo a 2011-es Debrecennel 8 meccsbol 1-et nyert meg, nalam nem azt tamasztja ala, h szakmai zseni.

Tibiajax: azert ez olyan, mint a Barcelonat konnyu verni, eleg ha kikapcsolod a harom torpet. A Liverpooltol a ket MU elleni meccset lattam, a Dortmundtol iden eleg sokat, nem egy kategoria a ket banda. Ez nem Kloppot minositi, a BVB egyszeruen sokkal jobb erokbol all, varhatoan szetkapjak a Liverpoolt, mint foxi a labtorlot.

[ Szerkesztve ]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#76205) DeathAdder válasza Enzolord (#76197) üzenetére


DeathAdder
veterán

Idefújt a szél most hogy világverővé avanzsált a csapat ;]
Komolyra fordítva csak kíváncsi voltam a reakciókra

barca0519951 - simán, rutilból átlépik a bilbaot :K
Én sevilla-poolt éreztem, de az uefa másképp gondolta :D

Jó ilyeneket olvasni, jómagam úgy voltam vele hogy ez a dortmund nem nagy durranás csak túl vannak hájpolva, de megváltozott a véleményem amikor megnéztem a két spurs meccset ellenük.
Én inkább egy jó erőfelmérőnek fogom ezt fel, egy igen erős BL szintű csapat ellen.

(#76206) Tibiajax válasza viharhozo (#76204) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

melyik 3 törpére gondolsz?

dehogy kapják szét.....

(#76207) Citroware


Citroware
addikt

Szegény Dortmund :( :C

A döntőben kellett volna találkozni. De így legalább láthatjuk a lehető legjobb EL meccset, mielőtt valamelyik nagy kisz*pna egy kicsi ellen, mint ahogy az szokott lenni az EL-ben.

(#76208) szami777 válasza DeathAdder (#76196) üzenetére


szami777
addikt

Annak örülök, hogy a spanyol csapatok összekerültek.
Legalább nem lesz velük tele a BL és az EL elődöntő.

_______
Rég láttalak errefelé. :)

[ Szerkesztve ]

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#76209) DeathAdder válasza Tibiajax (#76206) üzenetére


DeathAdder
veterán

A BL negyeddöntősök közül három biztos nem kapná szét (főleg a sziti), ez a bvb sokkal inkább BL elődöntő szintű csapat mint pl egy Sziti.

xsanyi77 - ja, bár a sevilla hogy harmadszor is megnyerje az elég nagy szenzáció volna. Persze nem lehetetlen, de jobban örültem volna ha ők kapják a dortmundot :D

(#76210) venember83 válasza Tibiajax (#76206) üzenetére


venember83
nagyúr

Gondolom, hogy Suárez is tiszteletbeli törpe lett a 181 centije ellenére. :D

(#76211) viharhozo válasza Tibiajax (#76206) üzenetére


viharhozo
addikt

Akiknek a nevet nem irjuk le.

A masik felet meg majd meglatjuk, szerintem konnyeden soprik majd el a Liverpoolt, hacsak nem tortenik valami csoda (Weidenfellertol mar nagyon esedekes lenne egy durvan bakis meccs).

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#76212) 7600 GS válasza Tibiajax (#76202) üzenetére


7600 GS
addikt

Bírónak. :D

Amúgy nem tudnék egyik csapatnak sem jobban szurkolni mint a másiknak, bár talán az Atleticót valamennyivel kevésbé kedvelem (hányok tőlük). Sima Barca lesz egyébként. :)

(#76213) NyxNyxNyx válasza Tibiajax (#76202) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Nem engem kérdeztél, de én most kivételesen az Atletico-nak fogok.

A címvédést hagyjuk meg majd az FTC-nek 2 év múlva. ;]

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#76214) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

mindeközben!

érkezés az örök városba. hétvégén rangadó!


figyeld középen a főköcsögöt :D

[ Szerkesztve ]

(#76215) venember83 válasza Tibiajax (#76214) üzenetére


venember83
nagyúr

Ne már, az Inter is vonatozik? Azt hittem, hogy csak a Juve a Trenitaliával szponzori szerződésnek köszönhetően.

Felipe Melo nem főköcsög, hanem a Juve beépített embere. :DD

[ Szerkesztve ]

(#76216) lacy86


lacy86
addikt

Akkor a Liverpool is kiesett az EL-bol
Dortmund kifilezi

(#76217) MPowerPH válasza lacy86 (#76216) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ennyire gyenge lenne iden a Liverpool? :U

Don't Tread On Me

(#76218) lacy86 válasza MPowerPH (#76217) üzenetére


lacy86
addikt

Fejbe kicsit hianyosak szerintem meg mindig!

(#76219) Citroware válasza MPowerPH (#76217) üzenetére


Citroware
addikt

Kiscsapatok ellen igen. :DDD

Minél nagyobb az ellenfél, annál jobban felszívja magát a csapat, úgyhogy semmiképpen sem lesz könnyű dolga a Dortmundnak. Sőt.

Ez utóbbit bizonyítja az is, hogy két meccsen 7:1-es összesítéssel küldték haza a City-t a bajnokságban, a Chelsea otthonában nyertek 3:1-re, hónapok után az első csapat volt, ami legyőzte a Leicestert és most ledarálták a MU-t is az EL-ben, mikor előtte egy gyenge Augsburgot alig bírtak.
És mindezek ellenére csak nyolcadik a bajnokságban.

[ Szerkesztve ]

(#76220) kacsyx válasza Citroware (#76219) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Logikai tévedésben vagy... Az angol csapatok hót gyengék, az Augsburg kicsinálná mindet. A Dortmund meg remélem végleg beárazza a PL-t.

(#76221) forceberg válasza kacsyx (#76220) üzenetére


forceberg
veterán

Nem tudtad, hogy a prömijer líg a foci hazája, a többi csak könnyed játszadozás?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#76222) venember83 válasza Citroware (#76219) üzenetére


venember83
nagyúr

Nem értékeled te csak egy picit (értsd: borzasztóan) túl a PL-t? Európában már nagyon régóta nem bizonyított angol csapat. És elnézve a bajnokságban zajló dolgokat (Chelsea, MU háza táján mi van, Arsenal nagyon régóta max. dobogóra vadászik, Leicester eddig lenyomja a milliárdokat költő nagycsapatokat, ami különben nem nagy baj), idén és jövőre sem fognak.

(#76223) B0V9B válasza viharhozo (#76204) üzenetére


B0V9B
tag

Először jöttél a fifa ranglistával (amikor klubfociról volt szó) egy nagyképű "ennyike" szöveggel, majd miután boldog boldogtalan kinevetett a ranglista komolytalansága miatt, jöttél a keretértékekkel (aminek megint annyi köze van a költségvetéshez hogy ihajj, elég ha egy csapat osztályt ugrik és már megduplázódik a keretének értéke úgy hogy még senkit nem igazoltak). Miután ez se jött be, habzó szájjal követeltél tőlem egy excel táblázatot, hogy linkeljem be neked forintra pontosan az összes magyar és cseh csapat költségvetését. Biztos létezik ilyen táblázat valahol (én nem találtam mondjuk) de neked pont ugyanannyi idő utánanézni mint nekem, szóval tessék várjuk azt a listát ami bizonyítja hogy neked van igazad. Én nem hiszem el a te álláspontodat, te meg az enyémet.
Egyébként ha megtalálnál egy olyan listát amin a cseh csapatoknak legalább dupla akkora a költségvetése mint a magyaroknak (amiben elég sokan nem hiszünk, de te ezek szerint készpénznek veszed), az magyarázná azt a tényt, hogy a cseh csapatok gyakrabban élik meg a tavaszi szezont a nemzetközi porondon, mint a mieink az augusztust? Akkor hátra lehetne dőlni itthon minden magyar fociban dolgozó szakembernek, mint akik jól végezték dolgukat?

Nem ellened irányult (ha magadra vetted az már nem az én bajom) amit írtam, személyeskedni meg annyira személyeskedtem amennyire mindenki más szokott a fórumon. Azt azért remélem nem vártad el hogy magázzalak, valamint csókolom megszólítással kezdjem az írásaimat.

Nekem onnantól vált érdektelenné ez a beszélgetés, hogy a klubfocihoz bekeverted a válogatott rangsort (még csak nem is a válogatott eredményeket, hanem egy ranglistát), aztán olyan csapat költségvetésével akarsz példálózni, amelyikről azt se tudod hogy ki az edzőjük, stb.

Sajnos azt az egyre jobban terjedő tábort képviseled, aki mindenkit hülyének tart úgy, hogy utána se néz az adott dolognak legalább alapszinten, hogy ne olyan dolgokkal dobálózzon amikről nem is tud semmit.

A te gondolatmeneted szerint le se kellene játszani a mérkőzéseket, elég lenne ha felsorakoznának a csapatok a kezdőkörben és a bíró egy laptopot elővéve kihirdetné azt a csapatot győztesnek, amelyik előrébb áll a ranglistán, drágább a kerete vagy nagyobb a költségvetése. Ezután a nézők megtapsolnák a jelenetet és menne mindenki haza.

A Scasny témához: Claudio Ranieri mindenhol megbukott ahol lehet, utoljára a görög válogatott élén is, többek között Feröer ellen is vereséget szenvedve. Nem tudom, most hol is áll vele a Leicester City? Tudsz segíteni nekünk? Szerintem azonnal rá kellene telefonálnia valakinek a Leicester vezetőségére, hogy rúgják ki onnan amilyen gyorsan csak lehet, mert több évtizedes edzői pályafutása alatt már volt ahol megbukott, mert nem jöttek az eredmények.
Tudod csak az hibázik aki dolgozik. Nem sok olyan edzőt tudsz felsorolni aki minden állomáshelyén csak sikert sikerre halmozott volna, ahogy én sem.
De a lényeg hogy te őt már elkönyvelted egy sz@r edzőnek, csak az a bibi hogy az ő csapata várta a pénteki EL sorsolást 10 cseh játékossal a kezdőben, és nem a Doll féle Fradi, vagy a Kondás féle Debrecen, amikben minimum minden héten akad 4-5 légiós még így is. Bár ez a szám 3 évvel ezelőtt 7-8 lett volna. De tudjuk.... költségvetés, fifa ranglista, keretértékek.

[ Szerkesztve ]

(#76224) B0V9B válasza viharhozo (#76204) üzenetére


B0V9B
tag

-

[ Szerkesztve ]

(#76225) Citroware válasza kacsyx (#76220) üzenetére


Citroware
addikt

Akkor miért nem jutott tovább az Augsburg a PL 8. helyezett ellen úgy, hogy két meccs alatt kb a kapura nem voltak veszélyesek egyáltalán?

(#76226) DeathAdder válasza venember83 (#76222) üzenetére


DeathAdder
veterán

Ez most egy annyira kaotikus szezon ami minden eddigit borít, és fejemet rá hogy soha még egyszer ekkora szenzáció nem fog bekövetkezni (ha a leszter bajnok lesz).

Eddig is a PL rangsorát az árazta be hogy milyen gazdasági helyzetben vannak a csapatok (egykét kivétel akadhat, pl. a liverpool 2. helye, de az övéké igazából a 5.-6. hely ami jellemző rájuk gazdaságilag is). Elég tanulságos hogy még soha nem nyerte meg a PL-t olyan csapat aki ne lett volna benne gazdaságilag a top3 -ban (értsd a top3 bevételben, a top3 legtöbb kiadásban, a top3 legtöbb kifizetett bérben, a top3 legértékesebb keretben akár kezdő tizenegyre, akár az egész keretre nézve)

Idén valóban megaszarok a legerősebb angol csapatok, hiába erős gazdaságilag bajnokság összes csapata, ez azért nem kellene hogy akkora gondot jelentsen egy cselzinek, vagy szitinek.
Amikor a pool második lett akkor is az arsenal, mu, cselzi alulteljesített, kivéve a szitit. Nem is tudták őket megelőzni. De olyanra tényleg szinte semmi esély hogy a PL-ben a gazdasági top4 mindegyike botladozzon, erre mégis itt lehet a szenzáció :D

De koránt sem annyira gyengék, csak azért mert európában van 4-5 csapat aki jelenleg vitathatatlanul jobb náluk, és a PL pénzek amíg ennyire magasak soha nem is lesz prioritás a BL szereplés, csak a BL indulás kiharcolása, mert azért jár a busás összeg. (sokat elmond hogy a tök utolsó helyen végző PL csapat több pénzt kap, mint egy BL győztes). Ilyenkor mondanák sokan hogy akkor miért verték 10 éve az angol csapatok európát. Egyrészt azért mert nemigen voltak náluk erősebbek mint most, másrészt meg azért mert a hazai bajnokságban megvolt a konstans top4, a "négy nagy" ahol csak a sorrend volt kérdéses. Aztán jöttek a TV-s pénzek, manszúr sejk etc.. kiegyenlítettebbek lettek a viszonyok és ez által sokkal nagyobb harc a 4 BL induló helyért gazdasági szempontból és az átigazolások szempontjából is.

Ja és a Pool tényleg felszívja magát a nagyobb meccsekre, megy nekik amikor van elöl terület, de mihelyst beáll valaki védekezni megáll a tudomány. Valaki írta fentebb, hogy fejbe kicsit hiányosak, ezzel nagyon egyetértek :K
..de a dortmundot akkor is túl nagy falatnak érzem.

[ Szerkesztve ]

(#76227) viharhozo válasza B0V9B (#76223) üzenetére


viharhozo
addikt

A focival kapcsolatos reszere nem reagalok, semmi ertelme, elbeszelsz mellettem, olyanokat adsz a számba, amiket nem mondtam, uncsi.

A tobbi viszont tul magas labda, h ne csapjam le.

de neked pont ugyanannyi idő utánanézni mint nekem, szóval tessék várjuk azt a listát ami bizonyítja hogy neked van igazad.

Jo barat, te allitottal valamit, nem en, neked kell bizonyitani, nem nekem cafolni. Formallogika. Aztan negy bekezdessel lejjebb belelendulsz:

Sajnos azt az egyre jobban terjedő tábort képviseled, aki mindenkit hülyének tart úgy, hogy utána se néz az adott dolognak legalább alapszinten,

Leirod, h nem nezel utan, majd szamonkered rajtam, h en nem nezek utana. Egy hozzaszolason belul mondasz ellent sajat magadnak?

Nem ellened irányult (ha magadra vetted az már nem az én bajom)

Ja, nyilvan ez fontos erv volt lezarasnak:

Valószínűleg valami érdekeltséged van az itthoni fociban, esetleg valami barát vagy ismerős és ezért véded a mundér becsületét. - ja, a te szavad isten szava, akinek nem tetszik, eretnek. Trollism 101.

Azert egy dologra megis reagalnek:

Egyébként ha megtalálnál egy olyan listát amin a cseh csapatoknak legalább dupla akkora a költségvetése mint a magyaroknak (amiben elég sokan nem hiszünk, de te ezek szerint készpénznek veszed), az magyarázná azt a tényt, hogy a cseh csapatok gyakrabban élik meg a tavaszi szezont a nemzetközi porondon, mint a mieink az augusztust?

Igen, ebben az esetben semmi ertelme osszevetni az eredmenyesseguket. Ha a magyar szinten most mar iszonyu gazdag Fradi a kovetkezo ket szezonban nem jut el a BL-csoportkorig, vagy az EL-ben nem eli meg egyszer se a tavaszt, akkor lehet reklamalni.

Egyebkent a vegen megint azt probalod sugallni, h szerintem Doll vagy Kondas jo vagy jobb edzo lenne, holott sehol le nem irtam ilyet. Kondas minden szinten vallalhatatlan "szakember", Doll meg varhatoan a jo Fradi-szereples legnagyobb gatja lesz. De ettol meg rohadt meredek a Ranieri-Scasny parhuzam, a Teplice meg a Viktoria Zizkov azert eleg messze van a Chelseatol, a Juventustol meg az Intertol.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#76228) venember83 válasza DeathAdder (#76226) üzenetére


venember83
nagyúr

Nem csak az idei év gyatra a PL számára a BL-ben. Itt egy cikk, nézd csak meg évekre lebontva, mennyire egyre gyengébb eredmények születnek a BL-ben az angol csapatok számára. Az európai teljesítmény tekintetében domináns PL már csak esti mese. Állandó BL-címesélyesként már csak a Barca és Real maradt, meg harmadikként a Bayern.

(#76229) viharhozo válasza DeathAdder (#76226) üzenetére


viharhozo
addikt

Ez megint nem koser. Ha a PL-t joreszt a sejkek meg az oroszok penzelik, akkor ok siman rafekhetnenek a dicsosegre, megcelozhatnak a BL-gyozelmet, meg akkor is, ha esetleg ezzel anyagilag vmivel rosszabbul jarnak. Hisz BL-gyozelmuk nincs, penzuk meg van.

Szoval az EL-t lehet ezzel magyarazni, de a BL-t mar nehezen.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#76230) szami777 válasza venember83 (#76228) üzenetére


szami777
addikt

Ez egy remek kis cikk, eleg siralmas a helyzet.

Ezzel most lehet sokak lelkebe tiprok, de az arsenaltol nem kell sokat varni, ok az elozo 7-8 evbe az elso korbe mindig kikaptak. Amig Wenger ul a kispadon, ez igy is marad.
A MU es a chelsea gyengelkedese az elkeseritobb szerintem, kettejuk kozott viszont a Mu van nagyobb bajba. Ott tavolibbnak latom a feltamadast.A chelsea legalabb 2 eve elodontozott.

Sztem az angol csapatok keptelenek felszivni magukat a nagy bl meccsekre. Kivetel nelkul kozepes format fognak ki es az keves.mondjak az interjukban h milyen nagy dicsoseg megnyerni a blt de a meccsen ez nem latszik, nem kuzdenek elegge, vagy csak keson kapcsolnak.

[ Szerkesztve ]

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#76231) L_YKing válasza DeathAdder (#76226) üzenetére


L_YKing
addikt

Hiaba a sok penz ha szar az osszes csapat... Aki talan ismetlem talan menne valamire az a Leicester de azokbol jovore semmi nem lesz (meg lacy is leveteti a divatcsapatot a neve mellol ;])

Visca el Barça! Mes Que Un Club!

(#76232) Citroware válasza szami777 (#76230) üzenetére


Citroware
addikt

Szerintem meg nem adnak bele mindent az angolok az európai kupaszereplésükbe, tartalékolnak a bajnoki meccsekre az erejükből, mert tényleg a bajnokság sokkal több pénzt hoz és nagyon sok csapattal kell küzdeni a helyekért, nem olyan lightos dolog, mint a többi bajnokságban.

Ezért esnek ki sokszor a csoportkörből is. Nem azért, mert ennyire szarok, mert simán tovább tudnának menni, hanem mert annyira szarnak rá, próbálják minimalizálni a befektetett erőforrást, de aztán néha kiderül utólag, hogy ennyi viszont nem volt elég.

Érdekes módon a Premier League kb azóta szoros, amióta nem szerepelnek jól a BL-ben. Vajon miért? Mert régen volt 4 kiemelkedő csapat, és nekik biztos volt a BL-helyük, még rosszabb forma esetén is - mint ahogy a többi mostani bajnokságban ez van-, ezért jobban tudtak koncentrálni a BL-re. De így, hogy egy csomó pénzt behoztak sok csapathoz, és sok csapat küzd a helyekért, általában kb 3-4 csapat akar bajnok lenni reális eséllyel (aztán most idén még több van), és csak egy lehet bajnok, illetve vagy 6-7-8 csapat küzd reális eséllyel a BL helyekért, de csak 4 kerül be, így ez a küzdelem sokat kivesz belőlük.

[ Szerkesztve ]

(#76233) máyköl válasza Citroware (#76232) üzenetére


máyköl
veterán

Ez borzasztó gyenge érv, hogy nem érdekli őket a Bl.
Ki kell mondani, a Premier League a világ legtúlértékeltebb bajnoksága. Sehol nincsenek évek óta a Bl -ben, míg a 3 nagy spanyol csapat ott van a 4ben mindig, kivéve, ha nem sorsolják őket össze, mint mondjuk most...
A válsághelyzetben levő Seria A -ból is a Juventus rommá vágná az összes angol csapatot...

(#76234) Richard! válasza máyköl (#76233) üzenetére


Richard!
addikt

+ sokszor 1 :K

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#76235) Citroware válasza máyköl (#76233) üzenetére


Citroware
addikt

De érdekli őket, csak spórolnak az erejükkel, és azt remélik, hogy ez elég lesz. Ezt csak azok nem látják, akik nem néznek PL-t, és nem látják, hogy hétvégén milyen kezdővel állnak fel a csapatok, illetve mennyit futnak a játékosok, és a hétközi BL fordulóban hogy állnak hozzá. A Juve rommá vágná az angolokat, de csak azért, mert a Serie A szar és sima, ezért a Juve tud pihentetni és minden erejét beleadná a párharcba, miközben az angolok csak mondjuk pl az erejük 70%-át.
A Juve 100% ereje pedig jobb, mint egy City 70% ereje. (Mondjuk még így is a City nyerte a csoportot)

[ Szerkesztve ]

(#76236) kacsyx válasza Citroware (#76225) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Mert azon a héten vasárnap volt az augsburgi vásár és sietni kellett haza etetni a malacokat, hogy szép kerekek legyenek. Nincs idő holmi EL küzdelmekre nevesincs angol csapatok ellen. Na meg akkor hogy végezné ki a következő körben a Dortmund a Poolt?

(#76237) Citroware válasza kacsyx (#76236) üzenetére


Citroware
addikt

Pedig a német bajnokságban 2-vel kevesebb csapat van, ez egy szezonban 4-gyel kevesebb meccset jelent, ráadásul az első néhány helyezetten kívül a hátrébb lévők egyáltalán nem nehéz ellenfelek, és nem két nemzeti kupasorozat megy, hanem csak egy, úgyhogy nincs annyi dolguk, akár kb 10-zel kevesebb meccsük van egy szezonban, szóval bőven tudnak pihenni és rákészülni az EL-re. :))

[ Szerkesztve ]

(#76238) szami777 válasza máyköl (#76233) üzenetére


szami777
addikt

4 év eredménytelenség (értsd: 4 évben csak egyszer volt PL csapat a top4-ben), és egyből már túlértékelt. Előtte meg konstans ott voltak. Szerintem több idő kell, hogy ezt rájuk lehessen sütni. Majd ha 2-3 év múlva is ugyanitt tartunk, akkor fogok egyetérteni veled. :)

Egyébként voltak olyan idők, amikor meg a spanyol és a német csapatok maradtak el. PL a realnak is volt pár kellemetlen éve a kétezres években. És ezt most nem flamelésből mondom. Ők is kijöttek ebből, és már a top4-et hozzák mindig simán. Szerintem az angol csapatoknál ez egy átmeneti időszak csak.

[ Szerkesztve ]

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#76239) kacsyx válasza Citroware (#76237) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Viszont van Oktoberfest meg ott játszik Bendtner. Na most melyik a nagyobb kihívás? A PL-ben bohóckodni kiesés elől menekülő Dynamók ellen, meg tevegelni a road rage tudálékos angol bringások között, vagy játszani a Király ellen sörfürdő idején?
Na ugye.
Azok a kupák meg kb. az Arsenalhoz hasonló csapatoknak vannak kitalálva, hogy legyen némi sikerélményük is a szezonban.

(#76240) Citroware válasza kacsyx (#76239) üzenetére


Citroware
addikt

Igazából még azokra a nemzeti kupákra is szarnak (egyszerűen meghaladja az emberi képességeket az, hogy a játékosok ennyi meccset végig bírjanak teljes erővel), de akkor is kivesz belőlük valamennyit.
Csak a bajnokság a lényeg. És az vesz ki a legtöbbet belőlük, mert még egy legutolsó ellen is keményen kell küzdeni. Nem úgy, mint a Bayern, Juve, Barca, PSG esetén, hogy tökmindegy hogy állnak ki, tuti a nyerés az alsóházi csapatok ellen, mert annyira gyengék, csak a gólkülönbség a kérdés... így könnyű pihentetni.

[ Szerkesztve ]

(#76241) venember83 válasza Citroware (#76235) üzenetére


venember83
nagyúr

A City nyerte a csoportot, de a Juve balfaszsága miatt, mert ugye az olaszok a csoportutolsó elleni meccseket nem nyerték, illetve az utolsó, Sevilla elleni meccsre is mintha magasról tettek volna. A City-t a biztonság kedvéért mindkétszer elverték, ezt nemigen kell magyarázni. :)

76240: Nem úgy, mint a Bayern, Juve, Barca, PSG esetén, hogy tökmindegy hogy állnak ki, tuti a nyerés az alsóházi csapatok ellen, mert annyira gyengék, csak a gólkülönbség a kérdés... így könnyű pihentetni.

Nem sok olasz bajnokit nézel, úgy látom. A fenti állításod az olasz bajnokságra nem igaz, mivel a középmezőnytől kezdve az utolsók bekkelnek végig egész meccseket tizenegy emberrel, nagyon nem egyszerű bajnokság az olasz. Csak azért, mert nincs pénz a kisebb csapatoknál, nincsenek labdazsonglőrök, azért a taktikai felkészültség nagyon megvan. Az meg eléggé meg tudja nehezíteni az ellenfél életét. Jó példa erre a Bayern - Juve is, ahol az olaszok taktikailag mattolták a németeket, pedig a bajorok játékosposztokat tekintve számos esetben sokkal jobb játékosokkal rendelkeznek, mint a torinóiak.

[ Szerkesztve ]

(#76242) Citroware válasza venember83 (#76241) üzenetére


Citroware
addikt

A City-t a 'pool is oda-vissza verte sokkal nagyobb különbséggel (4:1 és 3:0), mégis csak nyolcadikok vagyunk a bajnokságban. Ja és a City a bajnoki meccseket komolyabban veszi, mint a BL csoportkört. Akkor ezek szerint a 'pool jobb, mint a Juve.
Egy-egy jól sikerült meccsből nem kéne ennyire kiindulni.

Az olaszban meg a Juvén kívül mindenki gyönyörűen alkot. Még egy Lazio is 3:0-ra kap ki a Sparta Praha ellen? Meg az összes többi olasz kipereg a Juvén kívül hamar, állandóan? Akkor aztán a lejjebb lévők igazán kemény ellenfelek lehetnek. :C

[ Szerkesztve ]

(#76243) venember83 válasza Citroware (#76242) üzenetére


venember83
nagyúr

Te most belevontál egy harmadik csapatot két csapat összehasonlításába, ez nagyon nem ajánlott. Vagy akkor a Sassuolo jobb, mint a Bayern, mert év elején verte a Juventust, a torinóiak pedig majdnem továbbjutottak a BL-ben? :)

Tényleg nem kötekedni akarok, de úgy mondasz véleményt az olaszokról, hogy abszolút nem vagy tájékozott az olasz csapatok tekintetében.

Még egy Lazio is 3:0-ra kap ki a Sparta Praha ellen?

Az olaszok magasról tesznek az EL-re, nincs ebben semmi újdonság. Lásd a Juve a Benfica ellen nem volt képes bejutni anno az EL-döntőbe, amit Torinóban rendeztek pár éve.

[ Szerkesztve ]

(#76244) Citroware válasza venember83 (#76243) üzenetére


Citroware
addikt

Nem szerencsés valóban, csak a te logikád alapján mondtam, ha már ennyire nagy fontosságot feltételezel egy-egy meccs végkimenetelének. Egy-egy jól sikerült meccsből nem szabad ennyire kiindulni. Szóval most saját magad ellen beszélsz. Ahogy a Sassoulo is fog ki jó meccset, úgy a Juvénak is lehetett épp jól kijött meccse a City elleni. A rendszeresség jobban kiadja a lényeget. 6 meccs alapján a City volt jobb, mert ők lettek elsők. És ismét kihangsúlyozom, ők tartalékoltak, a Juve meg nem annyira.

[ Szerkesztve ]

(#76245) venember83 válasza Citroware (#76244) üzenetére


venember83
nagyúr

S komolyan gondolod, hogy tartalékolni fognak a PSG ellen is, meg esetleg majd az elődöntőben is? Vagy egy idő után már nem, akkor mondjuk már csak fáradtak lesznek s kész? :U Ezt már csak kíváncsiságból kérdezem.

[ Szerkesztve ]

(#76246) Citroware válasza venember83 (#76245) üzenetére


Citroware
addikt

Klopp ezt nyilatkozta a múltkor. Dortmundban sokkal könnyebb dolga volt emiatt.

Majd meglátjuk, Pellegrini beáldozza-e az előtte lévő hétvégi PL meccset, vagy sem.

(#76247) kacsyx válasza Citroware (#76240) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Pedig nem olyan gyenge az alsóház sem a Bundesligában. Csak: egyrészt a Bayernnek van talán a világon a legjobb kerete , másrészt ott játszik Müller (csak mert tudom, hogy utáljátok), harmadrészt logikázzuk ki:
A Bayernnek a Dortmund ellen nem könnyű, de a Hannovert lesimázza, ahogy a Liverpoolnak sem könnyű a Stoke ellen de az Aston Villát meg tudja verni bármikor. A saját szintjéhez képest senkinek nincs könnyű ellenfele.
Remélem ma nem vagyok nyers és túl őszinte, a pálcikalábú igazi ősbunkó bajortól tanultam :)

[ Szerkesztve ]

(#76248) Citroware válasza kacsyx (#76247) üzenetére


Citroware
addikt

Na majd meglátjuk, mire mennek a Dortmund ellen. Ha szoros párharcban kap csak ki a 'pool, akkor már bukott az elméleted. Bár egy-két meccs nem feltétlenül reprezentálja a tudást.

[ Szerkesztve ]

(#76249) kacsyx válasza Citroware (#76248) üzenetére


kacsyx
aktív tag

Dehogy bukna. Ha valami csoda folytán ki is kapna a Dortmund, akkor az csak azért lehet, mert nem akarják megbántani Kloppot.

(#76250) lacy86


lacy86
addikt

Arsenal jobban porog egy BL meccs utan mint az Everton aki "henyelhetett"!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.